توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 388952
«مجموعه آثار»؛ بنت الهدی صدر؛ موسسه فرهنگی و تحقیقاتی امام موسی صدر
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۲۷
«مجموعه آثار»
نویسنده: بنت‌الهدی صدر
ناشر: موسسه فرهنگی و تحقیقاتی امام موسی صدر، چاپ اول ۱۳۹۳

شما می توانید کتابهای «جایگاه زن در اسلام»، «بر بلندی‌های مکه»، «در جستجوی حقیقت»، «دیدار عروس»، «دیدار در بیمارستان»، «نبرد با زندگی»، «دو زن و یک مرد»، «آخرین هدیه»، «تولد دوباره» تا یک هفته پس از معرفی با 10 درصد تخفیف از فروشگاه اینترنتی شهرکتاب آنلاین خریداری کنید

****

چاپ مجدد آثار قلمی شهید بنت الهدی صدر در نٌه جلد فرصتی است تا به یاد بیاوریم که این زن بزرگ مسلمان از داستان به‌مثابه ابزاری برای تبلیغ و اثبات حقانیت اسلام بهره می‌برده است. از این نه جلد، هفت جلد مجموعه داستان‌های بنت‌الهدی و یک جلد سفرنامه حج و یک جلد هم مقالاتی است درباره نگاه اسلام به زن.

بنت‌الهدی در داستان‌های خود علاوه بر پاسخگویی به شبهاتی که برای جوانان مطرح می‌شود، به معرفی کتاب‌های فراوانی هم می‌پردازد. اشکالی که همان سال‌ها خود بدان چنین جواب داده است: «نمی‌گذارند حرفم را بزنم. می‌دانم که این کتاب هم ممنوع خواهد شد. پس بگذار کتاب‌هایی را معرفی کنم که پاسخگوی سؤالات باشد.»

این داستان‌ها در سال‌هایی نوشته شده است که رواج کمونیسم و سوسیالیسم باعث سست شدن آموزه¬¬های دینی جوانان شده بود. هنگام چاپِ این کتاب¬ها زنان عراقی دو دسته بودند: زنانی که کاملاً به اصول اسلام پشت کرده بودند و عضو حزب بعث می¬شدند تا از امکانات آن برای تحصیل و پیشرفت استفاده کنند؛ و زنانی که به منظور دوری از فساد و آلودگی‌های جامعه برای حفظ دین خود مجبور بودند که خانه‌نشین شوند. بنت‌الهدی دریافت که تنها با جلسات زنانه احکام و قرآن نمی-تواند روح تشنه دختران و زنان را سیراب کند. لذا از داستان همچون ابزاری برای بیان حقیقت اسلام بهره گرفت.

داستان‌های بنت‌الهدی روایت‌های ملموس عینی دارد. کتاب آخرین هدیه شامل پنج داستان است. یک روایت دربارۀ دختری است که بنا بر آزمایش خون به سرطان مبتلا شده است و از خدا طلب مهلت می‌کند؛ «سودای زیان بار» در مورد گفتگوی دختر جوان و نامزدی است که اعتقاد دارد بدون دختر زندگی برایش مفهومی ندارد؛ در «آخرین هدیه» زنی بی¬صبرانه منتظر هدیه‌ای است که مرد قبل از مرگ برای محبوبش فرستاده است؛ داستان «واپسین روزها» بیان حالات زندگی زنی است که می‌داند به زودی سرای فانی را ترک می‌کند و قصۀ «ماجراجویی» از جایی شروع می‌شود که بیداء می‌خواهد بداند چرا آسیه به خواستگاری فؤاد جواب رد داده است، زیرا که فؤاد که مردی خوش¬تیپ، آداب‌دان و خوش رفتار است و موقعیت اجتماعی و مالی خوبی دارد و بیداء با ازدواج با او می¬خواهد مقدمات آشتی فؤاد با دین را فراهم کند.

در کتاب دو زن و یک مرد رحاب دختری از خانواده مذهبی، باورهای مذهبی را خشک و ارتجاعی می¬داند. بعد از مراسم عقد خواهرش حسنات با دانشجویی که در انگلیس مشغول تحصیل است، تمسخر عقاید خواهرش او را به جایی رساند که نامه‌های همسر او را باز می¬کند و خود جواب آن‌ها را می‌دهد و سعی دارد از این طریق خواهرش را از ازدواج با مردی متحجر و افتادن در منجلاب ارتجاع و واپس-گرایی نجات دهد.

کتاب نبرد با زندگی مجموعه داستان‌های کوتاه است که به زعم شهید بنت الهدی صدر برای تبیین جلوه¬های عملی از مفاهیم کلی زندگی از نگاه اسلام نگاشته شده است و از دل واقعیت¬های اجتماعی آن زمان سر برآورده است.

در کتاب دیدار در بیمارستان آشنایی ورقاء و معاد با خواندن کتاب و بحث¬هایی در مورد عظمت آفرینش، نظم عالم، شگفتی¬های بدن و... به شکل دوستی درمی¬آید. معاد برای خواستگاری از دوستش پیش‌قدم می¬شود. مخالفت مادربزرگ با این ازدواج پرده از راز بزرگی برمی¬دارد.

در دیدار عروس بی¬اعتنایی به اصول دین، بی¬احترامی به والدین بی‌توجهی به حیا و عفت، سنت جهیزیه و هدیه دادن به عروس، ریخت و پاش¬های میهمانی¬ها نقد می‌شود.
در جستجوی حقیقت داستان دو دانشجوست. پسری به ظاهر مسلمان و دختری غیر¬مسلمان که برای ازدواج باید مسلمان شود. بنت¬الهدی در بستر این داستان به بیان رسالت اسلام، فلسفه عبادت، الگوها، اسوه¬ها و حجاب زنان پرداخته است.

بر بلندی‌های مکه سفرنامه حج است با نگاهی ساده بر اعمال حج. و بالأخره نهمین کتاب این مجموعه با عنوان زن در اسلام شامل مقالاتی است که شهید در دهه چهل شمسی در مجله الأضواء به چاپ رساند. / فریبا انیسی
 
کلمات کلیدی : بنت الهدی صدر
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
«مجموعه آثار»؛ بنت الهدی صدر؛ موسسه فرهنگی و تحقیقاتی امام موسی صدر