نظر منتشر شده
۱۱۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 440557
توکلی در نامه ای به جهانگیری: وزیر میلیاردر ویژه‌خوار را عزل کنید
بخش اقتصادی الف، 11 بهمن 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۱
احمد توکلی رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور از بذل توجه و دستور پیگیری ایشان نسبت به چرایی چشم پوشی وزیر صنعت از جریمه قانونی گمرک در مورد یکی از شرکت های کره ای ،که در ماه گذشته طی نامه ای از طرف دیده بان شفافیت و عدالت ارسال شده بود، ابراز تشکر و خرسندی نمود و بخشی از این دستور را مورد انتقاد قرارداد و در نهایت خواستار عزل وزیر صنعت، معدن و تجارت شد.

متن کامل بیانیه را در ذیل می خوانید:

 برادر ارجمند جناب آقای جهانگیری
معاون اول محترم رئیس‌جمهور

با سلام و احترام
توجه جنابعالی به گزارش مورخ ۷ دی ۱۳۹۵ سازمان مردم نهاد دیده¬بان شفافیت و عدالت پیرامون فشار وزیر صنعت، معدن و تجارت بر گمرک ایران قابل تقدیر است. در آن گزارش دیده¬بان با دلایل حقوقی و اقتصادی نشان داده بود که درخواست وزیر مذکور برای آنکه گمرک ایران از جریمه قانونی ۳۰۰۰ میلیارد تومانی شرکت ال‌جی به خاطر تقلبات گمرکی این شرکت، چشم بپوشد، غیرقانونی و ضد منافع ملی است.

شما این موضوع را درخور بررسی جدیِ همراه با حساسیت شمردید. این استقبال از امر به معروف و نهی از منکر از شما سابقه هم داشته است. جا دارد رسماً تشکر دیده بان شفافیت و عدالت را از جنابعالی ابراز کنم.

در عین حال طی واکنش به گزارش دیده بان نوشته اید: «البته برخی عبارات بر علیه وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت قبول و اخلاقی نمی‌باشد» احتمالاً اشاره جنابعالی به خیانت بار خواندن توصیه‌نامه وزیر، فسادزا بودن این روش و سابقه داشتن این قبیل اقدامات فسادپرور در وزارت مزبور بوده است.

دیده بان قصد پرداختن به این مطلب را نداشت، ولی چون آقای نعمت زاده برای خارج ساختن محصولات پتروشیمی از بورس کالا که طبق برآورد کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس، ویژه خواری سالانه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی را برای معدودی تولیدکننده این صنعت در پی دارد، مجدداً فعال شده است. به همین دلیل شکافتن موضوع لازم به نظر می‌رسد.

در این ارتباط توجه شما را به دو نکته زیر جلب می‌کنم:

۱.    یک مبحث مهم در مبارزه با فساد بحث تضاد منافع (Conflict of Interests) است. تضاد منافع به وضعیتی گفته می‌شود که ظرفیت بالقوه نقض بی‌طرفی در تصمیم‌گیری یا اقدام شخص وجود داشته باشد به این دلیل که تضادی بین منافع آن فرد و منافع حرفه‌ای یا منافع عمومی مربوط وجود دارد، وضعیتی که این خطر را ایجاد کند که انگیزه یا اقدام آن فرد به فساد کشیده شود؛ به عبارت دیگر، وقتی سازمانی دارای منافع یا اهداف اولیه‌ای باشد، ولی مجموعه شرایطی این خطر را ایجاد کند که تصمیمات، قضاوت و اقدامات حرفه‌ای به شکل ناروایی به تأمین منافع و اهداف ثانوی متمایل شود، تضاد منافع رخ می‌دهد. وضعیت‌های زیر مثال‌هایی از موضوع است:

•    وقتی مسئول استخدام از نزدیکان داوطلب استخدام باشد؛
•    وقتی کارپرداز اداره‌ای با فروشنده‌ای معامله کند که شریک خود اوست؛
•    وضعیتی که رئیس یک سازمان اجازه داشته باشد برای اضافه‌کاری یا فوق‌العاده خودش، شخصاً تصمیم بگیرد؛
•    وضعیتی که رئیس شعبه بانکی اجازه داشته باشد سقف تسهیلات برای کارمندان شعبه را تعیین کند؛
•    وقتی که صاحب صنعتی از بخش خصوصی همزمان در وزارت صنعت مسئول باشد یا رئیس اتاق صنایع و معادن و بازرگانی رئیس دفتر رئیس‌جمهور شود؛
•    هنگامی که یک نماینده مجلس حین نمایندگی عضو هیئت‌مدیره شرکتی خصوصی یا دولتی باشد، یا تاجری نماینده مجلس شود و در همزمان به کار تجاری خویش ادامه دهد؛
•    وضعیتی که مسئولان دستگاهی اجرایی مشتری املاک و زمین در حال واگذاری همان دستگاه باشند؛
•    وقتی مدیرعامل بانکی خصوصی به رئیس کلی بانک مرکزی برسد؛ یا مسئولی از مسئولان بانک مرکزی مرخصی بدون حقوق بگیرد و به مدیرعاملی بانکی خصوصی انتخاب شود؛
•    وضعیتی که قضات پس از بازنشستگی وکیل دادگستری شوند؛

•    وضعیتی که ممیزان مالیاتی پس از بازنشستگی مشاور مالیاتی بخش خصوصی می‌شوند.

۲.    البته منافع و اهداف ثانوی منحصر در منافع مالی نیست؛ بلکه ارتقای اداری، افزایش نفوذ سازمانی، تأمین خواسته‌های خویشان و رفیقان، واگذاری سِمت به هم¬خط¬ها و جلب آراء مردم در انتخابات بعدی و دنیاطلبی های دیگر را نیز شامل می‌شود. نکته مهم‌تر اینکه همیشه و ضرورتاً تضاد منافع به فساد منجر نمی‌شود. هستند مقامات و صاحب منصبان و کارمندانی که در چنین وضعیتی، منافع عمومی را ترجیح می‌دهند. در عین حال چون خطر لغزش و فساد وجود دارد کشورهای عاقل و حساس‌تر به فساد و مصمم‌تر به مبارزه با آن، تمهیدات فراوانی برای پرهیز از وقوع تضاد منافع اندیشیده و به اجرا گذاشته‌اند.

۳.    از مصادیق مهم وضعیت تضاد منافع، پدیده درهای چرخان (Revolving Doors) است. مقصود از آن مهاجرت افراد از کسب‌وکار به حکومت و از حکومت به کسب‌وکار است. امروزه توجه فزاینده‌ای به تحرک کارکنان بین بخش عمومی و بخش خصوصی پیدا شده است. وقتی مقامات و صاحب‌منصبان دولتی از بخش عمومی بیرون می‌روند تا در بخش خصوصی یا غیرانتفاعی کار کنند حساسیت نسبت به نقض بی‌طرفی پیدا می‌شود که نکند او اطلاعات و موقعیت‌های زمان دولتی بودن را به نادرستی بکار گیرد.

این بدان معنا نیست که هر جا تضاد منافع باشد، فساد هست، یا جابجایی بین بخش عمومی و بخش خصوصی باید مطلقاً کنار گذارده شود؛ بلکه موقعیت، موقعیت فسادخیز است و باید برای پیشگیری چاره اندیشید. بسیاری از کشورها، در پیشگیری از فساد، ترتیباتی را در اولویت قرار داده‌اند که به طور مؤثری بتواند تضاد منافع در شغل پس از اشتغال دولتی را منتفی سازد. اغلب جرائم در استخدام‌های بعد از پایان اشتغال دولتی وقتی رخ می‌دهد که صاحب‌منصبان و مقامات مزبور از اطلاعات و ارتباطات زمان اشتغال دولتی خود برای منافع خود یا دیگران استفاده می‌کنند.

البته این جرائم حتی می‌تواند پیش از ترک مسئولیت دولتی آغاز شود. در موقعیت‌های زیر مقامات و صاحب‌منصبان ممکن است حین اشتغال دولتی مرتکب این جرم شوند:

•    وقتی آنان برای اشتغال پس از بازنشستگی یا ترک مسئولیت برنامه‌ریزی می‌کنند. این پدیده در پایان هر دوره مجلس، در فاصله اعلام نتایج انتخابات مجلس بعدی تا پایان دوره فعلی در رفتار کثیری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیده می‌شود.

•    وقتی که آنان لابی ‌کنند تا پس از سمت فعلی دولتی در بخش خصوصی جا خوش کنند.
•    هنگامی که قصد دارند پس از مدتی کار در بخش خصوصی مجدداً مقام دولتی پیشین را به دست آورند.
مطالعات OECD نشان می‌دهد که اکثریت قاطع کشورهای عضو این سازمان استانداردهای پایداری را برای آنکه از تضاد منافع پیشگیری شود برقرار کرده‌اند .

۴.    به برخی از مصادیق تضاد منافع در قوانین ما توجه شده است، مانند قانون منع مداخله مقامات و کارکنان دولت و قوا و ارکان دیگر در معاملات دولتی مصوب ۱۳۳۷ و اصلاحات بعدی آن، یا در ماده ۱۶ قانون بازار اوراق بهادار مصوب ۱۳۸۴ که در آن شورای بورس، سازمان، مدیران و شرکای مؤسسه حسابرسی … از هر نوع فعالیت معاملات اوراق بهادار منع شده‌اند. یا قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲؛ مثلاً در ماده ۴۲۱ قانون اخیرالذکر مواردی از الزام قاضی به نپذیرفتن دادرسی یا جواز هر یک طرفین دعوا برای درخواست رد دادرسی وجود دارد که همه مصداق تضاد منافع است:

«الف- قرابت نسبی یا سببی تا درجه سوم از هر طبقه بین دادرس و یکی از طرفین دعوی یا شریک یا معاون جرم؛ وجود داشته باشد.

ث – بین دادرس، پدر و مادر، همسر و یا فرزند او و یکی از طرفین دعوی یا پدر و مادر، همسر و یا فرزند او، دعوای حقوقی یا کیفری مطرح باشد یا در سابق مطرح بوده و از تاریخ صدور رأی قطعی، بیش از دو سال نگذشته باشد.

ج – دادرس، همسر و یا فرزند او نفع شخصی در موضوع مطروحه داشته باشند.»

در قانون اساسی نیز احکامی برای محدود ساختن تحقق تضاد منافع آمده است، مانند اصل ۱۴۱ که دو شغلی بودن کارکنان دولت را منع می‌کند ولی برای پدیده درهای چرخان و فسادخیزی آن کار قابل توجهی صورت نگرفته است.

۵.    جناب آقای نعمت زاده متأسفانه مصداق هر دو مشکل فساد انگیز فوق است و در تنازع بین اهداف شخصی و اهداف عمومی، اولی را ترجیح داده است. آقای نعمت زاده از سال ۱۳۵۸ که به عنوان وزیر کار برگزیده می‌شود تا سال ۱۳۸۸ که بازنشستگی را برمی‌گزیند همواره وزیر، معاون وزیر یا مدیر شرکت¬های بزرگ دولتی بوده است و دوباره در ۱۳۹۲ به وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌رسد. وی یک مصداق آشکار از پدیده درهای چرخان و تضاد منافع است. وی پیش از بازنشستگی ۱۱ سال را در سطوح بالای وزارت نفت مدیریت داشته که ۸ سال آن در سمت مدیرعامل و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی بوده است. آقای نعمت زاده بلافاصله پس از بازنشستگی در سال ۱۳۸۸ به بخش پتروشیمی هجرت می‌کند و از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ یعنی طی دو سه سال در ۱۹ شرکت که مشخصات آن ها در پی می‌آید، مدیرعامل، رئیس هیئت‌مدیره یا عضو هیئت‌مدیره بوده است:

۵.۱.    ۳ دی ۱۳۹۰: عضو هیأت مدیره شرکت رسا فارمد با مسئولیت محدود به شماره ثبت ۳۳۳۰۹۷
۵.۲.    ۵ دی ۱۳۹۰: عضو هیأت مدیره شرکت توسعه تجارت نعمت سهامی خاص به شماره ثبت ۳۶۲۷۲۷ تا ۱۷ دی ۱۳۹۲  و از ۲۱ دی ۱۳۹۰: رئیس هیأت مدیره شرکت توسعه تجارت نعمت

۵.۳.    ۲۰ دی ۱۳۹۰: نایب‌رئیس هیأت مدیره شرکت مهندسی نفت هوسیت پارس سهامی خاص به شماره ثبت ۳۸۳۱۹۳ تا تاریخ ۲۰ دیماه ۱۳۹۲، به نمایندگی از شرکت توسعه تجارت نعمت سهامی خاص
۵.۴.    ۲۸ بهمن ۱۳۹۰: نایب‌رئیس هیأت مدیره شرکت توان پرداز باطری سهامی خاص به شماره ثبت ۱۳۷۱۴۶ – به همراه اکبر ترکان (رئیس فعلی مناطق آزاد و معاون رئیس‌جمهور) و مجتبی تنها – تا تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۹۲
۵.۵.    ۱۵ فروردین ۱۳۹۱: رئیس هیأت مدیره شرکت پترو تجارت هرمزان سهامی خاص به شماره ثبت ۳۶۵۷۴۶ – به همراه عبدالوهاب قاضی به نمایندگی از گروه فیلی و مجتبی خسرو تاج (معاون توسعه بازرگانی داخلی و نیز قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی)- به نمایندگی از شرکت توسعه تجارت نعمت سهامی خاص تا تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۹۳ . تغییرات: از ۱۱ دی ۱۳۹۱: رئیس هیأت مدیره شرکت پترو تجارت هرمزان سهامی خاص به شماره ثبت ۳۶۵۷۴۶ به نمایندگی از شرکت توسعه تجارت نعمت سهامی خاص به همراه شرکت فیلی تجارت هرمز سهامی خاص و عباسعلی پورسیدی (در حال حاضر مشاور حقوقی وزیر جهاد کشاورزی و مدیرکل حقوقی کل وزارتخانه) به عنوان عضو هیأت مدیره و سرمایه‌گذاری گروه فیلی سهامی خاص به عنوان نایب‌رئیس هیأت مدیره.

۵.۶.    ۲ خرداد ۱۳۹۱: جزو مدیران اولیه در تأسیس شرکت تولید برق دژ پل انرژی با مسئولیت محدود به شناسه ملی ۱۰۳۲۰۷۷۴۳۸۰ و نایب‌رئیس هیأت مدیره به نمایندگی از شرکت توسعه تجارت نعمت با مسئولیت محدود به شماره ثبت ۲۶۲۷۲۷ به مدت نامحدود.

۵.۷.    ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱: رئیس هیأت مدیره شرکت توسعه صنعت نعمت سهامی خاص به شماره ثبت ۴۰۸۱۲۵ و شناسه ملی ۱۰۳۲۰۵۹۴۷۳۳ تا تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۳.  این شرکت بعداً منحل شد.

۵.۸.    ۳ اردیبهشت ۱۳۹۱: رئیس هیأت مدیره شرکت ارگ شیمی پارسا سهامی خاص به شماره ثبت ۳۴۱۷۶۳ به نمایندگی از شرکت توسعه تجارت نعمت سهامی خاص تا تاریخ ۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ به همراه عبدالوهاب قاضی (از شرکت فیلی) و بهروز کره بند بوشهری (از توسعه تجارت نعمت) . تغییرات: ۳ تیر ۱۳۹۱: رئیس هیأت مدیره شرکت ارگ شیمی پارسا سهامی خاص تا تاریخ ۳۱ خرداد ۱۳۹۳  و ۱۸ آذر ۱۳۹۱: رئیس هیأت مدیره شرکت ارگ شیمی پارسا سهامی خاص به شماره ثبت ۳۴۱۷۶۳ به نمایندگی از شرکت توسعه تجارت نعمت سهامی خاص تا تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۹۳ به همراه اسدالله رستگار پور و بهروز کره بند بوشهری و شرکت‌های آتیه فراز قشم با مسئولیت محدود و تعاونی اعتبار مولی‌الموحدین

۵.۹.    ۳ خرداد ۱۳۹۱: از مدیران اولیه در بدو تأسیس شرکت توسعه پترو شیمیایی ساحل دریا سهامی خاص به شماره ثبت ۴۲۶۵۸۲ و شناسه ملی ۱۰۳۲۰۷۸۸۵۶۴ به عنوان رئیس هیأت مدیره تا تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۹۳ به همراه عباس شعری مقدم (معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تا بهمن ۹۴) .

تغییرات: ۳۰ مهر ۹۱ عضویت در هیأت مدیره شرکت توسعه پترو شیمیایی ساحل دریا سهامی خاص به شماره ثبت ۴۲۶۵۸۲ به عنوان نایب‌رئیس هیأت مدیره، به همراه موسسه اعتباری مولیالوحدین به عنوان رئیس هیأت مدیره و اسدالله رستگارپور (از مدیران پتروشیمی دولتی) تا تاریخ ۳۰ مهر ۱۳۹۳ .

۵.۱۰.    ۳۱ خرداد ۱۳۹۱: از مدیران اولیه در بدو تأسیس شرکت توسعه نگین مکران سهامی خاص به شماره ثبت ۴۲۶۸۶۸ و شناسه ملی ۱۰۳۲۰۷۹۰۳۰۰ به عنوان نایب‌رئیس هیأت مدیره تا تاریخ ۳۱ خرداد ۱۳۹۳.  تغییرات: ۶ تیر ۱۳۹۱ در شرکت توسعه نگین مکران سهامی خاص، حضور به عنوان نایب‌رئیس هیأت مدیره تا تاریخ ۵ تیر ۱۳۹۳
۵.۱۱.    ۸ مهر ۱۳۹۱: رئیس هیأت مدیره شرکت کیمیا صنایع دالاهو سهامی خاص به شماره ثبت ۲۹۲۰۳۰ به نمایندگی از شرکت توسعه تجارت نعمت سهامی خاص تا تاریخ ۸ مهر ۱۳۹۳.

۵.۱۲.    ۱۶ آبان ۱۳۹۱: رئیس هیأت مدیره شرکت سرمایه‌گذاری سیراف انرژی سهامی خاص به شماره ثبت ۸۷۲ به همراه عباس شعری مقدم تا تاریخ ۱۶ آبان ۱۳۹۳.

۵.۱۳.    ۲۴ آبان ۱۳۹۱: از مدیران اولیه در بدو تأسیس شرکت هرمزان تجارت گستر کیش سهامی خاص به شماره ثبت ۱۰۲۴۹ به عنوان رئیس هیأت مدیره به نمایندگی از شرکت پترو تجارت هرمزان تا تاریخ ۲۴ آبان ۱۳۹۳.  تغییرات: ۲۳ بهمن ۱۳۹۱ رئیس هیأت مدیره شرکت هرمزان تجارت گستر کیش سهامی خاص به شماره ثبت ۱۰۲۴ به نمایندگی از شرکت پترو تجارت هرمزان به همراه مجتبی خسروتاج عضو هیأت مدیره و مدیرعامل و عباسعلی پورسیدی به سمت عضو هیأت مدیره

۵.۱۴.    ۱۱ آبان ۱۳۹۱: از مدیران اولیه در بدو تأسیس شرکت الوند پترو انرژی کیش سهامی خاص به شماره ثبت ۱۰۲۳۳ به عنوان رئیس هیأت مدیره به نمایندگی از به نمایندگی از شرکت پترو تجارت هرمزان به همراه عبدالوهاب قاضی به عنوان نایب‌رئیس هیأت مدیره تا تاریخ ۱۱ آبان ۱۳۹۳.

۵.۱۵.    ۲۸ آذر ۱۳۹۱: از مدیران اولیه در بدو تأسیس شرکت برق انرژی پاینده جم سهامی خاص به شماره ثبت ۴۳۲۴۴۵ به عنوان رئیس هیأت مدیره به همراه مریم بختیار (همسر آقای نعمت زاده) به عنوان نایب‌رئیس هیأت مدیره و عباس شعری مقدم تا تاریخ ۲۸ آذر ۱۳۹۳.

۵.۱۶.    ۱۸ دی ۱۳۹۱: از مدیران اولیه در بدو تأسیس شرکت پلیمری پویا جم خاورمیانه سهامی خاص به شماره ثبت ۴۳۳۷۳۷ به عنوان رئیس هیأت مدیره به همراه عباس شعری مقدم به عنوان نایب‌رئیس هیأت مدیره تا تاریخ ۱۸ دی ۱۳۹۳.

۵.۱۷.    ۸ اسفند ۱۳۹۱: از مدیران اولیه در بدو تأسیس شرکت مهندسی توسعه پترو فرآیند کرخه سهامی خاص به شماره ثبت ۴۳۵۵۳۵ به عنوان رئیس هیأت مدیره تا تاریخ ۸ اسفند ۱۳۹۳.

۵.۱۸.    ۲۹ بهمن ۱۳۹۱: عضو هیأت مدیره شرکت رسا فارمد با مسئولیت محدود به شماره ثبت ۳۳۳۰۹۷ برای مدت نامحدود به همراه زینب نعمت زاده (دختر آقای نعمت زاده) به عنوان رئیس هیأت مدیره و شبنم نعمت زاده (دختر آقای نعمت زاده) به عنوان عضو هیأت مدیره و مدیرعامل .

۱۸ تیر ۱۳۹۲: از مدیران اولیه در بدو تأسیس شرکت انبارها و پایانه‌های توسعه نگین مکران منطقه آزاد چابهار سهامی خاص به شماره ثبت ۱۸۴۷ به عنوان رئیس هیأت مدیره به نمایندگی از شرکت توسعه نگین مکران سهامی خاص تا تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۹۴
۶.    آقای نعمت زاده در جلسه علنی ۱۶ آذر ۹۴ مجلس اذعان کرد که در ۱۹ شرکت عضو هیئت‌مدیره بوده ولی مدعی شد که اغلب این عضویت در هیئت‌مدیره‌ها به دلیل استفاده از تجربیات ۴۰ ساله وی و بدون سهامداری واقعی بود بلکه «به صورت عمدتاً مدیریتی و با واگذاری یک سهم به عنوان عضو هیأت مدیره [… بوده و] از ما هم امضا گرفتند که این سهم متعلق به شما نیست»  این خلاف‌گویی در خانه ملت وقتی آشکار می‌شود که بدانیم که همسر وی، خانم مریم بختیار و دخترانش شبنم و زینب نعمت زاده در ۱۰ شرکت زیر مدیرعامل، رئیس، نایب‌رئیس و عضو هیئت‌مدیره یا بازرس هستند. این خانم‌ها هم تجربه ۴۰ ساله دارند؟
۶.۱.    فوریت دارویی رسا فارمد با شماره ثبت ۳۳۳۰۹۵
۶.۲.    توسعه تجارت نعمت به شماره ثبت ۳۶۲۷۲۷
۶.۳.    توسعه دارویی رسا به شماره ثبت ۴۵۱۳۵۶
۶.۴.    رسا فارمد به شماره ثبت ۳۳۳۰۹۷
۶.۵.    فرا ایده ارس به شماره ثبت ۲۱۲۲
۶.۶.    برق انرژی پاینده جم به شماره ثبت ۴۳۲۴۴۵
۶.۷.    سحاب پلیمر کرمان به شماره ثبت ۱۲۱۲۰
۶.۸.    صنایع پلی اتیلن کاران شیراز به شماره ثبت ۳۶۶۹۸
۶.۹.    مهندسی نفت هوسیت پارس به شماره ثبت ۳۸۳۱۹۲
۶.۱۰.    متانول بدر شرق منطقه آزاد چابهار شناسه ملی ۱۴۰۰۳۶۹۷۱۲۱
۷.    در این ارتباط چند نکته و پرسش مطرح است:

۷.۱.    شهرت ثروت ۱۰۰۰ میلیارد تومانی آقای نعمت زاده که در گزارش دارایی خویش در ابتدای وزارت به دادستان کل آمده، به همه رسیده است.

به رغم اصرار سیاستمداران، نمایندگان مجلس و اصحاب رسانه وزیر نیز به سکوت ادامه می‌دهد؛ اما این پرسش برای مردم بسیار جدی است: چگونه می‌توان پذیرفت کسی که تا سال ۱۳۸۷ مستخدم دولت بوده است و همه بنگاه‌هایی که ثبت کرده‌اند مربوط به سال‌های ۱۳۸۹ به بعد است، طی سه چهار سال از راه درست و بدون رانت به ثروت افسانه‌ای ۱۰۰۰ میلیاردی برسد؟ آیا تضاد منافع حاصل از پدیده درهای چرخان به نفع خود او رفع نشده است؟

۷.۲.    طبق اصل ۱۴۱ قانون اساسی و قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل مصوب ۱۳۷۳، هیچ کس نمی‌تواند همزمان، هم وزیر، هم عضو هیئت‌مدیره یا مدیرعامل شرکت‌های خصوصی باشد. در حالی که آقای نعمت زاده با این عذر که من به موقع استعفا کردم ولی تشکیل مجمع عمومی برای انجام تغییرات در شرکت‌ها زمان بر بود، مدعی شد که برخی شرکت‌ها یک یا دو سال یکبار هیأت مدیره‌اش تشکیل می‌شود. در حالی که برای چنین امر مهمی تشکیل جلسه فوق‌العاده کاری مرسوم است. این توجیه پذیرفته نیست، چرا که جمع بین دو شغل ممنوع بوده است و وی باید یا از همه شرکت‌ها بیرون می‌آمد و بعد خود را در معرض انتخاب و رأی اعتماد قرار می‌داد یا نمی‌پذیرفت که وزیر شود.

به عنوان مثال نامبرده در شرکت ارگ شیمی پارسا، رئیس هیئت‌مدیره بود. طبق گزارش روزنامه رسمی در شرح انتخاب اعضای هیئت‌مدیره این شرکت می‌نویسد: «… ؛ و شرکت توسعه تجارت نعمت سهامی خاص با نمایندگی محمدرضا نعمت زاده به سمت رئیس هیئت‌مدیره و… تا تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۹۳ انتخاب شدند. » ولی «طبق صورت‌جلسه مورخ ۱۹ شهریور ۱۳۹۳، سید باقر مرتضوی… به نمایندگی از شرکت توسعه تجارت نعمت … به سمت رئیس هیئت‌مدیره برای بقیه مدت تصدی انتخاب شد » یعنی ۱۳ ماه بعد از وزیر شدن.

در مصداق دیگر شرکت مهندسی توسعه پترو فرایند کرخه در تاریخ ۰۸/۱۲/۱۳۹۱ تأسیس و آقای محمدرضا نعمت زاده به عنوان اولین رئیس هیئت‌مدیره برگزیده می‌شود.  در دو صورت‌جلسه هردو، به تاریخ ۳۰/۱۱/۱۳۹۲ در یکی اسامی اعضای حقوقی هیئت‌مدیره و در دیگری به نام اشخاص حقیقی، آقای سید علی بهشتیان به عنوان رئیس هیئت‌مدیره انتخاب می‌شود. بنابراین آقای نعمت زاده تا آخر بهمن ۹۲، یعنی بیش از شش ماه پس از کسب کرسی وزارت، همچنان رئیس هیئت‌مدیره این شرکت بوده است.

۷.۳.    نمونه دیگر شرکت توسعه تجارت نعمت است. توسعه تجارت نعمت، شرکتی صد درصد خانوادگی است که مطابق صورت‌جلسه ۲۱/۱۰/۱۳۹۰ آقای نعمت زاده مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره و خانم مریم بختیاری (همسر) نایب‌رئیس و شبنم نعمت زاده عضو هیئت‌مدیره آن می‌شوند.  در صورت‌جلسه مورخ ۱۲/۰۸/۱۳۹۲ اعضای هیئت‌مدیره چنین تغییر می‌کند: شبنم نعمت زاده، مریم بختیار و زینب نعمت زاده به ترتیب رئیس، نایب‌رئیس و عضو هیئت‌مدیره می‌شوند.  مدیرعامل آقای سید باقر مرتضوی از بیرون انتخاب می‌شود؛ یعنی آقای وزیر از این شرکت هم که صد درصد خانوادگی است تقریباً دو ماه و نیم بعد از قبول تصدی وزارت جدا می‌شود.

درست عکس ادعای آقای نعمت زاده که در مجلس گفت: «… یعنی (۱۳)، (۱۴)، (۱۵) مرداد ۹۲ استعفا دادیم و بنابراین دیگر آمدیم خدمت عزیزان رأی اعتماد دادید و مشغول کار شدیم؛ بنابراین قبل از معرفی به مجلس بنده از تمام این مسئولیت‌های عضویت در هیأت‌مدیره استعفا دادم،‌ مدارکش هم موجود است. منتها برای اینکه اینها مراحل ثبتی‌اش انجام شود، باید مجامع عمومی این شرکت‌ها تشکیل می‌شد که آنها به جز یکی،‌ دو تا در دست بنده نبود». در این مورد که باید گفت هر شب سرِ سفره شام، مجمع عمومی حاضر بودند! پس چرا دو ماه و نیم قانون‌شکنی ادامه داشت؟

۷.۴.    وقتی وزیر یا معاون وزیر بلافاصله از پشت میز دولتی به بخش خصوصی می‌رود باید منتظر رفتارهای منفعت طلبانه که در ادامه می‌آید، بود. در کشورهای پیشرفته از حیث مبارزه با فساد، مقامات و صاحب‌منصبان نباید خود را در موقعیت تضاد منافع قرار دهند و حتی نباید چنان رفتار کنند که در موضع تهمت قرار گیرند. تا مدت قابل‌اعتنایی پس از خروج از پست دولتی، صاحب‌منصبان حق برخی کارها از جمله استخدام و همکاری شغلی را در مؤسسات و بنگاه‌های خصوصی ندارند. به عنوان مثال کارکنان بانک فدرال رزرو ایالت نیویورک نمی‌توانند در کاری مشارکت کنند که در آن (مرتبط با آن) منافع شخصی دارند.

تصمیم سازی، توصیه سیاستی، ارائه مشورت و شرکت در تحقیق و بررسی از جمله این کارها است. همچنین اجازه ندارند مؤسسه سپرده‌گذاری داشته باشند. حتی برای اینکه در مظان اتهام تضاد منافع قرار نگیرند، مجاز نیستند هیچ شیئی یا امر با ارزشی را بپذیرند، مانند هدیه، دعوت به صرف غذا، مساعدت و فرصت تفریحی.  پیش از استخدام، هر داوطلبی باید فرم افشایی را پر کند که منافع مالی، وام‌ها، مستمری‌ها و فعالیت‌های اقتصادی بیرون از بانک خود را آشکارا بیان کند. بعد یک عضو دفتر اخلاقیات بانک، فرم‌ها را مطالعه می‌کند و در نشست با هر داوطلبی قوانین بانک درباره تضاد منافع را شرح می‌دهد و در این فرایند معلوم می‌شود که در صورت استخدام چه محدودیت‌هایی باید برای وی قائل شد و چه مسئولیت‌هایی را می‌توان بدو سپرد. اگر استخدام انجام شود او باید از هر وضعیت بالفعل و بالقوه تضاد منافع بپرهیزد. درباره پایان اشتغال نیز محدودیت وجود دارد مانند آنکه کارمندان پس از اتمام قراردادشان نمی‌توانند در ارتباط موضوعی که در دوره اشتغال در بانک به مربوط بود با بانک تماس بگیرد. اضافه بر این، کارمندان ارشد در مدت زمانی که به یک سال هم می‌رسد، از ارتباط تجاری با بانک منع شده‌اند.

۷.۵.    وقتی ما قواعد دینی، عقلی و تجربی را رعایت نمی‌کنیم نباید از اتخاذ تصمیم و رفتار برخی از دولتمردان به نفع گروه‌های خاص تعجب کنیم. آقای نعمت زاده در طول این سه سال و اندی صدارت، با جدیت حافظ منافع معدودی از فعالان صنعت پتروشیمی بود. به چند نمونه توجه بفرمائید:

•    در سال ۹۲ ضمن رسیدگی و تصویب لایحه بودجه سال ۹۳ وی به شدت برای ادامه نرخ چپاولی دو و نیم سِنتی گازی که بنگاه‌های پتروشیمی به عنوان ماده اولیه (خوراک) مصرف می‌کردند، دفاع می‌کرده، در حالی که مجلس درباره تصحیح قیمت خوراک این بنگاه‌ها با استدلال علمی اصرار داشت که قیمت حداقل ۱۳ سنت شود که بحمدالله چنین شد. چه لابی‌ها که انجام نشد و چه دروغ‌ها که گفته نشد!

•    برای حذف رانت عظیم فروش همراه با تبانی محصولات پتروشیمی در بازار به اصطلاح آزاد، فروش این محصولات از پایان سال ۹۰ در بورس کالا الزامی شد، چون در بورس، قیمت با رقابت و نه با تبانی، تعیین می‌شود. هنوز صدارت آقای نعمت زاده به سال نرسیده بود که کوشش خود را برای خارج کردن این محصولات از بورس با بخشنامه غیرقانونی معاونش (همراه و احیاناً شریک او در شرکت هرمزان تجارت گستر کیش) آغاز کرد و پس از یک سال و اندی در مهر ۱۳۹۴ توفیق نسبی در خارج کردن کالای پتروشیمی از بورس به دست آورد. یک ماه بعد دیده‌بان شفافیت و عدالت با کمک نیروهای متدین و وطن¬دوست بورس کالا در تهران و استفاده از تحقیقات مرکز پژوهش‌های مجلس کوششی پژوهشی را سامان داد که نشان می‌داد این کار متضمن آسیب و زیان به زنجیره‌ای شدن صنعت پتروشیمی، پائین ماندن اشتغال‌زایی این صنعت و سود سرشار رانتی برای برخی بنگاه‌ها می‌شود. برآورد علمی نشان می‌داد که این تغییر روش فروش محصول از بورسی به ظاهراً آزاد، سالانه هزار میلیارد تومان برای معدودی از کارخانه‌داران پتروشیمی رانت در بر دارد.

قابل ذکر است که سود کل شرکت‌های پتروشیمی در طی ۸۷-۱۳۹۱ به گزارش بورس اوراق بهادار مبلغ ۱۱،۶۰۳ میلیارد تومان بود و تنها ۴۷۴ میلیارد تومان مالیات پرداختند یعنی ۴%. این چه ستمی به صنعت است که سود رانتی پتروشیمی با ۴% مالیات همراه شود و سایر بخش‌ها می‌بایست تا ۲۵% سود، مالیات دهند؟ دیده‌بان با ارسال گزارش متقن، از جناب آقای شریعتمداری معاون رئیس‌جمهور و مسئول تنظیم بازار خواست که از این کار ضد ملی جلوگیری کند. آقای شریعتمداری مردانه ایستاد و مانع این رانت‌خواری هزار میلیارد تومانی شد. جا دارد رسماً تشکر دیده بان شفافیت و عدالت را ابراز کنم. بعد از این شکست‌ها، وزیر مخالفان خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا را کمونیست و سوسیالیست خواند. وی حتی توجه نکرد که بورس به اقتصادهای سرمایه‌داری تعلق دارد نه کشورهای سوسیالیستی!

•    حین تصویب برنامه ششم با لابی سنگین انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی که عمدتاً برنامه‌ریزی و اجرای آن را یک نماینده سه دوره مجلس انجام می‌داد، تلاش برای بازگشت به همان نرخ غارتگرانه خوراک پتروشیمی‌ها با حمایت وزیر صنعت، معدن و تجارت تکرار شد. این نماینده سابق در انتخابات مجلس نهم به دلیل سوابقش از نامزد شدن محروم شد. او که در دوران نمایندگی عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع مجلس بود، توانست بعد از پایان مجلس هشتم به دبیر کلی انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی برسد که یک نمونه فساد ناشی از پدیده درهای چرخان و سوءاستفاده از اطلاعات و ارتباطات دوره اشتغال در حاکمیت را برای منافع ناروا نشان می‌دهد.

لابی‌های او حتی انجمن را قادر ساخت به ملاقات رئیس محترم مجلس برود تا زمینه الحاق یک ماده به برنامه ششم را فراهم سازد. بحمدالله با کوشش مشترک جمعی از نمایندگان عدالت‌خواه، وزیر محترم نفت و دیده‌بان شفافیت و عدالت، جلب رأی مثبت ۱۵۳ نماینده به پیشنهاد حذف مقدور گشت و این ماده کنار گذاشته شد.

جالب اینجاست که بخش پتروشیمی در حوزه مسئولیت وزیر نفت قرار دارد ولی وزیر صنعت خود را برای تولیدکنندگان پتروشیمی به آب و آتش می‌زند و در این مسیر کسانی را به کار گرفته است که تجربه درهای چرخان برای مهاجرت به کسب‌وکار خصوصی را داشته و حالا دوباره با او به بخش دولتی بازگشته¬اند.
•    اخیراً بر اساس خبرهای موثق مردمی که به دیده‌بان رسیده است، آقای نعمت زاده برای چندمین بار به صرافت افتاده است که محصولات پتروشیمی را از بورس کالا خارج کند. کدام فرد عادی می‌پذیرد که این دست و پازدن‌ها بی ارتباط با منافع شخصی و خانوادگی است؟

جناب آقای جهانگیری!
بانک جهانی فساد را چنین تعریف می‌کند: «استفاده از قدرت عمومی برای مقاصد خصوصی»، با این تعریف روشن، اگر کار آقای نعمت زاده فساد نیست پس چیست؟ اگر بعضی روش‌های او را فسادزا و او را دارای سوابق فسادپرور بخوانیم گزاف گفته‌ایم؟ شما سیاستمدار کارکشته‌ای هستید و معنای این رفتارها برایتان آشکار است. مردم درشگفت‌اند که چرا دولت از چنین عنصری حمایت می‌کند. دیده‌بان شفافیت و عدالت مصرانه از جنابعالی می‌خواهد که رئیس‌جمهور محترم را به عزل وزیر میلیاردر ویژه خوار که نه تنها به آبروی دولت بلکه به آبروی حکومت ضربه زده است، راضی بفرمایید.

احمد توکلی
رئیس هیئت مدیره سازمان مردم نهاد
دیده بان شفافیت و عدالت
دهم بهمن‌ماه ۱۳۹۵
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۰ ۱۴:۴۰
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۰ ۱۵:۵۷
 
۱۳۹۶/۰۳/۱۶ ۱۴:۰۴
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۹ ۱۵:۱۷
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۶ ۲۰:۴۶
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۲ ۰۷:۰۰
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۱ ۱۳:۲۶
 
۱۳۹۵/۰۵/۱۲ ۱۵:۱۷
 
۱۳۹۵/۰۴/۰۱ ۱۱:۲۴
 
۱۳۹۴/۰۳/۲۷ ۱۶:۴۸
 
 
کلمات کلیدی : احمد توکلی، سازمان دیده بان و شفافیت، داد، اسحاق جهانگیری، وزیر میلیاردر
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۱:۲۵:۲۹
به خدا طرفدار اصلاح طلبان هستم . سن ایشون بالاست . چرا رییس جمهور عزیز ایشون رو برکنار نمی کنند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اصلا مجلس استیضاحش کنه (4143024) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۸:۲۷:۴۶
تازه به بحث ماشینهای چینی و کره ای پرداخته نشده . چرا باید واردات بی کیفیت ترین ماشینهای چینی ، بدون تجهیزات ایمنی ، و با چند برابر قیمت به ایران اینهمه مورد حمایت دولت و مونتاژکننده ها و دلالها باشه ؟ چرا در نمایشگاههای خودرو چین ، بیشترین تعداد بنز و ب ام و به نمایش درمیاد اما در نمایشگاه خودرو در ایران باید نود درصد ماشینها چینی باشه و بقیه هم کره ای ؟ چرا ایران تنها کشوریه که اجازه ورود و مونتاژ خودروهایی در پایین ترین سطح ممکن ایمنی رو به شرکای چینی خودش میده و این خودروها تبدیل به ارابه مرگ در جاده های ایران میشن ؟ (4143668) (alef-11)
 
عباد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۲:۵۷:۱۱
ایران می تواند یکی از بهترین خودرو سازان جهان باشد، اما با کارگر گرسنه نمی توان خودرو مدرن و با کیفیت تولید کرد، وقتی که به به جای سیر کردن کارگر، وزیر و مدیر در زیر هزاران میلیارد ثروت بازهم مشغول غواصی هستند تا ثروث بر ثروت بیافزایند ، نتیجه اش می شود پراید و پژو بی کیفیت و صندوق مرگ ۱۷۰۰۰ نفر در جاده ها و بدبختی ده ها هزار خانواده در سال، و جای تاسف است که برخی نمی فهمند که این کلان سرمایه داران رانتی عامل فقر و عقب ماندگی صنعتی و حوادث و نابودی سرمایه های جانی و مادی و نابودی انبوهی از خانواده ها هستند، حتی وجود یک دقیقه امثال نعمت زاده در وزارت و مدیریت ،ظلم و جفای نابخشودنی به کشور است، تنها آرای مردم حق الناس نیست، نصب افراد نالایق نیز از مهمترین موارد تجاوز به حق الناس است. (4144184) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۵:۵۹:۴۱
دوستان تهرانی تبعات لیستی رای دادنشون رو الان ببینند.
امثال دکتر توکلی با این دغدغه بیرون مجلس و بدون ابزار نظارت و دختر جناب صفدر حسینی در حال دفاع از حقوق های نجومی پدر!!!
امیدوارم درس بگیریم مجدد گول جناح های چپ و راست رو نخوریم (4144993) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۲۱:۴۶:۱۷
بسم الله الرحمن الرحیم
نعمت زاده را قبول ندارم اما قطعا به روحانی رای خواهم داد.
یاحق (4146837) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۱:۲۶:۳۸
وزیر صنعت ضعیف ترین وزارست (4143027) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۲:۲۶:۱۶
تخلفات فریدون را پیگیری کنید بهتر است (4144012) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۸:۴۱:۵۹
فريدون فراموش نشود. (4144330) (alef-11)
 
جعفر قلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۰:۲۳:۰۲
میلیاردر که تقریبا اکثر مردم که یک خانه داشته باشند هستند بفرمایید تیلیاردر (4144121) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۱:۲۷:۱۱
موافقم . باید زودتر برکنار میشد (4143030) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۲۲:۵۹
و محاکمه شود (4143191) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۶:۰۹:۰۹
فقط ایشان نیست .
نورچشمی های دولت زیادند.
خیلی زیاد (4143493) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۴۴:۱۶
مخالفم (4143215) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۶:۱۱:۳۵
در راس چنین وزارت خانه مهمی باید فردی از خود گدشته که همه فکر و تلاش او برای ارتقای تولید داخلی و قطع وابستگی به بیگانگان و از جنس رزمندگان و شهدای سلحشور باشد نه پیرمردی که در غروب عمر هنوز دنبال احداث شرکت خصوصی و افزودن بر مال منال میباشد . ظلم بر این ملت میباشد تاریخ در کارنامه این مجلس و دولت این بی توجهی را خواهد نوشت (4143494) (alef-11)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۶:۲۳:۴۵
واقعا باید گریست که انسان های پاک و مومنی مانند توکلی که کم هم نیستند باید این همه غم و غصه بخورند و این همه انرژی مصرف کنند که رییس جمهور را راضی کنند که متخلفین را برکنار کند، امروز من یک رسید بانکی را پست پیشتاز کردم ، ۷۷۰۰ تومان بابت آن از من دریافت کردند که مبلغ ۶۳۰ تومان آن تحت عنوان ۹٪ در صد مالیات ارزش افزوده از من دریافت شد، من نمیدانم این یک برگ رسید که اصلا محتوای مالی هم ندارد کدام نقش تولیدی و سود دهی را داشته است که این مبلغ مالیات ارزش افزوده به آن تعلق گرفته و این یک نمونه از میلیونها مرسوله است که نشان میدهد بامردم چگونه رفتار می کنند و معلوم نیست این پول ها کجا خرج میشود، آنگاه پتروشیمی با نزدیک به ۱۲ هزار میلیارد سود فقط ۴٪ درصد مالیات میدهد با خود می گویم کجاست آن حدیدی که غده سرطانی فساد را که در کنار نخاع مدیریت قوه مجریه جا خوش کرده است بشکافد و متلاشی سازد؟؟؟!!!

این شرکت هایپ پتروشیمی علاوه بر این فسادها ، دلارهای صادراتی را هم در اختیار دارند و در افزایش نرخ دلار نقش بسزایی دارند، جناب آقای توکلی عزیز ، چند ماه دیگر دولت جدید و کابینه جدید تشکیل می شود، اصل شفافیت و حقوق شهروندی اقتضا می کند به خاطر اینکه مردم و نمایندگان مردم فریب نخورند به صورت یک مطالبه ملی و عمومی ، هر نامزد وزارت و معاونت و مشاورت و دستیاری رییس جمهور در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ظاهر شود و صریح و شفاف به مردم بگوید خود و خانواده اش چقدر ثروت دارند و در کجا و چه خانه هایی زندگی می کند و در چه خودروی سوار می شوند ، از هم اکنون می توان این را به عنوان یک حرکت ملی و مطالبه عمومی در جهت سالم سازی مدیریت کشور و رشد اقتصاد و صنعت ملی، و تقسیم عادلانه ثروت ملی مطرح کرد.

و الا امثال نعمت زاده ها باز پیدا خواهند شد و نامه و مکاتبه ها نوشداروی پس از مرگ سهراب خواهد شد و یا بسیار کم اثر. (4143511) (alef-2)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۸:۴۰:۰۷
استيضاح نعمت زاده بحث حاشيه اي جهت انحراف أفكار عمومي است نا استيضاح وزراي راه و نفت پنهان شود (4143697) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۹:۳۷:۲۵
چرا حاشیه باشه شما اشتباه میکنی هر کی بجای خود باید استیضاح شود (4143775) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۳:۰۲:۲۰
اصل و ریشه تفکرات جناب آقای روحانی است ومسولیت اصلی بر گردن اوست (4144185) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۱:۲۹:۵۹
عملکرد وزیر صنعت بسیار ضعیف است و البته حاشیه های بحث انگیز بسیاری هم دارد . (4143032) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۶:۱۶:۳۹
آقای توکلی یا مدارکی دارند دال بر اینکه فلان شخص فاسده! که در اون صورت نباید به آقای جهانگیری نامه بزنه .. باید بره دادگاه و از این شخص شکایت کنه.

یا فاسد نیست که در این صورت نه تنها دادگاه بلکه هیچ مرجع دیگری هم ایشونو فاسد نمیدونه. پس به طبع استفاده از چنین عباراتی درست نیست.

میلیاردر بودن هم جرم نیست. اتفاقا خیلی از آدم های موفق و موجه در جهان هم میلیاردر هستند! (4143504) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۶:۵۹:۰۷
این وزارت خانه وزیر 1000 میلیاردری نمی خواهد بلکه دلسوز و از خودگذشته میخواهد

چرا ایشان از این وزارت صنایع و تجارت دل نمی کند و جدیدا ادعای حق آب وگل بر شرکت ملی پترشیمی داشت که جواب خوبی از وزیر نفت گرفت .
از این دولت با این وزیر ، اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل بر نمی آید. (4143568) (alef-2)
 
Belgium
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۷:۳۰:۰۷
مطمئن باشید اگر آقای جهانگیری برخورد جدی نکند آقای توکلی به قوه قضاییه مراجعه خواهند کرد (4143614) (alef-11)
 
کواکبیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۹:۵۱:۲۴
برادر من ، عزیز من، سادگی بس است ، مفسدان اقتصادی از همین سادگی های شما سو استفاده می کنند و از سر و کول شماها بالا میروند و با آرای شما خوش باوران مناصب قدرت را در کشور تسخیر می کنند، اگر تمام اعضای بدن سالم باشد ولی یک غده سرطانی در بازوها وجود داشته عملکرد تمام اعضا را فلج. می کند و اجازه نمی دهد دستورات مغز را سایر اعضا به خوبی انجام دهد، کار از کاغذ و مدرک گذشته است بنده خدا جناب آقای نعمت زاده عضو و سهامدار و رییس و مالک ۱۹ شرکت بوده هزاران صفحه اسناد خرید و فروش و مسایل بانکی و و ..... دارد ماشا الله تخلفات و اتهاماتی که لابلای این اسناد ظاهر می شود از یک سو و وکلای کار کشته میلیاردی را که جناب وزیر به کار می گیرد و پرونده را وار ده ها پیچ و خم و سرعت گیر اجرایی می کنند عملا چنان بی اثر و خنثی می شود مثل قصه کرسنت که اسناد و مدارک به زبان های انگلیسی و فرانسوی و ترکی و آلمانی کارتن کارتن دارد خاک میخورد برادر عزیز ، شفاف شفاف بگویم ، قوه قضاییه با روند فعلی مفاسد اقتصادی موجود اگر دوپینگ هم بکند نمی تواند حریف این متهمان به فساد چسبیده به قدرت و رسانه ها بشود، قوه قضاییه تحت فشارهای فوق العاده شدید کار خود را دارد انجام میدهد ، سعیها مشکورا، اما همه مسولیت را به گردن قوه قضاییه انداختن جفاکاری است، پس و شما چه کاره هستیم؟؟؟ مگر متهمان به مفاسد اقتصادی را قوه قضاییه به وزارت و و وکالت و معاونت و مشاور بودن رسانده است؟؟؟؟!!!!! مگر قوه قضاییه دست آنها را برای اخذ حقوق های نجومی و مفاسد اقتصادی باز گذاشته است؟؟؟!!!! مگر قوه قضاییه از آنها حمایت و پشتیبانی کرده،؟؟؟!!
نه ، جانم، یک یک رای من و شما که متاثر از خوش باوری ما بوده جمع شده رییس قوه مجریه،
و نماینده مجلس را بر کرسی ریاست نشانده تا یکی را نعمت زاده وزیر صنعت قرار دهد و یکی را حسین فریدون دستیار رییس جمهور قرار دهد و یکی را صفدر حسینی را مدیر گاو صندوق کشور قرار دهد و یکی را دختر صفدر نماینده تهران قرار دهد و یکی را رستگار سرخه مدیر بانک ملت قرار دهد و یکی را بابک زنجانی و رحیمی و غندالی قرار دهد،
به جای ارایه مدرک ۲۹ اردیبهشت چشمانمان را باز کنیم ، میلیاردی ها و نجومی ها پول ها خرج می کنند و تبلیغات و شبکه های مجازی را به کار می افتد تا هیچکس شفاف نبیند و در فضای ظاهرا پر از نور افکن ، بازهم نجومی ها از پله های اضطراری خود را به بام مناصب قدرت برسانند.، چقدر غمگین است اگر بازهم این قصه تکرار شود (4143795) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۴:۲۰:۲۷
بله کاملا درست است مقصر خود ما هستیم که در انتخاب دقت نمیکنیم و موقع انتخابات جو گیر میشیم بیایم در انتخابات اتی عقل را بکار اندازیم و انکس که لیاقت دارد را بر کرسی بنشانیم و در مورد نعمت زاده ایشان را مجلس از روز اول نباید بهش رای میداد کسی که نای راه رفتن ندارد و چشمانش سو ندارد چگونه میتواند ریاست کند اقای روحانی صد در صد با این وزرایی که دارد در اینده رای نخواهد اورد (4146193) (alef-11)
 
محمد
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۰:۵۹:۳۰
حداقل برای احترام به خودتون یه بار متن مقاله اقای توکلی را مطالعه میکردید بعد مخالفت میکردید (4143879) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۲:۱۸:۳۸
نعمت زاده در تمام طول خدمتش در پتروشیمی حقوق دریافت نکرده فقط برای مردم کار کرده . کدوم یکی از اقایان همچین کاری کردن ؟ (4144002) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۲:۲۰:۵۳
به اشتغالی که این فرد ایجاد کرده کوچکترین اشاره نکردید ! مسلمان ! (4144008) (alef-13)
 
H
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۰:۱۶:۱۸
هر کار ی با پول غیر قانونی ،غیر قابل توجیه است بسیاری با پولهای دارای شبهه تخلفات به پولشویی روی می آورند.ضمناهمین رانت های اقتصادی باعث معضلات بیکاری و ضربه مهلک به اقتصاد کلان کشور بوده و راحتی و آسایش و بالشت پر قوی صاحبان آن بر بدبختی مردم و ورشکستگی شرکتهای فاقد رانت و بیکاری فلاکت تعداد زیادی کارگر و فروپاشی تعداد زیادی خانواده بناشده است (4144466) (alef-11)
 
م
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۰:۱۸:۲۴
هیچگاه ثروت انباشته ای ندیدم مگر در کنار آن حق مظلومی پایمال شده باشد.امام علی ع (4144468) (alef-3)
 
ل
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۶:۲۲:۰۵
بله پول داشتن جرم نیست، اما به طریق خلاف و خلاف قانون ثروت اندوزی در همه کشورها جرم است در همه جا سو استفاده از رانت در جهت کسب درآمد شخصی جرم است و بهای جرم بسیار سنگین ،بیجهت نیست رتبه فساد ما در بین ۱۶۹ کشور ۱۳۸ است بخاطر همین افراد است چه آبروی یک ملت و یک کشور را فدای مطامع غیر موجه و خلاف قانون خود کرده اند (4144211) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۷:۲۵:۵۹
ايشان هميشه كارمند دولت بوده از كجا آورده تريليادر (نه ميلياردر) شده . ثروت داشتن بد نيست كه خيلي هم خوبست ولي مهم است كه معلوم شود براساس قانون اساسي از كجا آورده است ؟ (4144235) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۱:۳۲:۴۳
نعمت زاده استیضاح شود (4143037) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۵:۱۶:۰۹
استيضاح يعني چي بايد به حال اين مملكت خون گريه كردچند سال مي تواني 1000ميليارد تومان را بشماري اين همه خون داده شد كه نعمت زاده وزير بشود وصاحب 1000ميليارد ثروت (4143378) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۱:۳۸:۰۲
آخه آقای توکلی عزیز
وزرای این دولت تماما اینجورین کدامشون؟؟بعد کی میخواد برخوردکنه جهانگیری؟؟؟؟ (4143044) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۴۹:۰۶
کجایند مدافعان سینه چاک دولت؟ کجایند کسانی که فساد در دولت رو توجیه می کنند؟ نکنه می خواین بگین این هم جوسازی علیه دولته؟ کی از خواب بیدار خواهید شد؟ (4143227) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۳:۵۷:۰۱
آقا این تقصیر دولت قبلیه!!!!!!!!!!!!! (4144797) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۱:۴۸:۴۹
باید درباره ثروت وزرا تحقیق شود و اگر ثابت شد که این ثروت از راه نامشروع بدست آمده، انرا به خزانه عمومی واریز کرد. در واقع باید این داراییها ملی شوند درست مانند ملی کردن نفت (4143059) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۱:۵۲:۴۶
چرخش مدیران یکی از راهکارهای جلوگیری از فساد است. اشخاصی که بیش از بیست سال در سمت مدیریت باشند دیگر نوآوری نداشته و مسلم خود را در موضعی دیگر میبینند. (4143066) (alef-2)
 
اسماعیلی
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۱:۵۶:۴۵
اعلام شده که آقای نعمت زاده در حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان ثروت رسمی دارد
سوال این است چگونه ایشان در حالی که در ۳۰ سال گذشته فقط ۴ سال وزیر یا معاون وزیر تبوده... توانسته به این ثروت دست پیدا کند (4143069) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۴:۲۵:۳۳
اتفاقا خدا کنه ثروتش روز به روز بیشتر شود جواب خدا را چه میدهد ایا قیامت دروغه ، ایا جهنم و بهشت دروغه ، ایا شب اول قبر دروغه ، ایا مارهای اتشین دروغه ، ایا .... (4146211) (alef-11)
 
بوئين زهرا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۲:۰۱:۱۲
دكتر جان اي كاش تو مجلس بودي ايشون رو با كارت قرمز مستقيم استیضاح می کردین ، بالا غيرتا ً تا جايي كه توان داري اين كار رو پيگيري و افشاگري هاي لازم رو در چهارچوب قانون انجام بده ، ما كه از بس تو اين چند سال از دولت خواستيم كه ميلياردر صاحب بيش از 38 شركت رو كه در اين حوضه .... براي خودش درست كرده رو عزل كنه ، خسته شديم (4143080) (alef-2)
 
حق گو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۲:۰۶:۳۳
اگر قرار باشد وزیر خطاکار برکنار شود باید وزرای بسیاری از جمله وزیر بهداشت (بخاطر طرح تحول سلامت و عطابخشی کارانه های صدمیلیون به بالا به پزشکان همکار)، وزیر اقتصاد (بخاطر اقتصاد فلج و رکود اقتصادی و تورم بالا برخلاف اعلام های کذایی تورم پایین)، رییس سازمان برنامه و بودجه و ... باید برکنار شوند اما همگی طلبکارانه بر اسب قدرت سوارند!!! (4143086) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۲:۲۵:۲۲
میلیاردر بودن وزیر که مانعی برای وزارت نیست ولی اگه در قضیه پتروشیمی و غیره رانت خواری داره باید عزل بشه...
....!! (4143107) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۲:۴۰:۰۰
به نظرم جناب آقاي دكتر توكلي از رئيس جمهور مأيوس شده كه سراغ معاون اول رفته
است. (4143128) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۲:۴۰:۰۰
عملکرد کدام وزیر روحانی خوب بوده که نعمت زاده خوب باشه ؟؟؟ (4143129) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۲:۴۸:۱۸
آقای جهانگیری
باسلام
لطفا در صورت تایید جنابعالی ، دستور فرمایید بررسی و گزارش نمایند. (4143137) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۲:۵۰:۴۱
ثروتهای ااینچنینی معمولا در انتخاباتها نقش بسیار مهمی در انتخابات ایفا خواهد کرد.
اقای توکلی عزیز این نامه ها به هیچ جا نخواهد رسید. (4143139) (alef-2)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۰۲:۰۱
نعمت زاده همون کسی بود که ملت ایران رو به خاطر نخریدن خودروهای بی کیفیت داخلی خائن نامیده بود (4143156) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۲:۰۶:۵۲
وجدیدا هم افاضات فرمودن که خودروهای داخلی آدم نمی‌کشن بلکه راننده‌ها مقصرند! (4143990) (alef-13)
 
كيان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۰۳:۲۰
اين نامه مصداق امر به معروف و نهي از منكر است. امروز يكي از مهم ترين راه حل هاي مشكلات كشور مبارزه با فساد است. اجرتان با خداوند. (4143158) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۱۱:۳۴
انشاالله سال 96 مردم با اگاهی وبصیرت به فردی که واقعا دلسوز کشور وانقلاب است رای خواهند داد (4143168) (alef-3)
 
محمد مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۱۵:۲۰
یکی از مشکلات بزرگ صنعت و اشتغال در کشور بخاطر وجود آقای ن...ه است (4143177) (alef-11)
 
مهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۲۳:۲۷
آقای توکلی این دولت که توش هیچ فسادی اتفاق نمی افته فساد 8 هزار میلیاردی و 1200 میلیاردی و نجومی بگیران و بدهکاران بزرگ بانکی همش تقصیر احمدی نژاده (4143192) (alef-11)
 
K
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۲۳:۴۸
کاش مردم ما در اعتراض به فساد برخی مسعولین از مردم کره جنوبی یاد میگرفتند که حتی رییس جمهور کره را به محکمه و کناره گیری کشاندند...صدای شکستن ستون فقرات اقشار کم درآمد ، در زیر سر و صدای آرواره های سیری ناپذیر برخی طماعان به منابع متعلق به مردم گم شده است ...اگر برخی خط قرمز امانت داری در وظیفه محوله را رعایت نکردند باید با آن افراد برخورد شود این حق طبیعی است... (4143193) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۴۸:۱۶
آقای توکلی عزیز
خیلی کار خوبیه که دولتی ها را زیر ذره بین داری ولی خوبه یک نیم نگاهی هم به سایر قوا داشته باشی جاهایی که تحت نظر دولت نیست. (4143223) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۴۹:۰۳
کلا من خودم همسو با روحانی و دولت ش هستم اما انصافا وزیر صنعت اصلا نباید می امد در کابینه ..بعد هم نباید اینقدر موندگار میشد
کاش حداقل چند ماه پیش که سه تا وزیر تغیر کرد..این هم تغیر میکرد (4143226) (alef-11)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۵۲:۴۱
وزیری که خود و اطرافیانش سهامدار اصلی شرکتهای پتروشیمی هستند چطور می تواند جلوی ویژه خواری را بگیرد . (4143231) (alef-2)
 
کارشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۵۵:۳۱
با سلام
نکته ای که برای من ابهام دارد چرا آقای دکتر توکلی به یکی از مصادیق فساد یعنی قانون منع مداخله کارکنان دولت در معاملات دولتی مصوب 1337 اشاره نکرده است زیرا به استناد این قانون عضویت اقای نعمت زاده در هیات مدیره و سهامداری با شرایط قانونی و انعقاد قرارداد این شرکت ها با دستگاهها منجر به مجازات 2 تا 4 سال حبس ابطال قرارداد و پرداخت تضامنی کلیه خسارات می گردد چرا به این قانون برای مجازات اقای نعمت زاده اشاره نمی شود (4143233) (alef-2)
 
محمد
Moldova, Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۳:۰۵:۴۴
ایشان به زعم خود از هیأت مدیره این شرکتها انصراف داده اند. البته پس از اینکه از تجربیات ایشان به طور کامل استفاده کردند. مقرر شد از تجربه 40 ساله همسر و دخترانشان نیز استفاده شود تا ایشان چند سالی در کسوت وزارت کسب تجربه کنند. (4144067) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۸:۰۶:۵۴
متن نامه را دقيقتر بخوانيد اشاره كرده اند. (4144278) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۳:۵۵:۴۴
درود بر آقای توکلی, باید رو عملکرد مدیران نظارت داشت و اگر مسیری رو اشتباه رفتن با اگر به معروف و نهی از منکر مسیرشون رو اصلاح کرد (4143234) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۴:۰۶:۴۷
احسنت آقای توکلی عزیز که ما مردم به آدم هایی مثل شما امیدواریم که از حقمون دفاع کنید. (4143252) (alef-11)
 
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۴:۰۷:۰۸
کاش آقای توکلی الان تو مجلس بود (4143253) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۴:۲۱:۱۰
پس با این حساب مردم آمریکا باید ترامپ رو هر چه زودتر اوت کنن بره پی کارش چون الان یک ثروتمند که مالک چندین کمپانی و هتل‌، کازینو، زمین‌های گلف و تفریحگاه‌های مختلف وچندین مجله است وبه عنوان یکی از 500 ثروتمند جهان می شناسنش قطعا از موقعیت خود برای سود شخصی بهره برداری خواهد کرد ولیاقت ریاست جمهوری ندارد !!! (4143275) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۹:۵۵:۱۶
ترامپ با پول خودش ثروتمند شده قبل از قدرت نه با رانت وزارت توجيه نكنيد (4143800) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۴:۲۶:۳۲
روحانی اگر رایش را از دست دهد صرفا به خاطر همین ادم است که با داشتن مسولیت دولتی 1000 میلیارد تومان ثروت جمع کرده است. (4143285) (alef-2)
 
Canada
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۴:۴۳:۱۲
احسنت (4143308) (alef-13)
 
اسماعیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۴:۴۴:۰۷
بنده به آقای روحانی رای داده ام و خواهم داد.
آقای نعمت زاده با عملکرد ضعیف و این وضعیت اموال پاشنه آشیل کابینه است.امیدوارم هرچه زودتر از تصدی قدرت کنار رود.
آقای توکلی درود بر شرف شما و همکارانتان در دیده بان عدالت. (4143310) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۱:۳۵:۰۳
درود برتوكلي ولي من به روحاني راي نميدهم (4144558) (alef-13)
 
جانباز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۴:۴۵:۰۹
من به اصطلاح اصلاح طلاب هستم وبایستی از مخالفان جناب توکلی عزیز باشم . اما باقاطعیت از رفتار وعملکرد ضد فساد ایشان وسازمان دیده بان شفافیت حمایت وپشتیبانی می کنم وحاضرم بعنوان یک سرباز در خدمت اهداف ضد فساد سازمانش باشم ومتاسفم برای روحانی (خود وخانواده ام به ایشان رای دادیم ) که اینچنین وزیری دارد 1000میلیارد تومان را از کجا آورده چرا دراین مملکت که دم از سیره حضرت علی (ع) مزنیم این همه فساد ورانت وجود دارد وقوه قضائیه چرا با شدت برخورد نمی کند (4143311) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۴:۴۶:۲۷
دولت فعلی ، دولت اشرافیت است و از وزرایی استفاده کرده که تاریخ مصرفشان خیلی وقت است تمام شده.این دولت مردان درد بیکاری ، بی پولی ، مریضی ، داشتن فرزند تحصیل کرده در منزل ، مستاجری و........ را حس نمی کنند.روز قیامت در برابر خداوند و ملت وشهدا باید پاسخگو اینهمه مال و اموال .....ی باشند. (4143312) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۰:۱۰:۲۹
دولت قبلي هم دولت كشتي گيران و فارغ التحصيلان بي تجربه بود بد نيست خسارات دولت قبلي را مروري بكنيد (4144460) (alef-3)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۴:۴۶:۳۹
اکاش بابرکناری آقای نعت زاده بهبودی حاصل میشد ولی موضوع عمیق تر از اینهاست. متاسفانه دولت ظرفیت و توان برخورد با اینگونه مسایل را ندارد (4143313) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۵:۰۸:۵۶
درود بر شرفت (4143353) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۵:۱۱:۵۰
تعداد وزرا و مدیران بازنشسته بیش از این هاست .متاسفانه آقای روحانی با بازگرداندن بازنشستگان در مسند وزیر و معاون وزیر موجبات بروز رانت بزرگی شد .این آقایان بازنشسته وارد شرکتها و بانکها و نهادهای پولی و مالی خصوصی و شبه دولتی شده بودند که برگشتند و وزیر شدند و از ابتدای کار .....چون خوب میدانند که این حضور مجددشان در مسند وزارت و معاونت کوتاه مدت است . (4143359) (alef-2)
 
Ukraine
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۵:۳۲:۴۴
آقای توکلی سند درست حسابی داری بده به قوه قضاییه. ضمن اینکه اگر از وقوع جرم اطلاع داری و به مراجع انتضامی، دادستانی و قوه قضایی خبر نداده باشی ... (4143418) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۳:۳۰:۲۵
اگر دروغ است نعمت زاده برود شکایت کند، آقای توکلی نه بیکار است و نه رانت خوار. (4144197) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۶:۳۶:۰۷
بله آقای نعمت زاده وزیر ضعیف و... هست . منم موافقم.

ولی بیشتر وزرا رو مورد تایید میدونم (4143521) (alef-2)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۶:۵۰:۳۶
همه مدیران که براساس شایستگی منصوب نشده اند و با حضور نا شایست خود با جان و مال مردم بازی می کنند چه در حوزه صنعت با وجود این همه خودروهای غیر استاندارد و چه در سازمان استاندارد به دلیل عدم کنترل و نظارت باید عزل شوند و بجای انها مدیران با تخصص های عالی همراه با وجدان کاری منصوب شوند .
من مدیران خوب و بد را نمی شناسم ولی اثار عملکرد همه انها را مردم می بینند . (4143555) (alef-11)
 
سیاوش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۶:۵۷:۰۲
احسن برمرد عدالت اگه شماها نبودید معلوم نبود چه برسراین مردم بیچاره میاومد خیالتون راحت مورد حمایت مستضعفین وخانواده شهدا هستید (4143564) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۷:۰۰:۱۳
با فرض اینکه آقای نعمت زاده از سمت خود بر کنار شود. آیا راهکاری برای استرداد ثروت 1000میلیاردی به بیت المال وجود دارد؟ (4143571) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۸:۳۸:۴۵
جناب دکتر توکلی با توجه به دلسوزی شما برای نظام و مخالفت جدی با فساد مالی بهتر نیست که مستنداتتون رو به قوه قضاییه ارائه کنید تا به این اتهام رسیدگی شود
باور کنید اینگونه نامه نگاری ها اگر چه از سر دلسوزی حضرتعالی است ولی برای ما مردم عادی فقط القای ناامیدی و سرخوردگیست (4143694) (alef-11)
 
L
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۲:۴۹:۰۱
Gtاتفاقا وظیفه نهادهای مردمی و رسانه در ایجاد شفافیت در همه جوامع پیشرفته و در حال توسعه همین ارایه اطلاعات به مردم است (4144040) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۳:۳۲:۲۵
آقای توکلی قصدش بصیرت افزایی ملی است، (4144198) (alef-13)
 
شهاب
United States
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۸:۴۷:۳۴
بیکاری میلیون جوان ایرانی و رئیس هیئت مدیره و یا مدیر عامل بودن اقای وزیر در شرکتهای مختلف!!!!!!!!!!!!!! (4143705) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۸:۴۸:۰۴
اون از اون دولت این هم از دولت راستگویان (4143708) (alef-11)
 
حسین
Sweden
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۹:۵۱:۲۰
اقای دکتر توکلی کار بسیار خوبی انجام داده اند و محتوای نامه بسیار خوب تنظیم شده است. امید که همه جوانب امانت و تقوا رعایت شده باشد. ما برای رشد و توسعه کشور نیازمند مبارزه با فساد هستیم و این کار درهمان راستاست اما چند نکته را باید دید:
ایا اقای دکتر توکلی حاظرند با همجناحیهای خود به همین شفافی و این خوبی سخن برانند؟
ایا اقای دکترتوکلی ویژه خواری را صرفا قائم به عرصه اقتصاد میداند یا نه وویژه خواریهای عرصه سیاسی هم باید رصد شوند؟
ایا رد صلاحیت بی مورد نامزدهای انتخاباتی که موجب حذف عده ایی میشود نوعی ویژه خواری سیاسی برای مابقی که درغیاب افراد توانمند به مجلس راه می یابند محسوب نمیشود؟ اگر میشود اقای توکلی موضعش دران رابطه جیست؟ واگر رقیب خود ایشان حذف شود ایا اقای توکلی مشمول ویژه خواری سیاسی خواهند بود یا خیر؟الخ.
امید که اقای توکلی به این سوالات هم پاسخی درخور دهند. درکل از نامه ایی که نوشته اید بسیار استقبال میکنم. (4143794) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۰:۰۷:۵۴
پولدار بودن جرم نیست ! (4143819) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۱:۰۸:۵۴
رانت بازی و فساد جرم است! (4143897) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۹:۵۱:۱۶
نعمت زاده نمونه یک انسان کار آفرین . وی در طول مدت خدمت در شرکت پتروشیمی حقوقی از دولت دریافت نکرده (4144434) (alef-11)
 
م
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۲:۵۲:۰۱
از راه نادرست پولدار شدن بله جرم است در همه جای کره زمین (4144045) (alef-13)
 
مجتبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۰:۰۸:۳۹
بسم الرب اشهدا
وقتی وصیت نامه امام و شهدا را بررسی می کنیم واقعا انسان شرمنده می شود که مسیر انقلاب چرا باید به اینجا برسد که کسانی پیدا شوند در طول این 38 سال کوه جمع کنند وبر کوخ نشینان وزارت کنند آیا واقعا ما دنبال این بودیم این بود عدالت در مناصب در خدمت به مسلمین !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (4143821) (alef-11)
 
درگاهی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۰:۲۹:۴۳
میلیاردر بودن و حتی وزیر میلیاردی نه تنها بد نیست بلکه خیلی هم خوب است.اما شفاف سازی شود که چگونه میلیاردر شده است.اینکه وزیری 40 سال در بخش دولتی بوده و بعد طی 3 سال حضور در بخش خصوصی به 1000 میلیارد دست پیدا کرده این جای سوال است.اینکه اکنون فرزند و همسرش عضو هیات مدیره و رئیس چندین شرکت هستند این جای سوال دارد. (4143854) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۱:۱۶:۲۳
کدام بزرگوار به ایشان رای اعتماد داده بود؟ (4143908) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۱:۲۴:۱۵
وزیری که بالغ بر چندین هزار ملیاردتومان سرمایه است ولی متاسفانه هیچکس توی این کشور توان پرسش اینکه چگونه این همه ثروت را کسب کرده ای از او ندارد (4143923) (alef-13)
 
ملائی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۱:۴۷:۰۵
اقای توکلی این وزرا ذخیره مملکتند ای بیسواد کاسب .میخوای حواله ات بدم به جهنم (4143959) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۲:۴۸:۴۸
جناب توکلی شیر مادر حلالت باد (4144039) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۲۳:۰۷:۱۲
راستمیگن انسان هر چه سنش بیشتر میشه حریص تر میشه. (4144071) (alef-13)
 
و
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۰:۳۲:۴۴
خانه از پای بست ویران است
خواجه ...
باور نمی کنید ؟
مگر ایشان را یا بقیه ذخایر به اصطلاح ملی را خود آقای روحانی انتخاب نکرده؟
قطعا ایشان انتخاب کرده خب معنی اش این است که او اینها را خیلی قبول دارد و موافق با رویه و منش و اشرافی گری و ثروت اندوزی شان هست دیگه
جایی که اینهم مردم بخاطر بی کفایتی و سو ء رفتار این حضرات دچار بزرگترین چالش اقتصادی و معیشتی همه دوران زندگی خود شده اند ولی در همان حال این حضرات مثل اربابان افسانه ای و امرای ....حاشیه خلیج فارس و ثروت .... دنیای سیاست آمریکا و اروپا به اینهمه ثروت و مکنت رسیده اند و زندگی دقیانوسی و قارونی خود می پردازند چزا باید باور نمود که اینها خدمتگزار مردم و کشور شهید داده و مردم فقیری که سفارش علی (ع) و پیامبر رحمت (ص) به خدمت و رسیدگی به آنهاست هستند و به مردم محجوب و بندگان محبوب خدا خواهند پرداخت ؟
...
من به شخص خاصی اشاره ندارم چون کلهم اجمعین ....
ولی حضرات فقط جواب بدهند که ثروتشان از کجاست و چرا تدبیر ثروت اندوزی خود را مصروف ملت و کشور خود نکرده اند ؟ (4144132) (alef-11)
 
مهدی
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۱:۰۱:۱۹
سلام دوستان چرا همه انتظار از قوه قضائیه داریم که بعد از بردن و خوردن قوه قهریه بیاد و از حلقوم طرف بکشه بیرون اونم اگه توفیقی داشته باشه ؟چرا دولت چنین وزیری روی کار بیاره و چرا مجلس قوانین صریح و بازدارنده تصویب نکنه که مانع روی کار آمدن چنین افرادی بشه چرا مردم علی رغم دیدن چنین نمونه هایی باید به کسانی رای بدهند که مملکت داری شون بشه این ؟
باز خدا خیر بده به معدود افراد سالم و امین که دغدغه شان حفظ و حمایت از سرمایه های عمومی و منافع ملت درد کشیده هست ،گرچه خطرات زیادی آنها را تهدید میکند ولی از افشاگری و حق گویی دست بر نمی دارند
خدا عافیت و سلامت به جناب توکلی بدهد و یار و یاور شان باشد (4144148) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۱:۰۷:۳۶
تا ملت اگاه نشوند دزدیها و رانت تحت عناوین مختلف بشدت ادامه دارد (4144152) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۱:۲۰:۳۰
این نامه ها و مقاله ها بسیار خوب و روشن کننده هست و باعث خوشحالی مردم ولی از یک طرف دیگر باعث سرخوردگی، ناامیدی و خشم بشه چون میدونن فقط در حد همین نامه ها میشه. به حال خودمو مردم کشورم تاسف میخورم (4144158) (alef-11)
 
جواد
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۲:۳۹:۳۶
آقای توکلی و شرکا
لطفن مدارک ومستندات را به قوه قضاییه بفرستید تا رسیدگی شود و تا زمانیکه جرم ثابت نشده اتهام محسوب میشود و قابل پیگیری نیست (4144180) (alef-11)
 
Malaysia
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۵:۱۸:۰۳
عزل کافی نیست. باید تمام اموال او و اعضای خانواده اش که با رانت و سوء استفاده کسب شده مصادره شود و عنداللزوم تحت پیگرد قانونی قرار گیرد. (4144208) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۶:۴۲:۳۷
سلام،
کاری به این موضوع مورد بحث ندارم ولی دکتر جان سایت شما اصلا انتقاد پذیر و آماده شنیدن حرف مخالف نیستید چون برای متن های ارسالی فقط امکان ثبت مثبت وجود دارد نه منفی.... (4144214) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۷:۱۵:۳۰
وای خدای من به کجا میریم (4144231) (alef-3)
 
ميبدى
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۸:۱۸:۰۰
زنده باشى
جناب توكلى (4144300) (alef-13)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۰۹:۰۱:۴۹
کی خرج ستاد انتخاباتی را بدهد؟ (4144369) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۱:۴۸:۵۴
ببینید من می خواهم دو دقیقه واقع بینانه و بدون شعار فکر کنید:
حقیقت تلخی در دنیا وجود دارد و آنهم بده و بستان سیاسی است و همچنین انتخاب بین بد و بدتر.

ما در دنیا دوستان بسیار کمی داریم ( آنهائیکه دست بگیر دارند را کنار بگذارید)

کره جنوبی یکی از بهترین مشتریان نفتی ایران است

در تمامی طول دوره تحریم خرید نفت کره متوقف نشد و مانع بسته شدن حلقه تحریم شد.

بسیاری از صنایع ما پس از تحریم و در طول تحریم با تکنولوژی کره ای به حیات خود ادامه دادند.

شرکت ال جی هم یکی از شرکتهای اصلی کره است که از کشتی تا دارو تولید میکند.
و ضمنا این احتمال ممکن است وجود داشته باشد که بسیاری از شرکتها کره ای برای سرمایه گذاری تردید کنند و میلیردها دلار به کشور ضرر بخورد

پس اگر منهم وزیر باشم و وزیر تجارت کره به من تلفن کند و بگوید به ازای تمام همراهی های گذشته و فرصت های آینده از این جریمه چشم پوشی کنم


به او میگویم بگذار ببینم چکاری میتوانم بکنم ولی قول نمی دهم.


البته بحث اینکه ایشان سرمایه شان را از کجا آورده اند باید از ایشان سئوال شود همین طور از سایر مسئولان اعم از انتصابی و انتخابی (4144587) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۲:۱۲:۱۶
جناب توکلی کاش شما مستنداتان را به قوه قضائیه میفرستادید. (4144628) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۳:۵۹:۱۰
دست آقای توکلی درد نکند (4144800) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۰:۰۶:۴۲
جناب دكتر توكلي شما بهتر مي دانيد قدرت اقتصادي قدرت سياسي را به همراه دارد .( يكي از عوامل مهم فساد) بنابراين بايد مقايسه كرد كه قدرت سياسي دكتر روحاني بيشتر است يا مهندس نعمت زاده (4145761) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۸:۴۲:۲۶
درود بر اقاي توكلي كه براي حفظ بيت المال وحفظ منافع مردم خودرا با زر وزور داران درگير ميكند واين پيگيري وجديت در افشاء فساد هاي مالي نتيجه سلامت بودن نفس است (4146608) (alef-11)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۲۱:۴۹:۵۸
با سلام وخسته نباشید
اما چرا انقدر دیر....
چرا در مورد زنگنه و شرکتهای نفتی داخلی وخارجی اش اعلام نمی کنید، با سوابق کرسنت که اکنون شاید هزار برابر باشد (4146845) (alef-11)
 
حسن
Satellite Provider
۱۳۹۵-۱۱-۱۹ ۱۶:۴۱:۲۰
درود بر دکتر توکلی
چه باید کرد که امثال دکتر توکلی در مبارزه با فساد زیاد شوند؟ ایشون ی نفره و حجم فساد بالاست
از طرفی بسیاری از دستگاههای مبارزه با فساد اصلا بخاری ازشون بلند نمیشه.
خدا حفظت کنه دکتر و امثالت رو زیاد کنه (4155718) (alef-11)
 
صابر باقری
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۱۷:۳۸:۱۵
جانباز 30 در صدم سه تا دختر دارم همسرم بیماره مستجرم ماشین میخوام لطفا کمکم کنیدسه میلیون هم دارم سود بانک هم زیاده (4495573) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.