'شان اسپایسر' (Sean Spicer) دبیر مطبوعاتی آتی کاخ سفید گفت دونالد ترامپ در نخستین روز ریاست جمهوری بسیاری از قوانین و اقدامات باراک اوباما را ملغی خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، اسپایسر که با شبکه خبری آمریکایی 'ای.بی.سی' مصاحبه می کرد گفت: ترامپ بلادرنگ بسیاری از اقدامات و قوانینی را که طی هشت سال گذشته توسط دولت باراک اوباما صورت گرفته و منجر به لطمه زدن به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در آمریکا شده است را لغو خواهد کرد.
شبکه خبری سی ان ان نیز روز یکشنبه ضمن پوشش این خبر، گزارش داد: شان اسپایسر در مصاحبه با ای.بی.سی مشخص نکرد که دولت آتی ترامپ کدام یک از قوانین و اقدامات باراک اوباما را ملغی خواهد کرد.
سی ان ان در ادامه افزود: ترامپ انتقادهایی به دولت اوباما در زمینه مهاجرت، قوانین انرژی و سیاست خارجی داشته است که به نظر می رسد به دنبال راه هایی برای برگرداندن چنین اقداماتی باشد.
*** انتقاد از تحریم روسیه
در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به اینکه هفته گذشته دولت اوباما تحریم هایی را علیه روسیه وضع کرد، از موضع دولت جدید آمریکا در این باره سوال شد که دبیر مطبوعاتی دولت آتی ترامپ گفت که سوالاتی در این زمینه از سازمان های اطلاعاتی آمریکا مطرح خواهد شد.
شان اسپایسر به ای بی سی گفت: 'یکی از سوالات ما این است که چرا به این شدت 35 نفر را اخراج کردند و دو مکان را بستند. سوال اینجاست که آیا این واکنش با اقدامات رخ داده تناسبی دارد؟ شاید اینطور باشد شاید هم نباشد باید به آن فکر کرد.'
وی افزود: ترامپ این هفته که به نیویورک بازگردد در جلساتی گزارش های سازمانهای اطلاعاتی آمریکا را دریافت خواهد کرد.
رئیس جمهوری منتخب آمریکا روز شنبه نیز بدبینی خود را در مورد مسئولیت داشتن روسیه در هک رایانه های مقام های حزب دمکرات بیان کرد.
ترامپ دراین باره گفته بود: 'فکر می کنم اگر نمی دانیم که کار که بوده، (متهم کردن روس ها) انصاف نباشد. شاید کار کسی دیگر باشد. من هم چیزهایی را می دانم که دیگران نمی دانند. نمی شود مطمئن بود.'
وی بدون ارائه توضیح بیشتری گفت که اطلاعاتی در این زمینه را سه شنبه یا چهارشنبه فاش می کند.
شان اسپایسر در ادامه گفت: 'سال 2015 که چین سوابق امنیتی میلیونها کارمند دولت آمریکا را هک کرد، هیچ واکنشی نشان ندادند و هیچ اقدامی نکردند.هیچ!'
وی افزود: 'بنابراین سوال این است که آیا به جای واکنش دیپلماتیک تلافی جویی سیاسی رخ داده است؟'
*** اولین اقدام کنگره در 2017، لغو قانون بیمه اوباما
درهمین حال شبکه خبری سی ان ان گزارش داد، کنگره آمریکا در نظر دارد در نخستین روز کاری در سال 2017میلادی اقدام به لغو 'بیمه درمانی اوباما' (Obama Care) نماید.
بنابراین گزارش، 'میچ مک کانل' رئیس اکثریت سنا از حزب جمهوریخواه اعلام کرد: نخستین اقدام سنا در سال 2017 پرداختن به قطعنامه ای برای لغو قانون 'اوباماکر' (بیمه درمانی اوباما) خواهد بود.
سی ان ان گفت: هرچند برخی از جمهوریخواهان به این شبکه خبری گفتند که لغو این قانون کار چندان ساده ای نخواهد بود.
این شبکه خبری فزود: این قانون در حال حاضر 20 میلیون آمریکایی را در بر می گیرد و برای لغو آن در سنا نیاز به حمایت 8نماینده دمکرات است و 'چاک شومر' (Chuck Schumer) رهبر اقلیت حزب دمکرات در سنا گفته است که به جمهوریخواهان چنین کمکی نخواهد کرد.
چاک شومر درمخالفت با قصد سنا برای لغو قانون بیمه درمانی اوباما گفت: ابطال قانون بیمه درمانی اوباما بدون داشتن یک طرح جایگزین، یک فاجعه و مصیبت بزرگ خواهد بود.
بیمه درمانی اوباما که در 23 ماه مارس 2010 به امضای باراک اوباما رسید، درکنار سایر قوانین بیمه درمانی همچون 'مدیکید' (Medicaid) (برنامه بهداشتی آمریکا) قرار دارد.
قانون بیمه درمانی اوباما از زمان اجرا به طور مستمر در کنگره، دادگاههای فدرال و دیگر دولتهای ایالتی با چالش مواجه بوده و برخی مخالفان معتقدند این قانون موجب اخلال در برنامههای بهداشتی کنونی شده، هزینههای بیمه را افزایش داده و به کسری بودجه بیشتر میانجامد.