نظر منتشر شده
۶۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 391426
درباره درآمد میلیاردی بانک ها از جریمه دیرکرد؛
حرام خواری اقتصادی بانکها
علی محمودیان، ۲۳ شهریور ۹۵
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۶
در سالهای اخیر با علنی شدن پرونده‌های فساد اعم از ویژه خواری‌ها و یا دریافت حقوق‌های کلان موجی از نارضایتی در میان مردم ایجاد شد. یکی از موارد تأسف بار از میان تخلفات انجام گرفته، بحث پرداخت وام‌های کلان با شرایط خاص در بازپرداخت به افراد خاص بود. مرور اسامیِ دریافت کنندگانِ مبالغ دریافت شده و توجه به مناصب و مسئولیت این افراد، موجب ناراحتی مضاعف عموم مردم شد؛ چرا که وام‌های چند ده و چند صد میلیونی دریافتی آنها نه از روی نیاز؛ که به دلیل هزینه‌های مضاعف و بعضاً تشریفاتی این افراد بوده است.

همچنین در پرونده‌هایی با موضوع ویژه خواری، نکته‌ی سؤال برانگیز دیگری وجود داشت و ارائه وام به بدهکارانی بود که علی رقم داشتن بدهی‌های سنگین بانکی، مجدداً موفق به دریافت وام‌های کلان می‌شدند. این مسئله با رفتار بانکها در ارائه وام به افراد معمولی در تعارض و تناقض است. چرا که بانکها انواع و اقسام کارشکنی و مانع تراشی را برای دریافت وام‌هایی با مبالغ بسیار پایین انجام می‌دهند و در توجیه رفتار خود از بدهی بالای مردم به بانکها به واسطه‌ی بازپرداخت وام‌ها می گویند.

یکی از مسائلی که موجب بروز اختلاف میان بانکها و مشتریان شده تغییر ماهیت کاری بانکهاست. در حالی که بانکها و مؤسسات مالی موظف به ارائه خدمت به سپرده گذاران هستند، آنچه که امروزه در کارکرد بانک‌ها می‌بینیم، بیشتر توجه به کسب سود مضاعف برای خود بانک است. به عنوان مثال دریافت سودهای گزاف در مقابل ارائه وام و همچنین دریافت دیرکرد بازپرداخت وام، تناقض آشکاری با جنبه‌ی خدماتی بانکها دارد. با توجه به حرام بودن اخذ دیرکرد، این رفتار بانکها عملاً نشان دهنده‌ی بی توجهی بانکها به مسائل شرعی است.

با توجه به اینکه سیستم بانکداری کشور مدعی بانکداری اسلامی و بدون رباست، برای پاسخ به این شبهات بارها از مراجع تقلید استفتاء به عمل آمده است. مراجع عظام تقلید همواره بحث دریافت جریمه‌ی دیرکرد را برای دو طرف (بانک و مشتری) شرعاً حرام دانسته‌اند، اما آنچه که تا به امروز اتفاق افتاده برخلاف این حکم شرعی است. در واقع با انجام این کار، بانک و یا موسسه ارائه دهنده‌ی وام، در حال ترویج بی توجهی به احکام شرعی مربوط به این موضوع و شریک نمودن مردم در گناه خود می‌شوند. از طرفی این نکته را نیز باید گفت که برای اجرای این حکم شرعی، پیگیری و اقدام عملی موثری توسط هیچ یک از دولتها صورت نگرفته است.

در حالی که ربا در حال ریشه دواندن در بدنه‌ی نظام بانکی کشور است، اقدامی در مقابله با آن صورت نگرفته و تنها اتفاقی که رخ داده، برگزاری سمینار و هم اندیشی های متعدد و بی نتیجه برای مطرح کردن بحث بانکداری بدون ربا است. سمینارهایی که تنها به ارائه‌ی بیانیه در سخنرانی‌ها ختم می‌شوند و تا به امروز نتوانسته‌اند بانکها را ملزم به رعایت احکام شرعی، در کشوری اسلامی بنماید.
درجا زدن سیستم بانکی کشور در حالی روی می‌دهد که مردم درگیر مشکلات متعدد معیشتی هستند. مشکلاتی که می‌شود با ارائه وام‌هایی با سود بازپرداخت پایین و نبود جریمه دیرکرد، بسیاری از آنها را برطرف نمود. همچنین شاهد نیاز مبرم بنگاههای اقتصادی و واحدهای صنعتی بسیاری به دریافت کمک‌های مالی برای رهایی از فشار اقتصادی ناشی از رکود هستیم.

اگرچه که مشکلات مالی بسیاری از این واحدهای صنعتی و بنگاه‌های اقتصادی، ناشی از بدهکار شدن آنها به همین بانک‌ها می‌باشد. بدهی‌هایی که همراه با بازپرداخت‌های سنگین، دریافت سود مضاعف و دریافت جریمه دیرکرد همراه شده‌اند تا کمر فعالان صنعت کشور را بیشتر ازپیش خم کنند.

نتیجه‌ی عملکرد بانکها، متفاوت از رسالت سیستم بانکی کشوری است که داعیه‌ی بانکداری اسلامی را دارد. سیستم بانکداری اسلامی باید نیاز سپرده گذارن خرد خود را مرتفع سازد و با تزریق سرمایه به بنگاه های اقتصادی، برای آنها حاشیه‌ی امنی برای تولید ایجاد کند و موجب دلگرمی برای ادامه فعالیتشان باشد.

پس از موضع گیری‌های قاطع مراجع عظام تقلید درباره اشکال شرعی دریافت جریمه دیرکرد توسط بانکها، اخیراً نیز علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سالروز بانکداری اسلامی، با مدیران عامل بانک‌های دولتی ملی، ملت، تجارت، پست بانک، مسکن، توسعه صادرات، صنعت و معدن، توسعه تعاون، رفاه و کشاورزی دیدار کرد. او در این دیدار خاطرنشان کرد: بخشی از مردم کشور نیازمند دریافت وام‌های قرض الحسنه هستند که باید در این زمینه به مردم خدمت ارائه شود؛ اما نکته‌ای که در صحبت‌های دکتر لاریجانی مهمتر جلوه می‌کرد، صحبت از راهکار قانونی برای بانکها در رابطه با جریمه دیرکرد وام‌ها بود. در این راستا دکتر لاریجانی درخصوص معوقات بانکی تصریح کرد: در قانون برای تقسیط معوقات بانکی و بخشش جرائم دیرکرد در پرداخت اقساط را به بانک‌ها اجازه داده شده است، بنابراین باید بانک‌ها در این رابطه اطلاع رسانی کنند. البته برای مشتریان خوش حساب می‌تواند شرایط ویژه‌تری قائل شوند.

وقتی که از باز بودن دست بانکها از لحاظ قانونی، برای برطرف ساختن مشکل دیرکردها سخنی به میان می‌آید، این مسئله مطرح می‌شود که چرا تا به امروز هیچ بانکی و هیچ مدیری به این قانون استتناد نکرده و از آن استفاده نکرده است! با توجه به رفتار و مواجهه بانکها با سپرده گذاران و مطرح نکردن راه حل قانونی پیش بینی شده، این شبهه به وجود می‌آید که بانکها تمایلی برای حل مشکل سپرده گذاران و ارائه تسهیلات و چشم پوشی از دریافت جریمه دیرکرد ندارند.

پافشاری بانکها برای دریافت جریمه دیرکرد از سپرده گذارانِ معمولی و با رقمِ وام‌های دریافتیِ اندک، در مقابل برخورد مسالمت آمیز و ارائه تخفیفات و تسهیلات ویژه با مبالغ هنگفت به بدهکاران بانکی (که عمدتاً به دلیل مسائل سیاسی است) اوج رفتار متناقض بانکهاست. در حالی که جوانان کشور باید برای دریافت یک وام ۱۰ میلیونی کفش آهنین می‌پوشند و مسیر تودرتوی بانکها و قوانینشان را طی می‌کنند، وام‌های چند صد میلیونی و میلیاردی ویژه خواران بدهکار، به راحتی وصول می‌شود.

ای کاش مسئولین سیستم بانکی کشور، در یکی از سمینارهای پاسداشتِ بانکداری اسلامی به این نتیجه برسند که یا برای تحقق و نمود قوانین اسلام در سیستم بانکی کشور انقلابی صورت دهند، یا لااقل کلمه اسلامی را از آن حذف کنند، چرا که این نام جفا به اسلام است. اگر این بانکداری اسلامی است، چرا باید تناقضات فاحش در عملکرد آنها وجود داشته باشد و احکام شرعی مراجع عظام نادیده گرفته شود؟ اگر این بانکداری بر اساس نظام بانکداری جهانی ر است، پس چرا نام اسلام را بر آن نهاده‌ایم، حال آنکه در بعضی از کشورها سود بازپرداخت وام، از سود بازپرداخت وام قرض الحسنه ی کشور ما نیز پایین‌تر است

همچنین نحوه ی ارائه وام و شرایط بازپرداخت این مبالغ با شرایط بسیار مطلوب تری نسبت به بانکداری اسلامی ما می باشد، به عنوان مثال در کشورهایی مانند سوئیس، ژاپن و سوئد نرخ سود بازپرداخت وام به ترتیب، 0/75-،0/10- و0/75- می باشد. شاید نام بردن از این سه کشور به دلیل بالا بودن سطح رفاه در جامعه و یا قدرت صنعتشان و مقایسه ی آن با کشور ایران خیلی معقول نباشد؛ اما مقایسه ی رقم سود بازپرداخت وام در کشورمان، با کشور جنگ زده ای مانند افغانستان و یا کشور یونانِ درگیر با رکود اقتصادی، معقول تر و البته دردناکتر است. براساس گزارش بانک جهانی نرخ سود بانکی برای کشور ایران در حالی 20% می باشد که در افغانستان بین 15 تا 21 درصد و در یونان 4.75 درصد است.

دردناکتر از مشاهده ی پایین تر و یا برابر بودن نرخ سود افغانستانِ جنگ زده با کشور ایران، نظاره کردن توجیهات سیستم بانکی کشور و دم زدن از بانکداری اسلامی است. این سیستم بانکداری نه بر مبنای اسلام است نه اخلاق انسانی. سیستم بانکداری که فربه شدنِ رو به رشدش را شاهد هستیم، تنها یک بنگاه اقتصادی برای کسب سود سهامداران خاص و دولتهایی است که با شعار خدمت گذاری و تحت لوای نام اسلام، در حال خدشه دار کردن اسلام  هستند و با بی توجهی به معیشت مردم و نیاز آنها به خدمات و تسهیلات بانکی، اصول بانکداریِ جهانی را هم رعایت نمی کنند.
 
کلمات کلیدی : جریمه دیرکرد وام+بانکداری اسلامی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۰:۴۶:۲۸
آقایان راهکاری جهت پرداخت بموقع تسهیلات توسط مشتریان ارائه نمایند افاقا بانکیها هم خیلی خوشحال میشوند که وقتشان را صرف پیگیری وصول مطالبات نکنند ضمن اینکه بانکها اغلب، بخشش جرائم تاخیر را برای مشتریانی که مطالبات معوق خود را تسویه نمایند در نظر گرفته اند و اعمال مینمایند. (3932463) (alef-6)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۹:۴۴:۳۲
هر وقت بانکها وام با بهره و اقساط ناچیز به کارمندانشون ندادن توقع داشته باشن ملت از نون و ابشون بزنن اقساطشون را بدن (3933295) (alef-6)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۰۹:۲۴:۳۳
با سلام.

حضرت آیت الله نوری همدانی ادامه دادند: در مسئله ای در خصوص دیرکرد که به امام راحل ارجاع داده شده بود، ایشان تنها یک راه برای جریمه دیرکرد مرقوم کرده و فرمودند: بانک در ابتدای اعطای تسهیلات از وام گیرنده بخواهد که زمان باز پرداخت وام را بیان کند و قید کند که اگر این وام در تاریخ معین تصفیه نشد، بانک می تواند به طور مثال فقط به اندازه 10 هزار تومان و تنها فقط یک بار از او جریمه بگیرد؛ نه این که به ازای هر روز جریمه دیرکرد محاسبه شود؛ اگر جریمه ای هم باشد فقط یک بار است، نه بیشتر.
http://qudsonline.ir/news/378583/%D8%AD%DA%A9%D9%85-%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%86%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D9%85%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D9%85%D9%87-%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DA%A9%D8%B1%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D9%86%DA%A9-%D9%87%D8%A7



مرجع تقلید شیعیان (آیت الله نوری همدانی) با اشاره به اینکه وجود جریمه برای دیرکرد آن هم یک بار اشکالی ندارد و بیش از آن حرام است گفت: در صورتی که این شرط را از ابتدا با وام گیرنده گذاشته باشید می‌توانید این هزینه را بگیرید.

وی خاطرنشان کرد: اسلام می‌گوید از فرد ضامنی بگیرید که در صورت عدم پرداخت پول او مبلغ را پرداخت کند و یا از فرد رهن بگیرید تا منجر به پرداخت آن بها شود، اما بابت تاخیر نمی‌توان از فرد پولی دریافت کرد.
http://www.saat24.com/news/110621/%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%86%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D9%85%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DA%A9%D8%B1%D8%AF-%D9%88%D8%A7%D9%85-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D9%86%DA%A9%DB%8C-%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B3%D8%AA (3933707) (alef-6)
 
پرسشگر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۱۰:۳۴:۱۱
چرا این مراجع راجع دیرکرد حق بیمه و دیرکردپرداخت مالیاتکه 31 درصد میباشد اظهارنظر نمیکنن!!؟؟ (3933774) (alef-3)
 
France
۱۳۹۵-۰۶-۲۶ ۱۰:۱۲:۴۰
این یعنی چی که بانک جریمه دیرکرد نگیره! خوب اینجوری هر کسی تا میتونه وامش رو دیرتر پرداخت میکنه وکلی سود میکنه مخصوصا با توجه به تورم! (3936832) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۰۰:۲۳:۳۰
بانکها پول هارا ازمردم با سود کم میگیرند وبا سود وحشتناک و غیر انسانی وجریمه های حرام از مردمی که با هزار بدبختی وام گرفته اند بصورت وام پس میدهند وهمگی خودشان پس از 3سال صاحب خانه میشوند وهزار جور وام برای خودشان با نامهای مختلف میسازند با همان پولهای حرام وربا!!!!!!!!!!! (3982063) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۰:۵۷:۵۸
-- ... درسته برادر ! قبول دارم كه چند روزي دير كرد دارم ، اما قربونتم ،خيلي وقت ها هم كه " زود كرد " اقساط دارم ، حتي ١٠ روز ، بلكه ١٥ روز ، كارمند كه نيستم كه به انتظار آخر برج ... تا پولي خدا رسوند ،اول كاري كه مي كنم ، فوري خدمت مي رسم و يكي از قسط هام پرداخت مي كنم ... حالا بعضي وقت ها هم كه بر عكس ميشه ،... كارمند كه نيستم كه حتماً آخر برج حقوقم كف دستم باشه تا قسطم ..
-- برادر " زود كرد " اقساط را ول كن !!، ما قانوني در اين مورد نداريم ، اما در مورد دير كرد ما قانون داريم ، فرمول داريم ، و قانونهمينه كه بايد مبلغي كه خدمتتان عرض كردم ، بپردازين !!... شما اگر هر قسطي يك ماه هم زودتر بپردازين ، از نظر ما ... گفتم كه برادر ! دير كردتان بپردازين ، و وقت من هم نگيرين (3932487) (alef-6)
 
ایمان
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۱:۰۰:۵۴
در روایات مذهبی میخوانیم که گناه رباخواری از بدحجابی کمتر نیست
اما چه میشود که بعضی از ائمه جمعه به حجاب چنین سخت گیری میکنند و در مورد رباخواری بانک ها هیچ حرفی نمی زنند. (3932498) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۲:۱۱:۵۵
همون بی حجابیم اثر سفره مردمه که بانکها آلودش کردن تنها گناهی که اعلام جنگ با خدا و پیغمبره رباست . هر فسادی بیرون افتاده یه سرش بانکها بودن تا این قده های سرطانی درمان نشن روی خوش نمیبینیم . (3932696) (alef-6)
 
مشکین نقاب
United States
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۱:۰۲:۵۲
بانکها چه تقصیری دارند ؟ خوب چشمشان کور و اقساطشان را به موقع ببرند و بدهند . بانک که سر گنج ننشسته است تا پول بدهد ملت بخورند . (3932506) (alef-6)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۵:۳۰:۳۵
تو نفست از جای گرمی بلند میشه ویا حتما کارمد بانکی...برادر عزیز مشکل از سیستم بانکی کشوره،این سیستم از ریشه وبن خرابه،من فقط موندم همه چیمون رو باقیمت جهانی مقایسه میکنند چطور سیستم بانکیمون رو باسیستم بانکی جهانی مقایسه نمیکنند!!! (3933032) (alef-6)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۶:۲۹:۲۲
رفتم وام بگیرم میگم به جای ۴ سال میخوام دوساله اقساط بدم میگن نمیشه امان از این بانکها (3933097) (alef-3)
 
کارمندان بانک یا ملاکین بانکی
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۹:۴۱:۲۷
چطور بانکها دارن پنجاه هزار میلیارد تومان نفری دویست و پنجاه میلیون به کارمندانش وام بده با بهره تقریبا صفر و بخشش همه سر بازنشستگی

کارمندان بانک از کجا اوردن هرکدومشون دو سه تا خون دارن؟ (3933290) (alef-6)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۹:۴۶:۳۳
بانک سرگنج مردم نشسته که وام با بهره و اقساط ناچیز از جیب مردم به توی کارمند بانک میده که اینطور بی ادب میشی

وام ۲۵۰ میلیومی کارمند بانکی حق همه ایرانیانه نه فقط کارمندان بانک (3933299) (alef-6)
 
هم وطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۱:۰۵:۵۳
متاسفانه کراهت حرام خواری نه تنها در جامعه از بین رفته بلکه حالت فراگیر و اپیدمی گرفته پیامد آن نفوذ فساد وتوجیه مادیگرایی در اقشار اجتماع مخصوصا نهادهای اقتصادیست. (3932518) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۱:۱۷:۵۸
میخواید کلا پول بانک رو پس ندهید و خلاص ؟ کسی دیر میده باید جریمه هم بشه باید یک فرقی باشه (3932557) (alef-6)
 
امید
Estonia
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۲:۱۹:۳۲
چرا بانکها ، بدهکاران و وثائق و تضامین و قرارداد ها آنها را به انضمام افراد تصویب کننده وام و تنظیم کننده قرارداد و ارزیابی کننده ، تسهیلات پرداخت شده به بدهکاران را در دسترس عموم و رسانه ها قرار نمی دهند ،چرا این اطلاعات در سایتی بصورت آنلاین در دسترس رسانه ها و مردم نیست ، تا مردم بدهکارانی را که پس اندازشان به بانک را پس نمی دهند بشناسند ،
مردم و رسانه ها قطعا نامحرم نیستند . (3932708) (alef-6)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۹:۴۸:۱۸
باید وامهای دریافتی کارمندان بانک هم انلاین مردم ببینن چون از حسابهای مردم وام میگیرن و حق مردمه بدونن (3933302) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۲:۵۷:۰۰
عزیز من سلام خدا کنه مشکلی نداشته باشی و دچارش نشوی که ببینی دیر کرد چه کارها می کند خدا کنه مریض نشوی و محتاج نشوی و نبینی که هزینه درمان چقدر است خدا کنه شرمنده اولاد نشوی بعد ببینی چرا دیر می دیم و جریمه می شویم (3932778) (alef-6)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۹:۴۲:۳۳
چطور وامهای کلان بانکب کارمندان بانکی بخشیده مشه
وام ۲۵۰میلیونی کارمندان بانک با بهره و اقساط ناچیز حق هر ایرانیه (3933291) (alef-6)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۹:۴۷:۳۵
چطور شما کارمندان بانک وامهای ۲۵۰میلیونیتون ان هم با بهره و اقساط صفر ان هم از حساب قرض الحسنه مردم موقع بازنشستگی پس نمیدید عیبی نداره؟ (3933300) (alef-6)
 
لیلا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۰۰:۴۴:۴۱
باید جریمه بدهند اما نه تمام زندگیشان !!!!!!!!!!!!!!!!!! (3982076) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۱:۲۹:۲۴
بانک هارو رها کردند مارو فدا کردند. (3932588) (alef-6)
 
لادن
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۱:۴۸:۲۰
جریمه دیرکرد نباشه که هیچ کس قسطاشو پرداخت نمیکنه.یکیش خوده من. (3932636) (alef-6)
 
آملی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۴:۱۳:۰۷
من ضامن ده دوازده نفرم ، یه بار رفتم بانک پول بگیریم دیدیم حسابم مسدوده بدون هیچ گونه پیش اخطاری ،دو تا چک داشتم در دو روز آینده ، ویه مریض هم در بیمارستان و پول لازم ،حالا باید میرفتم ببینیم کدوم یک از اونا دیرکرد داره ،کدوم بانکه ، بعد از اونم میگه باید یکجا تسویه کنه طبق قانون نمی دونم چی چی وپرونده هم رفته حقوقی انگار مثلاً جبار سینگ رو گرفتن ،میگم یه پیامک یک هفته ده روز زودتر بدین ملت اینجور گرفتاری نکشن بانکی میگه ما که نمی تونیم برای هر چیزی پیامک بدیم و...در حالی که قبلش پیامک غیر ضروری تبریک روز تولد رو برام فرستاده بودن!! (3932925) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۹:۴۹:۰۶
اقساط وامها را اندازه بهره و اقساط ناچیز وام کارمند بانکی کنین همه سر موقع میدن (3933303) (alef-6)
 
United States
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۱۹:۱۹:۴۸
شما هم کارمند بانک شو و همیشه با استرس کاری بانکها مواجه باش. و از بانکی که یک ماه واسش کار میکنی زبر دو میلیون حقوق بگیر.
بعد شاید درک کنی که این وام بخاطر گیر انداختن کارمنده نه دادن حال به کارمند.
در ضمن همکاران من بعد از ده سال سابقه کاری حدود هفتاد میلیون تا صد میلیون وام گرفته اند که همون خونه ای که باهاش خریدن در رهن بانک.
امیدوارم الف منتشر کنه. (3934727) (alef-3)
 
استعفا بده خوب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۱۹:۴۲:۵۱
ببینید عزیزان بانکی جواب این تنها استدلال تکراری شما اینه
اگر واقعا کارتون اینقدر سخته و پراسترس و ناراضی هستین خوب استعفا بدین بیایید بیرون میلیونها جوان تحصیلکرده حاضرن بدون مزایا و وام دریافتی شماها اماده انجام کار شما هستند (3934770) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۱۹:۴۴:۰۹
اون حقوق شما با عیدیها پاداش اخر سال پاداش مجمع ومیزنه بالای پنج شش میلیون
تازه عیدی و سکه کسبه و شرکتها در اخر سال هم بماند (3934773) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۵ ۱۰:۲۳:۰۳
میایی توبانک از ساعت 7 تا 8 صبح زیر اسپیلت بانک لم میدید بعد بجای کار مردم کار مشتری های خاص انجام میدید و مردم بیچاره ساعتها باید توصف وایستند و ساعت 12 تا 13 نماز و ناهاره و فقط ناهر میخورید و شما به این میگید کار مردم با استرس انجام میدید د سر سال هم عیدی مشتریان خاص دریافت می نمایید و ... (3935429) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۲۱:۲۶:۵۱
اینها همش بهونه است اونی که نخواهد بدهد فردا یک قصه دیگه سر هم می کنه.همین الان دولت تسهیلات نوسازی مسکن روستایی پرداخت کرده با نرخ 5 درصد و قسط بندی ماهانه تا سالی یک قسط در یک دوره 12 ساله آن هم به اختیار خود مشتری اما همین وامها که سهل ترین نوع تسهیلات سیستم بانکی بوده است با نرخ مطالباتی بالای 95 درصد بیشترین نرخ مطالبات معوق سیستم بانکی را تشکیل داده اند. مشکل جای دیگه است دوست عزیز نه بانکها (3934904) (alef-11)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۱:۴۹:۴۶
ایکاش نویسنده مقاله در خصوص افرادی که توانایی پرداخت اقساط خود را دارند ولی اقساط خود را پرداخت نمیکنند راه حلی مطابق با اسلام بجای جریمه دیرکرد اعلام نموده بود
بنظر بنده از وقتی که افراد صاحب نفوذ ، وام های چند ده میلیاردی گرفتند و در شرایط تورم ، استفاده چند صد میلیاردی بردند و از بازپرداخت بدهی خود به بانکها خودداری کردند ، دست به دامن مراجع شدند و حکم حرام بودن جریمه دیرکرد را گرفتند
در حالی که کسی که توانایی پرداخت وام را دارد و جهت استفاده بیشتر از پرداخت اقساط بانک خودداری میکند باید جریمه دیر کرد پرداخت کند و حرام بودن آن منطقی بنظر نمی رسد
و باید بانکها حساب افراد ناتوان از بازپرداخت بدهی را از ثرتمندان جدا کنند (3932639) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۲:۰۸:۱۲
جریمه دیرکرد حرام خواری نیس.

بلکه خود "دیرکرد" حرام خواری هستش.

"دفاع از دیرکرد" هم حرا خواری هستش. (3932686) (alef-6)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۹:۴۹:۵۱
دفاع از رانت وام با بهره و اقساط ناچیز کارمند بانکی از حسابهای مردم چی؟؟ (3933304) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۲:۴۶:۴۴
امیدوارم تمام حرامخواران رسمی و غیر رسمی ریشه کن بشن
بنده بخاطر درآمد نداشتن اکثر اقساطم عقب میفته و کارمند بانک هر ماه چند بار زنگ میزنه و تهدید میکنه که جلو حقوق ضامنتو میبندم مجبور میشم قرض و قله کنم و هم سود 25 درصدی رو بدم هم 6 درصد دیرکرد من که راضی نیستم
از گلوشون پایین نره (3932757) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۳:۱۵:۳۰
اگر به قول خودت با قرض و قوله سر وقت اقساطت را پرداخت میکردی دیگه 6 درصد دیرکرد نمیدادی. (3932802) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۸:۳۶:۱۴
اگر از همه بدهکارا بگیرن حق با شماست
من از این خیلی بهم فشار میاد که خودشون وامهای چند میلیاردی با سود نیم درصد و یک درصد میگیرن خیلیاشم پس نمیدن
اما امثال من از روی اجبار باید وام 25 درصد بگیریم
احتمالا شما از اقوام نزدیک آقای صفدر حسینی نیستی؟ (3933241) (alef-6)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۹:۴۳:۲۷
هر وقت بهره و اقساط وامش برابر شما کارمندان بانک شد تهدیدش کن (3933293) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۵ ۱۲:۱۵:۲۳
شما که زیر همه کامنتها پاسخ گذاشتی و تهمتهای گوناگون به کارکنان بانکها زدی . باید بدونی وامهای کارکنان بانکها با بهره هستن و به هیچ وجه هم بخشوده نمیشن . اصلا به هیچ وجهی هیچ وام کارمندی در هیچ اداره ای بخشوده نمیشه بلکه در طی سنوات خدمت کارمندان مبالغی از حقوقشون تحت عنوان صندوق تامین آتیه کسر میشه و بعضی از اقساط وامها پس از بازنشستگی کارمند از محل این صندوقها که اصلا ربطی به بانک یا اون اداره نداره پرداخت میشه . پس الکی خودتو مشغول ضمه مردم نکن .

در مورد موضوع مقاله هم لطفا اگه راه حلی بلدی که بانکها هم به پولشون برسن ارائه بده . (3935633) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۵ ۱۲:۲۲:۰۹
سالانه کلی از منابع بانکها که مستقیم از سپرده های مردم هستند بصورت وام در اختیار سایرین قرار میگیره و از این وامها بخش خیلی زیادی از اون برگشت نمیشه و یا مدت باز پرداخت اونها طولانی میشه و بانکها از این طریق ضرر میکنند چون سپرده گذاران به هر حال سود خود را دریافت میکنند ولی وامهیی که سوخت میشوند هرگز باز پرداخت نمیگردند .

دردولت نهم بانکها مجبور شدند وامهای زیادی با مبالغ هنگفت بصورت تکلیفی به افراد پرداخت کنند که بخش عمده ای از آنها به دلایلی که از ابتدا هم برای بانکها معلوم بود برگشت نشدند .
دلایلی مانند زنجیره ای بودن ضامنین و غیره حالا لطفا مراجع محترم بفرمایند آیا عدم باز پرداخت و یا دیرکرد پرداخت نیز حرام است یا حلال . (3935642) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۷:۳۷:۰۲
به فرض که حرف شما کاملا صحیح باشه. ولی نمیشه نیت افراد رو از ظاهرشون تشخیص داد. اما یه سوال:
اگه افراد ثروتمند هم بخوان قسطاشون رو ندن و با بهانه هایی مشابه شما به تاخیر بندازن و به دنبال سرمایه گذاری با پولهاشون برن و به جاش پس از 20 سال، اقساط همه رو به صورت یکجا تسویه کنن به نظرت درسته؟ شما راضی میشی؟ (3933178) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۲:۵۲:۰۲
بانک مسکن بابت یک روز تاخیر پرداخت جریمه رو از اصل قسط بر می داره و آخر ماه هم به دلیل اینکه قسط کمتر از میزان شده دوباره جریمه می شه. یعنی ربا اندر ربا (3932767) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۲:۵۳:۵۴
سلام از بانکها بدتر دارایی و مالیات است با دیر کرد 36 در صد که در صدر ربا خواران قرار دارد و احدی هم اعتراض نمی کند (3932774) (alef-6)
 
نادری فارسانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۴:۰۳:۰۷
بیخودی ازسیستم بانکی ایراد نگیرید بالاخره کارمندان بانک هم خرج دارن مگه نباید بعد دوسال کارکردن خونه وماشینشون راحت جوربشه...وام قرض الحسنه هم فقط مال کارمندان بانکه وبس ... (3932900) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۴:۰۴:۴۵
بانک مهر اقتصاد یه طرحی داره که به میزان پولی که میزاری به حساب بانک 90 درصد وام پرداخت میکند و طی مدتی که اقساط آن را بازپرداخت میکنی پول خودت را بلوکه کرده در قبال پولی که گذاشتی 14 درصد سود میدهد و در قبال پولی که تحت وام میدهد 17.5 درصد سود میگیرد بنده 70 میلیون سپرده کردم و در قبالش بهم لطف کردن و 65 میلیون وام دادن بعد از 4 روز منصرف شدم و تقاضای انصراف دادم بابت پول من که 70 میلیون بود سودی تعلق نگرفت و بابت پول بانک مربوطه که 65 میلیون بود 150 هزار تومان از من سود گرفتند بابت 4 روز با اینکه 5 میلیون پول من بیشتر از پول بانک دست بانک بود هر چی فکر کردم کجای این کار شرعی هست نفهمیدم کاش یکی بهم بگه چجوری این کار شرعی و حلال است (3932905) (alef-3)
 
کمال
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۴:۴۸:۲۳
3. سوره 2, آیه 275
الَّذِينَ يَأْكُلُونَ الرِّبَا لَا يَقُومُونَ إِلَّا كَمَا يَقُومُ الَّذِي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطَانُ مِنَ الْمَسِّ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبَا وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا فَمَنْ جَاءَهُ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّهِ فَانْتَهَى فَلَهُ مَا سَلَفَ وَأَمْرُهُ إِلَى اللَّهِ وَمَنْ عَادَ فَأُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ

این نص صریح کلام خداست
و تمام علمای اعلام بدون استثنا رفتار بانکها در دادن وام و گرفتن سود و جرایم را مصادق ربا میدانند . شما هیچیک از علمای عظام را پیدا نمیکنید که سودی را هم که بانکها به سپرده های مردم می پردازند را مباه بدانند .

خدا مدیران و سیاست گذاران نظام بانکی را هدایت فرماید که تا آتش خشم الهی از این همه ظلمی که میکنند دامانشان را نگرفته از این حرامخواری مفرظ دست بردارند .
شما در سطح کشور ببینید گران ترین املاک تجاری شعب بانک است و این را با اوایل انقلاب مقایسه کنید . این شعب پر زرق و برق در واقع خون مردم است که این بانکها با قراردادهای دروغین عقود اسلامی به شیشه کرده اند و جه بسیارند تولیدکنندگانی که با هزار امید کارخانه ها و کارگاه های تولیدی را راه انداختند و امروز دار و ندارشان توسط بانکها مصادره و در مزایده ها بفروش رفته و بعضا بخاک سیاه نشسته و یا در زندانند .

آقایان بانکدار همین الان در مقابل سیاستهای دولت برای کم کردن بهره به اشکال مختلف مخالفت می کنند و به اشکال دیگر بهره ناحق را از مردم می گیرند و خون آنها را به شیشه میکنند و به نظر حقیر آنچه خیر و برکت را از این کشور گرفته ولی از اروپاییان نمی گیرد همین نزول خواری افسار گسیخته ای است که دامن جامعه اسلامی را آلوده کرده اما در اروپایی که ادعای اطاعت از قران نمیکنند 3 درصد کارمزدی می گیرند که جریمه ندارد و به سپرده هم سود نمی دهند تا تولید به جریان بیقتد (3932978) (alef-11)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۶:۲۲:۴۸
جریمه رانندگی را پرداخت نکنی یهو میشه 2 برابر این اسمش چیه ؟!!! (3933088) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۲۱:۳۹:۰۸
بانکها پولی رو که بابت اون به صورت میانگین 16 درصد سود پرداخت کرده و 4 درصد نیز هزینه های اداری و پرسنلی جهت تجهیز این منابع مصرف نموده اند را وام می دهند و در قبال دیرکردش 6 درصد تاخیر می گیرند حالا سر و صدای همه در اومده ولی راهنمایی و رانندگی برای جریمه کردن مردم چقدر هزینه کرده که بعد از دو ماه 100 درصد جریمه تاخیر می گیره و صدای هیچ کسی هم در نمیاد؟ یا شهرداری تراکم می فروشه به عبارتی فضای بالای خونه مردم رو به خودشون می فروشه ان هم به چه قیمتی بماند بعد از محل تاخیر این عوارض 36 درصد یعنی 6 برابر بانکها جریمه می گیرد و کسی صداش در نمیاد یا دارایی از پولی که مردم برای کسب آن زحمت کشیده اند مالیات می گیره و در صورت تاخیر در پرداخت این پول زور جریمه های آن چنانی می گیره ولی صدای کسی در نمیاد. به نظرتون یک کم مملکتمون گل و بلبل نیست ؟ (3934918) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۷:۳۱:۴۷
متاسفانه سایت خبری الف نیز به جز تخریب فضایی بانکها کار دیگه ای نداری. لطفا مشکل گشایی کن نه اینکه جو بد بینی درجامعه نسبت به بانکها ایجاد کنی.ممنون. (3933172) (alef-6)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۲۰:۴۸:۵۹
به این میگن قانون اسلامی. شما را به خدا اسم اسلام را خراب نکنید و پسوند اسلامی را از دنبال این شیوه ربا خواری بردارید. (3933365) (alef-6)
 
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۲۰:۵۳:۴۲
الان بانکها اگر تاریخ پرداخت قسط توی تعطیلات بیفته بعد از تعطیلات که قسط را بدی جریمه اینکه روز تعطیل باز نبودند را از مشتری می گیرند. (3933367) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۲۱:۴۰:۵۷
دوست عزیز اگر تاریخ قسط مشتری روز تعطیل باشد و روز بعد از تعطیلی قسط خود را بدهد هیچ جریمه تاخیری پرداخت نمی شود ولی اگر چند روز بعد از تعطیلی قسط خود را بدهد روز تعطیل نیز شامل جریمه تاخیر می شود. به نظر شما بد متوجه شده اید (3934921) (alef-11)
 
بهروز
Germany
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۲۱:۱۱:۲۳
حرام خواری که جا خود داره .اینها شر خر دارن پول که دادنو ۲روز دیر میکنی تو پرداخت صبح دم خونت یقه مکنند .من خودم دیدم اینا چه بلای سر ادم میارن ابرو ادمو میبرن .کتک و زندان هم باهاشه کلا . (3933382) (alef-6)
 
گلشن
United States
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۲۲:۲۲:۱۵
20 ملیون از بانک ... وام گرفتم پنج ساله 47 ملیون پس دادم درود بر بانکداری اسلامی!!!!!!!!!!!! (3933445) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۲۱:۴۳:۵۵
دوست عزیز 5 سال پیش قیمت دلار کمتر از 1000 تومن بوده و الان 3500 تومن است یعنی ارزش 20میلیون 5 سال قبل شما امروز 70میلیون شده است یعنی شما 50 میلیون سود کرده اید که 27 میلیون از آن را به بانک داده اید و 23 میلیون به جیب زده اید پس خیلی مظلوم نمایی نکنید (3934925) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۰۰:۲۳:۰۲
برادر عزیز موارد شرعی در جای خودش با اهمیت است ولی باید در زمان واقعی با واقعیات جامعه مدیریت شود.
بیاد میآورم دهه هفتاد را که نزول خواری در بازار بیداد میکرد و قانون شرعی که هم نزول خوار و هم نزول دهنده باید به یکسان مجازات شوند در آن روزها در دادگاه ها به اجرا در آمد بعد مدیریت قضایی کشور متوجه شد با اجرای این قانون نزول دهنده از ترس مجازات از حق خودش میگذرد و قانون را به نحو مطلوبتری که باعث سوء استفاده دریافت کننده وجه نشود اجرا کرد یعنی دسترسی محتاج را به وام آسان ساخت و برای سپرده گذار در بانک سود واقعی در نظر گرفت اینگونه بود که نزول دهنده به راه راست هدایت شد.
اکنون هم میتوان خیلی راحت برای اینکه انتقام خود را نسبت به جامعه بانکی گرفت احکام شرعی را به اجرا در آورد ولی آیا به آن دسته از افراد جامعه که اخلاق پرداخت در سررسید را رعایت میکنند ظلم نمیشود؟
شما اگر در ردیف بدهکاران کلان بانکی نیستید که اینگونه از حذف دیرکرد حمایت میکنید بهتر است بگویید دیرکرد باشد ولی وجوه آن صرف هزینه های اجتماعی گردد تا هم بداخلاق اجتماعی مجازات شود و هم فایده آن به عموم برسد.
کاملاً روشن است که آنها که در امور اقتصادی ورشکسته شدند البته با سند و مدرک باید از دیرکرد معاف شوند.
این که تصور بکنیم پول انباشته شده در بانکها به خودی خود سود آور است فکری از روی بی تجربگی است باید ساز و کار را طوری درست کرد که انتفاع گیرنده تسهیلات کلان که این سرمایه به او سپرده شده به اندازه خودش انتفاع برساند. متاسفانه امروزه خیلی ها نااگاهانه از سود سپرده گذار کم کردند و سود تسهیلات را کاهش دادند یعنی از جیب مشتری بانک بهای تمام شده کالا را کاهش دادند اگر دقیق نگاه کنیم افزایش بهای تمام شده کالا به نوعی دیگر از سپرده گذار دریافت شد این در حالیست که تسهیلات حتماً به تولید کننده برسد.
در خصوص دیر کرد معلوم است که دیرکرد یک حد مجازات است یعنی برای کسی که نتواند در موقع مقرر یک بدهی را پرداخت کند در قانون قضا برایش حد در نظر میگیرند که در قدیم شلاق بود اما امروزه که نمیتوانند مردم را شلاق بزنند یا به زندان بیاندازند برای همان برایش جریمه نقدی در نظر میگیرند نه این که یک امر خلاف را حذف کنند مثل دو برابر شدن جریمه رانندگی، تصاعدی حساب کردن مصرف آب و برق یا قطع کردن تلفن یا جریمه عدم پرداخت مالیات یا عواقب عقبایی عدم پرداخت خمس و ذکات یا عمل جبران نماز قضا و روزه خواری، اینها همه از موارد بد اخلاقی دینی و اجتماعیست که بعضی اوقات ما مسایل را وارونه تحلیل میکنیم. (3933535) (alef-6)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۱۰:۴۳:۰۰
اونوقت چطور بذل و بخشش .پول ملت در قالب وامهای پرسنلی بانکی حد نداره و تعزیر نداره کارمند بانک عزیز (3933789) (alef-3)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۰۴:۰۱:۵۲
اگر راست می گوییدد دیرکرد وام های زیر صد ملیون را که اغلب به اقشار متوسط به پایین است و مبوط به خردی مسکن یا ازدواج و غیره است معاف کنید. (3933584) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۰۸:۴۲:۴۰
اين موضوع رو با يك جمله شرعي و اضافه كردنش به متن قرار داد يا هزار ترفند ديگه شرعي و درستش مي كنند و جريمه بانكي رو هم با نامهاي ديگه به روز وصول مي كنند
وقتي مي خواهند سود بگيرمد همه روزهاي كاري و غير كاري رو لحاظ مي كنند وقتي مي خواهند سود بدهند اسمش رو ميگذارند مضاربه و غير و ذالك روزهاي غير كاري و كاري تعريف مي كنند اين طور ميشه كه وقتي سود مي دهند 15 درصد ميشه ووقتي سود مي گيرند 35 درصد انتظار داريد چي بشه
سوال اساسي اساسا بانكها چه فعاليت اقتصادي مي كردند در طي اين سالها كه تا اين حد سود آور بودند و هر روز پولدار تر و پولدار تر شدند ؟ واقعا اينقدر سخته فهميدن اين همه سال حرام خواري ؟
سوال اساسا بيمه ها چطور اينهمه سود آور شدند كه تا اين حد بزرگ و پولدار شدند غير از حرام خواري و تضيعع حقوق بيچارگان ؟
سوال
سوال
سوال
واقعا شرم آور حرام حرامه حالا هي دور بزنيد جامعه و ملت بيچاره رو (3933671) (alef-6)
 
عبدالله
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۰۹:۰۷:۳۵
بانک از خداشه که اقساط رو به موقع ندي....زیرا با دریافت دیر کردها ميتونه به کارمندانش تا 250 میلیون وام بده و با همین دیرکردهاست که با اختلاسهای هزار هزار ميلياردی هنوز سرپا هست و البته پر رو. (3933690) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۴ ۱۳:۱۵:۲۰
یکی از خرابکاریها در دولتین 9 و 10 رونق بیش از اندازه بانکها و موسسات مالی و اعتباری بود.
یکی از کارهایی که این موسسات می کنند وام های با بهره رسمی از بانکهای دولتی می گیرند و سپس با بهره بیشتر به متقاضیان می دهند!
با اسم بانکداری اسلامی
جالب این است که اسامی اسلامی هم داشته اند.
ثامن
ثامن الحجج
مولی الموحدین
و....
حالا این خوب همش حرامخوریه
امیدواریم با کاهش تورم و کاهش سودهای بانکی و با نظارت بانک مرکزی این قارچها کمکم خشک شوند. (3933995) (alef-11)
 
كارمند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۷ ۱۷:۴۲:۵۰
اونايي كه سواد ندارن لطفا نيان اينجا نظر بدن تقصير دولته كه يه مشت عوام كه از كار بانك و شرايط حساب و متاب سيستم بانكي ايران و جهان ندارن ميان اينجا نظر ميدن وقتي دولت مسائل مربوط به هر ارگاني رو بين عموم پخش كنه بدون توضيح توجيح اقتصادي مرزم عوام و بي سوادم نظرات خنده دار ميان اينجا مينويسن (3938529) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۸ ۰۷:۲۶:۰۷
مردم عوامند یا بعض مدیران بانکها مردم مسابقه در افزایش سود سپرده ها می گذارند یا بانکها . مردم فرمول های عجیب و غریب در ارائه تسهیلات کشف می کنند یا بانکها . مردم به صندوق های پر ریسک خدمات بانکی میدهند یا بانکها و.... (3939033) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
حرام خواری اقتصادی بانکها