دومین مجمع ملی «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» از دقایقی پیش در مجموعه شهر آفتاب با حضور سه هزار نفر از اعضای این جبهه آغاز شد.
قرار است در این نشست، از میان 10 نفری که در مجمع ملی اول به عنوان کاندیدا انتخاب شده بودند، 5 نفر به عنوان کاندیداهای نهایی جبهه مردمی، در جریان یک رأیگیری انتخاب شوند.
نیکزاد: کشور فقط جزیره کیش نیست/ در این دولت به مسکن جفا شد
علی نیکزاد کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری که امروز در دومین مجمع ملی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی سخن میگفت، در انتقاد از عملکرد دولت یازدهم، اظهار داشت: قوه مجریه در حوزه اقتصاد خوب عمل نکرد. کشور فقط کیش نیست، کیش رفتن و ماشین فلان قیمت سوار شدن ایرادی ندارد، ولی برای مسئول ایراد دارد.
وی افزود: میتوان با تسهیلات خوبی، بخشهای اساسی اقتصاد را از وضعیت نامناسب خارج کرد. در این دوره به مسکن جفا شد. میتوان در این بخش شغلهای زیادی ایجاد کرد. کسانی که گفتند دست در جیب مردم کردید، ظلم کردند، اما کار برای رضای خدا دلسردی ندارد. برنامه خود را تقدیم شورا میکنیم.
ضرغامی: دشمن و جناح رقیب برای انتخابات96 تعداد زیادی صفحه مجازی خریدهاند
سید عزتالله ضرغامی کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری صبح امروز در دومین مجمع ملی «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» که در مجموعه شهر آفتاب در حال برگزاری است، با اشاره به اهمیت افکارعمومی، گفت: افکارعمومی از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل در قرآن کریم بارها به پیامبر اسلام خطاب شده که با زبان مردم با آنها سخن بگوید.
وی افزود: یکی از آسیبهای جریان اصولگرایی که امروز تبدیل به جریان انقلاب شده، این است که معمولا در جلب افکارعمومی ضعیف عمل کرده است.
ضرغامی اظهار داشت: جبهه انقلاب در دورههای اخیر ریاستجمهوری موفق نبوده و علیرغم اینکه نیروهای انقلابی جزو بهترین و دلسوزترین نیروهای کشور هستند، نتوانستهاند با افکارعمومی درست کار کنند و نوع مواجهه نیروهای انقلاب با مردم در خیلی دورهها نتیجه عکس داده است.
رئیس اسبق سازمان صدا و سیما ادامه داد: حتی در سال 84 هم آقای احمدینژاد منتخب اصولگراها نبود و فرد منتخب اصولگراها فرد دیگری بود که نفر ششم شد. در سال 92 هم تابلویی که از اختلافات در جریان اصولگرایی دیدیم در حد اعلای خود بود و دیدیدم که نمیتوانیم بین خودمان وحدت ایجاد کنیم تا مردم به ما اعتماد کنند.
وی با بیان اینکه در این دوره انتخابات ریاستجمهوری با پدیده جدی فضای مجازی مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: دشمن و جناح رقیب برای این استفاده از فضای مجازی برنامههای زیادی دارند و بسیاری از صفحات مجازی را خریداری کرده و با مدیران آنها هم رایزنیهایی داشتهاند.
ضرغامی گفت: امروز در میان احزاب گسترده و فراگیر و در غیاب اشخاص کلیدی و تاثیرگذار، راهاندازی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی از مواردی است که تصورش برای دشمن موجب تصدیق میشود.
رئیس اسبق سازمان صدا و سیما ادامه داد: اگر این جبهه ایجاد نمیشد و یا اینکه موفق نشود، معلوم نبود ساز و کار نیروهای انقلاب برای حضور در عرصه سیاسی چگونه بود، لذا پاسداری از این نهال نوپا برای تبدیل شدنش به یک شجره طیبه بسیار مهم است.
وی تصریح کرد: تشکیل این مجمع و حضور 3 هزار نفر از نیروهای انقلاب در آن، اولین تضمین برای نیروهای انقلاب است و برای اینکه کوچکترین شبههای در رای امروز شما پیش نیاید میبایست به صحبتهای بنده و همه دوستان با دقت عنایت کرده و سپس رای دهید.
ضرغامی اظهار داشت: آقای جلیلی یک نیروی انقلابی و متعهد است که همه ما ایشان را میشناسیم، اما اگر آقای جلیلی نگران ساز و کار جبهه مردمی نیروهای انقلاب است، ما باید به ایشان احترام بگذاریم و آن قدر خوب کار کنیم تا آقای جلیلی و دیگران در جریان انتخابات با ما همراهی کنند.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری عنوان کرد: البته مراقبتهایی لازم است تا دچار خطای راهبردی نشویم و به افرادی مثل آقای جلیلی که نگران جبهه هستند، اضافه نشود.
وی با بیان اینکه در تمام دورههای ریاستجمهوری، روسای جمهور برای دو دوره انتخاب شدهاند، گفت: این اولین دورهای است که ما برداشت جدی داریم که این اتفاق در انتخابات ریاستجمهوری نمیافتد و شما باید کسی را انتخاب کنید که بتواند این راه را بپیماید.
ضرغامی با اشاره به بعضی برنامههای خود برای ورود به صحنه انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم، خاطرنشان کرد: بنده سه گروه از مطمئنترین دوستانم را به عنوان مشاور برای بررسی برنامهها به کار گرفتهام که تا امروز هم نتیجه خوبی داده و این برنامهها با 20 اولویت مهم که بیشتر آنها اقتصادی است به زودی منتشر خواهد شد.
رئیس اسبق سازمان صدا و سیما ادامه داد: در مملکت ما به اندازه کافی در مورد موضوعات مهم قانونی تصویب شده و نهادهای اجرایی هم برنامههایی را اجرا کردهاند، مثلاً سیاستهای اقتصاد مقاومتی که در انتهای سال 92 توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد و یا سیاستهای کلی برنامه توسعه پنج ساله ششم کشور که ایشان ابلاغ کردند حرف خوبی نیست که زده نشده باشد.
وی خاطرنشان کرد: البته دولت آقای روحانی برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ستادی تشکیل داد و گزارشی هم از اقدامات خود خدمت مقام معظم رهبری دادند و ایشان هم تایید کردند که در بعضی بخشها کارهایی انجام شده است.
ضرغامی ادامه داد: بسیاری از حرفهای خوبی که امروز افراد مختلف میگویند، در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری وجود دارد، ولی ننوشتن رویه اجرایی بزرگترین مشکل کشور در جهت اجرایی نشدن این برنامههاست.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری تصریح کرد: همچنین ما در کشور مشکل مدیریت داشتهها را داریم که به نظر من اسطوره این موضوع در جهت اجرای مدیریت داشتهها شهید طهرانیمقدم بود.
وی در پایان گفت: بنده نگاه استانی به مدیریت کشور دارم و معتقدم راه کلیدی حل بسیاری از مشکلات و اجرای برنامهها در کشور اجرای مدیریت استانی است.
پیام فتاح به جمنا: از هیچ کمکی دریغ نمیکنم
پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در پیامی به دومین همایش جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی گفته است: به علت معذوراتی که شورای مرکزی از آن مطلعاند از حضور در دومین مجمع عذرخواهی میکنم اما سازوکار انتخاب کاندیدا را قبول دارم.
وی در این پیام تاکید کرده است: از هیچ کمکی برای جمنا دریغ نمیکنم.
رستم قاسمی: کشور "به همت دولتِ پیر" تعطیل شده است
رستم قاسمی کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری امروز در دومین مجمع ملی «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» که در مجموعه شهر آفتاب در حال برگزاری است، گفت: به طور قطع در اداره کشور نیازمند برنامه جامع در حوزههای مختلف به خصوص سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هستیم.
وی با بیان اینکه امروز چالش بزرگ کشور در موضوع اقتصادی است، افزود: ما در کشوری زندگی میکنیم که قدرت اول منطقه هستیم، ما در کشوری زندگی میکنیم که امنترین کشور دنیاست، اما در این کشور گورخواب داریم و مردم نگرانند و رهبر این کشور نیز شرمنده جوانان است. امروز در این شرایط کشور به همت دولت پیر به جایی رسیده که تعطیل شده است.
وزیر سابق نفت با انتقاد از سیاست خارجی و دستگاه دیپلماسی کشور طی سالهای اخیر، تاکید کرد: در سایه دیپلماسی نه تنها چرخ اقتصاد نچرخید، بلکه چرخ سانتریفیوژها هم نچرخید.
وی با بیان اینکه امروز بحران اقتصادی بر مسائل سیاسی و اجتماعی نیز سایه افکنده، تاکید کرد: در سال گذشته 156 هزار طلاق در کشور صورت گرفته است.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری تاکید کرد: آمارهایی که در جهت کارآمدی به مردم ارائه میشود، برای مردم رنجآور است؛ کشور را تعطیل کردید، معلوم است که قدرت خرید مردم پایین میآید. امروز شاهد رکود تورمی در کشور هستیم، امروز فرصتی برای سعی و خطا نداریم و سخنرانی مشکل مردم را حل نمیکند. هر جا ثابت کردیم که انقلابی عمل کردهایم موفق شده و توانستهایم به اهداف برسیم.
قاسمی به سیاستهای دولت سازندگی پس از پایان جنگ تحمیلی اشاره و تصریح کرد: در دوران سازندگی پس از جنگ آنها که مسبب جنگ بودند، چمدانهایشان را بسته بودند و عدهای هم در فرودگاهها منتظر بازسازی بودند، اما جوانان با روحیه انقلابی توانستند شعار ما میتوانیم امام را به اثبات برسانند.
وی امنیت در کشور را از آثار "ما میتوانیم" دانست و افزود: اقتدار ایران امروز زبان زد دنیاست که پیشرفتهای نفتی نیز نمونهای از آثار "ما میتوانیم" است.
وزیر سابق نفت تصریح کرد: در بازسازی کشور کسی باور نداشت که "ما میتوانیم" و طرحهای ملی کشور توسط ایرانیها شدنی است. کسی باور نمیکرد که بزرگترین آزادراه توسط ایرانیها ساخته شود؛ کسی باور نمیکرد که روزی شرکتهای ایرانی جایگزین کارتلهای اقتصادی در کشور شوند.
قاسمی به شرایط سخت کشور در دوره تحریمها اشاره و تاکید کرد: در دوره تحریم همه ابزارها را به کار گرفته بودند که اقتصاد ایران فروپاشی شود، رئیسجمهور آمریکا تحریمها را فلج کننده و بیسابقه خواند و گفت که ایران باید تسلیم شود و واقعا هم تحریمها بیسابقه بود، زیرا بانک مرکزی هیچ کشوری تا آن زمان تحریم نشده بود که البته این ظلم به مردم ایران بود.
وی اضافه کرد: صنعت نفت در آن زمان وابستگی شدیدی داشت و همه منتظر توقف آن بودند، به طوری که تجهیزات را از خارج وارد میکردیم. بنزین نیز وارداتی بود، اما به لطف خدا همه این موارد زمان زیادی طول نکشید که به جای فروپاشی ما در اقتصاد به خودکفایی رسیدیم.
وزیر سابق نفت اظهار داشت: با تحریم بنزین منتظر بودند که پمپ بنزینهای کشور با مشکل مواجه شود، اما این طور نشد.
قاسمی ادامه داد: شرایط تحریم سخت بود، اما آنها به دنبال تسلیم ما بودند، اما به جای فروپاشی اقتصاد ما به خودکفایی رسیدیم و غنیسازی نیز به سرعت در حال رونق بود، آنها در آن شرایط بیشتر خواستار مذاکره بودند، اما متاسفانه ما عجله کردیم و نتوانستیم از این فرصت به خوبی استفاده کنیم.
وی شرایط اقتصادی امروز کشور را در شان و حق مردم ایران ندانست و گفت: امروز نباید شرایط ما به گونهای باشد که ما پاسخی برای مردم نداشته باشیم.
قاسمی کشاورزی را نیازمند تحول بنیادی دانست و افزود: در حوزه کشاورزی از منابع محوری باید به دانشمحوری تبدیل شویم. دشمنان سالها بر این طبل میکوبیدند که دین و دینداری نمیتواند پاسخگوی مشکلات مردم باشد و ما باید شرایط را به گونهای فراهم کنیم که آنها به خواستههایشان نرسند.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه مشکل امروز کشور برنامه نیست، گفت: ما سیاستهای کلان که توسط رهبری ابلاغ میشود و نیز سند چشمانداز 20 ساله داریم و اینها شاخص دارد و کاغذ نیست که اگر به این شاخصها برسیم در بین 25 کشور دنیا اول هستیم.
قاسمی ادامه داد: مسئولیت رئیس قوه مجریه در قانون اساسی مشخص است، مسئولیت رئیس قوه مجریه تئوریپردازی و سخنرانی نیست.
وی تصریح کرد: تکلیف دستگاه اجرایی کشور در قانون مشخص است. وی مسئول نان و آب مردم است، باید برای مردم شغل ایجاد کنیم.
وزیر سابق نفت اضافه کرد: 14 معضل اساسی کشور که میتوانیم با حل آنها فقر، بیکاری و رکود را از کشور برداشت، بررسی شده که اگر این موضوعات حل شود، شرایط کشور دگرگون خواهد شد.
قاسمی اظهار داشت: ویژگیهای این برنامه جامعیت در حوزههای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است، این طرح براساس مدل داخلی طراحی شده، در صورتی که بسیاری از برنامهها مبتنی بر مدل داخلی نیست.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه اقتصاد و وضع معیشت مردم امروز جزو مهمترین دغدغههای رهبری است، افزود: مشکل مردم و نقطه ضعف دولت نیز موضوع اقتصاد است که راهحل آن استفاده قدرتمند و به کارگیری نیروهای با تجربه و روحیه جهادی است.
وی ادامه داد: دولت امروز برای پرداخت یارانه میگوید که مصیبت دارد، در حالی که این مصیبت نیست. مصیبت رکود و کاهش تولید است.
وزیر سابق نفت تاکید کرد: دولت امروز در حوزه اقتصاد ضعف دارد و مطالبات مردم اقتصادی است و این نقطه مشترک ما با تمام اقوام و گروههاست.
قاسمی در پایان با بیان اینکه دولت به دنبال فرار از پاسخگویی و اینکه فضای اقتصادی را سیاسی اجتماعی کند، خاطرنشان کرد: برنامه اقتصادی قدرتمند در اختیار جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی است و هر کسی که کاندیدای نهایی این جبهه شود، همه ما این برنامهها را در اختیار او قرار میدهیم و در خدمت او هستیم.
زاکانی:روحانی چرا دست مفسدان را در دولت باز گذاشته؟
علیرضا زاکانی کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری صبح امروز در دومین مجمع ملی «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» که در مجموعه شهر آفتاب در حال برگزاری است، با اشاره به انقلاب سوم، گفت: ما در انقلاب سوم باید ایرانی در مکتب امامخمینی(ره) بسازیم و باید در مسیری حرکت کنیم که در جهت مسیر فکری امام و رهبری باشد.
وی با بیان اینکه فرصتهای جدیدی برای انقلاب اسلامی در عرصه جهانی ایجاد شده، گفت: در عرصه جهانی با انتخاب ترامپ در آمریکا بزرگترین فرصت مهیا شده، اما در عرصه داخلی هنوز از این فرصتها بیبهرهایم.
زاکانی با بیان اینکه اقتصاد در راس اولویتهای ما قرار دارد، تصریح کرد: چرا بعد از 38 سال شعار سال باید اقتصادی باشد. همچنین بعد از 28 نامگذاری مقام معظم رهبری، 13 تای آنها مربوط به مسائل اقتصادی بوده و 5 تای آنها به طور غیرمستقیم با مسائل اقتصادی مرتبط بوده است.
وی ضمن انتقاد از رونداقتصادی مدیریت کشور، گفت: متاسفانه مشکل از جایی شروع شد که اقتصاد آزاد و برنامه توسعه غربی به کشور آمد.
زاکانی افزود: مشکل امروز کشور اقتصادی است و اولین مانع برای رفع مشکلات اقتصادی در کشور، فساد است. من هم در دولت قبل و هم در دولت فعلی بارها به خاطر مبارزه با فساد و مفسدان به دادگاه رفته و تبرئه شدهام، چرا که حق میگفتم.
وی بیان داشت: امروز مبارزه با فساد همت کسانی را میخواهد که دست مفسدان اقتصادی را کوتاه و پیوستگی قدرت و ثروت را از بین ببرند.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس افزود: آقای رئیسجمهور باید پاسخگو باشد که چرا دست مفسدان اقتصادی را برای تعرض به بیتالمال باز گذاشته؟ امروز دیگر روز حساب است برای رئیس نه روز امتحان.
زاکانی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در موضوع فساد در سال 80 تصریح کرد: اگر در سال 80 به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه مبارزه با فساد توجه میشد، امروز ما دیگر شرایط جامعه را سخت و دشوار نمیدیدیم.
وی در ادامه بیان داشت: امروز کشور نیاز به یک اقدام اصلاحگرانه دارد.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس افزود: پتروشیمی یکی از حوزههایی است که برای ایران اسلامی راهبردی است و با 13 میلیون تن صنایع پاییندستی میتوان دو میلیون و 360 هزار شغل ایجاد کرد.
زاکانی با بیان اینکه ما به فراتر از مرزهای خودمان میاندیشیم، بیان کرد: باید دستگاه دیپلماسی خارجی تغییر رویه دهد و در سفرهای خارجی در کنار رایزن فرهنگی، رایزن اقتصادی نیز داشته باشد.
وی با بیان اینکه باید چشم امید از خارج کشور قطع شود، گفت: اگر دست روی دست بگذاریم که کشورهای خارجی و غربی کمک ما کنند، هیچ اتفاقی نمیافتد و آنها لحظهای از دشمنی با ما دست برنمیدارند.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری توجه به امر دانش در کشور را موضوعی مغفول مانده دانست و گفت: بالا بردن سرمایه انسانی مورد غفلت واقع شده است.
وی با اشاره به بافت فرسوده در کشور گفت: بافت فرسوده بزرگترین امکان برای ساخت مسکن و خانهدار کردن خانوادهها و زوجهای جوان است و به این وسیله میتوان تعداد زیادی شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرد.
زاکانی با بیان اینکه عبور از رکود امکانپذیر است، گفت: بانکها باید سر جای خود بنشینند و در قبال آن بازار سرمایه تقویت شود.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس در ادامه بیان داشت: در عرصه قانونگذاری 30 برابر فرانسه قانونگذاری میکنیم و در عرصه قضایی 15 میلیون پرونده تشکیل شده است.
زاکانی در پایان گفت: با توان نیروهای انقلابی میتوان به خوبی کشور را اداره کرد.
«محسن رضایی» تقاضایی برای کاندیداتوری ندارد
عبدالحسین روحالامینی صبح امروز در دومین مجمع ملی «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» که در مجموعه شهر آفتاب در حال برگزاری است، پیام محسن رضایی را که به علت وقوع زلزله به استان خراسان رضوی سفر کرده، قرائت کرد.
متن این پیام به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
ابتدا عرض کنم که از اینکه مرا پیشنهاد دادید تشکر میکنم، ولی همانطور که بارها عرض کردهام تصمیم من تغییر نکرده است، تقاضایی برای کاندیداتوری ندارم.
امروز روز ایثار وفداکاری از طرف کاندیداها و روز تشکیل یک دولت انقلابی و کارامد جمعی ازسوی نیروهای انقلاب یعنی شماهاست.
امروز روز ایثار و برادری و وحدت از یک طرف و تصمیمگیری درست برای یاریرسانی به رهبر معظم انقلاب و ملت ایران در شکست دشمن و مایوس کردن آمریکا در جنگ احزاب و جنگ اقتصادی است.
همانطور که بارها عرض کردهام تصمیم من تغییر نکرده است، تقاضایی برای کاندیداتوری ندارم، حتی اگر مرا جزء پنج نفر انتخاب کنید، از هر تصمیمی که نیروهای انقلاب بگیرند حمایت میکنم. شما نیامدهاید در اینجا که انتخاب کنید آمدهاید که برای انقلاب تصمیم بگیرید.
من و شما نباید اشتباه کنیم. فرصتهای زیادی از دست رفته است. زمان اشتباهکاری پایان یافته است.
خلاء نیروهای انقلاب نبود، رهبری نیست، ما بهترین رهبری را داریم، بلکه نبود فرماندهی است. جبهه مردمی میتواند خلاء مدیریت و فرماندهی را در جبهه انقلاب به صورت خرد جمعی حل کند.
از دعوت شما میخواهم استفاده کنم و نظرات خود را درباره مسئولیت نیروهای انقلاب اسلامی در شرایط کنونی کشور، مردم، منطقه بیان دارم و در آخر اگر فرصتی شد اشارهای به فهرستی از برنامه دولت انقلابی بکنم که در تبلیغات در استانها از آن استفاده کنید.
قالیباف: همه مرا میشناسند، نیازی به حضور در نشست ندیدم/ از مجمع حمایت میکنم
حجت الاسلام رحیمیان رئیس شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب طی سخنانی در نشست امروز گفته است: آقای قالیباف ضمن اعلام حمایت و تعهد نسبت به روند برنامه جبهه در صورت حضور در انتخابات اعلام کردهاند چون بنده را همه سروران می شناسند، نیازی به حضور ندیدم اما در عین حال حمایت خود را نسبت به روند کار و تعهد نسبت به روند جبهه در صورت نامزدی دارد.
مهدی محمدی عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در سخنانی گزارشی از آخرین روند کار این جبهه ارائه داد که بدین شرح است:
نخستین مجمع ملی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی روز پنج شنبه 5 اسفند 1395 در مجموعه شهر آفتاب برگزار شد. در این مجمع، که در آن منتخبان استان ها، اقشار و حامیان جبهه با حق رای حضور داشتند، 21 فرد به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری به رای اعضای مجمع گذاشته شدند و اعضای محترم مجمع از میان آنها به 10 تن رای دادند.
این 21 نفر خود از میان 53 نفر برگزیده شده بودند که اسامی آنها طی یک فرآیند دو هفته ای، منطبق بر مجموعه ای از شاخص ها، از طریق اعضای مجمع از سراسر کشور به هیئت موسس جبهه پیشنهاد شده بود. هیئت موسس، پس از مذاکره فرد به فرد با این 53 نفر و اعمال ضوابط مصوب، نام 21 نفر از کسانی را که با کاندیداتوری موافقت داشته یا مخالفت جدی با طرح نام خود به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نداشتند، به مجمع اول اعلام کرد.
در مجمع اول، 2133 تعرفه مصرف شد. از این میزان، 1916 تعرفه سالم و 217 تعرفه باطله بود. علت وجود 217 تعرفه باطله هم این بود که مطابق قاعده اعلام شده در مجمع اول، تعرفه هایی که حاوی نام کمتر یا بیشتر از 10 کاندیدا بود باطله محسوب گردید و شمارش نشد.
پس از توزیع تعرفه ها، رای گیری، و شمارش آرا، نتایج زیر، به ترتیب اکثریت آرا، حاصل شد:
همچنین در مجمع اول 30 عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی انتخاب شدند که اسامی و آراء آنها قبلا از طریق رسانه ها اعلام شده است.
پس از تشکیل شورای مرکزی، هیئت رییسه شورای مرکزی و مجمع ملی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی نیز انتخاب شد که اسامی آنها هم قبلا از طریق رسانه ها اعلام شده است.
پس از این مرحله، چنانکه مکررا اعلام شده است هیئت رییسه شورای مرکزی با کاندیداهای منتخب در مجمع اول وارد مذاکره شد تا از میان آنها، 10 کاندیدایی را که اولا حائز بیشترین رای شده اند و ثانیا به مکانیسم و شروط جبهه متعهد هستند، انتخاب و به مجمع ملی دوم معرفی نماید.
این مذاکرات تا آخر وقت دیشب (16 فروردین 1396) ادامه داشته و در ادامه توضیح خواهم داد که کاندیداها به ترتیب حروف الفبا در این مذاکرات چه موضعی اتخاذ کردند.
آقای مهرداد بذرپاش در آخرین مذاکره اعلام کرد که تصمیم قطعی برای کاندیداتوری نگرفته است اما نظر مجمع ملی را برای خود دارای اولویت دانسته و در صورت کاندیداتوری در چارچوب سازوکار و تصمیمات جبهه عمل خواهد کرد. ایشان همچنین پیش از مجمع اول و در نشست با هیئت موسس، میثاق نامه جبهه را به طور مکتوب امضا کرده است.
با آقای سعید جلیلی در این مدت حداقل 3 جلسه رسمی برگزار و در چندین جلسه غیر رسمی هم به تفصیل مذاکره شد. ایشان در نهایت اعلام کرد خروجی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی را برای خود دارای حجیت نمی داند و در صورت کاندیداتوری در چارچوب مکانیسم و تصمیمات جبهه مردمی نیروهای انقلاب عمل نخواهند کرد.
آقای حمید رضا حاجی بابایی پیش از مجمع اول در دیدار با هیئت موسس جبهه، میثاق نامه را به طور مکتوب امضا و اعلام کرد در صورت کاندیداتوری از سازوکار و تصمیمات جبهه تبعیت خواهد کرد.
آقای محسن رضایی پیش از مجمع اول در دیدار با هیئت موسس جبهه، میثاق نامه را به طور مکتوب امضا و اعلام کرد در صورت کاندیداتوری از سازوکار و تصمیمات جبهه تبعیت خواهد کرد.
آقای سید ابراهیم رییسی از ابتدا نسبت به نامزد شدن امتناع داشت اما همواره از جبهه و فرآیند ها و سازوکار آن حمایت می کرد. پس از اعلام نظر مجمع اول ایشان از امتناع خود صرف نظر کرد و کاندیداتوری خود را محل تامل دانست. در آخرین مذاکره ایشان گفته است که من هنوز تصمیم قطعی برای نامزدی نگرفته ام اما با توجه به رای جبهه، مطالبه مردم و نظر بسیاری از شخصیت ها در صورتی که قصد کاندیداتوری داشته باشم حتما طبق سازوکار جبهه عمل می کنم و رای این مجمع در تصمیم نهایی من تاثیر خواهد داشت. همچنین ایشان با ارائه مکتوبی به هیئت رییسه جبهه سازوکار و شرایط جبهه را پذیرفته است.
آقای علیرضا زاکانی پیش از مجمع اول در دیدار با هیئت موسس جبهه، میثاق نامه را به طور مکتوب امضا و اعلام کرد در صورت کاندیداتوری از سازوکار و شروط جبهه تبعیت خواهد کرد.
آقای سید عزت الله ضرغامی نیز میثاق نامه را به طور مکتوب امضا و اعلام کرد در صورت کاندیداتوری از سازوکار و شروط جبهه تبعیت خواهد کرد.
آقای سید پرویز فتاح در آخرین مذاکره اعلام کرده است که سازوکار جبهه را کاملا قبول دارد. وی میثاق نامه جبهه را امضا کرده و گفته است که از هیچ کمکی به جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی مضایقه نخواهد کرد. در عین حال ایشان تاکید کرده که تصمیمی برای کاندیدا شدن ندارد اما اگر بخواهد به عرصه انتخابات ریاست جمهوری ورود پیدا کند حتما سازوکار جبهه را قبول دارد و طبق آن عمل خواهد کرد.
آقای رستم قاسمی پیش از مجمع اول در دیدار با هیئت موسس جبهه، میثاق نامه را به طور مکتوب امضا و اعلام کرد در صورت کاندیداتوری از سازوکار و شروط جبهه تبعیت خواهد کرد.
آقای محمدباقر قالیباف روز 16 فروردین 1396 طی نامه ای به شورای مرکزی اعلام کرد که درخواستی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نداشته و ندارد اما در صورت ثبت نام در چارچوب سازوکار جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی عمل خواهد کرد.
آقای علی نیکزاد نیز طی نامه ای به هیئت رییسه اعلام کرد که سازوکار و شرایط جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی را قبول دارد و در صورت کاندیداتوری طبق آن عمل خواهد کرد.
همچنین لازم به ذکر است آقای علیرضا زالی پس از مجمع اول طی نامه ای از حضور در انتخابات ریاست جمهوری انصراف داد.
به این ترتیب و با توجه به آنکه فقط یک نفر از 10 کاندیدای منتخب مجمع اول، یعنی آقای سعید جلیلی، از پذیرش سازوکار و مکانیسم جبهه امتناع کرد، نام ایشان از فهرست کاندیداهای معرفی شده به مجمع دوم حذف و نام آقای محسن رضایی که نفر یازدهم منتخب مجمع اول بود، به فهرست اضافه شد.
به این ترتیب، همانطور که در تعرفه های رای قابل مشاهده است، 10 نفر از منتخبان مجمع اول که سازوکار و مکانیسم جبهه را نیز پذیرفته بودند معرفی می شوند و مجمع فعلی از میان آنها 5 کاندیدا را برخواهد گزید.
این ترکیب 10 نفره به استحضار و تایید هیئت محترم امنای جبهه رسیده است.
لازم به ذکر است، تمامی 10 کاندیدای فعلی متعهد شده اند به تصمیم شورای مرکزی در این باره که چه تعداد از منتخبان پس از این مجمع در انتخابات ثبت نام کنند، چه تعداد در مناظرات حاضر شوند و نهایتا کاندیدای نهایی چه کسی باشد، پای بند باشند.
همچنین کاندیداها متعهد هستند در تشکیل تیم آینده دولت خود با جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی و تیم معرفی شده از سوی آن همکاری و هماهنگی کنند.
رئیسی بهخاطر زلزله مشهد نتوانست در مجمع حضور یابد
حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی که یکی از 10 کاندیدای انتخاب شده در نخستین مجمع ملی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی بود، به دلیل وقوع زلزله در مشهد و نیاز استان خراسان رضوی به کمکهای آستان قدس رضوی به فرآیند امدادرسانی، نتوانسته که در دومین مجمع عمومی که هماکنون در حال برگزاری است، حضور یابد.
یادداشت حجتالاسلام رئیسی
وی همچنین در پیامی که حجتالاسلام رحیمیان آن را قرائت کرده است، اعلام کرده که، "قصد بنده حضور در این جلسه بود که به دلیل زلزله مشهد ضرورت دیدم در جمع مردم متدین مشهد حضور یابم. مراتب تشکر خود را ازحسن انتخاب جبهه اعلام میکنیم و امیدواریم به زودی توفیق دیدار دوستان را پیدا کنم."
از چپ به راست: حسین فدایی، مهرداد بذرپاش، حمیدرضا حاجیبابایی و سید عزت الله ضرغامی
از راست به چپ: علیرضا زاکانی، حسن غفوریفرد، علی نیکزاد، حمیدرضا حاجیبابایی، رستم قاسمی و مهرداد بذرپاش
حجتالاسلام رحیمیان:نامزدهای «جبهه مردمی»پذیرفتند تا رسیدن به گزینه واحد پشتیبان باشند
حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن رحیمیان رئیس شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی صبح امروز در دومین مجمع ملی این جبهه که در مجموعه شهر آفتاب در حال برگزاری است، گفت: شهادت میدهیم که با الهام از مکتب امام حسین(ع) و راه عاشورا و کربلا هدفی جز اصلاح امور و خدمت به اسلام و نظام اسلامی و انقلاب اسلامی نداریم.
وی ادامه داد: گواهی میدهیم که آنگاه که انتخاب میکنیم، برای خدا باشد و هدفی جز انقلاب اسلامی و ملت اسلام را در نظر نگیریم.
رئیس شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی گفت: خدایا گواهی میدهیم که آنها که نامزد این صحنه خطیر شدهاند هدفی جز اسلام و مصلحتی جز ملت اسلام در نظر ندارند و نشان آن هم این است که این میثاق را پذیرفتهاند و از صمیم قلب فرآیند جبهه مردمی نیروهای انقلاب را پذیرفته و این راه را با استقامت و پایداری میپیمایند تا به آنچه مورد نظر خداوند است، دسترسی پیدا کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین رحیمیان با اشاره به شرایط حساس کنونی کشور خاطرنشان کرد: در این مقطع حساس تاریخ، نمایندگان و اقشار و شوراهای استانی و شهرستانی ما تلاش خواهند کرد همه دغدغهمندان این نظام و سرنوشت جامعه و رفع مشکلات مردم را مدنظر قرار دهند و هر آنکه دغدغه اسلام دارد را زیر این چتر قرار دهند و هیچ انسان دغدغهمندی از پوشش این حرکت بزرگ جا نماند.
وی در پایان عنوان کرد: امیدواریم فرآیندی که امروز طی خواهیم کرد و از میان 10 نفر که بعضا حضور خواهند داشت و بعضا هم در این جلسه حضور ندارند، ولی همگی پیمان این جبهه را پذیرفتهاند به 5 نفر برسیم و با ادامه این راه به کمال خود دست پیدا کنیم.