توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 372616
تبادل تجربیات بانکی ایران و آلمان
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۹
 هر چند منابع خبری روز پنج شنبه اعلام کردند برگزیت برنامه‌های سیف را بهم زد، چرا که نشست بانکی در لندن به دلیل تحولات سیاسی انگلیس لغو شد، اما رئیس بانک مرکزی در سفر خود به اروپا توانست با همتای خود در آلمان و همچنین بانکداران آلمانی دیدار و برای تسهیل روابط بانکی ایران با بانک‌های بین المللی تبادل نظر کند.

به گزارش آرمان، همزمان در داخل کشور مباحث درباره لزوم اصلاح ساختاری نظام بانکی کشور ادامه یافت و رئیس سازمان برنامه و بودجه با اذعان به بیمار بودن نظام بانکی کشور، بر این اصلاحات تاکید کرد. یکی از کارویژه‌های دولت ایران در پسابرجام ارتباط با نظام بانکی جهانی است و در این زمینه علاوه بر برقراری سوئیفت به عنوان یکی از مهم‌ترین کار‌های انجام شده، نشست های مختلفی میان مسئولان ایرانی با مسئولان دیگر کشور‌ها از جمله کشور‌هایی اروپایی برگزار شده است. هفته گذشته رئیس بانک مرکزی به منظور شرکت در نشست بانکی با خزانه‌داری آمریکا در لندن به انگلیس سفر کرد، اما به دلیل تحولات این کشور این نشست لغو و به زمان دیگری موکول شد. ولی ا... سیف البته عنوان کرد که ملاقات‌های خوبی در لندن داشته و مذاکرات مثبتی صورت گرفته است.

تحولات جدی در روابط بانکی با آلمان

با وجود این، سیف به فرانکفورت رفت تا با بانکداران آلمانی دیدار کند. به گزارش ایرنا، او در حاشیه این دیدار‌ها گفت: با آشنا شدن بانک های آلمانی با شرایط و نوع همکاری با بانک های ایرانی به تدریج دیدگاه ها تغییر کرده است و اکنون شاهد علاقه مندی و تمایل آنها به همکاری با بانک های ایرانی هستیم. او ادامه داد: نوع سوالات و مطالبی که در این جلسات مطرح شد، نشان از فصل جدید روابط است و همکاری بانک های اروپایی و آلمانی مبتنی بر حفظ منافع طرفین است.

رئیس بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ما به دنبال ایجاد بستر های مناسب برای از سرگیری همکاری های بانکی با آلمان هستیم در خصوص دیدارش با همتای آلمانی خود نیز گفت: در این دیدار بحث‌های خوبی مطرح شد و طرف مقابل برای گسترش همکاری نظام بانکی آلمان با بانک های ایرانی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابراز علاقه مندی کرد. به گفته سیف، ینس وایدمان رئیس بانک مرکزی آلمان آمادگی بانک مرکزی آلمان را برای همکاری با طرف ایرانی اعلام کرده است و به‌زودی در زمینه های تخصصی و آموزشی و همچنین به روز رسانی و استاندارد سازی نظام بانکی همکاری با ایران را آغاز می کند.

همزمان مدیر اجرایی بانک AKA آلمان با اشاره به گذشت یک سال از توافق هسته‌ای گفت: در این مدت تلاش‌های خوبی در زمینه همکاری‌های مالی و بانکی بین اروپا و ایران صورت گرفته اما انتظارات نیز بیشتر شده است و همین عامل سبب شده که در برخی حوزه‌ها یأس و ناامیدی به وجود آید. به گزارش ایلنا، مارک ونگرزیک ادامه داد: از طرف دیگر ترس اروپایی‌ها از تحریم آمریکا و بازگشت مجازات‌های این کشور علیه شرکت‌هایی که با ایران کار می‌کنند سبب شده که اندکی احتیاط چاشنی فعالیت‌های بانک‌ها و موسسات اروپایی شود.

او افزود: این مساله را نیز باید در نظر داشت که ما نسبت به قبل آسایش فکری بیشتری داریم و سعی کردیم این اطمینان را به دیگر بانک‌های اروپایی منتقل کنیم که ترسی از وزارت خزانه‌داری آمریکا نداشته باشند و با توجه به روند فعلی فکر می کنیم در آینده نزدیک هم به این اطمینان برسیم. مدیر اجرایی بانک AKA تصریح کرد: همزمان با فعالیت‌های اعتمادسازانه که ما در اروپا انجام می‌دهیم انتظار داریم بانک‌های ایرانی فعالیت خود و صورت وضعیت مالی خودشان را شفاف کنند؛ همان‌طور که در پنلی که بانک مرکزی برگزار کرده بود گفتم شفاف‌سازی و انتشار صورت مالی سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ می‌تواند قدم خوبی برای این کار باشد.

ونگرزیک ادامه داد: ساختارهای مالی ایران با سرعت مناسبی در حال اصلاح شدن است، اما این اصلاحات نیازمند زمان است و نباید در این مورد عجله نشان دهیم. به گفته او انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ایران، تاثیر زیادی بر روابط بانکی ایران و اروپا دارد و بسیار مهم است و بر تسریع و یا کند شدن این اصلاحات تاثیر می‌گذارد. ونگرزیک تصریح کرد: تا به امروز بانک‌های آلمانی چندین شرکت را که قصد سرمایه‌گذاری در حوزه ساختمان ‌سازی و شهرسازی داشته‌اند را پیشتیبانی مالی کرده‌اند و انتظار داریم این پروژه‌ها بیشتر شوند.

نظام بانکی کشور بیمار است

در حالی که رئیس بانک مرکزی به اروپا سفر کرده بود تا با بانکداران اروپایی دیدار و تبادل نظر داشته باشد، در داخل کشور نیز مباحث مربوط به ارتباطات بانکی ایران و بانک‌های جهانی ادامه داشت. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: نظام بانکی کشور بیمار است. به گزارش ایسنا، محمد باقر نوبخت با اشاره به مذاکرات اخیر جمهوری اسلامی ایران با کشورهای عضو گروه ۱+۵ گفت: پس از این مذاکرات، ایران در شرایط جدیدی قرار گرفته است و اکثریت کشورهای جهان تمایل به همکاری و سرمایه گذاری را در ایران دارند.

او در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه دولت، مصمم به رفع مشکلات اقتصادی است و در این راستا اقدامات ارزشمندی انجام داده است، گفت: چنین نیست که بانک‌ها مایل به همکاری با بخش خصوصی برای رفع مشکلات نباشند، بلکه بانک‌ها بیمار هستند و مشکل دارند.نوبخت میزان بدهی دولت وقت به بانک ها را در خرداد ماه ١٣٩٢، ٣٨ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: بخشی از این بدهی توسط دولت پرداخت شده است و امیدواریم در آینده نزدیک بخش دیگری از این بدهی‌ها نیز پرداخت می‌شود. او اظهار کرد: بانک‌های خارجی، به دلیل صورت وضعیت بدهکاری که دارند مایل به همکاری صددرصدی با بانک‌های داخلی نیستند و ما مصمم به رفع مشکلات موجود در این زمینه و افزایش تعاملات اقتصادی خود هستیم.
 
کلمات کلیدی : ایران+آلمان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.