نظر منتشر شده
۵۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 218860
فیس بوک، یک اتلاف وقت عظیم
بخش تعاملی الف - میلاد ذوالفقاری
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۱۸
فیس بوک [facebook] شبکه اجتماعی پر سر و صدایی است که از سایت های خبری و تحلیلی گرفته تا محیط های دانشجویی حرف از آن به میان است. پاسخ آیت الله العظمی مکارم شیرازی به سوال صادق زیبا کلام [استاد دانشگاه تهران و کارشناس مسائل سیاسی] مبنی بر حرام بودن اشتراگ گذاری مطالب در شبکه اجتماعی فیس بوک از سویی و از سوی دیگر اظهارات دولتمردان و پر رنگ تر اظهار نظر وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی در رفع فیلتر فیس بوک نیز بر اهمیت نشانه شناسی فیس بوک افزوده است.

استاد سعید رضا عاملی [رئیس مرکز پژوهش سیاست های فضای مجازی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران] کارکردهای شبکه های اجتماعی را نسبت به دیگر کشورها متفاوت می داند او درباره این تفاوت اینگونه توضیح می دهد: «ساختار فیس بوک مبتنی بر ارزش لیبرالیسم می باشد و ارزش های سیاسی و فرهنگی این نظام را دنبال می کند و به طور حتم جایگاهی برای توسعه قدرت نظام لیبرال دموکراسی آمریکا محسوب می شود.»

در فضای مجازی از فیس بوک بعنوان سومین کشور دنیا مطرح می شود و آن را بعد از چین و هندوستان بعنوان پرجمعیت ترین کشور دنیا می نامند، هر چند در آینده احتمال این هم می رود که از این دو کشور نیز جلوتر بزند و این هم به دلیل چند رسانه ای بودن، ارتباط آنلاین، گردش اطلاعات میان کاربران و اجتماعی بودن آن است.

در فضای مجازی از فیس بوک بعنوان سومین کشور دنیا مطرح می‌شود و آن را بعد از چین و هندوستان بعنوان پرجمعیت ترین کشور دنیا می نامند هر چند در آینده احتمال این هم می رود که از این دو کشور نیز جلوتر بزند و این هم به دلیل چند رسانه ای بودن، ارتباط آنلاین، گردش اطلاعات میان کاربران و اجتماعی بودن آن است.

اما فیس بوک در همین چند ویژگی خلاصه نمی شود و باید با یگ نگاه جامع و دقیق به این پدیده نوظهور پرداخت. در چند سال گذشته در ایالت متحده آمریکا مجموعه کتاب های [Popular Culture And Philosophy] در حال چاپ و انتشار است که توسط فیلسوفان و اساتید دانشگاه‌های آمریکایی نوشته می‌شود و به بررسی مبانی پیچیده و تئوری های فلسفی پشت پرده پدیده های نوظهور مثل فیلم سینمایی، و سریال‌ها می‌پردازن.

ما در اینجا به چند نمونه برای درک بیشتر اشاره می‌کنیم تا به عمق و ریشه فیلم ها و سریال ها بیشتر دقت نماییم برای مثال عنوان کتاب بررسی فیلم سینمایی ماتریکس اینگونه است [The matrix and Philosophy –welcom to the desert of the real /۲۰۰۲] یا برای فیلم سینمایی تلقین[اینسپشن] با بازی لئوناردو دی کاپریو این عنوان است [Inception and Philosophy-Idead to die for/۲۰۱۱ ]


اما نکته جالب این که فیس بوک نیز جز این تحلیل های فلسفی قرار گرفته شده است. عنوان این کتاب [Facebook and Philosophy: What on Your Mind] و عبارت چه چیز در ذهن شماست؟ بعنوان پسوند مستقیم اشاره به کاربران فیس بوک دارد. در بخشی از این کتاب که نوشته [D.E. Wittkower] می باشد این گونه آمده است: «فیس بوک و فلسفه، اکتشاف چند وجهی از آنچه فیس بوک برای ما و روابط ما است، با بحث های مختلف از طبیعت دوستی و رابطه آن با friending.

نویسنده در این کتاب کاربران فیس بوک را این گونه تحلیل می کند: «اما در فیس بوک به نظر می رسد برخی از نویسندگان به عنوان فرشته [کاربر خوب]، و برخی به عنوان شیطان [کاربر بد]، به برخی از عنوان در حال ظهور دهکده جهانی و برخی دیگر به خاطر انزوا بودن در لباس مبدل، به برخی به عنوان یک فرصت برای حفظ روابط فعالیت می کنند.»

فیس بوک را از زاویه معیشت تکنولوژی نیز باید نگاه کرد چرا که تکنولوژی مدرن زمینه را آنچنان فراهم داشته است که جهان بتواند مجموعه واحدی باشد، یکپارچه و هماهنگ، با یک فرهنگ و تاریخ مشترک؛ با یک حکومت واحد اگر چه در کف این استکبار جدید، نه در فردی چون چنگیز و یا تیمور، بلکه در نظامی استکباری چون آمریکا تحقق یافته است.

شهید آوینی در کتاب آغازی بر یک پایان معیشت، تکنولوژی را این گونه تعریف می‌کند: "تکنولوژی مدرن را باید اساسی ترین عامل توسعه جهانی استکبار دانست، چرا که از یک سو با ایجاد یک تحول بنیادین در حیات بشر همه تمدن ها را نابود کرده است و تمامی بشریت را در صورت واحدی از معیشت که آن را باید معیشت تکنولوژیک دانست جمع اورده است و از سوی دیگر، تکنولوژی مدرن همه نیازهای بشر را در جنبه مادی و حیوانی وجودش خلاصه کرده و با ارضای گسترده این سوائق تا حد اشباع، او را نسبت به حیات معنوی خویش عفلت بخشیده و آثار وضعی این غفلت در زندگی انسان امروز اگر چه سخت اسفبار است، اما اسفبار تر از آن، جهل مرکبی است که اجازه نمی دهد تا او بر این غفلت آگاهی پیدا کند."

عبارت آخر تحلیل شهید آوینی با این سوال نویسنده کتاب فلسفه و فیس بوک [So is Facebook a colossal waste of time] مطابقت دهید که مفهوم [colossal waste] به معنای یک اتلاف وقت عظیم می باشد و خود در ادامه به این سوال پاسخ مثبت می دهد و اتلاف وقت در فیس بوک را تایید می کند.

یادداشت "فیس بوک" از نظر نویسندگان آمریکا؛ یک اتلاف وقت عظیم نگاهی از زاویه دیگر به فیس بوک بود، باشد که تحلیل های این چنینی ما در درک و فهم عمیق مسائل یاری نماید.
 
کلمات کلیدی : میلاد ذوالفقاری
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۷:۴۶:۳۵
به نظر شما
جوانی که نه کار داره و نه شوقی برای زندگی...
باید عمرشو کجا تلف کنه؟ (2013227) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۹:۳۴:۴۲
بره کار کنه
بعدش زن بگیره
بچه دار شه
خدا رو هم عبادت کنه و شاکر باشه
اونوقت هم کار داره هم شوق زندگی
میگی نه امتحان کن
نگو کار نیست که میدونم دورغ میگی
کار هست ولی برای مرد عمل نه افراد علاف فیسبوک باز
شما از پشت فیسبوک پاشو دو ماه دنبال کرا برو
بیخودی کلاس هم نزار که فقط بخوای پشت میز بشینی کار تا دلت بخواد هست (2013375) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۴:۴۲:۱۵
پسره خوب کار که نیست ولی انواع مواد مخدر. انواع سیگار و تنباکو با طعم های مختلف و ... موجوده چرا فیس بوک اخه؟! با اینا لذت ببر!!!!!!! (2014167) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۷:۵۶:۱۹
فیسبوک یک اتلاف وقت عظیم هست اما;

صدا و سیما اتلاف وقتی بس عظیم تر از آن است.

میگی نه الف؟مثبت ها را بشمار! (2013232) (alef-10)
 
majid
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۸:۱۱:۲۲
نیازی نیست به صدا سیما گیر بدی خودت بهتر از من میدونی اگه بچه داشته باشی هیچ جوره امکان نداره تماشا کنند الا یه جورش که انشالا نباشی (2013247) (alef-13)
 
سلیمپور
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۸:۲۱:۰۵
​باشه, ولی شما صدا و سیما رو همیشه اگر دلت نخواد میتوانی ببندی و دیگر تماشا نکنی. فیسبوک را اگر عضو شدی و بعدا نظرت عوض شد, دیگر اجازه ترک کردن را بهت نمیده. (2013259) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۸:۲۶:۱۰
احسنت! کاشکی میشد به این نظر یک میلیارد مثبت داد. (2013269) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۸:۳۷:۴۱
خب پس از هیچ کدومش استفاده نکنید !
البته اگر وقت براتون مهمه (2013279) (alef-13)
 
محمد حسين
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۹:۰۰:۲۸
گويي كه تو مثبت است اينك رايت
اين منفي من نگر كه تقديم تو باد
هرچند منهم دل پري از (صدا و سيما و تبليغ) دارم اما اين خودخواهي تو منو واداش تا منفي بزنم (2013307) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۹:۳۵:۴۵
میخوای صدا وسیما رو هم فیلتر کنن
بعید نیست فردا ابتکار بگه صدا وسیما برای محیط زیست ظرر داره باید روش پارازیت بندازیم (2013379) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۰:۱۸:۱۴
113 مثبت در مقابل کمترین تعداد بیننده یکی از برنامه های کم بیننده تلویزیون ( حدود 20,000 ) اصلا به حساب نمیاد! (2013438) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۱:۲۰:۴۲
20000 نفر در مقایسه با جمعیت 75000000 نفری ایران هم اصلا به حساب نمیاند!!!! (2013565) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۳:۴۵:۱۷
اگه 20000 نفر در مقایسه با جمعیت 75000000 نفری ایران به حساب نیاد «به طریق اولی» این 265 مثبت نیز اصلا و ابدا در مقایسه با جمعیت کل ایران به حساب نمیاد!
پس می‌بینی که استناد به تعداد مثبت‌ها اصلا معیار مناسبی برای سنجش درستی یک نظر نیست. (2014005) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۲:۰۴:۱۸
خب اون 20,000 تا تلویزیون نبینن چی ببینن، نکنه برن سراغ ماهواره و... البته خیلی بعیده (2013708) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۲:۱۶:۲۳
تو حساب کتابت یه فاکتور دسترسی رو هم دخیل کنی اوضاع فرق میکنه
واسه فیس بوک علاوه بر داشتن کامپیوتر، به اینترنت پر سرعت و ....شکن و... نیاز داری
اما دسترسی به صدا و سیما .... (2013747) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۱:۰۲:۰۱
فرقش این است که در مورد فیسبوک امکان استفاده مفید وجود دارد و شما هستید که انتخاب می کنید ولی در مورد صدا و سیما برنامه های مفید بسیار اندک هستند و تقریباَ حق انتخاب نداری. (2013506) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۴:۳۱:۲۲
واقعه مفیده؟ بروبابا. (2014140) (alef-13)
 
علیقلی مشکوری
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۸:۱۶:۲۹
من هم با نظر نویسنده محترم در مورد فیسبوک و خصوصا آنجا که به تکنولوژی
نوین حمله فرموده اند موافقم. حالا آمد و تکنولوژی نوین نبود؟ یعنی تا ابد درجا
بزنیم و مخالف هر گونه نو آوری باشیم؟ در این هم حرفی نیست اما نهایت
ایستادگی به کدام سر مقصد منتهی میشود؟ میفرمائید فکر نوین و کشف
نوین و راه نوین و اصلا پدیده جستجو را کنار بگذاریم؟ میفرمائید چشم بر دستاورد
های جهان بیرونی ببندیم؟ میفرمائید پایدار باد ایستائی ابدی؟ میفرمائید
موبایل ها را به استخر چه خزینه ایستای زمان بسپاریم؟ میفرمائید : نبین و
نشنو و نگو؟ میفرمائید بعد زمان وجود ندارد و آنچه در باره آن نوشته شده
غلط و گمراه کننده است؟ میفرمائید عقربه زمان را از حرکت باز باید داشت؟
من به همه دستورات شما گردن مینهم و حتی ساعتم را باز میکنم و به آتش
تنور تاریخ میسپارم. (2013253) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۸:۲۴:۲۲
وای این همه شرکتهای بزرگ که تو فیسبوک هستن که درامدشون به اندازه بعضی از کشورها هست دارن اونجا وقت تلف میکنن..بهتر هست به جای این حرفها از ظرفیت این شبکه استفاده میکردیم برای شناساندن ایران واسلام نه اینکه بگیم این شبکه خوب نیست..ما بلد نیستیم استفاده کنیم میگیم بد هست. (2013267) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۸:۳۵:۳۳
فیس بوک برای ما ایرانی ها علاوه بر اتلاف وقت فساد آور هم هست
اولا" کاری برای انجام نداریم ثانیا" اونا که کار میکنند تو ادارات دولتی و شرکتهای خصوصی،خوب بلدند رییس رو بپیچونند و برن فیس بوک بازی
از ازدواج نکردن دخترای بالای 30 سال و به فساد کشیده شدن دخترا گرفته تا رابطه زن متاهل با مردای دیگه تو این فیس بوک بیداد میکنه.قبح حجاب هم از بین میره و کم کم همه میشن خواهر برادر! (2013275) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۸:۵۷:۵۸
می توانید از فیسبوک استفاده نکنید در اینصورت در انزوا قرار میگیرید و از فرصتهای بسیار ارزشمند بهره نمی گیرید. من از فیسبوک توانستم دوستان قدیم را ببینم و از اطلاعات آنها استفاده کنم. مطمئن باشید شبکه های اجتماعی روز بروز کارآمدتر میشوند و ساختار آینده نظم جهان بر اساس آنها شکل میگیرد. (2013296) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۸:۵۸:۳۳
جالبه يك ميليارد آدم كه عضو هستند درك نمي كنند و شما حضرات فقط موضوع را درك كرده ايد. فعلا كه به مزاق خيلي ها خوش آمده . اينقدر هم "جو منفي" ندهيد چون مردم درست برعكش نقطه نظرات شما و مسئولين جمهوري اسلامي عمل مي كنند. و اين خدا قوت داره (2013300) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۸:۵۹:۰۴
شما به جوان ها شرایط کار مهیا کن تا آنها وقت اضافی نداشته باشند تا اتلاف کنند (2013301) (alef-13)
 
محمد جواد
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۹:۰۳:۴۴
فیسبوک هم یک ابزاره و میتونه استفاده مفید هم داشته باشه نمونه آن هم استفاده آقای ظریف از آن است یا ارتباط دوستان دور از هم و پیدا کردن دوستان قدیمی ولی خدایی سریالهای آبکی صدا و سیما چه خاصیتی دارند جز دلزدگی مردم از مفاهیم اخلاقی که زورچپون تو سریالها میزارند (2013316) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۹:۰۸:۱۵
آره؟ تلف شدن زمان در ترافیکی که حداقل بخشی از اون ناشی از بی تدبیری مسئولین مسئولیت نا پذیره وقت تلف کردن نیست؟ 100 مورد از وقت های تلف شدمون بگم که شما بعد بگی فیسبوک خیلی هم خوبه؟

اصلا حالا که اینجوریه صله رحم اینترنتیه! ثواب هم داره. (2013326) (alef-13)
 
اتلافر وقت
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۹:۱۵:۴۴
تو فیس بوک مطالب علمی خیلی زیاده اما وقتهایی حوصله ندارم میخوام وقت تلف کنم سایت الف و کیهان و تابناک میخونم. بارها اراده کردم این اتلاف وقت رو بذارم کنار اما باز نمیشه... (2013338) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۹:۱۹:۳۱
عجبا از شخصی که از تکنولوژی مدرن استفاده میکند تا یگوید تکنولوژی مدرن مخرب و بد است! (2013347) (alef-13)
 
فیسبوکچی
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۹:۳۲:۰۰
اگر فیسبوک اتلاف وقت است،
صدا و سیما اتلاف وقت، انرژی، و ثروت ملی است.

بعضی روزنامه ها خصوصا کیهان اتلاف وقت، پول کاغذ و منابع طبیعی (درختان) است.

مجلس فعلی اتلاف وقت، پول، قدرت مردم و به هدر دادن منابع قدرت یک ملت است.

ایران خودرو و سایپا اتلاف وقت، پول و جان مردم است.

اگر فیسبوک انلاف وقت است، امیدوار بودن به این نماینده ها و مسئولان آن اتلاف عمر است! اتلاف عمر! (2013372) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۹:۳۲:۴۲
نه تنها اتلاف وقت است بلکه خانماسوز هم هست
یکی از نزدیکان درجه بنده بعد از اشنایی با فیسبوک کارش به طلاق کشید
یکجایی خوندم تو امریکا در 50% طلاقها طرفین به فیسبوک استناد میکنند
درواقع انشار مطالب خصوصی در فیسبوک ، گذاشتن عکسهای بدون حجاب و افازیش دوستی هیا غلط نتیجه ساده و قابل درک این بلیه است (2013374) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۹:۳۵:۳۶
لطفا تیتر این مقاله رو به تیتر زیر تصحیح نمایید :
"آسمون رسمون بافتن واسه توجیه فیلترینگ و جلوگیری از ورود تکنولوژی" (2013377) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۹:۳۸:۴۶
یک دهم وقتی که پای صدا سیما تلف میشه نیست (2013382) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۹:۴۵:۵۱
این تظر شما است و متاسفانه باید به استحضار برسانم که در دنیای در حال تغییر، نظر شما دارای طرفداران بسیار کمی است و هر روز از تعداد آنها کاسته می شود.
نسل آینده ایران مانند شما نمی اندیشند. (2013395) (alef-13)
 
كامران
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۰:۰۱:۰۲
ميلاد جان خودت عضو فيس بوك نيستي؟! نگو نيستم كه من اصلا باور نمي كنم. (2013412) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۰:۰۱:۲۳
صدا و سیما اتلافی عظیم تره که ما براش پولم می دیم .باز ایت فیسبوک بد بخت که مجانیه (2013413) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۰:۰۳:۵۲
همه فیس بوک اتلاف وقت نیست، پیج هایی که شما استفاده میکنی اتلاف وقته. (2013416) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۰:۳۰:۵۷
اين از اون حرفا بودا!‌فيسبوك نرم كجا برم؟ شما بفرماييد!
من شما تهراني ها رو نمي دونم ولي ما دخترا توي شهرستان هيچ جاي تفريحي نداريم ، اون اندك جاهايي هم كه هست خانواده مي گن بايد يه ساعته بري و برگردي! آخه تو يه ساعت من برم يا برگردم؟!!!!!!!!! عوضش فيسبوك توي خونه است هيچ كس هم كاري به كارت نداره (2013459) (alef-13)
 
مملی
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۰:۴۸:۰۰
نگاه تنگ نظر افرادی که برای جامعه ما تصمیم میگیرند برای جوانان کاملا آشناست. در دهه ۶۰ دستگاه ویدیو ممنوع بود. در دهه ۷۰ ماهواره و اکنون نوبت به فیس بوک رسیده. قسمت شیرین این ماجرا اینجاست که این افراد تنگ نظر بعد از گذشت زمانی نه چندان دور بصورت خانوادگی از این امکانات استفاده میکنند. (2013484) (alef-13)
 
محمد مهدی
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۱:۳۹:۳۴
اگر فیس بوک اتلاف وقت باشه پس اینترنت هم اتلاف وقته . حضور در اجتماعات و در میان دوستان بودن هم اتلاف وقته توی صف یارانه غیر نقدی ایستادن هم اتلاف وقته پشت کنکور موندن و موفق نشدن هم اتلاف وقته و دنبال کار گشتن و پیدا نکردن هم اتلاف وقته و صدها کار دیگه هم اتلاف وقت خواهد بود البته پای تلویزیون ضرغامی نشستن اتلاف وقت نخواهد بود (2013644) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۲:۱۱:۴۲
آقا اگه مردم دوست داشته باشن وقتشون رو تلف کنن،‌ شما چه کاره ای؟‌ (2013730) (alef-13)
 
عضو فیسبوک
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۲:۵۷:۰۷
خوب اگر بده چرا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عضو فیسبوک است؟ (2013871) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۳:۰۸:۰۲
تکنولوژی مدرن را باید اساسی ترین عامل توسعه جهانی استکبار دانست، چرا که از یک سو با ایجاد یک تحول بنیادین در حیات بشر همه تمدن ها را نابود کرده است

ميگم كلا برق رو قطع كنيد كه از شر تكنولوژي غرب راحت بشيد . مگه همين تكنولوژي غرب توليد كننده بهترين و پيشرفته ترين تجهيزات پزشكي نيست كه جون انسانها رو نجات ميده ؟
حالا به بقيه جنبه هاي زندگي كار نداريم , ساده ترين كارهاي روزمره زندگي با تكنولوژي غربي انجام ميشه , همين راه رفتن تو خيابون و پياده رو , آسفالت رو تكنولوژي غرب به ما داده ,‌همينطور موزائيكهاي كف پياده رو .چطور ميگين باعث نابودي تمدنهاست ؟

همون تجهيزات فيلمبرداري كه آن شهيد بزرگوار ازشون استفاده ميكرد تا روايت فتح بسازه دستاورد تكنولوژي غربه .

واقعا ما داريم به كجا ميريم ؟ (2013904) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۳:۱۱:۰۶
این هم مثل آزاد شدن ویدئو میشه! یک مدت جلویش را میگیرند وقتی همه مخفیانه استفاده کردند آزادش میکنند! (2013910) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۳:۱۲:۱۲
چقدر شما بیکارید!پ ن پ فیس بوک برای توسعه علم و دانش بشر جهت شکافتن مرزهای جدید کائنات به وجود اومده! اصلا اتلاف وقت هم جزئی از زندگیه... مگه انسان همه 24 ساعت زندگیشو داره کار میکنه؟ انسان هم احتیاج به استراحت و تفریح داره! حالا یکی میشینه تلویزیون نگاه میکنه، یکی با رفیقاش میره بیرون یکی هم فیس بوک چک میکنه. وگرنه بله اونجوری بخواید حساب کنید شما غیر از خوردن و خوابیدن و کار کردن، هر فعل دیگه ای که انجام بدید اسمش میشه اتلاف وقت! و دیگه ربطی به فیس بوک و غیر فیس بوک نداره. (2013913) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۳:۱۷:۳۰
خواندن این مقاله اتلاف وقت عظیمی بود!! (2013927) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۳:۵۴:۳۸
با سلام ،
من با نویسنده این مقاله کاملا توافق نظر دارم . کاملا مشهود است که در غرب چگونه فیسبوک در زندگی جوانان رسوخ کرده و بخش زیادی از وقت آنها را گرفته، بدون آنکه نتیجه مثبتی.
در مقاله ای، روزنامه مترو استکهلم، خواندم که خیلی از جوانان و نوجوان وقتی که از خواب بلند می شوند اولین کاری که میکنند تلفن هوشمند شان را روشن کرده و به فیسبوک سر میزنند، که مثلا ببینند دوستش دیشب چکار کرده است و یا ...
قبلا، وقتی که در قطار و یا اتوبوس صبح به سر کار میرفتی، افراد برای اینکه زمان مسافرت را کم کرده، کتاب میخواندند و یا روزنامه. واقعا باور نکردنی بود از ۱۰ نفر مسافر ۷ یا ۸ نفر روزنامه و یا کتاب میخواندند. حالا دیگر چنین منظره زیبایی را در قطار و یا اتوبوس نمیبینی، همه در حال سرک زدن به صفحه فیسبوکی همدیگر هستند که ببینند دوستشان روز قبل کار کرده است.

من با ممنوع کردن فیسبوک موافق هستم در صورتی که سیاستمداران ما دانشگاهیان ما معماران فرهنگی جامعه، ائمه جمعه، صدا و سیما و ..... گزینه و بدیلی بوجود بیاورند که جوانان به ان سمت و سو گرایش پیدا کنند.
درست نیست که بگوییم فیسبوک بد است و آنرا ممنوع کنیم ولی هیچ بدیلی هم ارایه ندهیم.

آیا ترویج موسیقی اصیل ایرانی بهتر است و یا فیسبوک.
آیا ترویج کتاب خوابی، قصه خوانی، شعر خوانی، روزنامه خوانی بهتر از و یا فیسبوک
آیا ساختن یک سالن ساده سرپوشیده ورزشی در هر محله بهتر است و جوان را ترغیب به مسابقات ورزشی کردن بهتر است و یا فیسبوک
آیا ساختن سریال ها شاد تر، آموزنده تر و سرگرم کننده تر در صدا و سیما بهتر است و یا فیسبوک
تولید کنندگان فرهنگ و معنویت در جامعه ما کاملا منزوی و گوشه نشین هستند
و آنان که امرو ز در حال تولید فرهنگ و معنویت هستند، نیاز نسل امروز را نمیدانند.
معنویت به شدت جسمانی شده است و فرهنگ تولیدی کاملا کپی برداری از فرهنگ غرب البته با کمی بزک و آرایش رنگ ایرانی به ان داده شده (2014033) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۴:۱۴:۰۹
چون اتلاف وقت عظيمي است پس بايد آن را فيلتر كرد تا مردم مجبور شوند براي استفاده از آن به فيلترشكن رو بياورند و از چاله فيس بوك به چاه سايت هاي غيراخلاقي كه اكنون به راحتي قابل دسترس خواهد بود بيافتند ؟

از آن بدتر ، مردم كه وارد فيس بوك مي شوند اما همزمان فكر نسبت به نظام هم بدبين مي شوند و اين مي شود مصداق بارز آش نخورده و دهن سوخته (2014091) (alef-13)
 
هومن
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۴:۱۷:۲۴
هر شبکه اجتماعی و هر اجتماعی اعم از واقعی یا مجازی اگر به اعضا اموزشهای لازم داده نشود و فرهنگ آن دقیقا تشریح نگردد میتواند مضر باشد حتی جلسات تفسیر قرآن هم در مساجد میتواند به انحراف کشیده شود پس برای استفاده از صدها نکات مفید شبکه های اجتماعی باید از نوجوانی فنون حضور و هنجارهای لازم اموزش داده شود همانطوریکه بقیه کشورهای دنیا مسائل را به راحتی در مدارس و کتب درسی از کودکی به اقتضای سن باز کرده و نتایج ان را در جوانی میبینند ؛ مخفی کردن ، فیلتر کردن و روپوشانی از دنیای مجازی کاری بیهوده است که فقط باعث گسترش استفاده از فیلتر شکنها و مخفی کاری خواهد شد و نتایجی مثل فحاشی در صفحات اشخاص معروف ، عدم رعایت شئونات ، ایجاد صفحات با اسامی غیر واقعی و غیره که در حال حاضر شاهد آن هستیم خواهد شد (2014102) (alef-13)
 
ابراهيم
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۴:۳۷:۲۱
مثلا وقمون رو لف نكنيم چيكار كنيم (2014153) (alef-13)
 
www.minoojahanweb.blogfa.com
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۱۵:۰۶:۴۴
باسلام

متأسفانه مشکل ما در خصوص فیسبوک فعلأ بحث فیلترینگ آن نیست.با وضعیتی که اکنون فیسبوک دارد باید هم حالا حالاها فیلتر باشد.هرچند این فیلتر شدن هم آنچنان سودی نبخشیده و ما ایرانی ها ماشاءالله هزارماشاءالله فقط کافیه جلومون سد باشه حالا پشت سد هرچی باشه فرق نمی کنه فقط عاشق عبوریم.و این یکی از خصایص و ویژگیهای اخلاقی ماست.فیسبوک یک دریچه ی گذر به روی دنیاست.فیسبوک هیچ ندارد.یعنی چیزی که بدرد ما بخورد ندارد.و اگر خیلی بی انصاف نباشیم باید گفت 90 % آن مزخرف و لهو و لعبی بیش نیست.لهو و لعب یعنی کار عبث و بیهوده.اکثرمحتویات آن خصوصأ انچه از طرف فارسی زبانان صادر شده یکسری چیزهای پیش پا افتاده و کم ارزش است.
افسوس و صد افسوس که عدو سبب خیرشده اما ما قدر نمی دانیم.ما می توانیم
از این روزنه که دشمنان احمق ما به روی ما گشوده اند به نحواحسن استفاده کنیم.
این روزنه می تواند مجرای خوبی جهت انعکاس ندای توحید به قلب هیچستان
متوحش مدرن باشدجهت تسخیر قلوب و رام کردن انسان متوحش پنهان شده در پس پرده ی مدرنیت.سو سو های این روزنه می تواند بشریت را به سمت سفره اسلام و توحیدابراهیمی (ع) و محمدی(ع) بکشاند.اما صد حیف که ما گل را به زلف کودکی آویخته ایم.تمام صفحات خود در درون این غول عظیم تبادل اندیشه را به حرفهای پوچ وبی ارزش و رد وبدل کردن چندتا عکس بی ارزش کرده ایم.خلاصه عزیزان سخن زیاد و مجال دراین مقال کم.فعلأ که ما سر کاریم و دشمن ما را بهم مشغول داشته.باید طرحی نو دراندازیم.مشکل ما روی گرداندن از تکنولوژی و پیشرفت نیست.مشکل ما نحوه استفاده از تکنولوژی بر اساس معیار خودمان است.ما می توانیم ازفیسبوک کریه المنظر کنونی فیس و چهره خوبی بسازیم
به شرط اینکه ابتدا چهره ی خویش را تطهیر دهیم.آری عزیز چشمها را باید شست و جور دیگری باید دید. (2014247) (alef-13)
 
رضااحسن فر
۱۳۹۲-۱۲-۱۹ ۱۷:۰۸:۳۹
اگرگردانندگان فيس بوك ميليونها دلار صرف ميكردند تا مردم ايران را فيس بوكي كنند اينقدر موفق نمي شدند كه جماعتي درايران مجاني بامخالفت خود مردم رابه فيس بوك حريص كردند (2016726) (alef-10)