توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 419911
نگاهی متفاوت به فرصت انتخاب ترامپ
بخش تعاملی الف - بهروز ساریخانی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۶


هفته گذشته، یکی از نشریات خارج از کشور, تحلیلی درباره انتخاب آقای ترامپ بعنوان ریاست جمهوری جدید آمریکا ارائه داده که میتواند تامل برانگیز باشد.

طبق این تحلیل، آقای ترامپ, انتخاب آندسته از انحصارهای بزرگ سرمایه داری آمریکا بوده که در بسیاری از موارد سیاست خارجی "شکست خورده" یا "منفعل" دولت اوباما را مخالف مصالح خود می دانستند.

بزعم این انحصارات، نقش آمریکا در ماجراهای اوکراین، داعش در عراق و سوریه، لیبی, برآمد مجدد و مذاکرات صلح با طالبان در افغانستان و . . . از جمله مواردی است که علیرغم هزینه مالی و حیثیتی سنگین، هیچ دستاورد ملموسی برای سیاست خارجی آمریکا بهمراه نداشته است. 

طبق این تحلیل  در انتخابات اخیر آمریکا, انحصارهای بزرگ اقتصادی طرفدار ترامپ, برای نخستین بار در مقابل بخش قابل توجهی از " وال استریت " صف کشیده و با وجود هجمه فوق سنگین رسانه های آمریکایی وابسته و شبکه های متعدد رادیو- تلویزیونی و رسانه های اروپایی غیرهمسو با ترامپ، او را جدا پشتیبانی نموده و با جلب حمایت قابل ملاحظه توده مردم, آقای ترامپ بعنوان رییس جمهور جدید آمریکا انتخاب گردید.

براساس این تحلیل، نظام جمهوری اسلامی درصورت درک صحیح از موقعیت، بجای برخی عملیات نمایشی, شعاری و تحریک آمیز، اگر تمام انرژی خود را صرف بهبود اوضاع اقتصادی، اجتماعی و سیاست داخلی خود نماید، میتواند تهدید انتخاب ترامپ را به فرصت کم نظیری برای کشور تبدیل نماید.

طبق این تحلیل با انتخاب ترامپ فرصت طلایی برای ایران و منطقه فراهم آمده تا در زمانی که آمریکا تمام تمرکزش را بر سیاست داخلی گذاشته، جمهوری اسلامی ایران بتواند گام های بلندی در جهت رفاه عمومی و منافع ملی مردم ایران بردارد.

ظاهرا برنامه یکصدروزه منتشره آقای ترامپ، موید همین سمتگیری در دولت جدید آمریکاست. در این برنامه، علیرغم تمامی شعارهای انتخاباتی، هیچگونه اشاره ای به مسایل سنگین سیاست خارجی (از جمله "برجام" ) نشده است
 
کلمات کلیدی : بهروز ساریخانی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.