توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 63149
پاسخ به هفتاد سوال و ابهام درباره انتخابات 88 (قسمت دوم)
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ بهمن ۱۳۸۸ ساعت ۱۱:۰۲

16- مشارکت بالای 100درصد
اولا تشکر که بالاخره این کار را انجام دادید ولی گلایه که چرا اینقدر دیر؟ ثانیا این صیما مرده بود که همون روزها این کار را انجام دهد تا اینقدر به کشور صدمه نخورد؟
سوال اصلیمن:
چرا در برخی حوزه های رای گیری، مشارکت بالای 100 درصد بوده است؟
جواب 16:
1- در دوره های پیش نیز این اتفاقات مشاهده می شده است. مثلاً در انتخابات نهم ریاست جمهوری که مشارکت کل کشور 62 درصد بود، درصد مشارکت در برخی شهرها به این صورت بوده است: شهر ری: %216، شمیرانات: %797.2، رباط کریم: %130، کوهرنگ: %110 و ... . حال در این دوره که مشارکت به 85 درصد رسیده است طبعا این موارد با وسعت بیشتر مشاهده خواهند شد. به همین طریق در انتخابات مجلس هشتم (با 55 درصد مشارکت) در 49 حوزه، در انتخابات مجلس هفتم (با 51 درصد مشارکت) در 37 حوزه و ... این اتفاق رخ داده است که در مقایسه با تعداد 50 حوزه در این دوره (آن هم با مشارکت 85 درصدی) کاملاً طبیعی است.
2- آماری که مبنای افراد واجد شرایط در هر شهر می باشند (و توسط سازمان ثبت احوال و مرکز آمار ارائه می شوند) همیشه قطعی نیستند. چه بسا افرادی که برای شغل یا تحصیل یا سربازی یا ... به شهر دیگر رفته باشند (مهاجرت دائمی یا موقت)و در آمار واجدین شرایط آن شهر لحاظ نشده باشند.
3- با توجه به زمان رای گیری، از طرفی تعدادی دانشجویان در شهرهای خود نیستند و از طرف دیگر مسافرت ها نیز تا حدودی آغاز می شوند. به طور مثال در شهری مانند بیرجند: 6 دانشگاه وجود دارد که دانشجویان غیر بومی آنها در ایام انتخابات در این شهر هستند، و جمعیت خود آن نیز کمتر از سیصد هزار نفر است و مشارکت افراد بومی هم همیشه بسیار بالا است. حال اگر تعداد اندکی مسافر هم به این شهر آمده باشند، مسلماً مشارکت از 100 درصد بیشتر خواهد شد. (کما اینکه این اتفاق در انتخابات دوره نهم که مشارکت کلی 62 درصد بود، رخ داد.) حال این اتفاق برای شهرهایی که جمعیت بومی آن ها خیلی کمتر است، مسلماً بیشتر اتفاق می افتد.
4- باید دید آیا در تمام حوزه هایی که مشارکت بالای صد در صد است، نامزد خاصی اول است یا اینگونه نیست؟ مشاهده می شود در حوزه ای مانند شمیرانات (که مشارکت در این دوره حدود 1300 درصد بوده) آقای موسوی با 200931 رأی از آقای احمدی نژاد با 102433 رأی بالاتر است. (نسبت 2 بر 1)
5ـ- در انتخابات رياست‌جمهوري منع قانوني ندارد كه كسي از شهري به شهر ديگر يا استاني به استان ديگر برود و راي بدهد. برخلاف انتخابات مجلس شوراي اسلامي كه اگر كسي در مرحله اول در حوزه‌اي راي داد در مرحله دوم نمي‌تواند در حوزه ديگر راي بدهد.
6- تركيب جمعيتي برخي از شهرها، به گونه‌اي مي‌باشد كه برخي شهرها مهاجرپذير هستند. به صورتي كه در روز يك جمعيت و در شب يك جمعيت ديگري دارند. برخي مناطق نیز ييلاقي هستند؛ مانند طرقبه، چناران كه در فصول مختلف آن جمعيت تغيير مي‌كند. برخي از مناطق نيز با وجود اينكه از نظر جغرافيايي تفكيك شده هستند ولي از نظر جمعيتي در هم تنيده هستند و تفكيك جمعيتي آنها از يكديگر ممكن نيست مانند مناطق يك و سه تهران كه كاملاً به شميرانات چسبيده هستند و تفكيك آنها از نظر جمعيتي دشوار است.
 
17- نتیجه عجیب بازشماری
چرا در هیچ یک از صندوق های بازشماری شده حتا یک رای هم از احمدی نژاد کم نشد؟ در این انتخابات هیچ چیزی با علم احتمالات نمی خواند! رای کروبی و موسوی و رضایی کم شد، اما رای احمدی نژاد نه؟ تا بهانه ای دست کسی نیوفته؟
جواب 17:
اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان:
فرض مندرج در اين سؤال اشتباه است چرا كه در بازشماري انجام شده در برخي از صندوقهاي ‌اخذ راي مغايرتهاي بسيار كمي ديده شد و اين مغايرتها درمورد همه نامزدها مشاهده گرديدكه دليل اصلي اين مغايرتها نيز خطاي غير عمدي انساني بوده و با توجه به درصد بسيار كم آن قابل اعتنا نمي‌باشد.
نمونه‌هائي از اين مغايرتها به شرح زير مي‌باشد:
نمونه1) در شعبه شماره 133 شهر كرمان: دو رأي از آقاي موسوي كسر و به آراء آقاي احمدي نژاد اضافه گرديد.
نمونه2) در شعبه شماره 16 شهر اردكان: يك رأي از آقاي احمدي نژاد كسر و به آراء آقاي موسوي اضافه گرديد.
نمونه 3) در شعبه شماره 11 بخش نيسان شهرستان هويزه 16 رأي از آراء باطله كسر و به آراء آقاي احمدي‌نژاد اضافه گرديد.
نمونه4) در شعبه شماره 12 شهر يزد: يك رأي از آقاي احمدي نژاد كسر و به آراء آقاي موسوي اضافه گرديد.
نمونه5) در شعبه شماره 6 شهر كبودر آهنگ: يك رأي از آقاي موسوي كسر و به آراء آقاي رضائي اضافه گرديد.
نمونه 6) در شعبه شماره 1 بخش الوار گرمسيري شهرستان انديمشك: يك رأي از آقاي احمدي‌نژاد كسر و به آراء آقاي كروبي اضافه گرديد.

18- امکان تغییر آرا در وزارت
عده ای عنوان میکنند که نتایج در وزارت کشور تغییر یافته است و درون حوزه ها رای گیری ممکن است مشکلی نداشته باشد. اصولاً این امکان پذیر است یا خیر؟ وظیفه وزارت کشور آیا جمع زدن و اعلام کردن آرای صندوقهای شمارش شده نیست؟
جواب 18:
با توجه به اینکه فرم صورتجلسه شمارش آرا در پایان شمارش آرا در هر شعبه به امضای همه مجریان و ناظران شورای نگهبان و ناظران کاندیداها -در صورت حضور- می رسد (لازم به یادآوریست که حدود40هزار فرم22 به امضای ناظران آقای موسوی رسیده است) و با توجه به اعلام نتیجه تک تک صندوقها، چنانچه آمارسازی در وزارت کشور صورت گرفته باشد، حدود 500 هزار معلم و معتمد محلی که از طرف فرمانداری ها و شورای نگهبان در حدود 46 هزار شعبه خدمت می کردند و فرم صورتجلسه شمارش آرا را امضا کرده اند و نیز حدود 40هزار ناظر آقای موسوی و هزاران ناظر دیگر نامزدها که آنها هم فرم صورتجلسه شمارش آرا را امضا کرده اند، با دیدن تفاوت نتیجه صندوق محل خدمت خود با نتیجه اعلام شده توسط وزارت کشور، متوجه این موضوع می شدند.

19- شکایت موسوی
آیا شکایتی با این محتوا بود که به عنوان مثال آقای موسوی بگوید طبق نظر ناظرم در فلان حوزه بنده باید اینقدر رای داشته باشم و وزارت کشور آنرا به اشتباه اعلام کرده است؟
جواب 19:
پاسخ وزارت کشور: كليه شكايات واصله قانونی ازسوي ستاد آقاي موسوي بالغ بر 390 مورد مي شد.
حال اگر هر مورد شكايت را از يك شعبه يا صندوق تعبير كنيم، اعتراضات وارده حتي يك درصد كل صندوقها هم نمي شود (كل صندوقها 45713 عدد كه يك درصد آن برابر با 457 صندوق مي شود) كه با توجه به ميانگين تعداد راي 861 براي هر صندوق بر فرض اثبات همه ادعاها، تعداد آرا حداکثر حدود 336 هزار راي می شد كه در نتيجه آرا با فاصله 11 ميليوني دو نامزد اول موثر نبود
---------------
پاسخ شورای نگهبان: بر اساس شكايات واصله از آقاي موسوي ، گزارشي از يك شعبه خاص مبني بر تعداد آراء وي و مغايرت آن با آمار اعلام شده‌ وزارت كشور به اين شورا واصل نشده است.

20- صندوق های پلمپ
چرا صندوقها پلمپ شده به محل صندوق آمده اند؟ مگر نه این است که این کار نشان دهنده وجود تعرفه هایی است که از قبل در آن ریخته شده است؟
جواب 20:
1- پلمپ مطابق قانون با حضور حدود 14 نفر (که امضا آنها ثبت است،) در محل شعبه انجام می شود. پلمپ ها هم سه نوع هستند. چهار عدد توسط وزارت کشور نصب می شود و چهار عدد دیگر توسط شورای نگهبان، و یک عدد توسط حراست وزارت، که رنگ آنها متفاوت است و شماره سریال منحصر به فرد دارند. مطابق ماده 29 قانون انتخابات که می گوید: «قبل از شروع رأي گيري بايد در حضور نماينده يا نمايندگان هيأت نظارت، صندوقهاي خالي، بسته و ممهور به مهر شعبه ثبت نام و اخذ رأي گردد.» در متن قانون هيچ سخني از الزام حضور نمايندگان كانديداها براي پلمپ صندوقها وجود ندارد. اما با اين حال وزارت كشور از نمايندگان كانديداها جهت نظارت دعوت و اعلام کرد که اكثريت قريب به اتفاق نمايندگان آقاي موسوي ، هنگام پلمپ صندوق ها، در شعب اخذ راي حضور داشتند.

2- در عین حال، فرض می کنیم پلمپها از قبل وجود داشته اند؛ در این صورت ناظران با دو ترفند ساده می توانسته اند مچ متقلبان را بگیرند:
اولا- میزان تعرفه هایی که به هر صندوق اختصاص دارد، مشخص است. تعداد افرادی که رای داده اند نیز مشخص است. تعداد تعرفه هایی که باقی مانده است هم معلوم می شود. تعداد کل آرای اخذ شده از صندوق نیز مشخص می شود. همه این عددها در فرم 22 وارد شده و توسط ناظران امضا می گردد. حال تشخیص اینکه تعداد قابل توجهی رای (در کل حدود 11 میلیون!) از قبل در صندوق بوده است، کار مشکلی نخواهد بود و در نتیجه متقلبان زودتر از آنچه فکر کنند لو رفته اند!
ثانیا- ناظران هر نامزد می توانستند (با توجه به مطرح بودن بحث تقلب از مدتها قبل) وقتی صندوقها را پلمپ شده دیدند، ضمن اطلاع به بالا و ناظران شورای نگهبان، صندوقها را (که وزن چندانی هم ندارند) در میان دو دست گرفته و با تکان کوچکی، از وجود تعرفه های اضافی در آن مطلع شوند! و موارد را مستندسازی نمایند تا بعداً برای اثبات آن دچار مشکل نشوند. حداقل کاری که می توانستند انجام دهند، امضا نکردن فرم 22 بود.

لازم به یادآوری است که حدود 89 درصد از کل فرمهای 22 توسط ناظران آقای موسوی امضا شده اند. این فرم ها در وزارت کشور وجود دارد و قابل ارائه است.
---------------------------------------------------

الف طی نامه ای از وزارت کشور درخواست کرده است کل فرم های22 (صورتجلسه شمارش آرا) که به امضای ناظران ستاد آقای موسوی رسیده است (به ادعای وزارت کشور 89در صد 46هزار صندوق یعنی حدود 41هزار فرم)، را به همراه نام ناظر آقای موسوی و شماره و نتیجه آن صندوق؛ جهت رفع شبهه ها منتشر کند.

21- رفتار احمدی نژاد
چرا آقای احمدی نژاد پیشاپیش خود را پیروز انتخابات می دانست و مانور قدرت برگزار می کرد؟
جواب 21:
1- این که نامزدهای ریاست جمهوری هر یک خود را پیروز انتخابات بنامند، چیز جدیدی نیست و منحصر در آقای احمدی نژاد نمی باشد. در تمام دوره ها و توسط تمامی نامزدها این ادعا مطرح می شده است و اصولاً افرادی که احساس می کرده اند رأی نمی آورند، اغلب خود را از صحنه کنار می کشیده اند و یا از اول وارد نمی شده اند.
2- در این دوره آقای موسوی نیز کسی بود که از مدتها قبل خود را پیروز قطعی انتخابات می دانست. شواهد زیر حاکی از این مطلب است: ستاد ایشان از حدود دو هفته قبل از برگزاری انتخابات، درخواست برگزاری جشن پیروزی از وزارت کشور برای تاریخ 23 خرداد را داده بود. برای روز بعد از انتخابات هماهنگی برگزاری کنفرانس خبری داخلی و خارجی کرده بودند. ایشان در ساعات اولیه شمارش آرا با انتشار بیانیه ای از مردم برای انتخاب خود قدردانی نمودند و آقای خاتمی نیز بلافاصله برایشان پیام تبریک فرستاد.
3- نظر سنجی های معتبر داخلی و خارجی قبل از انتخابات حکایت از پیروزی آقای احمدی نژاد داشت. نظرسنجی های داخلی مانند صدا و سیما، سپاه، وزارت اطلاعات، مؤسسه تبیان و نظرسنجی های خارجی مانند نظرسنجی نیویورک تایمز ، موسسه غیر دولتی The new American Foundation ، موسسه Terror Free Tomorrow، و ... .
4- البته اگر رفتار و گفتار آقای احمدی نژاد در مردم و حتی فقط در طرفداران سایر نامزدها تداعی «مانور قدرت» می کرده، چه قبل و چه بعد از انتخابات؛ این کار قابل قبول نیست.

22 - 98 هزار رای نامشخص
چرا آمارهای وزارت کشور متناقض بود؟ به طور مثال 98 هزار رای نامشخص بود (نه صحیح بود و نه باطل). و چرا وزارت کشور این آمار را از روی سایت خود حذف کرد؟
جواب 22:
ادعای اختلاف 98 هزار رأیی ناشی از آن بود که وزارت کشور در فایل اکسلی که نتایج را اعلام کرد، دو صفحه قرار داد که اولی مربوط به نتایج داخل کشور و دیگری مربوط به نتایج خارج کشور بود. 98784 رأی مربوط به تعداد آرای خارج از کشور بوده است که سوال کننده محترم متوجه آن نبوده اند.
----------------------------------------
توجه: با توجه به حذف فایل اکسل نتایج تفکیکی آرا از سایت وزارت کشور، الف از مسئولان وزارت کشور درخواست کرد تا این فایل مجددا در سایت وزارت کشور قرار داده شود و آنها قول مساعد دادند.

23 -  نتایج در زادگاه کاندیداها
چرا رای آقای احمدی نژاد حتی در زادگاه کاندیداها بیشتر از آنها است؟ این منطقی است؟
جواب 23:
1- بر طبق نتايج انتخابات (آماري كه هم اكنون در سايت پرتال وزارت كشور وجود دارد و در صدا وسيما نيز اعلام شده) و بر خلاف ادعای مطرح شده، آقاي موسوي در زادگاه خود يعني در شهرستان شبستر و آقاي رضايي در شهرستان لالي حائز اكثريت آراء شده اند و آقاي كروبي نیز در شهرستان اليگودرز حائز بهترين نتيجه خود در كل كشور يعني در رتبه دوم شده اند
2- دلیلی عقلی و منطی وجود ندارد که بتوان از آن نتیجه گرفت، مردم هر منطقه به نامزدی رأی می دهند که در آن منطقه به دنیا آمده باشد. در عصر ارتباطات که از جهان تعبیر به دهکده می شود، برای آشنایی با افراد مختلف نیاز به همشهری بودن نیست.

3- در تبلیغات انتخاباتی نامزدها نیز شاهد تأکید بر زادگاهشان نبودیم. در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری یکی از کاندیداها بر روی زادگاهش تبلیغات زیادی کرد و به تعبیری، تبلیغات منطقه ای زیادی داشت و از این کار نتیجه هم گرفت. اما در این دوره شاهد تبلیغات کشوری نامزدها بودیم و بنابراین انتظار نمی رفت که مردم هم به صورت منطقه ای رای بدهند.

24 - توقف اعلام نتایج
جواب 24:
اعلام آرا به چند طریق انجام می گیرد. در حالت اول پس از شمارش آرای هر صندوق و تکمیل فرم 22، نتیجه به وزارت کشور اطلاع داده می شود و این وزارت خانه با تجمیع آرای صندوقهای شمرده شده، نتیجه را اعلام می نماید. در حالت دوم نتایج هر شهرستان بر اساس فرم 28 (که از تجمیع فرمهای 22 سراسر آن شهرستان تکمیل می شود) به اطلاع وزارت کشور می رسد و وزارت کشور با تجمیع این آمار، نتیجه اعلام می گردد. وزرات کشور تا ساعت 10 صبح برای سرعت بخشیدن در امر اطلاع رسانی، به طریق اول (بر اساس فرم 22) نتایج را اعلام می کرد، اما از آن ساعت به بعد شیوه خود را عوض کرد و مطابق روند سالهای گذشته، نتایج را بر اساس فرم 28 اطلاع رسانی کرد. این تغییر روش، مستلزم صرف وقت برای تجمیع فرمها در فرمانداریهای شهرستانها بود که باعث توقف چند ساعته اعلام نتایج شد.
به همین دلیل ممکن بود آرای یک کاندیدا تغییر نماید. (کمااینکه برای آقای رضایی این حالت پیش آمد.) زیرا در اعلام اولیه، صندوقهایی در آمار مد نظر قرار گرفته اند که در اعلام ثانویه به دلیل آماده نبودن دیگر فرمهای شهرستان مربوط به آن صندوق، به آمار اضافه نشده اند.

25 - تخلفات احمدی نژاد
در جریان تبلیغات انتخاباتی تقلبات گسترده ای انجام شده است: توهین و افترا به افراد سرشناس در مناظرات تلویزیونی، استفاده از وقت اضافه در تلویزیون، خرید رأی، افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان، توزیع سود سهام عدالت، توزیع سیب زمینی رایگان، استفاده از امکانات دولتی و بیت المال در تبلیغات، حضور نیروهای بسیج، و ... . همه اینها دلیل نمی شد که انتخابات باطل شود؟
جواب 25:
1- برخی از موراد فوق جرم محسوب می شود و اثبات آنها نیاز به ارائه سند و اثبات در محکمه قضایی دارد.
2- مواردی از قبیل استفاده از امکانات دولتی، توهین و افترا، خرید رأی، هدیه لب تاپ به خبرنگاران و ... در انتخابات قبلی و این دوره نیز مشاهده شده است.
بهتر است برای پیشگیری از تکرار این سوء استفاده ها توسط کاندیداها، قانون انتخابات موارد فوق را جرم انگاری کرده و برای مرتکبین آنها، مجازات بازدارنده با ضمانت اجرایی بالا تدارک ببیند.
3- واقعیت این است که وقتی یکی از نامزدها، رئیس جمهور فعلی کشور است از برخی امکانات برخوردار است که دیگر نامزدها برخوردار نیستند. از جمله این امکانات عبارتند از: انجام وظایف قانونی رؤسای جمهور، اطلاع رسانی فعالیتها و پروژه های تکمیل شده، خدمت رسانی به مردم، استفاده از گارد حفاظتی رئیس جمهور و ... . مسلم است که نباید توقع داشت که فعالیتهای دولت در طی تبلیغات انتخاباتی تعطیل شود تا مبادا بر نتیجه انتخابات تأثیری بگذارد. البته بهتر است رئیس جمهور ملاحظه افکار عمومی و بیت المال را بکند و نسبت به این موضوع، حساسیت زیادی داشته باشد.
4 - اگر در یک مسابقه فوتبال، یکی از دو تیم، قبل از برگزاری مسابقه، مشاهده نماید که تیم مقابل مرتکب تخلف شده، داور بیطرف نیست و امکان برگزاری بازی برابر و جوانمردانه وجود ندارد، از بازی کردن در آن شرایط کنار می کشد و اصلاً این بازی را به رسمیت نمی شمارد؛ نه اینکه در بازی شرکت کند و وقتی باخت، بگوید من از اول می دانستم که همه اینها دست در دست هم داده بودند که ما پیروز نشویم. به همین شکل اگر آقای موسوی فضا را ناعادلانه و پر از تقلب می دید، می توانست انصراف دهد و در آن صورت بود که پیگیری ادعاهای ایشان صادقانه تر به نظر می رسید.


26- خس و خاشاک
چرا آقای احمدی نژاد در تجمع قانونی! 24 خرداد، طرفداران آقای موسوی را خس و خاشاک نامید؟ اصولا سخنرانی آنطور پرشور رئیس جمهور یک مملکت در جمع مردم که همه را به شعارهای ضد مقامات رسمی کشور تحریک می کرد، کار درست و قابل دفاعی بود؟
پاسخ سوال26:
متن دقیق صحبت رئیس جمهور در میدان ولیعصر در 24خرداد88 این است: « ... در انتخابات 40 میلیون نفر خودشان بازیگر اصلی و تعیین‌کننده اصلی بودند، حالا 4 تا خس و خاشاک در این گوشه‌ها یک کاری می‌کنند. بدانید که این رودخانه زلال ملت جایی برای خودنمایی آنها نخواهد گذاشت»
نباید فراموش کرد که این بیانات درپی اولین آشوب تهران در بعدالظهر 23خرداد بیان شد.
متاسفانه رسانه های نزدیک به نامزدهای معترض و خود ایشان با تحریف سخنان فوق، طوری وانمود کردند که آقای احمدی نژاد، طرفداران آقای موسوی را خس و خاشاک نامیده است.
این تحریف و عوامفریبی ناجوانمردانه در حساس و تحریک کردن طرفداران نامزدهای معترض موثر بود و با شانتاژ، آن قدر تکرار شد که عده زیادی آن را باور نمودند.
پس از مطرح شدن این ادعای کذب، شخص رئیس جمهور و دفتر ایشان به صورت کتبی آن را تکذیب نمودند و صدا و سیما اظهارات ایشان را مجدداً پخش نمود تا این شائبه از بین برود.
با این حال آقای موسوی در بیانیه اخیرشان هم بازهم از این حربه استفاده کردند.
البته لحن سخنان رئیس جمهور در مراسم یکشنبه24خرداد میدان ولیعصر، قابل دفاع نبود.
27- دستگیری فعالین سیاسی
چرا تعدادی از فعالین سیاسی (بخصوص مسئولان ستاد انتخاباتی موسوی) در همان ساعات و روزهای اولیه پس از انتخابات دستگیر شدند؟ با وجود اینکه اعتراضها هنوز تازه آغاز شده بود
پاسخ سوال27:
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف

28- نامه وزیر کشور به رهبری:
نامه بسیار مشهوری از جانب وزیر کشور به رهبری منتشر شده که در آن آرای واقعی آمده بود و آقای موسوی اول، آقای کروبی دوم، احمدی نژاد و رضایی هم به ترتیب سوم و چهارم شده بودند، درباره لو رفتن این نامه چه می گویید؟
   
پاسخ سوال28:
نامه به دلایل زیر به صورت ناشیانه ای ساختگی است:
اولا- کاغذ دارای موج است، در حالیکه نوشته های آن کاملاً صاف است. در حالت عادی باید نوشته ها هم از موج کاغذ یعنی فرو رفتگی ها و برجستگی های کاغذ، تأثیر بگیرند. این بدان معنی است که نوشته توسط نرم افزاری مانند فتوشاپ بر روی کاغذ قرار گرفته است.

ثانیا- کیفیت عکس در نقاط مختلف یکسان نیست، این نشان می دهد که کاغذ اسکن شده نیست بلکه با فتوشاپ ساخته شده است.

ثالثا- اسم وزیر کشور، سید محمد صادق محصولی است که در نامه صادق محصولی ذکر شده است.
رابعا- برای انتقال چنین مطلب مهم و حساسی، نامه نگاری و مکتوب کردن، کاملا غیر عادی است و اطلاع رسانی حضوری معقول تر است.
خامساـ- بر فرض نگارش همچین نامه ای، باید در رده بندی سری یا فوق سری قرار می گرفت. در حالیکه هیچ مهری دال بر حتی محرمانه بودن هم دیده نمی شود.
سادسا- امضای نامه از طرف کاظمی نژاد است. بعید به نظر می رسد که وزیر، امضای چنین نامه محرمانه و مهمی را، آن هم برای شخص اول مملکت، به فرد دیگری واگذار کند. ضمن اینکه چنین فردی در وزارت کشور وجود ندارد!
سابعا- نظرسنجی ها و جو عمومی جامعه نشان دهنده این بود که آقای کروبی، بسیار بعید است که نفر دوم شده باشد؛ همگان اذعان داشتند که رقابت بین آقایان احمدی نژاد و موسوی بود.
ضمنا نامه شماره ندارد!

29- اعلام آرای باطله
در طی 12 مرحله اعلام آرا تنها در دو مرحله آخر شاهد اعلام آری باطله بودیم در حالی که طبق فیلم موجود و نیز مستنداتی که در همین سایت و دیگر سایت ها اشاره شد، در 10 مرحله قبلی ارای مأخوذه اعلام شده بود و نمی توان گفت که اینها آرای صحیح بوده و چون آرای باطله کم بود پس بدان شاره نشده است.
لطفاً صریحاً بگویید چرا آرای باطله از همان اول اعلام نشد؟

پاسخ سوال29:
این سوال عینا برای روابط عمومی وزارت کشور ارسال شد و منتظر پاسخ آن هستیم.
بخش تحلیلی الف

30- چرا با تجدید رای گیری مخالف
الفی ها ! خجالت نمیکشید خدا وکیلی!؟
چقدر دروغ؟
اگر میگویید تقلبی صورت نگرفته !چرا حاضر به برگزاری انتخابات مجدد نشدید یا اجازه برگزاری راهپیمایی ندادید؟
فقط سانسور کن ! سانسورچی ! دلت را به چه خوش کردی؟
پاسخ سوال30:
ما تلاش می کنیم سوالات و ابهامات موجود را استماع و پاسخشان را تهیه و منتشر کنیم. از نظر ما این کار خجالت ندارد.
برگزاری انتخابات مجدد سازوکار قانونی دارد و مستلزم اثبات تقلب و مخدوش بودن آرا در صندوق هاست.
درباره اجازه راهپیمایی هم در سوال3 در حد توانمان پاسخ تقدیم شد.


پاسخ به هفتاد سوال و ابهام درباره انتخابات 88

پاسخ به هفتاد سوال و ابهام درباره انتخابات 88 (قسمت دوم)

پاسخ به هفتاد سوال و ابهام درباره انتخابات 88 (قسمت سوم)

پاسخ به هفتاد سوال و ابهام درباره انتخابات 88 (قسمت چهارم)

پاسخ به هفتاد سوال و ابهام درباره انتخابات 88 (قسمت پنجم)
 
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.