نظر منتشر شده
۳۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 248759
نگاهی به مذاکرات هسته‌ای مسقط؛
آنچه در قصر بوستان گذشت در کاخ کوبورگ عیان شود
بخش خارجی الف، 21 آبان 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۰
پایان مذاکرات هسته‌‌ای مسقط توأم با سکوتی بود که نمی‌توان آن را نشانه پیشرفت و یا بن‌بست نامید؛ قصر بوستان آنچه بین دیپلمات‌ها گذشته بود را برای خود نگه داشت تا چشم‌ها بار دیگر به کاخ کوبورگ دوخته شود.

به گزارش تسنیم، تمام مذاکرات عمان را می‌توان در یک جمله ظریف خلاصه کرد: "باید منتظر هفته بعد بمانید." وزیر امور خارجه کشورمان پس از خروج از نشست جامع ایران و گروه ۱+۵ در روز گذشته (۲۰ آبان) در پاسخ به خبرنگاری که از وی درباره پیشرفت مذاکرات پرسیده بود این کلمات را به زبان راند.

پیش از دستیابی به توافق موقت ژنو در ۳ آذر سال گذشته، مقامات ایرانی و آمریکایی در مسقط دیدار کرده بودند. بسیاری معتقدند که دیدار مسقط گره گشای دستیابی به توافق شد و به همین دلیل بسیاری بار دیگر دل به مذاکرات مسقط بسته بودند تا شاید خبری که در چند ماه اخیر منتظرش هستند را از قصر کوبورگ بشنوند.

پیش از اینکه دیپلمات‌ها راهی عمان شوند. مذاکره کنندگان با ادبیاتی آشنا آخرین مواضع خود درباره مذاکرات را ارائه کردند. سید عباس عراقچی، معاون حقوقی و بین‌المل وزیر امور خارجه، ضمن بیان اینکه درباره تمدید، راه‌حل میانه و یا هر طرح دیگری به غیر از توافق جامع هیچ گونه بحثی نشده خواهان "حسن نیت طرف مقابل" شد تا پیش از پایان ضرب‌الاجل این توافق حاصل شود.

مذاکرات عمان سه روزه بود. در دو روز اول این مذاکرات که یقینا مهمترین قسمت آن بودند، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، جان کری، وزیر خارجه آمریکا، و کاترین اشتون، که به تازگی سمت مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را واگذار کرده و اکنون با عنوان هماهنگ کننده گروه ۱+۵ شناخته می‌شود، با یکدیگر چهار بار دیدار کردند.

در روز دوم، جان کری مسقط را به مقصد پکن ترک کرد تا در آنجا باراک اوباما، و سامانتا پاور، مشاور امنیت ملی وی، را در جریان چگونگی مذاکرات قرار دهد. یکی از دیپلمات‌های ارشد آمریکایی گفته بود که گام بعدی آمریکا پس از گزارش کری به اوباما تعیین خواهد شد. پس از پایان چهار دور مذاکره چهار جانبه هیچ گونه کنفرانس خبری درباره نتایج آن برگزار نگردید تا تنور تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای و همچنین منابع آگاه و مقاماتی که نمی‌خواهند نامشان فاش شود گرم گردد.

روز سوم مذاکرات نیز با نشست یک ساعته ایران و گروه ۱+۵ به ریاست اشتون و ظریف ادامه یافت. پیش از این نشست دیپلمات‌ها کشورمان با روس‌ها و چینی‌ها دیدار کردند و پس از آن نیز به گفتگو با همتایان اروپایی خود در گروه ۱+۵ پرداختند. و در نهایت صبح امروز تیم مذاکره کننده به ایران بازگشت تا گزارش این دیدار را به مقامات عالی‌رتبه کشورمان ارائه کنند.

مذاکرات مسقط تمام شد و از مایکل مان هم خبری نبود که دستکم به بیان جملاتی تکراری و آشنا در یک کنفرانس خبری پایانی بپردازد. وی دیگر سخنگوی کاترین اشتون نیست و اکنون مدیریت بخش ارتباطات استراتژیک را در اتحادیه اروپا بر عهده گرفته است.

تنها سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه بود، که درباره مذاکرات مسقط به صورت نسبتا مشروحی سخن گفت. وی در پاسخ به سؤالی درباره اختلافات طرفین به مواردی اشاره کرد که نشانگر لاینحل ماندن بسیاری از موارد اختلافی است: "چند تا از این موارد اختلاف، سطح غنی‌سازی در آینده و ابعاد دیگر برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران هستند، مثلاً اینکه چطور رآکتور اراک تغییر کاربری پیدا کند؛ اقدامات درباره برنامه هسته‌ای چه باشد، جنبه‌های نظامی برنامه هسته‌ای ایران در گذشته و همینطور سرعت برداشتن تحریم‌ها چطور باشد."

دیپلمات ارشد روسی در ادامه گفت که نباید درباره راه‌های جایگزین در صورت عدم دستیابی به توافق از هم‌اکنون صحبت کرد زیرا این امر فی‌النفسه به معنای شکست مذاکرات خواهد بود. وی افزود که در صورت عدم دستیابی به توافق بعد از شهر ۲۴ نوامبر (۳ آذر) می‌تواند زمان مناسبی برای بحث درباره تمدید باشد.

امروز و روزهای آتی فضای رسانه‌ها مملو از تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌ها درباره نتایج مذاکرات خواهند بود. برخی بر فواید یک توافق و مضرات عدم دستیابی بدان سخن خواهند گفت و برخی دیگر از دولت‌های متبوع خود - بالاخص در ایران و آمریکا - خواهند خواست که از مواضع خود کوتاه نیایند. بعضی از توافقی پشت پرده رازگشایی خواهند کرد و برخی دیگر به جمع و تفریق درصدهای احتمال تمدید مذاکرات خواهند پرداخت.

اکنون قریب به یک دهه از مذاکرات هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی گذشته است. یک سال از توافق موقت ژنو سپری شده است و دوره چهار ماهه تمدید شده نیز رو به پایان است. تنها چند روز تا پایان ضرب‌الاجل ۳ آذر باقی مانده است و شاید بهتر است به عاقلانه‌ترین سخنی که از زبان دیپلمات‌ها در مسقط بیرون آمد گوش دهیم: "تا هفته بعد منتظر بمانید."
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۱۳:۱۸:۰۱
مخالفان توافق در دو طرف هیچ یک به فکر مردم خود نیستند، نه تندروهای امریکایی و اروپایی و نه نوع وطنی آنها، آن طرفی ها حتی به این اهمیت نمی دهند که برنامه هسته ای ایران طی تحریم ها گسترش پیدا کرده و با شکست این مذاکرات همچنان گسترده تر خواهد شد (و به زعم آنها) توان هسته ای ایران در جهت مصارفی که آنها از آن پرهیز دارند نزدیک تر می شود لذا یا باید راه جنگ را در پیش بگیرند یا آنچه که به دنبال آن از راه تحریم و خشونت و بی عدالتی بودند، حاصل نمی شود بلکه برعکس خواهد شد. از این سو هم تندروهایی که صرفا پشت شعارها و شهدا خود را پنهان می کنند، کاری به مردم ندارند، آنها که وضعشان تامین است، از عموم مردم می خواهند تا صرفا تحمل کنند! بسوزند و بمانند تا آنها هم بتوانند فریادشان را بکشند اما نمی توانند بگویند که آخرش چه؟ گیریم که 5 سال دیگر، 10 سال دیگر گذشت و ما با هزار لطایف الحیل زورکی مقداری نفت فروختیم و مایحتاج ضروری را وارد کردیم، آیا ظرفیت کشاورزی ما با کم آبی های پیشرونده و بدون فناوری های جدید جوابگوست؟ آیا ظرفیت صنعتی ما با این نمونه شاهکارهای خودروسازی کافیست، خودروهایی که مواد اولیه آن، ماشین آلات سازنده و فناوری آن مال ما نبوده و نیست؟ آیا مخازن نفت ما که نیاز به فناوری های جدید برای استخراج دارد، توان تولید کافی خواهند داشت؟ به فرض هم که بود و باز هم دارایی مردم به نصف و ثلث و ربع ارزش رسید (مثل سه برابر شدن قیمت دلار در مدتی کوتاه)، به کجا می رسیم؟ ته تونل کجاست؟ آیا ما منتظر از رو رفتن رقیب هستیم؟ آیا فکر می کنیم مثلا 10 سال آینده (الان 12 سال از شروع موضوع هسته ای می گذرد)، چه اتفاق پیش بینی نشده ای خواهد افتاد؟ آیا اصلا دلواپسان ذره ای به این موضوعات فکر کرده اند و آیا هرگز به خود زحمت جواب دادن داده اند؟ (2483172) (alef-13)
 
معلم
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۲۱:۳۴:۵۹
حرف دل مارو زدي .هيچ كس درد مارا كه زير مخارج زندگي له شده ايم نميفهمد (2483970) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۲۱:۴۶:۱۷
موضع قلدر مابانه و غیرمنطقی آمریکایی‌ها در مذاکرات بر همگان آشکار شده در چنین حالتی دیپلمات‌‌های ما نباید از موضع ضعف وارد بشوند بلکه باید با تمام وجود از غیرت و حیثیت ایران و ایرانی دفاع بکنند و از حقوق ملت ذره‌ای عقب‌نشینی نکنند. (2483987) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۲۲:۴۵:۴۷
عالي و طولاني بود (2484102) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۹:۱۷:۴۲
انرژی اتمی دارد از رده خارج می شود به خاطر خطرات ( فکوشیما ) و الودگی های زیست محیطی شدیدی که زباله های اتمی دارند. تنها اینده انرژی برق خورشید است .
به جای این همه سرمایه بر روی این انرژی الوده ، بر روی انرژی برق سرمایه گذاری می کردیم الان به خود امریکا هم برق صادر می کردیم.
بحث امروز این مذاکرات شده لج و لج بازی و ترس از تند روی های دو طرف ! (2484564) (alef-10)
 
ابراهیم قنبری
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۹:۳۱:۱۱
به نام خدا
کاش میشد مثلا 20 سال دیگه تو دولت اوبامای دختر ، ایران و امریکا یه بیانیه میدادند که داستان این انرژی که هنوز نمیدونم با ه هندونه مینویسن یا ح حاج قلندر تموم شده . (2484589) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۹:۴۶:۰۳
آنان کاسبان تحریم هستند. (2484614) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۴:۱۶
مذاکرات مسقط مخفی نبود. کری به نتانیاهو گزارش داد! (2483192) (alef-13)
 
دنوطلایی
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۱۷:۲۵:۵۴
صلح به از جنگ است (2483541) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۴:۳۱
خطرناک‌ترین هدف آمریکا در مذاکرات تعیین یک مدت طولانی برای آن است (مثلا بین 5 تا 20 سال)، تا در این مدت به عنوان ‌راستی‌‌آزمایی و اعتماد به ایران پروژه استحاله نظام و از بین بردن مولفه‌های قدرت ملی و هویت ملی و انقلابی و تاراج ثروت کشورمان را دنبال کند. (2483195) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۲۱:۴۶:۳۰
از دولتمردان کشور انتظار می‌رود حال که غرب و در راس آن آمریکا در برابر اراده آهنین ملت ایران مستاصل شده، در مذاکرات هسته‌ای به هیچ‌وجه از حقوق هسته‌ای کشور و رفع کامل همه تحریم‌ها کوتاه نیایند. (2483989) (alef-10)
 
یکان
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۱:۴۷:۰۹
"خطرناک ترین هدف آمریکا استحاله نظام و از بین بردن مولفه‌های قدرت ملی و هویت ملی و انقلابی و تاراج ثروت کشورمان"...!
اینکه هدف آمریکا چیست با شما موافقم، ولی همه آنچه را که در کنار هم گذاشته اید، براستی برازنده متولیان کشورمان هست؟!
آیا می توان در خیل افراطیون، "هویت انقلابی"شان را در کنار "هویت ملی" یکجا جمع بست؟!
معیار چیست که اینگونه همه چیز نظام را آرمانی می پندارید؟!
تا کی با این توهم که دشمن می خواهد ما را تاراج کند، مجوز تاراج برای دیگری صادر می کنید!؟
... کمی بیاندیشیم. (2484316) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۲:۰۴:۱۴
بمب اتم که برای شما مولفه قدرت نبود
چی شد پس؟ (2484330) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۹:۲۰:۱۷
انرژی هسته ای از کی تا حالا شده مولفه انقلابی ؟! شعار انقلاب استقلال ازادی انرژی هسته ای بوده ؟!
الان تو این 2-3 سال اصلا چین و روسیه تارج نکردند این مملکتو ... همه تاراج کنن اشکال نداره فقط امریکا نباشه !
به این می گن حزبی نگری به نیاز های مردم ! شما اگر مشکلت با ناراج اموال مملکته باید الان به این وضع از همه بیشتر اعتراض داشته باشی ، نفت زیر قیمت تازه بیشترشم به خاطر تحریم ها قطر و عمارات دارن زیر ایرانو خالی می کنن ! (2484569) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۴:۴۷
آمریکا به جهانیان ثابت کرده است دارای صفاتی چون شیطان بزرگ، استکبار، قدرت‌طلب، جنگ‌افروز و... است. چشم امید و انتظار به این عفریت تباهی در مذاکرات هسته‌ای و رابطه با آن حتی در وضعیت برابر برای هر کشوری از جمله ایران اسلامی دور از ضرر نیست. (2483196) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۱:۵۳:۴۲
شیطان بزرگ، استکبار، قدرت‌طلب، جنگ‌افروز، عفریت تباهی و...
حالم از این واژه ها دیگر به هم می خورد.
خب بگویید "منافع آنها با منافع ما در تقابل است"؛ فقط فحش میدانید شما و هم کیشان تان! (2484319) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۱:۵۳:۵۴
برای شما روسیه شیطان نیست!؟
برای شما چین شیطان نیست!؟ (2484320) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۵:۰۶
می‌گویند مرد خسیسی وارد مغازه طلافروشی شد و بر سر خرید یک حلقه انگشتر طلا به حدی چانه زد که صاحب مغازه برای دفع شر حاضر شد انگشتر را مجانی بدهد ولی طرف در کمال پررویی گفت حال که مجانی شده پس دو انگشتر می‌برم! نکند این وضعیت برای مذاکره‌کنندگان ما در پرونده‌ هسته‌ای پیش بیاید و غربی‌ها طلبکارتر بشوند. (2483197) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۱۷:۲۴:۵۹
نگران نباش! همانطور که یک بیمار به پزشک و جراح خود اطمینان می کند، هم دارویش را می خورد و هم اگر لازم بود به زیر تیغش می رود، ما هم به تخصص، تعهد و ایمان و دانایی تیم مذاکره کننده به ویژه آقای دکتر ظریف که مستظهر به پشتیبانی رهبری و رئیس جمهور و آحاد مردم هم هستند اطمینان داریم. تنها کاری که از بنده و شما می آید حمایت است و امید به بهبود امور. (2483536) (alef-10)
 
محمد دشتی
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۱۹:۵۷:۵۳
تاریخ در مورد ایشان قضاوت خواهد کرد خوب یا بد اینده نزدیک است انشاالله خوب باشد. (2483796) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۶:۱۹
به مسئولین محترم وزارت امور خارجه و تیم مذاکره‌کننده عرض می‌کنم، ملت ما از اول انقلاب تاکنون در تحریم بوده است و این تحریم‌ها نعمتی برای شکوفایی استعدادهای ملت به ویژه جوانان بوده است و الان که به لطف خداوند متعال و برکت خون شهدا به بالندگی رسیده فکر نمی‌کنم که نیاز به عقب‌نشینی برای لغو تحریم‌ها باشد. (2483201) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۲۲:۱۷:۰۱
این تحریمها برای ملت نعمت نبوده و این حرفها شعاری بیش نیست (2484046) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۲۲:۲۸:۰۳
کدوم شگوفایی؟ کدام بالندگی؟ توهم زدی در حد احمدی نژاد (2484070) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۲:۰۹:۰۳
واقعا متاسفم برای درک هموطنم!
باورم نمیشه ایرانی اینگونه خود را بپیچاند!
یعنی میفرمایید اگر تحریم نباشیم پیشرفت نمی کنیم!؟
من تا آنجا که در صنعت هستم و به چشم خویش طی این چند سال بارها دیده ام، تنها نتیجه تحریم هزینه چند برابری برای قطعات با کیفیت بسیار پایین تر چینی و کمک به رونق گرفتن بندر دبی بوده.
در شگفتم بخدا!
چه می گویید شما!؟ (2484334) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۲:۱۵:۰۲
در شگفتم از شما!
که گفته اگر تحریم نباشیم پیشرفت نمی کنیم!؟

صرف نظر از به خطر افتادن منافع برخی اتفاقا:
برداشتن تحریم ها ما را به جهان و جهان را به ما بازمیگرداند.
برداشتن تحریم ها ثبات و امنیت و سرمایه گذاری خارجی و رونق صادرات و وضعیت اشتغال را بهبود می بخشد.
برداشتن تحریم ها ثروت را باز به کشورمان سرازیر می سازد و ما می توانیم در زمینه های گوناگون سرمایه گذاری کنیم؛ بویژه بر روی تقویت متحدانمان.
برداشتن تحریم ها دست سوء استفاده گران دلال را قطع و واسطه های تکنولوژی را حذف و هزینه های صنعتی را کاهش می دهد.
برداشتن تحریم ها تبلیغات منفی علیه کشورمان را بشدت کاهش و افکار جامعه بین المللی را با چهره حقیقی مان آشنا می سازد.

و روشن است که برداشتن تحریم ها یک تنفس برای پیگیری برنامه های استراتژیک مان است.
بیاد داشته باشید؛ "مردم هم کمی اکسیژن می خواهند." (2484339) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۸:۱۱:۵۸
بابا شماهم همه اش حرف تکراری میزنید (2484496) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۹:۲۱:۴۱
تولید 30 سال پراید نشانه شکوفایی استعداده واقعا !
30 سال پیش کره جنوبی با 30 سال پیش ایران .
حالا بیاید به 2014 ... کدام کشور شکوفا شده استعدادش ؟ (2484571) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۹:۴۹:۰۹
ببخشد چند تا از مزایای تحریم را نام ببرید و بگویید کجایش نعمت است. (2484617) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۱۶:۲۵:۱۲
توافقی برای مردم ما مفید است که به رفع تحریمها بینجامد آن هم در مدت کوتاه.وگرنه توافق و یا عدم توافق چندان مهم نیست.
اوباما دوست دارد توافقی با جمهوری اسلامی انجام دهد ولی ساختار سیاسی آمریکا می داند اگر توافقی انجام شود که جلوی فعالیت هسته ای ایران را نگیرد باید منتظر عواقب آن بنشیند.عواقبی مثل از دست دادن متحدان آمریکا در خاورمیانه .متحدانی نظیر عربستان و اسرائیل که بسیار هم برای آمریکا مهم هستند.
از سوی دیگر رقابت هسته ای در خاورمیانه شکل می گیرد.عربستان به سمت هسته ای شدن و داشتن بمب اتم پیش می رود. کشورهای دیگر خاومیانه نیز همین راه را پیش می گیرند.خاورمیانه آشو زده ی فرقه ای است آشوب رده ی هسته ای هم می شود.
روسیه و چین هم با توافق منافعشان به خظر می افتد.
واقعا با این اوضاع توافق مفید است ؟
آیا به نفع مردم ما و سایر مردم خاورمیانه است ؟ (2483423) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۲:۰۵:۳۶
عدم توافق باعث نابودی زیر ساختهای کشور میشه و ما رو سالها به عقب برمیگردونه (2484333) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۲۰:۴۲:۳۹
اینها هم خودشان را مسخره کرده اند با این مذاکرات...بیش از سه سال است همه را سرکار گذتشته اند (2483878) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۷:۳۱:۰۹
همچنان بنده به این حرف بزرگمردی مثل ظریف دلگرم هستم که همان ابتدا شروع کارش بعنوان وزیر امورخارجه د رمصاحبه ای گفته بود هدفش از قبول وزارت امورخارجه "معیشت مردم " مردم است.
دست حق به همراهش... (2484450) (alef-10)
 
fatemeh
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۷:۴۱:۴۸
طبق برآوردهای صورت گرفته هزینه های "مستقیم" پرونده هسته ای برای کشورمان حدود 1000 میلیارد دلار بوده است. در دنیای امروزی هر تصمیمی بر اساس تحلیل سود و زیان گرفته می شود. آیا تصمیم گیران و تصمیم سازان هزینه فایده این پرونده را بررسی کرده اند؟ حضرت امام بارها از مسئولین خواست که با طبقه سوم مردم زندگی کنند تا از نزدیک با درر و رنج مردم آشنا باشند. انصافا الان کدام یک از مسئولین سطح زندگی اش نزدیک طبقه سوم جامعه است؟ کدام مسئولی که دائم از مبارزه با امریک و استکبار و سازش و ... حرف می زند مستاجر است و مشکل نان و آب دارد؟مشکل همین است. اعتقاد راسخ دارم شعار انرژی هسته ای حق مسلم ماست از طرح های کلان فریب دشمن بود تا به این کشور این همه خسارت وارد شود. 1000 میلیارد دلار را به ریال و تومان تبدیل کنید و ببینید با این پول چقدر می شد در این کشور کار عمرانی کرد. می توانستیم صدها سد ، و هزاران کیلومتر اتوبان و راه آهن بسازیم. مرگ بر امریکای عملی پیشرفت ایران است وگرنه یک کشور ضعیف و عقب مانده چه کسی به شعارش گوش می دهد؟ فاضلاب پاریس بیش از 200 سال است که زیر زمین است اما به تهران که پایتخت ماست نگاه کنید. تازه شروع کرده ایم و بخش عمده ای از فاضلاب شهر هنوز روی زمین است. از دست الف که گوش نمی دهد! (2484454) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۱۰:۰۰:۴۸
اگرفرض رابرعدم توافق در کاخ کوبورگ بگذاریم و این عدم توافق به افزایش غلظت تحریم ها علیه ایران منجرگردد آن گاه است که دولت روحانی علت وجودیش را از منظر تئوری ازدست خواهدداد.چون تندروهادرهردوطرف جرئت و دامنه عمل بیشتری پیدا خواهند کرد . (2484637) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۱۰:۲۴:۲۱
یا هو
ما باید جلو رانت داخلی و فساد فاسدین را بگیریم و با توسل به خدا نه کس دیگری حرکت کنیم بیشترین مشکل ما از عدم مدیریت داخلی است نه چیز دیگری با برداشته شدن تحریم ها دباره نفت ما را می خرند و کالاها به درد نخور شان را به ما می دهند. مطمئنا هیچ کشوری به فکر ما نخواهد بود مگر خودمان به فکر خودمان باشیم (2484671) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
آنچه در قصر بوستان گذشت در کاخ کوبورگ عیان شود