نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 431223
چرا طلاق افزایش یافته است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۴
 پدیده طلاق و فروپاشی بنیان خانواده در بسیاری از موارد، محصول تصمیم های احساسی در انتخاب همسر است.

به گزارش ایرنا، کارشناسان، فقر، گرانی، تصمیم به ازدواج در سنین پایین، اختلاف سنی زوج‌ها و نداشتن مهارت کافی در مدیریت زندگی را از جمله دلایل افزایش طلاق می‌دانند.

بر اساس آمار موجود در سال 94 بیش از 163 هزار مورد طلاق در کشور به رسیده که زنگ خطری برای دیگر آسیب‌های اجتماعی است.

یک زن 31 ساله ساکن شهر یاسوج که خود فرزند طلاق است و اکنون یک فرزند طلاق نیز دارد گفت: آسیب‌های طلاق ممکن است تا 2 دهه بعد از طلاق گریبان گیر فرزندان شود. وی که خود را فاطمه معرفی کرد، افزود: کودکی که پدر یا مادر خود را به دلیل مرگ آنها از دست می‌دهد، آسیب‌های اجتماعی و روانی کمتری متوجه او خواهد شد.

وی نگاه خاص جامعه به فرزندان طلاق را یکی از آسیب‌های جدی زندگی دانست. این زن جوان ابراز کرد: دخالت‌های بی جای خانواده‌ها در امور جزئی که منجر به اختلاف‌های بزرگ می‌شود باعث جدایی پدر و مادرم شد. وی بیان کرد: من درحالی‌که همسرم به مواد مخدر اعتیاد داشت با آگاهی از این امر او را انتخاب کردم و امروز با داشتن یک دختر تصمیم به جدایی گرفتم.

فاطمه از دختران جوان خواست برای مهمترین رخداد زندگی خود یعنی ازدواج تمام معیارهای فرهنگی و منطقی را در نظر داشته باشند. یک مرد 34 ساله ساکن شهر دهدشت گفت: اختلاف سن بالای 10 سال با همسرش عمده‌ترین عامل جدایی او بوده است.

اکبر عوض زاده بیان کرد: اختلاف سن باعث متفاوت شدن خواسته‌های زوج‌ها و در نهایت سست شدن بنیان خانواده خواهد شد. وی ابراز داشت: وجود مهارت‌هایی مانند کنترل خشم، پرهیز از شتاب زدگی در تصمیم گیری‌ها به ویژه در زمان بحران از طریق آموزش برای زوج‌های جوان قبل از ازدواج می‌تواند به موفقیت در زندگی اجتماعی کمک کند.

یک بانوی 50 ساله ساکن شهر دوگنبدان گفت: کمرنگ شدن نقش خانواده‌ها در تصمیم‌گیری های دختران و پسران سبب افزایش طلاق شده است.

مریم کشاورز افزود: اکنون طلاق امری عادی شده و زشتی خود را در خانواده‌ها از دست داده است که این امر تهدیدکننده بنیان خانواده است.

وی با اشاره به نقش فضاهای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در فروپاشی خانواده‌ها خواستار ارائه آموزش‌های تخصصی در امر ازدواج و طلاق شد. کشاورز بیان کرد: در برخی خانواده‌ها چندین مورد طلاق وجود دارد که نشان دهنده عمق مشکلات این عرصه است.

کارشناس آسیب‌های اجتماعی گفت: مشاوره در حین زندگی و در هنگام بروز مشکلات جزئی ضرورت فراموش شده برای کاهش اختلافات خانوادگی و طلاق است.

زهرا عزیزی با انتقاد به روند موجود که زوج‌ها پس از شکسته شدن حرمت‌ها و مراجعه به دادگاه به کارشناسان اورژانس اجتماعی مراجعه می‌کنند بر ضرورت فرهنگ‌سازی در مقوله مشاوره تاکید کرد. وی تصریح کرد: اختلاف سن بالای 10 سال، فقر، بیکاری، ازدواج‌های احساسی و به دور از منطق از عمده‌ترین عوامل طلاق است.

عزیزی بیان کرد: ازدواج در سن پایین، نداشتن بلوغ فکری و مهارت اجتماعی از دیگر دلایل منجر به طلاق است. وی گفت: آموزش‌های قبل از ازدواج هم در زمینه روانشناسی و مهارت‌های زندگی راهکاری برای تحکیم بنیان خانواده است. عزیزی افزود: دخالت خانواده‌ها که در سال‌های گذشته به عنوان عمده‌ترین دلایل طلاق مطرح بود امروز جای خود را به بی اعتمادی زوج‌ها نسبت به یکدیگر داده است.

این کارشناس، بخشیدن مهریه از سوی زنان برای گرفتن سرپرستی فرزندان برای زنانی که به دلیل تصمیم‌های غلط حمایت خانواده را از دست داده‌اند باعث فقر و مشکلات معیشتی شده است. وی ابراز داشت: افسردگی، مشکلات روانی، افت تحصیلی و حتی امکان طلاق در فرزندان طلاق از آسیب‌های این پدیده شوم اجتماعی است.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک کهگیلویه و بویراحمد گفت: 840 واقعه طلاق نیمه نخست سال جاری در دفاتر رسمی طلاق این استان به ثبت رسید که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 693 واقعه طلاق بود، 21 درصد رشد داشته است.

سعید محوری اظهار کرد: 24 درصد طلاق‌های ثبت شده زوج مربوط به رده سنی 30 تا 34 سال و بیشترین طلاق‌های ثبت شده زوجه 23 درصد مربوط به رده سنی 25 تا 29 سال بوده است. مدیرکل ثبت اسناد و املاک کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: سال گذشته بیشترین ثبت طلاق زوج بر اساس تحصیلات با 68 درصد دیپلم و زیر دیپلم، 15 درصد تحصیلات دانشگاهی و حوزوی و 17 درصد بی سوادی بوده است.

وی علت‌های اصلی طلاق بین خانواده‌ها را تفاهم نداشتن و امکان سازش، دخالت خانواده‌ها، ترک زندگی، محقق نشدن شروط ضمن عقد، اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی، استنکاف شوهر از دادن نفقه، ضرب و شتم و یا سوء رفتار مستمر و بیکاری اعلام کرد.

محوری بیان کرد: 15 درصد طلاق‌ها در فاصله زمانی سه تا پنج سال،24 درصد طلاق‌ها در فاصله زمانی پنج تا 10 سال،14 درصد طلاق‌ها در فاصله زمانی 10 تا 15 سال و هشت درصد طلاق‌ها در فاصله زمانی 15 تا 20 سال و 11 درصد در بازه زمانی بیشتر از 20 سال زندگی مشترک انجام گرفته است.

این مسئول افزود: بر اساس اطلاعات موجود در سامانه ثبت ازدواج و طلاق در سال 94 بیشترین فراوانی ثبت واقعه ازدواج به ترتیب در ماه‌های ذیحجه 14 درصد، جمادی‌الاول 12 درصد و در ماه ربیع الثانی 10 درصد ثبت شده است.

محوری گفت: ثبت واقعه ازدواج در ماه‌های صفر و رمضان سیر نزولی داشته و در ماه‌های محرم و صفر به ترتیب سه و 2 درصد و در ماه رمضان نیز چهار درصد افزایش یافته است.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک کهگیلویه و بویراحمد افزود: بیشترین فراوانی واقعه طلاق به ترتیب در ماه‌های جمادی‌الاول 10 درصد، ربیع‌الثانی 9 درصد و در ماه ربیع‌الاول 8.7 درصد است و کمترین طلاق مربوط به ماه صفر 7.3 درصد بوده است. استان 700 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.
 
کلمات کلیدی : طلاق
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۳:۲۹:۰۷
یک پایان تلخ ، بهتر از تلخی بی پایانه !!! ؛
بنیاد و ریشۀ افزایش پدیدۀ شوم طلاق را باید در این یافت که یک دختر و یک پسر، پیش از هر چیز، باید خودشون، خواستۀ خودشون و نیازخودشون رو بشناسن تا بعدا بتونن بدونن که واقعا دنبال چه چیزی باید بگردن تا شاید اونو پیداش کنن ؛
از اون بد تر هم چون نه دختر و نه پسر، اساسا ارتباطی نهادینه و بنیادین با اون یکی جنس نداشته اند، متأسفانه شناخت حداکثریشون خیلی کم عمق و خیلی سطحیه ؛
در یک همچنین شرایط فکری-ذهنیه که وقتی دختر و یا پسر، با یک وضعیت جدیدی روبرو میشن و شرایطی غیر همیشگی !!! رو تجربه میکنن ، بدون ذره ای تردید و دو دلی، باورشون میشه که گمشدۀ ناآشنا و ناشناس !!!!! ، ولی "همیشه-جستۀ " خودشون رو "یافته" اند ؛
اینجاست که با چشم و گوشی که کور و کر شده ، به ناگاه خود را بر سر سفرۀ عقد می بینن تا کمتر از یک سال بعد از امضای قبالۀ عقد ، پای برگۀ "طلاق توافقی" !!!!! را امضاء کنن ؛
طلاق " توافقی " یعنی نقطۀ اوج ناکامی دو جوان که فقط با قصد و نیت تشکیل یک کانون پر مهر و محبت پا پیش گذاشته بودند (و نه کلاشی و کیسه دوختن !!!) ولی در ادامه ، بر ناجوری قطعۀ جورچین و نامناسب بودن گزینۀ انتخاب شده برای پازل زندگی خود آگاه شده و چاره را فقط در کاستن از میزان ضرر و قطع کردن پیوند نامناسب یافته اند ؛
... و البته بد تر از اینهم طلاق عاطفیست که هر چند همه-گیر است ولی آمار و انبوهیش هیچگاه قابل اندازه گیری نیست !!! ؛ (4098452) (alef-1)
 
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۳:۳۵:۵۲
علت اصلی طلاق دخالت خانواده هاست ، اگر زوجی که تشکیل خانواده می دهند در جزیزه ای بدور از خانواده ها باشند قطعا آمار طلاق پایین خواهد آمد (4098458) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۵:۱۱:۱۲
چون قیمت دلار مصنوعی چهار برابر شده (4098616) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۵:۵۸:۳۵
چون هدف ازدواج مشخص نیست دختری که برای ازدواج مهریه انچنانی میخواهد یا مراسم انچنانی هنوز نمیداند ازدواج چیست پسری که تن به این شرایط میدهد هم نمیداند ازدواج چیست ازدواج را بازی میدانند (4098676) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.