نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 275777
برنامه وزارت علوم برای صندلی خالی دانشگاهها
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۵
ظرفیت پذیرش در آزمون سراسری تاکنون بیش از ۷۵۰ هزار نفر اعلام شده است که بیشترین ظرفیت در گروه علوم ریاضی و فنی با ۲۶۰ هزار نفر، گروه علوم انسانی با ۲۱۵ هزار نفر و گروه علوم تجربی با ۲۰۲ هزار نفر است.

به گزارش مهر، دکتر ابراهیم خدایی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش در حاشیه بازدید از حوزه کنکور سراسری ۹۴ در دانشگاه علم و صنعت در جمع خبرنگاران درباره وضعیت ظرفیت خالی دانشگاه ها گفت: گفت: ظرفیت پذیرش در آزمون سراسری تاکنون بیش از ۷۵۰ هزار نفر اعلام شده است که بیشترین ظرفیت در گروه علوم ریاضی و فنی با ۲۶۰ هزار نفر، گروه علوم انسانی با ۲۱۵ هزار نفر و گروه علوم تجربی با ۲۰۲ هزار نفر است. بیشترین ظرفیت خالی نیز در گروه علوم ریاضی و علوم انسانی است که البته این ظرفیت خالی در دانشگاه آزاد، پیام نور و موسسات غیرانتفاعی قرار دارد نه در دوره های روزانه.

برنامه وزارت علوم برای ظرفیت خالی دانشگاه ها

وی افزود: وزارت علوم طرح هایی برای پذیرش دانشجوی خارجی عمدتا از کشورهای همسایه دارد که بتواند از این ظرفیت خالی به صورت بهینه استفاده کند. صندلی خالی را باید دانشگاه ها مدیریت کنند.

خدایی درباره افزایش ظرفیت در دوره های روزانه و رایگان گفت: ظرفیت پذیرش در دوره روزانه حدود ۱۱۰ هزار نفر است و با توجه به اینکه این موضوع تنها در دانشگاه های دولتی وجود دارد این ظرفیت افزایش پیدا نمی کند تا دانشگاه ها در تحصیلات تکمیلی از این بخش استفاده کنند.

ارائه سند آمایش آموزش عالی تا آخر تابستان امسال

وی درباره وضعیت آمایش سرزمین در دانشگاه های وابسته به وزارت علوم گفت: بحث کلی وزیر علوم ساماندهی آموزش عالی است که برنامه دکتر فرهادی این است که سند آمایش آموزش عالی تا آخر تابستان امسال به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می شود که این موضوع محدودیت پذیرش که گفته شد نیز در قالب همان ساماندهی است.

خدایی خاطرنشان کرد: پذیرش می تواند بر اساس چند هدف باشد. یک نیاز کشور است و وزارت علوم و دستگاه های دیگر باید به آن کمک کنند تا بتواند ظرفیت را بر اساس آن تامین کند. یک مدل دیگر که تاکنون در آموزش عالی کشور مطرح بوده این ایده ساده بوده است که در هر شغلی باسواد بهتر از کم سواد است یا مادر لیسانس بهتر از مادر دیپلم است. تا الان با این ایده پیش رفته است . البته مباحث اقتصادی هم در این زمینه مطرح بوده است. اما مدل اصلی همین بوده است . اگر بخواهیم به اشتغال گره بزنیم باید مدل دیگری فراهم شود.

وی اضافه کرد: درباره نظر شورای تحول علوم انسانی درباره ظرفیت پذیرش در رشته های علوم انسانی گفت: شورای تحول کاری به اشتغال ندارد . شورای تحول علوم انسانی از منظر محتوا وارد موضوع می شود. یک مقداری راجع به ظرفیت ها بحث شده است. رابطه شورای تحول علوم انسانی و وزارت علوم تنگاتنگ است.

ممکن است ظرفیت رشته های علوم انسانی کاهش پیدا کند

رئیس سازمان سنجش درباره اینکه آیا ظرفیت رشته های علوم انسانی ممکن است به همین دلیل نسبت به گذشته کاهش پیدا کند گفت: ممکن است این اتفاق بیافتد ولی در نهایت شورای گسترش آموزش عالی تصمیم گیری نهایی را انجام می دهد.

خدایی درباره سئوالات آزمون دو ساعت بعد از آزمون در سایت سازمان سنجش قرار داده می شود و سئوالات ریاضی و علوم انسانی ساعت ۲:۳۰ بعدازظهر در سایت سازمان سنجش قرار داده می شود. سئوالات هنر هم حدود ۹ شب امشب در سایت قرار داده می شود. کلید سئوالات هم یکشنبه منتشر می شود.

وی درباره مشکلات در حوزه های آزمون گفت: خوشبختانه هیچ مشکلی گزارش نشده است اما یکی دو مورد بحث های اجرایی پیش آمد که داوطلب معلول اعلام نکرده بود اما بعد از اینکه مراجعه کرده است برایش تمهیدات لازم دیده شده است . در این دو روز هم هماهنگی شده است که انشاالله قطعی برق نخواهیم داشت.
 
یونس
۱۳۹۴-۰۳-۲۱ ۱۰:۵۹:۱۱
خب شرایط رای اتباع افغانی راآسان کنیدتاصندلی های دانشگاههاپرشودهم بنفع نظام هست هم بنفع دانشجویان (2956028) (alef-11)
 
استاد دانشگاه
۱۳۹۴-۰۳-۲۱ ۱۱:۰۲:۳۹
این صندلی ها خالی نیستند اضافی هستند!
بجای کمیت باید به کیفیت توجه نمود! (2956039) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۱ ۱۱:۳۷:۰۳
دانشجوی بدبخت ایرانی را بچزونید و هی شهریه ها را افزایش دهید برای رفاه حال دانشجوی همسایه (2956089) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۲۱ ۱۲:۲۲:۴۳
آخه برای چی جرات نمیکنید ظرفیت رو کم کنید؟ صندلی های اضافی رو جمع کنید. دانشگاه های بی بازده و بی کیفیت رو تعطیل کنید. به خدا به نفع کشوره. بگذارید فقط افراد مستعد و علاقمندان واقعی برن دانشگاه. به خدا اشتباه دارید میکنید. آینده کشور رو خراب نکنید. اینها فردا مدعی گرفتن فوق لیسانس و دکتری هم میشوند. وزارت علوم هم جرات نمیکنه در برابر این همه فارغ التحصیل شرایط تحصیلات تکمیلی رو سخت کنه. نتیجه اینکه شیرازه دانشگاه ها از هم می پاشه. غیر انتفاعی ها یک شبه میان مجوز کارشناسی ارشد میگیرن. 20 تا 20 تا و 30 تا 30 تا فوق لیسانس میگیرن. دانشگاه آزاد که سه رقمی ارشد میگیره در هر رشته محل. بعدش هم همه اینا یا میخوان دکتری بگیرن یا فکر میکنن خیلی حیف شدن باید برن خارج دکتری بخونن! الان طرف رفته شده دانشجوی دکتری با زبان صفر درصد، با کمترین اطلاعات در مورد روش تحقیق در رشته خودش، با کمترین بینش نسبت به فلسفه رشته خودش. از صبح تا شب دنبال جور کردن تکالیف درسی و پژوهشی از این و اونه. چون خودش واقعا توان نداره. ضمنا پیگیر هیات علمی شدن هم هست! آقایون و خانوم های دلسوز در دولت، مجلس، دانشگاه ها و هرجای دیگه. این حرف رو بشنوید لطفا. فکر 10 سال و 20 سال بعد باشید. (2956228) (alef-11)
 
fardin
۱۳۹۴-۰۳-۲۱ ۱۳:۴۶:۵۱
خوب خدا رو شکر مشکل جوانان چهار سال به تعویق افتاد.
من دانشجوی کارشناسی روزانه ترم 6مهندسی عمران دانشگاه محقق اردبیلی هستم
فقط بیایید ببینید اینجا چه خبره :سال اول اومدو اینجا شهریه خوابگاه خودگران (خوابگاه دولتی هم که نیست)250هزار تومان بود الان شده 600هزار تومان وهمین جوری همه چی سوبله رفته بالا حالا خودتون حساب کنید هر ترم درس خواندن چقدر هزینه دارد با این شرایط اقتصادی حالا شما هی ظرفیت ببر بالا
سال دیگه فار التحصیل میشم و یه بیکار به جمع بیکاران اضافه میشه ... (2956485) (alef-11)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۳-۲۱ ۱۳:۴۷:۴۲
به داوطلبان رشته تجربی اجازه بدین که در رشته های ریاضی و فیزیک پبام نور ، غیرانتفاعی و آزاد انتخاب رشته کنند (2956490) (alef-11)
 
فرزین
۱۳۹۴-۰۳-۲۱ ۱۴:۰۲:۴۳
"در هر شغلی باسواد بهتر از کم سواد است یا مادر لیسانس بهتر از مادر دیپلم است".

واقعا باید به کسی که این مدل رو داده تبریک گفت. اکثر کسایی که الان میرن دانشگاه و عناوین لیسانس یا بالاتر رو یدک میکشن تو عمرشون حتی لای یک کتاب رو باز نکردن چون یا کار دیگه ای انجام میدادن و یا اصلا علاقه ای به درس نداشتن و همینجوری اومدن دانشگاه تا تفریح کنن و عمری بگذرونن. حالا به لطف همین مدل کسایی که حتی ماهی 1 ساعت هم مطالعه ی علمی و مربوط به رشته ندارن همش بالا و بالا تر میرن. نتیجه میشه کلی آدم با عنوان لیسانس ..... که در گذر از دیپلم به لیسانس هیچ سوادی بهشون اضافه نشده که هیچ بلکه توقعات هم به خاطر عنوان مدرک بالا رفته. حالا من واقعا در عجبم که چطور همچین مدلی میتونه به جامعه ی ما کمک کنه؟؟ این مدل باعث شده درس خوندن و علم به سخره گرفته بشه و کاملا از ارزش بافته. الان به هر کسی میگی دانشجو هستن انگاری از لفظ رکیک استفاده میکنی!!!!! (2956531) (alef-11)