نظر منتشر شده
۴۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 127122
در برابر تحریم علمی چه کنیم؟
دکتر محمود آرامش
کشورهای غربی انتظار دارند مردم ایران با دیدن کاستی ها تحت فشار قرار بگیرند، از جمهوری اسلامی متنفر شده و آرزوی سقوط نظام را داشته باشند. یا حداقل امیدوارند مردم دست از حمایت نظام بردارند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۳۴
به تازگی، یادداشت منتشره در سایت الف را تحت عنوان "انحراف بزرگ در سیاستگذاری علمی کشور" مطالعه نمودم. با اینکه مطلب فوق به خوبی نوشته شده بود، اما به نظر این جانب، نکته مهمی وجود دارد که به اندازه کافی روی آن تاکید نشده است. برای بیان موضوع، ابتدا مروری بر پیشینه ماجرا ضروری به نظر می رسد.
 
تا جایی که بنده اطلاع دارم، ماجرا از این قرار است که انتشارات الزویر (که بزرگترین ناشر علمی جهان محسوب می شود و مرکزیت آن در کشور هلند قرار دارد) چندی پیش تصمیم گرفته است دو دانشگاه «مالک اشتر» و «شهید بهشتی» را از داشتن اشتراک نشریات خود محروم کند [۱]. ظاهراً به دنبال این ماجرا، وزارت علوم تصمیم گرفته است «مقابله به مثل» کرده و با اعطای امتیاز منفی به اساتیدی که در یکی از چند هزار نشریه این ناشر مقاله چاپ می کنند، به این ناشر ضربه بزند.
 
ماهها و یا شاید سالهاست که تحریمهای گسترده ای علیه کشور ما اعمال شده است: از عدم فروش بنزین به هواپیماهای ایرانی در پروازهای خارجی گرفته، تا برخی تجهیزات دندانپزشکی. عمده این تحریم ها با بهانه «مشکوک بودن برنامه هسته ای ایران» انجام شده اند. نیازی به اثبات پوچ بودن این ادعا دیده نمی شود، چرا که مثلاً هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد که رشد بیماری های دهان و دندان در ایران تاثیری در برنامه هسته ای کشورمان داشته باشد! واضح است که این تحریم ها نمی توانند جمهوری اسلامی را فلج کنند یا جلوی پیشرفت های علمی آن را بگیرند.
 
به راستی این تحریم ها چه نقطه مشترکی دارند و چه هدفی را دنبال می کنند؟ آن هم با توجه به اینکه چنین تحریم هایی حتی می توانند در میان مدت به پیشرفت کشور و خودکفایی کمک کنند؟
 
به نظر نگارنده، وجه مشترک این تحریم ها، تلاش برای ایجاد نارضایتی در جامعه است. کشورهای غربی انتظار دارند مردم ایران با دیدن کاستی ها تحت فشار قرار بگیرند، از جمهوری اسلامی متنفر شده و آرزوی سقوط نظام را داشته باشند. یا حداقل امیدوارند مردم دست از حمایت نظام بردارند. البته کشورهای غربی هر از چند گاهی به ناکارامدی این استراتژی اعتراف کرده اند، اما فعلاً چندین و چند سال است که مهمترین بازوی عملیاتی غرب علیه ایران اعمال همین تحریم هاست.
 
در کشوری مثل هلند، که ید طولایی در دشمنی با اسلام و نیز نظام اسلامی ما دارد، چندی است که استراتژی «تحریم جامعه علمی ایران» اتخاذ شده است؛ احتمالاً با این تحلیل که تلاش برای ایجاد شکاف بین جامعه نخبگان ایرانی با نظام جمهوری اسلامی، ساده تر و موثرتر از تلاش برای ایجاد شکاف و نارضایتی بین توده های مردم با نظام است. در همین راستا، در گذشته شاهد اعمال انواع و اقسام تحریم ها (مثلا عدم فروش برخی مواد و تجهیزات آزمایشگاهی) به ایران بوده ایم. یا مثلاً اخراج غیرقانونی دانشجویان ایرانی [۲] را می توان در همین چارچوب تفسیر کرد. تحریم مقالات این ناشر بزرگ هلندی برای دو دانشگاه ایرانی نیز به همین شکل قابل بررسی است.
 
به نظر نگارنده، نکته ای که در تصمیم گیری وزارت علوم مغفول مانده، همین توجه به هدف کشورهای غربی در تحریم علمی ایران است. مجلات علمی بین المللی، محلی هستند که محققان کشورهای مختلف می توانند پیشرفتهای علمی خود را در آن منتشر کرده و افتخارات مربوطه را به نام خود ثبت کنند. تحریم دو دانشگاه توسط هلندی ها، در شرایط خاص می تواند منجر به این شود که دسترسی این دو دانشگاه به آخرین پیشرفتهای علمی و پژوهشی جهان محدود شود و این موضوع باعث ناراحتی پژوهشگران کشورمان خواهد شد. حال، تصمیم وزارت علوم در ممنوعیت انتشار مقالات در نشریات این ناشر بزرگ، صرفاً باعث می شود موج احتمالی نارضایتی و ناراحتی جامعه علمی نسبت به حکومت به جای محدود ماندن در دو دانشگاه، به سراسر کشور تسری پیدا کند. البته با این تفاوت که این بار جامعه علمی ما مستقیماً نظام را مسوول ایجاد این محدودیتها می داند.
 
با اغراق فراوان، فرض کنید سهم پژوهشگران ایرانی، یک مقاله از هر ده مقاله منتشره در نشریات الزویر باشد (در واقع، این نسبت به طور تقریبی یک مقاله از هر صد مقاله تخمین زده می شود). اگر هر شماره از مجلدات ژورنال های الزویر به طور متوسط ده مقاله چاپ کند، با اعمال مصوبه اخیر وزارت علوم این تعداد به ۹ مقاله کاهش پیدا خواهد کرد چون هیچ مقاله ای از ایران در این نشریات منتشر نخواهد شد. بنابراین، تنها اتفاقی که رخ می دهد لاغرشدن اندک هر مجلد این نشریات است، که عملاً آسیب خاصی به پیکره اقتصادی این ناشر نخواهد زد. این ناشر عملاً می تواند هر مجلد از ژورنال مربوطه را با همان قیمت سابق به کتابخانه های سراسر جهان بفروشد. این در حالی است که با این مصوبه، وزارت علوم (خواسته یا ناخواسته) در راستای اهداف کشورهای غربی گام برداشته است و موجبات آزردگی خاطر پژوهشگران داخلی را فراهم آورده است، که نتیجه قهری آن ایجاد بی اعتمادی و شکاف بین مسوولان با جامعه علمی کشور است.
 
به نظر نگارنده، راه حل منطقی برای این موضوع در وهله اول انجام مطالعات کارشناسی و پرهیز از شتابزدگی است. تحریم ایران مسبوق به سابقه است و در اکثریت قریب به اتفاق موارد، کشور ما موفق شده است تحریم ها را به صورت هوشمندانه دور بزند. این تحریم را نیز باید در چارچوب سیاست های کلی کشورهای غربی ارزیابی کرد و تحلیل موضوع به شکل دعوای یک «ناشر» هلندی با «کشور» ایران ساده انگارانه به نظر می رسد. پس از انجام مطالعات لازم، اگر کارشناسان رأی به اقدامات تلافی جویانه دادند، می توان راجع به جنس این اقدامات و شدت آنها تصمیم گیری کرد. به عنوان مثال، رابطه اقتصادی ایران و هلند حتی پس از اعمال تحریم ها رو به گسترش است و هلند به خوبی از بازار ایران بهره مند گشته و به پنجمین شریک اقتصادی ایران مبدل شده است [۳]. در صورت لزوم، شاید بتوان در سطح روابط اقتصادی با این کشور متخاصم (که آشکارا در «آپارتاید علمی» علیه جوانان ایرانی وارد شده است) تجدید نظر کرد.
 
منابع:
[۱] انتشارات «الزویر» دسترسی دو دانشگاه ایرانی به پایگاه های خود را قطع کرد
[۲] دانشجویان ایرانی دولت هلند را محکوم کردند
[۳] هلند با ۸۶۴ ميليون يورو پنجمين شريك تجاري ايران شناخته شده است
 
کلمات کلیدی : علم تحریم
 
صادق
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۰:۵۴:۲۸
کل حرفهای شما درست
امامن دانشجو، با این وضع امتحان دکتری نمی تونم قبول شم و البته دکترای آزاد هم که قبول شدم و با این هزینه اصلا نمی تونم برم، تنها دلخوشیم به دانشگاههای اروپاییه
اونا هم فقط از من مقاله isi می خوان
چهار تا مقاله علمی پژوهشی داخلی که براشون فرستادم، از نظر اونا بدون ارزش بود! فقط isi و البته نشریات معتبر بین المللی
اگه ما اونا رو تحریم و اونا هم ما رو تحریم کنند، دودش به چشم من و امثال من میره
عزیزانی که صندلی و جایگاه محکمی دارند که براشون فرقی نداره. البته اطرافیان این افراد هم خیالشون راحته، چون از بند پ برای هرکاری استفاده می کنند. (517846) (moderator19)
 
سیدمحمدحسین موسوی زاده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۴ ۱۰:۰۸:۰۹
این قضیه به احتمال زیاد گسترش خواهد یافت.
پیشنهاد استراتژیک: با اینکه معتقدم ساحت علم و سیاست از هم جدا نیست ولی برای متضرر نشدن از این موضوع و گذر این گلوگاه، بهترین راه، استفاده ابزاری از همین شعار است: "سیاست را در علم دخالت ندهید"
پیشنهاد عملیاتی تر: طراحان موج های اینترنتی، یک هجمه هماهنگ شده به موتورهای جستجو، فرومهای علمی، ایمیلهای دانشمندان تاثیرگذار و... طراحی و اعلام کنند تا توسط همه دانشمندان و دانشجویان ایرانی، اجرا شود. البته در طراحی این عملیات، پیام انتقالی، از نحوه و حجم اجرای آن مهم تر است.
===============
پیشنهاد زیربنایی تر: تاسیس، تقویت و بهادادن به موسسات علمی کشورهای اسلامی + فراهم سازی امکان ادامه تحصیل در ایران + تلاش بیشتر برای جذب دانشمندان ایرانی خارج نشین برای تقویت سطوح تکمیلی دانشگاهها (518331) (moderator19)
 
یخی
۱۳۹۰-۰۸-۰۴ ۱۰:۵۹:۲۴
متاسفانه ماتابحال خیلی از این اقدامات احساسی و غیرکارشناسی لطمه خوردیم.
با فرض اقدام الزویر، مقابله به مثل ما کاملا اشتباه بوده و در واقع نوعی کمک به همون تحریمها به شمار میره
اولا ما درصد چندانی از علم جهانی رو تولید نمیکنیم که حالا بخواهیم دنیا رو از اون محروم کنیم!پس مقابله به مثلی نکردیم
درثانی مقابله به مثل رو می تونستند از راه کمک کردن به این دو دانشگاه و تقویت و تشویق اونها انجام بدن نه با کارهای غیرکارشناسی و ...
ثالثا ما باید میدیدیم که این مقابله به مثل چند درصد مورد قبول نخبگان و دانشمندانمون هست و آیا اصولا این کار رو مقابله به مثل میدونن یا خودزنی
--------------
البته آقا صادق عزیز الزویر تنها پایگاه مجلات آی اس آی نیست ها جاهای دیگر هم مثل پرولا و اشپرینگر و IEEE... هم هستن ولی باید اعتراف کرد که یکی از قویترینها هستش (518355) (moderator19)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۱:۴۱:۲۲
اینکه مسئولی خواب نما شده و دست به اقدامی احساسی و غیرکارشناسانه بزند در ایران مسبوق به سابقه است اما در وزارت علوم که لاجرم می بایست منبع تولید فکر و منطق باشد اینگونه اقدامات احساسی واقعا" جای تاسف دارد. (517870) (moderator19)
 
امیر حسین
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۱:۴۲:۲۱
بسمه تعالی
سلام
برای مقابله با تحرکات چنین شرکتهایی در حیطه علمی بهترین و موثرترین راه مظلوم نمایی است. اکثر تصمیمات این چنینی در بخش اجرایی انتشارات گرفته می شود و بدنه علمی یا ادیتوریال بورد از آن بی خبرند. باید پژوهشگران برجسته کشور نخست و باقی پژوهشگرانی که در ارتباط با این بدنه علمی هستند مراتب مظلوم نمایی خود را با ایمیلها و نامه های مختلف به ادیتورهای تمامی مجلات ارسال کنند. این بدنه علمی قابلیت تاثیر گذاری زیادی بر روی بخش اجرایی دارد و می تواند با فشار ، آنها را از تصمیم خود بازگردانند. قبلا نیز چنین کاری صورت گرفته و انجمن شیمی آمریکا تحریم چاپ مقالات ایرانیها را برداشت.
اکثر اعضای ادیتوریال بورد معتقدند که حیطه علم از سیاست جداست. از این عقیده استفاده بسیار زیادی می شود کرد.

متاسفانه وزارت علوم تصمیم نادرستی اتخاذ کرده که بجای فشار بر انتشارات الزویر به پژوهشگران ایرانی فشار وارد می کند . چنین تصمیهای نپخته آنی صدمه زیادی به رشد علمی و نیز اعتماد به نفس علمی ایرانیان وارد می کند.

خداوند همه ما را به راه درست هدایت کند. (517871) (moderator19)
 
دکتر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۲:۰۲:۲۲
از تصمیمات آنی و از این حجمه بزرگ آئین نامه هایی که هر روز به دانشگاهها واصل می شود همه خسته شده اند. هر روز یک آئین نامه ارتقای جدید؛ هر روز یک مجموعه انتظارات جدید و امروز هم که تحریم الزویر. آخه برادر من! جناب دکتر دانشجو و جناب دکتر رهبر و ... شما اصلا می دانید الزویر چیه؟! انتشارات چه ارتباطی به مجلات داره؟! ما مگه موقع ارسال مقاله با الزویر طرفیم؟! واقعا مشکل ما این هست که کسانی که این تحریم را امضا می کنند خودشان کاری با ISI ندارند. این دوستانی که هر روز آئین نامه جدید می فرستند خودشان از شمول آن آئین نامه ها خارج هستند. و الا وضع به این صورت نمی شد. من به عنوان یک هیات علمی به وزیر علوم عرض می کنم
من چه در پای تو ریزم که پسند تو بود؟
واقعا چکار کنیم؟ به کدام آئین نامه شما ایمان بیاوریم؟ کدام خوابتان را تعبیر کنیم؟ (517880) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۳:۱۶:۲۸
احسنت
حضرات برای ارتقاء خودشان به هیچ مقاله ای نیار ندارند (517934) (moderator19)
 
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۲:۰۶:۵۰
اینجانب تو این 5 سال دولت محترم ! به عنوان وارد کننده ،از ال سی بانکی ( پرداخت مدت دار) 7 ماهه رسیدم به خرید نقدی ، بعد دولتی ها سخنرانی میکنند بله ما تحریما رو دور زدیم ، هیچ مشکلی نیست مردم مقاومند!
پوست ما کنده شده شما سخنرانیشو میکنید؟ (517885) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۲:۱۲:۰۲
سلام . همونطوری که نگارنده نوشته این مساله برمیگرده به دعواهای سیاسی، بهتر است که جامعه علمی خودشو درگیر این مسائل نکنه.. این ژورنال درسته که خیلی معتبر است اما همه دنیا نیست. میشه مقالات رو در ژورنالهای دیگه به چاپ رسوند. اما بهتر بود مسولین علمی کشور درگیر این داستان نباشند. من دانشجوی دکترا در مالزی هستم ، وقتی این خبر را شنیدیم همچیز رو گذاشتیم به حساب نظام و دولت و ... اما واقعیت این نیست. اگه اونها مارو تحریم کردند بهتر بود ما سکوت پیشه کنیم. چون ایرانیها در بین میلیونها مقاله که واسه این ژورنال فرستاده میشه سهم چندانی ندارند.. پس تحریم کردن این ژورنال بیشتر به جک شبیه است و سبب ایجاد بی اعتمادی در بین جوامع علمی کشور نسبت به سیاستهای نظام میشه . (517890) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۷:۱۰:۵۷
داداش الزویز یه ژورنال نیست، بلکه یه انتشاراته که کلی ژورنال رو تحت پوشش داره (518098) (moderator19)
 
احسان
۱۳۹۰-۰۸-۰۴ ۰۹:۳۶:۳۴
بسمه تعالی
به عنوان اعضاء هیات علمی دانشگاه آزاد تصمیم گرفتیم این مصوبه را اجرا نکنیم
والسلام

به آقایان وزارت علوم بفرمایید ژورنالهای دانشگاه آزاد که تحریم، ژورنالهای الزویر هم که تحریم، حتما چند روز دیگه آی تریپل ای رو هم تحریم می کنید می فرمایید فقط ژورنالهای وزارت علوم!

بفرمایید گذشت زمانی که وزارت علوم تصمیم بگیره ما عمل کنیم.
این بار از ما نظرسنجی می فرمایید ما به شما میگیم چیکار کنید.
با همین ژورنالها پروفسور شدید در رو بستید! (518309) (moderator19)
 
نظام
United States
۱۳۹۰-۰۸-۰۴ ۱۷:۱۹:۳۱
با سلام و احترام
باور بفرماييد با چشم خودم ديدم و شاهد بودم كه يكى از فرهيختگان علمى مملكت را كه سمت استادى بسيارى از فرهيختگان ديگر را دارد و وفادار به دين و ملتش بود را يك مدير كل دفتر همكاريهاى علمى وبين المللى وزارت علوم مدت زيادى پشت در اتاقش معطل كرد! اين انسان شريف و اتفاقاً از اساتيد و پيشكسوتان دانشگاه صنعتى شريف بود و براى كار اجرايى شركت در يك سمينار مهم علمى به اين واحد از وزارت علوم مراجعه كرده بود. خودش هم مراجعه كرده بود نه گماشته اى از طرفش براى پيگيرى كارش! بنده وارد اتاق مدير مربوطه شدم ( چرا من شدم؟ چون همكار بودم) اقاى مدير بيكار نشسته بود .تعجب كردم.كفتم اقاى دكتر ....پشت در منتظر است ! پاسخ دادند ولش كن بذار باشه! گفتم اخه درست نيست . گفت ميخواد بره خارج!؟ سريعاً از اتاق بيرون امدم از اقاى دكتر ( دكتر واقعى!)نه از اين غير واقعى ها عذر خواهى كردم و از واحد مربوطه خارج شدم. ببينيد اينگونه افراد مسوليت اعمال نظر و انهم از نوع تنگش را در تصميم گيرى و حتى اجرا را دارند! أفرادى كه چيزى بارشان نيست. ببيتيد و تحقيق كنيد كه در حال حاضر چه كسانى مسؤليت روابط علمى و بين المللى وزارت علوم و يا ديگر واحد هاى بين المللى اش را دارند. !؟ ببينيد ايا چنين مسؤليت هايى در حدشان است. در مملكت ما كارهاى بزرگ را به ادمهاى كوچك ميدهند وكارهاى كوچك را به ادمهاى بزرگ! اگر انتخاب و انتصاب بر مبناى شايستگى باشد هيچ مشكلى پيش نخواهد امد.
بله عزيزان اين موضوع تحريم و عكس العمل وزارت علوم يك نوع خود زنى است! صد البته بايد با عالمان دانشگاهى و علمى در رابطه با چنين موضوع حساس و حياتى مشورت نمود و ضررو زيان و يا منافع را سنجيد! همينطور خيلى عذر ميخوام " يلخى" كه نميشود عمل كرد! اطلب العلم ولو بالصين از يادمان نرود. البته با حساب. در داخل كه به پژوهش انچنان بها داده نميشود ! در خارج كه اينهمه بودجه صرف كار هاى تحقيقاتى ميكنند چرا خودمان را كنار بكشيم. بايد قدرى متوجه باشيم. دفاترى مثل همكاريهاى علمى و بين المللى وزارت علوم و يا كميسيون ملى يونسكو وابسته به وزارت علوم مديرانش بايد از فرهيختگان علمى و فرهنگى جامعه باشند. از كسانى باشند كه بتواننددر خط مقدم اين جبهه قرار بگيرند مثل يك " افسر"
قدرت تجزيه و تحليل و تصميم درست و به موقع را دارا باشند. حالا تى را ايجاد نكنند تا اب به اسياب دشمن ريخته شود و دوست را هم دشمن كنند. از اطاله كلام پوزش مى طلبم. والسلام  (518579) (moderator19)
 
mohammad
Portugal
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۲:۱۳:۴۸
نکته‌ای که منو خیلی‌ اذیت می‌کنه اینه که این آقایون فکر کردن دارن برا یه مشت آدم عادی و بیسواد تصمیم می‌گیرن، در حالی‌ که این قشر اگه خیلی‌ بیشتر از اونا نفهمن کمتر از اونا نمی‌فهمن و این یه‌جور توهین به شعور این همه استاد و دانشجو و پژوهشگر. نمی‌دونم چجوری به خودشون اجازه دادن برا این همه آدم باشعور تعیین تکلیف کنن و حتی تهدیدشون هم بکنن که اگه مقاله تون رو اینجا چاپ کنین بهتون نمره منفی‌ هم می‌دیم!! فکر کنم فردا حکم ارتدادشون رو هم صادر می‌کنن!! (517891) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۲:۲۳:۳۹
چه عجب یه ادم منطقی پیدا شد
بهتره وزارت علوم کوتام بیاد
این فقط خود تحریمی است و بس (517897) (moderator19)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۳:۴۴:۰۷
ما دو را بيشتر نداريم.. يا پول بدهيم و تكنولوژي را كه عامل مهم افزايش بهره وري و كاهش ضايعات و زيانها است از خارج و كشورهاي پيشرفته وارد كنيم كه حداقل در اين سالها به خاطر روابط تيره با كشورهاي صاحب فن آوري امكان آن نيست يا خيلي كم است.. راه دوم اين است كه با بودجه هاي بالا و تحقيق و پژوهش اين فن آوريها را در داخل بومي كنيم كه اين امر بعضا زمان بر است و تا آن زمان ما بايد با فن آوريهاي قديمي و كهنه و مصرف سوخت بالا و زمان زياد و بهره وري كم بسازيم.... (517951) (moderator19)
 
اکبر
United Kingdom
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۶:۰۵:۱۱
تحریم کردن الزویر از طرف ایران به صورت بسیار مخربی به کاهش تولیدات علمی با کیفیت ایران می شود و مهاجرت نخبگان را افزایش میدهد. امیدوارم نمایندگان مجلس به ویژه دکتر توکلی با عکس العمل سریع و قاطع جلوی اجرایی شدن این تصمیم مخرب را بگیرند. (518052) (moderator19)
 
اکبر
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۶:۰۷:۵۷
تحریم کردن الزویر از طرف ایران به صورت بسیار مخربی به کاهش تولیدات علمی با کیفیت ایران می شود و مهاجرت نخبگان را افزایش میدهد. امیدوارم نمایندگان مجلس به ویژه دکتر توکلی با عکس العمل سریع جلوی اجرایی شدن این تصمیم را بگیرند. (518053) (moderator19)
 
سید ایمان
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۷:۴۹:۵۷
من دانشجوی ارشد دانشگاه تهرانم.چند روز پیش می خواستم از الزویر چند مقاله دانلود کنم که دیدم صفحه الزویر بالا نمیاد.از دوستام شنیدم که به پیشنهاد آقای رهبر(رییس دانشگاه تهران)،ایران الزویر رو تحریم کرده!!!نمی دونم باید بخندم یا گریه کنم! (518114) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۹:۰۶:۴۷
لطفا تعداد منفی ، مثبت ها را نشان دهید تا منعکس کننده افکار عمومی شود. (518148) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۱۹:۴۸:۳۴
مدیران عملکردشان در شرایط بحرانی است که مشخص می شود، وگرنه در شرایط عادی که همه می توانند تصمیم بگیرند. در شرایط سخت است که باید تدبیر کرد، باید تنش را کم کرد و باید تصمیمی خردمندانه گرفت تا هم منافع ایران و ایرانیان حفظ شود، و هم بدخواهان نتوانند به اهدافشان برسند.
معتقدم که جا داشت و جا دارد که تدبیر بهتری بخرج دهیم. (518164) (moderator19)
 
سپهر
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۲۰:۲۵:۴۰
تنها یک راه وجود دارد. باید به میلیون ها جوان دانش آموخته میدان داد. نه تنها باید دستشان را برای خلاقیت و ابداع باز گذاشت بلکه باید با حمایت آن ها را به خطر کردن و ماجراجویی واداشت.
مگر کشور ( دولت + خانواده ها ) هزینه رشد جسمی و بلوغ فکری این جوانان را نپرداخته است؟ پس حل مشکلات علمی وظیفه این جوانان و عدول از آن باعث سرزنش آنان است.
هیچ فکر کرده اید که چرا جوانان نخبه به خارج مهاجرت می کنند؟! به نظر من حد اقل عده ای از ایشان به این دلیل ترک وطن می کنند که کسی از تخصص آنها استفاده نمی کند.
باید از جوانان نخبه خواست. اگر نتوانند مشکلات را حل کنند چرا در دانشگاه ها را نبندیم؟؟؟!
البته میدانم که می توانند (518175) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۰۸-۰۴ ۰۰:۵۸:۴۰
تا حالا کدام وزیر علوم را دیده اید که اینقدر بدون علم حرف بزنه. من موندم هر روز یک قانون جدید ابلاغ می کنند، این از وضعیت آزمون دکتری که پس از دو سال هنوز نتونستند یک شیوه درست پیدا کنند ، این از وضعیت پذیرش بالای دانشجو بدون افزایش امکانات آموزشی. من موندم که جامعه علمی کشور از دست این آقایان به کجا پناه ببرند.... (518248) (moderator19)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۴ ۱۰:۳۱:۵۷
دوستان واقعا از این مسئولین انتظار دیگه ای داشتید؟ آخه با چه منطقی این تصمیم گرفته شده؟ دست کم اعلام کنند که ما بی منطق ها هم درک کنیم!!!!!!! (518341) (moderator19)
 
دانشجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۴ ۱۱:۱۶:۰۰
تصمیم وزارت علوم تصمیم کارشناسانه ای نبود. زیرا Elseveir ناشر تعداد زیادی از مجلات علمی دنیا است. بنابراین با این تصمیم ما جامعه علمی خودمان را تحریم کرده ایم. (518375) (moderator19)
 
حسین
New Zealand
۱۳۹۰-۰۸-۰۴ ۱۱:۵۵:۰۱
آیا تا بحال در بازی فوتبال دیدید که یک بازیکن خودشو دریپل بزنه؟ در حقیقت این حالت زمانی اتفاق می افته که بازیکن پا به توپ خودش هم نمی فهمه چی کار میکنه با توپ! دقیقا همین مسئله الان برای جناب .. رهبر و دانشجو اتفاق افتاده که متاسفانه با این به اصلاح تحریمشون اسباب خنده برای سیاستمدارهای غربی درست کردند. ی جریایی مثل تحریم کردن صادرات خودرو ملی به کشورهای غربی می مونه؟! (518412) (moderator19)
 
علی
۱۳۹۰-۰۸-۰۴ ۱۵:۳۳:۰۸
به جای درگیر شدن با دنیا و فکر در مورد اینکه چه واکنشی به تحریم های جدیدتر بدیم برای یک بار هم که شده فکر کنیم چه جوری میشه تنش با دنیا را کمتر کرد و تعامل بهتری با جهان داشت. به خدا راه حل های بهتری از تشدید تشنج هم وجود داره. (518527) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۰۸-۰۴ ۱۶:۲۰:۲۱
امیدوارم مسئولین علمی هم سر عقل بیان و تحریم الزویر رو بردارن، راههای دیگه ای هم برای تنبیه الزویر هست که نه اقتدارمون از بین بره و نه جامعه علمی کشورمون که با تمام سختی ها دارن زحمت میکشن به مشکلات بیشتر برنخورن
میدونید که کشورهای دنیا با چه شرایطی نخبه های ما رو جذب میکنن
شما هم اگه کمک نمیکنید لااقل سنگ اندازی نکنید. (518551) (moderator19)
 
دانیال
United States
۱۳۹۰-۰۸-۰۴ ۲۲:۴۵:۵۹
خواهش می کنم آقایان تصمیمات منطقی تر و کارشناسی شده تری اتخاذ کنند. به خدا وضعیت ما دانشجوهای دوره دکتری خیلی اسف باره. ما برده های علمی هستیم که مجبور به تولید مقاله isi هستیم تا فارغ التحصیل بشیم. این تصمیمات فقط به وخیم تر شدن اوضاع ما منجر میشه.
لطفا منطقی و نه احساسی، علمی و نه سیاسی تصمیم بگیرید. (518689) (moderator19)
 
محمدرضا
Latvia
۱۳۹۰-۰۸-۰۵ ۰۹:۴۸:۰۵
بسمه تعالی
دانشجویان دکتری که نیاز به مقاله Isi برای دفاع دارند چه کنند لطفا پس شرط مقاله خارجی از دفاع برداشته شود ماهها دانشجو دکتری پشت این نشریات و عدم پاسخ یا رد بهونه وار می ماند
والعاقبه للمتقین (518852) (moderator19)
 
علی
Netherlands
۱۳۹۰-۰۸-۰۵ ۱۳:۱۹:۵۰
استاد گرامی ،

لطفا توجه نمایید که الزویر به دستورات اتحادیه اروپا عمل کرده است و بسیار واضح است که یک شرکت تجاری مایل به تضعیف بازار خود نیست و او نیز همچون ما متضرر است. آیا اگر دیگر ناشرین هم بنا به دستور اتحادیه اروپا دسترسی را قطع کنند آنوقت ما به هیچ ناشری مقاله نمی دهیم؟!!
این وظیفه مسولین سیاست خارجی ماست که با اتحادیه اروپا تماس گرفته و نام این دو دانشگاه را از تحریم خارج کنند. (518979) (moderator19)
 
حسین
۱۳۹۰-۰۸-۰۶ ۰۸:۰۷:۴۲
به نظر من این تصمیم آگاهانه اخذ شده و هدف اصلی ایجاد نارضایتی در بین قشر علمی کشور میباشد. میخواهند روند خروج نخبگان را از کشور تسریع کنند وبه همه اعلام کنند دولت فعلی غیر منطقی و غیر قابل پیش بینی است. ریشه اینها بی ارتباط با جریان انحرافی نیست. (519291) (moderator19)
 
ناشناس
۱۳۹۰-۰۸-۰۶ ۰۸:۳۷:۵۲
ای کاش تصویب میکردند تا یک انتشارات جدید در ایران ایجاد شود و اساتید را تشویق میکردند مقالاتی را به مرور زمان در مجلات این انتشارات به چاپ برسانند. ارتباط با دنیا را حفظ میکردند تا از سایر کشورها نیز در این جورنالها مقاله چاپ کنند و نهایتا تا جایی که اکثر مجلات این انتشارات به درجه isi برسند و ما در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم.
آن موقع اگر خواستند تحریم کنند حداقل کسی خنده اش نمیگرفت. جالب است که بدانید اکثر جورنالهای الزویر در سطح Q1 هستند. یعنی بهترین ها در هر حوزه علمی. (519299) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۷ ۱۳:۱۵:۵۹
دوست عزیز چم چار ه کن !!!!!!!
با فیلترینگ شدید که مردم را از دانلود کردن گرانترین کتب و مقالات علمی بین المللی بصورت رایگان محروم کرده است دیگر تحریم علمی از آن جرفها صد من .........! (519786) (moderator19)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۹ ۰۰:۵۵:۰۴
وقتی این همه نظر یک خبر که جنبه علمی داره میبینم،خوشحال میشم که میبینم اکثر خوانندگان الف تحصیل کرده هستند.ببخشید که نظرم ربطی به بحث نداره (520693) (moderator19)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۹ ۱۵:۴۴:۳۷
توي يه حكايتي از ملا خونده بودم كه دروغي گفته بود بعد خودش باورش شد
اين همه مقالات رنگارنگ و عجيب و غريب غير از اينكه حقوق اعضاء محترم هيئت علمي رو ببر بالا واقعا بدرد كدام بخش از اين مملكت ميخوره.
خب ما با اين از ما بهتران سر و كار داريم و ميبينيم كه ارزش واقعي اين نوشته هاي كليشه اي كه آخر كار با برنامه هاي آماري و تشكر و قدرداني تموم ميشه چقدره. مطمئن باشيد با چاپ اين مقالات و تحريمش هيچ اتفاقي نميفته. باور نداريد پس ببينيد كه بعد از تحريم هم آب از آب تكان نميخوره. (521062) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۸-۰۹ ۲۲:۰۲:۴۹
وقتی درباره تحریم اقتصادی نتوانستیم کاری کنیم در این باره هم بعید است چون خیلی جالب وقتی در اینترنت دنبال یک مقاله علمی هم می گردی یک دفعه سایت فیلترینگ جلوت ظاهر می شود در صورتی که اصلا در آن سایت مقاله علمی موچود است! (521230) (moderator19)
 
حسین
۱۳۹۰-۰۸-۱۰ ۰۹:۱۴:۲۱
چاپ یک مقاله در یک مجله معتبر بخشی از فرآیند یادگیری دانش است.زیرا تحقیقات شما توسط بهترینها در آن حوزه داوری میشود و معمولا شما پیشنهاداتی را برای بهبود کار خود و تحقیقات آتی دریافت میکند. در صورتیکه با چاپ مقاله در مجلات ضعیف داخلی چنین فرصتی را از دست خواهید داد.
ضمنا با چاپ مقاله در مجلات معتبر میتوان دید که تحقیقات شما چگونه توسط دیگران ادامه داده شده است.در صورتیکه با چاپ در مجلات ضعیف داخلی چنین فرصتی فراهم نیست. (521377) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۱۳ ۰۰:۴۳:۰۵
جناب اقای توکلی
بنده یک استاد دانشگاه هستم کارم این است که منابع متعدد را مطالعه کنم تا بتوانم پاسخگو باشم برای همین مجبور شدم اینترنت پرسرعت 512 بیاورم تا شاید بتوانم با دنیای علم ارتباط برقرار کنم. باور بفرمایید آنقدر سرعت اینترنت را مقامات پایین آوردند که من امشب از ساعت 7 شب تا نه شب نتوانستم یک مقاله بی دی اف را ذخیره کنم
این است پاسداشت مقام علم در ایران (548525) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۱۳ ۰۰:۴۳:۵۸
سرعت اینترنت پر سرعت شاید 10 هم نباشد آنوقت ما مدعی هستیم که کشور ی آزاد هستیم (548528) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۱۳ ۰۰:۴۴:۳۹
جناب با فیترینگ چه کار کنیم شما ها که نماینده هستید از ما دانشمندان دفاع کنید (548530) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۱۹:۵۳:۰۷
از وقتی که آقای دانشجو وزیر علوم شدند ضربات زیادی به وزارت علوم خورد. نمایندگان مجلس هم ایشان را استیضاح نمی کنند. ضمنا من در تابستان توانستم مقالاتی را بدست بیاورم اما این روزها که سرعت اینترنت شاید کمتر از 10 است چگونه منابع تهیه کنم از رساله ام که سال آینده باید دفاع بشه، دفاع کنم؟ (553238) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۱۹:۵۳:۴۳
جناب توکلی ما دانشجویان تحصیلات تکمیلی خواهان استیضاح و برکنار ی وزیر علوم هستیم (553239) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۱۹:۵۴:۴۷
همه کسانی که به سایت ها سر می زنند به نحوی تحصیل کرده هستند زیرا آدم بی سواد که نمی تواند از اینترنت سر در بیاورد (553240) (alef-11)
 
دانشجوی دکتری
United States
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۱۹:۵۷:۱۹
با این همه فیلتر و سرعت کم اینترنت چه کار کنیم؟
ما اینترنت پر سرعت 512 گرفتیم که باید 60 کیلوبایت در ثانیه باشد / فکر می کنید چقدر است؟
54 بایت در ثانیه / و این یعنی هیچ فقط مخابرات جیب مردم را به این طریق خالی می کند (553241) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۱۹ ۱۷:۳۸:۱۷
الان که ما در حال استفاده از اینترنت پر سرعت هستیم سرعت دانلود بایت در ثانیه است در حالیکه باید بالای 60 کیلوبایت در ثانیه باشد وضعیت واقعا استفناک است. (554769) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۲۱ ۲۲:۴۳:۴۷
بنده دانشجوی دکتری هستم سال آینده می خواهم دفاع کنم با این سرعت اینترنت حتی نمی توانم یک مقاله pdf را باز کنم شما بفرمایید بنده چکار کنم؟ (557544) (moderator7)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.