نظر منتشر شده
۳۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 194353
چه کسانی در آرمانگرایی واقع بینی نداشتند؟
محمد سعید احدیان، 9 مرداد 92
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۲۲
بیانات رهبر فرزانه انقلاب در دیدار دانشجویی را می توان شب قدری برای سیاست ورزی نیروهای انقلاب دانست و اگر نیروهای انقلاب به تکلیف واقعی خود درقبال این بیانات عمل کنند بی تردید ما شاهد تحولاتی اساسی در طیف بندی بدنه اجتماعی جبهه حامیان انقلاب خواهیم شد.

اگر به این نکته دقت کنیم که در این مقطع چرا رهبرانقلاب از نسبت واقعیت با آرمان و از نسبت تکلیف بانتیجه صحبت کردند، به نظر می رسد خیلی مباحث روشن خواهد شد.

به نظر می رسد انتخابات ریاست جمهوری به خوبی نشان داد که در جبهه انقلاب دو مشرب و تفکر وجود دارد. البته این مساله پیش از این در ماجرای انتخابات مجلس تهران یا حتی انتخابات سال 84 روشن شده بود اما تفاوت انتخابات یازدهم در این بود که این دوگانگی خود را به طور کامل در بدنه اجتماعی نیروهای انقلاب نشان داد و مشخص شد این اختلاف از راس به بدنه نیروهای انقلاب رسیده است. دو جریانی که می توان یکی را اصول گرایان آرمانگرا و دیگری را اصول گرایان واقع گرا نامگذاری کرد.

ادبیات اصول گرایان آرمان گرا در این چند سال و مخصوصا در انتخابات یازدهم نشان از وجود یکسری مبانی در سیاست ورزی این جریان می دهد که در آن نوعی آرمانگرایی محوریت دارد که هم به  واقعیت های اجتماعی کم توجه است و هم واقعیت های سیاست ورزی را به نام تکلیف گرایی نادیده می گیرد. بعنوان مثال در این نوع آرمان گرایی در حالیکه واقعیت های جامعه به روشنی نشان از محوری بودن مساله اقتصاد و معیشت می داد و حتی رهبری به وضوح مکررا برآن تاکید کردند، این جریان، گفتمان مقاومت را بعنوان آرمانی درجه یک محوریت قرار داد و گزینه ای را بعنوان کاندیدای اصلح انتخاب کرد که اگر در هر موضوعی کارشناس و با تجربه باشد، حداقل در حل مساله اقتصادی نه کارنامه و سابقه ای دارد نه برنامه و تیمی.

بعنوان مثالی دیگر، این جریان با این نوع از آرمانگرایی، بی‌توجه به واقعیت‌های سیاست‌ورزی بر چیزی که تکلیف تصور می‌کند تاکید می‌کند و تصریح می‌کند ما مرد تکلیفیم نه نتیجه و در این راه واقعیت‌های شفافی مانند ائتلاف، توجه به نظرسنجی‌ها، تاثیرگذاری ایجاد موج انتخاباتی و... را از اساس خلاف می‌داند.

خلاصه آنکه  این نوع آرمانگرایی نه به واقعیت‌های اجتماعی توجه جدی نشان می‌دهد نه واقعیت‌های سیاست‌ورزی را می‌پذیرد. براین اساس نه شرایط زمان و مصلحت‌ها در تحلیل‌هایشان لحاظ می‌شود، نه واقعیت‌های اجتماعی مانند وضعیت معیشتی مردم در تصمیم‌گیری‌ها مهم تلقی می شوند. تحلیل رفتار این جریان روشن می کند که آنان در عمل نه به اصلی فرعی کردن امور باور دارند، نه بین گزینه‌های کارنامه‌دار به دلیل دیکته‌های نوشته شده این قبیل افراد، فردی اصلح پیدا می شود(هم احمدی نژاد هم جلیلی گزینه‌های کمتر تجربه شده بودند).

در اثر نتیجه این نوع آرمانگرایی نه ابزارهای علمی مانند نظرسنجی مفهوم پیدا می‌کند، نه ائتلاف با جبهه خودی به دلیل زاویه داشتن با آرمان‌ها(ازدیدگاه آنها)  ممکن می شود و نه برنامه ریزی برای نتیجه گرفتن در تشخیص تکلیف جایگاهی دارد. نه به این دلیل که حامیان این نوع تفکر معتقدند به تکلیف عمل کرده‌اند و مردم بوده‌اند که اشتباه کرده‌اند (به گفته آنان مالک را از در خیمه برگرداندند)، حتی تجربه شکست در انتخابات مقدمه‌ای برای اصلاح می‌شود. 

شاید این مباحث حرف‌های جدیدی نباشد اما نمی توان در هوشمندی و حکیمانه بودن زمان سنجی طرح مجدد بحث نسبت آرمان با واقعیت و نسبت تکلیف و نتیجه توسط رهبر انقلاب تردیدی داشت. وقتی رهبر انقلاب در دیدار دانشجویی که از مهمترین دیدارهای سالانه ایشان محسوب می‌شود آن هم با کمترین فاصله بعد از انتخابات به تبیین این مبانی می‌پردازند آیا حامیان این جریان که مملو از ولایتمداران واقعی است بیشترین احتمال را این نمی‌دهند که شاید آن‌ها مورد خطاب تلویحی معظم‌له قرار گرفته‌اند و آیا نباید در این باره اندکی با خود بیاندیشند و افکار و عملکرد خود و تئوریسین‌هایشان را با سنجه رهنمودهای راهبرفرزانه انقلاب محک بزنند؟

آیا هنوز هم مانند یکی از بزرگان این جریان براین باورند که «اگرفردا هم انتخاباتي باشد، بايد همان کاري را انجام بدهيم که ديروز کرديم»؟
 
 
عليار
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۰۹:۳۶:۵۸
با تفكيكي كه شما فرموديد ، "اصول گرایان آرمانگرا" فاقد "اخلاق اسلامي" هستند كه همه چيز را حتي "اصولگرايان واقع گرا" را تخريب كردند و به گروههاي اصلاح طلب توهين كردند.اين گروه كه فاقد صلاحيت اخلاقي بودند چگونه جز اصولگراها قرار گرفتند؟ و چرا توسط گروههاي اصولگرا تمام قد حمايت مي شد؟ يا اينكه تفكيكي بين "اصول اخلاقي" قائل نيستيد پس اصول "اصولگرايان " چيست؟ (1540040) (alef-13)
 
من
۱۳۹۲-۰۵-۱۲ ۱۴:۴۹:۱۳
اینکه اصولگراهای ارمانی در بعضی جاها اصولگراهای واقعگرا را زاویه دار میدیدن به معنای تخریب همه نیست. (1546335) (alef-13)
 
مرادي
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۰۹:۳۸:۱۹
خدا رو شكر كه اصولگرايان با هر نامي چه واقع گرا چه آرمانگرا چه عدالتخواه و ... شكست خوردند تا بفهمند كه دهن كجي به مردم چه عواقبي برايشان داشت. (1540046) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۰۹:۳۹:۵۵
یک بام و چند هوا؛ یکی از اعتراضات مخالفان به دولت نهم این بود که چرا می‌گوییم نگذاشتند. در حالی که آقای هاشمی در تاریخ 5/5/92 هنوز دولت جدید نیامده در جمع طلاب گفتند: اگر بگذارند! (1540049) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۱:۰۰:۲۱
مدعیانی که می‌گویند آرای آقای روحانی متعلق به هاشمی و خاتمی است چطور با چراغ روشن اصلاح‌طلبی وارد صحنه انتخابات نشدند تا شانس خود را بیازمایند و حتی مجبور شدند عارف را از صحنه کنار بگذارند؟ حال چه شده که یکباره گرایش مردم به سمت دکتر روحانی را مرهون نظر دیگران می‌دانند. جالب اینکه آقای روحانی خود را وامدار احزاب و جناح‌ها نمی‌داند (1540228) (alef-13)
 
حق طلب
۱۳۹۲-۰۵-۱۲ ۱۳:۱۰:۲۰
مرد حسابی ، مگه اصلاح طلبان واقعی اصلا اجازه حضور در انتخابات رو دحتی هاشمی رو که اصلاح طلب واقعی نمی دونن رد صلاحیت کردن! (آره به همون علت کهولت سن!!!!) اگه راست میگن میذاشتن خود خاتمی بیاد تا همه مطمئن بشن دل مردم با چه طرز فکریه (1545831) (alef-13)
 
کیال
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۹:۲۱:۰۷
چه ربطی به مطلب عنوان شده داشت (1541651) (alef-10)
 
بي نياز
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۰۹:۴۰:۱۱
اصولگرايان فاقد يك رهبر تمام عيار و با نفوذ است و به همين خاطر سر ساده ترين تفكرات با هم مشكل دارند و حتي نمي توانند روي يك مساله ساده به اجماع برسند.اول بروند يك رهبر با نفوذ انتخاب كنند ( كه با تفكراتي كه دارند محال است) بعد دوباره بيايند. (1540050) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۰۹:۴۱:۰۸
معلوم است که چرا بعضی از کرسی‌های نظریه‌پردازی واهمه دارند برای اینکه اگر علوم انسانی فعلی که براساس فلسفه غربی است نقد شود در حقیقت فلسفه فکری غرب از اساس پنبه‌اش زده می‌شود. (1540052) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۴:۰۲:۳۰
خودت خنده ات نمیگیره از این حرف ؟؟ (1540703) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۶:۰۲:۴۶
فلسفه غربی چیزی نیست که یک شبه و بی مبنا ایجاد شده باشد که با 4 تا کرسی زده شود .
ثانیا آیا هیچ نقطه مثبتی در فلسفه غرب وجود ندارد ؟! اصلا چنین نیست . در خیلی از موارد از ما جلو هستند که باید آنها را یاد بگیریم و خیلی جا ها به فرهنگ ما نمی خورد که که آنها را هم باید بدانیم ولی نیازی به پیاده کردن آنها در جامعه نداریم . (1541127) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۰۹:۴۱:۳۴
امیدوارم از اولویت‌های دولت آینده تقویت و نهادینه کردن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه باشد (1540055) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۰۹:۴۴:۳۸
با توجه به ترکیب کابینه پیشنهادی و برخی از شواهد موجود می‌توان حدس زد که آقای روحانی در انتخاب گزینه‌ها، اولا از سوی اصحاب فتنه، مدعیان اصلاحات و کارگزاران به شدت تحت فشار بوده است و ثانیا برای مقابله با سهم‌خواهی جریانات یاد شده، زحمت فراوانی را متحمل شده است. (1540065) (alef-10)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۰:۳۰:۲۱
به به اقای کیهان....
مردم اگه میخواستند به این طرز تفکر رای بدن به جلیلی جونتون رای میدادن......
اکثر این مردم نه در گذشته و نه مخصوصا الان نیمی از از اصولگراهای تندرو و این مجلس را قبول نداشته و ندارند.....
البته اصولگراهای منصف مسلما برای کشور و نظام سودمندند..... (1540156) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۲۱:۵۶:۵۱
تا الان تجربه نشان داده که سیاست تحت فشار گذاشتن - تهدید و ارعاب - فرافکنی - تهمت و تهدید از خصایص برجسبه ی برادران خود بزرگ بین اصول گراست. شما به ارشیو یکی از بارزترین این نمونه ها - روزنامه ی وزین کیهان - مراجعه کنید و مقالات برادر عزیز شریعتمداری در طی یک ماه گذشته را مطالعه بفرمایید - معنای سهم خواهی - گروکشی و تحت فشار گذاشتن را درک خواهید کرد.
در ضمن - جهت یاداوری : جناب دکتر عارف کنار گذاشته نشدند بلکه استعفای ایشان نتیجه ی اجماع اصلاح طلبان به رهبری رییس جمهور همیشه محبوبمان سید محمد خاتمی و بالا بردن رای اقای دکتر روحانی بود - از ان دست تمهیداتی که شما اصول گرایان اصولا قادر به انجام ان نیستید. این گروه از اول چراغ هایشان کاملا روشن بود ولی نور خیره کننده ی ان شما را کور کرد.
چیزی که شما نخواستید ببینید حمایت های اقایان هاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی از حسن روحانی بود که امثال من علی رغم تصمیم قبلی پای صندوق رای رفتیم و این حماسه افریده شد!
با سپاس از وب سایت همواره متفاوت الف. (1541791) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۳ ۱۶:۲۰:۰۳
ببخشیییید.... ربط جلیلی با کیهان چی بود؟؟؟؟؟ (1549127) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۰۹:۴۵:۲۴
رأی عدم اعتماد مجلس به برخی از وزرای پیشنهادی نه فقط خدمت به مردم و نظام بلکه خدمت شایسته‌ای به آقای دکتر روحانی نیز هست و نمایندگان محترم مجلس باید یقین داشته باشند که رئیس جمهور منتخب از رأی عدم اعتماد به تعدادی از اعضای معرفی شده خشنود خواهد شد و اگرچه بعید نیست به ظاهر و بنا به مصالحی نسبت به عدم حضور آنها در کابینه خویش ابراز ناخرسندی کند ولی از آنجا که شواهد نشان می‌دهد اصحاب فتنه را تحت فشار و رودربایستی با برخی از سران و عوامل فتنه در فهرست گزینه‌های خود جای داده است، رأی عدم اعتماد به آنها را هدیه‌ای گره‌گشا از سوی مجلس شورای اسلامی تلقی می‌کند که راه را برای خدمت بیشتر ایشان هموارتر خواهد کرد. (1540066) (alef-10)
 
بهروز
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۴:۳۸:۵۴
مثل خدمات شایسته ای که مجلس با تایید کابینه احمدی نژاد در حق ملت و ایشان کردند (1540832) (alef-13)
 
مسافر
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۰۹:۴۹:۵۴
این ها هیچ وقت اصلاح نمیشن (1540077) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۱ ۰۰:۵۰:۵۹
واقعا درست گفتي (1543385) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۰:۰۰:۲۷
اين افراد با ولايتمدار خواندن خود به جايگاه رهبري ضربه زدند چون پيشتر افراداين گروه مسله دار هستند كه از كفن پوش شدن تا حمله به افراد نامدار تا استفاده از رانت ها و مافياي قدرت وثروت درون حكمت اين افراد هستند اول بايد درون خود را پاك سازي كنند (1540100) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۰:۲۳:۰۱
"گزینه ای را بعنوان کاندیدای اصلح انتخاب کرد که اگر در هر موضوعی کارشناس و با تجربه باشد، حداقل در حل مساله اقتصادی نه کارنامه و سابقه ای دارد نه برنامه و تیمی"

مگر بقیه تخصص اقتصادی داشتند ؟! همین حسن روحانی که رای اورده هیچ تخصص اقتصادی نداره ! برنامه هم همشون داشتن ولی فکر می کنم منظور شما شعارهای اقتصادی است مثل 2 ساله اقتصاد را به سامان می رسانم ! 6ماهه آثار کارهایم را می بینید ! یارانه سبز می دهم! یارانه بانوان می دهم ! مردم در عرض دوماه آثار دولت تدبیر و امید را می بینند ! برنامه یک ماهه سه ماهه یک ساله و چهار ساله دارم !.... که همین آخری که رای اورد دارید می بینید که گویا وعده هاش فراموش شده و می گن اقتصاد یک شبه حل نمی شه و ...! ا

تفاقا رهبری تذکر دادند که : "حتماً تكليف‌گرائى معنايش اين است كه انسان در راه رسيدن به نتيجه‌ى مطلوب، بر طبق تكليف عمل كند؛ برخلاف تكليف عمل نكند، ضدتكليف عمل نكند، كار نامشروع انجام ندهد..." اونوقت شما می گید تو انتخابات باید یه طوری عمل کنی که رای بیشتری بیاری ! یه جوری شعار بدی که رای بیشتری بیاری ! (1540145) (alef-10)
 
رضائی
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۰:۴۲:۳۶
موضوع خیلی ساده است. طرف یکسری شعارها داده و در انتخابات پیروز شده و میخواد تیم دلخواهش رو انتخاب کند. ولی اقلیت اصولگرا این رو نمی خواهد بپذیرد و بصورت دموکراتیک کنار برود و اذیت میکند. (1540177) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۰:۴۷:۵۳
افکار اصولگراهای تند رو بیشتر به افکار خوارج دوران حضرت علی شباهت دارد (1540187) (alef-13)
 
اخوان
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۳:۳۹:۲۳
با سلام . مقاله خوبی اس ت و کاش این موضوعات چند سال قبل تبیین میشد تا جریاناتی اینگونه تفکرشان قالب نشود و در هر حال خوشحالم که آقای احدیان در الف مینوسد . (1540632) (alef-13)
 
مقدم
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۴:۳۷:۳۶
برخی از اصول گرایان برای از آب کشیدن گلیم خویش از انقلاب و ارزش ها مایه می گذارند (1540827) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۶:۳۵:۲۶
میسوزید که علامه با شناخت به موقع شما با گشودن جبهه پایداری مردم رو از دست نفاقتان خلاص کرد .حالا دیگه حزب الله شمارو تحویل نمیگیره ونمیتونید کلاه سرشون بذارید .این واقعیت با مقاله وسو استفاده از سخنان رهبری هم عوض نمیشه (1541220) (alef-13)
 
slm
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۲:۰۷:۵۸
نه عزیز تندرو ولی محب ..... !!!! خوشحالم از اینکه مردم جواب محکمی به شما دادن... مطمئن باشید اگر در آینده به کارتان ادامه دهید رهبری عزیز دیگر با اشاره با شما سخن نخواهد گفت.... چون خطر شما از ده ها فتنه گر و منافق و غیره بدتر است اگر مجال گفتن ایده ها و اجرای آن را داشته باشید ......... (1542300) (alef-13)
 
احمد جابری
۱۳۹۲-۰۵-۰۹ ۱۶:۳۷:۲۶
سلام به نظر من منظور جبهه پایداری بود که مدام دم از تکلیف می زد و می گفت سرمایه گذاری روی گزینه رای آور صحیح نیست!!!!!!!!!!!!!! (1541229) (alef-13)
 
امیر حسام
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۰۵:۲۶:۵۳
من معتقدم تمام این تقسیم بندی ها برای کسب اغتبار و قدرت ( زر و زور ) انهم برای استفاده در دنیای مادی است چون اگر قرار باشد انسان برای رضای خدا و بندگان خدا خدمت و تلاشی انجام دهد نیاز به هیچ پرچم وتابلو و جنگ و جدال و تهمت و افترا و امار و افتتاح و گزارش و قدردانی و .... نمی باشد . (1542063) (alef-10)
 
یک ایرانی
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۱:۵۷:۵۳
این نوع خاص از آرمانگرایی ! بیش از اونکه آرمانگرایی باشه جاه طلبیه !
بین آرمانگرایی و جاه طلبی درظاهر بیشترین شباهت و در باطن بیشترین تفاوته ! (1542288) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۲:۲۷:۲۲
آنهایی واقع بین نبودند که چشم خود را بر خطا های بارز دولت بستند و شروع به تعریف و تمجید کردند (1542336) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۲:۴۱:۱۲
تقسیم اصولگرا به ارمانگرا و واقع گرا صحیح نیست بلگه اصولگرای واقعی آرمانگرای واقع گراست (1542364) (alef-10)
 
598
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۵:۱۶:۵۹
@@آقامهدی شماره ی 5کد1540145من ضمن تایید کل یادداشت شما،بویژه پاراگراف آخر آن،که آنرابازنویسی خواهم کرد،اضافه می کنم ، آنهایی که بیشتر حرف میزنند،زیاد تر به تناقض گویی افتاده وبند را آب میدهند آقامهدی در کامنت خود می نویسند،رهبری فرمودند((حتما" تکلیف گرایی مطابق این است که انسان ذرراه رسیدن به نتیجه ی مطلوب،برطبق تکلیف عمل کند،برخلاف تکلیف عمل نکند،ضدتکلیف عمل نکند،کار نامشروع انجام ندهد)) من هم می افزایم که رهبری بارها فرمایشاتی بدین مضمون داشته اند((اگر ما به تکلیف خود عمل کنیم، ونتیجه برخلاف انتظارماباشد، نباید خودرا سرزنش کنیم ،چراکه به تکلیف خود عمل کرده ایم )) اینجانب برای نمونه در تایید فرمایشات بالا،ماجرای کربلا را شاهد می آورم: امام حسین (ع)واقعیتهارامبنی براین که 72 نفر یاران ایشان در برابر لشگر دشمن نتیجه ه ای بجز شهادت نخواهند داشت، بنابراین تکلیف راکه همان ایستادگی و شهادت بود پذیرفتند واین آموزشی است که همه ی بزرگان دینی که ارشاد شیعیان را بعهده دارند در برابراشاره ی برخی از مردم به واقعیتهای کربلا عنوان می کنند، ارشاد کننده گان محترم در هر موقعیت فقهی که قراردارند می فرمایند که امام (ع) تکلیف رافدای
واقعگرایی ومصلحت اندیشی نکردند آقای احدی می نویسند (اصول گرایان آرمان گرا،گفتمان مقاوت رادراقتصاد بعنوان آرمان درجه یک در محوریت قرار دادند) من براستی نمیدانم بنابه تقسیم نویسنده کدام گروه از اصولگرایان ویاشاید اصلاح طلبان واژه ی اقتصاد مقاومتی را ابداع کردند اقتصاد مقاومتی بمعنای دقییق آن،قبول واقعیت آن وادامه ی تکلیف و سیاست وراهی است که به این نتیجه رسیده است می باشد ،وارون آن کسانی که به واقعیت اسفناک اقتصاد کنونی اشاره دارند،درپی ی یافتن راه حلهایی هستند که بتوانند از این وضعیت ویا واقعیت کشوررا نجات دهند،حال من نمیدانم چه شده که نویسنده گان وسخنرانان، تکلیف را تنها به نتیجه ی مثبت آن پیوند میزنند والا فلا (1542635) (alef-13)
 
ابادانی
۱۳۹۲-۰۵-۱۲ ۱۲:۵۱:۴۹
این اقایان ارمانگرا اگر مثل اکثریت مردم با حداقل حقوق زندگی میکردند ارمانگرای یادشان میرفت این اقایان در ناز و نعمت زندگی می کنند و اقتصاد مقاومتی را برای امثال من تجویز میکنند (1545748) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۵-۱۲ ۱۵:۲۷:۴۲
بیان این مطلب توسط حضرت آقا به هیچ وجه ین مطالبی که شما فرمودید رو اثبات نمی کند.
بلکه سوال یکی از دانشجویان در جلسه دیدار با آقا بود که از آقا خواست حتما در باب نسبت آرمانگرایی با تکلیف و نتیجه صحبت کنند و آقا در جواب آن دانشجو این مطالب را بیان کردند.
نویسنده این متن به دلیل اینکه می خواسته صحبت حضرت آقا رو مصادره به مطلوب کنه، این مسئله واضح رو فراموش کرد. (1546478) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۵-۱۲ ۱۵:۳۳:۳۳
قاطبه افرادی که به آقای جلیلی رای دادند هرگز این حرف را نزدند که «مردم اشتباه کردند». مردم هرگز اشتباه نکردند و هرآنچه که مصلحت الهی بود برای این مردم رقم خورد.
اما نکته جالب اینجاست که این، هم مشربان نویسنده عزیز در سایتهای متعدد و روزنامه ها بودند که بعد از انتخابات سعی داشتند انتخاب مردم را یک اشتباه جلوه دهند و بعد برای این اشتباه یک خطاکار بتراشند و بگویند دلیل آنکه مردم اشتباه کردند و به آقای روحانی رای دادند کسی نبود جز سعید جلیلی و حامیانش!!!
اگر قبول ندارید مطلب را بار دیگر بخوانید تا اوج ناراحتی نویسنده محترم را از انتخابی که مردم انجام دادند متوجه شوید!! (1546491) (alef-13)