رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اظهارات اخیر مبنی بر آنکه مجلس دیگر در راس امور نیست و همچنین اظهارات درباره مکتب ایرانی تاکید کرد: امروز در کشور حرف هایی زده می شود که حرفهای اصلی مردم نیست مشخص نیست چرا ذهن ها را به سمت دیگری می برند.
به گزارش "الف" از خبرگزاری مجلس و مهر، علی لاریجانی روز یکشنبه در مسجد جامع اصفهان، اظهار داشت: طرح مردم سالاری دینی توسط حضرت امام خمینی (ره) به این واسطه بود که امام دیکتاتوری قاجار و پهلوی و ظلم هایی که بر مردم رفته بود را درک کرده بودند.
وی به طرح برخی مسائل از سوی کسانی که معتقدند که مجلس در راس امور نیست، اشاره کرد و گفت: برخی در روزهای اخیر با اظهاراتشان عنوان کردند، مجلس در راس امور نیست و این مربوط به زمانی است که ریاست جمهوری شرایط امروز را نداشته و بر پایه نظام پارلمانی بوده است؛ در حالی که این حرف درست نیست. اگر نظامی پارلمانی باشد رئیس جمهور باید توسط پارلمان انتخاب شود در حالی که در کشور ما قوه مقننه و قوه مجریه دو قوه مجزا هستند.
وی یادآور شد: هنگامی که امام خمینی فرمودند قوه مقننه در راس امور کشور است، یعنی اینکه قوه مقننه دارای قدرت مهمی است و مردم نمایندگانی را معرفی می کنند تا مبادا دولت به حقوق مردم تعدی کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس، خاطرنشان کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ قوه مقننه ریل گذار قوه مجریه است یعنی قوه مجریه در داخل آن ریل حرکت می کند.
وی تاکید کرد: گاه تصور می شود، اگر قوانینی در مجلس تصویب شود دست و پای دولت بسته می شود؛ در حالی که نمایندگان به دنبال پرش قوه مجریه و برداشتن موانع هستند.
لاریجانی یادآور شد: همیشه قید گذاشتن به معنی نقض نیست، گاه قیدها انسان را به سمت کمال می برد.
وی با تاکید بر اینکه در کشور ما هنگامی که در راس قوا مقام معظم رهبری قرار دارد قوا باید برادری پیشه کنند، افزود: اگر می خواهیم کشور پیشرفت کند قوا باید راه برادری پیشه نماید.
طرح مکتب ایرانی جنبه رسانه ای دارد
امروز در کشور حرف هایی زده می شود که حرف های اصلی مردم نیست چرا ذهن را به سمت دیگر می بریم و روزها وقت مردم و رسانه ها برای مکتب ایرانی گرفته می شود؟!
لاریجانی خطاب به رئیس دفتر رئیس جمهور اظهار داشت: اگر قصدتان ترویج تفکر ناسیونالیسم است اولا این حرفها به شما نمی آید چرا این حرفها را می زنید اگر مفهوم تفکر اسلامی ایران است همان بهتر است گفته شود مکتب اسلامی یعنی مکتب شیعی و تفکری که امام (ره) آن را مبنا قرار داد.
وی تاکید کرد: دوران مسئله ناسیونالیسم گذشته است و برای این زمان نیست. طرح این مسئله چه نقطه قوتی برای ماست اگر امروز ایران در منطقه نفوذ دارد به واسطه اسلام است. اگر در رژیم گذشته یک عده ای حرف ها را می زدند برای مقاصد دیگری بود. بیان حرف های متشابه با آن زمان برای چیست؟
رئیس مجلس همچنین برجسته کردن شخصیت کوروش را اشتباه خواند و گفت: من با برخی تلاشهایی که پادشاهان ایرانی انجام داده اند و بیان تلاشهای آنها مخالف نیستم اما چرا برای برجستگی آنها تلاش می شود؟
نماینده قم در خانه ملت افزود: من مخالف این هستم که درباره برخی شخصیت های تاریخی گذشته منفی صحبت کنیم. کوروش و شاه عباس همه شخصیت هایی هستند که در زمانه خود اقداماتی انجام دادند. نه باید خیلی منفی صحبت کرد نه آن را برجسته کرد. مقصودشان از این برجستگی چیست؟
وی ادامه داد: ما که در مکتب خود حضرت رسول اکرم (ص) را داریم. امام علی (ع) را داریم که اینان حکومت کردند. ما چرا اینها را بیان نمی کنیم؟ چطور یک مرتبه از کوروش صحبت می کنیم. من نمی گویم منفی صحبت کنید می گویم چرا این را برجسته می کنید؟
لاریجانی گفت: اگر مقصود ترویج تفکر ناسیونالیسم است که متعلق به این زمان نیست چه بهره ای از آن می برید؟ اگر نگاه ما به شرایط بین الملل دقیق باشد این حرف را نمی زنیم امروز تامل روی مردمسالاری دینی است؛ فکر ما را بارور می کند و ایران را توانمند می سازد نه این حرفها. اگر هم مقصود دیگری دارید مقصودتان را روشن بگویید.
رئیس مجلس تصریح کرد: گفته می شود کتیبه کوروش مهمترین سند حقوق بشری است. بله در کتیبه کوروش نکات خوب وجود دارد اما نگاه کنید آن برای ما مهم تر است یا کلام امام علی(ع). امام علی (ع) در نامه به عامل خود در آذربایجان می گوید: "مبادا بپنداری که امتی که به تو سپرده شده است یک شکار است و آن را به چنگ آورده ای، اینطور نیست این امانتی است که بر گردن تو گذاشته شده است و ما فوق تو از تو رعایت و نگهداری حفظ حقوق مردم را می خواهد تو را نرسد که به استبداد در میان مردم رفتار کنی."
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نامه امام علی (ع) به مالک اشتر گفت: حضرت علی (ع) در این نامه می فرماید در قلب خود استشمام مهربانی و محبت لطف به مردم را آشنا کن. مبادا مانند یک درنده که دریدن و خوردن را فرصت می شمارد رفتار کنی که مردم تو یا مسلمانانند که برادر دینی تو هستند یا غیر مسلمانند که مانند تو انسان هستند.
لاریجانی تاکید کرد: این نظام حقوق بشر است.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: امام علی (ع) در نهج البلاغه می فرمایند بزرگترین حقوق متقابل حق حکومت بر مردم و حق مردم بر حکومت است. فریضه الهی است که بر همه حقوقی مقرر فرموده است. این حقوق مایه التزام روابط مردم و عزت این مردم قرار داده است. مردم هرگز روی شایستگی نخواهند دید مگر حکومتشان صالح باشد و حکومت ها صالح نخواهند بود مگر بر توده مردم استوار باشند. هرگاه توده ملت به حقوق حکومت وفادار باشند و حکومت حقوق مردم را ادا کند آن وقت است که حق در اجتماع محترم و حاکم خواهد شد. آن وقت است که ارکان دین برپا خواهد خواست و آنگاه است که نشانه ها بدون هیچ گونه انحرافی ظاهر خواهد شد. آن وقت است که سنت ها در مجرای خود قرار خواهد گرفت و دشمن از طمع به این اجتماع محکم استوار مایوس خواهد شد.
لاریجانی افزود: امام علی (ع) مجددا در جای دیگری می فرماید ای مردم حقی من بر شما دارم و حقی شما بر من دارید. اما حق شما بر من خیرخواهی درباره شماست و تنظیم فراوان نمودن بیت المال برای تامین معیشت سالم برای شما و تصدی بر تعلیم شما که از جهل نجات یابید و تادیب شما که علم شما را بسازد اما حق من بر شما وفا به بیعتی است که با من کردید و خیرخواهی در حضور و غیاب و پاسخ مثبت در آن هنگام که شما را بخوانم و اطاعت از من وقتی به شما دستوری بدهم.
وی تاکید کرد: اگر می خواهیم منشور حقوق بشر بنویسیم باید از کلام امام علی آن را بگیریم.
رئیس مجلس افزود: مرحوم علامه جعفری سالها پیش کتابی در خصوص حقوق بشر از نگاه امام علی (ع) نوشتند. اینها را باید مبنا قرار دهیم. درست است در سند کوروش نکاتی در این زمینه هست اما شما به یک دریای وسیع تر وصل هستید.
وی خطاب به مردم اصفهان گفت: شما که در اصفهان پایه گذار مکتب تشیع هستید دسترسی فراوان به منابع دارید و باید از آنها استفاده کرد. توجه داشته باشید که راه ما این است. اتفاقا امروز دنیای اسلام به این نیاز دارد.
رئیس قوه مقننه افزود: طرح این موضوعات در کشور، حرف های عجیبی است که بیشتر جنبه رسانه ای دارد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: اگر قصد ما تفكر ناسیونالیستی است كه این حرفها به شما نمیآید و اگر قصدتان این تفكر نیست و مقصودتان مكتب اسلامی ایران است؛ خوب همان را بگویید كه به معنای تفكر شیعی است. روشن سخن بگویید چرا كه دوره ناسیونالیسم تمام شده و این متعلق به اكنون نیست، این چه نقطه قوتی برای ماست كه این حرفها را میگویید؟ اگر ایران نفوذی دارد برای اسلام انقلابی و تفكر امام (ره) است و اگر در رژیم گذشته این حرفها گفته میشد، برای مقاصد دیگری بود.
ولایت فقیه جایگاهی است برای صیانت از حقوق ملت
وی سپس به بحث ولایت فقیه در جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: ولایت فقیه جایگاهی است که برای صیانت از حقوق ملت در نظر گرفته شده و عاملی است برای صیانت از ملت و حمایت از پابرهنگان.
لاریجانی درخصوص مولفه سوم یعنی حرکت و پیشرفت توام با عدالت در کشور، گفت: نکته ای که مقام معظم رهبری کراراً بر آن تاکید دارند بحث دهه پیشرفت و عدالت است. اگر کشوری خواهان پیشرفت و عدالت است باید از سند چشم انداز که مورد تایید مقام معظم رهبری است، حفاظت کند. وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی براینکه پیشرفت کشور مسئله اصلی امروز است، گفت: برای رسیدن به پیشرفت و عدالت مدیران باید فکری جز پیشرفت نداشته باشند و به سیاست بازی توجه نداشته باشند.
مسئله اصلی امروز کشور اشتغال است
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: مسئله اصلی کشور اشتغال است؛ اگر اشتغال بخواهد در کشور استقرار یابد باید شرایط تولید و سرمایه گذاری فراهم باشد؛ چرا در هر خانواده باید سه نفر بیکار باشد. ما باید پیشرفت و عدالت را همزمان در نظر داشته باشیم.
لاریجانی با اشاره به فشارهای بین المللی و تحریم های غرب علیه کشور، افزود: آنها در صدد سنگ اندازی در مسیر رشد و توسعه کشور هستند.
وی در ادامه به موضع گیری اوباما رئیس جمهور آمریکا پرداخت و افزود: اوباما در سخنانش مدام می گوید ما با ملت ایران مشکلی نداریم، اگر شما مشکلی ندارید پس چرا این کشور را تحریم می کنید.
رئیس مجلس گفت: ما باید تحریم ها را به نقطه قوت تبدیل کنیم و راه آن این است که یک دل و یک صدا باشیم.
باید تحریم ها را به نقطه قوت تبدیل کنیم
وی در عین حال تصریح کرد: اگر خواهان پیشرفت کشور و خدمت هستیم، باید مسئله تحریم را به نقطه قوت تبدیل کنیم و از مسائل فرعی بپرهیزیم. مردم از ما تنها حفظ میراث شهدا، معیشت و مقابله با گرانی و ایجاد اشتغال می خواهد.
وی گفت: متواضعانه از مدیران کشور می خواهم به پند پیر انقلاب مقام معظم رهبری توجه کنند که فرمود «به مسائل اصلی بپردازید».
وی یادآور شد: اگر در برابر برخی مسائل سخنی نمی گوییم، تنها به این دلیل است که می دانیم اینها مسائل اصلی کشور نیستند؛ بنابراین از مسئولین و مدیران نظام می خواهم روی کارهای اصلی کشور تاکید کنند که راه نجات کشور است.
لاریجانی در ادامه با تاکید بر گرامی داشت یاد شهدای هشت سال دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: یکی از خصوصیات بارز لشگریان اصفهان صف شکنی بود. باید یاد و خاطره شهیدان برای تمام ملت ایران به ویژه اصفهان و شهدای گرانقدر آنها شهید کاظمی قدردانی کرد، هرکدام از اینها گوهران تابناکی بودند برای درخشندگی.