نظر منتشر شده
۶۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 136627
متن کامل گزارش کمیسیون اصل 90 درباره فتنه 88
بخش خبری الف، 7 دي 90
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۱۵
گزارش کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از فتنه ۸۸ در آستانه حماسه ۹ دی در صحن علنی مجلس قرائت شد.

به گزارش الف، در جلسه امروز چهارشنبه مجلس محمدرضا باهنر نائب رئیس مجلس شورای اسلامی که ریاست جلسه را در غیاب علی لاریجانی بر عهده داشت، قرائت گزارش کمیسیون اصل ۹۰ از فتنه ۸۸ در آستانه سالگرد حماسه ۹ دی را از تربیون مجلس اعلام کرد.

به : مجلس شوراي اسلامي
از : كميسيون اصل نودم(۹۰) قانون اساسي

موضوع: چکیده گزارش رسيدگي به حوادث پس از انتخابات دوره دهم رياست جمهوري ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ كه منجر به شكل گيري جريان فتنه شد.

۱- مقدمه:
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، غرب که الگوی انقلاب اسلامی را به عنوان گفتماني در مقابل لیبرال دموکراسی می‎دانست، به طور همه‎جانبه سعی در مخدوش کردن وجهه این نظام نوپا داشت تا مانع از الگودهی ملت ایران به دیگر ملتهای جهان، برای شکستن ساختار از پیش طراحی شده‎ی نظم جهانی شود؛ اما شکست‎های پی‎درپی نظام سلطه از جمهوری اسلامی ایران طی ۳۲ سال گذشته و پیشرفت‎های چشم‎گیر ایران در این مدت، منجر به طراحی و اجرای شیوه‎های نوین در مواجهه با ایران شد.

پیشرفت در عرصه‎های گوناگون علم و فن‏آوری، تثبیت راهبرد تهاجمی در سیاست خارجی و انفعال کشاندن قدرت های استکباری، عدم تمکین ایران در قبال فشارهای بیرونی، تلاش برای گسترش هر چه بیشتر جبهه مبارزه علیه رژیم غاصب صهیونیستی، قدرت‎های استکباری به ویژه آمریکا را به تلاش برای تلفیق گزینه های سخت، نیمه سخت و نرم عليه ايران وادار کرد به این امید که بتوانند پروژه تغییر رفتار نظام ما را به عنوان گام اول پروژه تغییر به ثمر برسانند.

تجربه دوران حاکمیت جریان دوم خرداد که جورج بوش پسر هنگام ترک کاخ سفید آن را دورانی خوش خواند و از بابت به پایان رسیدن آن ابراز تاسف کرد، امریکا و متحدانش را به این نتیجه رساند که بهترین و کوتاه ترین روش برای ایجاد تغییر در رفتار ایران اسلامی سرمایه گذاری بر روی جریان ساختار شکن و غربگرای داخل ایران است که در طول دوران گفتمان اقتصادي و گفتمان سياسي خود به خوبی نشان داده بود روش ها و اهداف خود را کاملا بر مطلوب ها و نیازهای غرب منطبق کرده است. به همین دلیل بود که بلافاصله پس از به پایان رسیدن دولت اصلاحات، فرایندهای ذيل شتابي فزاينده گرفت:
۱. فراخوان مراکز تصمیم سازی برای تهیه راهبرد های عملیاتی علیه ایران
۲. تصویب بودجه ویژه برای حمایت از ‎اپوزیسیون
۳. ایجاد و تقویت ساختارها و شیوه های رسانه ای جدید برای ایجاد، هدایت و تغذیه آشوب داخلی (که بی بی سی فارسی در راس آنها قرار داشت)
۴. تصویب قطعنامه‎های تحریمی علیه ایران
۵. فعال شدن سرویس های اطلاعاتی برای تحقق دو پروژه اپوزیسیون واحد (با برداشتن مرزهای میان گروه های مختلف اپوزیسیون) و اپوزیسیون حرفه ای، که اصلاح طلبان غربگرا در سال ۸۴ فقدان آنها را جزو ضعف های اساسی خود اعلام کرده بودند؛ و گنجاندن آن در قالب پروژه شبکه سازی در محیط های واقعی ومجازی
۶. تقسیم کار میان کشورهای غربی برای برقراری پیوندهای پنهان با اپوزیسیون داخلی
۷. برنامه ریزی برای تبدیل انتخابات به هسته مرکزی یک فرایند کودتای مخملی

اگرچه بسیاری از این فرایندها از سال ها قبل آغاز شده بود و عمر برخی از آنها به بيش از ۲۰ سال می رسید، اما در این تردیدی نیست و مجموعه اطلاعات موجود هم نشان می‌دهد که برنامه ریزی اصلی برای تبدیل این پروژه ها به فتنه داخلی پس از سال ۱۳۸۴ اوج گرفته است.
این گزارش تلاش می کند چگونگی تکمیل این پروژه ها و تبدیل آن به یک فتنه سیاسی و اجتماعی را با استناد به اطلاعات معتبر واکاوی کند و روایتی دقیق از چگونگی مهار این فتنه عمیق ارائه نماید.

۲- بررسي علل و عوامل و ريشه يابي جريان فتنه
آن‏چه فرداي پس از انتخابات سال ۸۸ را رقم زد فرصتي بود كه از سال‎ها قبل و با برنامه‎ريزي مدون و منسجم بيگانگان و طمع و همراهي عناصر فريب خورده داخلي فراهم آمد. فضاي مطلوب سوءاستفاده بيگانگان، از طريق حاكم شدن فضاي غيرعقلاني و تهييج ‏احساسات، ناديده‌گرفتن تذكرات مقام معظم رهبري و قواعد و اخلاق انتخاباتي و مصالح انقلاب مهيا شد تا دشمنان به ‏پياده‌سازي سناريوي از پيش تعيين شده خويش بپردازند. در اين راستا مي‎توان به عوامل خارجي و داخلي موثر در اين ‏حوادث اشاره کرد:‏

الف: زمينه ها و عوامل خارجي
مجموعه اسناد و مطالعات موجود نشان می دهد به طور کلی راهبرد غرب در قبال ایران اسلامی مبتنی بر این پیش فرض است که در نهایت هر نوع سناريوي براندازانه علیه ایران باید راهی به داخل ایران بیابد و هدف از مجموعه فشارهای بین المللی بر ایران نیز در نهایت چیزی جز اثرگذاری بر داخل ایران و فعال کردن مجموعه نیروهای غرب گرا –که همواره نسبت به اکثریت مطلق مردم، اقلیتی بسیار کوچک محسوب می شده اند- نبوده است. یکی از عوامل زمینه ساز فتنه ۸۸ در زمانی به مدت دو دهه بویژه از سال ۱۳۸۴ به این سو، در قالب سازوكارهای زیر صورت گرفته است:
۱. برقراری ارتباطات پنهان
۲. کمک مالی
۳. حمایت علنی در چارچوب پروژه های دیپلماسی عمومی
۴. فشار به نظام جمهوری اسلامی به منظور ایجاد فضای مانور برای جریان غرب گرا در داخل
۵. شبکه سازی اجتماعی در حوزه های مجازی و حقیقی

در عین حال نکته مهم و برجسته در این میان این است که غرب برای کلیدزدن پروژه خود به آماده شدن مجموعه ای از شرایط داخلی نیاز داشت و به منظور هر چه کامل تر کردن این پروژه از پیش برنامه ریزی شده، انتخابات را به عنوان یکی از مهم ترین نقاط قوت جمهوری اسلامی هدف قرار داد.

بررسي دقيق و موشكافانه فتنه ۸۸، نشان مي‎دهد عملكرد و سخنان سران داخلي و خارجي فتنه، الگوبرداري كاملا دقیق از تئوري‎‎هاي از پيش طراحي شده انقلاب‎هاي مخملي در مراكز توليد توطئه سيستم‎هاي جاسوسي خارج از كشور از جمله تئوري مبارزات خشونت پرهيز و روش‎هاي مسالمت‎آميز نافرماني مدني کسانی چون جين شارپ بوده است که در تمام نمونه‌های قبلی خود –از جمله موارد اجرا شده در اروپای شرقی و آسیای میانه- به صورت «انتخابات‌محور» عمل کرده است.

مطابق اسناد موجود، کشورهای غربی ودر راس آنها دولت امریکا بر مبنای مجموعه کدهایی که از داخل ایران دریافت کردند به این نتجه رسیدند که مقطع انتخابات ریاست جمهوری دهم در سال ۸۸ بهترین فرصت برای اجرای کودتای مخملی در ایران است که در مقاطعی چون سال های ۷۶، ۸۰، و ۸۴ شرایط را برای اجرای آن مناسب ندیده بودند. عوامل زیر در متقاعد شدن نظام سلطه به اینکه سال ۸۸ مناسب ترین زمان برای اجرای کودتای مخملی است، نقشی کلیدی داشته است:

۱. مسافرت های خارجی افرادی چون محمد خاتمی که اغلب به تلاش برای متقاعد کردن طرف خارجی به اینکه میرحسین موسوی فردی مناسب برای پیش بردن پروژه تغییرات ساختاری در ایران است، اختصاص داشته است. اسناد موجود نشان می دهد خاتمی در تونس، ترکیه و استرالیا برای ترغیب خارجی ها به حمایت از موسوی تلاش کرده و موفق نیز شده است.
۲. مسافرت مجموعه ای از عوامل اطلاعاتی خارجی در پوشش های مختلف به داخل ایران و برآورد اوضاع داخلی ایران
۳. شناخت تاریخی از شخصیت میرحسین موسوی به دلیل حضور عوامل وابسته به سرویس‌هاي اطلاعاتی در کنار وی مانند اردشیر امیرارجمند
۴. پیشبرد پروژه شبکه سازی با همراهی گروه هایی چون حزب مشارکت و سازمان مجاهدین از سال ۸۸ به این سو که اصلی ترین مکانیسم اجرایی آن برگزاری دوره های متعدد براندازی نرم در خارج از ایران برای گروه های برگزیده داخلی و مسافرت بیش از چند صد نفر از چهره های شناخته شده جریان دوم خرداد به خارج از ایران به منظور شرکت در این دوره ها در فاصله سال های ۸۴-۸۸ بود.
۵. و آخرین عامل پیام هایی بود که غربی ها مستقیما از داخل ایران دریافت کردند و این پیام ها منجر به شکل گیری این اشتباه محاسباتی در ذهن آنها شد که سال ۸۸ زمانی مناسب برای کلید زدن پروژه کودتاست. اطلاعات موجود در اسناد اطلاعاتی که به هنگام نگارش این گزارش به آنها مراجعه شده نشان می دهد مهدی هاشمی نقشی عمده در ارسال این پیام ها به بیرون داشته و از جمله پیام های مستقیم وی برای امریکا در اواخر سال ۱۳۸۷ موجب شد امریکا پروژه مذاکرات هسته ای با ایران را که اهمیت حیاتی برای آن داشت تعطیل کرده و انرژی خود را بر پیروزی اصلاح طلبان در انتخابت ۱۳۸۸ متمرکز نماید.

آنچه به عنوان عوامل خارجي زمينه ساز فتنه ۸۸ مد نظر است، صرفاً يك فاكتور تاثير‎گذار بر سهل‎شدن زمينه بروز فتنه ۸۸ نيست. بلكه مي‎توان به جد گفت طرف غربي در برنامه‎ريزي، سازماندهي و هدايت نا آرامي‎هاي اجتماعي به سمت و سوي مورد نظر خود نقش اصلي را برعهده داشته است. فلذا مديريت فتنه ۸۸ بر عهده طرف غربي بوده است.
در اثبات اين موضوع شواهد بسيار قطعي در مواضع رسمي «سكانداران غرب»، «طرح هاي مراكز توليد توطئه آمريكايي» و «رسانه هاي ديداري، شنيداري، مجازي و مكتوب» موجود است. آنچه در اين بحث به آن اشاره مي شود شواهد موجود از دخالت و مديريت غربي ها در اين سه منبع است.

‏۱- بنيادهاي غربي حامي براندازي
به نتيجه نرسيدن پروژه‎ي جنگ سخت در ايران سبب شد، نظام سلطه جهت پيگيري اهداف خود در ايران و خاورميانه پرونده خاصي در اتاق هاي فكر خود براي ايران پديد آورد. مؤيد اين موضوع تعدد قابل ملاحظه توليدات موسسات برانداز پيرامون ايران است. مرور پژوهش‎هاي انجام شده در بنياد‎هاي غربي طي سالهاي نزديك به ۲۰۰۹ نشان مي‎دهد تحليلگران از عدم وجود يك استراتژي كلان‎نگر پيرامون ايران و غرق شدن در تاكتيك‎هايي همچون «ايران منهاي انر‍ژي هسته‎اي» نگرانند و به دنبال دستيابي به يك استراتژي مدون هستند . به وجود آمدن چنين ديدگاهي است كه موجب مي شود به يك باره تعداد پژوهش‎ها پيرامون دستيابي به يك استراتژي كلان در برخورد با
بررسي دقيق و موشكافانه فتنه ۸۸، نشان مي‎دهد عملكرد و سخنان سران داخلي و خارجي فتنه، الگوبرداري كاملا دقیق از تئوري‎‎هاي از پيش طراحي شده انقلاب‎هاي مخملي در مراكز توليد توطئه سيستم‎هاي جاسوسي خارج از كشور از جمله تئوري مبارزات خشونت پرهيز و روش‎هاي مسالمت‎آميز نافرماني مدني کسانی چون جين شارپ بوده است که در تمام نمونه‌های قبلی خود –از جمله موارد اجرا شده در اروپای شرقی و آسیای میانه- به صورت «انتخابات‌محور» عمل کرده است.
ايران و بازشناسايي اركان جمهوري اسلامي اوج گيرد.
هم اكنون حدود ۶۰ بنياد و موسسه مرتبط با «جنگ نرم در ايران» درحال فعاليت هستند. در اين جا سعي شده است صرفا به نقش تعدادي از مراكز توليد توطئه در فتنه ۸۸ توجه شود.

۱/۱. بنياد سوروس يا جامعه باز :
شواهد بسيار زيادي از برنامه‎ريزي چندين ساله بنياد سوروس در ايران و تلاش اين مركز براي اجراي پروژه «انقلاب مخملين در ايران» وجود دارد.تا آنجا كه علاوه بر رسانه‎هاي غرب، برخي محققين غربي نيز پيرامون «شكست انقلاب نرم در ايران» مقالاتي ارائه كرده اند و از حمايت هاي مالي و فكري غرب و به طور خاص بنياد سوروس سخن گفته اند.
گذشته از اعترافات كيان تاجبخش ، همراهي و راهنمايي جين شارپ با اغتشاشگران ، نشان از تئوريزه شدن نا آرامي ها در اين بنياد است.

۲/۱. خانه آزادي : همه عناصر اصلي موسسه خانه آزادي صهيونيست هستند و از چند سال پيش با بودجه ۱۵ ميليون يورويي هلند يك وب‎سايت (مجله اينترنتي) به نام «گذار» به زبان فارسي منتشر كردند. گردانندگان بخش فارسي اين موسسه افرادي همچون ساسان قهرماني ، فرج سركوهي ، عباس معروفي ، فاطمه حقيقت جو وهمسرش محمد تهوري ، مجيد محمدي، علي افشاري و محسن سازگارا و نيك آهنگ كوثر هستند.
چند ماه قبل از انتخابات خانه آزادي دستورالعمل آموزشي را در وب‌سايت «گذار» منتشر نمود كه مبارزه مسالمت‌آميز با ۵۰ نكته اساسي را آموزش مي داد و به واقع آموزش انقلاب رنگي بود . لازم به ذكر است اين موسسه ارتباط بسيار نزديكي با CIA دارد.
فعاليت چهار ساله وب‌سايت «گذار» وابسته به اين بنياد و تلاش جهت شكل‎دهي رويكردهاي رسانه اي مهمترين فاكتور‌هاي عملكرد اين مركز عليه ايران است.

۳/۱. صندوق اعانه ملي براي دموكراسي ( N.E.D ) : ۹۰% بودجه اين صندوق از كنگره آمريكا تأمين مي‎شود. اين موسسه بودجه موسساتي همچون بنياد برومند، مشاركت آموزشي زنان، نايك، موسسه دموكرات ملي، موسسه جمهوري خواه ملي N.R.I را تأمين مي‎كند كه تمامي اين موسسات در گزارش معاون خارجي وزارت اطلاعات به طور مجزا نام برده شده‎اند .
از جمله افرادي كه به عنوان محقق ميهمان به اين صندوق دعوت شده‎اند مي‎توان به‎ هاله اسفندياري، لادن برومند، رامين جهانبگلو، سيامك نمازي، حسين بشيريه، علي افشار، منوچهر محمدي، مهناز افخمي، تريتا پارسي و مهرانگيز كار اشاره نمود.
به اذعان بسياري از تحليلگران غربي نقش اصلي بنياد N.E.D در پروژه تلاش جهت انقلاب رنگين در ايران در بعد سرمايه‎گذاري هاي مالي‎ اش است.

۴/۱. موسسه بروكينگز: كنت پولاك كارشناس علوم سياسي و روابط بين‎المللي از جمله افرادي است كه روي مسائل ايران تمركز دارد. پولاك با تأليف كتابي سعي كرده براندازي نرم در ايران را توجيه كند و اثبات كند كه چرا جمهوري اسلامي تهديدي براي منافع آمريكا در منطقه است و مركز سابان وابسته به بروكينگر گزارش ۱۶۴ صفحه اي تحت عنوان «كدام ميسر به سمت ايران» ؟ منتشر كرد كه در آن جنگ نرم بهترين گزينه براي براندازي جمهوري اسلامي ايران معرفي شده بود . تنها دو روز پيش از برگزاري انتخابات رياست جمهوري در اين سند ۱۶۴ صفحه‎اي اقسام متعدد روش‎هاي براندازي نظام جمهوري اسلامي ايران به تفصيل بيان شد .

ميتوان ادعا كرد منسجم ترين و نزديك‎ترين رويكرد به آنچه در ايران رخ داد همين محصول ۲۰۰۹ بنياد بروكينگز است.
بعد از انتخابات، غرب جهت رسيدگي به آخرين وظيفه مديريتي خود در فتنه ۸۸ به بازخورد‎گيري و تلاش جهت كنترل اوضاع ايران پرداخت. برگزاري ميزگرد هايي چون «مشت بسته ايران» توسط بنياد بروكينگز و توان سنجي‎هاي موسسه رند از اركان نظام ، تلاش جهت تحريك افكار عمومي به وسيله ابزار رسانه ، موضعگيري ها و هشدارهاي سياست‌مداراني چون كيسينجر در اين راستا به نظر ميرسد.

دخالت و برنامه‎ريزي عوامل خارجي براي ايران مسئله‎اي نيست كه آمريكا در پي پنهان كردن آن باشد، در نيمه اسفندماه سال ۸۹ كاندوليزا رايس از فرايند تربيت نيرو در ايران رازگشايي كرد:
« در همين ارتباط به واسطه موسسه ملي دموكراسي آمريكا تاكنون توانسته‎ایم هزاران فعال را آموزش دهيم . ما تاكنون به اشكال بسيار مختلف در بحث آموزش، سرمايه‎گذاري كرده‎ايم تا يك لايه‎ي اجتماعي از لحاظ فكري سكولار را در عرصه‎هاي بين‎المللي رشد و پرورش دهيم . » او در ادامه افزود : «نيروهاي سكولار ايران قوی‎تر از گذشته شده‎اند از اين رو ما ديگر نبايد به قياس‎هاي اشتباه بسنده و تكيه كنيم » .

همچنين مرکز اطلاع رسانی اطلاعات و تروریسم وابسته به موساد از دیگر موسسات پیگیر تحولات و اخبار ‏پس از انتخابات ایران بود که گزارش آن را در قالب جزواتی (به نام ‏Spot light on iran‏) منتشر می کرد. این ‏موسسه در گزارش راهبردی خود در ۲۸ خرداد ماه ۸۸، با مناسب دانستن فرصت پیش آمده در ایران ‏راهکارهایی جهت تشدید ناآرامی در ایران ارائه می‏کندکه بخشی از راهکارهای فوق در تاریخ ۳۰ خرداد ۸۸ ‏در سایت همدمی تحت عنوان« سران اسرائیل از خیزش مردمی در ایران حمایت کرده» منتشر شد.

۲- رسانه‎هاي ديداري و شنيداري و سايت‎هاي غربي
رسانه هاي غربي در فرآيند فتنه دو موضوع اصلي را عملياتي كردند:
۱. دامن زدن به فضاي آشوب
۲.شكل دادن به سياست هاي نظام سلطه بر اساس نوع تحليل‎هايي كه از داخل ايران ارائه مي كردند.
بنا بر اين موضع‎گيري رسانه هاي غرب را مي‎توان در ۲ گروه بررسي كرد:
رسانه هاي گروه اول:
رسانه‎هايي كه به طور مستقيم پيگير ايجاد خط اغتشاش و دامن زدن به نا آرامي ها بوده اند.
شاخص ترين اين دسته سايت BBCاست . تأسيس ‏شبكه تلويزيوني بي‎بي‎سي فارسي تنها ۶ ماه پيش از برگزاري انتخابات ، افزايش برنامه‎هاي آن به ۲۴ ساعت در ‏روزهاي نزديك به انتخابات وتأثير فزاينده آن بر هدايت، كنترل، مهره چيني و بازي‏گرداني حوادث پيش و ‏پس از انتخابات تنها يك مورد از موارد نشان دهنده تدوين سناريوي دشمنان خارجي و داخلي جهت براندازي ‏نظام مي‏باشد. فراخوان‎هاي سازگارا و نوري‌زاده در شبکه‌هاي ‏VOA‏ و ‏BBC‏ براي اغتشاشات روز عاشورا از ‏ديگر مصاديق اين امرهستند كه بر تأثير رسانه‎هاي خارجي بر وقايع و تحولات داخلي گواهي مي‎دهند . ‏

انتقال فضاي قبل از انتخابات به مقطع پس از انتخابات و ايجاد دو‎گانگي و تضعيف انسجام جامعه همراه با ‏«توهم تقلب» در انتخابات از سوي معترضين به انتخابات ، به شكل‎گيري فضاي انتقام‌گيري در جامعه كمك ‏کرد.‏ كه اين موارد از تاكتيك‌هاي مورد استفاده بي بي سي بوده است.

جهت‎گيري بسياري از رسانه‏ها چون روز آنلاين، گويا، گذار، ‏VOA، ‏BBC، راديو فردا، راديو زمانه، راديو ‏رژيم صهيونيستي، شبکه‌هاي ماهواره‌اي ضدانقلاب مانند منافقين، گروه‌هاي سلطنت‌طلب، پارس، رنگارنگ، ‏کانال بک و سايت‌هاي اينترنتي ضدانقلاب و همسو با جريان فتنه مانند جرس، كلمه، بالاترين، قلم و... در ‏جريان انتخابات و وقايع بعد از آن و تأثير آن‎ها به عنوان عوامل مؤثر بر اعتراض و آشوب، ذيل عملكرد بي بي سي، مهندسي شده بود.

بررسي فعاليت‌هاي خبري شبكه تلويزيوني ‏CNN‏ در روزهاي پس از انتخابات نشان مي‌دهد اين شبكه تمام ‏توان خود را در جهت بهره‌برداري از اغتشاشات بسيج كرده است. گردانندگان ‏CNN‏ با قطع برنامه‌هاي عادي ‏به طور ويژه به انعكاس تحولات ايران پرداختند و با استفاده از تصاوير دريافتي از بينندگان كه قابل استناد نيست، ‏حتي كمترين معيارهاي حرفه‌اي انتقال خبر را زير پا گذاشتند. ‏

اين شبكه حتي پا را فراتر گذارده و به آموزش اغتشاشگران روي آورد. شبكه مزبور در برنامه‌هاي مختلفي ‏راه‌هاي هك كردن سايت‌هاي دولتي كشور مانند وزارت كشور و... را به بينندگان خود آموزش داد. تحريك و ترغيب اغتشاش‎گران به ادامه خشونت و درگيري، يكي ديگر از محورهايي است كه توسط ‏CNN‏ ‏دنبال شد.

رسانه هاي گروه دوم:
رسانه هايي كه فرصت موجود را به عنوان بهترين فرصت آمريكا شناسايي كرده و دولت امريكا را به استفاده از اين فرصت تشويق كرده اند.
رسانه هايي چون واشنگتن پست و والاستريت ژورنال در روزهاي آغازين انتخابات حتي طرح تقلب را رد كرده و به نظر سنجي‎هاي خود براي تائيد صحت انتخابات ايران تكيه كردند و . پس از مدتي فضاي داخل ايران را به عنوان بهترين فرصت جهت عملي كردن اهداف آمريكا مطرح نموده و به دولت امريكا در مقالات و تحليل‎هاي خود پيگيري و استفاده از اين فرصت را گوشزد كردند. و
و ساير رسانه هايي كه گاهاً حاوي مقالات افشاگرانه پيرامون عملكرد غرب بوده اند و و و

۳- شبكه‎هاي اجتماعي:‏
‏ در سال‎هاي اخير شبكه‎هاي اجتماعي با سرعتي بي‎نظير گسترش يافته‌اند . اين شبكه‎ها قبل از انتخابات تبديل به صفحاتي براي تبليغات كانديداها شدند و به دنبال قطع شدن سيستم پيام كوتاه ، شبكه‎هايي همچون فيس بوك، توئيتر، یوتيوپ ، فرندفيد و ... به تقويت و تشديد فعاليت‎هاي خود پرداختند و پيوند ميان آشوب‎گران و هدايت‎گران خارجي آن‎ها را برقرار كردند . گسترش اطلاعات درباره ايران شگفت‎آور بود به طوري كه در برابر جستجوي تركيب «election protests iran « در توئيتر بيش از يك ميليون نتيجه به دست مي‎آيد. مركز ديپلماسي عمومي دانشگاه كاليفرنيا در گزارشي در باره نقش وب سايت‎هاي توئيتر در ناآرامي‎هاي پس از انتخابات اعلام كرد ۹۸% از لینك‎هاي توئيتر در باره انتخابات و ناآرامي‎هاي پس از آن بوده است. نقش توئيتر در ناآرامي‎هاي ايران آنقدر محسوس بود كه موسسه آمريكايي صلح از انديشكده‎هاي آمريكايي در مقاله‎ي «پيش بيني چگونگي ديپلماسي شهروندي» در سال ۲۰۱۱ حوادث پس از انتخابات ايران را نمونه بارز كاركرد شبكه‎هاي اجتماعي بيان كرد.
عقب انداختن به روزرساني سايت كه مستلزم قطع خبر چند روزه سايت بود ؛ قرار دادن نرم افزار ترجمه انگليسي به فارسي و آموزش دور زدن فیلترينگ از جمله اقدامات حمايتي تويتر از اغتشاش‎گران بود .

۴- مواضع رسمي خارجي :
روشن ترين دليل حضور غرب پشت پرده آشوب‎هاي خياباني در سال ۸۸ ميتواند مواضع رسمي مقامات آمريكايي و اروپايي باشد.
علاوه بر افزايش فشارهاي اقتصادي و بين المللي در آن برهه، اكثر غربي ها علناً اقدام به موضع‎گيري عليه نظام جمهوري اسلامي نموده، به حمايت از نا آرامي‎ها پرداخته و به اين حد نيز بسنده نكرد .در مواردي حتي اعلام كردند آنچه توانسته اند براي حمايت و عملاً هدايت نا آرامي ها انجام داده اند. مستندات موجود پيرامون اين موضوع در پيوست به تفصيل بيشتر موجود است. صرفا به نمونه هايي اشاره مي‎شود.

مهمترين مواضع آمريكايي ها:
با وجود تعدد موضع‎گيري‎هاي رسمي پيرامون نا آرامي‎هاي پس از انتخابات در ايران تنها با توجه به ۲ موضع هيلاري كلينتون وزير امور خارجه امريكا ، مديريت امريكا در فتنه ۸۸ قابل ملاحظه است كه حتي نه به عنوان يك حمايت بلكه به عنوان يك دستور صادر شده است. من جمله :
• آمریکا در تلاش است تا به طریقی که فعالیت نیروهای دموکراتیک در ایران تضعیف نشود و همچنین این نیروها به خطر نیفتند، از آنها حمایت کند.
• دولت آمریکا از بیرون ایران هر حمایتی از دستش بر می آمد از معترضان(جریان فتنه) کرد.
• همه ایرانیانی که در تلاش برای شنیده شدن صدایتان و دفاع از آزادیهای بنیادی و حقوق بشر هستید، بدانید تنها نیستید. ایالات متحده آمریکا و جامعه جهانی پشتیبان شماست.
• مردم ایران باید با افزایش قدرت نظامیان در ایران مخالفت کنند.

باراك اوباما رئيس جمهور امريكا نيز كه سعي مي‎كرد از مواضع علني بپرهيزد نيز نتوانست چنين تاكتيكي را تا انتها پي بگيرد. وي كه در ابتدا صرفاً از انزجار جامعه جهاني پيرامون تحولات ايران سخن ميگفت ، پس از ۲۵ بهمن ۸۸ خواسته‎ي خود را براي ازسرگيري فتنه به نمايش گذاشت:

• ایرانی‌ها باید
انتقال فضاي قبل از انتخابات به مقطع پس از انتخابات و ايجاد دو‎گانگي و تضعيف انسجام جامعه همراه با ‏«توهم تقلب» در انتخابات از سوي معترضين به انتخابات ، به شكل‎گيري فضاي انتقام‌گيري در جامعه كمك ‏کرد.‏ كه اين موارد از تاكتيك‌هاي مورد استفاده بي بي سي بوده است.
شجاعت لازم برای بیان آزادی را داشته باشند و به اعتراضات خود ادامه دهند. ("امیدواری و توقع من این است که کماکان شاهد این باشیم مردم ایران شجاعت ابراز اشتیاق برای به دست آوردن آزادی بیشتر و حکومتی مبتنی بر مردم‌سالاری بیشتر را داشته باشند.")

رئيس جمهور پيشين ايالت متحده نيز در سخنراني افتتاح « بنياد بوش» حمايت خود را اعلام كرد: «آنها با چالش هاي فراواني رو به رو هستند و چشم اميدشان به ماست..... من از تمام فعالان سياسي سراسر جهان حمايت خواهم كرد.»
گذشته از موارد ياد شده اعترافاتي ميان مقامات امريكا پيرامون دست داشتن آمريكا در آشوب هاي تهران وجود دارد:
• مقاله نوشته شده توسط لاري فرانكلين رئيس اتاق ايران در پنتاگون با عنوان «برنامه سري من براي سرنگوني جمهوري اسلامي» به روشني مويد وجود برنامه در دستگاه هاي مسئول دولت آمريكا براي ايران است.
• پاول رابرتس معاون اسبق وزارت خزانه داري آمريكا: «تقلب در انتخابات ايران دروغ است و همه آشوب هاي ايجاد شده در ايران پس از انتخابات رياست جمهوري، توطئه آمريكا براي بي اعتبار و منزوي كردن ايران بود تا اين كشور را به زانو در آورد.»

مهمترين مواضع بعضي مسئولين اروپايي:
• آناني كه در ايران دست به تظاهرات زدند، بدانند تنها نيستند.
• بيانيه جداگانه اتحاديه اروپا و بريتانيا جهت محكوم كردن سركوب اغتشاشگران توسط جمهوري اسلامي ايران
• راه اندازي وبلاگ پيرامون انتخابات ايران توسط وزير امور خارجه انگلستان ديويد ميليبند
• وسعت تقلب با واكنش هاي خشونتي كه اعمال ميشود تناسب دارد. مردم ايران مستحق چيز ديگري هستند.

مهمترين مواضع اسرائيل:
• مبارزه با رهبران ايران مهمتر از برنامه هسته اي اين كشور است. اميد آن است كه نخست رژيم ناپديد شود.
• موسوي و همسرش روح جديدي به آزادي بخشيده اند، بنا بر اين من تكرار ميكنم انقلابي در ايران روي خواهد داد
• در تمام ایام فتنه ۸۸؛ فتنه‎گران از حمایت بی‎دریغ غرب به ويژه امریکا، انگليس و اسرائیل برخوردار بودند. در وهله اول، مذاکرات هسته ای با ایران که دور اول آن در ژوئن ۲۰۰۸ اغاز شده بود و غربی‎ها در آن به صراحت گفته بودند چاره‎ای جز پذیرش برنامه‎ غنیسازی ایران نمی بینند برای مدتی حدود دو سال متوقف شد. این امر علتی نداشت جز این‎که مطابق مستندات اطلاعاتی موجود غربی ها پیام هایی از داخل ایران دریافت کرده بودند مبنی بر اینکه اصلاح طلبان مجددا در ایران روی کار خواهند آمد بنابراین بهتر است مذاکرات با ایران تا بعد از انتخابات متوقف شود . در ایام انتخابات ، باراک اوباما صریح‏ترین موضع‎گیری‏ها را به نفع جریان فتنه و با اسم بردن از سران آن داشته است. اوباما در مقطعی میرحسین موسوی را نماد غرب‎گرایی در ایران خواند و بارها برخورد نظام با آشوبگران را تقبیح کرد و گفت: سیاست ایران در این مورد روی سیاست امریکا تاثیر جدی خواهد گذاشت.

• هیلاری کلینتون وزیر خارجه وی نیز به طور ثابت از آشوبگران حمایت می‎کرد. کلینتون در یکی از اظهارنظرهای خود در این مورد می‎گويد امریکا علاوه بر اظهارات علنی، اقدامات پنهانی فراوانی برای حمایت از سبزها در ایران انجام داده که نمی‎تواند آن‎ها را بازگو کند. همچنین بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم غاصب صهیونیستی نیز بارها رفتارهای میرحسین موسوی را ستود و حتي در یک مورد به صراحت گفت وی را سرمایه بزرگ خود در ایران می‎داند.

• «آدام ارلي» (سفير امريكا در بحرين كه پيش از اين و در دوران رياست جمهوري جرج بوش سخنگوي وزارت خارجه امريكا بوده است) نیز در جلسه‎اي با برخي از مسئولان كشورهاي عربي در منامه تاكيد‎ كرد كه امريكا قصد دارد در ماه‎هاي آينده حمايت خود از اصلاح‎طلبان در ايران را «رسمي‎و علني» كند. ارلي در اين جلسه كه به تشريح راهبرد تدوين شده دولت اوباما درباره ايران اختصاص داشته، گفته است: «كاخ سفيد همزمان با انجام مذاكرات ايران و ۱+۵ نحوه حمايت از «رهبران معارض جديد» در ايران را پي‎گيري مي‎كند». ارلي در اين سخنان كه پيش از اول اكتبر ۲۰۰۹ و برگزاري مذاكرات ژنو بيان شده تصريح كرده است: «تحت هر شرايطي حمايت از اصلاح‎طلبان در ايران جزو گزينه‎هاي اصلي سياست اوباما باقي خواهد ماند و ما روز به روز آن را پرقدرت تر خواهيم كرد». ارلي سپس به توصيف دقيق «گام بعدي» امريكا پرداخته و گفته است: «اگر مذاكرات ژنو موفقيت‎آميز نباشد و در آن پيشرفتي حاصل نشود، امريكا قصد دارد همزمان با تشديد تحريم‎ها، اعمال فشار سياسي عليه تهران را با حمايت «رسمي»، «علني» و «گسترده» از موسوي و خاتمي‎ وسعت بخشد چرا كه هيچ فشاري به دولت ايران بدون تقويت جريان‎هاي طرفدار غرب در ايران كارساز نيست». وي در بخش پاياني سخنانش مي‎گويد: «همين حالا هم اين موضوع پنهاني نيست كه ما از موسوي و خاتمي‎حمايت مي‎كنيم اما علني شدن اين حمايت، همزمان با اعمال تحريم‎ها مي‎تواند اين فايده را داشته باشد كه مردم ايران به اين نتيجه برسند كه تنها راه رهايي از تحريم‎ها گرايش به اين افراد است.»

• طبق گزارش وزارت امور خارجه به كميسيون اصل نود مجلس، حملات به سفارتخانه‎ها، راهپيمايي‎هاي معاندانه، كارگرداني و لابي در پارلمان اروپا، از دیگر پروژه های کشورهای غربی در ایام پس از انتخابات بوده است. برخي از نمونه‎هاي اقدامات غرب در اين رابطه عبارتست از:
• - نيروگيري و سازمان‎دهي گروه‎هاي ۸ تا ۱۰ نفره در هلند و بلژيك با نام « راهيان سبز» و... با پرچم‎هاي مختلف
• - برگزاري راهپيمايي اعتراضي عليه ايران در كلمبيا كه پس از بررسي مشخص شد كه به هر نفر از شركت كنندگان مبالغی پرداخت شده بود.
• - فعاليت هسته‎هاي دانشجويي در ژاپن و استراليا كه حلقه هایی از منافقين و بهايي ها با آنها پیوند دارند.
• - تعرض و تهاجم به سفارت‎خانه‎هاي ايران در دانمارك، فنلاند، نروژ و سوئد
• - پرتاب كوكتل مولوتف از منزل همسايه امريكايي سفارت ايران در سوئد
• - انجام اقدامات ضد ایرانی در هلند، انگليس، فرانسه ونروژ كه شديدترين آن‎ها در هلند و پاريس بود.
• - برگزاري تجمع اعتراضي مقابل سفارت ايران در پراگ
• همچنین گزارش ها نشان می دهد مجموعه تحریم های جدید علیه ایران بویژه در بخش هواپیمایی با مشورت جریان فتنه و به قصد حمایت از آنها از طریق ناراضی سازی مردم انجام شده است.

ب- زمينه ها و عوامل داخلي:
اما در صحنه داخلی، پیشینه وقایعی را که منجر به فتنه پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم شد باید حداقل در ۲۰ سال قبل جست وجو کرد. پس از رحلت حضرت امام خمینی (ره) بعضي عدالت را پیش پای توسعه قربانی کردند و سپس با ترویج روحیه مصرف گرایی و تجمل، از ادبیات و آرمان‎های انقلاب فاصله گرفته و زمینه را برای حمله وسیع فرهنگی و اعتقادی دشمن علیه ایران اسلامی آماده ساختند. باوجود تصریح مکرر مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) مبنی بر شدت تهاجم فرهنگی دشمن، مرعوبين غرب با اعمال برخی سیاست‎های مشکوک فرهنگی و امنیتی-سیاسی، زمینه برای بازگشت بسیاری از عناصر ضد انقلاب گریخته از کشور، مهیا شد و با افزایش زاویه‎گیری از اهداف نظام، همان‎گونه كه خاتمي‎ در اولين نطق خود پس از رياست جمهوري مطرح كرد، دولت کارگزاران مسير روی کار آمدن دولت اصلاحات را هموار ساخت.

زاويه‎گيري از اهداف نظام توسط افراطيون دوم خردادي به اوج خود رسید و حالتی بسیار صریح‏تر و علنی‏تر پیدا کرد. مدعيان گفتمان توسعه سياسي نیز در عرصه‎های مختلف سیاست، امام‎زدايي و انقلاب‏زدایی را در دستور کار خود قرار دادند و با حاکم شدن نوعی لیبرالیسم جزمی و منحط عرصه فرهنگی کشور، بسیاری از منابع دولتی، در اختیار منحرف‏ترین جریان‎های مدعی روشنفکری قرار گرفت؛ تا آنجا که به تعبیر رهبر معظم انقلاب(حفظه الله)، انبوهی از مطبوعات کشور به پایگاه‏های دشمن تبدیل شد. تلاش وسیع برای هتک و هدم مبانی ارزشی و باورهای انقلابی مردم نتیجه حضور همین عناصر در عرصه ‏های تولید فکر و حمایت و پشتیبانی بی‎دریغ دولت از آن‎ها بود. به این ترتیب برای نخستین بار در تاریخ انقلاب اسلامی، دولت و دستگاه اجرایی در قامت اپوزیسیون نظام ظاهر شد. در عرصه سیاست خارجی نيز در اين دوران قبح رابطه با کشورهایی که دشمنی آن‎ها با انقلاب اسلامی و میراث امام ثابت شده بود، مورد نفی و انکار قرار گرفت. و حتی کسانی از مشاوران دولت به صراحت گفتند باید هژمونی آمریکا را پذیرفت و به آن عادت کرد و سودای ایستادن در مقابل آمریکا را از سر بیرون برد؛ چرا که اساسا امکان پیروزی بر امریکا در جهان کنونی وجود ندارد. در این برهه یکی از مشاوران دبیر شورای عالی امنیت ملی این ایده را حتی به اسرائیل هم بسط داد و گفت باید مسئله رابطه با اسرائیل را از سطح ایدئولوژیک فروتر آورد و آن را در سطح منافع ملی ارزیابی کرد! همین طرز تفکر بودکه باعث شد در مقطعی کل برنامه هسته‎ای فقط به خاطر خوشایند غرب تعطیل شود.

با ظهور دولت نهم در تیر ماه ۱۳۸۴ به یکباره این سیستم دچار لرزشی اساسی شد. ویژگی‎هاي فضاي اصولگرايي موجب شد که پیوند آسیب دیده دولت-ملت به سرعت ترمیم شود و در کنار برخی از زخم خوردگان داخلی، حتی برخی قدرت‎های خارجی هم نگران شوند که با تداوم این روند دیگر هرگز نخواهند توانست جلو راه تبدیل شدن ایران به یک قدرت بلامنازع منطقه ای و جهانی را سد کنند.

حمایت‎های رهبر معظم انقلاب از کلیت مشی دستگاه اجرایی کشور که البته نه حمایت از یک شخص یا جریان خاص بلکه حمایت از گفتمان مردمی، انقلابی و خدمتگذار بودن دولت بود، بر نگرانی دشمنان خارجی و داخلی می‎افزود.
مطابق مجموعه اطلاعات موجود، خشم و سرخوردگی مجموعه عوامل داخلی و خارجی علیه این وضعیت چنان شدت گرفت که در ماه‎های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری دهم و در حالی که سرویس‎های اطلاعاتی غربی هیچ برآورد روشنی از عواقب طراحی‎های خود نداشتند به دلیل اصرار برخی عناصر فعال داخلی و لابی عناصر خارج‎نشين فعال در مؤسسات بين‎المللي، سناريوي کودتای مخملی در دستور کار دشمنان انقلاب اسلامی قرار گرفت. هدف بنیادی این سناريو، براندازی دولت و متعاقب آن، زمین زدن رهبری نظام جمهوری اسلامی بود و در اثر تلاش‎هایی که انجام شد، برای نخستین بار سنگین‎ترین طراحی ممکن برای تحقق اين هدف در دستور کار همه نیروهای داخلی و خارجی قرار گرفت که توانسته بودند روی شعار محوری «نه، به گفتمان انقلاب» توافق کنند. منابع و اسناد، نشان‎دهنده آن است که جریان برانداز داخلی در یک هماهنگی استراتژیک با غرب و به وي‍ژه امریکا، در تحقق هدف براندازی نظام جمهوري اسلامي ‎مي‎انديشيده است. یکی از نزدیک‎ترین افراد به سران فتنه ۸۸ در اعترافات خود می گوید: «جریان اصلی طراحی‎کننده فتنه در داخل، آماده بود برای زمین زدن دولت هر مقدار منابع مالی که لازم است فراهم بیاورد و با هرکسی حتی ضد انقلاب یا هر گروه دیگری ائتلاف و همکاری کند.

به این
عقب انداختن به روزرساني سايت كه مستلزم قطع خبر چند روزه سايت بود ؛ قرار دادن نرم افزار ترجمه انگليسي به فارسي و آموزش دور زدن فیلترينگ از جمله اقدامات حمايتي تويتر از اغتشاش‎گران بود .
ترتیب، صحنه‎گردانان نظام سلطه، جبهه گسترده‎اي را شکل دادند که از هیچ اقدامی براي وارد آوردن یک ضربه کاری به رهبری نظام فروگذار نمی‎کرد. براي ایجاد هماهنگی در میان این طیف وسیع، جلسات و حلقه‎های متعددی شکل گرفت که نقش اتاق فکر فتنه را ایفا می‎کردند. از جمله قدیمی‏ترین این جلسات، «جلسه صبحانه» (۲۲)است که از سال ۱۳۸۶ به صورت هفتگي با حضور طيف كثيري از اصلاح ‏طلبان و با هدف اقناع خاتمي‎ جهت پذیرفتن کاندیداتوری وزمينه سازي براي حضور در انتخابات تشكيل مي‎شد.‏

سلسله جلسات بنياد باران نیز با حضور خاتمي ‎و ۱۰۰نفر از وزرا و معاونين دولت سازندگي و دوره اصلاحات تشكيل مي‎شد و در آن موضوعاتی مانند سياست‎هاي ‏كلان و پشتيباني‎هاي تداركاتي از قبیل راه‎هاي جذب سرمايه از داخل و خارج براي ستادهاي تبليغاتي، مورد بحث قرار می‎گرفت. علاوه براين مي‎‏توان از سلسله جلسات دفتر مهدي ‎هاشمي‎ نیز که با هدف حضور و مهيا كردن شرايط پيروزي اصلاح‎طلبان در انتخابات تشکیل می‏شد، ‏ياد كرد که به تعبیر خودش توانسته بود از طریق این جلسات، یک اتاق جنگ کامل به وجود بیاورد.

گروه مشاوران موسوی نیز جلسات منظمی را براي سازمان‏دهی تیم خود برگزار می‏کردند. این گروه كه شامل بهزادیان نژاد، محمدرضا حسینی بهشتی، علیرضا حسینی بهشتی، عرب‌مازار، باقریان، حاضری، مؤمنی، امیرارجمند، عابدی جعفری، علیرضا بهشتی شیرازی و فروزنده پور بود. مشاوران موسوی با حمایت و نظرات وی مؤسسات و گروه‏های مختلفی را راه‏اندازی كرده بودند که عبارتند از:
- توسعه دانش و پژوهش ایران
- تحقیقات و توسعه علوم انسانی
- مطالعات فرهنگ و تمدن ایران زمین
- دین و اقتصاد
- مؤسسه گفتمان جهانی مسلمانان
- جمعیت توحید و تعاون
جمعيت توحید و تعاون، یکی از فعال‏ترین گروه‏های تاسیس شده توسط موسوی بود که با هدف تدوین گفتمان انقلاب اسلامی و پاسخ به این سؤال‎ها که انقلاب اسلامی چه اهدافی داشت و به چه میزان در دست‏یابی به این اهداف موفق بوده، شكل گرفت. فعالیت‏ این جمعیت در انتخابات سال ۸۴ به اوج خود رسيد كه محصول آن، يك بسته نظري تحت عنوان "الگوی زیست مسلمانی"بود. اين بسته، راه‏کاری برای تبدیل تئوری تهیه‏کنندگان آن به حرکت اجتماعی بود که با بررسی عملکرد سه دهه جمهوری اسلامی، کارآمدی نظام را نیازمند تغییرات بنیادین اعلام کرده و هدف "گفتمان زیست مسلمانی" را هم تبیین و پیشبرد چنین تغییراتی دانسته بود.

اعضاي گروه مشاوران موسوي علاوه بر حضور و همكاري در مؤسسات مذكور، داراي محافل و جلسات اختصاصي نيز بودند كه مهم‎ترين محفل اين گروه در سال‎هاي منتهي به انتخابات رياست جمهوري دهم، «جلسات پنج شنبه‎ها» و اصلي ترين جلسات آن در ايام پس از انتخابات «جلسات گروه مشاوران» نام داشت.

در پی برگزاری همایشی با عنوان «ایران در قرن ۲۱» توسط مؤسسه «توسعه دانش و پژوهش ایران» و بازتاب‏های منفی این همایش در محافل سیاسی، موسوی (در یک جلسه خصوصی) از بهزادیان نژاد درخواست كرد تا جمعی از هم‎فکرانش را سازمان‏دهی كند تا درباره مسائل کشور به بحث و تبادل نظر بپردازند. بهزادیان نژاد، جمع ۱۴ نفره‏ای را سازمان‏دهی و جلسات مستمری را در این مؤسسه پایه‏گذاری مي‎كند که به "جلسات پنج‏شنبه‏ ها" معروف شد.

عناصر تشکیل‏دهنده این جلسات از اعضاي مؤسسات و گروه‎ها بوده و در واقع نقطه تلاقي آن‎ها محسوب مي‎شدند. گردانندگان اين جلسات، آن‎ها را به چند دوره تقسیم كرده بودند، دوره‏های چهارم و پنجم جلسات موسوم به پنج‎شنبه‎ها از مهم‎ترين دوره‎هاي برگزاري اين جلسات از نظر سياسي بوده كه به ترغيب ميرحسين موسوي جهت حضور در صحنه انتخابات اختصاص داشت.

مطابق مستندات موجود، مهم‎ترين مباحث مطرح شده در این دو دوره شامل محورهاي زير بوده است:
- نقد عملکرد نظام در طی سالیان گذشته
- بررسی جریان‎های فکری (سروش، شریعتی، فردید، گروه‏های چپ غیرمذهبی در ایران و...)
- بررسی اقوام و اقلیت‏های دینی و مذهبی
- بررسی قرائتی از اسلام که با چپ جدید همخوانی داشته باشد
- بررسي امکان ایجاد چپ جدید در کشور

در جلسات بعدي، موسوی بحث چپ جدید و موقعیت آن در ایران را مطرح كرد و با فرض اين نكته كه جمهوري اسلامي‎بعد از رحلت امام خمینی (ره) از آرمان‎های اساسی خود فاصله گرفته، اعضا به دنبال ارائه مدل جدیدی از حکومت با نگاه "سوسیالیسم مذهبی" افتاده و در عمل با طرح دیدگاه‏های چپ جدید، درصدد عملیاتی کردن این ایده برآمدند. این مباحث مبنای تهیه "الگوی زیست مسلمانی" قرار گرفت و پیشنهاد شد که به‏جای استفاده از عبارت "چپ جدید از "قرائت امام خمینی از اسلام" استفاده شود.

نکته بسیار مهم این است که سنگ بنای پروژه کودتای مخملی دقیقاً در همین جلسات گذاشته شد. یکی از اعضای حاضر در این جلسه در يكي از اولين جلسات، به لزوم بازپس‎گيري مواضع از دست رفته اصلاح‎طلبان از جمله "بسیج، مردم، مساجد و دانشجویان" اشاره كرده و براي اين منظور، سامان‏دهی جنبشی جديد را پیشنهاد می‌کند. در جلسات بعدی، بر مبنای این پیشنهاد اعضا به تحلیل انقلاب‏های رنگین پرداخته و سقوط نظام جمهوری اسلامی را از طریق انقلابي همانند انقلاب سال ۵۷، ناممکن دانسته و در نهایت، انقلاب نرم را نقطه آسیب نظام معرفي می‏کنند. بنابر مستندات موجود در این زمینه، تیم میرحسین موسوی از مدت ها قبل – از حدود سال ۱۳۸۵ - روی موضوع کودتای رنگی و مخملی در ایران فکر و برای عملیاتی کردن آن برنامه ریزی کرده بودند.

مجموعه این جلسات که اغلب آن‎ها در زمانی کوتاه و با هدف پیروزی در انتخابات نهم برگزار شد و اصلاح‎طلبان مدت‎ها قبل از آن تعبیر به مرگ و زندگی کرده بودند، به یک سلسله طراحی‎های سیاسی و امنیتی انجامید که فتنه ۸۸ در واقع سرجمع آن‎ها بوده است. خلاصه برخی از مهم ترین طراحی‎های انجام گرفته در این جلسات چنین است:

‏۱- تدوين مانيفست براندازي در حزب مشاركت: پس از انتخابات ۲۲خرداد سندي محرمانه با عنوان "سند ‏تاملات راهبردي" در منزل يكي از اعضاي حزب مشاركت كشف شد كه تمامی صفحات آن ممهور به مهر حزب ‏مشاركت بود. سند تاملات راهبردی نظام، سندي رسمي ‎و دربرگیرنده نگاه حزب منحله مشاركت به نظام جمهوري ‏اسلامي‎ و برنامه‎هاي آينده آن به عنوان يك حزب سياسي است. محتواي ‏اين سند نشان دهنده بي‎اعتقادي عميق حزب مشاركت به مباني نظام و برنامه‎ريزي تفصيلي آن جهت ضربه ‏زدن به ساختار نظام است، به‎گونه‎ای که می‎توان فتنه ۸۸ را نسخه اجرایی آن دانست. سند تاملات راهبردی، ساختار حقيقي و حقوقي قدرت در نظام را به مثابه نظام سلطاني و ديكتاتوري ارزیابی و تاکید می‎كند که باید به این ساختار ضربه زد و آن را شکست؛ همچنین تاکید می‎کند که به وجود آمدن هرگونه تهدید برای کلیت نظام جمهوری اسلامی برای حزب مشارکت و مجموعه اصلاح‎طلبان فرصتی است که باید از آن برای چانه‎زنی با نظام و گرفتن امتیازهای بیشتر استفاده کنند.

۲- ‏زير سؤال بردن پیشاپیش سلامت انتخابات با مطرح كردن احتمال وقوع تقلب: ‏ در همين راستا و با هدف اعتمادزدایی از نهادهای رسمی ناظر بر انتخابات ، "كميته صيانت از آرا" تشكيل و توسط افرادی چون مهدی‎هاشمی به فناوری‎های پیشرفته مجهز شد. بهزاد نبوي در این مورد گفته است:«بحث صيانت از آرا هميشه و خصوصا ‏پس از آنكه احساس مي‎شد وزارت كشور و شوراي نگهبان هم موضع هستند در بين اصلاح‎طلبان مطرح بود».

مصطفی تاج‎زاده نیز در نمايشگاه مطبوعات ۱۳۸۷ طی اظهاراتی علنی می‎گوید: «چنان‎چه فاصله آراي كانديداها زياد باشد، قطعا تقلب رخ داده است». ‏در همين راستا ابطحي نيز در اعترافات خود گفته است: «اصلاح‎طلبان براي باخت احتمالي برنامه‎ريزي كرده بودند كه از ماه‎‏ها قبل مساله تقلب را مطرح كنند، کمیته صيانت از آرا تشكيل دهند كه اگر راي نياوردند از آن‎ استفاده كنند تا ‏حداقل انتخابات را به مرحله دوم بكشانند». جالب‎تر از همه اظهار نظر مربوط به مهدي‎هاشمی است که در ۲۰ خرداد ۱۳۸۸ است که به زنگنه می‎گوید: «همه ‏چیز را برای صیانت از آرا آماده کرده و یک اتاق جنگ درست کرده‎ام». مقصود مهدی‎هاشمی در این‎جا پروژه‎ای است که می‎توان آن را پروژه ارتباط پيامكي خواند. چند روز پيش از انتخابات، پروژه‎اي مبني ‎بر ارتباط پيامكي لحظه به لحظه با نمايندگان موسوي حاضر در پاي صندوق‎هاي رأي، كه توسط مهدي ‎هاشمي ‎طراحي و نرم‏افزاري هم براي آن نوشته شده بود، كشف شد. اين پروژه جهت رصد مستمر و دائمي‎حوزه‎هاي اخذ رأي و ابطال آراي صندوق‎هايي كه راي موسوی در آن پایین بود، پيش‎بيني شده بود که در شب ۲۱ خرداد مورد ضربه اطلاعاتی قرار گرفت و خنثی شد. نکته مهم در اینجا این است که جریان فتنه در ایام انتخابات سال ۸۸ کاملا نسبت به این موضوع که تقلبی صورت نگرفته و باخت موسوی محصول عدم اقبال مردم به او بوده، علم کامل داشت اما با هدف استفاده از ظرفیت وی برای انجام پروژه کودتای مخملی و به خیابان کشاندن بخشی از مردم، به طور سیستماتیک و سازماندهی شده بحث تقلب را به وی القا کرد. به عنوان نمونه یافته های های اطلاعاتی مفصلی وجود دارد که نشان می دهد مجموعه نظرسنجی های ارائه شده به موسوی از جانب مهدی هاشمی جعلی و با هدف آماده کردن ذهن وی برای طرح بحث تقلب بوده است. همچنین یک کد اطلاعاتی دیگر وجود دارد که نشان می دهد یکی از استراتژیست های برجسته جریان دوم خرداد یک هفته قبل از انتخابات می گوید: «ما آنقدر رای نداریم که انتخابات را ببریم اما آنقدر رای داریم که کشور را به هم بریزیم». علاوه براین، افرادی مانند محمد خاتمی و موسوی خویینی ها قبل از انتخابات به صراحت گفته بودند که عقیده ندارد نه موسوی و نه هیچ کس دیگر قادر به پیروزی بر احمدی نژاد باشد و تاکید کرده بودند که دولت وی تکرار خواهد شد. بنابراین، طرح موضوع تقلب از جانب سران جریان اصلاحات یک دروغ گویی عمدی با هدف پیش برد پروژه کودتای مخملی بوده است نه شبهه ای که آنها مایل به رفع آن باشند.

۳- ‏حذف احمدي‎نژاد به هر قيمت: یکی از استراتژی‏های توافق شده در جلسات محفلی جریان فتنه، این بود که به هر قیمت ممکن مانع تکرار دولت نهم شوند. ادبیات فتنه‎گران در این مورد به گونه ای است که می‎توان از آن نتیجه گرفت هدف نهایی آن‎ها این است که به دولت بسنده نکنند و نظام را به تسلیم در مورد مطامع خود وادار نمایند. در واقع حذف احمدی‌نژاد اساسا به این دلیل به عنوان هدف اصلی انتخاب شد که تصور می کردند حذف او به معنای وارد
«كاخ سفيد همزمان با انجام مذاكرات ايران و ۱+۵ نحوه حمايت از «رهبران معارض جديد» در ايران را پي‎گيري مي‎كند»
آمدن یک ضربه اساسی به نظام است. حسین مرعشی در این مورد می‎گوید: «تنها چیزی که برای ما اهمیت دارد، فقط رأی نیاوردن احمدی‎نژاد است.»‏ تاج‎زاده نيز در گفتگو با ابطحي گفته است: «اگر هیچکدام (کروبی و موسوی) قبول نکردند که به نفع دیگری کنار بروند مهم ‏نیست. ما فقط اگر بتوانیم احمدی‎نژاد را از صحنه خارج کنیم، کار خوبی کرده‎ایم.»‏

۴- سياه نمايي و تخريب كليت نظام و ارائه فضاي ياس آلود توسط كانديداهاي معترض: مهم‎ترین جنبه‎ی این محور از سند تاملات حزب مشاركت این بود که با اتهام‎زني سازمان یافته و دروغ‎گو خواندن دولت آن را نزد افکار عمومی ناکارآمد و بی اعتبار جلوه دهند و زمینه را برای باور پذیر کردن دروغ بزرگ تقلب- که بنا بود بعدا گفته شود- فراهم آورند. علاوه بر این مطابق مستندات موجود، برخی از چهره‎های شاخص جریان اصلاحات مکررا به میر حسین موسوی القا می‎کردند که دولت را دروغگو خطاب کند تا به تعبیر یکی از آن‎ها (سعید حجاریان) کار به جایی برسد که حتی اگر دولت گفت ماست سفید است هم کسی باور نکند.

۵- برنامه‎ريزي منسجم جهت ايجاد جنبش‎هاي اجتماعي فراگير و خیابانی‎کردن آن‎ها: این امر با هدف توانمندسازي جبهه معارض نظام و تشدید بحران‎های امنیتی به گونه‎ای که نظام ناچار شود برای مهار آن به مخالفان امتیاز بدهد انجام شد. گواه اين مطلب درج مقاله‎اي در روزنامه "كلمه" در تاريخ ۶/۳/۸۸ با عنوان « آن موج كه به هوا خاست» به قلم "محمدرضا تاجيك" است که صراحتا به تاييد آشوب‎های خياباني می‎پردازد. وي در اين مقاله و در پوشش بحثی نظری نوشته است: «خيابان جايي است كه در آن نظم و نظام مسلط به چالش كشيده مي‏شود و مشروعيت و مقبوليت آن مخدوش مي‎شود.» اعترافات برخی از طراحان این موضوع نشان می‎دهد باور سران فتنه این بوده است که فقط در صورتی که فضا را امنیتی کرده و حجم زیادی از مردم را به خیابان بکشانند می‎توانند از نظام امتیاز بگیرند لذا بنا داشتند به هر قیمت ممکن این کار را انجام بدهند. تعبیر یکی از بازداشت شدگان در این مورد این است" که بنا داشتیم به هر قیمت ممکن مردم را به خیابان بیاوریم حالا اگر باختیم به بهانه تقلب و اگر بردیم به بهانه جشن." یافته‎های نهادهای مسئول نشان می‎دهد كه موضوع مناظره‎هاي انتخاباتي - اگرچه در آن‎ها خطاهایی رخ داد- فقط یک عامل فرعی بوده و جریان اصلاح‎طلب با اهدافی که به آن‎ها اشاره کردیم بنا داشته به هر شکل ممکن بخشی از مردم را به خیابان بکشاند و آن را به سمت درگیری با نظام سوق دهد.

بر اساس شواهد و اعتراف مستدل متهمین ،کودتای انتخاباتی در ایران کاملا از پیش طراحی شده و طبق جدول زمانبندی و مراحل کودتای مخملی پیش رفته بود به گونه ای که بیش از ۱۰۰مورد از ۱۹۸ مورد دستورالعمل های "جین شارپ" برای کودتای مخملی اجرا شده بود. با بررسی جدول کلی جریان فتنه مشخص می گردديكسري افراد در اين سناريو نقش فعال‎تري را ايفا مي‎كردند.

یک آمار کاملا مستند موجود نشان می دهد دستگاه های اطلاعاتی و قضایی در چند ماه اوج فتنه ۳۲ عضو موثر نفاق، ۱۲ عضو فعال نهضت آزادی، ۱۵ عضو برجسته بهاییت، ۷ چپ مسلح مارکسیست، ۹ جاسوس بسیار فعال، ۳ عضو گروهک تندر، ۲ سلطنت طلب، ۳ تروریست مرتبط با رادیو فردا و یک ملی مذهبی را دستگیر کرده اند که همه آنها تاکید دارند به دلیل مناسب دیدن شرایط در اثر اقدامات موسوی، کروبی، خاتمي و ... دست به ارتکاب جنایت علیه ملت ایران زده اند.
و آخرین نکته تلاش برای برقراری پیوند ارگانیک با خارج از ایران از جانب سران فتنه است. مستندات قطعی اطلاعاتی موجود نشان می دهد موسوی، کروبی و خاتمی در جلساتی که در تابستان ۱۳۸۹ برگزار شده رسما افرادی را به نمایندگی از خود در خارج از ایران معرفی نموده اند و این افراد اکنون در چارچوب تشکلی به نام شورای هماهنگی راه سبز امید در ارتباط مستمر و دائم با سرویس های اطلاعاتی بیگانه هستند.

تشکیک در سلامت انتخابات، دو ماه قبل از انتخابات از تریبون نماز جمعه بهترين زمينه براي بهره برداري جريان فتنه بود.
"میرحسین موسوي" از عواملي بود كه بيشترين نقش را در اجراي فتنه داشت، در آستانه انتخابات طي مصاحبه‎اي با مجله تايم با اشاره به اينكه هدف فراتر از پيروزي در انتخابات است موضع خود مبني بر عناد با نظام را نشان داد و اعلام کرد: « ... تجمعات خیابانی چشمگیر هفته‌های گذشته احتمالا ماهیت ساختار قدرت را به نحوی بنیادین دگرگون خواهد ساخت ... درواقع دگرگونی و تغییر در ساختار قدرت با فشار بر رهبری در جهت پذیرش بیشتر افکار عمومی رخ خواهد داد....» وی هم چنین ادامه می دهد. :« تغییرات مدت‎هاست که آغاز شده است. تنها گوشه‎ای از این تغییرات به پیروزی در انتخابات مربوط می‎شود و بخش‎های دیگر تغییر ادامه خواهند یافت و هیچ عقب گردی در کار نخواهد بود » موسوی در راستای برنامه‎های از پیش طراحی شده به آبیاری بذر تردید کاشته شده در دل مردم توسط ديگران پرداخت و با هدف القای جعل و تقلب در انتخابات و تشویش اذهان عمومی طبق یک الگوی انقلاب رنگی ، خود را پیروز انتخابات معرفی کرد و هرنتیجه ای غیر از آن را نشان دهنده تقلب مطرح کرد و از هيچ تلاشي جهت آماده سازي اذهان براي درگيري و آشوب فرو گذار نكرد؛آنچنان كه در بيانيه ستاد انتخاباتي وي قبل از برگزاري انتخابات آمده است : «پيروزمندان انتخابات آينده نيازي به ايجاد درگيري و تشنج ندارند» همچنين براساس اعترافات بدست آمده از متهمين، مجریان این جریان با اعتقاد به عدم امکان تقلب، از چند ماه پیش از برگزاری انتخابات خط تقلب در انتخابات را در کانون توجهات خود قرار دادند و به گونه ای زمینه چینی کردند که اگر کاندیدای مورد نظرآنان در انتخابات پیروز نشد این حرکت را یک کودتا در آرای مردم تلقی کنند.
"موسوی خوئینی‎ها"نيز درتصریح هدف از این برنامه بیان کرده است:« ما نباید فتیله ی بحث تقلب در انتخابات را پایین بکشیم چون موقع جرزدن لازم می شود.» در این راستا می‌توان به تشکیل کمیته صیانت از آرا توسط "مهدی هاشمی" با هدف اعتمادزدایی از نهادهای رسمی ناظر بر انتخابات و مصاحبه تلویزیونی نزديكان هاشمي یک روز قبل از انتخابات و غیره اشاره نمود. موسوی بلافاصله بعد از انتخابات به مدد رسانه های بیگانه و اپوزیسیون و شبکه‎های اجتماعی خود، با کوبیدن بر طبل خط امامی بودن با انتشار بیانیه‎های متعدد غیرقانونی و کذب، اقدام به زیر سؤال بردن انتخابات و دولت قانونی، دعوت به ادامه آشوب ها، القای بی اعتمادی به نظام وآموزش و مديريت شبكه سازي اجتماعي نمود. به نظر مي‎رسد يكي از اهداف انتخاب موسوي براي انتخابات رياست جمهوري دهم از سوي جبهه طرفدار موسوي - با توجه به تجربه استعفاء موسوی در زمان حضرت امام خميني(ره) مبني بر مقابله با رهبري- اين بود كه وي در صورت شکست در پرده آخر، با طرح ادعای تقلب بازهم عده ای (هر چند اندک) را فریب داده و به خیابان‎ها بکشد تا با متشنج کردن اوضاع و کشته گرفتن از مردم بی گناه و مسائل بعدی آن، به بهانه خون خواهی و قیام برای دفاع از مظلوم، اغتشاشات را دامن زده تا به فتنه ای تبدیل شود. سپس از این راه رهبری را تحت فشار قرار داده و در این میان، افراد موجه نیز با نامه‎های سرگشاده و یا سکوت خود، آتش این فتنه را شعله ورتر کرده و رهبری را به پذیرش خواسته‎های خود وادار کنند.

با وجود آنكه موضع محمد خاتمي پيش از انتخابات مبني بر اين بود كه" در ایران تقلب ممکن نیست" با اقدامي زیرکانه در راستاي تحقق پروژه‌ القای تقلب روز جمعه ۲۲ خرداد هنگام انداختن رأی خود به صندوق، یعنی در حالی که هنوز چند ساعت بیش‌تر از آغاز رأی‌گیری نمی‏گذشت ذهن‏ها را برای پذیرش ادعای تقلب آماده کرد:« همه‌ شواهد امر حاکی است موسوی انتخابات را برده است اما من پیش‌گو نیستم.» از این زمان به بعد خاتمی، مطابق الگوي رفتاري پيشين خود با وجود پياده سازي سناريوي غرب، خود را از مظان اتهام دور نگه داشت.وي هیچ گاه در مواضع، سخنرانی‌ها و بیانيه‌هایش از واژه‌ "تقلب" استفاده نکرد اما با پيشنهاد تشكيل كميته بي طرف كه بعدها با عنوان طرح "رفراندوم" ارائه كرد بخش ديگري ازاين سناريو را به اجرا درآورد.

پس از حوادث روز عاشورا، كه شكست فتنه بر همگان مبرهن گشت، خاتمي با ادبیات متفاوتی سخن گفت: «انشاء الله امسال هم ایرانیان با هر گرایش و موقعیّتی سی و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را گرامی خواهند داشت؛ امری که به طور قطع متعلق به یک جناح یا بخش خاصی از جامعه نیست.» این سخنان خاتمی در حقیقت اجراي يكي از دستورالعمل هاي ارائه شده در فرمول جين شارپ مبني بر عقب نشيني بعد از ناكامي فتنه است.

"مهدی كروبي" نيز يكي ديگر از بازيگران اصلي فتنه۸۸ بود گرچه نمي‎توان او را از طراحان اصلي فتنه نام برد ولي وي نقش مهمي در اجراي اين سناريو جهت براندازي نرم ايفا نمود.

تا حدود دوماه پیش از انتخابات، کروبی عمده تلاش سیاسی خود را بر مرزبندی با جناح تندرو جبهه اصلاحات قرار داد و تلاش می¬کرد تمایز میان خود و آنها را شفاف کند اما با نزديك شدن به انتخابات وضعیتی کاملاً متفاوت پیدا کرد و با وجود آنكه خود يكي از كانديداتورهاي رياست جمهوري دهم بود، در جبهه حاميان موسوي قرار گرفت.

مبارزه كروبي در اين جبهه پس از انتخابات شدت گرفت، او كه تا هنگام رأي‎گيري هم تاكيد بر سلامت انتخابات داشت پس از انتخابات به عنوان يكي از عاملان هميشه در صحنه فتنه، با نامه‎ها و بيانيه‎هاي خود مبني‌بر شبهه افكني وترديدافكني درخصوص سلامت انتخابات، القاي عدم مقبوليت و مشروعيت دولت و ابطال انتخابات، آتش بيار معركه شد.علاوه بر اين كروبي در طرح كشته سازي فتنه و حمايت از اغتشاشگران بازداشت شده به منظور موج‌سواري بر احساسات مردم به خوبي نقش آفريني نمود.

بررسي ها حاكي از آن است كه تلاش‎هاي كروبي و برخي اطرافيان وي در حوادث پس از انتخابات، به منظور خروج كروبي از انزواي شديد برآمده از انتخابات (۳۳۰هزار راي) و نشان دادن اين موضوع بود كه او همچنان مهم و اثرگذار است.

۳- تحلیل محتوای مواضع و اقدامات مجرمانه جريان فتنه و راهبرد آنها:
مجرمانه بودن مواضع و اقدامات جریان فتنه را می‎توان ازطریق مواضع اصحاب فتنه
سلسله جلسات بنياد باران نیز با حضور خاتمي ‎و ۱۰۰نفر از وزرا و معاونين دولت سازندگي و دوره اصلاحات تشكيل مي‎شد و در آن موضوعاتی مانند سياست‎هاي ‏كلان و پشتيباني‎هاي تداركاتي از قبیل راه‎هاي جذب سرمايه از داخل و خارج براي ستادهاي تبليغاتي، مورد بحث قرار می‎گرفت. علاوه براين مي‎‏توان از سلسله جلسات دفتر مهدي ‎هاشمي‎ نیز که با هدف حضور و مهيا كردن شرايط پيروزي اصلاح‎طلبان در انتخابات تشکیل می‏شد، ‏ياد كرد که به تعبیر خودش توانسته بود از طریق این جلسات، یک اتاق جنگ کامل به وجود بیاورد.
در مطبوعات و بیانیه ها و مصاحبه های ایشان، به اثبات رساند و در اين گزارش به چند راهبرد اصلي آنها بسنده مي كنيم:
۱- راهبرد ابطال انتخابات و اغتشاش‎گری در خیابان‎ها
با پایان یافتن انتخابات و شکست موسوی، این گروه راهبرد ابطال انتخابات را در پیش گرفتند و با استفاده از ترفندها و فشارهای گوناگون از جمله موارد زیر، سعی در رسیدن به خواسته‎های خود داشتند:
۱- تحریک مردم به ادامه اعتراضات خیابانی
۲- تلاش برای گسترش اعتراضات به شهرهای دیگر
۳- تحریک علما و مراجع عظام تقلید و تلاش برای تأثیرگذاری بر نظرات آنان
۴- استفاده از اهرم حمایت برخی دول غربی

۲- راهبرد شبکه‎سازی اجتماعی
درادامه مسیر اعتراضی، علیرضا بهشتی از عناصر اصلی گروه مشاوران موسوی، مسئولیت بررسی وضعیت جنبش و تهیه راهبردهای جدید را برعهده گرفته و پس از انجام یک کار منسجم اطلاعاتی جزوه‎ای در ۴۳ صفحه تهیه و آن را در آذرماه سال ۸۸ تحویل گروه می‎دهد تهیه‎کنندگان این جزوه، شبکه‎سازي اجتماعی را بهترین روش ادامه مبارزه عنوان نمودند. جزوه مذکور برای تعدادی از عناصر اصلی گروه مشاوران تشریح در اختیار آنان قرار داده شده و از تمامی روش‎های پیشنهادی در ایام پس از انتخابات استفاده شده است.

به طور کلی کارآمدی شبکه‎سازی اجتماعی ازآن‎روست که اعضای شبکه ارتباط نزدیک برقرار می کنند؛ به همین جهت پذیرش نظرات و اخبار منتشرشده در شبکه بدون در نظر گرفتن درصد صحت آن بسیار آسان است و عمدتا طراحی چنین شبکه‎هایی با اهداف خاص سران آن صورت می‎گیرد.

نوع طراحی و شبکه‎سازی جریان فتنه به نحوی بود که اولا در صورت وجود اخلال در وسایل ارتباطی جریان می‎توانست برای انتشار و بزرگ‎نمایی اخبار از این شبکه استفاده کنند و ثانیا انتشار شایعه پذیرش اخبار در این شبکه به جهت انسانی بودن آن سهل‎تر بود. از آن‎رو که این شبکه با هدف تخریب نظام وکمک به تشنج آفرینی طراحی شده بود، در زمره اقدامات مغایر با قانون قرار می گیرد.

۳- راهبرد تداوم اغتشاشات خیابانی
با گسترش اغتشاشات خیابانی، ضرورت تحلیل روند و سازمان‎دهی اغتشاش‎گران و همچنین تحرکات ایذایی آنان، در میان عناصر جریان فتنه دنبال می گردد. در همین ایام"محمد رضا تاجیک" اقدام به تهیه جزوه ای با عنوان "چیست یاران طریقت بعد از این تدبیر ما" می‎نماید که در آن جزوه، ضمن بررسی وضعیت جنبش موسوم به سبز در ایام پس از انتخابات، راه‎کارهای متعددی را نیز برای ادامه جنبش پیشنهاد نموده‎است، برخی از مهم‎ترین این راه‎کارها عبارتست از:
۱- پذیرش رهبری متکثر
۲- سامان‎دهی انبوهی از رسانه‎های حقیقی و مجازی
۳- راه اندازی جنگ قرائت‎ها از دین و قانون
۴- سازمان‎دهی افراد و شخصیت‎های موثر سراسر کشور
۵- استفاده از امکانات و مقدورات انسانی و غیرانسانی خارج از کشور
۶- هدایت اعتراض‎های مختلف در یک مسیر
۷- پی‎گیری حقوقی وضعیت زندانیان
۸- راه‎اندازی کمپین امضای میلیونی
۹- ارتباط با مراجع و روحانیون ذی‎نفوذ
۱۰- خلق مناسبت‎ها و برنامه‎ریزی برای بهره‎برداری از آن

۴. اقدامات و فعالیت‎های گروه مشاوران فتنه‎گران
گروه مشاوران "میرحسین موسوی" در ایام منتهی به انتخابات و ماه‎های پس‎ازآن، فعالیت‎های و اقدامات جمعی و مجرمانه مختلفی انجام دادند که از جمله مهم‎ترین این فعالیت‎ها می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- تشکیل کمیته صیانت از آراء
۲- صدور بیانه‎های میرحسین موسوی
۳- تشکیل کمیته پی‎گیری امور آسیب‎دیدگان حوادث پس از انتخابات با علم به دروغ بودن بسیاری از ادعاها
۴- اقدامات رسانه‎ای با هدف ایجاد اغتشاش
۵- برگزاری جلسات گروه مشاوران با هدف طراحی عملیات ناامنی و فریب
۶- تهیه گزارش موسوم به ۳۷۰ صفحه ای
این گزارش، توسط گروه دیده بانان سبز انتخابات ، ده‎روز پس‎از سخنان مقام معظم رهبری مبنی براین‎که انتخابات تمام شده است و معترضان نتوانسته‎اند دلیلی برای وقوع تقلب در انتخابات ارائه دهند، تهیه شد. این‎گروه بیش از سیصدو هفتاد صفحه از مستندات خود را در اثبات تقلب و تخلف‎های گسترده در انتخابات دهم ریاست جمهوری منتشر کردند

۴- الگوپذيري فتنه ۸۸ از مدل‎های براندازانه جنگ نرم (فتنه ۸۸، مصداقی از مدل نافرمانی مدنی جین شارپ)
بررسي دقيق و تطبيقي مجموعه سخنان و عملكرد سران معترض به انتخابات رياست جمهوري سال۱۳۸۸، نشان مي دهد الگوي رفتاري آن‎ها از تئوري‎هاي نظريه‎پردازان حكومت‎ها در غرب برداشت شده بود كه از آن به انقلاب‎هاي رنگي يا مخملي ياد مي‏شود. بنابر اسناد و اعترافات متهمين جريانات پس از انتخابات ، در اغلب موارد ‏از ۱۹۸ دستورالعمل‏ جين شارپ براي مبارزات خشونت پرهيز و نافرماني مدني الگو برداري شده است.‏

اسناد درون گروهي حزب مشاركت واقعيت‎هاي تلخي را روشن مي‎ سازد. در جلسه كميسيون تدوين استراتژي حزب كه در تاريخ ۱۹ تير ماه ۱۳۷۸ تشكيل گرديد پس از بيان مدل‎هاي مختلف براي در دست گرفتن قدرت آقاي حجاريان با اشاره به مدل «جين شارپ» براي كودتاي مخملي با تأكيد بر فشار از پايين و استفاده توده‎اي، آن‎را اين‎گونه تبيين مي‎كند :
«‌اين راه كه يعني جلوي" پارك ملت" و اين‎طور جاها شلوغ راه بيفتد و كم كم از اين گوشه و آن گوشه شروع بشود و يك كارگر بشود رهبر برود با رژيم چانه بزند». آقاي تاج‎زاده ضمن برشماري مدل‎هاي در دست گرفتن قدرت دركشور مي‎گويد: «راه چهارم هم سلاح آمريكاست و انقلاب مخملي كه من موافق راه چهارم هستم ، تئوري جين شارپ و براندازي نرم خارجي و اينها هم در همين راه چهارم است محمد رضا خاتمي مي‎گويد: «در عين اينكه پشتوانه داخلي را حساب مي كنيم پشتوانه خارجي را هم حساب كنيم». تاج‎زاده مي‎گويد: «اين همان مدل چهارم است ، مدلي كه در برخي از كشور‎ها به‎صورت مخملي اتفاق افتاد و دو تا كار مي كنند يعني اينكه شما در جامعه چطوري NGO بزنيد و دوم اينكه آمريكا چه كمك‎هايي براي گسترش روند دموكراسي خواهد كرد .

علاوه بر این همانطور که گفته شد و مستندات آن در پیوست این گزارش موجود است موسوی در جلسات داخلی خود از سال ۱۳۸۵ روی مدل براندازی مخملی با الگو گیری از انقلاب های رنگی کار می کرده است.

به عنوان نمونه جين شارپ در كتاب "از ديكتاتوري تا دموكراسي" به بيان روش‎هاي "مبارزه‏هاي خشونت پرهيز" ‏و روش‏هاي "براندازي مسالمت‏آميز" دولت‎ها اشاره مي‎كند. تمركز بر روي تئوري شارپ مبني ‎برضرورت ايجاد همبستگي اجتماعي و تشكيل هسته‌هاي به‌هم‌پيوسته‌ي حاصل از ‏پيوند خرده جنبش‌هاي اجتماعي همان موضوعي است كه موسوي نيز با رونوشت‌برداري كامل از نسخه‌ي وي در بيانيه ‏شماره ۱۱ خود نوشته است:‏ «اولین قدم در راه حل پیشنهادی اینجانب آن است که ما ایرانیان، در هر کجای جهان که هستیم، باید این هسته‌های ‏اجتماعی را در میان خود تقویت کنیم. باید خانه‌هایمان را رو در روی یکدیگر بسازیم؛ به تعبیر قرآن خانه‌های خود ‏را قبله قرار دهیم، یعنی به این هسته‌های اجتماعی که واحدهای بنیادین جامعه ما هستند بپردازیم، ... یعنی اگر تا ‏بیش از این هر دو ماه یک‌بار همدیگر را ملاقات می‌كردیم اینک هفته‌ای دو بار گرد هم جمع شویم. قدرت ‏شبکه‌های اجتماعی ما در این امر است. جمع‌های خویشاوندی، همسایگی، دوستی، جلسات قرآن، هیئات مذهبی، ‏کانون‌های فرهنگی و ادبی... ؛ هر کدام از ما در چندین نمونه از این زیرمجموعه‌های کوچک عضویت داریم ‏‏...تجربه‎هاي اخیر نشان داد خورده رسانه‌هايی که از این روابط زاده می‌شوند، می‌توانند سریع‌تر و موثرتر از هر ‏رسانه عمومی دیگر عمل کنند، مشروط بر آنکه ظریفت‌های این شبکه از طریق توافق برروی یک آرمان بزرگ به ‏فعلیت برسد.»‏

آموزش شيوه‎هاي عملياتي مبارزه بدون خشونت پيش از انتخابات در سايت‎هاي ‏متعدد وابسته به فتنه‏گران از جمله گذار، بي‎شمار، ارتش سبز، گرين سوروس و ... و نحوه اغتشاش و آشوب آن‎ها ‏در حوادث پس از انتخابات ، كپي‎برداري آن‎ها از آموزه‎هاي شارپ در جزوه "۱۹۸ روش نافرماني مدني" را ‏به وضوح نشان مي‎دهد.‏

هم‎زمان با تئوري سازي منطبق با براندازي در داخل كشور عده‎اي ضد انقلاب خارج نشين نظير عطاء الله مهاجراني، ‏محسن كديور، اكبرگنجي، عبدالكريم سروش، ابوالفضل بازرگان در مجموعه اقداماتي هماهنگ در راستاي پروژه ‏بي‎ثبات‎سازي امنيت داخل كشور سناريويي را مبني براجماع نهادهاي بين‎المللي عليه نظام اسلامي به اجرا درآوردند. در بخش‏هايي از اين سناريو صدور بيانيه‏هاي متعدد دال به وجود خفقان و ديكتاتوري در نظام اسلامي، ‏نقض گسترده حقوق بشر، سلب آزادي عمومي، پايمال شدن حقوق مردم انتخاب نماد رنگي يعني رنگ سبز در ‏تبليغات انتخاباتي، پيش بيني وقوع تقلب در انتخابات ، اعلام زودهنگام پيروزي در انتخابات ، اعتراض به نتيجه و ‏ادعاي وقوع تقلب در انتخابات ، درخواست ابطال انتخابات و لشكركشي خياباني، تقويت شبكه‏هاي اجتماعي و ‏برهم زدن نظم و امنيت كشور وجود داشت. همگي موارد منطبق با رخدادهاي منتهي به وقوع انقلاب‎هاي مخملي ‏در كشورهاي ديگر است كه به وضوح گوياي پيروي معترضان از نظريات تئوري پردازان براندازي در غرب به ‏خصوص جين شارپ مي باشد.‏

نکته کلیدی در این میان آن است که صرف نظر از الگوی شارپ و تطبیق صد درصدی وقایع فتنه ۸۸ با آن، الگوی رفتار فتنه گران با الگوهای کلاسیک کودتای مخملی هم کاملاً تطبیق داشته است. در تمامی نمونه‎های شناخته شده کودتای مخملی یک انتخابات در قلب فرآیند قرار داشته است. در تمامی این موارد کاندیدای مامورکودتای مخملی به کمک عوامل رسانه‎ای و اطلاعاتی غرب از قبل از انتخابات مردم را به خیابان می‎کشاند و اعلام می‎کند که اگر نام کسی غیر از وی به عنوان پیروز انتخابات اعلام شود حتماً در انتخابات تقلب شده است. پس از انتخابات نیز کاندیدای مأمور کودتای مخملی سعی می کند نظام را وادار به خشونت وسیع کند و به این ترتیب زمینه لازم برای حضور بیشتر مردم در خیابان و تبدیل آن به اعتصاب و تحصن فراهم آورد و نهایتاً دولت پیروز در انتخابات را ساقط نماید. این دقیقاً همان فرآیندی است که پس از انتخابات رخ داد و با مستندات موجود می توان مورد به مورد آن را تشریح کرد. تمرين‎هاي خياباني هواداران موسوي كه در قالب گروه‎هاي مختلف جذب ستادها شده بودند با فرماندهي ستاد قيطريه و با هدف آمادگي براي آشوب‎هاي پس از انتخابات در طول دهه آخر منتهي به ۲۲خرداد انجام گرفت . آمار جذب هواداران ستادها حدود ۳۰۰ هزار نفر بوده است .

۵- نتيجه گيري:
بررسي سطح گسترده و عمق حوادث پس از انتخابات بيانگر هدف قرار دادن اسلاميت و جمهوريت نظام و منافع و وحدت ملي است كه در رأس آن هدف قرار دادن ولايت فقيه و شخص ولي فقيه مي باشد. ماجراي فتنه، شيريني و حضور مشاركت ۸۰‌درصدي ملت بزرگ ايران در انتخابات سال ۸۸ را به تلخ كامي مبدل كرد. در واقع نظام سلطه و ضدانقلاب و فتنه‌گران از ملت ايران انتقام گرفتند كه البته ملت ايران در ۹ ديماه پاسخ آنها را دادند.

هرچه به واكاوي اين توطئه بزرگ مي پردازيم به ظلم عظيمي كه در حق اسلام، انقلاب، نظام اسلامي، امام، رهبري، شهدا، مردم، مسلمانان جهان، آزادگان بيشتر پي مي بريم كه در گزارش مشروحاً به ابعاد آن پرداخته شده. بر اين اساس است كه حضور هوشمندانه ملت بزرگ ايران در صحنه هاي مختلف همچون روز قدس، ۱۳ آبان و يوم الله ۹ ديماه و ۲۲ بهمن سال ۸۸ معنا پيدا مي كند.

يوم الله ۹ ديماه يعني روز بصيرت و وحدت ملت ايران در سايه ولايت.
يوم الله ۹ ديماه يعني تجلي عشق ورزيدن آحاد ملت ايران به امام و شهدا و رهبري و روز ميثاق با آنها و اعلان برائت از دشمن، روز فرصت شناسي و دشمن ستيزي ملت بزرگ ايران
جا دارد كه از نعمت بزرگ رهبري اين سكاندار كشتي انقلاب به درگاه خداوند كريم شكرگذاري نموده و از قادر متعال تا انقلاب حضرت مهدي(عج) براي رهبر فرزانه، حكيم، بصير و شجاع حضرت آيت الله العظمي خامنه اي طول عمر خواستار باشيم و از خداوند مسئلت داريم به ما توفيق دهد سربازي صادق در ركاب ايشان براي خدمت صادقانه به ملت بزرگ ايران باشيم.
 
امير
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۷ ۱۵:۳۹:۱۲
همه حرفاي گزارش قبول
تو انتخابات تقلب نشده بود قبول
ولي تخلف كه تو اين انتخابات كم نشده بود
از سهام عدالت گرفته تا جانبداري صدا و سيما و شوراي نگهبان و ده ها مورد ديگه
بعد از انتخابات هم كه كم خراب كاري نشد يه نمونه اش قضيه كهريزك يا سخنراني هاي تحريك آميز احمدي نژاد
يعني حضرات فكر مي كنند اگه انتخابات درست و بدون تخلف و شفاف برگزار شده بود ميرحسين ميتونست 10 درصد اين مردم رو بكشونه تو خيابون ها
مگه حمله به كوي دانشگاه و قضيه كهريزك در جريان همين فتنه رخ نداد
مگه ين قضايا بنزين روي آتش فتنه نريخت
فكر مي كنيد اگه قضاياي عاشورا و عشق امام حسين (ع) نبود اين قضايا تموم شده بود
پس چرا اسمي از موارد بالا در گزارش نيامده (578217) (moderator4)
 
حاج اكبر
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۰۸:۵۱:۳۵
دوست من سلام
اين گزارش در مورد وقايع قبل از اين جريان است . يعني عواملي كه باعث شد تا اين جريان بوقوع بپيوندد. مهره هاي تاثيرگذار در اين حادثه .
اين مواردي كه فرمودين مربوط مي شود به پس از اين جريان . كه البته بايستي در جاي خودش مورد بررسي قرار بگيرد. ولي موضوع اساسي در حال حاضر محاكمه سران فتنه است . هم آناني كه باعث تحريك جوانان براي ريختن به خيابان شدند . در آخر هم آن جوانان بدليل جرائمي كه مرتكب شدند ، محاكمه گرديدند . ولي مسببان اصلي اين وقايع هنوز محاكمه نشده اند. برخي از آنان هم كه در حال حاضر به بهانه مضحك ادامه تحصيل متواري هستند.
اميدوارم هرچه زودتر مقدمات محاكمه اين مفسدين في الارض فراهم گردد.
مطمئنا به مواردي هم كه شما اشاره كردي و قابل بحث و بررسي هم هستند خواهيم رسيد.
در حال حاضر مطالبه اصلي محاكمه سران فتنه است. (579348) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۲۰:۵۷:۰۰
به نام حق

متاسفانه تخلف توی همه انتخابات هست که باید جلوش گرفته بشه .

ولی توی قضیه سال 88 این تخلفات بیشتر از حدش بزرگ شده بود ف دلیلش همکاملا مشخصه . . .

گر حکم کنند که مست گیرند ، در شهر هر آن که هست گیرند .

ولی سال 88 به دلیل اینکه قرار بود کودتای مخملی انجام بشه باید این مسائل بزرگ و بزرگ تر جلوه داده میشد .

در ضمن ، تخفات هیچ ربطی به حرکت منافقانه لیدر های جریان فتنه نداره . مردم روز های اول به خاطر اینکه به این آقایون اعتماد داشتند اومدند توی خیابون و بعد که معلوم شد خبری نیست ، صحنه رو خالی کردند.

اونایی که توی خیابون موندند کسایی نبودند که دنبال حق و نا حق باشند ، فقط دنبال انتقام گیری از این نظام بودند .

کسایی که روز قدس و عاشورا اون حرکات رو انجام دادند ، به خاطر تخلف و تقلب و این حرفا نبود . . .

به هر حال ، الان وقت مجاکمه این مزدوران رسیده .

در حالی که جهان عرب دیکتاتور هارو از مسند قدرت پایین می کشه ، ایران اسلامی باید نشون بده که با کسانی که خواستند تنها نظام اسلامی جهان رو به مشتی دلار بفرشوند شوخی نداره ودر هر جایگاهی باشند محاکمه می شند .

این گردبادها تسلیم رهبرند که طوفان نمی کنند
یا علی
زنده اند مردان حق (580166) (moderator22)
 
مرتضی
۱۳۹۰-۱۰-۰۷ ۱۵:۴۹:۵۰
9 دیماه به خاطر این ماندگار شد که چهره حقیقی نظام اسلامی را نشان داد. کسانی که حوادث پس از انتخابات 88 و تجمعها رو به دقت رصد کردند الان میتونند نقش کلیدی مردم در پاسداشت ارزشهای انقلاب اسلامی را در روز 9 دیماه 88 ببینند.
ایامی که غبار فتنه تقریبا همه جا رو فراگرفته بود این مردم بودند که راه سرخ حسینی انقلاب را انتخاب کردند و با حضور حماسی در صحنه، داغ همراهی مردم با سیاستهای امثال جورج سوروس را بر دل صهیونیستها و غربیها گذاشتند. این روز یکی از ایام الله است و باید گفت که با اقدام به موقع مردم، نظام اسلامی حقیقتا بیمه شد و این واقعیتی است که صهیونیستها دوست ندارند به آن اعتراف کنند چرا که قهرمانان ذلیل شده داخلی شان بیش از این تنها خواهند شد.
مساله ای که باید به آن اعتراف کرد این نکته است که آن روزها اوضاع متشنج و آبستن حوادث غیر مترقبه فراوانی بود هر چند پس از 25 خرداد 88 اوضاع توسط سپاه به کنترل درآمد اما چه کسی می توانست باور کند که اغتشاشگران به هتک حرمتهای خود به ارزشهای نظام پایان دهند. در آن روزها قاطبه مردم که نگران سرنوشت انقلاب اسلامی و خمینی کبیر بودند با نگرانی اوضاع را دنبال می کردند و به سخن رهبر انقلاب که از آنها خواسته بود خویشتندار باشند و ایشان برخورد با اغتشاشگران را به مسئولان واگذار کرده بود گوش فرا داده بودند.
اما حوادث عاشورا نشان داد که سبکسران فتنه گر به هیچ یک از باورهای مردم ایران احترام نمی گذارند و به چیزی جز فروپاشی نظام دل نبسته بودند و این شعور سیاسی مردم باز هم از عاشورای حسینی الهام گرفت و طومار فتنه گران را بدجور در هم پیچید.
اما اینجا یک سوال همچنان بی پاسخ مانده و آن نقش سرکرده گان فتنه است که بسیاری را منحرف و عده ای را هم راهی جهنم کردند و هنوز نفس می کشند. (578240) (moderator4)
 
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۲:۱۷:۵۶
اقاي توكلي . خودتون هم ميدونيد خلاف ائين نامه داخلي و بر خلاف رعايت نوبت و..........اين گزارش بصورت سفارشي و فقط بعلت نزديكي به 9دي خوانده شد . كاش همونقدر كه به ديگر مسائل حساسيد به اين هم حساس بوديد ؟
مطالب منتشر شده در گزارش تحليلي و فاقد مستندات ( مخصوصا در مورد محمد خاتمي ) است (579647) (moderator22)
 
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۷ ۱۶:۴۵:۳۳
اصلاح طلبان از نظر سیاسی و اجتماعی به کشورمان آسیب وارد کردند و اصول گراها هم با مدیریت غلط خود آسیب های جدی اقتصادی به مردم وارد نمودند.الان وضعیت اقتصادی مردم افتضاح است و بسیاری از مردم با مشکلات بسیار زیادی مواجه شده اند که نتیجه مدیریت غلط اقتصادی اصول گراهاست.اختلاس 3000میلیاردی در دوره مدیریت اصول گراها رخ داد.تبدیل مجلس به ضعیف ترین حوزه مدیریتی کشور ثمره مدیریت اصول گراها بوده است به طوریکه یک مسئول دولتی به خود اجازه می دهد در گوش نماینده مردم سیلی بزند.نتیجه اینکه هم اصلاح طلبان وهم اصول گراها به این کشور آسیب زده اند و از نظر اکثر مردم سروته یک کرباسند.
یک مسئول چه با بیگانگان در تماس بوده وقصد خیانت به مملکت داشته باشد وچه به خاطر عدم آشنایی با یک حوزه تخصصی در راس آن سازمان قرار گیرد وبا ندانم کاری پول بیت المال را فنا دهد به این مرزوبوم خیانت نموده است.آیامرحوم کردان باید در جایگاه وزیر قرار می گرفت؟اگر جهرمی که هیچ اطلاعاتی در مورد شیوه اداره بانک نداشت به عنوان مدیر کل بانک صادرات قرار نمی گرفت اختلاس 3000میلیاردی رخ می داد؟ داماد احمدی نژادچه تخصصی دارد که باید در راس سازمان استاندارد قرار گیرد؟آیا میلیاردها دلار آسیبی که ناشی از مدیریت غلط وقرار گیری افراد نالایق در راس امور است خیانت محسوب نمی شود؟ (578362) (moderator4)
 
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۲۱:۰۲:۵۴
به نام حق

اخوی ، اختلاس 3000میلیاردی از توی قوانین من در نیومده که ، از قوانینی بوده که قدمتشون بیشتر از سن و سال این دولته .

باید قوانین رو درست کنیم . نسبت دادن اختلاس به اصولگراها اگر عقده شمارو جواب می ده ، بگو تا صبح بگو

وضعیت اقتصاد این مملکت ، با توجه به وضعیت اقتصاد جهان و همچنین طرح هدفمندی یارانه ها و ... ثبات داره .

اون اصلاح طلب های عزیزت اگر خیلی هنر داشتند ، یه برنامه اقتصادی ارائه می دادند نه اینکه انرژی هسته ایمون رو هم لو بدند که اینقدر فشار روی مردم بیاد .

این مجلس که ضعیف هست ، شکی درش نیست از نظر بنده البته . ولی مجلس اصلاح طلب ها چیکار کرد مگه ؟

دزدی های میلیارد میلیارد ، نتیجه اشرافیت گرایی بعضی هاست . . . کسایی که توی 16 سال اینقدر پیچوندن این مملکت رو که فکر کردند تا ابد براشون می مونه .

ولی ملت ایران ، بعد از اینکه ریاشون رو دید ، 3 تیر رو آفرید و همچنان بهش افتخار می کنه .

انشاالله اسفند هم کسایی رو می فرستیم مجلس که پایداریشون بر اصول اسلامی لقلقه زبانشون نباشه و به وقت عمل از آبروشون برای اسلام بگذرند .

یا علی
زنده اند مردان حق (580171) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۲۲:۱۵:۳۲
جالبه که زمان رئیس جمهوری آقای خاتمی جناح مقابل (صدا و سیما، روزنامه کیهان، .......) مدام می گفتن که مشکل مردم آزادی بیان و حقوق مدنی نیست که دولت روی آن کار می کند و مشکل مردم نون شب است!! حالا این دوست عزیز فرمودن که اصول گراها که هم و غمشان! نون شب مردم بود آسیب جدی به اقتصاد مردم زده اند. عجب، دور زمانه چطور حقایق را برملا می کند. (580271) (moderator22)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۷ ۱۶:۵۴:۲۱
سلام
خدا کنه هرچه زودتر پرونده کوی دانشگاه هم علنا خونده بشه، پرونده کهریزک و ... هم خونده بشه. (578373) (moderator4)
 
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۲۱:۰۸:۱۳
به نام حق

شما غصه نخور به اونا هم داره رسیدگی میشه .

اللللللللللللبته که خائنین به این مملکت هنوز محاکمه نشدند ، دختر بعضی ها بعد از 2 سال هنوز داره قوه قضاییه به اون عظمت رو سرمی دونه ولی متخلفان کهریزک محاکمه می شند .

وقتی با شکایت آقایان فتنه گر ، کسایی مثل حسین شریعتمداری چند بار کشیده میشند دادگاه ، وقتی حسین قدیانی به خاطر یه نامه ، کشیده میشه دادگاه ، وقتی توهین کننده به ف ... در سیم سوت ثانیه کشیده میشه دادگاه وقتی . . . آدم تعجب می کنه از کسایی که اینقدر تهمت می زنند به این نظام .


یا علی
زنده اند مردان حق (580180) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۰۷ ۱۷:۴۸:۲۲
عالی و حیرت آور است (578451) (moderator4)
 
لي لا
Europe
۱۳۹۰-۱۰-۰۷ ۱۸:۱۴:۰۷
نكته مهم كه از گزارش فوق بايد ذكر مي شد اينكه:
عواملي از عناصر بيگانه در مورد فجايع بازداشتگاه كهريزك دست داشتند كه اين عناصر از سالهاي قبل به همين منظور در قوه قضاييه و نيروهاي نظامي و انتظامي رخنه كرده و باعث هتك حرمت نظام شدند (578509) (moderator4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۷ ۱۸:۳۴:۳۲
بسمه تعالي
اگر در مورد آقاي خاتمي انقدر مطمئن هستيد، كه خائن است پس چرا اجازه نشريه و .... را به وي مي دهيد؟؟؟؟!!!!!!!!!! (578549) (moderator4)
 
پيام
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۰۸:۳۱:۰۷
نگران نباش دوست عزيز
آستانه تحمل دوستان انقدر بالاست كه آن نشريه را هم نيامده بستند.
ضمنا از نظر من كه گزارش بيطرفانه بود و اصلا يك سويه نبود!!!! شما چطور؟ (579329) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۷ ۱۹:۱۰:۱۴
... گزارش حمله به کوی دانشگاه هنوز قرائت نشده؟ (578617) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۷ ۱۹:۱۴:۲۵
خوب است نتايج كهريزك هم منتشر شود (578623) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۷ ۲۲:۲۸:۵۷
آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا؟
به نظر من می باست زودتر منتشر می شد این گزارش (578938) (moderator19)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۷ ۲۲:۵۹:۴۴
این قبیل غرض ورزی های سیاسی از سر عقده گشایی است. نتیجه این کارها هر چه باشد به ضرر نظام است زیرا باعث ایجاد اختلافات عمیق در بطن جامعه شده و کشور را در مقابل تهدیدات خارجی ضعیف می کند.
اصلاح طلبان هرچه باشند به قطع و یقین خواستار سرافرازی اسلام و انقلاب هستند فقط طرز فکر آنها در این جهت متفاوت است ولی به هیچ وجه نمی توان آنها را به بیگانگان منتسب کرد.
فردی مثل "سید محمد خاتمی" یا دیگرانی که نام برده اید خدماتی به اسلام و انقلاب کرده اند که در نوع خود بی نظیر است. (578998) (moderator22)
 
عباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۷ ۲۳:۱۲:۵۲
این گزارش از نظر حقوقی و علمی ارزشی ندارد چون تهیه کننده گان ان پ بیطرف نیستند پس از نظر حقوقی اشکال دارد و از نظر علمی هم اصل تحقیق اشکال دارد چون سو نگری و طرفداری (bias) قطعا در نتیجه گیری انها وجود دارد و عجیبتر انکه بدون صحبت با نامبرده گان و گوش دادن به جوابهای انها نتیجه گیری کرده است (579016) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۰۷ ۲۳:۵۵:۴۷
من نمی فهمم چه دلیلی دارد اینقدر مساله طرفداران یک گروه و سوالی که در ذهنشان شکل گرفته بود را به این سختی پاسخ دهیم و اینهمه آسمان ریسمان ببافیم؟ امسال در روسیه هم انتخابات شد و صدهزار نفر آمدند در خیابان و به نتایج اعتراض کردند، اما کسی آنها را خس و خاشاک و وابسته و مخملین نخواند، و تازه آقای پوتین گفت که این نشانه دموکراسی در کشورمان است و ما به این اعتراضات گوش می دهیم. (579071) (moderator22)
 
ستاره
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۰۰:۱۰:۴۹
در جواب تمام عزيزان هموطني كه قضاياي كوي دانشگاه و كهريزك رو مطرح كردند، عرض ميكنم. اگه من به احمدي نژاد راي دادم دليل نميشه كه از تخلفات اون يا هر ارگان ديگه اي طرفداري كنم. يادمون باشه همه مون بايد ايرانو بسازيم حتي اگه پدرمون يا فرزندمون تخلف كنن بايد باهاش برخورد كنيم ولي نذاريم خانواده مون از هم بپاشه چون امروز دشمن منتظر دعواي ماهاست.
همدل باشيم تا ظهور آقا ... (579086) (moderator22)
 
علی جانباز 45٪بسیجی وخانواده شهید ودوجانباز
Latvia
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۰۰:۲۴:۵۸
آقای توکلی شما بعضا"مواضع درست وبه حقی می گیرید که منجربه فیلترشدن این سایت هم شده است .آن مواضع جای تشکر دارد.ولی دربرابر این گزارش درپیشگاه خداوند مسئولی. روزحساب رادرنظر بگیر بعنوان یک نماینده تاثیر گزار بایدپاسخگوی بندبند این گزارش باشی.این بهانه که شما درتهیه این گزارش دخالتی نداشتید درپیشگاه خداوند وملت پذیرفت نخواهدشد.شما ودیگر نمایندگان با اعتراض صف خود را جدا کنید. (579100) (moderator22)
 
قاسمی
United States
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۰۰:۳۰:۱۱
گزارش بسیارجامعی بود عبدالحسین روح الامینی پدرمقتول محسن روح الامینی اسوه بصیرت است چون به خاطرخداوحفظ نظام ازخیلی چیزهاگذشت
گذشت خصلت صابران هست ولی متاسفانه عده ای دایه ی دلسوزترازمادرشدند وکهریزک کهریزک میکنند
خداوند همه رابه راه راست هدایت کنه (579112) (moderator22)
 
احمد
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۰۱:۰۹:۵۷
به نام خدا میگویم تا از وسوسه شیطان وغلبه ی حب وبغض درامان باشم. به طور مفصل این عریضه را خواندم مثل اینکه حتی اگر بخشی از مردم بخواهند وقایع انتخابات 88را فراموش کنند بعضی هانمیخواهند رضایت بدهند و مدام سعی دارند مته به خشخاش بذارن.اما سخت در اشتباهند چه عامدانه وچه از سرنادانی وناآگاهی از شرایط پیرامون وداخل کشور.
چند نکته در جواب نویسندگان این عریضه:
1. عضو خانواده شهیدم وبه موسوی رای داده ام . اهل خوزستانم واز قضا رابط ستادیکی از شهرستانها با اهواز بودم .

2. تهیه کنندگان عریضه به طور موذیانه سعی کرده اند به هرنحوی آقای خاتمی رانیزمتهم و هم ردیف با موسوی جلوه دهند.
اما آقایان دراشتباهید.اولا خاتمی تا چند روز مانده به ثبت نام برای اومدن خودش تبلیغ میکرد ویکی از رقیبها به حساب می اومد.
دوما خاتمی از اولین کسانی بود که از جناح مخالف نتیجه انتخابات را پذیرفت وبیانیه داد.و خود را مخالف قانونی احمدی نژاد معرفی کرد.
سوما آنطور که تهیه کنندگان عریضه آورده اند خاتمی باید حداقل مثل آن دو محصور میشد چه در خانه چه در زندان.
لذا آقایان من هیچ وقت باور نمی کنم که خاتمی با بیگانگان همدست شده باشد برای براندازی نظام. امثال خاتمی ها هاشمی ها و بهشتی ها سرمایه ی نظامند پس آب را گل نکنید
3. با توجه به تهدیدات روزافزون خارجی ومعضلات ناشی از بی برنامگی و سیاست های غلط اجرایی در داخل بهتر است آقایان به اختلافات جناحی مخصوصا وقایع گذشته دامن نزنند تاشاید مشارکت حداکثری درانتخابات پیش رو مقداری ازبار تهدیدات خارجی کاسته وامید به بهبودی اوضاع داخلی بیشتر شود.
حقیقتا قصد شرکت در انتخابات مجلس را نداشتم اما باتوجه به توصیه امثال خاتمی و علی مطهری تا اکنون دوستان سرخورده را تشویق به شرکت در انتخابات می کردم اما این عریضه ی یکطرفه مرا مردد و مایوس کرد.

4. من وخیلی از مردم که به موسوی وکروبی رای دادند موافق خرابکاری نیستیم .اما آقایان اگر فردای انتخابات احمدی نژاد به مردم توهین نمیکرد هیچگاه اعتراضات کش پیدا نمیکرد.آیا به این طرف قضیه هم نگاه کرده اید؟
پس برای رضای خدا وآرامش وآسایش ایران وایرانی بیاییم علی وار قضاوت کنیم و از خودگذشتگی وانصاف دررفتار گفتار وکردار داشته باشیم. (579181) (moderator22)
 
Latvia
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۰۱:۴۴:۵۲
دوستان عزیز یک نگاهی به رای های کامنت ها بکنید تازه اینها قابل انتشار بوده اند. من این فصایی که موقعیت ها را مشخص می کند می پسندم و می تواند مسیر واقعی دمکراسی را نمایش دهد تردیدی نداشته با شید که بنا بر سنت الهی روزی با واقعیت جامعه روبرو خواهیم شد از هر جایی می توان جلوی اشتباه را گرفت من شبانه روز به درگاه خداوند دعا می کنم (579198) (moderator22)
 
بعله
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۰۴:۵۶:۱۷
جالبه نزدیک انتخابات گزارش مربوط به حوادث دو سال پیش خوانده می شود و چندبار هم اسم آقای خاتمی می آید.
حالا این گزارش رو جهت اطلاع نماینده ها خوندین، دیگه رسانه ای شدن و صدبار از تلویزیون پخش کردن(با تاکید بر اسم خاتمی) چه لزومی داره؟
جز اینکه طرفدار های موسوی و کروبی جری می شن؟ (579242) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۰۸:۳۰:۰۲
سلام

پس نقش آقای احمدی نژاد چی شد ؟!
اتهام های بی سند و مدرک ایشان جلوی انظار 50 میلیون ایرانی و حداقل 500 میلیون غیر ایرانی . اگه سند داشت 1000 بار تاحال رو کرده بود
مدیریت بسیار ضعیف و ناکارامد وزارت کشور و ... دهها مورد ریز و درشت دخیل دیگر که نگفتید
حرفهای شما قبول فرضا هم درست اما چون در گزارشتان از موارد فوق خبری نیست بی طرفی شما بدجوری زیر سئواله واقعا چقدر میشه روی حرف قضاتی که بی طرف نیستن حساب باز کرد حداقل یه نوک سوزن بخودتون می زدید بعد جوالدوزی به قطر نیم متر دیگران (579327) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۰۸:۵۵:۱۶
اقا ما كي مي خوايم بفهميم خراب كردن چهره هاي سياسي در مملكت ما خوب نيس....چون چهره هاي ما عالمان ديني نيز هستند با خراب كردن چهره ها در واقع اعتماد مردن به دين رو از بين مي بريم ......نكنيد اين كارار رو نكنيد دست از سر يكنفرم كه هنوز در موردش حرقي زده نشده ( جناب خاتمي) انقد بي پره و بدون حضور خودشون واسه توضيح حرف نزنيم (579353) (moderator22)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۰۹:۰۳:۵۵
از گزارشي كه برامده از مجلسي باشد كه قريب به اتفاق نمايندگان آن نمايندگان واقعي مردم نيستند اين نمايندگان بدانند در جايگاه غصبي قرار گرفته اند و زماني بايد پاسخگوي حق الناس باشند (579367) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۰۹:۴۶:۴۸
lمشکل مملکت ما اینه که توی همه کارها یک طرفه قضاوت میکنیم وهمیشه یه یک امریکای و غیره وجود داره که عامل باشه . نگاه نمیکنیم ببینیم چه کار کردیم اون اتفاق افتاده . این گزارش هم مثل بقیه کارهای این مجلس سیاسی هست متل حقوق مادام العمر و غیره (579411) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۰:۲۹:۰۹
آقايان اگر غرض ندارند گزارش كوي دانشگاه و كهريزك را هم مانند اين گزارش مطرح و باطلاع مردم برسانند چون در اين دو مورد آخر پاي خيلي افراد به اين پرونده ها باز ميشود امكان ندارد مطرح شود (579467) (moderator22)
 
احسان
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۰:۵۹:۲۸
درود و سلام بر سید بزرگوار و نجیب جناب اقای دکتر سید محمد خاتمی و بر اجداد شریفش . داشتن کمی انصاف در مورد خدمات گذشتگان از جوانمردی است. (579520) (moderator22)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۱:۳۰:۲۳
اگر به افرادي که متهم شده اند اجازه داده شود در رسانه از خودشان دفاع کنند، و شفاف سازي شود هم خداوند راضي مي شود و هم مردم. (579575) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۱:۵۴:۰۹
نمي دانم لبخندم را چگونه نشان دهم

متن گزارش به هيچ وجه لحن كميسيون اصل 90 نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي نيست
(579611) (moderator22)
 
پژمان
United States
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۲:۳۶:۴۲
خاتمی هاشمی فرزندان این اقلابند .نظریه مجلس نمیتواند درست باشد اونم تو فضایی اطلاعاتی قویی که حتی برای کاندید شدن شوراهای اسلامی شهر اینقدر نظارت وجود داره .یادمون نره در دوران خاتمی بود که پرونده قتل های زنجیری بسته شد .همین هاشمی اگه نبود سرنوشت جنگ معلوم نبود چی میشد.چرا اینقدر کوتاه فکر تفسیر می کنند من نمیدونم .خدایا هرکی که حقه رو پیروز و دروغ گو ها رو رسوا فرما آمین (579670) (moderator22)
 
سید حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۳:۳۱:۴۴
با اینگونه یکطرفه به قاضی رفتنها، در آینده ای نه چندان دور باید با چراغ به دنبال عدل و انصاف گشت. خدایا کمک کن که بتوانیم تشخیص دهیم حق و باطل را و اگر نمیتوانیم به حق عمل کنیم حداقل در مقام مخالفت با آن بر نیاییم.یادآوری اینکه کثرت دلیل بر درستی وحقیقت نیست که بسیار خوانده ایم که "اکثرهم لا یفهمون" (579734) (moderator22)
 
وحيد
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۳:۴۴:۱۰
با عرض سلام
بسيار خوشحالم كه تنها سايتي هستيد كه نظرات همه طرف را درج مي كنيد از شما بسيار ممنونم
اما در مطلبم را با چند سوال شروع مي كنم
1-آيا بنظر شما اين عدالت است كه يكطرف هر مي خواهد در اين دو سال به طرف ديگر نسبت مي دهد اما اجازه پاسخگويي نميدهد و جالب اينكه از طرف مقابل هم توقع اظهار نظر دارد
2-اگر آقاي خاتمي اينهمه جرائم را انجام داده پس چرا مجازات نمي شود حداقل وقتي دستگير شود شايد بتواند اجازه داشته باشد از خود دفاع كند
3-آيا شما به قضاوت مردم اعتقاد داريد ؟
بنظر من نمي توان پرسش مردم را از ذهن آنها پاك كرد بايد به آن پاسخ داد چيزي كه متاسفانه در اين 2 سال انجام نشد . يادتان مي آيد در شبكه 3 برنامه اي تحت عنوان (اگر اشتباه نكنم ) ديروز امروز و وفردا برگزار مي شد و از دو طرف دعوت بعمل ميآمد در يك برنامه زنده با هم مناظره داشته باشند وجالب به اذعان خود آقايان يكي از پر بينننده ترين برنامه آن موقع بود چرا قطع نشد .بنظر من جواب مشخص دارد وجواب آن ... است .
چطو ر توقع داريد اصلاح طلبان بيايند كه در يك گزارش تمامي جرائم ممكن را به آنها نسبت مي دهيد و بعد جالبتر بخاطر عدم شركت و ارائه ليست آنها را شماتت مي كنيد آقايان در يك كلام اين راه درست نيست شايد با هزار ان روش بتوانيد ظاهر قضيه را درست كنيد اما پرسش ذهن مردم را بايد پاسخ قانع كننده بدهيد
در پايان پيشنهادي دارم اگر سايت شمامي تواند يك نظر سنجي بگذارد تا ميزان مقبوليت مردم از اين نحوه برخورد را بسنجد
با تشكر و سپاس و در يك كلام ما عاشق اين وطن ، نظام و رهبريم
يك اصلاح طلب (579751) (moderator22)
 
حق بنده
Latvia
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۴:۳۲:۲۳
بی تردید در انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 فتنه بزرگی رخ داد ودشمنان نظام مقدس اسلامی ومغرضان وجاهلان از درون وبیرون سهم بسزایی را در دامن زدن به آتش این فتنه ایفا نمودند ولی :
اگر در میان هر هیاهو وسر وصدا ویا هر کش مکشی از هر کسی حقی ضایع شود یقینا همه افراد وگروه های ذی ربط در روزی که از دریافت پاداش ومکافات عمل گریزی نخواهد بود در محضر خداوند به داد خواهی ودادستانی فراخوانده خواهند شد وحتما به نتیجه عمل خویش چه خوب یا چه بد خواهند رسید . ترس ما می باید از نتیجه ی بد وهولناک آن روز باشد .
همه ی کسانی که معصوم ومتصل به وحی نیستند اگر پایبند به قواعد واصول اسلامی هستند نباید با دچار شدن در هر کش مکشی خود را تزکیه شده ومبرا از هرگونه خطا وگناه ویا حق مطلق بدانند ونباید خصوم ورقبای خویش را باطل مطلق معرفی کنند زیرا با این کار خود را بجای خدا نشانده خواسته یا نا خواسته شریک خدا شده اند ، ویقینا مومنان می دانند نتیجه این کار چیست .
بیم از دست رفتن هرچیز تحت هر مسمایی که باشد هرگز نباید ما را دچار افراط وتفریط نماید واز نتیجه هولناک وماندنی روز جزا غافل سازد .
یقینا در همه ی دورانها عده ای یا جمعی بخاطر منافع در پی پیاده کردن باطل وزدودن حق بوده وهنوز هم هستند ولی برای شناخت وبه محازات رساندن این خاطیان ، افراط وتفریط وشتاب حق را با باطل درهم می آمیزد وافراد ذیربط را مسلما به دام شیطان می افکند ودچار مهلکه می نماید . خداوند در قران کریم در خطاب به مومنان می فرماید : " یا أیها الذین آمنوا کونوا قوامین لله شهداء بالقسط ولا یجرمنکم شنآن قوم علی ان لا تعدلوا ، اعدلوا هو أقرب للتقوِی واتقوا الله ان الله خبیر بما تعملون " .( سوره مائده ، آیه 8 )
---------------
مربوط به موضوع با لا :
گذارش کمیسیون اصل 90 که بمنزلت یک تحقیق وتفحص است می بایست فقط به ذکر واقعیتها وحقایق کشف شده می پرداحت واز دادن هرگونه شعار خود داری می نمود وقضاوت را به دستگاه قضایی واگذار می کرد .
چرا دستگاه های نظام مقدس اسلامی که می باید تلاش کنند مو به مو مقید به احکام دین مبین اسلام واجرای این احکام باشند پس از گذشت بیش از 30 سال از عمر مبارک این نظام الهی هنوز احساسات را با قضاوت وداوری درهم می آمیزند ؟؟؟!!! (579792) (moderator22)
 
Sweden
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۴:۵۳:۰۷
مطهری : «گزارش کمیسیون اصل ۹۰ یک طرفه و تعصب آلود بود و بیش از آنکه گزارش کمیسیون اصل ۹۰ باشد گزارش شخص آقای فدایی بود من با این کارها مخالفم و از هیئت رئیسه مجلس گله دارم که چرا اجازه قرائت چنین گزارشی را داد.» (579825) (moderator22)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۹ ۱۵:۳۲:۲۸
آقاي علي مطهري همانند پدر بزرگوار و فرزانه و متفكرش انساني خداجو و حق طلب است . تلاش وافري دارد حق را بشناسد وقتي حق را شناخت دورويي و نفاق نمي كند و حق را مي گويد گرچه به زيانش باشد(و اين در كلام مولا علي ع از نشانه هاي مومن است)... ايشان فردي خردمند و معتدل است بنابراين نادان نيست زيرا مولا علي ع در نهج البلاغه مي فرمايد الجاهل مفرطا او مفرطا ( مفرطا دوم با تشديد را و فتح حرف ف..) .. ايشان به نظر من از عماريون زمان هستند.. دفاعشان از جايگاه ولايت بر اساس عقل و منطق و استدلال است نه شعار و نفاق...
من از هواداران اصلاحات هستم اما ايشان را ذخيره اي براي انقلاب مي دانم و گزينه مناسبي براي رياست جمهوري دوره بعد. (580901) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۵:۳۶:۱۴
هیچ حرف جدیدی نداشت. خیلی شعار گونه و یک طرفه است.
از منظر برنده زور آزمایی آمده یک حرفهایی زده که مورد پذیرش من به عنوان یک شهروند نیست. (579870) (moderator22)
 
ابوالفضل
United States
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۶:۰۶:۴۸
با عرض سلام و احترام
ضمن خسته نباشید به تهیه کنندگان این گزارش نباید از نظر دور داشت که بسیاری از مواردی که به عنوان جرم قلمداد شده است اقدامات طبیعی قبل از هر انتخابات است.
درنتیجه هماهنگی ها و لابی ها یک فرایند طبیعی است کما اینکه ریاست وقت هم اینگونه اعمال را انجام داده و رییسان آتی نیز انجام خواهند داد.
در اصل لازمه هر انتخاباتی تکیل ستاد ها مختلف و هماهنگی های زیاد است و این نباید جرم قلمداد گردد.
واقعیت این است که دشمن در صدد سو استفاده است از هر کس و هر چیز به هر بهانه! مهم نیروهای معهقد داخلی هستند که نباید اجازه این سو استفاده را بدهند . واقعیت این است که اگر شمارش آرا درست و طبیعی به مانند تمام انتخابات با مکث و گذشت منطقی زمان به مردم ارایه می شد شاید چالش فردای انتخابات و قضایای بعد هرگز پیش نمی آمد.
متاسفم که باید بگویم انتخاباتی که کمر دشمن را خم کرد و برای برقراری روابط بیشتر به التماسشان انداخت با سود رفتار های همه ما به جایی رسید که توانست سواستفاده کند و ارزش مشارکت مردم را نیست کند.
(579908) (moderator22)
 
سید عرفان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۶:۱۹:۲۹
سلام
خوبه یک نگاهی هم به نتایج نظرات کاربران داشته باشیم
حضرت اما خمینی (رض) فرمودند : میزان رای ملت است
نفرمودند میزان رای خانه ملت است
اینقدر مجلس ما ضعیف و نهیف شده که نماینده مردم را در خانه ملت کتک میزنند و بعد ......................... (579924) (moderator22)
 
mihan
United Kingdom
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۷:۲۶:۰۹
اگر افراد و گروه‌ها را از قطار انقلاب پياده كنيم و بگوييم ما انقلابي واقعي هستيم و بقيه منحرف هستند, باعث هتك حرمت نظام و بن بست آن
می شود؟
باید از قدرت سیاسی بالاي برخوردا ر باشيم (579976) (moderator22)
 
جوان
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۷:۴۰:۱۸
گزارش پيرامون كهريزك و كوي دانشگاه پيشكش...
گزارش تحقيق و تفحص از نحوه واگذاري مخابرات چي شد ...گزارش در مورد تحقيق و تفحص از آستان قدس رضوي چي شد.... گزارش راجع به تحقيق و تفحص از صدا و سيما چي شد... و صدها گزارش ديگه ...
واي به حال نمايندگان (اشباح الرجال) ... و برانگيخته شدن در محضر عدل الهي ... (579994) (moderator22)
 
Sweden
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۸:۰۹:۰۳
سخنی با فرزندان ویا نزدیکان تماینده گان مجلس وسردامداران قوه قضائیه : عزیران نزدیک با مقامات : من ، شما وهمه گان دربرابر اجتماع ومردم وظیفه اخلاقی وجدانی داریم تا مسولیت در شنیدار ، گفتارورفتارمان را رعایت کنیم ویا بقولی فرهیخته ای درنظر داشته باشیم که : انکس که حقیقت را تمیداند بیشعور است وانکه میداند وکتمان میکند خیانتکار پس وظیفه ماست تا ازمقامات کشورمان (که شما بانها نزدیکید ) سوال کنیم که :مگر از تماسهای خاتمی درخارج ازکشور خبرنداشتید ؟مگر کسانی که درکشور کاندید میشوند مورد تائید شورای نگهبان نیستند : مگر همین اقای جنتی که درهمین نماز جمعه درچند سال پیش نگفت که بیست میلیون دلار به خاتمی واصلاح طالبان ازطرف امریکا پرداخت شده ؟ خوب چرا اینا با اینهمه مدرک دستگیر نشدند ؟ بنا براین انچه این محترمین میگویند یا درست است و«اســـــــــــناد » ان را دراختیار دارند پس باید این خائیین به مردم وکشور را قبل ازاینکه اینهمه خسارت مالی وجانی وزندان وکهریزک بمردم وکشور تحمیل کنند دستگیرمیکردند پس باید بخاطر این کوتاهی حداقل(حالا ما دستمان به جائی بند نیست وکسی بحرف ما گوش نمیدهد ) شما سرزنشتشان کنید . با مهر واحترام شما وهمه (580014) (moderator22)
 
احمد
Canada
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۸:۱۳:۰۰
این بنیادهای آمریکایی و اروپایی شناخته شده و تویتر و فیس بوک و شبکه و ... مگر همین نقش را در مصر و تونس نداشتند و باعث تغییرات نشدند؟ پس چرا از نتایج تغییر و تحولات اینقدر خوشحال شده ایم؟ افراط در انداختن تقصیر همه چیز به گردن آن ها چیزی بیش از ساده لوحی است. (580017) (moderator22)
 
کامیار
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۸:۳۱:۳۶
با سلام

نگاه های یکطرفانه و از سر تعصب مشکلی را حل نمی کند. باید اولویت اول همه ما این باشد که برای این گسستی که در جامعه از سال 88 پدید آمده چاره جویی کنیم و گام اول در این مسیر نگاه منصفانه و واقع بینانه است. من هم به عنوان یک ایرانی نظر خود را می گویم شما هم نقد کنید:
1. تردیدی نیست که دشمنان همواره به دنبال توطئه و ایجاد شکاف و سوءاستفاده از گذرگاه های مهم هستند و هر انتخاباتی را به عنوان یک پتانسیل مهم در نظر می گیرند. انتخابات سال 88 هم از این مساله مستثنی نبود.
2. انتخابات 88 به دلیل سیاستهای مساله ساز آقای احمدی نژاد در حوزه های داخلی و خارجی از قبیل سیاستهای اقتصادی، درگیرشدن با بخشی از نخبگان سیاسی و فکری کشور، موضع گیری های افراطی در سیاست خارجی و ... حساسیت خاصی داشت و هر دو طرف با شور و حرارت و تعصب کم نظیری خواهان حذف طرف مقابل بودند.
3. شورای نگهبان به عنوان یک مرجع انتخاباتی فراجناحی، در اقدامی کم سابقه از دایره بی طرفی خارج شد و بخشی از اعضای آن در علن از یک کاندیدا حمایت کردند.
4. رئیبس دولت از چند ماه قبل از انتخابات با صرف هزینه های زیاد و واریز وجود مختلف به حساب کارگران، معلمان و کارمندان، شبهه سوء استفاده از موقعیت و ایجاد شرایط نابرابر در انتخابات را ایجاد کرده بود.
5. در جریان تبلیغات انتخاباتی شور و هیجان و التهابی بیش از حد در جامعه ایجاد شده بود و این گونه بسیج اجتماعی معمولا در همه کشورها مشکلات و حاشیه هایی را در پی دارد.
6. مناظرات انتخاباتی که برای اولین بار به این شکل انجام شد با رفتار نامتعارف آقای احمدی نژاد از دایره نقد سیاستهای یکدیگر خارج شد و ضمن ایجاد واکنش در طرف مقابل، کینه هایی را در افرادی که غیابا متهم شده بودند برانگیخت.
7. بخش زیادی از رسانه های متعلق به بیت المال و در راس آنها صدا و سیما به شکل مستقیم و غیرمستقیم از دایره بی طرفی خارج شده و باعث ایجاد حس مظلوم واقع شدن در یک طرف شدند.
8. پس از برگزاری انتخابات، اعلام نتایج انتخاباتی با این حساسیت و حاشیه ها، به بدترین شکل ممکن انجام شد و شبهه های زیادی را ایجاد کرد.
9. طرف های معترض به نتایج به دلیل این که مرجع رسیدگی کننده یعنی شورای نگهبان از ابتدا اراده خود مبنی بر عدم بی طرفی را به نمایش گذاشته بود احساس می کردند رسیدگی عادلانه به شکایت آنها صورت نخواهد گرفت. بنابراین نیاز به مرجعی خاص و فراتر از شورای نگهبان برای رسیدگی به مساله وجود داشت.
9. به دلیل این که بخشی از موارد مورد اعتراض کاندیداهای معترض اصولا به عنوان دلایل خدشه دار بودن انتخابات محسوب نمی شود ( از قبیل سوء استفاده دولتمردان از اموال بیت المال، نحوه ارسال برگه های آراء، وضعیت برخورد با ناظران کاندیداها، ایجاد مشکل برای ستادها و قطع ارتباطات آنها و ... ) از سویی و این که مرجع برگزار کننده و نظارت کننده هر دو میل و خواسته واحدی در انتخابات داشتند از سوی دیگر، طرف های معترض احساس می کردند که امکان گرآوری دلایل خیلی مستند را نداشته اند.
10. حال برمی گردیم به بند اول یعنی تلاش دشمنان جهت توطئه. این مساله کاملا مورد تایید است اما به نظر بنده نمی توانیم بگوییم جمعیت میلیونی که بلافاصله بعد از اعلام نتایج به خیابان آمد همه عامل توطئه دشمن بودند که اگر اینگونه باشد که دشمن بتواند در فاصله بسیار کوتاهی سه میلیون را در تهران به خیابان بیاورد که خدا باید به دادمان برسد. مردم با توجه به فضایی که ایجاد شد اعتراض داشتند و چون ما نتوانستیم مدیریت درست بنماییم و مردم را متقاعد نموده و رسیدگی قانع کننده به عمل آوریم، دشمن از فرصت سوءاستفاده کرد و عناصر نفوذی خود را وارد صحنه کرد. اگر مردم اعتراضی داشتند و خواهان رسیدگی به حقی بودند که تصور می کردند ضایع شده، دلیل نمی شود هر اتفاقی افتاد آنها را متهم کنیم عامل بیگانه بوده اند.
11. این که بگوییم سران معترضین از قبل با دشمنان خارجی هماهنگ بودند و هدف براندازی داشتند دور از انصاف است. آنها اعتراضی داشتند و باید به شکل منصفانه به اعتراض آنها و دلایلی که داشتند رسیدگی می شد. اگر آنها با دشمنان هماهنگ بودند و هدف براندازی داشتند جمعیت میلیونی تظاهرکننده را به مراکز سیاسی هدایت می کردند و واقعا امکان مقابله با چند میلیون تظاهرات کننده نبود. سران معترضین داعیه براندازی نداشتند و حتی هم اکنون هم ندارند.
12. اعتراضی که به سران معترضین می توان وارد کرد عدم تلاش کافی برای رایزنی با مراجع سیاسی کشور، عدم تلاش کافی جهت جلوگیری از سوءاستفاده دشمنان و نفوذ عاملان آنها و عدم موضع گیری صریح در قبال سوءاستفاده کنندگان از شرایط است.
13. اگر واقع بین باشیم گرچه صورت ظاهری اعتراضات رفع شده است، اما تعداد قابل توجهی از مردم و نحبگان کشور همچنان اقناع نشده و دل آزرده و ناراضی اند. عملکرد آقای احمدی نژاد در دو سال اخیر آنها را بیشتر بر محق بودن نظراتشان مصمم کرده است. اگر میخواهیم این فضا را بزداییم و با هم آشتی کنیم، راه حل آن انتشار گزارش هایی مثل گزارش ذکر شده نیست. باید به واقع نگری، انصاف و گذشت بازگردیم تا شاید بتوان کشور را از شرایط فعلی نجات داد.
إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبِيلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ ... (580035) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۱۱ ۰۹:۴۹:۱۶
خیلی خیلی عالی بود . مطالب مهم بیان شده و نظرات کارشناسی بود . (583258) (moderator19)
 
رضا
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۱۹:۲۷:۲۹
گزارش خوبی بود اماازقدیم گفتند یک سوزن به خودت بزن یک جوالدوز به دیگران. باید برای جلب اعتماد مردم اشکالات جناح مقابل راهم گفت وبقیه تحقیق وتفحص هارا منتشرکرد. (580064) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۲۱:۱۷:۰۳
چرا در این گزارش از ارتباط و سابقه سرکرده فتنه سبز در شبکه صهیونیستی فراماسونری چیزی نگفته اند؟ در اینتر نت جستجو کنید مطالب حیرت آور و مستندی موجود است. (580191) (moderator22)
 
علي
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۲۱:۳۴:۱۵
با سلام اقايان نماينده اين بداخلاقيها كه نماينده عاليرتبه دولت توي گوش چند صد هزار نفري نماينده يك شهر ميزند چه توجيهي دارد (580213) (moderator22)
 
عمار
۱۳۹۰-۱۰-۰۸ ۲۳:۱۷:۳۵
مدارکتون رو نشون بدین. آیا این شرط انصاف و آزادمرد بودنه؟ خداوکیلی درسته بدون اینکه یک مدرک ارائه کنه؟ (580329) (moderator22)
 
محسن
۱۳۹۰-۱۰-۰۹ ۰۰:۴۷:۲۲
انصافا اسم خودتون رو هم میذارید رسانه بی طرف و منصف
سایت الف ما حداقل از شما یه کوچولو انتظار شرف داشتیم
ببخشید تا حالا چرا حوادث کوی دانشگاه 78 خوانده نشده!!!
کوی دانشگاه 88 چی شد؟؟؟
راستی دقت کردین ما تنها کشوری هستیم که همیشه داریم گذشته امونو اکار می کنیم!!!!!!!!!!!
(580411) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۱۰-۰۹ ۰۲:۱۴:۳۲
در واکنش به گزارش کمیسیون اصل نود مجلس پیرامون حوادث سال ۸۸ گه با عنوان "فتنه" نامیده شده، جمعی از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس هشتم اعلام کردند که این گزارش به یک تحلیل محفلی از حوادث و مسائل پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ شباهت داشت.

سایت خبرآنلاین در این‌باره نوشت: ۲۰ نماینده مجلس که عضو فراکسیون اقلیت هستند در نامه‌ای به علی لاریجانی، گزارش کمیسیون اصل نود از فتنه ۸۸ که امروز در صحن علنی مجلس قرائت شد را فاقد هرگونه اعتبار حقوقی و مبانی استدلالی خواندند.

متن نامه به این شرح است:

در جلسه روز چهارشنبه هفتم دی ماه مجلس شورای اسلامی گزارشی از سوی کمیسیون اصل نود قانون اساسی در خصوص تحلیل حوادث و پیامدهای بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ قرائت شد که صرف نظر از محتوای گزارش که فاقد هرگونه اعتبار حقوقی و مبانی استدلالی بوده و اساساً ارزش اظهار نظر ندارند، به دلایل زیر در مغابرت با قانون اساسی و آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی می‌باشد:

۱- به موجب اصل نود قانون اساسی «هرکس شکایتی از طرز کار مجلس یا قوه قضائیه یا قوه مجریه داشته باشد، می‌تواند شکایت خود را کتباً به مجلس شورای اسلامی عرضه کند. مجلس موظف است به این شکایات رسیدگی کند و پاسخ کافی دهد و در مواردی که شکایت به قوه مجریه یا قوه قضائیه مربوط است رسیدگی و پاسخ کافی از آنها بخواهد و در مدت متناسب نتیجه را اعلام نماید و در موردی که مربوط به عموم باشد، به اطلاع عامه برساند» آنچه به عنوان گزارش کمیسیون اصل نود در صحن مجلس قرائت شد و بیشتر به یک تحلیل محفلی از حوادث و مسائل پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ شباهت داشت هیچ ربطی به شکایت از طرز کار قوای سه‌گانه نداشته و اساساً خارج از وظایف کمیسیون اصل نود بوده و پرداختن کمیسیون اصل نود به موضوع خلاف قانون اساسی بود.

۲- با توجه به ماده واحده «قانون نحوه گزارش کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مصوب ۳/۹/۱۳۶۶» که مقرر می‌دارد «گزارش‌های کمیسیون اصل ۹۰ پس از ارائه به هیات رئیسه بدون رعایت نوبت در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد و در اولین جلسه علنی قرائت می‌گردد» قرائت گزارش مذکور که در دستور جلسه هفتگی مجلس قرار نداشت خلاف آئین‌نامه داخلی مجلس و قانون مذکور می‌باشد.

۳- با توجه به اینکه هیات رئیسه موظف است کلیه گزارش‌هایی که در جلسات علنی مجلس مطرح می‌گردد را قبل از ارائه و قرائت در صحن مجلس چاپ و در اختیار نمایندگان قرار دهد، عدم چاپ و توزیع گزارش مزبور بر خلاف آئین‌نامه داخلی تضییع حقوق نمایندگان مردم می‌باشد. لذا با توجه به موارد فوق، تغییر دستور جلسه و منظور نمودن ارائه گزارش یاد شده در دستور کار روز چهارشنبه ۷/۱۰/۹۰ مجلس، قرائت آن بدون چاپ و توزیع گزارش و خارج از نوبت و اصل پرداختن کمیسیون اصل نود به این موضوع خلاف قانون اساسی و قوانین مربوط بوده و از آنجا که این رویه موجب وهن مجلس می‌باشد، درخواست رسیدگی قانونی در این مورد داریم. لطفاً نتیجه امر را اعلام فرمائید. (580466) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۰-۱۰-۰۹ ۰۳:۲۲:۵۸
چه طور است که موقع خواندن گزارش حوادث کوی دانشگاه، میکروفون مجلس توسط عوامل خود جوش خاموش می شود ولی موقع خواندن گزارش بالا این اتفاق نمی افتد ؟! (580485) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۹ ۰۸:۳۵:۱۴
به قول دکترعلی مطهری که به حق بایداو مدرس مجلس هشتم نامیداین گزارش کاملا یکجانبه بود.وحرف اقای فدایی بودتایک گزارش بی طرفانه وازیک مرجع مستقل (580532) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۰-۱۰-۰۹ ۰۸:۴۳:۵۸
تا آنجایی که من اطلاع دارم کار کمیسیون اصل 90 رسیدگی به شکایات از قوای سه گاه است تا صدور بیانیه سیاسی.
(580540) (moderator22)
 
Georgia
۱۳۹۰-۱۰-۰۹ ۱۰:۲۳:۴۱
از اين گزارش خيلي متاسف شدم و واقعا حرف ها و اظهارات آقاي مطهري در خصوص اين گزارش درست است . متاسفانه گزارش خيلي بدي است و متاسفانه يك عده و گروه هستند كه در اين حوادث نقش اساسي داشته اند و آنها در حاشيه هستند و هر از چند گاهي هم موضوع را بيدار مي كنند براي اهداف خودشان .
اگر قران و عترتمان را مد نظر قرار دهيم و اين دو عامل را به عنوان سرمايه گرانبها در نظر بگيريم و پيروي كنيم هيچ وقت خطا و اشتباه نمي كنيم ولي .... (580607) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۰-۰۹ ۱۰:۳۳:۴۷
سلام به نظر من این گزارش قبل از اینکه دوستان انقلاب و نظام را خوشحال کند دشمنان نظام را شاد خواهد کرد همین گزارش 16 سال از عمر این انقلاب را که توسط 2 دولت اقایان هاشمی و خاتمی مربوط می شود را دوران براندازی و اماده سازی فتنه قرار داده
وگر نه خودتان می دانید که براستی هیچ دولتی بهد از انقلاب به اندازه دولت احمدی نژاد برای نظام هزینه نداشت (580615) (moderator22)
 
روح الامین
۱۳۹۰-۱۰-۰۹ ۱۱:۵۳:۱۳
ترسم نرسی به کعبه ای اعرابی... این ره که تو میرسی به ترکستان است

این گزارش صرفاً با هدف حذف تعداد اندک باقی مانده از اصلاح طلبان است تا افراد تند روی داخل و خارج مجلس بتوانند با قدرت بیشتری در انتخابات مجلس شرکت کنند و بعد از گذشتناز این مرحله حذف گروه راست سنتی در دستور کار است و قطعا پس از این مرحله نیز جریان حذف به رده های بالاتری کشیده خواهد شد. (580710) (moderator22)
 
حق بنده
Latvia
۱۳۹۰-۱۰-۰۹ ۱۲:۴۷:۱۶
بی تردید در انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 فتنه بزرگی رخ داد ودشمنان نظام مقدس اسلامی ومغرضان وجاهلان از درون وبیرون سهم بسزایی را در دامن زدن به آتش این فتنه ایفا نمودند ولی :
اگر در میان هر هیاهو وسر وصدا ویا هر کش مکشی از هر کسی حقی ضایع شود یقینا همه افراد وگروه های ذی ربط در روزی که از دریافت پاداش ومکافات عمل گریزی نخواهد بود در محضر خداوند به داد خواهی ودادستانی فراخوانده خواهند شد وحتما به نتیجه عمل خویش چه خوب یا چه بد خواهند رسید . ترس ما می باید از نتیجه ی بد وهولناک آن روز باشد .
همه ی کسانی که معصوم ومتصل به وحی نیستند اگر پایبند به قواعد واصول اسلامی هستند نباید با دچار شدن در هر کش مکشی خود را تزکیه شده ومبرا از هرگونه خطا وگناه ویا حق مطلق بدانند ونباید خصوم ورقبای خویش را باطل مطلق معرفی کنند زیرا با این کار خود را بجای خدا نشانده خواسته یا نا خواسته شریک خدا شده اند ، ویقینا مومنان می دانند نتیجه این کار چیست .
بیم از دست رفتن هرچیز تحت هر مسمایی که باشد هرگز نباید ما را دچار افراط وتفریط نماید واز نتیجه هولناک وماندنی روز جزا غافل سازد .
یقینا در همه ی دورانها عده ای یا جمعی بخاطر منافع در پی پیاده کردن باطل وزدودن حق بوده وهنوز هم هستند ولی برای شناخت وبه محازات رساندن این خاطیان ، افراط وتفریط وشتاب حق را با باطل درهم می آمیزد وافراد ذیربط را مسلما به دام شیطان می افکند ودچار مهلکه می نماید . خداوند در قران کریم در خطاب به مومنان می فرماید : " یا أیها الذین آمنوا کونوا قوامین لله شهداء بالقسط ولا یجرمنکم شنآن قوم علی ان لا تعدلوا ، اعدلوا هو أقرب للتقوِی واتقوا الله ان الله خبیر بما تعملون " .( سوره مائده ، آیه 8 )
---------------
مربوط به موضوع با لا :
گذارش کمیسیون اصل 90 که بمنزلت یک تحقیق وتفحص است می بایست فقط به ذکر واقعیتها وحقایق کشف شده می پرداحت واز دادن هرگونه شعار خود داری می نمود وقضاوت را به دستگاه قضایی واگذار می کرد .
چرا دستگاه های نظام مقدس اسلامی که می باید تلاش کنند مو به مو مقید به احکام دین مبین اسلام واجرای این احکام باشند پس از گذشت بیش از 30 سال از عمر مبارک این نظام الهی هنوز احساسات را با قضاوت وداوری درهم می آمیزند ؟؟؟!!! (580772) (moderator22)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۹ ۱۷:۳۱:۰۴
قضاوت کار سختی است ولی آقایان بدون مدرک و استدلال به دنبال اهداف خاصی هستند و می خواهند با این نوع کارهاخودرا موفق معرفی کنند و در خط رهبری ولی بدانند خدا از همه چیز آگاه است وروزی که دیرهم نخواهد بود به همه کارها رسیدگی می کند. (580997) (moderator22)
 
رضا
۱۳۹۰-۱۰-۱۰ ۱۰:۱۲:۱۶
لطفا گزارش کوی دانشگاه رو هم تهیه فرمایید (581759) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۰ ۱۰:۱۲:۵۶
به نظر من بااین حال انگار هنوز هم برخی از زوایای فتنه 88 مورد بررسی قرار نگرفته است (581761) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۱۰ ۱۰:۱۳:۲۰
این گزارش را باید فراگیرتر در بین مردم منتشر کرد (581762) (moderator19)
 
حق بنده
Latvia
۱۳۹۰-۱۰-۱۱ ۱۰:۵۰:۳۷
شکی نیست که فتنه سال 88 ساخته وپرداخته دشمنان قسم خورده ی نظام اسلامی بود که باهمدستی عوامل .. این دشمنان در داخل وغفلت ..بی بصیرتی.....
دلسوزان ووفاداران نظام اسلامی می باید پس از گذشت دو سال از این فتنه شوم به واقعیتها واکثر نهانهای آن پی پرده وبیشتر به منافع نظام وحمایت خالصانه از این منافع بپردازند وخود را از چنگال فتنه انگیزان که برای تحقق بحشیدن به منویات خصمانه ویا خائنانه خویش هر از گاهی به آتشهای خفته ی این فتنه دامن می زنند ، برهایند وهر اقدام وتلاشی را که به شعله ورکردن مجدد فتنه کمک می کند خیانت بزرگ بپندارند وبرای رسوا کردن هویت عاملان این اقدام وتلاش ، وبه مجازات رساندن این عاملان آنان را که به یقین دشمنان نظام اند بی محابا وبدون ترحم تحت تعقیب قانونی قرار دهند .
رواج یا ترویج تفرقه وفتنه میان خودیهای هر نظام وهر انقلابی بجز تضعیف نظام وانقلاب وتهی کردن آن از ارزشهای خود وچیره کردن دشمنان نتیجه ی دیگری نداشته وگناه نا بخشودنی است .
نباید هر از گاهی با رفتن به زمینه های فتنه ، فتنه گران اصلی را ، که ثابت کرده اند دشمنان قسم خورده ی نظام اسلامی هستند ، به وارد کردن صدمه ی مجدد به نظام وسوء استفاده بیشتر امید وار کرد ، وباید در این زمینه از حوادث مشابه تاریخ بخوبی درس عبرت آموخت . (583385) (moderator19)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.