توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 369359
ممنوعیت پرداخت چک در مدارس
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۳
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اول مهر امسال در روز پنج شنبه قراردارد، از آغازسال تحصیلی ۹۶ـ۹۵ روز شنبه ۳ مهر در مدارس سراسر کشور خبرداد.

به گزارش ایلنا، امروز علی زرافشان در نشست خبری پیرامون ستادثبت نام و تبیین برنامه های معاونت متوسطه که در ساختمان شهیدبهشتی برگزار شد، درخصوص افزایش پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی اظهار کرد: برای سال تحصیلی ‌آینده ۱۱۵ پژوهش‌سرای جدید به مجموعه پژوهش‌سراهای قبلی اضافه خواهد شد و با توجه به وجود ۵۰۰ پژوهش‌سرا در کشور، مجموع این پژوهش‌سراها به عدد ۶۱۵ خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده فقط ۱۰۰ پژوهش‌سرای دیگر برای تأسیس باقی خواهد ماند، گفت: هم اکنون بیش از ۶۴ پژوهش‌سرای کشور مجهز به آزمایشگاه نانو هستند و سازمان انرژی اتمی نیز برای ایجاد بخش لیزر در پژوهش‌سراها اعلام آمادگی کرده است.

زرافشان با بیان اینکه امسال برگزاری نخستین المپیاد سلول‌های بنیادی آغاز شد، خاطرنشان کرد: امیدواریم مانند نانو که هفتمین المپیاد آن با حضور ۳۰ هزار دانش‌آموز برگزار شد بحث سلول‌های بنیادی نیز از اقبال خوبی بهره‌مند باشد.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به طرح تعالی مدرسه تصریح کرد: برای تحقق موضوع طرح تعالی مدرسه برنامه‌ریزی‌های بسیاری انجام شد و تاکنون ۷ هزار و ۵۸۲ مدرسه تحت پوشش طرح قرار گرفت و در سال آینده نیز با افزایش ۶ هزار و ۵۲۶ مدرسه، مجموع مدارسی که تحت پوشش طرح تعالی قرار خواهند گرفت به عدد ۱۴ هزار و ۱۰۸ خواهد رسید.

وی با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان مسئول ارزیابی مدارس برتر است، گفت: یک سال است که درباره ابزارها و شیوه ارزیابی فعالیت‌هایی انجام می‌شود و در پاییز سال ۱۳۹۵ در یک نشست ملی از مدارس برتر کشور تقدیر خواهد شد؛ سال گذشته در همایش ملی توسعه منابع انسانی ۶ مدرسه طرح تعالی مفتخر به دریافت نشان اهتمام شدند.

زرافشان با اشاره به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با توجه به نامگذاری سال، عنوان کرد: با استقرار دوره دوم متوسطه، طول مدت تحصیل در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش از ۲ به ۳ سال افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: دانش‌آموزان شاخه کاردانش پس از فارغ‌التحصیلی وارد بازار کار می‌شوند و فارغ‌التحصیلان شاخه فنی و حرفه‌ای پس از دریافت مدرک کاردانی به عنوان تکنسین وارد بازار کار خواهند شد و توزیع هرم شغلی در کشور بر اساس همین موضوع انجام می‌شود.

زرافشان تصریح کرد: با ورود ۳ هزار هنرآموز و استادکار مواجه خواهیم بود که بخشی از طریق آزمون استخدامی سال گذشته و بخشی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه شهید رجایی هستند.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های کنونی بحث کارآفرینی است، گفت: برای خوداشتغالی فارغ‌التحصیلان برنامه جامع کارآفرینی را تدوین و یک پژوهش‌سرا در منطقه ۳ تهران به عنوان قطب تمام ۶۱۵ پژوهش‌سرای کشور، خدمات ارائه خواهد کرد.

رئیس ستادپروژه مهر وزارت آموزش وپرورش با بیان اینکه در سال گذشته طرح کاشف پیگیری شد و شناسنامه‌ای برای دانش‌آموزان پایه‌های هفتم و هشتم تهیه شد، خاطرنشان کرد: با فراخوانی که از استان‌ها انجام شد ۲ هزار و ۸۰۰ داوطلب برای پُست مربی کارآفرینی انتخاب و از بین آنها ۲۵۰ نفر بر اساس شاخص‌ها انتخاب و این افراد نیروهای مرجع در استان‌ها و مناطق خواهند بود.

زرافشان با بیان اینکه بازارچه‌های کسب و کار دانش‌آموزی را رونق خواهیم داد، گفت: این بازارچه‌ها محلی و مجازی تشکیل می‌شوند و امسال دستورالعمل آموزش همراه تولید را پیش‌بینی کردیم.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش افزود: پیش از این صرفاً هنرستان‌های کشاورزی می‌توانستند درآمدزا باشند و این درآمد را صرف هنرستان خود کنند اما امسال با توجه به این دستورالعمل، برای تمام هنرستان‌ها آموزش، تولید و فروش را خواهیم داشت.

زرافشان با اشاره به اینکه امسال شاهد استقرار پایه دهم در مدارس خواهیم بود، اظهار کرد: در پایه دهم ۳ شاخه تحصیلی خواهیم داشت که جدول مواد درسی هر سه شاخه تصویب و مبتنی بر سند تحول دنبال خواهد شد.

رئیس ستادپروژه مهر وزارت آموزش وپرورش با اشاره به تصویب آیین‌نامه هدایت تحصیلی، تصریح کرد: تولید مواد آموزشی به عنوان بسته‌های آموزشی در حال انجام است و اکنون ثبت‌نام الکترونیکی کتب درسی انجام می‌شود؛ برنامه‌ریزی لازم برای آموزش دبیران این حوزه انجام شده و دوره‌های تربیت مدرس بعد از ماه رمضان دنبال خواهد شد.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ساماندهی معلمان پایه دوم دوره دوم متوسطه، گفت: با توجه به اینکه در سال آینده پایه دوم متوسطه به علت استقرار نظام آموزشی خالی خواهد بود، ساماندهی نیروی انسانی مورد نیاز در این حوزه انجام می‌شود.

زرافشان با اشاره به سامانه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: صدور فرم‌های هدایت تحصیلی بر اساس این سایت انجام می‌شود و اکنون اطلاعات دانش‌آموزان وارد و فرم‌ها صادر خواهد شد.

رئیس ستادپروژه مهر وزارت آموزش وپرورش با اشاره به برگزاری جشنواره‌های مختلف دانش‌آموزی، گفت: در دوره اول متوسطه جشنواره نوجوان خوارزمی را داریم که امسال دومین سال سراسری آن است؛ در دوره ابتدایی نیز جشنواره جابر‌ابن‌حیان برگزار و در دوره دوم متوسطه جشنواره جوان خوارزمی به صورت ملی برگزار می‌شود.

وی افزود: از ۲۷ تا ۲۹ تیر ماه اختتامیه جشنواره نوجوان خوارزمی در خراسان رضوی انجام، از ۵ تا ۷ مرداد اختتامیه مسابقات آزمایشگاهی در قزوین، ۲۹ و ۳۰ تیر ماه جشنواره هنرهای تجسمی شاخه فنی و حرفه‌ای در سمنان، مسابقات علمی و مهارتی ۲۲ و ۲۳ تیر ماه در مشهد و مسابقات هنری ۱۲ و ۱۳ مرداد در اردبیل دنبال خواهد شد.

رئیس ستادپروژه مهر وزارت آموزش وپرورش با اشاره به پروژه مهر سال ۱۳۹۵، گفت: ۳۱ شهریور ماه روز بازگشایی مدارس برای پیش‌دبستان، اول دبستانی‌ها و دانش‌آموزان پایه هفتم است که از آنها به ترتیب به عنوان روز غنچه‌ها، شکوفه‌ها و جوانه‌ها یاد می‌شود.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به توجه به دوره پیش‌دبستانی، خاطرنشان کرد: سال گذشته با افزایش ۱۷ درصدی پوشش پیش‌دبستانی مواجه بودیم و در مناطق محروم و دو زبانه، این آموزش‌ها بیشتر خواهد شد.

زرافشان درخصوص آخرین اطلاعات ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس ، اظهار داشت: امسال در ثبت‌نام دانش‌آموزان تغییراتی ایجاد شد و سامانه ثبت‌نام از حدود ۱۰ روز قبل فعال شد.

وی افزود: تاکنون ۲ میلیون ۲۲۴ هزار و ۶۵۱ دانش‌آموز اطلاعات‌شان وارد سامانه ثبت‌نام شده است و ثبت‌نام اول دبستانی‌ها نیز از اول خرداد آغاز شده است.

زرافشان با بیان اینکه فقط پایه‌های ورودی به مدارس نیاز به ثبت‌نام دارند،‌خاطرنشان کرد: پایه‌های اول دبستان، هفتم و دهم به همراه اولیا جهت ثبت‌نام به مدارس مراجعه کنند و مابقی پایه‌ها نیازی به مراجعه به مدرسه ندارند مگر اینکه در این بین جابه‌جایی دانش‌آموز وجود داشته باشد.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش،‌ با اشاره به مدارک مورد نیاز برای ثبت‌نام دانش‌آموزان گفت:‌ برای ثبت‌نام دانش‌آموزان میان‌پایه، هیچ مدارکی نیاز نیست و آنها توسط مدرسه ثبت‌نام می‌شوند اما در پایه‌های ورودی و با توجه به تعیین محدوده جغرافیایی نیاز به مدارک هویتی و جغرافیایی وجود دارد.

وی در خصوص ثبت‌نام در محدوده‌های جغرافیایی تعیین شده گفت:‌ امسال برای کارکنان دولت این امکان را فراهم کرده‌ایم تا فرزندانشان را در مدرسه مسیر محل کار خودشان بتوانند ثبت‌نام کنند. علی‌الخصوص این موضوع درباره بانوان شاغل اجرا خواهد شد.

زرافشان تصریح کرد:‌ تا پایان مرداد ماه امکان ثبت‌نام در مدارس وجود دارد زیرا باید هدایت تحصیلی دانش‌آموزانی که وارد پایه دهم می‌شوند هم انجام شود.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی در خصوص نظارت بر ثبت‌نام و دریافت وجه در مدارس گـفت: کمیته‌های نظارت در سطح استان‌ها و مناطق تشکیل شده و بیشترین محور بحث ثبت‌نام، عدم توجیه مسئولان ثبت‌نام نسبت به قوانین،‌ مقررات و وظایف آنهاست.

رئیس ستادپروژه مهر وزارت آموزش وپرورش افزود: عدم حضور مدیران در مدارس به هنگام ثبت‌نام، یکی دیگر از مواردی بود که تأکید داشتیم مدیران برای راهنمایی اولیاء شخصاً در مدارس حضور داشته باشند.

زرافشان در خصوص دریافت وجوهات از اولیاء در مدارس مختلف خاطر نشان کرد: این موضوع در گزارش امسال و سال گذشته وجود داشت و در این موارد برخورد آموزش و پرورش، استرداد مبالغ و برخورد مطابق با آیین‌نامه تخلفات اداری است.

وی افزود: پرداخت هرگونه وجه نقد حتی از طریق دستگاه کارت‌خوان و همچنین پرداخت چک در مدارس ممنوع است و تمام دریافت و پرداخت‌ها از طریق حساب بانکی مدارس انجام می‌شود.

زرافشان در خصوص نیروی انسانی و ساماندهی پیش از شروع سال تحصیلی اظهار کرد: نخستین دوره فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان از امسال وارد آموزش و پرورش می‌شوند؛‌ قبلاً قرار بود ۱۳ هزار فارغ‌التحصیل به دوره ابتدایی اضافه شوند اما با اضافه شدن ترم تابستانی این دانشجومعلمان تمام ۲۳ هزار نفر از مهر وارد آموزش و پرورش خواهند شد.

رئیس ستادپروژه مهر وزارت آموزش وپرورش افزود: همچنین ۵ هزار نفر هم که در آزمون استخدامی آموزش و پرورش پذیرفته‌ شده‌اند از اول مهر وارد مدارس خواهند شد ضمن اینکه ۵۰۰ نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه شهید رجایی وارد هنرستان‌ها می‌شوند.

وی ادامه داد:‌ پیش‌بینی می‌کنیم ۴۵ هزار فرهنگی امسال بازنشسته شوند که البته تعدادی می‌توانند با اعلام نیاز ادامه همکاری داشته باشند،‌ اما با توجه به ورود نیروهای جدید مشکل خاصی برای مهر ماه از نظر نیروی انسانی نخواهیم داشت.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در خصوص موضوع افت نمرات دانش‌آموزان تصریح کرد: در سال‌های اخیر شاهد افت تحصیلی و افت معدل دانش‌آموزان نبودیم و میانگین نمرات کتبی امتحانات نهایی از ۱۱ به بالای ۱۲.۵ رسیده است.

وی در خصوص نرخ پوشش تحصیلی دانش‌آموزان متوسطه دوم در هنرستان‌ها خاطر نشان کرد: در گذشته و در عرض دو سال ۱۶۶۰ هنرستان در کشور ایجاد شد که رشته‌های حسابداری،‌ کامپیوتر و نقشه‌کشی معماری را ارائه می‌دهند که حضور دانش‌آموزان در این رشته‌ها بیشتر می‌شود.

زرافشان افزود: به دنبال توسعه کمی و کیفی حضور دانش‌آموزان در هنرستان‌ها هستیم و این پوشش تحصیلی اکنون حدود ۳۱ درصد است در حالی که در گذشته ۴۳ درصد بود که همه این موارد به زمینه شدن ۱۶۶۰ هنرستان ارتباط دارد.

وی ادامه داد:‌ اینکه هدف‌گذاری حضور دانش‌آموزان ۷۰ درصدی بود درست نیست و بنا بر مصوبه شورای آموزش و پرورش نقطه آرمانی در فنی و حرفه‌ای و کاردانش ۴۸.۲۶ درصد است.

رئیس ستادپروژه مهر وزارت آموزش وپرورش در خصوص دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل اظهار کرد:‌ نبود مدرسه و عدم مراجعه به مدرسه باعث بازماندگی از تحصیل می‌شود اما از پایه اول تا نهم در تمام کشور، مدرسه برای تحصیل دانش‌آموزان وجود دارد و این در حالیست آنهایی که بازمانده از تحصیل می‌شوند، به مدارس رجوع نمی‌کنند.

وی افزود: ترک تحصیل به علت موضوعات اقتصادی و اشتغال و بحث ازدواج رخ می‌دهد؛ هر سال اول مهر با تطبیق دانش‌آموزان ورودی به مدرسه، موضوع بازماندگان را به صورت نفر به نفر دنبال می‌کنیم تا آنها را به مدارس باز گردانیم.

زرافشان با بیان اینکه تحصیل در دوره دوم متوسطه جزو تحصیلات اجباری نیست،‌گفت: خوشبختانه مردم و اولیاء به یادگیری توجه می‌کنند و اولیاء‌ مشتاق به تحصیل فرزندانشان هستند و با توجه به اینکه تحصیل در دوره دوم متوسطه اجباری نیست اکنون نرخ پوشش تحصیلی در دوره دوم متوسطه ۸۴ درصد است.

وی در پایان گفت: بیش از ۴۰۰ هزار دانش‌آموز در مدارس شبانه‌روزی تحصیل می‌کنند که همین موضوع مانع بازماندگی از تحصیل آنها می‌شود.
 
کلمات کلیدی : مدرسه+آموزش و پرورش+چک
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.