توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 450178
نبرد ترامپ با رسانه؛ دشمن دولت و ملت
عبارت «خبر جعلی» که این روزها وِرد زبان دونالد ترامپ گشته به چه معناست؟ او کدام رسانه‌های خبری را هدف قرار داده؟ برنامه بعدی‌اش چیست و اساسا چرا حمله به رسانه‌ها را در دستور کارهایش قرار داد؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۶:۰۱
به گزارش تسنیم، دونالد ترامپ به عنوان بخشی از یک انقلاب ضد نظام مستقر به قدرت رسید. وی در کاخ سفید نشان داد که قصد ندارد حملات خود را به آنچه می‌پندارد تلاشی از جانب مخالفین برای سرنگونی‌اش است، کاهش دهد؛ حال چه این مخالفین نخبگان سیاسی واشنگتن باشند یا رسانه‌های خبری کشور.

وی در کنفرانس سالیانه اقدام سیاسی محافظه‌کاران گفتک «می‌خواهم بدانید که ما در حال نبرد با اخبار جعلی هستیم؛ جعلی، ساختگی، جعلی.»

«چند روز پیش، من اخبار جعلی را دشمن مردم خوانم، و این درست بود. آنها دشمن مردم هستند. به خاطر اینکه هیچ منبعی ندارند. وقتی هیچ منبعی ندارند اخبار را خودشان می‌سازند.»

«خبر جعلی» چیست؟

از منظری مفهوم خبر جعلی چیز جدیدی نیست. سیاستمداران، دولت‌ها، چهره‌های مشهور و هر کس دیگری که نزد عموم شناخته شده باشد همیشه سعی کرده‌اند نسخه مورد نظر خود از واقعیت را ترویج کنند.

اما این پدیده در انتخابات سال 2016 ابعادی جدید و وسعتی کاملا تازه یافت، زمانی که گروه کوچکی از افراد متوجه شدند می‌توانند با استفاده از رسانه‌های اجتماعی و الگوریتم‌های اینترنت گزارش‌هایی کاملا ساختگی به دست میلیون‌ها رأی‌دهنده برسانند.

سابقه ضد‌نظام مستقر ترامپ، پیام‌های قطبی‌کننده وی و رأی دهندگان قطبی شده مخاطبین آماده‌ای برای هر کسی که یک تئوری توطئه داشت، فراهم آورده بودند.

رسانه‌های اصلی مورد حمله ترامپ کدامند؟

«اخبار جعلی» - فریادی که قربانیانش در راست و چپ عرصه سیاسی برمی‌آورند - تبدیل به برچسبی مناسب برای ترامپ شده است. اما زمانی که وی از این عبارت استفاده می‌کند منظورش سازمان‌های رسانه‌ای هستند که محتوای‌شان به نظر وی پوشش خبری نامطلوب است.»

برخی رسانه‌های خبری از همان ابتدا در معرض حملات وی بودند. طرفداران وی در راهپیمایی‌ها فریاد می‌زدند: «سی‌ان‌ان مزخرف است». و خود ترامپ نیز گاه و بیگاه در سخنرانی‌هایش به گزارشگران این شبکه خبری اشاره می‌کرد.

وی اخیرا در توئیتی اهداف خود را به صورت ویژه ای‌بی‌سی‌نیوز، سی‌بی‌اس‌نیوز، ان‌بی‌سی‌نیوز، سی‌ان‌ان و نیویورک‌تایمز خوانده و آن را «دشمن مردم» خواند. وی نه تنها رسانه‌های نخبگان لیبرال آمریکا را در این مقوله گنچاند بلکه سه شبکه‌ تلویزیوین بزرگ که میلیون‌های آمریکایی برای دریافت طیف متنوعی از اخبار به آنها متکی هستند را نیز هدف قرار داد.

وی در دوران کمپین انتخاباتی وعده داد قوانین جدیدی معرفی کند که کار وی برای پیگرد قضایی رسانه‌های خبری که گزارش‌های منحرف کننده منتشر می‌کنند را آسان کند. تاکنون سخنی از این پیشنهاد شنیده نشده است زیرا احتمالا در تضاد با اصلاحیه اول که تضمین کننده آزادی بیان است، قرار خواهد داشت.

نقشه‌ ترامپ برای رسانه‌ها چیست؟

وقتی پای ترامپ در میان است به سختی بتوان آینده را پیش‌بینی کرده. مرز میان جملات خیالی و خط‌مشی واقعی بسیار مبهم است.

ترامپ گفت: «آنها نباید اجازه داشته باشند که از منابع استفاده کنند مگر اینکه نام شخصی را بیان کنند. بگذارید نام آنها بیرون بیاید. یک منبع می‌گوید که دونالد ترامپ یک فرد بسیار وحشتناک است - بگذارید در صورتم این حرف را بگویند.»

طی چند ساعت، کاخ سفید وی نشان داد که چه نوع اقداماتی را اتخاذ خواهد کرد. شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید به جای کنفرانس خبری همیشگی، یک نشست غیر رسمی برگزار کرده و نیویورک‌تایمز، لس‌آنجلس‌تایمز، سی‌ان‌ان و پولیتیکو را از شرکت در آن محروم کرد.

رسانه‌های آمریکایی در پس این اقدامات نگران شده‌اند. واشنگتن‌پست حتی شعاری را در زیر لوگوی نسخه آنلاین‌ خود قرار داده که زیر آن نوشته شده است: «دموکراسی در تاریکی می‌میرد.»

شعار زیر لوگوی واشنگتن‌پست: «دموکراسی در تاریکی می‌میرد.»

چرا ترامپ این کارها را انجام می‌دهد؟

این حملات ممکن است خبرنگاران و لیبرال‌های آمریکایی را ناخشنود و ناراحت سازد اما بخش بزرگی از جامعه آمریکایی - بالاخص پایگاه‌ جمهوری‌خواهان - رسانه‌ها را حتی کمتر از سیاست‌مداران می‌دانند. جنگ علیه رسانه باعث تغییر نظرات مخالفین ترامپ نخواهد شد اما حامیان اصلی وی را که به دلیل هفته‌های اخیر پر هرج و مرج دولت ترامپ به دنبال مقصر می‌گردند را خشنود خواهد کرد.

دولت وی غرق در نشت مداوم اطلاعات شده که ظاهرا خشم رئیس‌جمهور را برانگیخته است.

و در نهایت، حمله به رسانه‌ها استراتژی‌ای بود که به وی کمک کرد تا به کاخ سفید راه یابد.

 
 
کلمات کلیدی : ترامپ +رسانه+خبر جعلی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.