نظر منتشر شده
۴۸۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 272220
حجاب قانونی یا حجاب اجباری؟
حسین سوزنچی*، 1 خرداد 94
تاریخ انتشار : جمعه ۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۴
از مسائلی که هر از چندگاهی بحثهایی را در جامعه ما برمی‌انگیزاند بحث درباره حجاب و موضع نظام در قبال آن است. حقیقت این است که اصل مساله، چندان دشوار نیست؛ اما طرح غلط مساله و فضای تبلیغاتی‌ای که پیرامون آن پدید آمده، باعث شده ابهامات فراوانی پدید آید و به عنوان یک سوال مشکل جلوه کند. در اینجا تلاش می‌شود با واضح ساختن صورت مساله، پاسخی منطقی و موجه برای آن ارائه، و نشان داده شود که چگونه طرح غلط آن می‌تواند کاری کند که برخی با مقدمات کاملا صحیح، به نتیجه کاملا غلط برسند!

اصل مطلب:
برای ساده شدن استدلال، مطلب در چند بند به تفکیک ارائه می‌شود:

۱) آیا اسلام حکم خاصی در مساله پوشش زنان دارد؟
پاسخ این مساله بقدری آشکار است که نه تنها بین شیعه و سنی در آن اختلافی نیست، بلکه امروز حتی دشمنان اسلام هم، نوع حجاب زنان را مهمترین علامت مسلمانی زنان می‌دانند و به همین جهت با آن چنین مخالفت می‌کنند.

۲) آیا این حکم اسلام، یک حکم شخصی برای زنان است یا یک حکم اجتماعی؟
اساسا قوانین حجاب در اسلام، ناظر به حضور زن در مقابل نامحرم است نه در حریم خصوصی خود، یعنی ناظر به حضور زن در مجامع عمومی است؛ پس سنخ این حکم، یک حکم اجتماعی است، نه یک حکم شخصی و مربوط به حریم خصوصی.

۳) آیا مساله پوشش افراد در مجامع عمومی، جزء مباحث «حقوق مدنی» محسوب می‌شود که مشمول یک قانون الزام‌آور اجتماعی باشد یا خیر؟
پاسخ این هم بحثی ندارد. قطعا این مساله در زمره حقوق مدنی است و ساده‌ترین شاهد آن هم این است که تمامی جوامع در قبال این مساله، قانون دارند (چنانکه کاملا برهنه ظاهر شدن در اماکن عمومی، در تمام کشورها ممنوع است و مقداری از پوشش در تمام جوامع برای زن و مرد الزامی است که البته در جوامع مختلف، درباره این مقدار اختلاف نظر دارند). همچنین تصویب قوانین علیه حجاب در کشورهای اروپایی، شاهد مهمی است که حتی جوامع سکولار هم مساله حدود پوشش را جزء مباحث حقوق مدنی و قابل قانون‌گذاری می‌دانند.

۴) در یک نظام اسلامی، آیا حقوق و قوانین مدنی باید تابع احکام اجتماعی اسلام باشد یا خیر؟
اساسا اسلامی بودن یک نظام و حکومت، معنایی جز این نمی تواند داشته باشد که آن حکومت درصدد پیاده کردن احکام اسلام باشد و این مطلبی است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی بدان تصریح شده است: «اصل چهارم: کلیه قوانین و مقررات مدنی، جزائی، مالی، اقتصادی،اداری، فرهنگی، نظامی، سیاسی و غیر اینها باید براساس موازین اسلامی باشد. این اصل بر اطلاق یا عموم همه اصول قانون اساسی و قوانین و مقررات دیگر حاکم است و تشخیص این امر برعهده فقهای شورای نگهبان است.»

با این مقدمات، تردیدی نمی‌ماند که نظام جمهوری اسلامی موظف است قانون حجاب در اسلام (که جزء احکام واضح و متفق‌علیه مسلمانان است) را که یک قانون مدنی برای پوشش زنان است به عنوان یک قانون رسمیت بشناسد و در اجرای آن بکوشد.

ریشه اشکال ها و ابهام ها
اگر مساله این اندازه واضح است، پس این جنجالها چیست؟ حقیقت این است که در فهم و اجرای این قانون، گاهی سوءتفاهم‌‌ها، بدرفتاری‌ها ویا صحنه‌سازی‌هایی رخ داده که دستاویزی برای نوعی تفریط و تحریف و شبهه‌افکنی قرار گرفته است.

به عنوان مقدمه، اشاره به این نکته لازم است که در حوزه حقوق تفاوتی هست بین حقوق مدنی و حقوق جزایی و کیفری. حقوق مدنی به بررسی و تنظیم روابط افراد جامعه با یکدیگر می‌پردازد؛ اما مشخصه بارز حقوق جزا (کیفری)، ضمانت اجرای شدید آن است. مثلا حقوق مربوط به روابط مالک و مستاجر یا قوانین رانندگی نمونه‌ای از حقوق و قوانین مدنی است؛ و قوانین مربوط به مجازات‌های دزد و قاتل، نمونه‌ای از حقوق کیفری.

اگرچه قانون، همواره توام با الزام است و رعایت هر دو دسته قانون برای حفظ جامعه لازم است، اما عرف جامعه (و نه لزوما عرف خاص حقوق‌دانان) تنها کسانی که قوانین دسته دوم را زیر پا می‌گذارند «مجرم» و «بزهکار» قلمداد می‌کند. در واقع در عرف جامعه، بین «تخلف از قانون» و «مجرم» بودن فرق می‌گذارند. مثلا در مورد کسی که با تخلف از قانون، حق موجر یا مستاجر را تضییع کرده (اگرچه اذعان دارند که کار بد و ناشایستی کرده) تعبیر «مجرم» و «بزهکار» به کار نمی‌برند. البته غالبا ضابطین قانون در هر جامعه‌ای (پلیس و نیروی انتظامی) تمایل دارند فرهنگی باب شود که مابه‌ازای هر تخلفی را «جریمه» بنامد و هر متخلفی «مجرم» قلمداد شود (تا با توجه به بار سنگین عاطفی این کلمه، چه‌بسا تخلفات کاهش یابد) چنانکه مثلا در کشور ما پلیس در مقاطعی درصدد فرهنگ‌سازی‌ای بود که کسی که از چراغ قرمز عبور می‌کند در ادبیات مردم «مجرم» قلمداد شود؛ اما حقیقت این است که عرف جوامع، با اینکه در مجموع این امور را ناپسند دانسته و مرتکب آن را مذمت می‌کنند، اما عنوان «مجرم» به وی نمی‌دهند.

البته گاه تخلف از قوانین مدنی بقدری شدید است که برای این حیطه‌ها قانون جزایی و کیفری تدوین می‌شود؛ مثلا عمده قوانین راهنمایی و رانندگی از سنخ قوانین مدنی است؛ اما ممکن است برای انجام برخی حرکات کاملا نامتعارف و رعب‌آور با وسیله نقلیه، قوانین کیفری و جزایی تدوین شود؛ و غالبا عرف مردم هم مرتکبین این گونه رفتارها را «مجرم» قلمداد می‌کنند.

اگر کسی در قوانین اسلام، در حوزه مسائل مربوط به زن و مرد نیک بیندیشد، درمی‌یابد که مساله حجاب، از سنخ مباحث حقوق مدنی؛ و احکامی همچون حکم زنا و لواط، در زمره قوانین مربوط به حقوق جزا (کیفری) می‌باشند؛ و اتفاقا قوانین نظام جمهوری اسلامی هم بر همین اساس تدوین شده است.

البته در کشور ما، دو عامل دست به دست هم داد که نوعی تلقی نادرست از الزام حجاب پدید آید: اول اینکه در مقاطعی، افرادی تندرو (نه در مقام قانون‌گذار یا ضابط رسمی قانون، بلکه بر اساس نظر شخصی خود) به بهانه «نهی از منکر» درصدد برآمدند با متخلفین از قانون حجاب، برخوردهای خشن (شبیه برخوردهای کیفری و جزایی) داشته باشند. از مزایای جامعه اسلامی به سایر جوامع این است که اسلام در قالب یک حکم شرعی به نام «امر به معروف و نهی از منکر» از تمامی آحاد جامعه خواسته است که از اجرای همگانی قوانین مدنی حمایت کنند و این مشارکت مردمی، ضامن اجرای این قوانین خواهد بود (چنانکه مثلا اگر مردم به قانون‌شکنانی که در رانندگی حق دیگران را پایمال می‌کنند تذکر دهند، وضع رانندگی در جامعه خیلی بهتر خواهد شد.) اما وقتی پای اجرای قوانین کیفری می‌رسد، به‌ویژه در جامعه‌ای که حکومت اسلامی دارد، مساله از حوزه «نهی از منکر» عمومی خارج می‌شود و این امر تنها باید توسط ضابطین قضایی انجام شود؛ چنانکه شرعاً هم کسی حق ندارد به بهانه «نهی از منکر»، شخصاً به اجرای حدود شرعی (مثلا حد زنا) اقدام نماید؛ و اجرای حدود تنها باید با حکم و مجوز حاکم شرع انجام شود. این مطلب نشان می‌دهد که چنان برخوردهایی واقعا مبتنی بر احکام اسلام و قوانین نظام اسلامی نبوده است، تا کسی اسلام یا نظام اسلامی را در این زمینه مقصر بداند.

عامل دوم این است که در مقاطعی، برنامه‌ریزی‌های حساب‌شده دشمنان برای ترویج بی‌بند و باری در مناطق خاصی از برخی شهرهای بزرگ، منجر به بروز رفتارهای کاملا غیرمتعارفی شد که لازم آورد یک سلسله قوانین جزایی نیز برای این گونه رفتارها (که شبیه همان مثال رانندگی نامتعارف، از حد مسائل مدنی تجاوز کرده بود) در نظر گرفته شود و در این موارد پای مداخله ضابطان قضایی (نیروی انتظامی) به مساله باز شود. دشمنان با توجه به قدرت رسانه‌ای‌شان، ورود نیروی انتظامی به چنین عرصه‌هایی را از سنخ تندروی‌های مذکور معرفی کردند؛ و اشتباهات و گاه غرض‌ورزی‌های معدودی از این ضابطان قضایی هم مویدی بر تلقی مذکور شد و همین بهانه‌ای داد به دست مخالفان، تا اصل مساله را زیر سوال ببرند.

اکنون ترفندی که مخالفان حجاب در این زمینه در پیش گرفته‌اند، این است که با به کار بردن کلمه «اجبار»، مساله را به نحو خاصی طراحی می‌کنند که مخاطب، گرفتار نوعی بازیِ باخت-باخت شود. وقتی مساله به این صورت مطرح می‌شود که «آیا اسلام طرفدار حجاب اجباری است؟» هرپاسخی، باخت موضع شما در قبال حکم اسلام را قطعی کرده است: اگر گفتید «نیست»، یکی از واجبات اسلام را که مورد اتفاق شیعه و سنی است انکار کرده‌اید؛ و اگر هم گفتید «هست»، بار منفی کلمه «اجبار» در دوره‌ای که شعار آزادی مهمترین محور ارزش‌گذاری ها شده، چنان بر دوش شما سنگینی می‌کند که از اسلام چهره‌ای خشن ارائه می‌گردد و موجب می‌شود فضاهای عاطفی بر تحلیل منطقی غلبه کند.

نمونه‌ای از افتادن در این دام دشمن
اخیرا روحانی محترمی که دغدغه‌های فرهنگی مشهودی دارد، از زاویه همین دغدغه‌ها، به مخالفت با قانون حجاب به عنوان یک قانون حکومتی پرداخته، و جالب است که از مقدماتی که برای مخالفت با حجاب الزامی استفاده کرده، که به لحاظ منطقی، از آن مقدمات، ضرورت قانون الزامی حجاب اثبات می‌شود! به تعبیر دیگر، تحلیل ایشان، به گونه‌ای است که خروجی آن، نقیض مقدماتش است! ایشان در ابتدا بدرستی بین سنخ «مسائل اعتقادی» با «رفتار بیرونی که جنس اجتماعی دارد» تفاوت می‌گذارند و باز بدرستی نشان می‌دهند که اجبار تنها در دسته دوم فرض دارد نه در دسته اول؛ و بلکه در خصوص دسته دوم، هر نظام اجتماعی‌ای باید قوانینی ارائه کند تا جامعه نظمی داشته باشد. آنگاه، مبتنی بر این مقدمات صحیح، نتیجه می‌گیرند که «یکی از اشتباهات ما در جمهوری اسلامی اجبار حجاب بوده است»!

آیا حجابی که الزام می‌شود یک «اعتقاد» است یا یک «بروز اجتماعی و دینی»؟ واقعا چه تفاوتی بین «حدود شرعی» (که ایشان الزام قانونی در آنها را پذیرفته) با «حجاب» وجود دارد؟ آیا تفاوت آنها در این است که، طبق تصور ایشان، یکی را می‌شود قانونی کرد و دیگری را خیر؛ یا باید پذیرفت که هر دو قانون مبتنی بر شریعت و لذا قانونهایی الزام‌آور هستند و تفاوت تنها در این است که یکی از سنخ قوانین کیفری است و دیگری از سنخ قوانین مدنی؟ اگر ایشان می‌پذیرند که بروزهای اجتماعی محل قانونگذاری و الزامات قانونی است، و اگر قبول دارند که حکومت اسلامی قوانینش را بر اساس قوانین مدنی اسلام باید بنا کند، پس مقصر دانستن نظام به خاطر التزام به این قانون چه توجیهی دارد؟ آیا واقعا اقدام نظام جمهوری اسلامی اشتباه بوده است یا سنخ تحلیل ایشان؟

*حسین سوزنچی – دانشیار دانشکده باقرالعلوم (ع)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۰:۴۱:۴۳
یک سوال . چرا با وجود این موارد در مدینه در زمان پیامبر حجاب اجباری نبود ؟ (2902363) (alef-1)
 
محب
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۱۷:۳۵
هیچ میدانی چه میکنی؟داری گناهی انجام میدهی که چیزی برایت ندارد…شاید اگر کسی دروغ می گوید هدفش این است که مشکلش حل شود و یا از مهلکه ای که گرفتار شده رهایی یابد و شاید کس دیگری با چشم چرانی به دنبال لذت جویی هایش می رود و شاید هزاران گناه دیگر که در پی لذت جویی انجام می شود.
ولی تو چه؟ فقط به صورت عروسکی بزک کرده در خیابان و یا مترو و خیلی از مکان های عمومی دیگر راه میروی و بدون آنکه برایت لذتی داشته باشد گناه برایت می نویسند میدانی چرا؟
چون از خیلی ها سلب آرامش میکنی چرا دوست داری فرم بدنت را همه ببینند؟ به دنبال چه میگردی ؟
اگر در معرض نگاه چند چشم چران قرار بگیری خوشت می آید؟ چه چیزی عایدت می شود ؟
بدان فقط با چند لحظه نمایاندن خودت در انظار عمومی چندین جوان را در آن روز بدون آرامش و یا با گناه به خواب برده ای…
روز قیامت چه جوابی داری بدهی مگر رسالت پیامبر بر تو تمام نشده بود مگر نباید فاطمه زهرا(س) الگوی تو باشد چرا به دنبال” لیدی گاگا” و امثال آنها رفتی؟
شاید با خودت بگویی مگر این همه زنان که در کشورهای دیگر به هر شکل که میخواهند ظاهر می شوند مشکلی برایشان پیش آمده؟باید بگویم حیا و عفت ثروت بزرگی است که سلامت جامعه را تضمین میکند خیال نکن آنانی که در جوامع غربی به بدترین شکل بیرون می آیند ، مشکلی برایشان پیش نمی آید تابستان سال گذشته پلیس شیکاگو به مردم شهر اعلام کرد تا زنان حتی الامکان از پوشیدن لباس های عریان خودداری کنند تا آمار تجاوز کاهش یابد در ثانی در آن جوامع شیطان دیگر کاری با آنها ندارد نیازی نیست به خود زحمتی بدهد او با من و شمای شیعه گلاویز است چون خوب میداند فاطمه زهرا(س) حق است پس تا جایی که امکان دارد میخواهد ما را نیز به بیراهه ببرد.
بد نیست بدانی که زن سوری پاکدامن در مقابل جانی صفتان داعش سر خم نکرد و به چه شکلی به شهادت رسید او را با یک سیم فلزی خفه کردند فقط به خاطر اینکه به ارزش‌های آزادی که گروه داعش اشاعه می دادند تن در نداد.
روحش شاد باشد مطمئنا فاطمه زهرا(س) به استقبالش می آید…….
با توام ای ساپورت پوش و بد حجاب محترم بد نیست گاهی به دل خون امام زمانت نظری کنی و بدان شاید چند دقیقه دیگر لحظه مرگ تو باشد…آنگاه چه خواهی کرد؟
این را بدان شیطان بزرگترین چیزی را که از تو میگیرد وقت توست و دائماً این ذهنیت را در شما تلقی میکند که حالا وقت جوانی است و باید لذت جوانی را برد و بعد از زمانی توبه خواهم کرد و فرد مومنی خواهم شد ولی پیامبر تو گفته است در جوانی پاک بودن شیوه پیغمبریست…………….
برگرد و پوششت را فاطمی کن بگذار در انظار عمومی نماینده خدا در زمین باشی……. (2902865) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۵۸:۲۱
تو خوبی:))))))))) (2903047) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۲۲:۴۱
در عرف اون جامعه حجاب لازم بوده و همه حجابشون رو رعایت می کردن یعنی اینقدر به پیامبر توجه داشتند که به خودشون اجازه مخالفت علنی و مستمر نمی دادند هرچند ممکنه در خفا کارهایی می کردند. به علاوه تبلیغات ضد حجاب هم به نظر نمیاد بوده باشه تا مردم رو تحت تاثیر قرار بده (2903166) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۲۸:۲۱
حرف کاملاً نابجایی هست. اون زمان پوشوندن پاها از زانو به پایین به هیچ عنوان بین زنها رایج نبوده، پوشوندن مو هم فقط بین برخی طوایف دیده میشده. بین مسلمون و غیر مسلمون هم در این باره هیچ تفاوتی نبوده. (2903966) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۲:۴۲:۵۱
کجا نوشته ؟ نگید توی اینترنت خوندم . (2911329) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۱۰:۲۹
من در تعجبم که با انهمه فساد و دروغ و... چرا فقط برای بعضی ها حجابی مهمه که اصولا در زمان هیچ پیامبر و امام بزرگواری اجباری نبوده است ولی همه انها بلا استثنا روی دروغگویی و فساد تاکید داشتن. (2903497) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۲:۵۹:۵۷
شما مطمئنی که مثلا من که از بدحجابی نواسیمون تو خیابون حالم بد میشه از شنیدن دزدی و اختلاس و فساد خوشحال میشم!!؟؟
چرا برای بزرگ شمردن بعضی گناها بقیه رو کوچیک میکنین آخه!؟
جهت اطلاعتون عرض کنم که بدحجابی هم تاثیرات منفی زیادی در جامعه خصوصا جوانان و نوجوانان میذاره پس اینقد دست کم نگیریدش لطفا..
ما از اختلاس و دزدی بیت المال بسیار ناراحتیم و خواستار رسیدگی مسئولین هستیم و همونطور از بدحجابی و بی حیایی هم ناراحتیم..
ضرب المثل می بخور منبر بسوزان مردم آزاری نکن، منظورش اینه که مردم آزاری و مال مردم خوردن گناه خیلی بزرگیه، نه اینکه می خوردن و منبر سوزوندن و بی حجابی اصلا گناه نیست!!! (2904954) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۳۱:۴۲
اگر از بد حجابی حالت بد میشود میتوانی نگاه نکنی ولی در مورد اختلاس با نگاه نکردنت مشکل را دو چندان کرده ای (2906954) (alef-11)
 
فرزاد
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۲۰:۴۵:۴۵
خود آرایی و مورد توجه قرار گرفتن از خصوصیات ذاتی خانم هاست و از آن لذت زیادی می برند اما ظاهرا از حس حسرتی(بعضا شدید) که در دل جوانان مجرد و حتی مردان متاهل ایجاد می کنند بی خبرند (شاید هم باخبرند!) .این کار مانند آن است خانم محترمی غذای خوشمزه ای درست کرده در همین حال از پنجره متوجه کودک یتیمی و گرسنه ای می شود که در کوچه روبرو در گوشه ای کز کرده و با ظرفی از غذا به طرف او می رود در همین حال عابری که از عمل انسانی آن خانم به وجد آمده ار او می پرسد آیا این غذا را برای این کودک یتیم آورده ای ؟ آن خانم جواب می دهد البته که نه ،این غذا را برای فرزندانم درست کرده ام فقط می خواستم این کودک گرسنه بداند من چه آشپز قابلی هستم . و رهگذر بهت زده دور می شود . راستی لذت بردن از رنج کشیدن دیگران چه نام داشت ؟! (2909040) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۳۲:۵۷
حجاب اگر انقدر مهمه چرا حتی جزو فروع دین هم نیامده (2906956) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۶:۵۷:۱۳
از کجا این مطلب را آوردی؟ (2908458) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۲:۳۰:۰۰
یه سوال برام پیش اومد
اگه حجاب واجب نیست پس چرا معصومین وعده عذاب به بدحجاب دادن!؟
دقت کنید ائمه بزرگوار نگفتن که اگه یه زن مومن حجاب نداشت عذاب میشه،بلکه به طور کلی از کلمه زن استفاده می کنن...
در واقع فرق بین واجب و اجبار رو درکلام دوستان درک نمی کنم..
بالاخره حجاب واجبه، امر به اون هم واجبه..
بی حجابی حرامه نهی از اون هم حرامه..
حالا با یه کلمه "اجباری" چی رو می خوایم تغییر بدیم!؟
دوستانی که از یک آیه به این نتیجه میرسن که فقط زنان مومن اون هم به صورت دل بخواهی حجاب داشته باشن؛ میشه بگین اگه یه زن اهل کتاب بدون حجاب تو انظار عمومی جامعه اسلامی حضور پیدا کنه باید نهی از منکر کنیم یا نه!؟حالا اگه همه زن ها یاد گرفتن و گفتن ما مسلمون نیستیم جامعه به کجا کشیده میشه!؟
چیزی که معروفه این بوده که حجاب زن فقط حکم اسلام نبوده و در بقیه ادیان هم واجب شمرده میشده، اونهایی که میگن حجاب اجباری در زمان حکومت پیامبر وجود نداشته، مطمئن هستن که اصلا تو جامعه اون زمان بدحجاب وجود داشته!!؟؟ و اصلا یه حکم بی معنی برا اون دوره نبوده!!؟؟ (2904889) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۹:۵۸:۵۴
كي گله واجب نيست. اما برأي زنان مؤمن كه به
ان اعتقاد دارند. قران را بخوان (2906176) (alef-11)
 
ام فاطمه
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۴:۰۳:۳۸
در زمان پیامبر و اصلا کلا در اسلام حجاب برای کنیزان(زنانی که آزاد نبودند) و زنان سالخورده که امید ازدواج ندارند واجب نیست و نبوده و در خود قرآن هم وقتی به زنان مومن خطاب میشه که حجاب داشته باشند بعدش میگه این براشون بهتره به خاطر اینکه شناخته بشن (از کنیزان) و مورد آزار بیمار دلان قرار نگیرند. خوب پس یعنی همیشه باید در جامعه یه تعداد زنانی باشند که حجاب نداشته باشند و اونوقت زنان با حجاب از اونها شناخته بشند و مورد آزار قرار نگیرند.

در ضمن شما خطاب قرآن به مومنان و مومنات رو برای داشتن عفاف و حجاب که حجت هست و به هیچ عنوان بدونه حکمت نیست رها کردین و به روایات عذاب زنان بی حجاب استناد میکنید؟ شاید روایات ناقص یا تحریف شده باشه ولی قرآن که اشتباه نمیگه. (2907927) (alef-11)
 
میثاق
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۶:۲۲:۱۷
جواب این مقاله شما دوست عزیز فقط یه جمله س. شما تو قبر خودت میخوابی و من تو قبر خودم (2903071) (alef-11)
 
رحمان
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۰۸:۴۴
این جمله کلیشه ای شما جواب حرف های آقا یا خانم محب نیست. بلکه نشان دهنده نداشتن قدرت استدلال و آگاهی کم شما از دین و آخرت است. (2903139) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۲۰:۳۷
جواب شما هم یک کلمه است. دین ما اجازه بی تفاوتی نمیده (2903161) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۰۸:۵۸
نهی از منکر واجبه (2903260) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۲۷:۰۲
"در دین اجباری نیست" یعنی چه؟
خودتان را به ... زده اید؟ (2903964) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۴۵:۰۵
در انتخاب دین اجباری نیست ولی نهی از منکر از فرائض دین است. (2906979) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۴:۱۷:۳۶
نهی از منکر یعنی کار فرهنگی کردن و یعنی آگاه کردن و آگاه رسانی و معنی امر به معروف و نهی از منکر این نیست که با زور و اجبار مطلبی را از کسی بخواهی انجام دهد (2911678) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۷:۱۴:۲۹
ما که خودمان را به ... نزده ایم اما برخی چه عرض کنم.

در حوزه ایمان و اعتقاد حرف شما درست است و در دین اجباری نیست .اما در حوزه رفتار اجتماعی حتما اجبار هست .اصلا مگر میشود جامعه ای بدون باید و نباید اداره شود. (2908499) (alef-11)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۸:۱۲:۰۱
ولی اول باید منکر رو شناخت و معروف رو شناخت و بعدا باید روش بلد بود و ..... اجبار روش نیست.
رضاشاه به زور خواست بی حجاب کند نتونست.
شما هم اگر بخواهی به زور با حجاب کنی نخواهی توانست. (2905887) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۴۶:۳۱
یعنی شما بی حجابی را منکر نمیدانید؟ (2906982) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۹:۳۶:۱۴
خیر (2907100) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۱:۴۷:۱۵
پس آیاتی که در قرآن در مورد حجاب است به چه منظور آمده و چرا در روایات اینقدر تاکید شده؟ (2907472) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۱:۳۴:۰۶
عیب رندان مکن ای زاهد پاکیزه سرشت که گناه دگران بر تو نخواهند نوشت
من اگر نیکم و گر بد تو برو خود را باش هر کسی آن درود عاقبت کار که کشت
ناامیدم مکن از سابقه لطف ازل تو پس پرده چه دانی که که خوب است و که زشت (2906766) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۷:۱۶:۰۴
البته این مطلب و شعر شما در حوزه رفتار و کردار خصوصی افراد هست و نه در حوزه رفتار اجتماعی. (2908505) (alef-11)
 
العبد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۵۹:۲۶
بله منتها در یک قبرستان!

سرنوشت تمامی انسان ها به هم گره خورده است. اصولا چیزی به نام آزادی فردی ، برای یک موجود ذاتا اجتماعی، غیر قابل تعریف است. هر آزادی در اجتماع باید تحت آزادی اجتماعی تعریف شود و نیز حقوق همه بخش های اجتماع در آن حفظ و رعایت شود.
بی حجابی به حقوق اجتماعی جامعه تعرض می کند اما باحجابی به کسی ضرر نمی زند(هر چند میزان و کیفیت حجاب در جوامع متفاوت ، متفاوت است).

مشکل در جهان بینیی ما و خواست و هدفی که در آن دنبال می کنیم بر می گردد.
یا علی (2903775) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۳۱:۳۵
چرا، با حجابی به من ضرر میزنه. من وقتی تو تابستون از ترس گشت ارشاد با کلی لباس ضخیم بیرون میرم، مسلماً مثل هر انسان نرمال دیگه ای حالم بد میشه، اونم تو مناطق گرمسیری. (2903975) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۴۱:۳۴
سلام. خودتون به خودتون ضرر می زنیدوزیر مانتو لباس خنک بپوشید که اذیت نشوید.اگر برای خدا حجاب نید-نه از ترس گشت ارشاد-این سختی ها را کمتر درک می کنید و بعدا برایتان چیزی عادی می شود. (2905436) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۴۸:۲۱
مطمئن باشید بد حجابی به شما بیشتر ضرر میزند (2906988) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۷:۲۱:۰۵
رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی هم برای ما زحمت دارد .به حق خود قانع بودن و رعایت خیلی موارد دیگر هم برای ما زحمت دارد .پس باید بی خیال همه حنجار ها و محدودیت ها شد؟
راستی بعضی ها از شما هم گرمایی ترند پس میشه از فردا با مایو بیایند تو خیابون؟!! (2908520) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۰۵:۲۷
اقا میثاق کسی که به قبر اعتقاد دارد این حرفو نمیزنه (2903786) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۰۷:۲۸
من به معاد اعتقاد دارم ونه قبر (2905322) (alef-11)
 
م
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۵۱:۴۵
با سلام ببخشید

اما زمانی میشه این صحبت را کرد که رفتارشما روی من تاثیری نذاره که حجاب به

طور حتم میذاره شما نمیتونی بگی به شما مربوط نیست. چراشاید توی فضای خونه

بشه این صحبت را کرد اما وقتی پای عموم مردم و جامعه وسطه این حرف خیلی

غیر منطقیه ... (2904010) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۴:۲۷:۴۷
شما آزاد هستی کار فرهنگی کنی و اگر کسی آگاه نیست با آگاهی دادن نسبت به معروف و منکر این وظیفه را انجام دهی ولی نه با زور و اجبار !
از سوی دیگر آیا اگر آن شخص هم با استنباط فردی خودش از دین تشخیص داد آنچه شما انجام میدهی مطابق خواستۀ واقعی اسلام نیست آیا میتواند شما را مجبور کند آن فرم پوششی که اومیپسندد را به شما تحمیل کند؟
برداشت ها از دین متفاوت است، اگر هر هر فردی بخواهد برداشت شخصی خودش را از دین به دیگری تحمیل نماید دیگر سنگ روی سنگ بند نخواهد شد. (2911714) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۴:۳۰:۳۴
منم وقتی بچۀ کوچکی 4-5 ساله را میبینم که در پوشش های چادر سیاه رنگ پیچانده اند حالم بد میشود. آیا میتوانم بگویم چون من دوست ندارم و حالم بد میشود شما مجبوری برای راحتی و آرامش من مطابق خواستۀ من به فرزندت لباس بپوشانی؟ (2911724) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۳۹:۱۲
میثاق جان
توجه داری که با یک جمله ی بسیار معروف ولی کاملا غلط داری دوتا از فروع دین اسلام یعنی امر به معروف و نهی از منکر رو زیر سوال میبری!!؟؟
احیانا یا مقاله رو نخوندی یا "خدایا مطمئنی به همه منطق دادی!؟" (2904719) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۳۸:۱۸
سلام. این حرفتان صحیح نیست چون امر به معروف و نهی از منکر واجب هست. (2905426) (alef-3)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۶:۳۰:۰۵
آقا میثاق شما جوابتان را خودتان داده اید و آن اینکه شما توی خانه خودت و در حریم خصوصی خودت مثل قبرتان هر کاری می توانی بکنی، ولی وقتی در جامعه و انزار عمومی ظاهر می شودی دیگه قبر تو و قبر من نیست بلکه هنجاری های جامعه است که شما را به انجام آن تکلیف می کند و عملکرد ها است که تمام افراد جامعه را تحت تاثیر خود قرار می دهد. (2905595) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۴:۴۱:۵۸
اگر هر فردی بخواهد برداشت های فردی خودش از دین را به دیگری تحمیل کند دیگر سنگ روی سنگ بند نمیشود. اگر مسئله ای واقعاً هنجار جامعه باشد آن جامعه خود بخود به آن سمت کشیده خواهد شد. هنجار ها در شرایط اجبار شکل نمیگیرند. شما نمیتوانی چیزی را به زور به جامعه تحمیل کنی بعد بگویی این عرف و هنجار جامعه هست. امر به معروف و نهی از منکر هم معنی زور و اجبار نمیدهد شما میتوانی آنچه را که از نظر تان اسلامی میاید آگاهی رسانی کنی. البته با در نظر گرفتن شرایط! شاید بعضی مواقع انجام امر به معروف و نهی از منکر آن تأثیری که مد نظر شماست را نداشته باشد و حتی نوع نامناسب انجام آن ، باعث دین گریزی شود . و این خود نه تنها صواب نیست بلکه گناهی نیز مرتکب شده ای (2911790) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۰:۳۲:۳۰
می فرماید : روز قیامت زیان کاران می گویند فلانی ما را گمراه کرد، فلانی ما را فریب داد

همه انشالله در روز قیامت منتظر این جمله از شما و سیل موافقانتان هستیم که بگویید : پروردگارا ما خود این راه را انتخاب کرده ایم !

اولا که این استدلال فقط یعنی بی منطقی ، ثانیا اگر ما امروز سکوت کنیم در جرم شما شریک و لایق عذاب خواهیم بود. پس تا مسلمانی هست، حرفش را و مخالفتش را ابراز می کند حتی اگر شما هیچ وقت گوش ندهید (2907240) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۲۳:۳۰:۳۷
یعنی فقط شما و یه موافقتون میرین بهشت؟!! جالبه! (2916613) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۷:۰۳:۳۱
این جواب نبود شبه بود .پس بر طبق نظر شما در جامعه هر کسی میتواند هر کار خلاف و حرامی را انجام دهد چون هر کس را تو قبر خودش میخوابانند اگر حرف شما را قبول کنیم دیگر دزدی ،ضرب و شتم ،تجاوز به ناموس مردم و.... امری آزاد است چون هر شخصی جوابگوی اعمال خودش هست و در قبر خودش جواب میدهد. (2908475) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۲۲:۱۲:۲۷
اگر تو قبر من پرسیدن که چرا به بی حجابی توی جامعه بی تفاوت بودی چی جواب بدم؟ (2909261) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۵۸:۲۵
تو دمای 40 درجه ... با پوشش کامل اسلامی؟!
آگه تو نقض این پوشش رو عامل فساد من میدونی
من این تفکرات رو نشان دهنده ی سطح فکر پایین تو میدونم (2903239) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۵۱:۵۰
خداروشکر که اسلام فکر همه جارو کرده..
پوشش اسلامی حد رو مشخص میکنه نه نوع رو!
یادمه تو یه روستا تو ایران خودمون خانم ها حجاب کامل ولی سفید داشتن..
مطمئنا اگه یه کم دغدغه داشته باشیم و دمای میلیاد درجه ای جهنم برامون اهمیت داشته باشه، از خدا کمک میگریم و یه فکری میکنیم که هم حجاب رو حفظ کنیم هم سختی کمتری بکشیم..
پایین بودن سطح فکری در کلمات شما بارز تره تا نظرات دیگر دوستان!
ساده ترین ولی بدترین راه پاک کردن صورت مسأله اس بنده خداااااااااا... (2904776) (alef-11)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۲۹:۴۵
کدوم دانشگاهی دختران رو با رنگ های روشن راه میده؟ (2905031) (alef-11)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۶:۳۳:۲۲
من دانشجو هستم، کدوم دانشگاهی راه نمیدهد؟ (2905604) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۳:۲۳:۳۹
اگر کمی انتقال حرارت می دانستید می فهمیدید که کلا هر لایه از ماده دارای ضریب انتقال حرارت مخصوص به خود است و ماده ای وجود ندارد که در برابر حرارت و در دمای محیط ابررسانای حرارت باشد. بنابراین هر لباسی حتی اگر خنک ترین لباس (سفید و از جنس پنبه یا کتان که البته چون الیاف طبیعی هستند نسبت به الیاف مصنوعی پرمصرف گرانتر هم هستند)) هم باشد سدی در برابر تبادل حرارت است و منجر به انباشت گرما میشود. دفع گرما از بدن طبق قوانین ترمودینامیک فقط با مصرف انرژی امکانپذیر است استاد! مثل کاری که یخچال و کولر گازی انجام میدهد. از سوی دیگر همه پوششها بدلیل پارچه ای بودن جاذب انرژی تابشی و مادون قرمز محیط هستند که این مساله در لباسهای با بافت زبرتر و رنگ تیره تر شدت بیشتری دارد و در لباسهای روشنتر کمتر است. بنابراین هرگونه پوشش اضافی باعث جذب بیشتر انرژی، انتقال کمتر حرارت و گرمتر شدن بدن میشود نه باعث خنک شدن! تنها راه خنک شدن در تابستان بدون پوشش گذاردن دستها و پاها و در صورت امکان سایر بخشهای بدن و صرفا استفاده از کلاههای بزرگ، چتر و کرمهای ضد آفتاب برای جلوگیری از ضررهای تابش آفتاب است که خوب البته عزیزان گشت ارشاد اجازه چنین کاری را به زنان که سهل است حتی به مردان هم نمی دهند. (2907805) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۲۳:۲۹
دوست عزیز کجای این متن طولانی شما پاسخ به کامنت بالایی بود؟ (2903305) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۲۴:۰۶
بسیاری از همین شما که این قدر اندرز می دهید وقتی به کشورهای اروپایی وحتی نه همین مسلمانهایی که حجاب در آنها اجباری نیست بروید متوجه بی تفاوتی مردم وسادگی پوشش آنها می شوید خوب است از خود بپرسید چرا در ایران با این حجاب اجباری ذره ای از آسیبهایی که در بالا ذکر کرده ای کم نشده ؟ چرا چشم چرانی وبی بند وباری همچنان به شدت رواج دارد دلیلش همان اجبار است وقتی کسی را به زور بپوشانی از هر فرصتی برای برهنه شدن استفاده می کند همیشه تشنه چنین لحظاتی است کسی که اعتقاد نداره نداره حجاب را اجبار نکنید عدم بی بند وباری را اجبار کنید . کاری کنید جوانان حجاب را به تباهیی نکشند من نمی دانم پوشیدن مانتویی با دکمه های باز همراه با یک شال نازک که فقط اندکی از موها را پوشانده وصورتی در نهایت بزک کجایش حجاب است آیا همین آدم اگر یک بلوز وشلوار ساده می پوشید ومثلا موهایش را دم اسبی می بست یا یک آرایش ملایم کمتر جلب توجه نمی کرد ؟ از این اجبار به حجاب ودر پی آن حجاب گریزی چه چیز نصیبمان شده ؟! (2903306) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۲۵:۴۰
تن ندادن به فحشا فقط خاص زنان با حجاب نیست هر زن شریفی ولو بی حجاب در برابر تجاوز متجاوز مقاومت می کند ونمونه های آن در بین زنان بی حجاب در جوامع غیر دینی بسیار است . (2903309) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۰۳:۳۰
بهتره مثال شهیده انقلاب خودمون رو میزدن که به ساواک گفته بود منو بکشید ولی چادر از سرم برندارید... (2904961) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۰:۰۹:۴۱
لطفاً نام آن شهیده را بگویید (2906207) (alef-11)
 
ج
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۰۱:۵۷:۱۱
شهید طیبه واعظی (3868853) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۵۲:۰۳
بی حجابی خود نوعی فحشا است نیازی نیست حتما تجاوزی صورت بگیرد (2906999) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۴۳:۲۹
تو هم طوطی وار یه چیزهایی زو که تو کتابای دبستان نوشتن رو داری تکرار می کنی بدون اینکه دنبال دلیل عقلی و علمی مسائل باشی (2903748) (alef-11)
 
آزاده
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۲۶:۴۷
لازم نیست اینقد قاطی کنی آقا یا خانم محب!! اصلاً کی گفته نویسنده کامنت بالا خانم بوده؟!!!
در ضمن، امام زمان اگه قرار باشه خون دل بخورن مسلماً به دلیل انواع سوءاستفاده ها از دین و فسادهاییه که به اسم مذهب صورت میگیره، نه به خاطر دیده شدن 4 تا تار موی خانما! کاش شأن بزرگانمون رو اینجوری تقلیل ندیم... (2903963) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۴۷:۰۱
آزاده خانم
فساد گناهه، سو استفاده گناهه، نفاق گناهه، بی حجابی هم گناهه...
اگه این حدیث رو شنیده بودی این حرف رو نمیزدی:
بزرگترین گناه کوچک شمردن گناهه!!!
مطمئنی امام زمان ناراحت نمیشه!!؟؟
سلام ما رو هم برسون... (2904754) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۲۳:۳۳:۴۹
احتمالاً در مورد چیزی به نام اولویت بندی شنیدید، درسته؟!! (2916620) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۲۵:۳۹
چرا از این همه اخلاق و سفارشات پیامبر وامام علی و حضرت فاطمه و.... فقط برای این یک قلم (حجاب) قلمفرسایی می کنید مگر امام علی آتش به دستان برادر خود برای نظرداشتن به بیت المال نگذاشت پس چطور امروز بیت المال بوسیله عده ای چپال می شود کسی حرفی نمی زند گاهی هم یا با سکوت یا مستقیم همراه می شوید (2904683) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۱:۱۵:۲۴
حرف شما کاملا متین ولی این که برداریم بگیم حجاب اجباره و هرکسی هم که مدلی رو که ما قبول داریمو رعایت نکنه فلان میکنینم و بیسار کاملا کار اشتباه و غلطیه. شما اگه فکر میکنی کارت درسته و داشتن حجاب به این مدل خوبه بیا و با منطق اثباتش کن نه این که با چون خدا گفته و اینا ماست مالیش کنین. این که نماز نیست که بگیم چون ما فلسفه تعداد رکعات و غیره رو نمیدونیم پس سئوال نکنین برای اثبات وجوب حجاب هزار تا دلیل میشه آورد که ما فقط به اجباری کردنش بسنده کردیم. چون راحتتره یا خودمونم واقعا بهش اعتقاد نداریم (2906327) (alef-11)
 
اکی
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۲:۱۰:۰۷
سلام

طبق آیات سوره نور مخاطب حجاب مردان و زنان مومن هستند.سئالی که پیش می آید کسانی که به اذعان خودشان مومن نیستند نباید حقی در این زمینه داشته باشند؟

عنوان: حجاب امنیت و زیبایی است

قُل لِّلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَیَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِکَ أَزْکَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا یَصْنَعُونَ

آیه ۳۰ سوره نور: ای رسول ما، به مردان مؤمن بگو تا چشمها بپوشند [نگاه‏هایشان را کوتاه کنند یعنی هنگام نگاه به یکدیگر به صورت خیره به هم نگاه نکنند. از نگاه به گونه وراندازی پرهیز کنند] و فروج و اندامشان را (از کار زشت با زنان) محفوظ دارند که این بر پاکیزگی (جسم و جان) شما اصلح است و البته خدا به هر چه می کنید آگاه است.


وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَیَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُیُوبِهِنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِی إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِی أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَکَتْ أَیْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِینَ غَیْرِ أُوْلِی الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاء وَلَا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ مَا یُخْفِینَ مِن زِینَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِیعًا أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ ﴿۳۱﴾

آیه ﴿۳۱﴾ سوره نور: ای رسول به زنان مؤمن بگو تا چشمها را (از نگاه ناروا) بپوشند و فروج و اندامشان را از عمل زشت محفوظ دارند و زینت و ارایش خود را جز آنچه قهرا ظاهر می شود بر بیگانه آشکار نسازند و باید روسری (مقنعه) خود را بر روی سینه و گریبان خویش قرار دهند و زینت و جمال خود را آشکار نسازند جز برای شوهران خود و پدران و پدران شوهر و پسران خود و پسران شوهر و برادران خود و پسران برادر و خواهران خود و زنان خود (یعنی زنان مسلمه) و کنیزان ملکی خویش و اتباع (خانواده که رغبت به زنان ندارند) از زن و مرد یا طفلی که هنوز بر عورت و محارم زنان آگاه نیستند (و از غیر این اشخاص مذکور احتجاب و احتراز کنند) و آن طور پا به زمین نزنند که خلخال و زیور پنهان پاهایشان معلوم شود [بگونه ای راه نروند که جلب توجه کنند] و ای اهل ایمان همه به درگاه خدا توبه کنید باشد که رستگار شوید (2907535) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۹:۴۲:۴۰
آنچه میپوشیدنداصلاً مقنعه نبوده که در اینجا تحت عنوان مقتعه در پرانتز اضافه شده است. (2912824) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۲۳:۱۳:۴۳
حکم فقهی را فقها باید استنباط کنن که اونا گفتن حجاب بر هر زن مسلمان واجب است (2933587) (alef-11)
 
بهنام
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۷:۴۹:۳۱
این نظر شخصی شماست (2915718) (alef-3)
 
شهروند....
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۳۷:۳۸
با سلام و یاد او که عزیز است حجاب زن از ملزمات دینی است ووقتی که کسی که اسلام اولیه (شهادتین را گغت )ملزم به رعایت آن است الف هم باید با صراحت اگر اصولگرا است از حکم قانون خدا حمایت کنند و نیرو انتظامی حد خدا را برای کسانی که که با گستاخی و بی حجابی سامان داده شده خون شهدا و آرا مردم به قانون خدا در ایران اسلامی را به ریشخند میگیرند جاری کنند و مومنین طبق آیا ت صریح قرآن ملزم به امر به معروف (حفظ حجاب )و نهی از منکر (بی حجابی در ملا عام )هستند و این قانون خدا است و نیاز به مجوز از کسی را در جامعه اسلامی ندارد و اگر به قانون که مردم در صندوق آرا رایی دادن بی توجه گردد مسول نیرو انتظامی است که وارد گود شود و مردم هم آمادگی دارند این جند عنصر مفلوک که با بی حجابی قصد بر هم زدن آسایش خانواده ها و جوانان را دارند را زبانی نصحیت کنند و اگر تمرد کردند در ملا عام حد خدا را اجر کنند (2902895) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۴۵:۱۳
پای خون شهدا و قانون و شرع فقط در مورد حجاب وسط میاد. در مورد رانت و بالا کشیدن مال مردم و بانکها اینها کاری نمیکنند؟ (2903204) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۵۷:۴۱
شهروند عزیز من در مقاله قبلی هم پاسخ شما را دادم و این بار به روش نویسنده محترم آقای سوزنچی پاسخ شما را خواهم داد و امیدوارم الف پاسخ مرا چاپ کند:
1- سوال: آیا حرام بودن "غیبت" از مسلمات دینی و قرآنی ما است؟
پاسخ: بله طبق آیات سوره حجرات مانند خوردن گوشت مرده برادر مومن است و طبق روایات از 30 بار زنا در خانه کعبه بدتر است.
2- آیا این گناه (غیبت) گناهی فردی است یا گناهی اجتماعی؟
پاسخ: قطعاً گناهی اجتماعی است. چون اگر آدم دور از آدمیان و در غار زندگی کند امکان ندارد مرتکب این گناه شود.
3- آیا این گناه اثرات اجتماعی بر جای می گذارد؟
پاسخ: قطعاً ، چه بسیار خانواده ها که به واسطه یک غیبت از هم فروپاشیدند و چه بسیار اختلافات عمیق اجتماعی که به واسطه غیبت اتفاق افتاده است.
4- آیا کوچکترین مجازاتی در قانون و شرع مقدس (آیات و روایات) برای گناه نابخشودنی "غیبت" وجود دارد؟ (لطفاً با "تهمت" اشتباه نشود منظور فقط "غیبت" است نه "تهمت")
پاسخ: خیر، کوچکترین مجازات، حد یا تعذیری بیان نشده است.
5- در مورد بسیاری از گناهان اجتماعی دیگر مانند بیحجابی، دروغ (بدون وجود شاکی) ، بخل ، حسد ورزی، زیرآب زنی، رفتار توأم با تکبر و ... چی؟
پاسخ: خیر برای هیچکدام از این "گناهان اجتماعی" نصی مبنی بر حد یا تعذیر وجود ندارد.
6- هر چند نصی مبنی بر تعذیر بیحجاب وجود ندارد اما آیا ما مجازیم قانونی که به تصویب مجلس رسیده و شورای نگهبان عدم مغایرت آن را با شرع و قانون اساسی تأیید کرده است را زیر سوال ببریم؟
پاسخ: قطعاً اینگونه است. بلکه گاهی واجب می شود. ...ایشان مثالهایی نیز در این مورد زدند به طور مثال قانون "حبس همسر به علت عدم پرداخت مهریه" را خلاف شرع دانستند در صورتیکه میدانیم چه بسیار خانواده ها به دلیل این قانون غلط، از هم گسیخته شدند و فرزندان طلاق در جامعه رها شدند و تبعات فراوانی برجای گذاشت آن هم به دلیل یک قانون ...
بقیه اش بماند برای بعد
یا علی (2903369) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۳۴:۳۶
هر چند پاسخ مرا با حذف و تقطیع چاپ کردید ولی اشکالی ندارد چون بنده و سایر خوانندگان شما برخی محدودیتها را درک میکنیم. باز هم سپاسگزارم. (2903981) (alef-11)
 
هرمز
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۱:۲۹:۴۴
تازه این تفطیع شده بود خدا به داد برسد این که ی کتاب بود (2913473) (alef-11)
 
مسلمان
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۲۱:۱۶
خیلی منطقی و مستدل بود (2905368) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۶:۲۹:۱۵
شمامثل اینکه معنای تعذیر روخوب متوجه نشدیدکه میگید نص صریحی برتعذیروجودنداره.تعذیر یعنی مجازاتی که تشخیص موضوع واندازه ان برعهده حاکم شرع است باتوجه به شرایط زمانه واثرات جرم (2905592) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۵:۳۵:۵۵
عزیزم!
شما که نمی دونی تعزیر با "ز" نوشته میشه یا با "ذ" چرا میای خودت رو وارد بحث علمی میکنی؟! (2908187) (alef-11)
 
حسین سوزنچی
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۲:۲۵:۱۷
سلام علیکم
استدلال خوبی بود فقط به یک نکته ساده توجه نکرده اید و آن اینکه گاهی وقتها قانونگذار به خاطر ملاحظات ثانوی علی رغم اینکه یک کار واجب یا حرام است آن را به قانون مدنی تبدیل نمی کند.
خود شما هم حواستان بوده و مثال تهمت را نزده اید که کاملا در حقوق مدنی تعریف شده و قابل دادگاهی کردن است. اما چرا غیبت به حقوق مدنی و قانونی تبدیل نمی شود؟
دقت کنید:
غیبت یعنی آشکار کردن بدی کسی که این بدیش مخفی بوده است و قطعا حرام است. اما اگر قرار باشد به قانون مدنی تبدیل شود آنگاه کسی که مرتکب آن می شود را باید در دادگاه بیاورند و در دادگاه برای اثبات اینکه غیبت کرده یا نه باید آن بدی را مکرر مطرح کنند. یعنی دادگاهی کردن غیبت کننده موجب طرح بیشتر بدی مخفی آن شخص (و رفتن آبروی غیبت شونده) می شود. اسلام با حرام کردن غیبت خواسته جلوی رفتن آبروی انسانها را بگیرد اما تبدیل آن به قانون مدنی باعث می شود آبروی آنها بیشتر برود. لذاست که غیبت با اینکه یک مساله اجتماعی است اما سنخش به گونه ای است که تبدیل آن به قانون مدنی خلاف حکمت حرمت آن است. (2906473) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۹:۴۲:۴۸
استاد گرامی جناب آقای سوزنچی
امیدوارم الف این پاسخ مرا چاپ کند تا بحث به شیوه مثبت ادامه یابد
عرض بنده ورود به مبحث خطرناک "فلسفه احکام" نبود (البته به شخصه با توجیه حدود الهی بر مبنای عقل بشری مخالفم) بلکه مطلب این بود که وقتی هیچ نصی از آیات و روایات مبنی بر حد و تعذیر (مطلقِ تعذیر نه میزان آن که بسته به نظر قاضی است) وجود ندارد و در مقابل طبق آیات و روایات خلاف آن ثابت است و تا کنون هیچ مجتهدی در فتاوای شرعیه حکم به اجبار آن نداده و اتفاقاً خلاف آن را حکم داده آیا باز هم ما مجاز به اجبار (قانونی یا غیر قانونی) در این خصوص هستیم؟ لطفاً به موارد ذیل توجه فرمائید:
1- قرآن کریم بیحجابی را کاملاً به رسمیت می شناسد زیرا از پیامبر(ص) میخواهد که به زنان خود و زنان مومنین بگوید حجاب را رعایت کنند تا در سطح اجتماع از زنان بی ایمان، کفار، اهل کتاب و کنیزکان بازشناخته شوند. شرط چنین تمایزی وجود بیحجابی در جامعه است.
2- روایات حد و حدود بیحجابی مجاز را تعیین کرده اند (سر و گردن، دستها و پاها از زانو به پایین) و کفار و اهل کتاب و کنیزکان ملزم به رعایت آن بودند پس بیحجابی مجاز و صدالبته محدود است.
3- بنده اگر فرصت باشد مفصلاً در خصوص ابعاد مختلف مفاسدی که در حجاب اجباری بر یک جامعه عارض میشود مطالبی را معروض خواهم داشت .... (2907119) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۳:۱۵:۵۷
تهمت اين مشكلي رو كه گفتيد نداره؟ (2907790) (alef-11)
 
مسلمان
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۰۲:۰۵
این شهروند عزیزی که میگویند نیروی انتظامی باید در ملاء عام حد شرعی بی حجاب ها را اجرا کند میشود بگویند حد شرعی برای بی حجابی چیست؟
لطفاً در دین بدعت گذاری نکنید. مشکل اساسی، مسلمان تر بودن از پغمبر است. (2903914) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۲:۰۸:۱۷
بي حجابي هم حد شرعي نداره تو فقه ما (2906442) (alef-11)
 
مسلمان
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۱۹:۳۴
فقط شما شهروند هستی؟ بقیۀ مردم هم بقول خودتان عوووااامممم (2905365) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۴۶:۰۱
یک جواب:
1- شراب هم بلافاصله حرام نشد
2- طبق صریح آیه قرآن بعد از مدتی از جا افتادن اسلام در مدینه از مردم خواسته شد حجاب خود را حفظ کنند. صریح آیه قرآن دستور بود نه چیز دیگری.
3- خوب است شما دلیل تاریخی خود را اقامه میکردید نه اینکه فقط یک ادعا (2902918) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۰۸:۵۴
هیچ دلیل روایی یا قرانی دال بر اجبار اجتماعی حجاب وجود ندارد.اگر شما از این دو منبع سندی دارید ارایه کنید (2902968) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۰۲:۳۸
اساسا آفتاب داغ عربستان طوری است که برای جلوگیری از سوختن در مقابل آفتاب عقلا افراد چه زن و چه مرد ترجیح می دهند با پوشش باشند (2903483) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۹:۰۰:۱۹
اجباری بودن حجاب از واجب بودن نهی از منکر در جامعه ناشی میشود. (2907020) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۰:۱۸:۳۹
منطق شما خیلی سست است. بر اساس منطق ضعیف شما، هر امر واجبی اجباری است. خب چرا نماز، روزه، خمس، زکات، طهارت و... را اجباری نمی کنند؟ (2913364) (alef-11)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۰۵:۵۳
شما فقط یه آیه از قرآن بیار درباره حجاب اجباری جامعه یا اینکه به مردان گفته شده باشه که زنانتان را به زور مجبه کنید. من قول میدم از فردا داوطلبانه به گشت ارشاد بپیوندم. (2903386) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۸:۳۱:۴۱
جناب آقاي هادي ايراني سلام.فرموده بوديد كه " شما فقط یه آیه از قرآن بیار درباره حجاب اجباری جامعه یا اینکه به مردان گفته شده باشه که زنانتان را به زور مجبه کنید. من قول میدم از فردا داوطلبانه به گشت ارشاد بپیوندم"، آيات زير براي تنوير شما و ديگر دوستان بحضورتان ايفاد مي گردد:
سوره احزاب آیه "59"
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاء الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَن يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا ﴿۵۹﴾ اى پيامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: «جلبابها ( روسرى‏هاى بلند) خود را بر خويش فروافكنند، اين كار براى اينكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند بهتر است; (و اگر تاكنون خطا و كوتاهى از آنها سر زده توبه كنند) خداوند همواره آمرزنده رحيم است. (۵۹)
سوره نور آیه "31"
«وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى‏ جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبائِهِنَّ أَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنائِهِنَّ أَوْ أَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی‏ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی‏ أَخَواتِهِنَّ أَوْ نِسائِهِنَّ أَوْ ما مَلَکَتْ أَیْمانُهُنَّ أَوِ التَّابِعینَ غَیْرِ أُولِی الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلى‏ عَوْراتِ النِّساءِ وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفینَ مِنْ زینَتِهِنَّ وَ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمیعاً أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ؛[نور/31] و به زنان مؤمن بگو که چشمان خویش فروگیرند و شرمگاه خود نگه دارند و زینتهاى خود را جز آن مقدار که پیداست آشکار نکنند و مقنعه ‏هاى خود را تا گریبان فروگذارند و زینتهاى خود را آشکار نکنند، جز براى شوهر خود یا پدر خود یا پدر شوهر خود یا پسر خود یا پسر شوهر خود یا برادر خود یا پسر برادر خود، یا پسر خواهر خود یا زنان همکیش خود، یا بندگان خود، یا مردان خدمتگزار خود که رغبت به آن ندارند، یا کودکانى که از شرمگاه زنان بى‏ خبرند. و نیز چنان پاى بر زمین نزنند تا آن زینت که پنهان کرده‏اند دانسته شود. اى مؤمنان، همگان به درگاه خدا توبه کنید، باشد که رستگار گردید.»
(اين آيه را ذكر ميكنم كه بدانيد زماني كه دستوري از سوي خداوند صادر ميشود مسلمانان ملزم به انجام آن هستند)
آيه (36) سوره احزاب
وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَن يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَن يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُّبِينًا ﴿۳۶﴾ و هيچ مرد و زن مؤمنى را نرسد كه چون خدا و فرستاده‏اش به كارى فرمان دهند براى آنان در كارشان اختيارى باشد و هر كس خدا و فرستاده‏اش را نافرمانى كند قطعا دچار گمراهى آشكارى گرديده است (۳۶) (2904245) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۳۳:۳۳
هیچکدام از این آیات شریفه بر اجبار اجتماعی حجاب دلالت نمیکنه.لطفا اگه پاسخ مستندی ندارید مغلطه نکنید. (2904398) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۴:۴۵:۲۶
شما نماد بارز وم بنی اسرائیل در دنیای امروز هستید که هر استدلالی براتون بیارن باز هم بهانه میگیرید و به هیچ منطقیجز منطق خودتون اعتقاد ندارید (2905249) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۷:۲۷:۲۰
ببخشید وقتی که در آیه (36 / احزاب) بصراحت بیان شده "لهم الخیره من امرهم" برای آنان در کارشان اختیاری نیست ، و در آیه (59/احزاب) میگوید"يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاء الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ"اى پيامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: «جلبابها ( روسرى‏هاى بلند) خود را بر خويش فروافكنند، این دستور برای تمامی زنان ایمان آورده به اسلام صادر شده و اظهر من الشمس است که حجاب برای تمامی آنان اجباریست؛ همانطور که در بسیاری از آیات قرآن کریم، خداوند تبارک و تعالی دستورات و پیام های خود را با آیاتی آغاز نموده که ابتدای آن با فعل امری "قُل" شروع شده و در آن به پیامبر (ص) دستور داده که آن موضوع را به مردم ابلاغ نماید مانند: ﴿۱۵۱/انعام﴾ قُلْ تَعَالَوْاْ أَتْلُ مَا حَرَّمَ رَبُّكُمْ عَلَيْكُمْ أَلاَّ تُشْرِكُواْ بِهِ شَيْئًا وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَلاَ تَقْتُلُواْ أَوْلاَدَكُم مِّنْ إمْلاَقٍ نَّحْنُ نَرْزُقُكُمْ وَإِيَّاهُمْ وَلاَ تَقْرَبُواْ الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ وَلاَ تَقْتُلُواْ النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللّهُ إِلاَّ بِالْحَقِّ ذَلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ . بگو بياييد تا آنچه را پروردگارتان بر شما حرام كرده براى شما بخوانم چيزى را با او شريك قرار مدهيد و به پدر و مادر احسان كنيد و فرزندان خود را از بيم تنگدستى مكشيد ما شما و آنان را روزى مى‏رسانيم و به كارهاى زشت چه علنى آن و چه پوشيده[اش] نزديك مشويد و نفسى را كه خدا حرام گردانيده جز بحق مكشيد اينهاست كه [خدا] شما را به [انجام دادن] آن سفارش كرده است باشد كه بينديشد. ﴿۱۶۲/ انعام﴾ قُلْ إِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ. بگو در حقيقت نماز من و [ساير] عبادات من و زندگى و مرگ من براى خدا، پروردگار جهانيان است.
بیدار شویم از خواب غفلت
﴿17/ حدید﴾ أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَن تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَلَا يَكُونُوا كَالَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِن قَبْلُ فَطَالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَكَثِيرٌ مِّنْهُمْ فَاسِقُونَ. آيا براى كسانى كه ايمان آورده‏اند هنگام آن نرسيده كه دلهايشان به ياد خدا و آن حقيقتى كه نازل شده نرم [و فروتن] گردد و مانند كسانى نباشند كه از پيش بدانها كتاب داده شد و [عمر و] انتظار بر آنان به درازا كشيد و دلهايشان سخت گرديد و بسيارى از آنها فاسق بودند. (2905758) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۳۴:۵۵
خداوند در قران به صراحت امر به اقامه نماز کرده است پس با این استدلال شما باید نماز هم بر همگان اجباری بشه. (2904402) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۹:۰۲:۴۵
حجاب بعد اجتماعی دارد یعنی شما در جامعه نمیتوانید از هر کس بپرسید که نماز میخواند یا خیر. البته اگر بدانید نماز نمیخواند وظیفه شما امر به معروف است. (2907029) (alef-11)
 
شفیعی
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۵۶:۳۸
سلام
در این متن جواب های طرفین
بسیار زیاد است
و هر یک آیاتی از قرآن می آورند
هر یک دلایل عقلی و نقلی
و روایات برای
اثبات حرف خود !!!!!
اما برادر عزیزی که آیات قرآنی آورده اند
در قران گفته شده که : ای زنان مومنه حجاب رعایت کنین
درست و قبول
اما اگر خانومی مومنه نباشد چه ؟
بنابراین برای غیر مومنه این حکم برایش نیست
و
مشکل دیگر اینکه
در کجای قرآن آمده که اگر
زنی حجاب رعایت نکند بایستی با او برخورد زشت قهرآمیز نمود ؟!!!!
او را سوار بر ماشین پلیس نموده و برای تشکیل پرونده ببرین !؟ (2904465) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۹:۰۸:۴۴
نهی از منکر در جامعه اسلامی الزامی است و مومن بودن شخص ملاک نیست
نهی از نکر سه مرحله دارد قلبی زبانی و عملی که مرحله عملی آن وظیفه حکومت است. (2907039) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۵۸:۱۰
ظاهراً این آیات خطاب به زنان مومنان است و شامل تمام مسلمانان نمی شود و به طریقه اولی شامل غیرمسلمانان هم نمی شود.

دوما اشاره ای به اینکه اگر رعایت نکنند چه خواهد شد نداشته

و سوما این نشان می دهد که از یک تاریخی به بعد برای مومنان سفارش شده و قبل از آن تعدادی از مومنان هم حجاب نداشته اند وگر نه این آیه شان نزول نداشت.

چهارم هم حسن اجباری نبودنش هم ( به استناد همین آیات) این است که زن مومنه واقعی که به اختیار خود حجاب برگزیده در جامعه شناخته شده و احترام او حفظ می شود.( برخلاف چیزی که الان اتفاق می افتد) (2904806) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۳۷:۰۱
کاملا" درست است . (2906965) (alef-11)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۴۳:۳۲
من از شما آیه مستقیم خواستم شما ترکیب کردی با هم! ا
گه اینطوریه منم شما رو ارجاع می دم به آیه معروف 255 سوره بقره. لا اکراه فی دین ... (2905075) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۷:۳۴:۰۵
جناب آقای ایرانی مستقیم و واضحتر از این آیات آیه ی نیست
﴿17/ حدید﴾ أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَن تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَلَا يَكُونُوا كَالَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِن قَبْلُ فَطَالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَكَثِيرٌ مِّنْهُمْ فَاسِقُونَ. آيا براى كسانى كه ايمان آورده‏اند هنگام آن نرسيده كه دلهايشان به ياد خدا و آن حقيقتى كه نازل شده نرم [و فروتن] گردد و مانند كسانى نباشند كه از پيش بدانها كتاب داده شد و [عمر و] انتظار بر آنان به درازا كشيد و دلهايشان سخت گرديد و بسيارى از آنها فاسق بودند. (2905780) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۷:۳۵:۵۴
دوست عزيز درست است كه پروردگار مي فرمايند "لا اكراه في الدين" ليكن وقتي شما دين اسلام را پذيرفتي ملزم به رعایت قوانين آن هستید. (2905787) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۳:۵۵:۵۹
اونهایی که نپذیرفتند رو چرا اجبار میکنید؟ (2907902) (alef-3)
 
فرجاد
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۲۳:۴۸:۲۸
لا اکراه فی الدین که بخشی از آیه 256 سوره بقره است دارای شان نزول است. هر آیه ای شان نزولی دارد. لا اکراه فی الدین مربوط به پذیرش دین است.منظور آیه این است که اجباری برای پذیرش دین اسلام نیست (دقیق نمی دانم ولی فکر کنم خطاب به یهودیان بوده) نه این که فردی مسلمان که اسلام را پذیرفته بگوید فلان قانون اسلام را نمی خواهم اجرا کنم چون گفته لا اکراه فی الدین. لطفا شان نزول ها را مطالعه کنید. می توانید در کتاب های تفسیر میزان یا تفسیر نمونه، شان نزول آیه ها را پیدا کنید. (2916641) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۸:۱۸:۴۰
هیچ کدوم جواب هادی آقا نیست.
تو همه این آیات ترویج حجاب اومده اونم برای زنان و دختران پیامبر . (2905911) (alef-11)
 
مسلمان
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۸:۲۴:۳۸
آیا شما شمه ای از اجبار از ایه های فوق استنباط کردید؟ پس چرا در مورد غیبت که در قرآن در مورد قباحت آن بسیار گفته شده اجباری قرار نمیدهید. ؟ در ضمن از هیچیک از آیه های فوق حدود حجابی که امروزه به آن تأکید میشود استنباط نمیگردد.
شما با اجباری ( قانونی) کردن حجاب راه را برای شناسایی زنان مؤمن از غیر مؤمن بسته اید لذا با این کار خلاف قرآن عمل مینمایید (2905936) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۵۶:۳۳
دقت کنید این آیات اشاره به زنان پیامبر و زنان مومن دارد. به دیگران چه؟ (2907011) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۱:۱۱:۱۵
چون ميگي تو قران اومده و بي حجابي حرومه ميگما ، طبق نظر شما و دوست بالايي ، كه ميگه بي حجاب بايد حد برش اجرا بشه ، شرابخواري تو قران اومده حدشم مشخصه ، ميشه بگي اگه بي حجابي تو قران اومده حدش چيه و كجاش گفته ؟ (2903582) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۱:۱۲:۲۴
اون آيه صريح قرآن كه فرمودين رو لطف كنين بفرمائين ما يادداشت كنيم
با تشكر (2903585) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۵۰:۲۰
حجابی که آن زمان ( دورۀ پیغمبر) از مردم خواسته شد رعایت کنند زمین تا آسمان با آنچه امروزه مد نظر است فرق دارد (2903892) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۳۴:۵۴
هرکسی با ذره ای مطالعات تاریخی-اسلامی میدونه که حجاب زمان خلیفه دوم اجباری شد. یعنی میخای بگی آیه قرآن به خلیفه دوم نازل شده؟!! (2903983) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۱۵:۱۵
البته شما سندی برای حرفتون نیاوردید ولی با فرض صحت ادعای شما دلیلش میتونه این بوده باشه که در عرف اون جامعه حجاب لازم بوده و همه حجابشون رو رعایت می کردن. به علاوه تبلیغات ضد حجاب هم به نظر نمیاد بوده باشه تا مردم رو تحت تاثیر قرار بده. (2902979) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۱۸:۳۰
من نباید سند ارایه کنم دوست عزیز.به شخصه در قران و روایات جستجوی زیادی نمودم و از اهالی حوزه و دانشگاه نیز بسیار پرس و جو کرده ام ولی حتی یک دلیل روایی یا قرانی که دلالت بر اجبار اجتماعی حجاب داشته باشد پیدا نکردم (2903290) (alef-11)
 
محمدي، استاديار الهيات
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۴۳:۵۴
نخير در زمان خود پيامبر هم بعضي زنان بدون حجاب در ملا عام ظاهر ميشدند. حتي خليفه اول هم حجاب را اجباري نكرد و اين عمر خطاب بود كه اولين بار براي بي حجابي تعزير وضع نمود. (2903450) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۱:۱۴:۱۵
شرمنده ولي ايشون ميگه هيچ دليل روايي يا قراني وجود نداره واسه حجاب ، پس اگه مخالفي شما بايد دليل بياري (2903590) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۲۱:۲۲
اولاً: کجا نوشته است که در زمان پیامبر حجاب اجباری نبوده است؟
ثانیاً: در نظام اجتماعی آن زمان برهنگی به این شکل وجود نداشته است!
ثالثاً: طرح این اشکال در جایگاه شما نیست! این مجتهدان هستند که باید نظر بدهند که آیا در زمان پیامبر حجاب اجباری بوده است یا خیر!
اگر می خواهید سؤال کنید باید اینگونه بپرسید: آیا در زمان پیامبر حجاب اجباری بوده است یا خیر....
به هر جهت اکنون نظر مجتهدان این است که حجاب لازم و واجب است و هیچ حرف دیگری غیر از حرف ایشان حجت نیست (2902989) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۲۶:۱۸
آقا حامد یکی از ادله شما ارجاع دادن این مسله به نظر مراجع ...
بسیار عالی ؛حالا من یک سوال از شما دارم
در همین کشور همسایه ما عراق ؛کشوری که در خودش بارگاههای مقدس
نجف کربلا کاظمین را در خود جای داده وطبق ادعای شما نسبت به توجه به فتوای علما باید بگم که آیت ا...العضمی سیستانی نیز در نجف هستن
حجاب بجز در شهرهای مقدس در هیچکجای عراق بصورت اجبار ؛قانون یا فتوا نمیبینید در صورتی که ب.... در این کشور است
در شهرهای مقدس هم رعایت حجاب هم توسط خود مردم از جهت احترام صورت میگیرد ونه باز فتوا ویا اجبار (2903176) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۳۵:۴۵
خدمت دوست گرامی آقا محمد آقای عزیز
اولاً: اگر اجباری بودن حجاب، موجه و مستند است دیگه فرقی بین شهر مقدس و غیر مقدس وجود ندارد! همه عالم محضر خدا است. هیچ فقیهی در بیان حکم شرعی بین شهری و شهر دیگر تفاوت نمی گذارد...
ثانیاً: حکومت عراق یک حکومت دینی نیست؛ حکومت دینداران است! بین این دو خیلی تفاوت وجود دارد
ثالثاً: وقتی در أس حکومت ما یک فقیه است، دیگر چرا برای بررسی یک قانون به دنبال فلان کشور برویم خصوصاً که فقهای دیگر هم در این مسأله اختلافی نکرده اند!!! (2904707) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۱۹:۳۹
حالا که می بینی هر کی هر کی هستش و اونایی که می خواهند بدون حجاب هستند کسی کاری ازش بر نمیاد (2903407) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۳۵:۱۲
مجتهدان از روی احدایث نظر می دهند و ما انواع احادیثی داریم که همه همدیگر را نقض می کنند چون هر کسی به نفع خودش یک حدیث پیدا می کند ! (2903732) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۲:۲۳:۵۵
اولاً اینجور سخن گفتن بی حرمتی به فقها است! فتوا دادن بر اساس دل بخواه حرام است!
ثانیاً: در این مسئله هیچ اختلافی نیست!
ثالثاً: یه جوری حرف میزنی که انگار یه عمر در احادیث استخوان خورد کرده ای!!!! (2906790) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۸:۰۹:۲۱
با اجازه شما در زمان پیامبر و قبل از اسلام طبق منابع مستدل زنهای بت پرست به صورت برهنه به کعبه نزدیک میشدند. پس برهنگی بدنر از این دوره وجود داشته. (2904192) (alef-11)
 
مسلمان
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۲۹:۳۷
1- آیا آقا حامد شما سواد خواندن و نوشتن دارید؟
2- آیا قرآن و متون معتبر که مورد تأیید اکثریت علما هست را میتوانید بخوانید؟
3- عباراتی از ابن براج، صا حب جواهر، سبزواري، صاحب مدارك، مجلسي، نراقي و مقدس اردبيلي وجود دارد ،مبني بر لازم نبودن ستر مو (يا بخشي از آن) و گردن . و همچنين عدم دلالت آيات جلباب و خمار بر وجوب ستر مو .
لذا مقتضاي جمع دلالي و ضرورت اعمال آن در اين مسأله، نتيجه اي جز پذيرفتن حكم استحباب پوشش سر و گردن را در پي نخواهد داشت.
{ لذا پوشاندن بدن لازم ( سینه ودامن) و پوشاندن سر وگردن مستحب است} (2905396) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۲:۱۴:۲۸
جناب آقای مسلمان!!!!!! که مسلمانی از سراسر سخن گفتن تان می بارد!:
اولاً: این حرفایی که شما زدید اساساً ربطی به حکم حجاب نداره! اینها مربوط به حکم وجوب یا عدم وجوب ستر سر زن در نماز! است....
ثانیاً: بنده با این ادبیات شما اصلاً نمی تونم بحث کنم لذا فقط عبارتی از سید یزدی برای شما نقل می کنم - اگر نمی گویید ایشان هم جمع دلالی را نمی دانسته اند یا خواندن و نوشتن بلد نبوده اند!!! - ایشان در بحث ستر و ساتر می فرماید: «و يجب ستر المرأة تمام بدنها عمن عدا الزوج و المحارم إلا الوجه و الكفين مع عدم التلذذ و الريبة،....» بر زمن واجب است که تمام بدنش رااز غیر همسر و محارم بپوشاند به استثنای صورت و دستها مشروط به عدم لذت و ریبه....
شما یک نظر مخالف با این فتوا در حواشی فقها بر عروه را نقل بفرما..... (2906783) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۲۳:۴۲:۵۷
از خودتون فتوا ندید آقای مسلمان (2933640) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۲۷:۱۱
در طول تاریخ حکومت ده ساله پیامبر و پنج ساله امیرمومنان هیچ موردی از اخبار به حجاب گزارش نشده، این حرف رو استاد پیشوایی در شبکه معارف گفت. (2903002) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۴۳:۰۲
کی گفته اجباری نبود؟! در صدر اسلام هم مسلمانان موظف به رعایت پوشش اسلامی بودند. (2903026) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۶:۳۲:۱۸
چرا حرف خلاف واقع میزنی؟تو مثلا دینداری بردار عزیز من؟ (2903083) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۴۲:۰۳
قرآن می فرماید : زنانی که ایمان آورده اید! حتی حجاب برای کنیزان هم اجباری نبوده وحجاب راهی بوده برای تمیز زنان مومن از غیر مومن تا مورد آزار قرار نگیرند پس اگر حجاب اجباری بوده باید کنیزان هم مورد خطاب واقع می شدند مگر آنها زن نبودند ؟ مگر بی حجابی آنها باعث گسترش فساد نمی شد ؟! (2903340) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۲۴:۱۷
چرا از خودت حرف در میاری?یعنی این همه ادم دروغ میگن (2903511) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۵۵:۰۱
وقتی مالک جهان و صاحب دین میفرماید که در پذیرفتن دینم اجباری نیست,چطور میتوان قبول کرد که حجاب اجباری است. (2903768) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۸:۴۷:۲۲
دوست عزيز درست است كه پروردگار مي فرمايند "لا اكراه في الدين" ليكن وقتي شما دين اسلام را پذيرفتي مي بايست قوانين آن را رعايت كني ]بحكم آيه شريفه (36) سوره احزاب "وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَن يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَن يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُّبِينًا و هيچ مرد و زن مؤمنى را نرسد كه چون خدا و فرستاده‏اش به كارى فرمان دهند براى آنان در كارشان اختيارى باشد و هر كس خدا و فرستاده‏اش را نافرمانى كند قطعا دچار گمراهى آشكارى گرديده است[. وچون جامعه و حكومت كشور ما اسلاميست همه ملزم به رعايت قوانين آن مي باشند؛ همانگونه كه اگر شما به كشور ديگري برويد ميبايست قوانين آن كشور را رعايت كنيد. (2904296) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۰:۲۲:۴۶
عبارت های داخل گیومه به معنای نظر نویسنده است. لطفن دیدگاههای ذهنی خودتان را جداگانه از معنای آیات قرار دهید. (2904540) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۰۶:۵۰
كسي كه خواب است را ميتوان بيدار كرد ولي كسي را كه خود را بخواب زده هرگز .
(وَ مَا أَكْثَرُ النَّاسِ وَلَوْ حَرَصْتَ بِمُؤْمِنِينَ) (يوسف: 103); و بيشتر مردم هر چند آرزومند باشي ايمان نمي آورند. (2906907) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۴:۰۴:۲۵
شب و روز ناله می کنند که چرا این همه فساد اداری و اقتصادی و رشوه و اختلاس در کشور هست. به خاطر اینکه اصل قضیه را رها کرده و چسبیده اند به پوشش زنها! چنین کشوری هیچگاه روی سعادت نخواهد دید. (2907930) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۵۵:۴۹
اكثر ملل دنيا ديني رو دارن كه پدر و مادرشون اون رو داشتن و با اون دين بدنيا اومد و كسي بصورت دلبخواه ديني رو نپذيرفته , مثلا يك بودايي چون بودايي زاده است به دين بودايي گرويده يا يك يهودي يا يك مسيحي يا يك مسلمان ( البته تاكيد ميكنم درصد بالايي ) الان مثل زمان پيامبر نيست كه مشركين به اسلام رو بيارن . (2904796) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۳۵:۱۷
مهم این است که در اینجا بعضی از قوانینی که با نیت خیر و صلاح جامعه وضع شده است اما دیده شده که ضرر آنها بیشتر از فواید آن است باید مورد بازنگری قرار گیرد. ما هم میدانیم که قانون باید رعایت شود. ولی بعضی مواقع بی قانونی بسیار بهتر از قانون بد است. (2905413) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۲۴:۳۱
بنام خدا

برای پاسخ دادن به این پرسش اول باید بدانیم که کدام دسته از مردم ازوجود قانون سود میبرند؟ وکدامیک از بی قانونی؟ بی شک کسانیکه دارای قدرت وامکانات فراوان است ویا اساسا دارای فرهنگ اجتماعی نیستند اینان ازبی قانونی بیشترین سودرا میبرند وشرایط در مواقع بی قانونی در جهت منافع ثروتمندان واوباشان است .ووجود قانون حتی اگر ظالمانه بوده باشد باز نفع ناتوانان وضعفارادربردارد.هرگاه درجامعه تصمیم برگذراندن قانونی میشود متمولان واوباشان نگران میشوند ومانع تراشی میکنند چرا که برای انان محدودیت ایجاد میشود . بنابراین وجود قانون درجامعه بهتر از بی قانونی است وحتی وجود قانون بد بهتر از نبود قانون است. ببینید رئیس رژیم صهیونیستی نسبت به نتیجه مذاکرات ایران وغرب چه دیدگاهی دارد؟

به ما گفته شده است نبود توافق بهتر از توافق بد است. اما همه شواهد گویای آن است که ما به سمت توافقی بد می‌رویم.

وی نمیگوید که چه کسی گفته است که نبود توافق بهتر ازتوافق بد است؟ چون اسرائیل خود تا کنون در سطح بین المللی کمترین توافقات رادارد واز نبود توافق بیشترین سودرا برده است .اما دراینجا شیپوررا ازدهانه گشادش میزند ومیگوید نبود توافق بهتر است .آری بهتر است اما برای زورمداران وستمگران واسرائیل تمایلی به توافق فیمابین ایران وغرب ندارد چرا که این توافقات دست اورا میبندد. اگر توافق بدی هم به نتیجه برسد باز بهتر از بی توافقی است چون دنیای استکبار ازفقدان توافقات بهره میبرد

در سطح ملی هم همینگونه است بجز حکومت معصوم که اگر هیچ قانونی هم درکار نباشد آنان براساس عدالت رفتار میکنند در موارد دیگر حتما باید قوانین متقن وصریح داشته باشیم تا حاکمان ومسوولان درفقدان قانون غیر عادلانه رفتار نکنند. چه وجود قانون بد بهتر از بی قانونی است.
"از محمدعلی به ابادی" (2906939) (alef-11)
 
علی ملکی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۶:۳۰:۱۸
یکدقیقه خیال کنید در یک کشور عربی دوست نشستید(مثل لبنان یا عراق)ودارید این عکسهایی که هروز از طرح برخورد با بد حجابی میاد بیرون میبینید.با خودتون چی مورد کشور ایران فکر میکنید؟بخدا آیه:(لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ:در دين هيچ اجبارى نيست و راه از بيراهه بخوبى آشكار شده است)تفسیر نیاز نداره.معنایش واضحه.چرا جوانان عزیز وپاکدلمون را از دین فراری میدهید.چرا کیششون میدهید طرف من وتو و ....چرا در مورد قضیه به این مهمی(دین گریزی)احساس مسوولیت نمیکنید.بخدا خیلی از اینا عاشق اما حسین(ع)وائمه اطهار هستند.بخدا اکثر اینارو میتونید توی شبهای قدر وتکیه های امام حسین(ع)با چشمان خیس ودستانی پر از آرزو که با توسل به ائمه خواهانش هستند ببینید.به خدای علی(ع)مسوولید...به حسین بن علی علیه السلام بابت هر یک نفری که بخاطر این فشارها از کشور به ممالک بیگانه پناه میبره ومعلوم نیست دور از خانه وخانواده چه در انتظارشه مسولید...دست بردارید از این آسمان ریسمان بافتنها (2903079) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۱:۵۸:۴۳
دوست عزیز اگر کسی اومد در ملا عام مشروب خورد!! و عربده کشید بازهم میاید این آیه لا اکراه فی الدین قد تبین الرشد من الغی رو تلاوت کنید؟؟؟یا اون موقع دیگه باید برخورد بشه!!!اگه برخورد بشه وجه نظام بهم نمیخوره آیا؟؟؟
نه حتما میگید باید مقابله بشه!!میدونید چرا چون صدمات ظاهریه!!!اما بدحجابی و بی حجابی در جامعه اسلامی فضای باطنی و فرهنگی جامعه رو به متعفن میکنه!!!
خواهش میکنم در نظر بگیرید اگر حضرت آقاجان عج نیز باشند قایل به وجود زنان بی حجاب یا بدحجاب در جامعه هستند؟؟
مگر نه اینکه بایستی تک تک کارهایمان در جهب کسب رضایت ایشون باشه!!! (2903654) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۱۹:۱۷
از کجا مطمئنید که آن حضرت حجاب اجباری رو در جامعه مستقر خواهند کرد؟ (2903819) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۰:۲۴:۳۸
سفسطه نفرمایید عربده کشی و چاقو کشی هیچ تمثیلی با حجاب ندارد. لطفا مثال بهتری بفرمایید تا بلکه سوال ذهنی ما نسبت عدم اجبار در دین رفع شود (2904543) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۶:۴۴:۱۶
لازم نیست حتما مشروب بخوره عربده بکشه
برای عربده کشی کیفر بشه خوبه (2905638) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۳:۰۳:۳۹
کسی مشروب نخورده باشد هم اگر عربده کشید باید برخورد شود مغالطه نکن عزیز (2907735) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۶:۳۹:۰۴
ولش کن حجاب رو از انرژِی هسته ای چه خبر؟؟؟؟ (2903092) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۰۶:۰۷
دوست عزیز چه کسی گفته نبوده؟
اساسا آن زمان، به جای این چیزی که ما به آن می گوییم قانون، شریعت (حلال حرام) بوده؛ در شریعت اسلام نیز رعایت حجاب الزامی است + اینکه ما مسلمانان، تجربه سرزمین اندلس را داریم. (رجوع کنید به تاریخ تمدن اسلامی در اندلس) (2903135) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۱۴:۲۸
حجاب اجبار نیست وآیات قرآن به طور واضح نشانگر آن است حجاب توصیه ایست که به زنانی که ایمان آورده اند شده وبسیار با لطافت ونرم هم خواسته شده وحکم نشده مثلا نماز روزه وصیت کتب علیکم است اما حجاب نه ولی خوب یک عده مایلند آن را اجبار کنند !! (2903279) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۷:۳۳:۱۵
به گفته ی یکی از دوستان طلبه که اهل تتبع است
در زمان پیغمبر علاوه بر زنان آزاد، زنان برده (کنیز) هم وجود داشتند و حجاب بر کنیز واجب نیست بلکه برزن آزاد واجب است. از این رو داشتن چهره ی بی حجاب در جامعه مخالفت با امری شرعی نبوده و بلکه یکی از وجوه شرعی بوده است. در نتیجه اجباری هم در کار نبوده که همه ی زنان حجاب داشته باشند.
اما الان که در جامعه کنیز وجود ندارد و همه ی زنان، آزاد هستند حکم اسلام بر رعایت حجاب است.
(لازم به ذکر است که کنیز در جوامع گذشته همچون کالایی قابل خرید و فروش بوده و از لحاظ ارتباط جنسی نیز احکام کاملا متفاوتی با زن آزاد دارد.)
و چه بسا در این حکم، حکمت هایی بوده و الان به دلیل نبودن کنیز آن حکمتها هم قابل تسری نیست

والله اعلم (2904149) (alef-11)
 
مسلمان
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۸:۳۸:۰۰
واقعاً وقتی به قرآن رجوع میکنیم. میبینیم که راه را برای هر نوع تظاهر و ریا کاری بسته است. حتی این مورد را آزاد قرار داده تا زنان مؤمن و غیر مؤمن واقعی از هم تشخیص داده شوند
آیا تمام زنانی که شما مجبور به حفظ حجاب میکنید شأن آن پوشش را دارند؟
آیا این کار اهانت به زنان محجبۀ واقعی نیست؟ (2905979) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۲:۱۹:۳۵
بعنوان کسی که به چند کشور اروپایی گزرم افتاده فقط این را می توانم بگویم :
اگر زنان و دختران ما بدانند حجاب چه عزّت و شخصیتی به آنها داده هرگز و هرگز و هرگز فکر مخالفت با آنرا نمی کردند چون بخاطر همین حجاب ( بنا به تجربه خودم عرض میکنم )در کشور های اسلامی اکثرا"این مردان هستند که می خواهند توجه خانمها را به خود جلب نمایند ولی در آن کشور ها بعکس است ،باور کنید اگر خانمهای ایرانی یک صحنه از آن لوس بازیهای ملتمسانه دختران انور مرزی را برای جلب توجه یک مرد یا پسر ببینند ( بخصوص خانمهای که از نظر زیبایی کمی ...) محال ممکن است با حجاب مخالف باشند. و آنوقت متوجه حکمت حجاب خواهند شد. (2904861) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۰۶:۵۷
میشه بفرمایید شما زمان پیغمبر چندسالتون بوده
یا حداقل اسم 4 کتاب تاریخی که خوندید بفرماییید (2904968) (alef-11)
 
زهرا
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۱۴:۵۷
قابل توجه همه دوستان ترجمه سوره نور ایه 31 و زنان مومن را بگو تا چشمها پوشیده وفروج و اندامشان رامحفوظ بدارند و زینت و ارایش خود به جز انچه قهرا ظاهر است اشکار نسازند و باید سینه و بر و دوش خود را با مقنعه بپوشانند و زینت و جمال خود را اشکار نسازند جز برای شوهران و خود یا پدران یا پدران شوهر ویا پسران خود و سایر وانطور پای برزمین نزنند که خلخال و زیور پنهان پاهایشان معلوم شود و ای اهل ایمان همه به درگاه خدا توبه کنید باشد که رستگار شوید . (2904992) (alef-11)
 
زی
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۴:۵۵:۰۷
الان خانم ها اصلا اون حجابی که در قران اومده رعایت نمیکنند ساپورت مانتو حریر شال کوتاه مو از جلو و پشت بیرون دست و پا تا نصف بیرون پس الانم اجباری نیست هرچند قران در سوره نور ایه 31 و ایات دیگر حجاب را برای زن مسلمان واجب دونسته و شما حکم قوم بنی اسرائیل را دارید که برهمه چیز حتی با مدرک ودلیل عیب میگیرید چون به نفعتان نیست (2905277) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۰:۳۱:۰۲
اتفاقاً پوشش متداول امروزی حتی پوشش بدحجابها بسیار بیشتر از آن حداقلی است که قران بدان توصیه نموده است (2906254) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۳۰:۲۳
در مورد حکم حجاب در اسلام هیچ شکی وجود ندارد همانطور که در مورد حکم دزدی ربا رشوه و دیگر مفاسد اقتصادی و دست درازی به بیت المال شکی وجود ندارد حالا هر کسی که میگوید در اسلام مبارزه با بد حجابی واجب تر از مبارزه با دست درازی به بیت المال است من حاضرم با آیات قرآن با او بحث کنم (2906953) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۰:۲۷:۰۲
شما به چه سندی می گید حجاب زمان پیامبر اجباری نبوده؟
نکند این هم از بیانات گهر بار بی بی سی است ؟ (2907223) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۲:۴۲:۱۵
در زمان پیامبر حجاب عمومی بوده و نه فقط در زمان ایشان و در عربستان بلکه در کل جوامع بشری پوشش خانمها به حجاب نزدیکتر بوده است تا بیحجابی . (2911326) (alef-11)
 
هدی
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۹:۱۴:۲۴
مرسی که نظرم را سانسور کردید. از تیتر ازادی بیان کاملا پیداست!
فقط خاستم بگم منی که بخاطر روسری شل شده جلوی پدرم و محرمم سیلی خوردم از چادر و روسری متنفرم. بگذارید مردم خودشان درباره من و حس تنفرم قضاوت کنند. اجبار و برخورد بد کیفری با تفسیر غلط حجاب!! نتیجه اش تنفره و بی زاری. (2912756) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۰:۴۱:۵۶
حجاب قانونی هم که بشود، باز اجباری است. قانون یعنی «اجبار» و «الزام». (2902364) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۴۳:۵۱
منتهی در مورد سایر قوانین نمی گویند اجبار میگویند قانون! اما در مورد حجاب از لفظ اجبار که بار معنایی منفی دارد استفاده می کنند! (2903028) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۵۰:۱۶
خوب این اجبار حقیقتا بار منفی‌ هم دارد (2903220) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۰۵:۱۵
نه برادر یا خواهر من، فرقی بین قانون حجاب و.... نیست. هر قانون یعنی «اجبار»، خواه قوانین مدنی و... باشد و خواه قوانین راهنمایی و رانندگی. همه «اجبار»ی هستند. تخطی از «اجبار/ قانون» نیز مجازات دارد. (2903488) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۰:۴۲:۴۰
آنزمان که متهم به تبلیغ علیه نظام نشده بودید، بسیاری از نظرات را در خصوص حجاب قانونی یا حجاب اجباری، درز میگرفتید...حالا که دیگه جای خود دارد...پس بهتر است به همان ماهواره و اینترنت ناسالم به پردازیم و وقت خود را در اینترنت سالم دوستان هدر ندهیم!!! (2902366) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۰:۴۲:۵۲
واقعا این اجبار اشتباه بود (2902368) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۰:۴۹:۱۶
ایشان یک فرض را به مثابه حکم گرفته اند و تخته گاز تا آخر بر مبنای همین حکم رفته اند. باز هم بحث اینجاست که به موجب کدام آیه قرآن یا روایات معتبر حجاب اجباری است انهم برای همه زنان؟ (2902385) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۵۷:۵۵
جایی که کلام الله موجود است توسل به روایت صحیح است؟ (2903773) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۰۲:۲۹
آیا پیرزنان و خانمهای غیرمسلمان هم مشمول حکم قرآن هستند؟ (2902416) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۰۹:۱۰
حتی زنان مسلمان جوان هم طبق قرآن موظف به حجاب بدینصورت که آقایان میفرمایند نیستند (2903931) (alef-11)
 
سجاد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۰۸:۵۳
آیا در زمانی که پیغمبر گرامی اسلام در مدینه حکومت اسلامی تشکیل داد و یا در زمان خلافت خلافای راشدین و به خصوص پنج سال حکومت حضرت امیر چنین وضعیتی در جامعه اجرا می شد؟ آیا شرطه و گزمه مسول برقراری حجاب بود؟ آیا زنان اهل کتاب ملزم به رعایت حجاب بودند؟ آیا طول مانتو و درجه گشادی و تنگی آن و پوشیدن چکمه هم ذیل حکم حجاب بود؟ خواهشمند است بنده را از بی اطلاعای در این زمینه در بیاورید.
با تشکر (2902436) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۰۹:۵۴
فلسفه حجاب در قرآن شناخت زن مسلمان از زن غیر مسلمان است.
آن گاه ما زن مسیحی را مجبور به حجاب می کنیم.

يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ۚ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ ۗ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا
سوره احزاب آیه ۵۹

ای پیامبر به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو پوششهای خود را بر خود فروتر گیرند این برای آنکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند (به احتیاط) نزدیکتر است و خدا آمرزنده مهربان است. (2902439) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۶:۲۹:۲۱
اگه دقت می فرمودید خداوند می گوید: قل... یعنی امر نمی کند توصیه می کند. خداوند نظر اجبار ندارد. اگر اجبار داشت مانند نماز خواندن خود مستقیما می گفت حجاب کنید. در ثانی می گوید: ازواجک (زنان پیامبر) بناتک (دخترانش) و نساء المومنین (زنان مومن) ولی نمی کوید نسا! (2903078) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۰۲:۴۸
دقیقا
این "نسا غیر مومنین" رو بعضی از خودشان در آوردند.
تازه از قل استفاده شده (2903485) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۴۹:۲۷
دقیقا همینطور است برای شناخته شدن زنان باایمان از بی ایمان ولی آقایان و خانمهای تندرو میخواهند همه مردم را یک شکل زیر چادر و حجاب ببرند (2903217) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۴۶:۱۰
به اینگونه افراد میگویند "آدمهای خود محور" (2905457) (alef-11)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۰۹:۴۷
دوست عزیز گفته شما را اصلاح می کنم. زنان مومن به معنای زنان مسلمان نیست. بلکه مومن کسی است که می خواهد در مرتبه بالاتری از دین باشد. آیا به دقیق بودن قرآن ایمان دارید که هر کلمه ای را به دقت انتخاب کرده است (2903389) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۰۱:۰۳
دوست عزیز... خواهشا قرآن رو تفسیر به رای نکنید!!که از یک معنی ساده مفاهیم در آرید..واقعا فکر میکنید تنها دلیل حجاب شناخت زن مسلمان از غیر مسلمان است؟؟؟پس حجاب زن در حین نماز در خلوت خودش برای چیست؟؟ (2903659) (alef-11)
 
ر.ن
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۳۹:۳۱
اتفاقا براي من هم سؤاله ، اگر حجاب براي پوشيده بودن زن در مقابل مرده پس حجاب به هنگام نماز در تنهايي چه فلسفه اي داره؟ آيا تا بحال اشتباه توجيه نشديم؟ (2903869) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۵۰:۲۳
این بر میگرده به همان جملۀ مؤمنین (2905466) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۴۲:۴۶
و البته مسئله مهم دیگه اینه که "جلباب" دقیقاً چی بوده. جلباب پوششی بوده که زنان و مردان عرب بر روی دوش و سینه شون مینداختن، نه روی سرشون. پارچه ای که برای پوشش سر استفاده میشده اسم دیگه ای داشته. (2903997) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۲۲:۱۵:۵۳
آقا مهدی!
اولا: این آیه حکمت حجاب رو بیان می کنه و این ربطی به حکم حجاب نداره.
ثانیاً: شما واجب بودن حجاب رو قبول دارید یا نه؟؟؟ این از مسلمات شیعه است!!! آخه من نمی دونم شما چرا یک لحظه فکر نمی کنید این همه فقیه که تمام عمر خود را صرف همین آیات و روایات کرده اند هم این آیات رو دیده اند!!!! اساساً چه کسی گفته است مستند واجب بودن حجاب این آیه است!!؟؟؟؟ دین ندارید آزاد مرد باشید و به خدا دروغ نبندید
ثالثاً: وقتی واجب بودن حجاب ثابت شد، معلوم می شود که در کشف حجاب مفسده وجود دارد و با توجه به اینکه مفسده آن اجتماعی است بر حکومت لازم است با آن مقابله کند چون وظیفه حکومت است که با هر مفسده اجتماعی مقابله کند..... (2909266) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۱۱:۱۵
جناب دکتر سوزنچی
تعریف مومن از نظر قرآن
«آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَیْهِ مِن رَّبِّهِ وَ الْمُؤْمِنُونَ کُلٌّ آمَنَ بِاللّهِ وَ مَلآئِکَتِهِ وَ کُتُبِهِ و َرُسُلِهِ...» [۵]
«پیامبر، به آنچه از سوی پروردگارش بر او نازل شده، ایمان آورده است (و او، به تمام سخنان خود، کاملاً مؤمن می‌باشد.) و همه مؤمنان (نیز)، به خدا و فرشتگان او و کتابها و فرستادگانش ایمان آورده‌اند...».
پس مؤمن به کسی گفته می‌شود که خدا، فرشتگان، فرستادگان الهی، کتابهای آسمانی و روز قیامت (آخرت) و غیب را پذیرفته باشد.
خدواند کریم در قرآن، رعایت حجاب را برای زنان مومن توصیه می کند و طبق بند (1) نامه شما :
حکم خاص اسلام که هم اهل تسنن و هم شیعیان آنرا قبول دارند در مورد حجاب زنان مومن است نه هر زنی.
و از نظر اسلام
«إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ إِذَا ذُکِرَ اللّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَ إِذَا تُلِیَتْ عَلَیْهِمْ آیَاتُهُ زَادَتْهُمْ إِیمَانًا...»
«مؤمنان، تنها کسانی هستند که هرگاه نام خدا برده شود، دلهاشان ترسان می‌گردد و هنگامی که آیات او بر آنها خوانده می‌شود، ایمانشان فزونتر می‌گردد...».
حال، خدا وکیلی آیا تمام مردان و زنان باصطلاح با ایمانمان دارای صفت فوق هستند. چرا قران را تفسیر به رای می کنید. در قرآن هم حجاب اجباری نداریم. بنده نیز با حجاب کاملا موافقم چرا که جامعه دارای آرامش بیشتری خواهد بود. اما نه حجابی که از روی فشار و ترس باشد. اجازه دهیم که زنان مومنمان حجاب را خود برگزینند و به آن افتخار کنند. حجاب اجباری منجر به بدحجابی در ملاء عام می گردد که به نظر حقیر بسیار بدتر از بی حجابی است. بنده چند سالی را در اروپا تحصیل کردم. اینقدر که در ایران زنان بدحجاب جلب توجه می کنند ، زنان بی حجاب اروپا جلب توجه نمی کردند.
اگر حجاب در ایران اجباری نباشد خود راهی خواهد بود برای تشخیص زنان مومن از غیر مومن
عضو هیئت علمی دانشگاه (2902444) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۴۳:۱۲
در تایید فرمایش شما در قران وقتی حجاب عامل تشخیص زن مومن از غیر مومن است پس اجباری در کار نبوده که غیر مومن بی حجاب در جامعه حضور داشنه ا (2903876) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۵۳:۴۲
منظور آقایانی که میگویند همه باید حجاب را رعایت کنند یعنی ما اصلاً زن غیر مؤمن نداریم و همه مؤمن هستند (2905475) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۹:۲۳:۱۶
گناه به صورت علنی نباید در جامعه انجام شود (2907069) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۵۶:۳۹
من ناخودآگاه حتی اگر اعتقاد به حجاب داشته باشم دوست دارم در شرایط اجبار نیم بند رعایت کنم. مطمئن باشید از اولین روزی که رعایت حجاب آزاد شود اینجانب تمام و کمال رعایت خواهم کرد. (2905488) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۲:۰۸:۳۲
همين تركيه بغل گوشمون يا مصر يا مالزي يا اندونزي يا ..... , هر كي اعتقاد به حجاب داره اون رو به نحو احسن و كامل اجرا ميكنه و هر كي هم براش مهم نيست انجام نميده , ديگه مثه اينجا حجاب نيم بند و سه چارك و اين مسخره بازيا رو ندارن , يا حجاب رو قبول دارن كه از بالاي ابرو روسري سرشون ميكنن و لباسهاي مناسب ميپوشن يا قبول ندارن كه ديگه نه خودشونو مسخره ميكنن نه قوانين رو نه دين رو . كلا حجاب استفاده نميكنن كه . اينجوري ديگه به دين و ايمان بقيه هم دهن كجي نميشه . (2904834) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۲:۱۳:۴۷
کی گفته اگوی ما باید این کشورها باشه مطمئن باشید همین حجاب نیم بند از بی حجابی بهتره. موقعی به دین و ایمان ما دهن کجی میشود که اجازه داده شود هر کس با هر پوششی در جامعه ظاهر شود. (2907550) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۵۲:۲۲
استاد بزرگوار دانشگاه تهران
اینجانب با شما کاملاً موافقم چون اسلام بیشتر از هر چیزی از دوری از ریا و تظاهر سفارش کرده است (2905471) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۶:۲۱:۰۹
اولااگه یه کم از اصول استنباط احکام دین اطلاع داشتیداین نکته ضروری رومیدونستید که احکام اسلام برغیر مسلمان ها هم واجبه واونادرقیامت به خاطردونه دونه احاکی که مخالفت کردن بازخواست میشن
ثانیا برفرض که قید مومنین مخصص باشه همه مسلمانان رو شامل میشه حتی اونایی که فقط شناسنامه ای هستند (2905561) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۹:۲۱:۵۶
اجباری بودن حجاب در جامعه ناشی از واجب بودن نهی از منکر در جامعه اسلامی است و در نهی از منکر ملاک مومن بودن شخصی مرتکب منکر میشود نیست. (2907066) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۲۲:۲۲:۱۲
آقا محمد!
اولاً: اینکه مومن چه کسی است؟ هیچ ربطی به حکم شرعی ندارد!
ثانیاً: شما قبول دارید که حجاب واجب است. اگر قبول دارید که باید قبول داشته باشد چون مسلمان هستند، پس کشف حجاب حرام است و حکومت اسلامی وظیفه دارد با هر خلاف شرعی مبارزه کند....
ثالثاً: اگر کسی به شما بگوید: هم جنس بازی را آزاد کنید چون اگر آن را منع کنید، برخی از دین زده می شوند و همان سخنان خودتان.... چه پاسخی می دهید؟؟؟؟؟ (2909289) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۱۱:۴۴
در قران حرفی از حجاب اجباری نزده دو هیچ کشوری در دنیا چنین رفتاری با مردم خود نمیکند . حسین سوزنچی دانشیار با فهم باید بداند حجاب فقط حجاب سر نیست ولی میبینیم ایشان همش به این نکته توجه کردند در یک نظام اسلامی مردم میتونن حجاب سر نداشته باشند ولی حجابشان کامل باشد . (2902445) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۲۰:۴۴
یک نکته مهم که در سوال اول متن نادیده گرفته شده اینه که آیه حجاب خطاب به زنان مومنه نه زنان به طور عام!!! (2902465) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۲۳:۱۲
بخدا هرچی اجبار باشه نتیجه عکس میده . یه عکس دیدم مربوط به سال 54یا 55 زمان شاه بود یه یکی از خیابانهای تهران تو پیاده رو که نشون داده بود نزدیک به شاید 20 تا زن تو اون قاب تصویر بود جالبیش این بود که تو اون 20 تا زن 3تا4 نفر روسری نداشتن بقیه چادری بودن . اون نتیجه این بود اجبار توش نبود (2902468) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۴۶:۵۲
واقعا هرچی اجبار باشه نتیجه عکس میده ؟!!! پس همه قوانین را باید بردارند جون همه قوانین اجبار دارند!
تصور کنید :
رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی اجباری نباشد !
رعایت حقوق دیگران اجباری نباشد(متعرض به حقوق دیگران را مجازات نکنند!) (2903032) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۶:۲۸:۵۴
قانون راهنمایی رانندگی برای حفظ جان
حجاب دقیقا کجاش برای حفظ جان ؟ (2903077) (alef-11)
 
حسام
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۱۵:۱۷
برای حفظ ارکان خانواده است که از جان کمتر نیست (2903501) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۳:۳۵:۳۵
لطفا ارکان خانواده ای که مهم تر از جان هست را توضیح دهید و نام ببرید (2904090) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۲:۱۰:۳۳
بعد اونوقت تو كشورهاي مسلمان كه حجاب اجباري نيست اركان خانواده بيشتر متزلزله يا تو ايران كه حجاب اجباريه ؟ (2904839) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۲۲:۲۵:۳۵
در اون کشورها دیگر از خانواده چیزی نمانده است.... (2909300) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۲۹:۴۰
قوانین راهنمایی و رانندگی تو همه جای دنیا قابل احترامه و رعایتش اجباری .حجاب چی؟ (2903851) (alef-11)
 
زینب
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۶:۲۲:۱۷
شما می توانید درباره ادیان دیگر تحقیق کنید تا بدانیدکدام دین بهتر و برتر است م آن دین را انتخاب کنید.
پس حرفتان را قبول ندارم جناب مذهبی بنیادگرا. (2905566) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۲۲:۲۴:۵۲
قانون حجاب برای حفظ روحه و روح از جان مهم تر است (2909295) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۲۳:۴۴:۰۰
میشه در مورد تفاوت روح و جان بگی حامد خان، چون تو ادبیات این دو یکسانن. (2916636) (alef-11)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۱۵:۱۵
قانونی که اکثریت قبولش دارن همه اجرا می کنن. شما نگاه کن قانون ایستادن
پشت خط عابر پیاده که چند ماهی داره تو تهران اجرا میشه و من واقعا تعجب کردم راننده های تهرانی چقدر زود قبولش کردن و الان تقریبا همه رعایت می کنن.
اما در مورد حجاب الان 36 ساله حکومت داره تلاش می کنه (2903399) (alef-11)
 
سس
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۰:۵۶:۳۲
خنده داره مردها بیشتر برای بی حجابی زنها چونه می زنن و این یه کمی بوداره. (2907310) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۰۰:۴۶
قیاس مع الفارق (2903479) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۱:۵۵:۰۳
شما توجه کن که قوانین راهنمایی برای انجام ندادن یک فعل بد و جلوگیری از انجام اون وضع شده.
اما قانون حجاب انجام یک کاری رو اجبار می کنه.
اولی (راهنمایی) نهی از منکره اما دومی (حجاب) امر به معروفه.

تا حالا دقت کردید اکثر مجارات ها برای انجام یک سری کارهای بد هست. اما ترک کارهای خوب معمولا مجازاتی نداره.

در ضمن می خواهید چند تا گناه کبیره بشمرم که انجامش تو حکومت اسلامی معمولا بی مجازاته. بعضا توسط افراد مقدس نما هم زیاد انجام میشه.
دروغ- ربا- خیانت در امانت و ... (2903646) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۰۱:۵۹
چرا مغلطه میکنی جان من؟ (2903781) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۲:۵۰:۱۴
قوانین راهنمایی و رانندگی بسته به شرایط و با توافق جمعی قابل تغییرند اما در مورد حکمی مانند حجاب هم اینگونه است؟ (2904937) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۰:۴۱:۰۳
واقعاً متأسفم که حجاب را با قوانین راهنمایی رانندگی یکی میدانید. تا زمانی که چنین تفکراتی وجود دارد انتظاری بیش از این نیست (2906269) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۲۴:۱۲
مردم و جوانان از حجاب اجباری و الزامی فراری اند. اجبار و الزام تحت هر عنوانی اون "عنوان" هم تضعیف می‌شه.

حجاب باس در حدی باشه که اغلب مردم و جوانان توجیه باشن نه این که "مجبور" باشن. (2902474) (alef-11)
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۲۴:۳۲
آیا جز اینست که حجاب ، لازمۀ یک جامعۀ کاملا اسلامیست ، نه جامعه ای که از در و دیوار و رفتار بانک ها و مدیریت ادارات و.... گرفته تا تلویزیون و.... برداشت متفاوتی احساس میشود ؟!؟!؟!؟!؟
آیا جز اینست که وسط !!! سری ، جای روسری را گرفته و مانتو های دگمه – پرون !!! هم جای آن الگو های اولیه مانتو های بسیار ساده که توسط شهید بهشتی در تلویزیون تشریح شد را گرفته است ؛
گفته های یک خانم پژوهشگر مسلمان مالزیائی به یک دختر خانم دانشجوی ایرانی ، بسیار رساست و حق مطلب را به خوبی ادا می کند ؛
وی گفته بود در پی سفر های همیشگی خود به همه کشور های مسلمان ، دریافته است :
ابران تنها کشور مسلمانی است که با مشکل بد حجابی !!! روبروست و در تمامی کشور های دیگر ، زنان یا با حجابند و یا بی حجاب ؛ (2902475) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۵۸:۱۰
خوب عزيز دل، اين ناشئ از اجباري بودن حجابه ديگه (2903474) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۰۹:۲۶
همه کشورهای مسلمان این مشکل رو حل کردن به جز ما (2904353) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۰:۴۹:۵۸
اقا محمد میدانی چرا همه کشورهای مسلمان این مشکل رو حل کردن به جز ما! چون در سایر کشورهای اسلامی حجاب اجباری وجود ندارد (2906283) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۱۶:۴۳
براساس نص صیح قرآن پرداخت خمس و زکات واجب است اماآیا دولت اسلامی میتواند مومنان را به پرداخت زکات اجبار کند؟آیا می توان در مجلس قانونی صادر کرد و مردم را به پرداخت خمس اجبار کرد؟
در شرع مقدس اسلام داریم که هر میلمانی تمکن مالی داشته باشد حج بر او واجب می شود آیا میتوان قانونی در مجلس تصویب کرد که براساس آن شاخصی را گذاشت و هرکس مال و مکنتش به حد مشخصی رسید او را به رفتن به حج اجبار کرد؟
براساس شریعت اسلام روزه داری در ماه مبارک رمضان واجب است آیا میتوان در مجلس قانونی صادر کرد و براساس آن همه افراد واجد شرایط روزه داری را به روزه گرفتن اجبار کرد.؟ (2904371) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۲۲:۲۹:۴۱
اخوی این نمونه هایی که شما آوردید، همه از جمله احکام شخصی است...
چرا به تظاهر به روزه خواری و شرب خمر و سرقت و از این امور که اسلام برای آنها حد و تعزیر تعیین کرده است مثال نمی زنید!؟؟؟؟ نه! شما نه اینکه نمی بینید! نمی خواهید ببینید..... (2909315) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۰:۴۱:۴۷
آقا حامد
غیبت کردن اثرات اجتماعی داره آیا برای آن حد و تعزیر وجود داره
دروغ اثرات اجتماعی دارد
خمس و زکات اثرات اجتماعی دارد
ربا خواری اثرات اجتماعی داره
تقوای فردی منجر به تقوای جمعی میشود و اثرات اجتماعی دارد
تفاخر اثرات اجتماعی داره
اگر اثرات اجتماعی حجاب در آن اندازه باشد که کل دین وابسته به آن گردد و تا این اندازه مهم است چرا برای تخطی از آن در قران حدی در نظر گرفته نشده؟
اگر اینقدر مسئلۀ حجاب مهم است چرا کمتر از موارد فوق در قرآن روی آن تأکید شده ؟ (2912938) (alef-11)
 
امیررضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۰۶:۴۵
چون فقط در ایران است که با برنامه ریزی بدحجابی ترویج می شود پول به مانکنها داده می شه که با وضع بسیار تحریک کننده به خیابانها بیایند تا قبح خیلی از مسائل ریخته شود در ضمن به نظر شما چرا بالاترین ارتکاب به خشونتهای جنسی تو همون کشورهای پیشرفته بی حجاب است. راستی یاد یک جمله معروف اوایل انقلاب افتاد که اگر بی حجابی تمدن است پس حیوانات متمدن ترند..... (2904635) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۲۵:۱۳
اسلام تنها یک مکتب است و یک اعتقاد دینی و قلبی و یک نوع از ارتباط مخلوق با خالق. به تصریح قران در اصل پذیرفتن ان هیچ اجباری نیست و در اجرای دستورات ان نیز اگر الزامی باشد حساب و کتاب ان با خود پروردگار است.اگر مسلمانی نماز نخواند یا روزه نگیرد یا خمس و زکات ندهد یا به حج نرود و... وظیفه حکومت چیست؟ چرا اسلام را در حجاب زنها خلاصه میکنید.؟؟ (2902477) (alef-11)
 
اراکی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۱۳:۳۲
و"مکتب" یعنی چه؟ (2903397) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۲۵:۳۰
معیارهای و تعریفی های مختلفی برای حجاب وجود دارد.برای کشور متمدن ایران معیار پوشش زنان می بایست لباسهای سنتی و تاریخی هر شهر و روستا باشد. منظور از حجاب الزاما پوشش سر نیست (2902478) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۳۱:۰۲
حجاب قانونی و شرعیه و باید با دقت و قدرت اجرا بشود .
مملکت اسلامی جای کثافت کاری های غربی نیست . (2902486) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۰۹:۱۷
مسئله حقوق اقليت چي؟
تا كجا اكثريت حق داره قوانين اعتقادى خودش رو به اقليت تحميل كنه؟
همونطورى كه ما به جوامعى مانند فرانسه نقد مى كنيم كه چرا حقوق اقليت مسلمان رو زير پا ميزاره، خودمون كه نبايد به اقليت زور بگيم كه (2903263) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۰۴:۲۵
بله ولی لابد جای اختلاس واعتیاد و تضاد طبقاتی و بی کاری هست که جوان نتونه ازدواج کنه و رو بیاره به صد راه وروش کثیف !!! !! بس کنید فقط زورتان رسیده به همین حجاب اگه راست می گی جلوی دزدی ها وخوش گذرانی آقا زادگان انگشتر عقیق به انگشت را بگیرید ! (2903382) (alef-11)
 
عبدااله
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۳۸:۴۱
در سوره نور آیه 31 می فرماید: "وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ..." اولا می فرماید بگو و نه دستور بده و مجبورشان کن. دوما می فرماید به "زنان مومن" بگو و نه کل زنان. ضمنا آیه قبل آن را هم لطفا ملاحظه بکنید که می فرماید: به مؤمنان بگو چشمهاى خود را (از نگاه کردن به زنان نامحرم و آنچه نظر افکندن بر آن حرام است) فرو گیرند، و دامان خود را حفظ کنند!
آقایان قبل از خانم ها مورد خطاب قرار گرفته اند و حجاب چشم برای آنها الویت دارد بر حجاب خانم ها. پس اگر مردی در محیطی قرار گرفت که خانم ها بیحجاب بودند، اوست که باید خویشتندار باشد. (2903531) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۲۲:۳۱:۲۰
من نمی دونم مگر شما مجتهدی که اینطوری نظر میدی!!؟؟؟؟ (2909324) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۵:۳۱:۱۲
آقا حامد برای هر انسان مسلمانی در مورد مسائلی که در اسلام سلیقه ای برخورد میشود سؤالاتی پیش میاید. فرق انسان و حیوان در این است که انسان از فکر و اندیشه ای که خداوند به او هدیه داده است استفاده میکند. یک فرد مسلمان نمیتواند نسبت به کاری که انجام میدهد بی تفاوت باشد و با این تفکر که مجتهدین به جای من بررسی میکنند از خود سلب مسئولیت کند. اگر نظر این برادر گرامی اشتباه است مجتهدین محترم و بزرگواری که مطمئناً در این گونه مسائل صاحب نظر هستند این افراد تشنۀ دانستن را با علم خویش آگاه کنند. (2915260) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۵:۲۴:۱۴
آیا همانطور که برای زنان مجازات برای بد حجابی در نظر گرفته اید ، آیا برای مردانی که چشم هایشان را از نگاه به زن نامحرم فرو نمیگیرند هم مجازاتی میتوان در نظر گرفت؟ (2915245) (alef-3)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۰۶:۵۸
كاش اسلام ما تك بعدي(فقط حجاب) نبود.. (2903790) (alef-11)
 
بندۀ خذا
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۴۶:۴۳
پس شما معتقدید که با کتک و شلاق و جریمه و تحقیر و توهین و ناسزا و بکش بکش و سوار ون گشت ارشاد کردن و زندان مسئله حل میشود.
من مانده ام اگر پیغمبر عزیز صل الله علیه و اله و حضرت علی علیه السلام بودند در موردافرادی با عقاید شما چه نظری داشتند؟ (2903884) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۴۰:۴۶
حجاب زوری برای کسانی مسلمان نیستند چه حکمی داره ؟ زمان پیامبر (ص) حجاب اجباری بوده ؟ (2902503) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۴۱:۰۰
منظور آن روحانی محترم که حرف اکثریت جامعه را زده اند این بوده که راه ترویج حجاب زور و اجبار نیست. کلا انسان درباره هر پدیده اجباری مخالفت از خودش نشون میده همونطور که رضاخان می خواست کشف حجاب کنه و همین مردم مخالفت کردند و جبهه گرفتند. حالا هم همین مردم در برابر حجاب اجباری جبهه گرفته‌اند. منظور آن روحانی محترم این بوده که شما باید به مردم احترام بگذارید و براشون شخصیت قائل بشید و بهشون اختیار بدید ولی بگید مردم این راهه این چاهه. همونطوری که خدا در تبلیغ دینش انجام داده. مطمئن باشید اگر این کار رو میکردید و به مردم اختیار می دادید قطعا اوضاع حجاب الان صد مرتبه بهتر از این بود.
ضمن اینکه اینقدر به مردم دروغ نگید که خارجی‌ها با حجاب مقابله می‌کنند. من خودم اونجا بودم هر کسی راحته هر پوششی که می خواد داشته باشه. حتی من خودم با مانتو و روسری بودم هیچ کس هم هیچ ایرادی به من نمی گرفت. اگر هم کشورهایی هستند محدودند بعدش مگه این کار اشکال داره؟ همونطوری که ما مهمانان خارجی مون را مجبور میکنیم روسری داشته باشن اونها هم دوست ندارن ما روسری داشته باشیم! (2902504) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۱۸:۴۵
اکثزیت جامعه؟ (2903817) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۶:۴۵:۱۸
بله اکثریت جامعه تعداد مثبتهای بالا رو ببین تعداد مثبتهای خودت را آقای اکثریت (2905641) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۳۸:۵۵
من کشوری ندیدم که به زور حجاب را از سر شما بردارد (2903866) (alef-11)
 
زهرا
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۶:۵۶:۲۳
فرانسه که خانمهای با حجاب از تحصیل در مدارس و دانشگا ها منع میکنه اجبار برای بی حجاب شدن نیست!!!!!!!!! (2905679) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۱:۰۲:۵۱
در ایران اگر خانمی بدون روسری بیرون برود با او چه رفتاری میشود؟ (2906299) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۴۲:۱۸
ممنون استاد (2902508) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۴۳:۳۲
متشکرم. (2902514) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۴۵:۴۵
شما هم با بکار بردن حجاب قانونی ترفند می زنید تا به اجبار دیگران را محکوم به استفاده از نوعی پوشش خاص کنید که سلیقه دینی است دیگرانی که اعتقادی به ان سلیقه ندارند و به تبعیت از خاصه اقلیتی موظف به پذیرش ان پوشش میشوند. (2902522) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۵۷:۱۲
زمان رضا شاه هم بی حجابی قانون بود!
قانون میتونه وسیله اجبار باشه (2903367) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۴۷:۳۵
حجاب یک امرشخصی است وهیچ اجباری به سبکی که مروجین آن می پسندندوجودندارداسلام با هرگونه افراط و تفریط که مخل آرامش روانی افرادباشد مخالف است (2902524) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۵۴:۲۶
اگر اجبار امور شرعیت را بپذیریم چه فرقی بین ما و داعش هست (2903466) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۵۱:۵۴
بسمه تعالی از نوع بیان مطالب بر می آید که نویسنده محترم ا زپیچ و خم های علم حقوق اطلاع کافی ندارد و با چندی مقدمه ساده به نتیجه گیری پرداخته است. ضمن اینکه اگر از بدیهات سخن می گوید، چه جای قلم فرسایی؟ (2902542) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۱:۵۲:۵۲
حجاب یک ارزش مهم دینی است و به همان اندازه هم اجبار به حجاب بدون اصالت و بی ریشه است متون تاریخی و دینی گواهند که در سده اول تاریخ نه تنها حجاب اجبار نشد بلکه مردم آن روزگار بانوانی که خیلی بیشتر از سر و گردنشان برهنه بود پذیرش داشتند و کسی مثل نویسنده محترم پیدا نمی شد که بخواهد با هزار ترفند اجبار به حجاب را توجیه کند بنابر این اجبار را به دین نچسبانیم و صادقانه قبول کنیم که برداشت افراطی خود را به دین تحمیل می کنیم من مسئله حجاب استاد شهید مرتضی مطهری را مرور نمودم حجاب از منظر اجتماعی را خیلی زیباتر از این نویسند عزیز بررسی نمودنده اند ولی در تمام کتاب کلمه و جمله ای در تایید اجبار به حجاب نمی توان پیدا کرد استاد در قسمت تاریخچه از قول ویل دورانت می نویسند که اجبار عمومی بانوان در 98 هجری توسط بنی امیه دوم صورت گرفت یعنی اجبار به حجاب نه خواست ائمه و نبی اکرم و نه پزوهشگران دینی بلکه تحمیل سیاستمداران است . با تشکر (2902545) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۲:۰۴:۵۲
با سلام و تشکر از الف . سوالی داشتم از نویسنده محترم . حضرتعالی تاکید خودتان در مساله حجاب را بر روی قانون گذاشته اید . در واقع میگویید همان طور که عبور از چراغ قرمز خلاف قانون است رعایت نکردن حجاب هم خلاف قانون است . قانون را چه کسی تعیین میکند ؟ واضح است قوه مقننه . شورای نگهبان هم نظارت میکند که این قوانیین خلاف قانون اساسی و اسلام نباشند . خوب تا اینجای کار درست . حالا سوال من این است ایا کسانی که با حجاب مخالفند و یا با الزام ان مخالفند می توانند نماینده مجلس شوند و این قانون را عوض کنند ؟ .... (2902577) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۵۸:۲۴
آفرین (2903372) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۹:۵۵:۰۹
یکی از مشکلات نویسنده محترم این است که «حجاب» را لازمه «حیا» می دانند. در حالی که حیا ربطی به حجاب ندارد و امری درونی است. «حیا» یعنی رعایت حدود در مراودات و تعاملات اجتماعی که منجر به مفسده نشود. خواه شخص چادری باشد یا اصطلاحاً «بد پوشش». مهم «رفتار عملگرایانه» شخص است، نه نوع پوشش او. چه بسا یک شخص محجبه با برخی بی ملاحظگی های رفتاری و گفتاری، عده ای را به دنبال خود بکشاند و بالعکس. (2906170) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۲:۰۸:۰۹
خود گویی و ...؟ فقط به این سوال ما پاسخ دهید:آیا در حکومت پیامبر اکرم و امام علی صلوات الله علیهما، حجاب اجباری بوده یا نه؟ آیا اقلیتهای دینی نیز ملزم به رعایت حجاب بودند؟ آیا مولای متقیان هم گشت ارشاد داشت؟


چرا فلسفه بافی و قانون بافی و نتیجه بافی می فرمایید؟ (2902587) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۳۳:۳۱
در آن دوران زنان سایر ادیان اصلاً اجباری در حجاب نداشتند و حتی همۀ زنان مسلمان هم مجبور به حفظ حجاب نبودند و حتی تعدادی از زنان مسلمان حتماً میبایستی بی حجاب میبودند و حجاب بر ایشان حرام بوده. حتی زنان محجبۀ آن دوران هم به سفت سختی که آقایان حدود برای حجاب در نظر گرفته اند رعایت نمیکردند.
این فرم حجاب که امروزه به عنوان حدود حجاب مرسوم شده از دورۀ قاجار متداول و الزامی شده است و متأسفانه ا.... (2903860) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۲:۱۲:۴۴
وضع قانون براي امري كه اختياريست يعني اجبار در حاليكه در تمامي كشورهاي اسلامي انتخاب
حجاب اختياريست (2902595) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۵۰:۲۰
و این مساله یک پیامد دیگر هم دارد که فردی که چادری هست خود را برتر از کسی که مانتویی هست و کسی که مانتویی با حجاب هست خود را برتر از کسی که مانتوی شل حجاب هست بداند و کلا خیلی ها خود را برتر از دیگری بپندارند و این بد هست.
در صورتی که مثلا در ترکیه کسی خود را برتر نمی داند از محجبه وبر عکس، در لبنان هم همین طور. حتی کانادا و آمریکا هم هم مردم به کسی که حجاب داره احترام میگذارند چون همه با هم برابرند (2903460) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۲:۱۳:۲۴
نوشته فقط یک مغلطه کلامی است ومنفک ازواقعیتها. درصورت پناه نگرفتن نویسنده ذیل گفتارحاکمیتی، نظراتش قابلیت به چالش کشیده شدن دارد. (2902598) (alef-1)
 
کارا
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۲:۱۵:۵۲
ای کاش اینقد که آقای دکتر همت کردند صورت مسئله رو ساده کنند جواب مسئله را ساده بیان می کردند! ایشان پاسخ نداده اند که چرا در بین بیش از 50 کشور اسلامی فقط ما به این نتیجه رسیده ایم؟ (2902602) (alef-1)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۴۲:۵۵
اگر همه عالم هم کاری را انجام دهند دلیل بر درستی آن نیست (2902912) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۲۷:۳۹
همه دنیا اشتباه می کنند فقط شماها راست میگید ! (2903004) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۱۰:۰۷
شاید دلیل بر درستی آن نباشد اما دلیل بر اجبار کردن مردم به کار درست هم نیست ! (2903390) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۰۵:۰۳
اینکه تو قرآن توصیه به حجاب کرده توش حرفی نیست.اگه صراحت به اجبار حجاب توی قرآن بود حرف شما درست بود اما ما یه سری موارد رو تفسیر کردیم.
تفسیر به رای از مذمومات است. بحث حجاب از اون مواردی است که تفسیر شده و فقط ما به نتیجه اجباری بودنش رسیدیم.

میگن وقتی امام زمان ظهور کنه اسلامیکه میاره با اون چیزی که اجرا میشده فرق میکنه. مثل اینکه دین جدید آورده. این یعنی چی؟

به نظرم یعنی کل تفاسیری که از قرآن ما داریم میکنیم مشکل داره! (2903665) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۲:۲۹:۱۳
بنده بدون اینکه وارد مباحث اسلامی شوم، چند سوال اجتماعی/حقوقی از مخالفان به اصطلاح «حجاب اجباری» می پرسم:

۱- بر فرض لغو قانون محدوده پوشش فعلی (که بر اساس فتوای مشهور علمای شیعه و سنی است) چه محدوده ای برای پوشش بانوان یا آقایان در مجامع عمومی پیشنهاد می کنید؟

۲- آیا بر این محدوده پوشش جدید (مثلا حداقل پیراهن و شلوار برای خانم ها) نظارتی خواهد بود؟ مثلا اگر گفتیم پیراهن آستین بلند، اگر خانمی با پیراهن آستین کوتاه آمد پلیس یا نیروی انتظامی حق برخورد دارد؟

۳- آیا کیفیت این پوشش هم مورد نظارت خواهد بود؟ مثلا شلوار تنگ مورد قبول است؟ یقه پیراهن تا کجا می تواند باز باشد؟ ضخامت لباس چی؟ و...

بنده فکر می کنم برخی از خانم ها به دلایلی سیاسی و بیشتر برای دهن کجی به برخی نهادها یا نظام تعمدا بد حجاب هستند و مسئله هیچ ربطی به حد و حدود پوشش ندارد. یعنی این دسته افراد حتی اگر محدود پوشش کمتر هم بشود باز روشی برای دهن کجی و اعلام مخالفت پیدا می کنند (مثلا در فرض بالا پیراهن آستین کوتاه می پوشند!). (2902635) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۰۴:۴۰
آیا در کشور های های اسامی که حجاب آزاد است مردم لخت میرن بیرون؟!
خیر ملاک پوش نگاه عرف است
عرف نمی گزارد افرادی از حدی تجاوز کنند (2903384) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۱۲:۲۷
چرا حد معلوم می کنید مطمئن باشید مردم وبسیاری جوانان دست از لجبازی بر می دارند وخود حیا می کنند آن عده هم که خیلی هنجار شکنی کردند با زبان خوش به آنها نصیحت می کنند ! (2903394) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۴۷:۴۷
مساله دهن کجی و .... یک مساله مورد نظر شماست و صحت ندارد. ما مردها اگر در تابستان مجبورمان کنند هزار تا لباس بپوشیم، قطعا راحت نیستیم. ربطی به دهن کجی ندارد. (2903458) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۰۶:۳۵
قبل از انقلاب این حدود چطوری تعیین می شدن؟
تو کشور های دیگه چطور اجرا میشن؟ (2903668) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۲۵:۱۵
در سایر کشورهای اسلامی که حجاب اجباری نیست چگونه هست در کشور ما هم همانگونه خواهد شد. معادلۀ ریاضی که قرار نیست حل کنید. که میلی متر و سانتی متر به دست حد و حدود تعیین کنیم (2903833) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۳:۳۰:۲۱
هر آنچه در سایر کشورهای اسلامی است همان خواهدبود. و نیازی به دخالت پلیس در اینگونه مسائل نیست. مگر قبلاً پلیس در پوشش مردم دخالت میکرد که حالا بکند (2906585) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۲:۲۹:۵۳
ﻧﻈﺮ ﺷﻤﺎ ﮐﺎﻣﻼ ﻣﺤﺘﺮﻡ ﺍﻣﺎ ﻭﺿﻌﯿﺖ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﺧﺮﻭﺟﯽ ﺍﻓﮑﺎﺭ ﺷﻤﺎ
ﺑﻨﺪﻩ ﺑﺎ ﻧﻈﺮﺍﺕ ﺁﻗﺎﯼ ﺯﺍﺋﺮﯼ ﻣﻮﺍﻓﻘﻢ (2902637) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۲:۳۰:۲۰
درسته که حجاب مسئله اجتماعیه
اما آیا حتما یک حکم اجتماعی اسلام اجباریه؟ مثلا خمس و زکات هم کاملا ابعاد اجتماعی داره اما کسی به زور از کسی خمس و زکات نمیگیره
لازم به ذکره که در جامعه اسلامی صدر اسلام همه حجاب نداشتن
و کنیزها حق نداشتن حجاب داشته باشن. حتی در مورد نماز هم، کنیزها با حجاب نماز نمیخوندن
پس چطور میشه استنباط کرد که میشه طبق اسلام همه رو وادار به حجاب کرد؟ (2902638) (alef-11)
 
زهرا
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۲:۳۰:۲۴
چرا این در مورد تراشیدن ریش آقایان صدق نمیکنه؟ (2902639) (alef-1)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۴۱:۴۱
اون حکم شخصی هست نه اجتماعی (2902906) (alef-11)
 
زهرا
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۴۸:۵۴
تا جایی که میدونم مهمترین دلیلش عدم شباهت به خانم هاست کجاش شخصیه؟ (2903553) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۲:۳۳:۱۴
سلام. من خودم همسری با حجاب، البته مانتویی انتخاب کردم و با بی بند و باری مخالفم اما از دیدگاه نظریه انتخاب که نظری برجسته روانشناسی است... حجاب اجباری یعنی؛ چون من مرد نمی توانم خودم را کنترل کنم، تو را که یک زنی کنترل کرده وادار به حجاب میکنم... چون راحتتر از کنترل خود است....... (2902641) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۱۸:۵۷
شما اشتباه می کنید. مگه قراره یا مرد خودشو کنترل کنه یا زن خودنمایی کنه؟ یا این یا اون نیست بلکه هم مرد باید خودشو کنترل کنه هم زن نباید برای نا محرم خودنمایی کنه. حدود هر دوی اینها هم که در اسلام اومده. (2902987) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۲۳:۰۴
دوستان عزیز مسلمان. از اونجایی که حکم حجاب به وضوح تو قرآن اومده به شکلی که مورد اتفاق اکثریت کارشناسان دین چه شیعه و چه سنی هست آیا دیگه جایی برای اعتقاد داشتن و یا نداشتن به حجاب می مونه؟ مگه یه مسلمان میتونه بگه من به مثلا نماز اعتقاد ندارم؟ (2902994) (alef-11)
 
mohammad
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۴۰:۵۷
اعتقاد به یه چیز خیلی با اجبار به انجام اون فرق داره. اسلام زنان مومن ، و نه مسلمان ،رو توصیه به حجاب میکنه ولی هیج جا نمیگه که اجبار در رعایت حجاب هست. (2903336) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۱۵:۳۳
نماز واجبه عزیزم اما حجاب خیر ! (2903401) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۳۳:۴۷
حکم حجاب برای زنان مومن است . خطاب قران فقط به زنان مومن می باشد. و این حجاب خود راهی صحیح برای تشخیص مومن از غیر مومن است. (2903525) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۲۱:۱۴
در قرآن هیچگونه اشاره ای به پوشش مو نشده است (2903823) (alef-11)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۲۲:۲۳
اول اينكه همه مسلمان نيستند. دوم اينكه آيا شما مردم رو به احكام ديگه مثل نماز و خمس و زكات هم اجبار ميكني؟ (2903826) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۲۷:۵۶
ای کاش بسیاری از نظر دهندگان استدلال عقلی رو به جای گفتن جملات احساسی که انصافا مغلطه هم هستن انتخاب می کردن. شاهد مدعام اینه که کسانی که با نویسنده مخالفت کردن نتونستن هیچ اشکالی به روند استدلالی ایشون وارد کنن و به جای اون از دلایلی که لزوما ادعاشون رو اثبات نمیکنه استفاده کردن. (2903005) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۳۴:۱۸
اشکال می خواهی دوست عزیز ؟ یک نمونه تاریخی از زمون پیامبر یا امام علی (ع) بیاور؟
نه ؟ یک آیه در قرآن بیاور که گفته باشه همه ی زنان در جامعه اسلامی موظف به حجاب باشند؟تکرار می کنم دستور به حفظ حجاب برای همه ی زنان(چه مسلمون و چه غیره مسلمون)
فکر کردی من بدم میاد نه منم از حجاب خوشم میاد ولی از اینکه یکی حجاب داشته باشه ولی برای ریا و اجباری باشه بدم میاد. (2903183) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۱۶:۳۶
شما آیات حجاب را بخوان متوجه می شوی که فشار واجباری در کار نیست ! (2903402) (alef-11)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۰۰:۴۰
مطلب فوق استدلال بود؟ "بديهي است،آشكار است، مسلما،مبرهن است.." (2903912) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۳:۴۶:۴۸
من بدون احساس خاصی و خیلی منطقی از این دوست عزیز و نویسندۀ محترم سؤال میکنم آیا در قرآن اشاره ای به پوشش مو شده است یا نه؟ فقط همین یک سؤال بنده را جواب بدهند (2906611) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۲:۳۸:۰۷
پس چرا پس از سی و شش سال نتوانستید به مردم بقبولانید؟! (2902653) (alef-1)
 
فرناز
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۲:۵۱:۲۱
امیدوارم این کامنت منتشر شود.
به نظر شما نتیجه برخورد چکشی با مسئله حجاب چه بوده؟
آیا بهتر شده؟
قطعاً اگر نتیجه داشت باید حدود 20 سال پیش تشکیلات گشت ارشاد
جمع می شد. (2902692) (alef-11)
 
کامکار
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۲:۵۳:۰۰
جواب دادن به این قبیل سوالات خیلی خوبه، به شرطی که مثل الان برای اثبات موضوع مورد بحث به سفسطه متوسل نشده باشید. شاید هم ناخواسته دچار مغلطه شده باشید، در هر صورت این مقاله برای ذهن های هوشیار قانع کننده نخواهد بود. (2902694) (alef-11)
 
مشهدی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۰۳:۲۹
خودت شاکی خودت متهم و خودت قاضی هستی و مسلما سر بلند از دادگاه در امدی (2902719) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۰۸:۱۲
متاسفانه اين مطلب كمي يك طرفه و ظاهرا" براي نقد به همان روحاني مشهور نوشته شده است .

ما بايد بپذيريم كه اكثر مردم ما مسلمان هستند ، حجاب دستور ديني ماست و قانون اساسي طبق اصول اسلامي ، داشتن حجاب را تبديل به قانون كرده است ،
به همين دليل ، هموطنان ارمني و مسيحي و كليمي ما و گردشگران غير مسلمان خارجي هم آن را رعايت مي كنند .

مشكل اما از دو موضوع ناشي مي شود ،
اول حدود حجاب است ، و ديگر ، نوع برخورد با بدحجابي
طبق اصول اسلامي ، زن بايد بدن خود را به جز دست و پا تا مچ و گردي صورت بپوشاند ،
يك دستور كاملا" شفاف و البته ساده .
اما متاسفانه ، چيزهايي كه ما به آن اضافه كرده ايم ، به اين اصل اسلامي آسيب وارد كرده است ،
چانه زدن بر سر رنگ لباس و نوع لباس كار بي نتيجه اي است كه متاسفانه روي آن اصرار مي شود .
چرا بايد زنان حتما" لباس تيره بپوشند ؟
چرا حتما" بايد مانتو مقنعه استفاده كنند ؟
در طول تاريخ ،‌لباس محلي كدام يك از اقوام ايراني تيره يا مانتو بوده است ؟

مشكل دوم نوع برخورد است ،
چرا براي راهنمايي و رانندگي پليس با لباس سفيد مي گذاريم اما در گشت ارشاد ف نيروهاي كلاه كج استفاده مي كنيم ؟
مسئول اين بد سليقگي كيست ؟ (2902736) (alef-11)
 
مسلمان
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۱۸:۵۵
عده ای معتقدند حدود حجاب در اسلام اصلاً اینگونه که شما میگویید نیست و این بر گرفته از برداشت های شخصی از اسلام است. پوشش مو اصلاً در قرآن به آن اشاره ای نشده است. (2903818) (alef-11)
 
نوريان
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۱۳:۱۵
با سلام به جناب استاد سوزنچي و تشكر از مقاله خوبشان .

بنده به عنوان يك محقق فقط يك پيشنهاد دارم و ان اينكه اگر ما ميخواهيم به يك نتيجه تحقيقاتي و البته تحليلي دست يابيم بهتر است مشخصا عنوان كنيم كه مثلا فلان مطلب را كه توسط فلاني گفته شده است نقد كنيم و به خواننده اين اجازه را دهيم كه هر دو مطلب را كنار هم بررسي كند . جنابعالي در مقاله خوبتان گفته ايد
«اخیرا روحانی محترمی که دغدغه‌های فرهنگی مشهودی دارد، از زاویه همین دغدغه‌ها، به مخالفت با قانون حجاب به عنوان یک قانون حکومتی پرداخته،...............»

در چنين حالتي خواننده فقط با چند علامت سوال مواجه ميشود بنابر اين بهتر بود عنوان ميكرديد كه قصد نقد سخنان اقاي زائري در باره حجاب را داريد و حتي عنوان مقاله را حول همين موضوع انتخاب ميكرديد تا فضاي تحقيقي و تحليلي بهتري ايجاد شود و اينگون باعث فتح باب يك مناظره غير رو در رو اما علمي ميشديد تا خوانندگان به يك تحليل متقني دست يابند

با تشكر از هردوي شما بخاطر مقالات خوبتان
من كه از هردو مقاله استفاده كردم

رحمان نوريان (2902745) (alef-11)
 
عماد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۲۴:۳۴
در طی این چند دهه تاثیرات حجاب اجباری رو در جامعه ایران دیدیم...

همه اقشار جامعه مورد احترامند. چه کسانی که به حجاب اعتقاد دارند و چه کسانی که اعتقادی ندارند. هر زمان دگراندیشی در پوشش رو درک کردیم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. (2902761) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۲۶:۵۲
اعتقاد به حجاب با هجار شکنی در اجتماع متفاوت است؛ هیچ کسی مجبور به اعتقاد به حجاب نیست؛ اساساً مسأله اعتقاد، اجبار بر دار نیست. مسأله، قانون اجتماعی است یعنی عموم جامعه ملزم به رعایت هنجار ها هستند گرچه اساساً به آنها اعتقادی نداشته باشند. برای مثال کسی که خودرو سوار می شود ملزم است قوانین راهنمایی رانندگی را رعایت کند خواه اعتقادی به آنها داشته باشد یا اساساً آنها را باطل بداند.... (2903001) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۲۰:۲۴
هنجارها رو اقلیت تعیین میکنه؟ (2903294) (alef-11)
 
عبدالله
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۵۰:۰۵
بسیاری از مردم با اصل حجاب مخالفت ندارند با نوع برخورد با کسانی که رعایت نمی کنند مخالفند. اعتقاد بر این است آنچه تا به حال انجام شده نتیجه عکس داده پس باید بنشینیم و برای حل این مشکل و به قول شما ناهنجاری اجتماعی راه حل مناسبی پیدا کنیم. (2903555) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۳:۴۶:۰۳
اگر اينطور است پس به خانمهايي كه كم هم نيستند و بالفاصلة پس إز خروج إز كشور بي حجاب مي شوند خرده نگيريد چون اعتقاد ندارند و در هر كشوري بر طبق حدود قانون ان عمل مي كند. ما كشوري إسلامي داريم كه انتظار داريم همه به أصول إسلامي اعتقاد داشته باشندً. حجاب عبادة است و نارا با قوانين راننگي مقياسه نكنيد (2906609) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۳:۵۲:۳۶
من نمیدانم چرا تا میخوان راجع به حجاب صحبت کنن صاف میروند سراغ قوانین راهنمایی و رانندگی. دو چیز کاملاً بی ربط (2906634) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۴۵:۲۸
چقدر خوب هست که تعریف مردم و اکثرین و اقلیت رو مشخص کنیم... این که میگید اکثر مردم با حجاب مشکلی ندارند یا دارند یا هر چیزی دیگری از کجا ناشی میشه... مگر همه پرسی برگزار شده که ما بی خبریم؟
من فکر کنم توده های جامعه خیلی با اون چیزی که شما تصور می کنی متفاوت تره... ولی با این حال هنوز هیچ کس نمیدونه در توده های جامعه چه خبره... (2903880) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۲۵:۰۶
حكومت ما اول جمهوري بعد اسلامي....بايد به نظر مردم مراجعه كرد، ثانياً درسته كه حجاب امري ضروري در دين اسلام هست، ولي تعيين ميزان حجاب حداقلي با توجه به مقتضيات زمان نياز به بازتعريف توسط فقهاي دنيا ديده داره (2902762) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۵۳:۱۸
حجاب برای معتقدان به آن الزامی هست و نه برای کسانی که اعتقادی ندارند (2903361) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۲۸:۴۳
روشى كه در تركيه امروز اعمال ميشه بسيار مترقيست (2902768) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۶:۰۱:۳۱
افغانستان؛ لبنان؛ عراق؛ اردن؛ کشورهای شمال آفریقا و.....را از یاد برده اید (2903051) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۵۲:۳۶
شاید در ابتدای راه در افغانستان که اخیرا اختیاری شده، مشکلاتی باشد ولی از نسل های بعدی، که کودکان بزرگ می شوند و دیگه ندید بدید نیستند همه چیز حل میشود کما اینکه ترکیه امروز به درجه عالی رسیده و فرقی بین با حجاب و بی حجاب نیست و کسی خود را برتر نمی داند (2903357) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۴۰:۴۲
این نوع برخورد با مسئله حجاب تنها - تاکید می کنم تنها - در ایران دیده می شود حتی در عربستان هم این حرفها نیست (2903744) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۴۸:۵۲
پاكستان هم جمهوري اسلامي پاكستان است و اصلا اين كشور بخاطر اسلام اعلام استقلال كرد , ولي در اونجا هم حجاب اجباري نيست و هر كسي به اندازه ديانتي كه داره حجاب رو ميتونه انتخاب كنه يا نكنه . در نتيجه هيچ ريايي هم وجود نداره . (2905086) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۳۶:۰۷
بسیار زیبا. (2902775) (alef-11)
 
جلال جابری
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۴۳:۰۴
با سلام
چقدر راحت مقدمه‌ی بحث به نتیجه رسید. آشکار است. بحثی ندارد. اساساً
همیشه همین‌طور بحث را پیش می‌برید. خودتان هم راضی!
همین‌طور هم که ادامه دهید وضعیت به همین سمتی می‌رود که تا به حال رفته است.
کی می‌خواهید نظرات متفاوت را هم بشنوید و بدون غرض بررسی کنید؟ مثلاً کتاب حجاب در عصر پیامبر را که بسیاری از جوانان ما خوانده‌اند چطور می‌خواهید از ذهنشان خارج کنید؟
البته گفتن دیگر فایده‌ای ندارد. سال‌هاست فقط به دلیل حمایت قدرت حرف موافقان شنیده می‌شود که باعث ضعف استدلال حامیان شده است.
نمی‌شنوید. نمی‌شنوید. نمی‌شنوید (2902789) (alef-11)
 
سلیمی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۴۷:۰۴
جناب آقای سوزنچی اول اینکه مسئله آن طور که بیان فرموده اید ساده و بدیهی نیست که نیاز به استدلال نداشته باشد و اشتهار یک امر دلیل بر حجیت نیست.
ثانیا اگر حجاب اجباری و قانونی را بپذیریم چگونه می توانیم تقریبا بیشتر از نصف زنان ایران را جریمه یا زندانی کنیم؟
فارغ از اینها حجاب امری بسیار زیبا و پسندیده است به شرط اینکه به آن اعتقاد داشته باشیم و از سر اجبار نباشد. (2902797) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۳۱:۲۹
کسی نگفته اشتهار دلیل بر حجیت است. ادله الزام به حجاب که اشتهار نیست اولاً.
و انیاً: اینکه چگونه در صورت قبول اجباری بودن حجاب می توان جریمه نصف زنان! - البته به عقیده شما - را بذیرفت، مغالطه است؛ بحث بر روی چگونگی برخورد یا جریمه بی حجابان نیست!
ثالثاً: بحث از اعتقاد و عدم اعتقاد مربوط به ثواب و عقاب است و ربطی به حسن و قبح قوانین مدنی ندارد (2903010) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۵۰:۵۱
اولا میتوان یک همه پرسی و رفراندوم گذاشت ببینیم مردم چه نظری دارند. دوم اینکه ثواب و عقاب و جهان آخرت یک چیز اعتقادی هست و شاید کسی به جهان بعد از مرگ و ماورا الطبیعه و این چیزها اعتقادی نداشته باشد (2903354) (alef-11)
 
من
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۰۲:۴۴
چنانچه دقت کنید نه نویسندگان هر دو مقاله در بارۀ حجاب خانمها هستند و نه اکثر خوانندگانی که نظر دادند. بهتر آن نیست که این مقوله را واگذار به خود خانمها کنیم و از آنها بپرسیم با حجاب اجباری موافقند یا نه؟ (2903784) (alef-11)
 
من
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۱۴:۲۰
قبل از انقلاب لباسهای رنگ و وارنگ و باز بود، لوارم آرایش در مغازه ها به فروش میرفت ولی پوشش آزاد بود و مردم خودشان نوع پوشش اشان را انتخاب میکردند. در اکثر شهرستانها مردمی که بی حجاب بودند انگشت شمار بودند. با اینکه از طرف حکومت بیشتر تبلیغ برای بی حجابی میشد. مشکل ما فروش این لوازم در مغازه ها و یا ضعیف برخورد کردن نیروهای انتظامی با زنان بد حجاب نیست . بلکه مشکل در بد عمل کردن ما در سایر حوزه های اسلامی و تمرکز کردن بر روی مسائلی که اولویت اسلام نیستند میباشد.
چرا یک بار هم که شده در این مورد تجدید نظر نمیشود برای مدتی هم که شده به عهدۀ خود خانمها بگذارید تا با آزادی نوع پوشش خود را انتخاب کنند (2903809) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۴۷:۳۱
از نویسنده ی محترم تقاضامندم بند آخر متن خود را حذف نمایند. (تحت عنوان نمونه ای از ...) (2902798) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۴۸:۳۸
باتشكر. ولي تحليل شما از پايه غلط است. مسىله حجاب پس از تصويب قانون اساسي بعد از پيروزي انقلاب ، هيچگونه اجباري را براي حجاب افراد در نظر نميگيرد. پس از نظر قانون اساسي مشكلي نخواهد داشت.نگارنده به درستي فرموده اند كه فرد مسلمان بايد حجاب داشته باشد، به نظر شما اشخاصي كه اصلا خود را مسلمان نمي دانند چرا بايد حجاب را رعايت كنند. در دين اسلام به صراحت گفته لا اكراه في الدين، پس به نظر شما وقتي خدا در دين اجبار نمي كند ما حق اجبار را داريم؟ از نظر دموكراسي ازادي تا انجا قابل قبول است كه باعث مزاحمت براي ازادي ديگران درست نكند، ايا اگر كسي حجاب مورد قبول مسلمانان را نداشته باشد باعث ازارشان شده؟ (2902804) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۳۷:۴۹
آیه شریفه لا اکراه فی الدین، ناظر به بعد ایمان است و به اصطلاح طلبگی نفی حکم نمی کند بلکه نفی موضوع می کند به این معنا که در بُعد ایمان اساساً اکراه موضوعاً منتفی است به این معنا که ایمان اجبار بر دار نیست! لذا هیچ ربطی به محل بحث ندارد!!!! ثانیاً اگر آن گونه است که شما می گویید پس خداوند چرا برای سارقین و متجاوزین و زناکاران و شاربین خمر و ... حد و تعزیر مشخص کرده است؟!! آیا این با دموکراسی سازگار است؟؟؟؟؟ در مباحث اجتماعی ایمان و عدم ایمان شرط نیست؛ بلکه التزام و عدم التزام عملی شرط است! کسانی هم که مسلمان نیستند چون در ذمه حکومت اسلامی زندگی می کنند ملزم به رعایت قوانین اسلام هستند. رجوع کنید به شرایط ذمه در فقه.... (2903018) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۴۴:۱۰
دلبندم سارق و زناکار مرتکب جرم شدن دلبندم...چرااشتباه میکنی؟پوشش حریم شخصی فرده و تعدی به شخص متقابل نداره که مستوجب کیفرباشه..دقت کن دلبندم دقت کن (2903202) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۴۶:۱۴
آقای دلبند! عجیب است! گویا شما دین را به دلخواه خود تفسیر می کنید!؟ اینکه چه چیزی جرم است و چه چیزی جرم نیست را باید شرع - مجتهدان - مشخص کنند!
ثانیاً: زناکاران هم می گویند این مسأله شخصی است چون با رضایت طرفین است!!!! مشروب خوار هم می گوید این مسأله شخصی است و تعدی به شخص دیگر نیست
این سخن از پای بست ویران است..... (2904748) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۱۴:۴۳
عزیز من
شما از کجا میدونید این مردمی که از تو خیابون رد میشن اسلام را پزیرفتن!؟
خیلیهاشون توشناسنامشون نوشته مسلمون ولی مسلمون نیستند (2903398) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۴۰:۰۶
چرا خداوند برای کسانی که حجاب را رعایت نمی کنند حدی تعیین نکرده؟ واقعا چرا؟!!!! (2903535) (alef-11)
 
زهرا
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۵۱:۲۴
چون خداوند در قرآن در آیه ی حجاب خطاب به زنان مومن فرمودند ولی در مورد حدود خیر پس بحث ایمانیه کاملا (2903556) (alef-11)
 
من
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۵۱:۰۱
آقای حامد در اینجا داریم بحث میکنیم که اصلاً این "باید " درست است یا نه. وگرنه با زور بدون اینکه چیزی در کل جامعۀ جهانی حتی کشورهای اسلامی رایج نباشد و ما بخواهیم بگویید "باید" که خوب این نه رسم درستی است و نه کمکی به آن اهدافی که مد نظر است و آن بازخوردی که انتظار داریم در جامعه داشته باشد نخواهد داشت. نتیجۀ "باید" در بعضی از امور که جنبۀ شخصی دارد این میشود که امروز شاهد آن هستیم (2903763) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۵۱:۴۱
آقای من!
این بحث در حد و اندازه ما نیست؛ این مجتهدان هستند که باید این موضوع را مشخص کنند. من و شما با کدام علم می خواهیم در این مورد بحث کنیم!؟ بدون علم صحبت کردن نه تنها در دین بلکه نزد هر عاقلی مذموم است!!!! (2904775) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۰:۰۶:۵۰
آقا حامد
مشکل اساسی این است که علما با طرح بعضی سؤالات در فضای عمومی موافق نیستند و افراد محدودی را لایق شرکت در این مباحثات میدانند. ولی از آنجائیکه علم مجتهدین بالاتر است چنانچه در این مباحثات وارد شوند و اجازۀ ورود افرادیکه همین مطالب را باید اجرا کنند در بحث بدهند در فضای همدلی پذیرش قلبی افراد نسبت به مطالب بیشتر میشود . ممکن است علم کمتری داشته باشند ولی اکثریت قریب به اتفاق ، قوۀ درک مطالب علمی که سوی آقایان مطرح میشود را دارند. چرا باید از طرح اینگونه مطالب ترسید؟ (2913342) (alef-11)
 
من
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۰:۲۱:۰۸
آقای حامد!
از اینکه از واژۀ "من" استفاده کردم تعجب نکنید. چون اکثراً نظر شخصی خودشان را بعنوان نظر جمعی و اکثریت معرفی میکنند و بدین طریق جنبۀ عرفی به آن میدهند. این "من" یعنی مطالب گفته شده نظر شخص من است (2913369) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۴۸:۲۷
میشه بگی اگه منظور عدم اجبار در ایمان بوده، چرا از خود واژه ایمان استفاده نشده؟!! خوب میشد بگن لا اکراه فی الایمان! (2904006) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۵۳:۰۳
اگر ادامه آیه رو بخونی متوجه میشی عزیز! در ضمن به تفاسیر رجوع کنید مانند تفسیر المیزان (2904782) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۲:۲۹:۲۲
همان خداوند و پيامبر و ايمه اطهار و فقها براي بي حجابي هيچ حكمي نداده اند و ان را فقط معصيت مي دانند
نه تعزير دارد و نه شلاق و حبس (2906480) (alef-11)
 
الف ر
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۴۹:۱۴
اگه 10در صد دغدغه ای که برای حجاب دارند آقویون ( خیلی هاشون سیاسی کاری است) برای مفاسد گسترده موجود اعتراض میکردند امروز این حال وروز را نداشتیم این اندازه مقابل سایرین امت شیعه ..... نبود الف جان این واقعینی است منتشر کن (2902805) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۴۹:۴۴
اگه بنا بود با این مباحث مشکلاتتون حل بشه تا الان جواب داده بود. طرح این مسایل بصورت یکطرفه درست نیست. باید مناظره بزارید. (2902808) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۵۱:۴۹
قانون صریحی راجع به نوع حجاب در قران نیست! حجاب در صدر اسلام اجبار نبوده و هیچ روایتی از تنبیه برای تخطی از حجاب در حکومت پیامبر نداریم! حجاب یک مساله اعتقادی است! تمام مقدمات شما غلط است.
حجاب اجباری آدم های بی اطلاع رو دین گریز و دین گریزان رو دین ستیز می کنه. و بدترین نتیحش برای کسانی خواهد بود که قلبا به حجاب اعتقاد دارن و رعایتش می کنن چرا که جامعه به اونا با دید منفی نگاه خواهد کرد و اون ها رو قضاوت می کنه به علاوه کارکد حجاب رو برای اونها از بین می بره. (2902813) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۴۲:۴۷
اولاً که لازم نیست برای هر چیزی قانون صریح وجود داشته باشد. ظواهر و عمومات و اطلاقات هم کافی است! ثانیاً حجاب یک مسئله اعتقادی نیست بلکه التزام عملی است. به عبارت دیگر از مقوله عمل است نه ایمان!! ثالثاً: حکومت اسلامی ملزم به اجرای احکام اسلام است که توسط مجتهدین استنباط می شود حال هر کسی هرچه می خواهد فکر کند.... (2903025) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۳۰:۵۹
اگر حجاب یک التزام عملیست چرا فقط برای زنان ودختران پیامبر وزنان مومن حکم شده که تازه از ظاهر نرم آیه بیشتر به توصیه می ماند تا حکم واجبار ! (2903430) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۲:۰۴:۵۲
برادر عزیز خطاب به مؤمنین دلیل بر اختصاص حکم به ایشان نیست! اگر اینجور باشه باید هیچ کافری به جهنم نرود!!!! و اساساً عنوان گنه کار بر آنها صادق نباشد!!!!! چون به قول شما حکمی خطاب به کافران در قرآن نیست!!! در اصول فقه شیعه مسلم است که احکام شرعی بین مسلمان و غیر مسلمان مشترک هستند (2904826) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۲۷:۴۳
خودتون میگین خودتونم نتیجه میگیرین چه جالب! (2903518) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۳:۳۴:۱۰
آقا حامد لطفاً میتوانید بگویید ظواهر عمومات و اطلاقات چیست؟ (2913276) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۵۸:۴۲
قانونی که در عرصه عمل به خلاف هدف خودش منجر شود حتماً ایراد دارد و شما با هزار و یک استدلال هم نمی‌توانید درستش کنید.
ضمنً، مگر ما رفتار دولت فرانسه در منع حجاب و مظاهر مذهبی در ادارات و محیط‌های رسمی را به حق می‌دانیم که به آن استناد کنیم و بگوییم پس اجبار حجاب در حکومت ما هم درست است؟
از آن‌جا که 4 معصوم ما حکومت را در اختیار داشته‌اند اشاره به مصداق اعمال اجبار در رعایت حجاب از جانب مدعیان لازم است. (2902821) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۵۸:۴۸
در هیچ کشور اسلامی حجاب اجباری نیست.البته بجز ایران (2902822) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۰۶:۰۴
شمارافاقدصلاحیت می دانم. نظرآقای زائری اولی ومعقول است. حجاب اجباری موجب دین گریزی وتخاصم طولانی درجامعه شده. (2902835) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۱۰:۴۶
باعث تاسف است در عصر رسانه و وجود اینترنت یک دانشیار این گونه یک طرفه تحلیل کند.
بر اساس مفاد روایات صریحه موجود از جمله سایت حوزه قم، حجاب بر زنان کنیز ممنوع بوده است و تنها زنان مومن برای تشخیص بر انها حجاب واجب شد
این حکم حجاب بر زنان اهل کتاب جاری نبود.
در مورد نوع خجاب قطعا حجاب فعلی مرسوم در ایران نبوده است. به طور مثال پای زنان پوشش نداشته است.
لذا در صدر اسلام در مدینه و مکه شما میدید که هم زن با حجاب و هم بی حجاب تردد دارد.
لذا این موضوع هم در نفسیر شما باید لحاظ شود. (2902845) (alef-11)
 
افشین
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۱۱:۰۱
سلام
نگاه شما که نگاه جبرآمیزتری نسبت به این موضوع است.
دقت کنید که حجاب و رعایت آن در جامعه یک بحث است و اقدام علیه آن یک بحث دیگر.
به نظر شما کسی که مسلمون نیست یا به حجاب اعتقادی ندارد چرا باید آنرا رعایت کند؟ وقتی که او نیز شهروند ایرن است و از بیت المال و پول نفت و خاک ایران سهم دارد؟
کجا زمان پیامبر یا امام علی که شاهد ایجاد حکومت اسلامی بودیم شنیده اید زنان را مجبور به رعایت حجاب کنند؟ جز توصیه به حجاب بک نمونه بیاوری؟ (2902848) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۴۲:۴۳
طرفداران حزب اله لبنان هم حتی حجاب ندارد و در آن مناطق دیسکو هم ممنوع نیست (2903341) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۱۴:۲۲
خیلی سخت و پیچیده صحبت کردین.اما ساده بگم آیا این حجاب اجباری باعث کاهش فحشا شده؟ (2902859) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۳۴:۱۱
چیزی که باعث کاهش فحشا می شود ایجاد شغل برای جوانان است تا بتوانند تشکیل خانواده دهند وبه طور حلال نیازهای جنسی خود را رفع کنند وآرامش روحی بیابند ! (2903436) (alef-11)
 
ازاداندیش
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۲۲:۳۶
سوال؟ اولا حکم خاص اسلام در باره حجاب چیست؟ مستند آن چیست؟
ثانیا در بحث اسلام شخصی و اسلام اجتماعی ما بین فقها بزرگ شیعه اختلاف نظر وجود دارد، چگونه نویسنده مطلب در این باره به قطع و یقین رسیده است؟
ثالثا مگر شما خودتان قانون حذف حجاب را در کشور فرانسه مصداق عدم رعایت حقوق بشر و حقوق مدنی انسانها نمیدانید! چگونه قانون عدم حجاب نقض حقوق بشر می شود اما حجاب اجباری نقض حقوق بشر نمی شود؟! (2902873) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۱۵:۱۷
در فرانسه با حجاب‌ها را دستگیر نمیکنند فقط ورود به مدرسه با حجاب مجاز نیست (2903281) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۰۲:۲۶
جواب شما خیلی سادس حجاب در ایران قانون است قانونی که توسط فقها وضع شده و مردم ملزم به رعایتش هستند چون در حکومت اسلامی هستید در ضمن درباره مورد سومتون فقط همین رو میگم که به یکی از مغالطه های بسیار رایج به نام ((تو هم چنینی))یا همان ((t ....(( متوسل شده ايد (2903782) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۲۴:۳۴
آقای سوزنجی عزیز
شما یک طرفه به قاضی رفته ونتیجه گرفته اید باید عرض شود با فض شما از57 ت60 خلاف شرع بسیاری حکومت اسلامی رخ داده وهمینطور در مدینه النبی ص که آن حضرت هیچگاه غیر مسلمانها و کنیزان را بحجاب حتی توصیه نکردند وجلباب را جهت تشخیص زن مسلمان از کنیز و کافر توصیه کردند آیا فکر نمی کنید که پیامبر اعظم اسلام را بیشتر از ما درک میکردند (2902876) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۳۸:۲۵
قابل توجه است که کنیزان مسلمان بودند و نه غیر مسلمان! (2903738) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۰:۱۸:۳۲
ظاهراً این آقایان و خانمها مسلمان تر از پیغمبر هستند (2906693) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۲۸:۱۵
يك چيز عجيب
يك زمانى بيحجابى اجبارى بود و حجاب جرم ، زنان مبارزه ميكردند بر عليه آن اجبار و قانون
حالا بيحجابى جرم و حجاب اجبارى است و عده اى با ان يا مخالفت و مبارزه رسمى و يا غير رسمى ميكنند و اكثريت بسيارى به ان بيتفاوت شدند !
اما انچه مسلم است در قبل از انقلاب عدهاى كه البته اكثريت هم نبودند بى حجاب وجود داشت و اكثريت جامعه با حجاب بودند و در بعضى از شهرها و مناطق شهرها اصلا بيحجاب وجود نداشت
اما اكنون ، اكثريتى بزرگ و بسيار بزرگ بد حجاب داريم و اقليتى با حجاب و اقليتى بى حجاب !!!!! چرا چنين شده بايد مسئولان و علما و ائمه جمعه و كارشناسان اسلامى و فرهنگى جوابگو باشند . (2902887) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۱۷:۳۴
بد حجابها هم در حقیقت بی‌ حجاب هستند از ترس یک روسری رو سرشان می‌‌اندازند (2903288) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۴۰:۵۲
جوامع پوست می اندازند و خیلی ها دیگر به سنت های قدیمی اعتقاد ندارند. (2903335) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۳۸:۳۹
حکومت اسلامی اگر قوانینش را بر اساس قوانین مدنی اسلام باید بنا کند، پاید تمام قوانین اسلام همزمان اجرا کند نه اینکه فقط حچاب را اچرا وسایر قوانین رافراموش کند (2902896) (alef-11)
 
حمیدرضا صادق
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۴۶:۱۵
خوب بود (2902921) (alef-11)
 
دلسوز اسلام و ایران
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۴:۵۳:۰۹
دانشیار محترم، عزیز دل برادر
در وجود آیه حجاب در قرآن کریم شکی نیست، اما چنابعالی که از جنبه حقوقی و دم از مفاهیم قانونی زدن به موضوع نگاه می کنی حتما مستحضری که کلمات در قانون، مفهوم خاص دارن و هرکجا هم ابهامی در مفاهیم کلمات و اصطلاحات وجود داشته باشه کارشناسان خبره وقانون گذاران اقدام به تفسیر می کنند. شرع مقدس هم مثل هر قانونی مبانی و چهارچوب معلوم داشته است و در این مورد خاص اولا همانگونه که اشاره کردید هستند افرادی که کارشناس موضوع هستند اما نظری متفاوت با شما دارند و در ثانی و خیلی حساس تر اینکه در کجای سیره و سنت پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) بعنوان عالی ترین مراجع و متخصصان دین، این نوع دیدگاه به استخراج وجوب قانون حجاب همراه با تعزیر متخلفان از جنبه اجتماعی (و نه یک فریضه شخصی) ان وجود داشته است؟ شما که خیلی ساده نخواهی گفت آن بزرگواران امکان تشکیل نظام اسلامی نداشتند که لااقل امیر مومنان(ع) 4 سال علی رغم کارشکنی ها و جنگهای تحمیلی به حکومت حضرتش بدون مماشات به اجرای حدود الهی و ایجاد الگو از یک حکونت اسلامی راستین پرداختند. (2902933) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۰۶:۲۴
تو دانشگاه باقرالعلوم نشستی داری اینجوری فکر میکنی؟؟!!
من راضی نیستم مالیاتم بابت شماها صرف بشه (2902962) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۱۸:۳۴
هیچ وقت هیچ کجا اجبار جواب نمیده (2902986) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۳۵:۳۴
استاد گرامي
يك مطلب رو اومدي تو ٣٠ سطر اثبات كنيد ولي بيشتر به نظر اومد پيچوندينش
فقط به يك جمله كفايت كنيم
لا اكراه في الدين
توي تاريخ هم كه نگاه كنيد ميبينيد كه تو شهرهايي مثل شامات كه از اديان مختلف زندگي ميكردن ، با پوشش هاي متفاوتي بيرون ميومدن ( البته ساپورت اونوقتا نبود هنوز! ) و كسي هم از قوه سلبيه استفاده نميكرد ، تا سال ٥٨ هم هر كي با هر پوششي ميومد بيرون ( طبق عرف ) تا حجاب اجباري شد ، دقت بفرماييد اجباري شد ، هر سازمان و مملكتي بعد از چند سال مياد و اقداماتشو بررسي ميكنه كه راندمانشون چطور بوده و آيا بازنگري ميخواد يا نه ، جناب استاد شما خودتون بگيد اين اجبار تونسته بعد از ٣٦ سال حجاب رو حفظ كنه ،،، آيا اوايل انقلاب با اينكه حجاب اجباري نبود ، حجابا بهتر نبود؟! بهتر نيست بازنگري صورت بگيره ؟ (2903014) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۳۹:۴۷
اون روحانی که شما نام بردید و دلسوز هم هست، مطمئناً مطالعاتی در باب قرآن و سنت دارند و همینجوری حرف نزدند.
اگر فردا روزی اون رو عامل بیگانه (!) معرفی نکنند (2903022) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۴۵:۲۴
بالاخره حجاب اجباری است یا خیر? (2903030) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۳۲:۱۱
بله اجباری است. اگر خانم هستید یک روز بدون روسری وارد یکی از خیابانهای اصلی و شلوغ شهر شوید ببینید چه اتفاقی میافتد (2903724) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۵۴:۱۶
هيچ كجاي دنيا حجاب اجباري نيست، واقعا اين وضعيت تاسف آور است (2903043) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۲:۰۰:۱۸
--- ميگم مرد ! اين بچه هنوز كم سن و ساله ! بگذار حداقل با مانتو بيرون بره ! اشكالي كه نداره !
--- نه خانم جان ! به هيچ وجه !
--- خب آخه چرا ؟
--- براي اين كه امروز مي خواد مانتو بپوشه ! فردا لابد روسري اش كنار بره. ! پس فردا حتما كفش
بدون جوراب به پا مي كنه ! روز بعدش مي خواد سر آستين مانتو را بالا بزنه ! روز بعد از اون هم
مي خواد مانتو را كوتاه تر كنه ! ،بعد از اون هم لابد مانتو گشاده و بايد تنگ تر بشه ! و بعد از همه
آن ها حتما مانتو خيلي گرمه و بايد شلوار بپو شه ! حتما شلوار كم كم سايزش به هم مي خوره و
چسبان مي شه و .. .... و اين ميشه كه نا جور ميشه ! ميگم در روايت است كه معلمي به دانش
آموزش گفت : بگو الف ! بچه گفت نميگم ! معلم گفت : بچه جان اين كلمه الف را بگو ! باز هم گفت
نميگم ! معلم گفت : حالا كه نميگي بايد حتما بگي ! باز هم گفت نميگم ! ،در آخر كار معلمه گفت
پسر جان يك الف گفتن كه زحمتي نداره ،بگو و خودت را راحت كن ! پسره گفت : آخه اين تنها الف
كه نيست ! وقتي گفتم الف ،لابد بعدش بايد بگم " ب " ، اين " ب " كه گفتم ،بعدش بايد بگم " پ "
وهمين طور بايد هي بگم تا آخر ! ... اينه كه خانم جان ميگم اين بچه بايد از حالا چادر داشته باشه ! كه ا ز الف شروع نكنه تا روزي به حرف آخر !!!! برسه ! آره خانم جان !!! حجاب بايد كامل باشه ،بانوي بزرگوار من !! (2904070) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۴:۱۶:۰۷
02:00:18
چه استدلال کم مایه و ساده لوحانه ای !
واقعا" خودتان به این نوع استدلال اعتقاد دارید؟؟!!! (2905163) (alef-11)
 
سیدمحمد
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۴:۲۳:۳۹
راستش من به عنوان یک مرد حجاب چادر را برای زنان خیلی می پسندم و آن را باوقارترین پوشش برای یک زن می دانم و مادرم هم چادری است اما از بس به زور می خوان بگن هرکس چادر نداشته باشه بی حجابه که اگر یک دختر داشته باشم به هیچ عنوان اجازه نمیدم چادر سرش کنه.شما را به خدا اگر به این دین ذره ای علاقه دارید دست از سر دین مردم بردارید و بگذارید خودشان انتخابگر باشند. (2905190) (alef-11)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۲:۱۸:۰۱
اگه قرار باشه روز به روز حجاب كسي شل بشه پس از چادر هم ميتونه شروع بشه.

من خودم كسي رو سراغ دارم كه نه سالگي چادر سرش ميكرد ولي الان در جرگه بدحجاب هاست. (2906465) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۵:۵۶:۱۱
خواهرم آیا این ساپورتی که امروز می پوشی درآن دنیا تو را ساپورت می کند؟ (2903045) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۳۸:۰۷
شما اول ثابت کن آن دنیا وجود دارد و چه شکلی هست؟ دیدی با چشم خودت؟ و یا فقط شنیدی (2903329) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۳۸:۱۴
آن دنیا را به خدا بسپارید ! (2903441) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۳۰:۳۸
آفرین اینگونه عمل کردن و ترغیب نمودن زنان به حجاب خوب است ولی نه آنگونه که این سالها مرسوم بوده است. (2903723) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۰۸:۱۴
واضحه، به اين دليل اجباري هست كه فقط تو ايران به شكل قانونه (2903794) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۵۲:۳۵
چرا که نه؟!! (2904012) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۴:۰۵:۲۶
خدايش او را ساپورت ميكند , خدا هم به قلب آدمها نگاه ميكند نه ظاهر لباسشان , شايد همان خانم ساپورت پوش كساني را از نظر مالي ساپورت كند كه شما حتي به فكرتان هم نرسد , مشكل شما اين است كه قضاوتتان از روي ظاهر است ولي خداوند منان اعلم است و بر همه ظاهر و نهان آگاه است . (2905126) (alef-11)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۶:۰۴:۵۲
یک سوال ؛ ایا دروغ و غیبت یک گناه اجماعی نیست. نظر استاد در مورد اینکه هرکس دروغ گفت به زندان محکوم شود چیست؟ لطفا در مورد مسایل علوم اجتماعی خطی و یک جانبه نظر ندهید. صدالبته عدم حجاب برای یک مسلمان گناه است. برای غیرمسلمان چه؟ اگر می فرمایید بحث قانون است که این حرف دیگری است چون در اسلام هیچ چیز اجبار نیست. من به عنوان یک فرد مسلمان دوست دارم در جامعه هر کس حجاب داشت از روی صداقت و عشق به اسلام باشد نه اینکه با بدحجابی به اینگونه که در جامعه است به اسلام و قانون توهین شود. بگذارید ظاهر و باطن مردم یکی شود (2903056) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۶:۳۱:۰۲
1- چرا در صدر اسلام کنیزان (با این که ممکن بود مسلمان هم شده باشند) نیازی به رعایت حجاب نداشتند؟
2- چرا حجاب در فروع دین نیست؟ (2903082) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۲۵:۰۱
پس کنیز نگاه داشتن در اسلام مجاز است؟ (2903307) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۲۵:۴۵
نه در اصول هست و نه در فروع، این یک توصیه به زنان پیامبر و دخترانش و زنان مومن بوده و هرگز برای همه زنان اجباری نبوده (2903515) (alef-11)
 
نیکان
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۰:۰۷:۱۶
اصل دین اسلام بر سه چیز است :1- توحید و خداوند را به یگانگی شناختن و عبادت کردن فقط خداوند! 2- نبوت : پیروی از فرستادگان و آورندنگان وحی الهی و اعتقاد به اینکه همه آنها از سوی یک خدا مبعوث شده اند و اینکه برای رسیدن به «او» نیازمند فراگیری دین از یک فرستاده و برگزیده هستیم! 3- ایمان به معاد و اینکه همه ما نتیجه اعمالمان را در آخرت خواهیم دید.
حجاب و سایر احکام الهی جزء فروعات هستند.
فروعات با زمان و مکان و در فرهنگ های مختلف تغییر می کنند.
----------------
در خصوص کنیز و برده داری :
اولا طبق همه شواهد بخصوص نص صریح قرآن : همه در پیشگاه خداوند باهم برابرهستند و تنها کسانیکه پرهیزگارتر هستند ؛ برتر بر دیگران هستند.! و این یعنی ما نمی توانیم در مورد کسی قضاوت کنیم و این امر در قیامت مشخص خواهد شد!
خداوند بارها و بارها به پیامبر امر کرد که " تو به عمل مردم کاری نداشته باش! ما تورا برای ابلاغ وحی مبعوث کردیم! نه اجبار" یا " تو به اینکه ایمان میآورند یا نه کاری نداشته باش!" پس عملی که از روی ایمان نباشد ؛ فایده ای ندارد و ارزشی ندارد! لذا معصومین (ع) هیچکدام برده داری نکردند و خودشان بارها برده های سایرین را خریده و آزاد کردند! حتی اسیرهای جنگی را آزاد میکردند و برای اینکار نیز شواهد فراوانی هست! اما به فرمان الهی نخواستند در عمل به این امر کسی را مجبور کنند زیرا در دین اجبار جایی ندارد وباعث بی ارزش شدن و از بین رفتنِ اثر اعمال دارد. "اجبار" هم همیشه یک شکل نیست! وقتی برای کاری مزد تعیین کنید ویا برای انجام ندادنش جریمه بگذارید ویا کسی را به خاطر انجامش معتبرتر از سایرین کنید و یا امتیاز خاصی برایش قائل شوید ویا سهمیه ای خاص به ظاهر یا رفتار کسی اختصاص بدهید ؛ آنگاه آن ظاهر خاص یا آن رفتار خاص را «اجباری» کرده اید زیرا سایرین هم برای بدست آوردن همان حقوق و شرایط مجبور میشوند! تاکید میکنم « مجبور» میشوند همان رفتار یا ظاهر را بدون اعتقاد قلبی و از روی ظاهر سازی و ریاکاری به شما نشان بدهند! در اینصورت : 1- عمل شما مصداق بارزِ ترویج ریاکاری و بی صداقتی و نفاق در دین است. 2- عمل شما موجب میشود مومنین واقعی ضرر کنند زیرا با همه بی ریایی بازهم شما برای عملشان نوعی نیتِ مادی و غیر معنوی قائل شده اید که مجبور میشوند یا " از حق و حقوق خود برای از دست ندادنِ دینشان" از آن چشم پوشی کنند! ویا با تن دادن به آن "مطاع بی ارزش دنیایی" حرام را وارد منازل خودشان کنند! و این یعنی فتنه ! بلا ! ریا! نفاق (2904503) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۰:۵۹:۴۱
عالی نوشتید ممنون (2910842) (alef-11)
 
فرهنگی بازنشسته
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۶:۵۳:۵۶
اگربدحجابی رواج پیداکرده اگرساپورت درهمه ی کوی وبرزن شهرفروخته می شودبه صنف لباس فروشان گیربدهیداین لباسهای عجیب قریب رادختران وزنان ازکجاتهیه می کنند؟این همه لوازم آرایش چطوروازکجا می آیند؟اگرهدف پوشش متین است بگوییدنفروشندشمااین قدرت راداریددریک خیابان 10تامغازه لوازم آرایش فروشی است مجوزندهیداین دراختیارشماست.گوشت راجلو....می گذاریدومی گویید پیشته.نه برادرمحترم اگردلتان به حال حجاب می سوزدبه آنهاگیربدهیدکه علت اند به معلول پرداختن مشکل گشانیست.زنان ودختران ما لباس شب وروز وعروسی ومهمانی رادرخیابان می پوشندکه کلی دلیل وبرهان می شودبرای آن نوشت به خدادرخارج ازایران هم زودشناسایی میشودزن ایرانی ازطرزپوشش وآرایشش .چرا؟بگویم دورترین و مذهبی ترین روستاهای مان که بعضن حالاشهریاشهرستان شده اندوباچادرویک چشمی بودندامروزازتهرانی هابدترمی پوشندچرا؟آرایش می کنندچرا؟حرف من این است عفاف راترویج کنیدجمع کنیدبساط اصناف سودجورا .ماهمه نگران عفت زنان ودختران خودهستیم .
مساله امروزنگرانی تنهابرای حجاب نیست عفاف هم هست.حاضرم بانویسنده مطلب صحبت رودرروداشته باشم.الف خواهشن منتشرکن سانسورت ماراکشته. (2903113) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۵۹:۳۳
خدا را شکر شما بازنشسته شدید، جناب آقای فرهنگی! (2903242) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۴۱:۲۶
بازنشستگی شایسته امثال شماست. (2905072) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۴۳:۲۵
باید به حال مملکتی که نیرو و انرژی خود را صرف نحوه پوشیدن دیگران می کند، خون گریست. چه بسیار استعدادها که در این راه به هدر نمی رود. مثلاً همین نویسنده محترم اگر استعدادش را در جای دیگری امتجحان کند و کاری به این موضوع نداشته باشد، چه بسا منشأ برخی خیرات شود. (2905074) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۰۱:۱۷
در خصوص حجاب اجباری:

1- حجاب واقعی حجاب رفتاری است نه حجابی که زیزش قساد و قحشا باشه

2- در میان 1.3 میلیارد مسلمان تقریبا فقط در جامعه ایران حجاب اجباریه. آیا بقیه
مسلمانان نا مسلمانند و به جهنم میروند؟

3- حجاب واقعی در اجتماع یعنی عدم رشوه خواری, عدم اختلاصهای هزاران
میلیاردی, عدم فحشا و فساد نه روسری یا چادر ظاهری و اجباری.

امیدوارم یه روز مثل بقیه کشورهای اسلامی حجاب اختیاری بشود و به شعور مردم با اجبار توهین نشود.

البته دیر یا زود آخرش همین هم میشه چون راه تکاملی است . (2903128) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۲۰:۴۷
همیشه به من بچه مسلمون میگن خدا فرموده انسان اشرف مخلوقاته ولی چیزی که تو جامعه میبینم اینه که انسان شعور نداره بدونه چه چیزی رو باید بپوشه یا تو تلویزون چیزی رو که کل کره زمین میبینن نباید ببینه..............!!!!!!!!! (2903162) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۷:۵۰:۴۹
باز تابستون شد و این موضوع حجاب رو اومد ............ (2903224) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۸:۳۶:۴۰
استدلال هایی که در بالا ارائه کردید، درون دینی بود. بله اگر کسی اعتقاد داشته باشد که اصلا احتیاجی به گشت ارشاد هم نبود. استدلال ها باید برون دینی باشد. وقتی کسی به اسلام اعتقاد ندارد(حتی اگر شناسنامه ای مسلمان باشد) اصلا این استدلال های شما معنی ندارد که اسلام چه گفت و اسلام چه نگفت.
این دوستان که این استدلال ها را دارد و به دموکراسی هم اعتقاد ندارند، زمانی که در یک کشور غربی، حجاب منع میشود و یا برقه منع میشود فورا دموکرات میشوند و میگویند به حقوق مسلمانان احترام گذاشته نمیشود و .... اما وقتی نوبت ایران میشود حقوق آنهایی که اعتقاد ندارند به رسمیت شناخته نمی شود طبق استدلال های درون دینی که خیلی ها شاید اعتقاد نداشته باشند. (2903327) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۴۷:۵۹
برقعه! در هیچ جای دین نگفته است در پوشش خود افراط کنید! بلکه میگوید "لا جبر و لا تفویض! بل امر بین امرین!" برقعه یک بدعت خطرناک است. یک افراطی است که در پُشت آن مسائل فاسد بسیاری نهفته است. حجاب با مخفی کاری منافات دارد.! حجاب بیشتر از شرم و حیا ریشه میگیرد و امری قلبی است نه ریای و عوام فریبی متظاهرانه! (2904440) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۶:۰۹:۲۸
من چند بار نوشتم اما الف حذف کرده، همین چادر که پوشش قاجاری بوده و ربطی به اسلام ندارد، همراه با روبنده بوده که میشود همان برقعه
کشف حجاب منجر به حذف آن روبنده ی سفید شد اما منجر به حذف آن چادر سیاه نشد .... و خب چیزی که به امروز ما رسید فقط چادر سیاهش بود. من شک ندارم که اگر.... مقابله با روبنده نکرده بود و به امروز ما به ارث رسیده بود، اونو هم جزئی از اسلام و حیا و حجاب کامل می دونستند (2905523) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۲۴:۱۹
نقص آشکار نوشته ی :«حجاب قانونی یا حجاب اجباری؟»
---
نویسنده محترم مقاله ی :« حجاب قانونی یا حجاب اجباری؟» جناب آقای سوزنچی بحث مهم قرآنی مسئله ی حجاب و فرق دینی میان حکم و اعتقاد را در مقاله خود با مسکوت گذاشتن مخاطبان مستقیم و غیر مستقیم آیات قرآنی حجاب و آیات « لا اکراه فی الدین...» و «... فمن شاء فلیؤمن و من شاء فلیکفر...» و « ...لایضرکم من ضل اذا اهتدیتم...» و « لیس علیک هداهم...» و « انّك لا تهدی من احببت ...» و چند آیه ی مشابه دیگر را که در بسیاری از نوشته ها موضوع بحث و استدلال قرار می گیرند بکلی نادیده گرفته اند که نقص بزرگی در نوشته ایشان را آشکار می سازد. (2903422) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۹:۵۷:۰۶
هفته پیش بعد از هشت سال رفتم دانشگاه تهران به خدا باورم نمیشد از وضع حجابی که میدیدم این چیزی که من دیدم بد حجابی نبود بی حجابی بود مطمین باشیدبا ادامه سیاست اجبار از این هم اوضاع بدتر خواهد شد ضمنا مسوولین بد نیست یه سر به شبکه های اجتماعی بزنند تا از درصد تاثیر اجبارحجاب مطلع بشوند (2903471) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۰:۱۹:۱۵
بدحجابی یا باحجابی یک دغدغه است .

ربا خواری ، بتگاه داری بانک ها و موسسه های مالی و اعتباری که دارن تو کشور مثل زامبی ها خون مردم رو تو شیشه می کنن ، با سپرده های مردم ماشین لوکس وارد می کنن به اقتصاد و تولید کشور آسیب وارد می کنن هم یهک دغدغه..

راه رو گم کردیم بابا .......... (2903507) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۱:۳۸:۵۲
سلام--یک سوالی دارم--چرا در کشورهایی که حجاب ندارند و مسولین و انسانهای مسلمان دیگری که چند روز در انجا اقامت میکنند فکرشان با دیدن زنان بیحجاب به را بد کشیده نمیشود؟من خودم تجربه داشتم و امسئله انقدر عادی میشود مانند نفس کشیدن یعنی اصلا به این چیزها که مثلا فرم بدن-هیکل ..........فکر نمیکنید و فقط به کارهای روزمره خودتان فکر میکنید.در صورتی که در اینجا چنین نیست.پس اشکال کار کجاست؟ (2903627) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۱۶:۰۹
الانسان حریص علی ما مُنع. (2904368) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۲۷:۵۵
از آنجائیکه قانون در کشور اسلامی نشأت گرفته از احکام اسلامی است و از آنجائیکه این فرم حجاب که خصوصاً از دورۀ قاجار جا افتاده است جنبۀ اسلامی ندارد بلکه حجابی که مبنای آن پوشش مو میباشد بیشتر جزء امور مستحب است تا واجب ، بنابراین مسئولین و متولیان این امور میبایست حد واجب را الزامی و حدود مستحب را تبلیغ نمایند. البته اگر به عرف هم رجوع کنید از آنجائیکه مردم ما ذاتاً به محدوده ای از پوشش عادت دارند چنانچه حجاب آزاد گردد لذا هیچوقت در ایران پوشش به ولنگاری غرب نبوده و نخواهد شد. مردم خود محدوده ای را رعایت خواهند کرد. به هیچ عنوان اجباری بودن این گونه مسائل کمکی به فرهنگ سازی آن نخواهد کرد. اجباری کردن حجاب آن هم از اول انقلاب اصلاً درست نبود. همانگونه که به اجبار حجاب را از سر زنان کشیدن کار قبیحی است به زور مجبور به سر کردن آن هم قبیح است (2903718) (alef-11)
 
نیکان
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۲:۵۹:۳۸
اینکه در هر جامعه ای برای در محلهای خاص ، پوشش برهنه را قبول نمیگنند مجوز نمیشود که پوشش خاص یک گروه ، که انها بعنوان پوشش مقبول خود و اطلامی مینامند برای بقیه مردم نیز ، لازم باشد .

پیروی قوانین کشور از دین ، موردی است یعنی هر حکمی از دین که تبدیل به قانون شد میتواند ملاک عمل قرار گیرد .ولی مهمتر این است که توجه کنیم که هر حکمی از دین قابل تبدیل کردن به قانون نیست زیرا برخی احکام مثل حجاب صرفا توصیه ای هستند و فقط مشمول مسلمانان میشوند .
آنچه که در دین مشمول نوعی مجازات دنیوی است میتواند پس از تصویب ، بصورت قانون و امر لازم الاجرا برای همه درآید .
هر امر ناپسندی نیز در دین مشمول مجازات دنیوی نیست مثل غیبت کردن ، ترک نماز و همین حجاب اسلامی . (2903776) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۱۴:۲۳
نظر علامه طباطبایی دربارهٔ حجاب چه بود؟


سؤال: نظر حضرتعالی درباره‌ی حجاب اسلامی چیست؟

جواب: ظاهرا در اسلام ستر منظور است.

سؤال: آیا ستر (پوشش) موضوعیت دارد و یا مقدمه‌ای است برای جلوگیری از تحریک شهوت و چشم‌چرانی و نگاه نامحرمان به مواضع زینت و زیبایی آنان؟

جواب: بله، ستر موضوعیت دارد و لازم است بانوان مسلمان با حجاب و ستر بیرون آیند و تنها به منظور حفظ زینت آنان از چشم‌چرانی و نگاه نامحرم و تحریک شهوت آن‌ها نیست. تحریک شهوت حکمت است نه علت حکم.

سؤال: آیا پوشیدن چادر برای حجاب اسلامی موضوعیت دارد؟

جواب: مقصود از حجاب آن است که زن، جمال خلقت خود را نشان ندهد و به هر نحو که باشد آن را بپوشاند، و خصوص چادر موضوعیت ندارد، بلکه ستر و ساتر معتبر است.

منبع: کتاب «در محضر علامه طباطبایی» / نوشته: محمدحسین رخشاد... (2903810) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۴۵:۴۳
شما حالت خوبه؟ ملت رو آیه قرآنش بحث دارن که اجباریه یا اختیاریه. شما نظر علامه طباطبایی رو میاری استاد؟ (2904003) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۱۵:۰۵
آدم چشمچران بیماری روان جنسی دارد و باید خودش را درمان کند. چشمچرانی یک بیماری است. (2904363) (alef-11)
 
حسینی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۳۵:۳۰
خوشبختانه همه ما در همه امور متخصصیم
اگه این فرض رو بپذیریم که جامعه اسلامی است و قوانین ان باید بر مبنای اسلام باشد، سوال این است که ایا لازم است زن در جامعه با پوششی خاص حاضر شود یا امر عرفی است؟ ایا این امر شخصی یا قانونی است؟تفاوت امور شخصی از قانونی و الزام آور چیست؟ اگر عرف با یک قاعده اسلامی موافق نباشد تکلیف چیست؟
جواب این سوالات را فقها داده اند، اگر شما متخصصتر از ایشان هستید راهش این است که مقاله ای در نقد ایشان بنویسید و نظر غالب را تغییر دهید،
اگر روشنفکر هستید و صرفا میخواهید احکام اسلامی را زیر سوال ببرید، بیشمار میتوان کامنت گذاشت و پلاس داد. تا هدف چه باشد.
به نظر من مشکل ما این است که فکر کردن روشمند را بلد نیستیم و فقط میخواهیم نظر خودمان را، که حالا معلوم نیست چطور به ان رسیده ایم را به دیگران تحمیل کنیم. (2903863) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۱۴:۱۱
فرض را بر این می گیریم که حجاب یک قانون دینی است. وقتی قوانین دینی اجباری شد، نتیجه عکس می دهد. تاریخ این را به ما می گوید. (2904360) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۰۵:۴۱
دین به ما نمیگوید که اگر اجرای حکم نتیجه عکس داد آن را کنار بگذار. (2905313) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۸:۲۲:۰۴
ولی عقل می گوید چیزی که نتیجه عکس میدهد را کنار بگذار. ما حکم به العقل حکم به الشرع. یه کم از مغزتون استفاده کنین بد نیست. ثواب داره بخدا (2905927) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۸:۴۵:۴۷
عقل حکم به حجاب اجباری نمی دهد تا به قاعده حکم به العقل، حکم به الشرع را در ما نحن فیه هم بپذیریم. (2906006) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۸:۴۴:۴۰
اجرای حکم با اجبار کاملاً متفاوت است. شما لطفاً اول در این باره مطالعه کنید. (2906003) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۰:۵۵:۴۸
دین من به من میگوید اگر راهی که داری میروی به بیراهه هست نرو.
پس عیسی به دین خود و موسی به دین خود (2906735) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۳:۰۰:۰۱
مطمئن باش اگر اجرای حکم تنیجۀ عکس داد در برداشتی که از آن مطلب داشتی اشتباه کرده ای. چون در دین من اگر حکمی درست باشد و به بیراهه نرفته باشم نتیچۀ عکس نمیدهد (2913215) (alef-11)
 
hamid
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۲۳:۴۹:۲۶
جالبه میبینم اکثر کسانی که نظر مخالف دادن مرد بودن!
کی گفته که تو کشور ما حجاب کامل( تاکید میکنم: حجاب کامل) اجباریه؟
چرا فکر میکنید که هر چه مشکل تو این مملکته مال وجود حجابه؟ از کی تا حالا کشورهای به اصطلاح عربی الگوی ما شدن؟ نتیجه اسلامشونو داریم می بینیم.
بیاییم اصول اسلامو کامل رعایت کنیم بعد اگه نتیجه ندیدیم اعتراض کنیم. ماشالا خانمهای ایرانی که روی هر چی غربیه سفید کردن. (2903889) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۱:۱۸:۳۶
اگر بخوایما اسلام رو کامل رعایت کنیم،اجباری بودن حجاب منتفی هست و اینکه یکی از پیامد های اجباری بودن حجاب،استفاده شدید از ارایش هست چون انسان دوست دارد خوب دیده شود (2904042) (alef-11)
 
sam
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۱:۳۲:۱۳
با سلام
بنده خودم را در حد و اندازه ای نمی دانم که در باره حجاب نظر بدهم ولی پرسشی از شما دارم.به نظر شما این اصول تنها در حجاب خلاصه می شوند و راستگویی و صداقت و شفافیت و یکرنگی و شایسته سالاری و اقتصاد سالم و مرفه و خودروی با کیفیت و مبارزه با اختلاس و دزدی و....شامل آن نمی شود؟ چرا این حساسیتی را که نسبت به اعمال حجاب اجباری و یا بقول عوام زوری دارید و برای آن قشون کشی در خیابان ها راه می اندازید نسبت به گرانی و تورم کالا و یا فقر و بیکاری مردم ندارید؟چرا این حساسیت را نسبت به گرانی زمین و مسکن ندارید؟ چرا این حساسیت و دغدغه را نسبت به کرایه خانه ها ندارید و هزاران چرای دیگر....... (2904051) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۳:۴۶:۱۶
دقیقا ایران کشور اسلامی هست هرکس هم مسلمان نیست و مشکل با اسلام دارد بهتره از ایران بره، حتی باید حجاب صددرصد سلامی بشود حجاب مادر های ما چادر بوده دولت باید جلوی خانم هایی که چادر ندارند رو بگیره و اجازه نده تو خیابون ها بیان
ایران رو هم با کشورهای عربی مقایسه نکنید اونها کشور های عربی هستند نه مشلمان تنها کشور مسلمان واقعی در دنیا ایران هست (2904092) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۲۵:۱۵
من اینجا بدنیا اومدم و بزرگ شدم. اینجا مال منم هست. شما برو. (2904682) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۴۴:۰۸
حجاب کامل!؟ جناب حمید ؛ برادر بزرگوار
حجاب طبق تعاریف و معانی متععد از فرهنگ دهخدا و کتبی نظیر مساله حجاب آقای مطهری؛ معلم شهید! به معنای حیا و شرم است. شرم و حیای کامل!؟ ناقصش را شما معنی کن؟ لطفا؟
هیچ جایی از قرآن هیچ اجباری در "ایمان آوردن" یا " عمل به دین" با زور نیامده است و حتی به پیامبر می فرماید :" ای پیامبر تو از بس ناراحت می شوی که نزدیک است بمیری! تو مسئول آنها نیستی! آیا سوره های قرآن را فقط نگاه میکنید؟ آیا نمیدانید که در "دین" و ایمان فرقی بین زن و مرد؛ فقیر و غنی؛ زرد و سرخ و سیاه و سفید نیست بلکه "تقوا" به معنای پرهیزگاری و بیم از نتیجه عمل و برداشت اشتباه در پیشگاه الهی، تنها معیار برتری نزد خداوند است و آیا در پیشگاه الهی ؛ غیر از اینست که فرقی بین بلال حبشی و حمزه و حضرت محمد(ص) و... وجود نداشت و ندارد؟
اگر غیر از این باشد؛ پاسخ شما به این سوال چیست :" فردای قیامت در پیشگاه الهی، کسی که از روی اجبار و بدون اراده و اختیار به اعمال دینی عمل کرده است؛ چه فرقی با سایر مومنان خواهد داشت؟" (2904421) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۰:۳۲:۱۹
شما خودت هم که مردی. چرا نظر دادی؟ (2904572) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۴۵:۵۵
خیلی خب بیائید اسلام واقعی را پیاده کنیم. سئوال اول: حجاب را اجباری کنیم یا به اختیار افراد بگذاریم؟ (2906981) (alef-11)
 
سیمین
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۰:۵۶:۵۲
اون وقت چطور مردا هرکاری بکنند لاپوشانی میشه؟ فقط زنان موظف به داشتن شرم و حیا هستند؟ (2913426) (alef-11)
 
ali
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۰۰:۰۱
من یک دندانپزشکم. فارغ از نظراتی که عزیزان مخالف ارائه کردند، من به عنوان یک مرد زمانی که با یک خانم محجبه رو به رو میشم (به اقتضای شغلم) خیلی راحت ترم تا یک خانم با ظاهر آرایش کرده. اینو همه میدونن. مشکل کشور ما رعایت کردن یا نکردن حجاب نیست، مشکل اصلی ما فقر و بیکاری و بی برنامگیه. (2903909) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۵۶:۱۸
حجاب با آرایش فرق داره، شما که دکتر هستید باید بدانید.
در کشورهای خارجی که روسری اجباری نیست، مو باعث زیبایی می شود و احتیاجی به آرایش نیست اما اینجا چون مو نمیتواند دیده شود رو به آرایش می آورند. کمتر کسی در خارج را میبینی که از صبح تا شب آرایش کند برای رفتن به همه جا.
میل به زیبا و آراسته بودن یک میل غریزی در وجود انسان هست (2904463) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۲۴:۰۲
آقای دندانپزشک اگه بحث راحتیه من خانم هم راحت ترم تو گرمای تابستان بی حجاب باشم. من مسوول نیستم که مطابق راحتی و ناراحتی شما لباس بپوشم (2904680) (alef-11)
 
سرو ازاد
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۰:۵۴:۴۸
دقیقا (2913421) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۲۶:۵۱
کاش اسمتون رو مینوشتید که مردم بدونن که به کی مراجعه کنن و به کی مراجعه نکنن. (2904686) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۰۸:۱۵
مخالفای محترم، حرفهایی که میزنید حرف رسانه های غربیه. شما تصور کنید کشوری را که اینهمه جوون بیکار و مجرد داره، این همه تحت تاثیر شبکه های ماهواره ای قرار داره، حالا حجاب آزاد بشه.حالا شما بگید آیا با این کار نیاز های غریزی این همه جوون کمتر میشه؟ (2903926) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۵۴:۳۹
دو بعلاوه ی دو همیشه میشه چهار ، چه اینجا چه در کره ی ماه، چون در فلان شبکه هم بگن میشه چهار ما که نمیتونیم بگیم میشه پنج.
حرف حق، همیشه درست هست و نباید هر کسی اینو گفت زودی با اسم آمریکا و غرب و ... اونو ترسوند (2904458) (alef-11)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۳:۳۳:۴۷
قبلا كه ماهواره نبود و اين همه جوان بيكار و مجرد نداشتيم هم كه حجاب اجباري بود. اگه الان در وضعيت قبل بوديم چي ميگفتي؟ (2906816) (alef-11)
 
جعفری
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۷:۰۰:۰۲
با سلام

الله ما را آفریده

در قران الله آمده حجاب

چه کسی ما رو زنده کرده الله (2904123) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۹:۳۵:۲۸
در قرآن آمده " ای پیامبر ما تورا نفرستادیم مگر برای انذار نه برای اجبار"! (2904403) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۸:۰۳:۱۸
مطالعه کتاب ...حجاب شرعی در زمان پیامبر ..نوشته اقای ترکاشوند .را به همه دوستان بخصوص نویسنده محترم مقاله توصیه میکنم تا در مقاله بعدی مستدل تر و مستند تر اظهار نظر فرمایند و همه چیز را بدیهی نبینند . (2904181) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۴۵:۵۸
دوست عزیز فرهیخته ی من. نویسنده مقاله، کتابی نوشته اند در نقد همان کتابی که شما گفتی. نیازی نیست به ایشان کتاب معرفی کنی. ایشان مجتهد و استاد دانشگاه هستند. شما اگر می خواهی نظرات گوناگون را بخوانی و بعد، بهترین را برگزینی، کتاب ایشان را با عنوان «حجاب در آیات و روایات» و با موضوع نقدی بر کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر(ص) مطالعه نما. (2904745) (alef-11)
 
مسلمان
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۴:۲۳:۵۹
لطفاً نام و آدرس کتاب را به ما هم بدهید تا بخوانیم. چون آیات قرآن در این موارد بسیار واضح است. احکام رایج در زمان پیامبر و حضرت علی هم کاملاً مشخص است. امیدوارم از انگونه تفسیرها نباشد که میآییم اول چیزی را قبول میکنیم و بعد برای اینکه توجیه نماییم بدنبال دلیل میگردیم (2905192) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۶:۱۵:۵۷
این هم آدرس کتاب:

http://sadidshop.basijisu.com/product/ (2905546) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۴۶:۳۵
پیشنهاد می کنم الف مناظره ای میان دکتر سوزنچی و حاج آقای زائری برگزار کند. (2904752) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۴۸:۲۸
الف؛
جنس برخی مباحث، کاملا علمی است و نه ژورنالیستی.
مطرح کردن برخی مباحث در فضای ژورنالیستی هم به موضوع ضربه می زند، هم به ساحت علم. (2904759) (alef-11)
 
مسلمان
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۴:۱۹:۱۴
دوست عزیز اگر مجلات و به قول شما ژورنالها از محتوای علمی خالی شوند که تبدیل به مجلات یا رسانه های زرد میشوند. چرا از به بحث کشیدن این قبیل مطالب واهمه دارید؟ اگر حرفی اسلامی و بر حق میزنید با استدلال کافی پای حرفتان بایستید. این باعث مطالعۀ بیشتر در این زمینه ها میشود . متأسفانه مشکلی که طلاب امروزی ما دارند این است که از مباحثه فرار میکنند. بگذارید علم مردم ( حتی به قول شما عوام) با شرکت در اینگونه مباحث بالاتر برود (2905178) (alef-11)
 
فاطما
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۸:۲۵:۳۹
نتیجه اجبار این است که ایرانیان از مرز خارج میشند حجاب را کنار میگذارند.و از خارجی ها لخت تر و آرایش غلیظ آنها نشانگر گشودن عقده ها است (2904230) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۸:۴۷:۲۱
تجربه این چند دهه این موضوع رو به اثبات رسونده که حجاب اجباری کار اشتباهی بوده و هست (2904294) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۰:۱۲:۰۵
حجاب زیبنده ومناسب برای یک زن مسلمان است خانمهای بدحجاب شعن زن مسلمان راپایین میآورند من بااینکه به حجاب اعتقاددارم وحتی درخانه جلوی نامحرم حجابم راحفظ میکنم ولی باحجاب اجباری مخالفم (2904512) (alef-11)
 
مسلمان
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۴:۱۳:۱۰
امیدوارم در راهی که میروی ثابت قدم وموفق باشی من هم کاملاً با نظر شما موافقم. آن حجابی ارزشمند است که از روی عقیده باشد. وگرنه حجاب اجباری باعث خدشه دار شدن شأن زنان با حجاب میشود. (2905148) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۲:۴۲:۵۷
شما وظیفه دارید بقیه افراد را به داشتن حجاب امر کنید. امر به معروف ونهی از منکر مانند حجاب برای شما واجب است. (2907657) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۰:۴۹:۰۴
جلباب لباس گشادی بوده که یقه گشادی هم داشته و سینه زنان گاهی پیدا می شده در قران امده به زنان بگو جلباب ها را بر سر بکشند دقت کنید با این کار یقه گشاد لباس بسته می شده!!!کجای قران آمده که زنان مو های خود را بپوشانند؟واساسا کجا آمده که با بی حجابان برخورد شود؟!!!یک دلیل عمده دین گریزی جوانان اجبار است !!!! (2904601) (alef-11)
 
مسلمان
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۴:۱۰:۲۴
خیر اشتباه معنی نکنید در قرآن آمده جلبات ها را بر روی سینه بکشند و نه اینکه بر روی سر بکشند. لطفاً مطالب قرآن را مورد تحریف قرار ندهید. (2905142) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۷:۱۱:۵۸
اولا درست تلفظ کنید جلباب نه جلبات!!!! دوما اگه گفته شده روی سینه بکشید که با تعبیر چادر که تو بعضی از ترجمه ها ی قران امده که جوردر نمی اد!!!سوما پس نیامده که سر خود را بپوشانید بلکه گفته شده که سینه ها رو بپوشانند!!!! (2905718) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۸:۴۲:۴۱
شما چرا از خودتان حرف در می آورید؟! «جلباب» صحیح است و «جلبات» من درآوردی و کاملاً غلط است. شما چرا دارید اطلاعات غلط به امثال خودتان می دهید؟! (2905997) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۱:۱۸:۱۰
ببخشید اینکه در تایپ جلبات به جای جلباب نوشته شده فقط اشتباه تایپی بوده اما در مورد مفهوم ایه شما هم که حرف مرا میزنید و لذا در اینجا خواسته شده سینه های خود را که در ان زمان اصراری به پوشاندنش از خود نشان نمیدادند بپوشانند. در این آیه در سورۀ نور به تنها اعضایی که مستقیماً در پوشاندن آنها اشاره شده ناحیۀ دامن و سینه است و مستقیماً از هیچ یک از اعضای دیگر نامی برده نشده است (2906759) (alef-11)
 
مذهبی بنیادگرا
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۱:۵۳:۳۵
سلام هرچند می دانم باز هم مثل گذشته نظرم را منتشر نخواهید کرد ولی من از رو نمی روم و می نویسم
در کشوری که چون مسلمان زائیده شدی بایستی مسلمان باشی و قوانین و اصول و فروع و غیره را بدون چون و چرا بپذیری دیگر این جمله کلیشه ای "اجباری در دین نیست و ....) چه مفهومی دارد؟
تمام شد و رفت مسلمان به دنیا آمدی مسلمان هم بایستی از دنیا بروی هیچ گزینه دیگری هم وجود ندارد.... والسلام (2904785) (alef-11)
 
عماد
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۵۹:۴۳
پس حق مردم در انتخاب سرنوشت چه میشود؟ من فکر میکنم حتی در دین اسلام هم چنین تفکری نیست.
مردم خود مختارند که مرام و مسلک زندگی و پوشش خویش را انتخاب کنند کما این که هنوز هیچ اجماعی حتی در علما وجود ندارد که حجاب باید اجباری باشد.
فارغ از این مساله مردم ایران در این چند دهه حس کرده اند که حجاب اجباری چه نتایج غیر قابل جبرانی در همه حوزه های اجتماع خواهد گذاشت. (2905107) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۳:۵۶:۰۶
دین عوض کنی‌ اعدام میشوی (2907903) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۲۵:۰۷
در اجبار حجاب توسط دین برای مردم شکی نیست ، سوالی که هست اینه که ایا اجبار حجاب توسط حکومت هم مثل اجبار حجاب توسط دین لازمه ؟
جواب آقای زائری اینه که نه ، چون نه در سیره امام علی همچین چیزی دیده شده و نه الان این کار نتیجه داره.
مطلب آقای سوزنچی ، کارآمدی قانون حجاب اجباری رو در نظر نگرفته. (2905015) (alef-11)
 
علی کریمی
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۴۱:۱۱
جناب آقای حسین سونچی

صحبت های حجت الاسلام زائری در مورد حجاب ،که از ایشان به عنوان روحانی محترم نام برده اید،را من چند روز پیش مطالعه کردم .دیدگاه ایشان این است که حجابی که از روی اعتقاد باشد ،برای یک جامعه اسلامی ارزش محسوب می شود نه حجابی که به خاطر رعایت قانون و یا اجبار رعایت می شود .کشور ترکیه در سال های گذشته ،که یک حزب اسلام گرا قدرت را در دست داشته، در مورد حجاب یک چنین دیدگاهی را دنبال کرده است و با کار و تلاش و توسعه کشور توانسته کارآیی اسلام برای اداره کشور را نشان دهد و نتیجه این کار در آن کشور دیدگاه این روحانی را تائید می کند به طوری که زنانی که در این دوره با اعتقاد واقعی در جامعه حجاب خود را رعایت می کنند به طور قابل توجهی افزایش یافته است .به اعتقاد من نظر حجت الاسلام زائری این است که یک حکومت اسلامی باید به طریقی بتواند اعتقاد آحاد جامعه خود به احکام اسلامی را تقویت و مردم بر اساس اعتقاد، تمامی احکام اسلامی را رعایت کنند.قطعا ایشان جزو افرادی نیستند که با حجاب مخالف هستند. (2905071) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۵۰:۰۴
فعلا تو ایران با وجود حجاب اجباری طلاق و تجاوز از همه جا بیشتره. کی جرات داره دخترشو تنها شب بفرسته تو خیابون در حالی که در کشورهای غیر اسلامی خودم شاهد بودم زنها در امنیت کامل تا در وقت تردد می کنن. در خصوص اما طلاقف تجاوز ، مصرف لوازم آرایش و... هم که جزو رتبه های برتر جهانی هستیم. پس فایده این حجاب اجباری که تا زور بالا سرش نباشه کسی رعایت نمیکنه چیه؟ (2905090) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۳:۵۳:۱۹
حجاب اجباری باعث شد ه کسانی که واقعا با حجاب هستند هم به دلیل حجاب نصفه نیمه کسانی که به زور حجاب گذاشته اند و فرم مسخره ای به ان داده اند شاکی باشند!!! (2905097) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۴:۰۳:۲۶
یعنی از دید یک ناظر بیطرف خارجی نگاه کنی، با خودت میگی یعنی اینها کل مشکلات کشورشون حل شده که تمام مسوولین دغدغه اولشون شده طرز لباس پوشیدن مردم؟ (2905117) (alef-11)
 
فرهنگی بازنشسته
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۴:۲۴:۲۴
این مانیک های به شدت قرمز واین آرایش های زننده برای آمدن به خیابان باعث می شودنگاه هابه سوی زنان آرایش کرده زون شود اول تکلیف آرایش کردن راروشن کنیم و به زنان ودختران بیاموزیم آرایش غلیظ مناسب خیابان نیست .اخیرن بعضی اززنان ودختران چادری نیزآرایش غلیظ می کنند.
والا من هم قبل ازحجاب به حیابیشترمعتقدم.
ازبحث حجاب که بگذریم مابایدبدانیم "هرچیزبه جای خویش نیکوست"
دوستان خداراشکرکردندکه بنده بازنشسته شده ام ازهمین دوستان می پرسم چکارکنیم که دختران وزنان مان راازشر ِ شروران بدطینت حفظ کنیم؟ (2905193) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۸:۴۰:۱۲
«زون» نه و «زووم». خب نگاه نکنند! (2905987) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۰:۴۷:۳۷
دلیل این آرایش های غلیظ همون حجاب اجباریه. چون دختران فقط از چهرشون برای نمایش زیبایی استفاده میکنن . که البته یک اشتباه منطقیه!!!!! (2910780) (alef-11)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۴:۲۹:۳۶
میگن زنها باید حجاب داشته باشن تا گردها دچار وسوسه و گناه نشوند. این چه منطقیه؟!!! من باید حجاب داشته باشم که تو گناه نکنی!! عجب! پس همه قنادی و شیرینی فروشی هارو باید بست. چون من دیابت دارم وسوسه میشم شیرینی میخورم قندم میره بالا! (2905208) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۵:۲۶:۲۴
کسی مخالف حجاب نیست ولی فکر کنم حجاب اجباری خیلی مخخالف داره. آزاد بگذارید تا مردم خودشون تصمیم بگیرند. (2905383) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۹:۰۴:۲۶
لا اکراه فی الدین..... (2906057) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۱:۳۶:۱۵
حجاب باید اختیاری باشه (2906373) (alef-11)
 
ز
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۲:۲۴:۳۵
لا اکراه فی الدين یعنی در قبول کردن دین اجباری نیست حال اگر انسان دارای عقل سلیم دین را پذیرفت باید احکام آن را اجرا کند.
به شما می گویند در رانندگی کردن شما اجباری نیست اما اگر خواستید رانندگی کنید باید گواهی نامه داشته باشید و قوانین را رعایت کنید.
به شما می گویند در دانشگاه رفتن اجباری نیست ولی اگر رفتید باید قوانین آن جا را رعایت کنید.
حال به شما گفته اند که پذیرش دین اجباری نیست لکن اگر پذیرفتی نباید چون و چرا کنی و یک جلسه حاضر باشی و یک جلسه غایب. (2906471) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۲۲:۲۷:۳۴
آقا مسعود تو قرآن نگفته خانوما بپوشانند آقای سرشون رو بگیرند بالا راه برن که اون وقت وسوسه نشن.
گفته خانوما بپوشانند آقا یون سرشون بندازن پایین.
یعنی اگه قناد می دونه دیابت داری یا احتمال می ده نیاد بهت بزور شیرین تعارف کنه (2906477) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۲:۲۹:۲۳
ما هر چی می خوای سر خودتو خالی کن (2906793) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۷:۴۱:۰۰
تو اين مملكت خيلي چيزها اجباريه و اتفاقا همون چيزها ارزش خودشو از دست داده چون مردم چيز ديگه اي رو ميخوان .
نسبت 90 و 10 درصدي تو اين مملكت وجود داره. (2906874) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۲۰:۳۰
واقعا اگر در زمان پیامبر یا امام علی حجاب اجباری بود باید حدی (به معنای مجازات) هم برای بی جچابی در احادیث پیدا می شد. مثلا نقل می شد زنی بدلیل بی حجابی مثلا 10 ضربه شلاق خورد. البته این که دوستان می گن در آن زمان مردم خودشون رعایت می کردن نمیتونه درست باشه چون باقی جرایم را مرتکب میشدند. (2906929) (alef-11)
 
عبد الله
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۲۵:۰۹
درورد خدا و ملائکه خدا بر استاد حسین سوزنچی که با قلم روان و قوی خود از واجب مظلومی به نام حجاب دفاع کردند.

ان شا الله ماجور باشند. (2906940) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۲:۴۰:۳۲
آقا عبدالله اتفاقاً درد ما این است که واجب های دیگر مغفول مانده و اهمیتی به انها نمیدهند و تنها واجبی که اصلاً مظلوم نیست و بر عکس بیشتر از وزن آن به آن اهمییت میدهند حجاب است (2913181) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۸:۴۹:۵۸
در اینکه باید به قانون عمل شود حرفی نیست منتها این خود قانون است که اشکال دارد.در تمام دنیا حتی در کشورهای پیشرفته وقانونمند،کسانی هستند که فانون را رعایت نمیکنندولی تعداد انها نسبت به کل جمعیت بسیار ناچیز است ولی در ایران قوانینی وجود دارد نظیر حجاب وممنوعیت ماهواره که بیش از حدود 70 در صد مردم آنرا رعایت نمیکنند.بنابراین این خود آن فانون است که مقید بودنش وصرورت رعایتش برای اکثریت مردم روشن نشده است.آیا بهتر نیست فانون کرار در فانونیکه به وسیله اکثریت مردم نفض میشود تجدید نظر کند.گرایش به حجاب ورعایت آن در کشورهای اسلامی که در آنها فانون حجاب احباری وجود ندارد وجتی ایران قبل از انفلاب به وضوج از ایران کنونی بیشتر است.بعد از انقلاب جمعیت 2 برابر ومیزان طلاق از 15000 مورد در سال به 160000 در سال بیش از 10 برابر معادل 8 برابر متوسط جهانی وتعداد زندانیان عادی هم 9 برابر شده است.به عبارت دیگر اعمال دستوری مجدویتهای پوششی و اجتماعی، دفیقا نتیجه معکوس داشته است..حجاب اجباری ایران را رتبه اول جراحی زیبایی بینی وپنجمین مصرف کننده لوازم آرایشی دنیا بدل کرده است.آیا وقت تجدید نظر اساسی فرا نرسیده است (2906995) (alef-11)
 
شهرام
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۹:۲۳:۳۰
قابل توجه بعضیها (2907070) (alef-11)
 
شهرام
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۰۹:۲۷:۴۶
قابل توجه بعضیها
من در هیچ روایت ، حدیث و یا آیه ای نشنیدم کسی را بخاطر بی حجابی تنبیه کنند ولی مهم ترین و بارز ترین عمل امام علی داغ گذاشتن روی دست برادر ش بخاطر طمع در بیت و مال عنوان میشون
توجه داشته باشید داغ گذاشتن بخاطر طمع نه حتی دست زدن !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2907080) (alef-11)
 
کاوه black list
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۵:۲۲:۲۲
هیچکس قادر نخواهد بود پانزده سال پس از آغاز قرن بیست و یکم حجاب را بصورت اجباری برقرار کند. خواست اکثریت در موارد اینچنینی و در محدوده حقوق بشر و حقوق شهروندی برا ی تعیین حقوق اقلیت اصلا اهمیت ندارد. بگذریم از اینکه در اکثریت بودن طرفداران حجاب اجباری هم جای شبهه بسیار دارد و فقط....می توان به آن رسید. به فرض که اکثریتی هم در این بحث به اجماع برای وضع حجاب اجباری رسیده باشند ، نمی توانند اقلیت را از حقوق خود محروم کنند. بحث ساده است. در دین اسلام منکرات دیگری هم مانند .... افترا و توهین و دروغ گفتن ... وجود دارد اما آنها که به حجاب بند کرده اند، ظاهرا مشکل خاصی با این معاصی دیگر ندارند!!!!!!!
مملکت در وضعیت .....مقام معظم رهبری هم گفت که حنچره ای برای اختلاف بین مسلمانان کار کند ، زبان دشمن است. این بحث حجاب در میان مشکلات عریره ای که ......برای ملت درست کرده اند ، در اولویت هزارم هم نیست!!!! (2908134) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۰۹:۳۳:۲۴
من دختري با حجاب هستم و چادر هم مي پوشم. طبق مطالعه اي كه داشتم و آنچه عقلم ميگه حجاب امري فردي است و اجبار آن كاملاً اشتباه است. ولي اينكه از الان به بعد اين اجبار برداشته بشه و اينكه سر كشوري چون ما با اين فرهنگ غني افراد! چي مياد ...... حجاب اجباري براي افرادي كه به اون اعتقاد ندارن چه معني اي مي ده ....جز خراب كردن حجاب؟ (2910458) (alef-11)
 
مهزان
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۰:۴۵:۰۳
بیشتر کسانی که از بی حجابی دفاع می کنند از هوای نفسشون پیروی می کنند تا گناه کردن رو توجیه کنند. (2910770) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۰:۰۳:۰۹
دیدن زن بی حجاب الزاماً گناه آور نیست؛ مگر برای آدمهای ضعیف النفس که تلاش می کنند زنان محکم در پوشش باشند تا آنها به گناه نیفتند. آنها با همین منطق، حجاب را توجیه می کنند و دلیل دیگری برای آن ندارند. این افراد چون خودشان به گناه می افتند، می پندارند که همه مثل خودشان هستند. به عبارتی: کافر همه را به کیش خود پندارد. (2913335) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۳:۵۲:۲۳
فقط حرف (2911582) (alef-11)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۹:۳۴:۱۴
نظرات رو کم و بیش خوندم .
اصلا نیازی به آیه و حدیث نیست !
شما اگر نگاه های مردم و جوان ها و نو جوان ها رو تو خیابون و هر جایی ببینید . متوجه میشید که حجاب لازمه برای سلامت روانی جامعه .
چه فکر ها که مشغول نشده و چه انسانیت هایی که به حیوانیت میل پیدا کرده . (2912801) (alef-11)
 
مینا
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۰:۴۷:۰۴
خب مگه خانما مسئول بیماری روانی یه عده اند؟اگه اینطوریه فکر ما هم مشغول میشه مردا هم باید حجاب داشته باشند (2913406) (alef-11)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۲:۰۶:۴۶
اصلا بحث سر بیماری روانی نیست . ذات مرد اینطوری هست .
چرا خودتون رو گول میزنید ؟ (2914416) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۶:۲۱:۵۸
عباس آقا
با اجباری کردن حجاب در این سی و چند سال سلامت روانی جامعه تضمین شد؟
صحبت بر سر این است که این روش جواب نداده!!!
صحبت بر سر این است که سی سال امتحان کردیم نه تنها جواب نداد بلکه نتیجۀ عکس داد!
با عرض معذرت ! واقعاً ببخشید شما باز بگو یید لیلی زن بود یا مرد؟ (2915426) (alef-11)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۵:۵۵:۲۶
بله جواب داده

شما دارید دلیل جواب ندادن رو به با حجاب شدن اونا میدونید . مثل این میمونه که شما میگید بچه با روکش چاقو هم دستش رو بریده و ازش حفاظت نکرده چاقوی بدونه روکش محافظ بدیم دستش !!
اگر برید تو خیابون میبینید که جوان ها و نو جوان ها بیشتر به خانم های بی حجاب تیکه میندازن و اونا رو دید میزنن .
ذهنشون بیشتر درگیر خام های بی حجابه تا با حجاب .
اگر دو خانم از روبروی یه مرد رد بشن و یکی با حجاب و یکی بی حجاب . میبینید که به بیحجاب بیشتر میل داره و نگاه میکنه . واسه همین حجاب مهمه (2932600) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۵:۰۰:۲۲
عباس آقا
آقایون معمولاً خودشان را در مورد هر چیز صاحب نظر میدانند و از سوی دیگر خود را صاحب و تصمیم گیرنده از جانب خانمها هم میدانند. مثلاً اگر خانمی بگوید ظاهر آقایون هم میتواند برای خانمها وسوسه برانگیز باشد میگویند نه اینطور نیست و تو نمیفهمی فقط خانمها هستند که باعث ایجاد وسوسه در مردها میشوند. (2918692) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۵:۵۶:۴۳
برای مرد هم حجاب تعریف شده ای هست . (2932604) (alef-11)
 
نیما
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۳:۴۹:۴۳
چرا خانوما باید حجاب داشته باشن انصاف نیست ما مردا باید عنک آفتابی بزتیم :-)))))
این طرح رو میشه زوج و فرد هم کرد (2913302) (alef-11)
 
حامد اولاد
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۳:۳۵:۰۸
به نام خدا
من خیلی خوشحال هستم که پرداخت به بحث حجاب از این منظر انجام گرفته و اینقدر استقبال شده این مهم بی شک حرکتی هست در راستای ایجاد زمینه های مردمی یک گفتمان.
یکی از مشکلات ابناء بشر این بوده و هست که هدف و وسیله را اشتباه میگرفت مثلا غریزه جنسی که یک وسیله بود برای تحکیم بنیان خانواده شده است یک هدف. نباید فراموش کرد که حجاب یک وسیله می باشد حتی اگر نماد هم باشد نماد هم نوعی وسیله می باشد حال برای چه هدفی؟ اهداف زیادی میتوان بر شمرد اگر کسی روح حاکم بر مسله حجاب را لمس کند در خواهد یافت که روح حاکم بر تمام اهداف حجاب جز یک چیز نیست وآن حذف یک مانع از راه حرکت انسان به سوی هدف غایی اش یعنی رضوان حال اگر حجاب با اختیار در یک فضای آزاد صورت بگيرد یعنی مانع حذف شد البته باید با معرفت اما اگر با اجبار حال این اجبار از طریق قانون مستقیم باشد یا از طریق قوه برانگیزنده (مثلا امتیازات استخدامی ) باشد بی شک ما مانع را حل نکردیم بلکه با یک پارچه پنهان کردیم. ما در مسله حجاب چرای حجاب را فراموش کردیم. (2913515) (alef-11)
 
خودم
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۰:۵۳:۴۹
من و شما چه کار داریم با این حرفها بریم دنبال رعایت حجاب خودمون (2914099) (alef-3)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۰۹:۵۰:۴۲
سلام به همه.
در جواب دوستانی که میگن حجاب اجباری نتیجه منفی داشته و نظر خودشون رو نظر کل مردم کشور میدونن و اون دوستانی که میگن چرا رفراندوم برگزار نمیشه که مردم نظرشون رو در مورد حجاب اجباری بگن و خودشون انتخاب کنن که حجاب اجباری باشه یا آزاد باید بگم که...ببخشید که اینطور میگم اما مثل اینکه سطح اطلاعات سیاسیتون خیلی پایینه...در کشور ما هر چهار سال یکبار رفراندوم برگزار میشه و مردم به حکومت و نظام مورد نظرشون رای میدن و این رفراندوم همون انتخابات ریاست جمهوریه که هر چهار سال یکبار برگزار میشه و مردم با رای دادن به هر کدوم از کاندیدا های مورد نظرشون در واقع به نظام جمهوری اسلامی رای میدن.بخاطر همینه که شبکه های ماهواره ای اینقدر مردم رو تشویق به شرکت نکردن در انتخابات میکنن،چون میخوان حکومت جمهوری اسلامی رو از بین ببرن. اما خوشبختانه همه ی مردم ایران مثل شما بزرگواران فکر نمیکنن و در آخرین انتخابات ریاست جمهوری بیش از هفتاد درصد مردم (که البته بخاطر بعضی دلایل که هیچ ربطی هم به ماجرای حجاب اجباری نداشت،حضور مردم،حدود ده درصد کمتر از دور قبلی انتخابات شد)شرکت کردند.حرف من اینه که اگر مسائلی مثل حجاب اجباری اثر منفی داشت و مردم رو از انقلاب و جمهوری اسلامی بیزار کرده بود مطمئنا خیلی زودتر از اینها حضور مردم در انتخابات به زیر پنجاه درصد رسیده بود و عمر جمهوری اسلامی به پایان میرسید. و در آخر باید این نکته رو هم اضافه کنم که همه ی خانوما فقط همینایی نیستن که ما در روزهای عادی توی خیابون ها میبینیم،کافیه که تصاویر راهپیمایی های روز بیست و دوم بهمن یا روز قدس یا نهم دیماه یا...رو ببینید تا متوجه بشید که درصد خانمهایی که هنوز هم حجابشون رو با کیفیت زیادی رعایت میکنن از خانمهایی که خیلی حجاب خوبی ندارن خیلی بیشتره چون معمولا خانمهایی که به حجابشون اهمیت زیادی میدن زیاد از خونه بیرون نمیان و کمتر دیده میشن...اصل حرفم اینه که نظر خودتون رو نظر تمام ملت ندونین... یاعلی (3183213) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۷ ۱۷:۲۰:۰۶
با سلام از افرادی که در مورد بی تفاوتی به حجاب ناراحتند و می گن شب اول قبر ما چی جواب بدیم می پرسم در مورد رشوه خواری اختلاس بی عدالتی پارتی باز ی وغیره هر جوابی دارین همون جوابو در مورد حجاب بگین چطور این موارد شما رو تحریک به امر به معروف نمی کنه ولی زور گفتن به قشر زنان به اسم حجاب خیلی براتون تکلیف ایجاد کرده خودتون هم می دونید که کارتون کاملا مغرضانه هست وگرنه اینهمه فساد چرا چشماتونو بستین یا فقط در مورد اینها { اختلاس رابطه مداری به جای ظابطه مداری دروغ ریا کاری ....}دعا رو کافی می دونید ولی مسئله حجاب نه.. همه باید با تمام قوا درش وارد بشین؟؟؟؟ (3196345) (alef-13)
 
سید حسن موسوی
۱۳۹۴-۰۷-۱۱ ۱۹:۳۴:۱۹
مطلب کاملا درست و دقت به جایی بود.
تشکر (3235012) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۲۱:۴۷:۰۴
هر زمان در جامعه ی ما اسلام ناب پیاد ه شود و مسلمان به عنوان شاگرد خلف پیامبر وائمه اطهار الگوی یک انسان مومن واقعی به تمامی کشورها شناسانده شود آنگاه بهترین کار آن خواهد بود که فریاد زنیم وبگوییم ما حجاب را بخاطر این همه خوبی در دین اسلام پذیرفتیم حال هر که دوست دارد حجابش را به عنوان یکی از دستورات دین اسلام رعایت کند اگر هم دوست نداشت مختار است.ای دوستان این همه بحث شما بر سر این است که در جامعه ی ما اسلام ناب پیاده نمی شود لذا اگر با همین شرایط فعلی جامعه بگوییم حجاب اختیاری است عده ای بلافاصله از آب گل آلود ماهی می گیرند ومثل ترکیه ودبی محیط شهوت گسترش می یابد وبا الاجبار فردا مجبوریم قدم به قدم در مقابل خواست رنان ومردان به ظاهر مومن بی حجاب نیز عقب نشینی کنیم.البته من مخالف حجاب اجباری هستم راه درست این است که در جامعه ی ما باحجابی یک ارزش باشدنه محدودیت وبی حجاب احساس کند که خریداری ندارد وراه با ارزش شدنش ومقبول واقع شدنش در جامعه به میزان پوشش اوبستگی دارد .ولی متاسفانه فعلا در جامعه ما برعکس شده.
امر به معروف ونهی از منکر همهگانی فراموش شده وهمه این مسوولیت را به دیگری محول کرده اند .این حدیث ناب زبان حال ماست:اگر در جامعه ای امر به معروف نشود بدان شما بر خوبانتان مسلط می گردند آنگاه هر چه دعا کنید دعایتان مستجاب نمی شود.سه بار این حدیث را بخوانید وچند دقیقهتامل نمایید. (3490772) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.