توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 411225
اختلاف نظر خسرو معتضد با کارگردان «معمای شاه»
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۴۵
خسرو معتضد اعلام کرد که در برخی موارد مانند ماجرای ملی شدن صنعت نفت با محمدرضا ورزی کارگردان «معمای شاه»‌ اختلاف دارد.

به گزارش ایسنا، او در گفت‌وگویی در این رابطه گفت: «معمای شاه» صحنه‌هایی دارد که به اوج می‌رسد؛ همچون صحنه‌های مربوط به سی‌ام تیر که از آن راضی بودم. همچنین نقش قوام‌السلطنه و نقش مصدق خوب ایفا شده بود اما برخی شخصیت‌ها و ایفای آنها نیز من را راضی نمی‌کند و با محمدرضا ورزی در بسیاری از موارد اختلاف نظر دارم؛ به عنوان مثال درباره برخی از دسته‌ها و جمعیت‌ها اغراق شده است؛ به نوعی که ملی شدن نفت سهم همه ملت ایران است و سهم گروه خاصی نبوده است.

او با اعتقاد بر این که تلویزیون باید هزینه کند و سریال‌های تاریخی بسازد، مطرح کرد: هزینه‌هایی که برای سریالی مثل «معمای شاه» صرف می‌شود، جای دوری نمی‌رود. این هزینه‌ها جواب تبلیغات بیگانه را می‌دهد. در حال حاضر در ترکیه زندگی کمال آتاتورک را ساخته‌اند و یا در مصر زندگینامه ملک فاروق را ساخته‌اند. در کشور ما نیز ساخت مجموعه تاریخی «مختارنامه» خیلی خوب بود ساخت چنین مجموعه‌هایی باید ادامه‌دار باشد.

معتضد درباره سریال‌های تاریخی ترکیه‌ای اظهار کرد: ۹۰ درصد سریال‌های تاریخی ترک دروغ هستند و با تاریخ نمی‌خوانند. اما مخاطبان زیادی دارند و علت گرایش مخاطبان ما به این سریال‌ها این است که تلویزیون ما هیچ خوراکی به مخاطبان ما نمی‌دهد.

او با بیان اینکه کارشناس محتوای سریال «معمای شاه» نیست، گفت: درباره محتوای این مجموعه نظری ندارم با وجود اینکه درباره‌ی آن اختلاف نظر زیادی داشته‌ایم اما نوع لباس‌ها و تانک‌هایی که در این مجموعه استفاده شده است، پیشنهاد من بوده است.

بخش دیگری از سخنان معتضد درباره‌ی شخصیت علیرضا پهلوی در این مجموعه بود: نظرم نسبت به نحوه به تصویر کشیدن این شخصیت مثبت است و علیرضا پهلوی واقعا این طور که در این مجموعه نشان داده شده، بوده است.

او درباره‌ی سریال «معمای شاه» یادآور شد: محمدرضا ورزی، کارگردان «معمای شاه» خود را یک کارگردان تاریخی می‌داند، اما زمانی اتفاقاتی می‌افتد که در محصور قرار می‌گیرد. این کارگردان برای تجسم اتفاقات سی‌ام تیر هزینه‌های زیادی کرده است و واقعا هم زحمت زیادی دارد. اما برخی‌ها تحت تاثیر یکسری عوامل و یکسری عدم نارضایتی‌هایی که مردم دارند، سریال را تخریب می‌کنند اما به هر حال برای ساخت یک مجموعه تاریخی بهترین کار این است که واقعیت را بگوییم.

معتضد در ادامه گفت: محمدرضا ورزی تا آنجا که توانسته، واقعیت را در «معمای شاه» گفته است و برای به تصویر کشیدن ۴۰ سال تاریخ، زحماتی زیادی را کشیده است.

او در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با اشاره به اجرای برنامه «پلی به گذشته» که پیش از این آن را اجرا می‌کرد اما متوقف شده است، اظهار کرد: من هیچ مشغله‌ای جز نویسندگی ندارم و به هیچ عنوان هیچ رانت دولتی نگرفته‌ام اما مدتی پیش به خاطر گزارشی که یکی از رسانه‌ها درباره‌ی من نوشته بود مبنی بر اینکه معتضد مداح شاه بوده است، برنامه من از تلویزیون متوقف شد. در حالی که این برنامه یکی از برنامه‌های پر مخاطب تلویزیون بود. من هر جا می‌روم از تاریخ صحبت می‌کنم و هیچگاه بحث سیاسی نمی‌کنم و از همه جا هم برای روایت تاریخ از من دعوت می‌کنند. شاید باورتان نشود، دستمزد اجرای این برنامه برابر با مقاله‌ای بود که در روزنامه‌ها می‌دادند. مثل برخی از مجریان تلویزیونی نبودم که دستمزدهای میلیونی بگیرم. دستمزد من در ماه، یک میلیون و دویست هزار تومان بود.

معتضد با بیان اینکه «پلی به گذشته» به پیشنهاد معاون فعلی سیما به روی آنتن رفت، اظهار کرد: این برنامه محبوب است و هفت سال به روی آنتن رفت، اما از مهر سال گذشته قطع شد. پیش از پخش این برنامه در برنامه «مردم ایران سلام» آقای شهیدی‌فرد دو روز در هفته تاریخ می‌گفتم پس از آن بود که پیشنهاد برنامه «پلی به گذشته» به من داده شد. اما به پیشنهاد رییس جدید شبکه دو این برنامه قطع شد و اکنون نیز ۱۲ برنامه پخش نشده و بلاتکلیف مانده است. باید این پرسش را مطرح کنم که آیا من عنصر نامطلوبی بوده‌ام که اینگونه با این برنامه برخورد شد؟ این مسائل آدم را می‌رنجاند.

وی درباره‌ی مجموعه عملکرد تلویزیون نیز گفت: از تلویزیون انتظار دارم از این حالت خاصی که به خود گرفته است و هر کسی سلیقه‌ای عمل می‌کند بیرون بیاید. تلویزیون در انتخاب مهمان‌های خود فقط به یک گروه ‌خاصی میدان می‌دهد که به عقیده من این نوع برنامه‌ها هیچ اثری بر روی مخاطب ندارد.

معتضد در بخشی دیگری از گفت‌وگو خود با اشاره به حذف برخی از مجریان تلویزیون گفت: چرا تلویزیون مجریانی که موفق بوده است را حذف می‌کند. مجریانی همچون شهیدی‌فرد و شهریاری چرا کنار گذاشته شده‌اند. حتی حیاتی را هم کنار گذاشته بودند.

او در بخش پایانی گفت‌وگوی خود درباره نحوه ورود خود به رادیو اظهار کرد: پس از انقلاب کسی که من را به رادیو برگرداند، شهید مجید حداد عادل بود با برنامه «داستان شب»، «شب سرخ کوفه»، «ماجراهای ترور ناصرالدین شاه، شیخ محمد خیابانی و ستارخان» از جمله ‌برنامه‌هایی بودند که نمایشنامه‌های آن را نویسندگی می‌کردم و شهید حداد عادل آن زمان مدیر تولید رادیو ایران در میدان ارگ بود.
 
کلمات کلیدی : سریال معمای شاه + سریال ایرانی + خسرو معتضد
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.