توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 508813
کرسی قطر در شورای همکاری خلیج‌فارس به معارضان اعطا می‌شود؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۲۴
عربستان سعودی، که ائتلافی علیه قطر را رهبری می‌کند، در نظر دارد ضمن پشتیبانی سیاسی گسترده از معارض برجسته قطری، اقداماتی سختگیرانه برای منزوی کردن نظام دوحه اتخاذ کند.

به گزارش تسنیم، منابعی دیپلماتیک در کشورهای عربی منطقه خلیج‌فارس در گفت‌وگو با روزنامه فرامنطقه‌ای «رای‌الیوم»، درباره شدت گرفتن بحران قطر هشدار داده و گفته‌اند که عربستان سعودی در نظر دارد بعد از پایان مراسم حج امسال، که با موفقیت برگزار شده است، و نیز بعد از تعطیلات تابستانی، گام‌های جدید و غافلگیرکننده‌ای علیه قطر بردارد.

این منابع به دستور کارهای ائتلاف کشورهای تحریم‌کننده ( عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی و مصر) علیه قطر اشاره کرده‌اند که احتمال می‌‌رود طی روزها و هفته‌های آینده اجرایی شود:

نخست- برگزاری کنفرانسی برای معارضان قطری در شهر لندن در اواسط ماه جاری( سپتامبر) و دعوت از شخصیت‌های سیاسی و رسانه‌های کشورهای عربی و بریتانیا و نیز شخصیت‌های قطری.

دوم- عربستان سعودی و همپیمانانش همزمان تلاش‌های گسترده‌ای برای متقاعد کردن مقام‌های آمریکایی جهت استقبال از «شیخ عبدالله بن‌علی آل‌ثانی» (نامزدی برای جانشینی امیر قطر) در واشنگتن و دیدار وی با مقام‌های ارشد دولتی و نیز حضورش در رسانه‌های آمریکایی، صورت دهند. این اطلاعات را یک روزنامه نزدیک به ائتلاف چهارگانه، که در لندن چاپ می‌شود نیز تایید کرده است.

سوم- احتمال اعمال فشار به دولت کویت جهت دعوت از عبدالله بن‌علی برای حضور در اجلاس بعدی شورای همکاری خلیج‌فارس- که ماه دسامبر برگزار خواهد شد- و اعطای کرسی قطر به وی. در ماه مارس 2013، دولت قطر با حمایت کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس در نشست اتحادیه عرب در دوحه، کرسی سوریه را به معارضان سوری تحویل داد و به «معاذ الخطیب» اجازه دارد در این جایگاه سخنرانی کند.

چهارم- ترتیب دادن سفرهایی به کشورهای عربی و بین‌المللی برای شیخ عبدالله بن‌علی و نشست وی با مقام‌های ارشد. منابع مذکور احتمال می‌دهند که مصر، بحرین و امارات جزو نخستین کشورهای ایستگاه سفر این معارض قطری باشند.

در همین راستا، ناظران به تحولی چشمگیر در روابط میان عربستان سعودی و ایران، و تبادل دیدارهای دیپلماتیک و قریب‌الوقوع بودن گشایش سفارتخانه‌های این دو کشور اشاره می‌کنند و می‌گویند سیاست جدید عربستان سعودی این است که قطر را منزوی‌تر و ایران را به نحوی از این کشور دور کند.

ملاحظه شده است که «شیخ تمیم بن‌حمد آل‌ثانی» امیر قطر و پدرش تابستان جاری از دوحه خارج نشده‌اند و برای حل این بحران دیپلماتیک و در تلاش برای جلوگیری از وقوع ناآرامی‌های داخلی یا مداخله‌های خارجی و کاستن از شدت تحریم‌های اقتصادی در آن ماندگار شده‌اند.

همچنان نحوه واکنش قطر به اجرای این اقدامات تنبیهی نامشخص است ولی منابع مذکور دو احتمال را در این زمینه مطرح می‌کنند؛ نخست این‌که نشست شورای همکاری خلیج‌فارس در کویت با تاخیر برگزار شود، و دوم این‌که قطر از شورای همکاری خلیج‌فارس خارج شود و یا عضویتش در آن را به تعلیق دربیاورد.
 
کلمات کلیدی : قطر + قطع روابط دیپلماتیک + امارات + اعراب + عربستان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.