توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 491272
هشدار نسبت به بروز «آرتروز زودرس» مفاصل
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۰۷
دبیر انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، باقی ماندن در یک وضعیت کاری یکنواخت مثل نشستن و ایستادن را، باعث تخریب مفاصل و «آرتروز زودرس» مفاصل دانست.

به گزارش فارس، جواد صراف‌زاده دبیر انجمن علمی فیزیوتراپی ایران و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص تعریف ناهنجاری‌های ستون مهره‌ای گفت: ناهنجاری به معنای تغییر شکل از حالت ایده ال یا طبیعی می‌تواند تعریف شود. ستون مهره‌ای به عنوان یک ساختار اصلی در بدن، شکل اصلی بدن را حفظ می‌کند و هرگونه تغییری که آن را از حالت ایده آل خارج کند ناهنجاری ستون مهره‌ای تلقی می‌شود. 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این سئوال که این ناهنجاری چگونه و چرا به وجود می‌آید، اظهار داشت: بعضی مواقع یکسری بیماری‌ها هستند که در اختیار فرد نیست مثل بیماری‌های عفونی، التهابی و یا سل، ولی بسیاری از این مشکلات که نه در کشور ما بلکه در تمام دنیا با آن مواجه هستند بحث وضعیت کاری و شغلی است. 

وی تصریح کرد: تغییر الگوی بیماری‌ها از بیمارهای عفونی و واگیردار به سمت بیماری‌ها یا بهتر بگویم ضایعات سیستم اسکلتی عضلانی یا‌‌ همان سیستم حرکتی که در واقع درگیری و آسیب عضلات و مفاصل و استخوان‌ها می‌باشد، بسیار جدی باید تلقی شود. به خصوص در کودکان و سنین نوجوانی که بحث استفاده از تکنولوژی‌های جدید مثل تلفن همراه یا تبلت و استفاده نادرست و غلط از آن‌ها به تدریج می‌تواند افراد را در بزرگسالی دچار آسیب کند و اگر به این کودکان و افراد آموزش خوبی داده شود می‌تواند از تبعات بعدی جلوگیری کند. 

دبیر انجمن علمی فیزیوتراپی ایران عنوان کرد: عادت‌های غلط می‌تواند بسیار تاثیر گذار باشد و از ان جایی که تکنولوژی در زندگی همه جا باز کرده و یک نوجوان اصلا نمی‌تواند قبول کند که از رایانه استفاده نکند و یا یک تبلت نداشته باشد ولی آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد استفاده مناسب از آن‌ها است. 

وی گفت: ما در فعالیت‌هایمان چه در دوران کودکی، میانسالی و بزرگسالی، یک قانون طلایی داریم که هیچ وقت نباید در یک وضعیت طولانی قرار بگیریم حتی اگر در وضعیت صحیح باشیم. باقی ماندن در یک وضعیت کاری طولانی مثل نشستن و ایستادن، باعث تخریب مفاصل و آسیب به آن‌ها و در ‌‌نهایت «آرتروز زودرس» مفاصل می‌شود. 

صراف‌زاده، کاهش وزن، عدم قرار گرفتن در یک وضعیت ثابت در زمان طولانی، حفظ گودی‌های کمری، پشتی و گردنی در حالت طبیعی و راحت در هنگام نشستن و حفظ زاویه 100 تا 120 درجه ستون مهره‌ای نسبت به استخوان ران روی صندلی را از جمله مهم‌ترین راهکارهای پیشگیرانه از ابتلا به دردهای ستون مهره‌ای کمری و یا آرتروز زودرس ستون مهره‌ای در هنگام فعالیت‌های نشستنی برشمرد و تاکید کرد: یکی از بهترین راه‌های پیشگیری از آرتروز زودرس یا و درمان‌های آرتروز، تقویت عضلات مجاور مفاصل اسیب دیده است. به این منظور گرفتن مشاوره از یک فیزیوتراپیست با دیدگاه پیشگیری و یا انجام تمرینات درمانی زیر نظر فیزیوتراپیست می‌تواند بسیار سودمند و در بسیاری از موارد ضروری باشد.
 
 
کلمات کلیدی : سلامت + التهاب مفاصل + آرتروز + پوکی استخوان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.