نظر منتشر شده
۶۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 406681
سازمان نظام مهندسي، نظارت يا تجارت
محمدعلي حيدري پور، 5 آبان 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۱
بحث شهر و شهرسازي در دنيا يك مفهوم كاملا تعريف شده است و عمر اين موضوع به درازاي عمر بشر است. برهمين اساس تمامي شهروندان يك شهر يا كشور موضوع نظارت بلاخص بر امور شهرسازي را هم قبول دارند و هم تمايل دارند كه ساختمانها و شهرها بر اساس يك اصول اوليه و طراحي مناسب ساخته شوند. نبود نظارت خوب بر ساخت و سازها و هرج و مرج ايجاد شده در ساخت شهرها بلاخص در چند سال گذشته و اكثر شهرهاي كشور چهره نه چندان مطلوبي  از دستگاههاي نظارتي  نزد شهروندان به همراه داشت.

نظام مهندسي كه سنگيني اسم آن برهمگان آشكار و از نامش پيداست ،متولي نظارت بر چگونگي ساخت و سازها در كشور ميباشدو چند سالي است كه اين نظارت به لحاظ كمي در همه شهرها و حتي بخش ها گسترش پيدا نمودو تا حدودي توفيقاتي را به همراه داشت.اما آنچه دستاورد اين سازمان تا كنون بوده، گويا از وظيفه خطير سازماني خود مثل بسياري از نهادهاي نظارتي و متولي فاصله گرفته و اهرمي براي سركيسه كردن مردم و تامين منافع يك قشري از جامعه ( جامعه عضو نظام مهندسي ) گرديده است.

الان همه ميدانيم كه مدارك دانشگاهي به هيچ وجه از كيفيت مطلوبي برخوردار نيست و در هر شهر و روستا يك دانشگاهي برپا و مثل يك كارخانه توليدي فارغ التحصيل خاصه در رشته هاي مهندسي تحويل جامعه ميدهد و بايد براي اشتغال آنان فكري كرد ويكي از محل هاي اشتغال سازمان نظام مهندسي بوده است و امري نيكو و پسندسده است كه توانسته درصد قابل توجهي از فارغ التحصيلان بيكار را بكار گيرد، اما به چه قيمتي براي ساير شهروندان؟

هرچند نظام مهندسي جهت پذيرش و عضويت يك امتحان صوري برگزار مينمايد ولي كيست كه نداند در اكثر رشته هاي مهندسي آدم بيسواد و كم سواد زياد داشته و داريم و اگر همه گرايشهاي مهندسي داراي چنين اشكالي باشد،دودش به چشم كسي و اجتماع يا نميرود ويا به چشم نمي آيد و انچنان اثر گذار نيست،برعكس رشته هاي مهندسي ساختمان و معماري كه زيان بيسوادي وندانم كاري آنها دامان مردم مظلوم و اجتماع را خواهد گرفت. درحال حاضر بيش از نود درصد مهندسين عضو نظام مهندسي قادر به هيچگونه طراحي ساده اي ويا محاسبات اوليه يك ساختمان را بلد نبوده و نيستند!و تنها سهميه سالانه آنها منبع درآمدي شده براي چپاول و سركيسه كردن شهروندان تحت لواي قانون توسط نظام مهندسي!در حال حاضر اكثر مهندسين سهميه اي سالانه خود را كه بسته به رتبه به آنها تعلق ميگيرد، آن را نيم بها و يا بسياركمتر ( بلاخص در زمان ركود بر ساخت وسازها ) به دفاتر طراحي و مهندسي جهت طراحي و محاسبات ميفروشند و اين افراد فقط از مهر خود براي تاييد نهايي نقشه ها و تحويل به نظام مهندسي استفاده ميكنند. اكثر آنها نقشه اي را كه مهر و امضا ميكنند نميتوانند مجدداهمان نقشه اي را كه مهر نمودند،ترسيم كنند.

ادعاي نگارنده اينست كه حاضرم براي اثبات ادعاي خود تعدادي رندوم از مهندسين در شهرهاي مختلف انتخاب و طراحي و محاسباتي كه مهر و امضا نموده اند را در جلوي آنها قرار داد و به آنها بگوييم مجددا محاسبه و طراحي نماييد اگر يك نفر از آنان قادر به اين موضوع بود اينجانب كه خود عضوي از جامعه مهندسي ميباشم عذرخواهي خواهم نمود.

موضوع ديگر اينكه نظام مهندسي علاوه بر قيمت هاي كاذب و ناعادلانه كه بر گرده شهروندان تحميل ميكند ،تبديل به يك سازمان صنفي شده براي مهر و امضاي نقشه هاي شهروندان و دريافت تمامي پول به جاي مهندسين را دريافت و پس از كسر پانزده درصد آن ،بقيه را به حساب دفاتر مهندسي و يا مهندسين صاحب مهر و امضا واريز مينمايد. واگر آدم فقيري بخواهد از مهندسي تخفيفي بگيرد بواسطه دريافت تمامي پول از مالك ( شرط تاييد نقشه واريز پول به حساب سازمان )توسط سازمان نظام مهدسي ،عملا امكان آن وجود ندارد.سازمان هم دليل اينكار را تباني بين مهندس صاحب مهر و صاحب ملك در كيفيت پايين ساخت وسازعنوان ميكنند.

مشكل ديگر اينكه ممكن است يك شهروند بخواهد براي تهيه و طراحي و محاسبات مورد دلخواه و خوب براي خانه خود از يك مهندس خبره و با تجربه در يك شهر و يا ديار ديگر استفاده كند ، اما بواسطه اينكه در قانون نظام مهندسي بايد پول به حساب مهر و امضاي مهندسين همان شهر واريز شود، عملا شخص يا بايد دو هزينه كند(يكي در بيرون براي  يك مهندس خبره و طراحي واقعي و خوب و يگري در شهر جهت مهر نمودن و پول سهميه دادن به نظام مهندسي شهر و استان خود ) و اين معضلي اساسي است.

بحث دو شغله بودن و يا حتي چند شغله بودن اكثر اعضاي نظام مهندسي در شهرهاي كشور معضل جدي است كه دامن گير اين سازمان نظارتي است و مشاهده شد كه مهندسي ساختماني را نظارت ميكند ولي آدرس آن را به حقيقت بلد نميباشد و يا به ندرت و صوري يك سركشي ميكنند چون هم وقت لازم را بواسطه اشتغال در جايي ديگرندارند وهم عموما دانش اينكار را ندارند و بلد نيستند.

موضوع بدتر از همه اينها اينست كه اگر هركس قبل از تاسيس نظام مهندسي ،ساختماني را به هر دليل در شهري بنا نمود و خواست تفكيك كند يا موردي ديگر ، در ازاي مبلغ قابل توجهي باز به حساب نظام مهندسي و تشكيل يك پرونده صوري و تاييد و امضا ميتواند ساختمان خود را تفكيك و يا صاحب شناسنامه و پروانه و نظام مهندسي كند!

اينها بخشي از معضلاتي است كه در حال حاضر دامن گير سازمان نظام مهندسي است و اگر مردم پولي به شهرداري شهر خود بابت صدور پروانه پرداخت ميكنند و حتي اگر تخلفي در دخل و خرج ها وجود دارد اما بر اين باورند كه اين هزينه ها صرف تاسيس پارك و شهر بازي و جدول و آسفالت خيابان و حتي نظارت بر ساخت و سازهاست،اما براي نظام مهندسي (هرچند طراحي مناسب و نظارت اصولي خواست همگاني است )اما چنين موضوعي وجود ندارد.وانگهي قيمت هاي غير قابل باور نظام مهندسي (درحال حاضر براي يك ساختمان با مترا‍ژ يكصد و پنجاه مترمربع در چهار طبقه در يك شهر كوچك براي حدود ده مهندس به ازاي هر مترمربع زير بنا شهروندان بايد مبلغي در حدود سي و هشت هزار تومان 40000 (چهل هزارتومان ) حداقل به سازمان نظام مهندسي پرداخت كند!! كه صد رحمت به هزينه پروانه در شهرداري ها)

 با تمام اين مخارج و تفاسير كه بواسطه قانوني دامن گير شهروندان ميباشد ،ميبينيم كه خروجي كار نه تنها مطلوب نبوده و نيست بلكه اكثر ساختمانها از طراحي خوبي برخوردار نبوده و با يك زلزله كوچك شاهد فجايعي بزرگ در شهرها ميباشيم.

بر مسئولان سازمان نظام مهندسي و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي حجت است كه در اسرع وقت نسبت به اين مهم اهتمام جدي داشته باشند و گويندگان و نويسندگان و مطبوعات و رسانه ها سهم خويش رابه خوبي ايفا نمايند.
 
کلمات کلیدی : سازمان نظام مهندسی، ساختمان
 
مرتضی
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۰۹:۱۵:۱۷
سازمان نظام مهندسی، سازمان نظام پزشکی، سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده ، شورای رقابت همه و همه دربست در خدمت مردم و برای رضای خدا کار میکنن. اصلن همه چیز سر جای خودشه. خدایا شکر ..... (3988574) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۲:۰۹:۵۳
در اینکه سازمان های نظام مهندسی عملکرد قابل قبولی نداشته اند هیچ گونه شک و تردیدی نیست ولی چند نکته وجود داره که باید نویسنده محترم این مقاله بایستی به اونها توجه داشته باشه:
1. آزمون ورود به حرفه مهندسی و گرفتن پروانه اشتغال به هیچ وجه صوری نبوده و این آزمون هر ساله توسط وزارت راه وشهرسازی و سازمان سنجش به طور منظم برگزار می شه. ممکنه در برخی از نقاط نقص هایی در اجرای آزمون وجود داشته باشه ولی تعمیم این موضوع به کل مهندسین نه تنها بی انصافی بوده ....
2. تعداد فارغ التحصیلان رشته های مهندسی و چیزی که به عنوان کم سواد بودن فارغ التحصیلان این رشته ها مطرح شده رو از این دریچه نگاه کنید که اکثر اساتید دانشگاه های مهندسی به عنوان اعضای سازمان های نظام مهندسی علاوه بر تدریس در دانشگاه ها مشغول به ارائه خدمات مهندسی نیز می باشند پس مهندسین تازه فارغ التحصیل اگر هم ضعفی در آموزش دارند مقصر نیستند.
3. آدم فقیری که توانایی ساخت و ساز واحد مسکونی دارد در شرایط فعلی اقتصادی جامعه ما چندان هم فقیر محسوب نمی شود.
4. متاسفانه اعضای هیات مدیره سازمان های نظام مهندسی استان ها در خوشبینانه ترین حالت منتخب 20 درصد اعضای سازمان هستند و به دلیل عدم کنترل از طریق بازرسین سازمان ها ، تضاد منافع در بخش هایی که باید سازمان های نظام مهندسی رو کنترل نمایند و .... باعث شده است که اکثر سازمانها ی نظام مهندسی منافع مردم به عنوان بهره برداران ساختمانها و همچنین اعضای نظام مهندسی رو قربانی منافع شخصی خود نموده و بازخورد منفی از عملکرد سازمانهای نظام مهندسی در جامعه بوجوذ آورند.
5. به نظر می رسد گسترش فن آوری اینترنتی این امکان رو بوجود آورده است تا متولیان ساخت و ساز بجای اتکا به نظرات عده ای تحت عنوان اعضای هیات مدیره، بستر اینترنتی را فراهم آورند تا اولا امکان مشارکت کلیه اعضا به صورت مستقیم در تصمیم گیری ها فراهم آید و ثانیاً کنترل عملکرد اعضای سازمان ها به صورت متمرکز در سامانه ای اینترنتی تحت مدیریت وزارت محترم راه وشهر سازی فراهم آید تا جلو بسیاری از تصمیم گیری هایی که در هیات های مدیره سازمان های نظام مهندسی با توجه به منافع فردی گرفته می شود گرفته شود.
6. مطابق آیین نامه اجرایی ماده 33 قانون نظام مهندسی تنها مبلغ حق النظاره مهندسین به حساب سازمان های نظام مهندسی بایستی واریز شود و سایر مبالغی که در این مقاله به آنها اشاره شده غیر قانونی بوده و به سبب عدم نظارت های کافی که در بندهای بالا به آنها اشاره شده است از شهروندان اخذ می شود که قابل پیگیری در محاکم قضایی نیز می باشند. (3988870) (alef-11)
 
سهیل
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۲۳:۵۱:۴۶
واقعا سواد بعضی از مهندس ها در حد شیشم کلاس سوم دوره اول متوسطه ام نیست. فقط و فقط و فقط مدرک گرفتن (3989822) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۰۸:۵۷:۵۵
سلام متاسفم ای کاش یکم ازجامعه پزشکی یاد میگرفتیم اینقد همدیگر رو تخریب نکنیم مشکل مهندسین اینه که فقط یک عده میگن ما باسوادیم بقیه بیسواد (4023160) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۰۹:۱۸:۴۶
وای به حال مملکتی که برگزیدگانش اینگونه باشند، اون از پزشکها و این هم از مهندسین !!!!!! کلا اکثریت به جای منافع جمعی، منافع فردی را برگزیده اند، در نتیجه با این رویه کشور هرگز پیشرفت نخواهد کرد. (3988583) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۰۹:۲۲:۳۱
البته با نظر نگارنده در کم سوادی برخی مهندسین موافقم. با این توضیح که امروز معضل کم و بیسوادی حرفه ای در بسیاری از رشته ها بیداد میکنه.
اما در خصوص هزینه ها به هیچ عنوان موافق نیستم. شما در نظر بگیرید که ساخت هر متر مربع آپارتمان بطور متوسط 1 میلیون تومان هزینه داره و در بخش های مختلف مسئولیتهای زیادی برگرده مهندسین گذاشته شده. با این حال مجموع دریافتی مهندسین (حداقل 6 مهندس برای هر پروژه) چیزی کمتر از متری 20 هزارتومان میشه. یعنی مجموعه مهندسین طراح و محاسب و ناظر مبلغ اندکی در مقایسه با سایر هزینه های ساختمان دریافت میکنند و از این منظر این هزینه چندان گزاف نیستو البته پایین بودن این مبلغ موجب میشه عضویت در نظام مهندسی کفاف زندگی شونو نده و رو به مشاغل دیگه بیارن. ضمن اینکه به علت همین دستمزد پایین عملا نظارت ها صوری میشه.
راه حل قضیه سختگیری در گزینش مهندسین و البته افزایش دستمزد نظارته. (3988588) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۰۹:۳۳:۴۱
بر مسئولان سازمان نظام مهندسي و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي حجت است كه در اسرع وقت نسبت به اين مهم اهتمام جدي داشته باشند و گويندگان و نويسندگان و مطبوعات و رسانه ها سهم خويش رابه خوبي ايفا نمايند.
چشم امری باشه (3988604) (alef-11)
 
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۰۹:۳۵:۴۴
تجارت،‌تجارت، تجارت

امضاء فروشي
عدم نظارت
شراكت در تقلب ساخت
شراكت در مصالح نامرغوب و غيراستاندارد
عدم حضور در سر ساختمان (3988606) (alef-11)
 
سعید .مهندس عمران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۰۹:۴۱:۴۵
نویسنده محترم مقاله: شما فقط مهندسین را مقصر میدانید. اولا تاسیس این همه دانشگاه بی کیفیت ربطی به نظام مهندسی نداره اون تقصیر برنامه ریزان کشور هست که میبایست بنا بر نیاز بازار رشته آموزشی ایجاد کنند. ثانیا مگر قیمتهای تعرفه نظارت و محاسبه و مقدار کار دریافتی توسط هر مهندس جوابگوی یک چهارم خط فقر زندگی که تعریف شده را نمیده شما خودت میتونی مثلا با سالی 8 میلیون تومان زندگی کنی و سراغ کار دیگه ای نری؟ شما فقط در مقالت انتقاد میکنی. هزینه های نظارت و طراحی مگر چند درصد قیمت ساخت یک ساختمان را تشکیل میده که فکر میکنی گرانی مسکن ناشی از هزینه نظارت و طراحی هست. در آخر هم بهت میگم امتحان نظام مهندسی همچین صوری و الکی هم نیست. (3988620) (alef-11)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۲:۵۳:۱۴
دمت گرم ، حرف حق میزنی (3988945) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۰:۰۵:۰۹
زورتون به نظام پزشکی نمی رسه گیر دادید به نظام مهندسی!!!؟؟؟؟ (3988663) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۰:۰۸:۴۶
سلام واقعا تجارت (3988667) (alef-3)
 
سیاست شب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۱:۱۴:۵۵
وقتی رئیس جمهور ما بعد از 4 سال هنوز ولکن دولت قبل نیست، بیشتر از این انتظار نمی ره.
وقتی هسته کار دولت از منافع کشور به منافع حزب تغییر پیدا میکنه همین میشه.
وقتی همه جمع شدن یه خونواده رو بیشتر از قبل پولدار کنن همین روند ادامه داره. (3988787) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۱:۲۱:۳۲
دوست عزیز استدلالای شما اصلا درست نیست که اینجوری داری حمله میکنی به مهندسین

مهندسی با داشتن پایه 3 طراحی با عبور از امتحانی که نه تنها صوری نیست بلکه حیلی سخت تر از ان چیزی هست که فکر میکنید تنها در سالی می تواند 4 هزار متر طراحی کند
همین مهندس با طرز تفکر شما که نباید مهندسین تازه کار طراحی کنند و باید افراد با سابقه بالا در مرکز طراحی کنند عملا هیچ مشتری انچنانی ندارند در حایلی که برعکس آن با سابقه ها که بدون امتحان مهر دریافت کرده و الان پایه یک هستند در امتحان سخت قبول شده و ذوق و هنر طراحی انها خیلی بالاتر از اینیهایی است که شما میفرمایید
حالا 4000 متر را ضرب در حق طراحی که متری 4000 هزارتومان هست بکن ببینید چند در میاد؟
یک مهندس پایه 3 طراحی اگه کامل سهمیه اش پر بشه و بتونه کار کنه نهایتش 16 تا 20 میلیون تومان در سالی در میاره
اگه به قول شما مهر فروشی کنه به خاطر مافیایی که راه افتاده سالی 10 میلیون تومان در امد
این مبلغ نصف در امد یک ماه پزشکی که در بیمارستان کار میکنه هم نمیشه
چرا اینقدر بی انصاف هستین؟
کجای دنیا یک مهندس با پروانه و مهر مربوطه سالی 10 تا 16 میلیون تومان دارد؟ (3988797) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۳:۲۲:۳۷
مهندس معرفی کنم 2 برابر پزشک بیمارستان در امد داره ؟! (3989000) (alef-11)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۰:۱۷:۰۷
البته مشکل اصلی سازمان نظام مهندسی ساختمان از نظر نگارنده مقفول مانده که سازمان نظام مهندسی استانها در دادن سهمیه به مهندسین عضو پای بند هیچ ضابطه ای نیستند در حرف وشعار میگویند سهمیه ها بر اساس نوبت وترتیب واگزار میگردد ولی در عمل کسانی که دارای رابط وپارتی میباشند سهمیه های اول رادریافت مینمایند وساختمانهای نان وابدار بین هیات مدیره واطرافیان نزدیک می رسد واگر در اخر سهمیه ای باقی ماند به انهایی که کسی ندارند که بعضا در سال یک سهمیه هم بانها نمیرسد البته دارندگان دفاتر که جای خاص در کسب سهمیه ها دارند وبسیاری از مهندسین ته صف باید امضا خود را به یک پبجم به انها واگزار کنند .ومتاسفانه از هیچ سازمان وارگانی نیز بر کار سازمانهای نظام مهندسی نظارت ندارند .تا انها را مکلف برعایت عدالت نمایند . (3988693) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۰:۲۰:۵۵
نظام مهندسی گیلان برای حق التحریر گواهی استحکام بنا صد هزار تومن دریافت میکنه در صورتی که همین گواهی استحکام بنا رو دفاتر اسناد رسمی دارن میگیرن ده هزار تومن! (3988701) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۰:۲۲:۳۸
اسمشو گذاشتن ارجاع نظارت ولی تمام پروژه های خوب و بزرگ رو بین خودشون و اطافیانشون تقسیم میکنن بعدش میگن سیستم خودش!!! انتخاب کرده! (3988704) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۰:۲۷:۰۲
بنده به عنوان عضو کوچکی از نظام مهندس با کمال شرمندگی تمام حرفای ایشون رو تصدیق میکنم متاسفانه نظام مهندسی از هدف اصلی اون که بالا بردن کیفیت ساخت و ساز هست بسیار دور شده و فقط به محل دامد عده ای تبدیل شده (3988712) (alef-11)
 
برزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۰:۲۹:۳۵
ظرفیت رشته های مهندسی رو زیاد کردند و با تربیت مهندسان بی سواد این رشته های سخت رو از رونق انداختند.
ولی دانشجوی رشته های پزشکی تحت آموزش های کامل قرار میگیره و بعد از اتمام تحصیلش هم خود نظام پزشکی موظفشون میکنه 2 سال برن طرح که این طرح هم واسشون کسب تجربه است هم سابقه کاره و هم اعتبار!
یه اجبار شیرین!
فی الواقع میشه گفت رشته های پزشکی بورسیه است.
اما رشته های مهندسی خودتی و خودت! یه مدرک میگیری و بعد باید بدوی دنبال کار! (3988717) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۲:۲۰:۵۰
فارغ التحصیلان رشته های مهندسی که وارادتی نیستند آقای محترم محصول دانشگاههایی هستند که اساتیدش اکثرا عضو سازمان های نظام مهندسی هستند و در حال ارائه خدمات مهندسی به مردم. همه آدم های این جامعه می تونن مدعی بی کیفیتی فارغ التحصیلان رشته های مهندسی باشند ولی جامعه مهندسی نمی تونه چون اینها حتی اگر خیلی هم بی سواد باشند رو خودشون فارغ التحصیل کردند حالا بماند همین به اصطلاح اساتید موقع انتخابات اعضای هیات مدیره نظام مهندسی چطور .... رای همین دانشجوها ....ء استفاده می کنن (3988890) (alef-11)
 
داود
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۰۱:۳۶:۵۸
بعضی مواقع واقعا تعرفه ها نا مناسب است.
از بنده برای نقشه تفکیک یک ساختمان با شش طبقه مسکونی دو و نیم میلیون تومان پول گرفتند که با توجه به اینکه تمام طبقات هم تیپ هم بودند و حتی یک دسیمتر مربع هم با هم فرق نداشتند نهایتا یک روز وقت مهندس مربوطه را گرفت.
در واقع یک طبقه را مساحی کرد و پول شش طبقه را پرداخت کردم. (3989906) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۰:۳۰:۲۴
نظام مهندسی کلا از چرخه باید خارج بشه و فقط در حد صدور پروانه اشتغال و اختصاص پایه و سهمیه به مهندسین باید فعالیت کنه (3988721) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۰:۳۱:۵۲
به عنوان یک مهندس پایه یک نظام مهندسی عرض میکنم که :

1. اکثریت اعضای نظام مهندسی ساختمان از عملکرد سازمان مطبوع خود رضایت نداشته و ندارند. سازمان به خوبی نیازهای فقط قشر کوچکی از متنفذها را تامین می کند.

2. فرموده اید چند شغله هستند . شما چه عضو نظام مهندسی هستید که نمی دانید درامدهکثریت قابل توجه اعضای نظام از حق امضا به معنای واقعی " ناچیز" است ؟ واقعا حق نظارت ماری 7000 تومان برای ساختمانی که هزینه ساخت ان 10 ها برابر این مبلغ در متر مربع است عدد قابل توجهی است ؟

3. ایرادی به ازمونها گرفته اید. بنده نمی دانم نویسنده مقاله کی در ازمون ها شرکت کرده است . فقط عرض میکنم از سال 87 امتحان انقدر در سطح بالایی برگذار میشود که قبولی در رشته محاسبه در دوره های اخیر نزدیک 1 درصد بوده است.

4. در کلام اخر با ناکارامدی نظام مهندسی ساختمان مانند شما موافقم. اما نه به دلایل شما. بلکه به دلیل مافیای بزگی که در آن ایجاد شده و اکثریت مهندسین از منافع ان بی بهره هستند . (3988729) (alef-11)
 
رضایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۰:۴۸:۳۰
جناب آقای مهندس حیدری پور
پرداخت 40 هزار تومان به ده مهندس در برابر هزینه میلیونی ساخت و ساز مبلغ بالایی است ؟ این توهین به قشر مظلوم مهندس که سالها عمر خود را صرف تحصیل کرده و نهایتا با درآمد تا یک دهم یک پزشک مشغول امرار معاش هستند مشکلی از صنعت ساختمان حل نمی کند واگر هم در هر سازمان یا نهادی عده معدودی متخلف باشند نباید کل موجودیت آن را زیر سوال برد. متاسفانه برای کوبیدن سازمان نظام مهندسی اقدام به تطهیر شهرداری ها کرده اید و مبالغ کلانی را که از مردم گرفته می شود به هیچ انگاشته اید .برادر عزیز اگر کمی از معضلات ریشه ای صنعت ساختمان اطلاع داشتید اقدام به نوشتن این مقاله سطحی و احساسی نمی کردید و خیلی راحت نود درصد ازمهندسان را بیسواد خطاب نمی نمودید.مهندس گرامی (که ان شاء الله به زعم خودتان جزو آن ده درصد با سواد هستید ) ،راه حل قضیه حذف صورت مساله نیست . (3988748) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۲:۳۰:۳۳
متاسفانه مهندسی در این کشور زمانی مورد ستم قرار گرفت که به هر کسی فارغ از رشته تحصیلی لقب مهندس اعطا شد! (3988910) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۰:۵۳:۴۳
در شرکتی که قبلا کار میکردم با نظام مهندسی ارتباط داشتم متاسفانه این سازمان به جای آنکه وظایف خود را به درستی انجام دهد محلی شده است برای زد و بند .....و مکانی برای سو استفاده های مالی و باز هم با صد افسوس برخی از اعضای هیئت مدیره های کنونی و سابق نیز مستقیما در این فساد ها دخالت داشتند تا ..... اعضای هیئت مدیره و وابستگانشان را دخالت نمیدادی کاری که انجام نمیشد کارشکنی هم میکردند و بروژه شما معطل میماند ما هم .... (3988754) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۱:۱۳:۰۶
هرچند نظام مهندسي جهت پذيرش و عضويت يك امتحان صوري برگزار مينمايد

دوست عزیز واقعا فهمیدم که مهندس نیستی
امتحان صوری؟ اگه ادم با سوادی بودی که همچین حرفی نمیزدی
شما بیا برو در عرض 8 ساعت یه ساختمان 5 طبقه با کلیه ضوابط و مقررات ان هم با دست بیا طراحی کن معلوم میشه چند مرده حلاجی

در ثانی میخوای شخصی از تهران هم بتونه در شهرستانی کوچیک هم کار کنه چون طراحیش بهتره؟
مثل این میمونه که پروفسور سمیعی بیاد همه شهرستانای کوچیک هم عمل کنه که عملا غیر ممکنه
یکم قوانین صنفی رو هم بدونی بد نیست
تاکسی دار شهرستان میتونه با تاکسی خودش تهران بیاد کار کنه؟
دکتر شهرستانی میتونه بدون داشتنه پروانه و یا اشتغال در بیمارستان تهران عمل کنه

کلا قیاس مل الفارق هست
بدون داشتن توجیه درست دست به قلم میشین و .... (3988783) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۱:۱۴:۳۱
تقریبا تمامی ادعاهای مطرح شده کذب است.
1- امتحان ورودی به حرفه (نظام مهندسی) بسیار سنگین و سوالات توسط سازمان سنجش کشور و در حد آزمون کارشناسی ارشد طرح می شود.

2-در زمینه ارتقا پایه، گذراندن دوره های با سرفصل مشخص و امتحان توسط موسسات دانشگاهی انجام می وشد. به واسطه افزایش کیفیت مدرسان در چند سال گذشته، این دوره ها باعث به روز شدن دانش مهندسی اعضا شده است.

3-در بحث واگذاری کار، صرفا در بخش نظارت که بحثی حاکمیتی است، مهندسان ناظر توسط سازمان معرفی می گردد. این امر به دلیل قطع ارتباط مستقیم مالی بین مالک و مهندس ناظر امر بسیار مطلوبی است، چرا که ناظر به دلیل دریافت حق الزحمه مجبور به گذشت از تخلفات نمی شود. در مورد طراحی و اجرا مالکان می توانند به هر مهندس صاحب صلاحیتی مراجعه نمایند.

4- کدام انسان فقیری می تواند ساختمان بسازد که نیازمند تخفیف حق الزحمه مهندسی است! جهت مزید اطلاع هزینه های مهندسی در هر پروژه ای در هر جای دنیا برای کل طراحی و نظارت حداکثر در حدود 0.5 تا 5 درصد کل هزینه هاست.
در حال حاضر کل حق الزحمه نظارت برای ساختمانهای در حدود 8 طبقه در حدود 10.000 تمان برای هر متر مربع است.
هزینه های اجرای ساختمان در مناطق متوسط شهر تهران در عمل حدود 1.2 تا 1.5 میلیون تومان برای هر متر مربع تمام می شود. همانطور که ملاحظه می فرمایند نسبت حق الزحمه نظارت بر کل هزینه های اجرا در تهران عدد بسیار کمی است.

5- مکانیزم های پرداخت حق الزحمه و کنترل نظام مهندسی، امکان اینکه مهندس ناظری پروژه خود را نشناسد و ادرس آن را نداند را نمی دهد.

6-نویسنده باید مشخص نمایند که چگونه به خود حق می دهد که در مورد دانش فنی سایرین اظهار نظر نماید. ایشان در چه جایگاه و مرتبه علمی قرار دارند. (3988785) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۱:۴۱:۴۱
قابل توجه دوستان حقوق یک مهندس برق با حقوق یک کارگر جداکثر 100 هزار تومن فرق داره در چارت وزارت کار حقوق مهندس و کارگز تفاوت چندانی ندارن مهندسهای ما دارن با حداقل دستمزد وزارت کاری در شرکتهای مختلف کار میکنن البته عده اندکی هستند که در شرکتهای خاص دو برابر میگیرند ولی تعدادشون بسیار اندکه
این نظام مهندسی هم اکثرا مهندسان عمران و معماری باید باشن و اگر هم درامدی دارن نمیشه به همه مهندسها تعمیم داد. (3988827) (alef-11)
 
افشین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۳:۰۵:۳۷
شما اونم حساب کنید که یه کارگر یه صبح تا شب زیر فشار کار له میشه اما یه مهندس... (3988965) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۳:۲۴:۳۵
بی تارف کار بیشتر مهندسین ایران فرقش با کارگر همان 100 هزار تومان هم نیست! (3989003) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۱:۴۹:۴۱
بی وجدان بودن یک عده در مهر فروشی دلیل بر زیر سوال بردن کل مجموعه نیست.شماها زورتان میرسه نظام پزشکی را سروسامان بده.
قانون اگه قانون باشه درصورت بروز اتفاق یقه مهندس گیره و باید تاوانشو پس بده .شما راست میگید جلو این دانشگاه آزاد و غیر انتفاعی را بگیرید که کاغذ باطله دست دانشجو میده نه مدرک (3988836) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۹:۰۰:۱۳
این چه بی وجدانی است کسی که می دونه در تهران با تعداد طبقه و متراژی که براش تو سهمیه تعیین کردند کاری بهش ارجاع نخواهد شد. اونوقت این فروش سهمیه باعث میشه یک شرکت که اتفاقا تجربه بیشتری داره همین سهمیه رو نظارت کن اینطور نیست که این فروش سهمیه باعث عدم نظارت بشه. (3989462) (alef-11)
 
کارشناس برق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۱:۴۹:۵۱
سازمان نظام مهندسی در حال حاضر به یک سازمان سیاسی تبدیل گردیده است !!!!!! (3988837) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۲:۰۲:۱۲
آنچه که برای هر متر گرفته میشه برای چند مهندس مکانیک برق و عمران و معمار و اجرا تقسیم میشه تازه تا سالها باید بلرزی کسی نره سر یه مساله طبیعیه غیر استاندارد شکایت بکنه مهندسی که ندید امضا می کنه پی زندان و دیه رو به تنش مالیده تازه اگه امضا نکنی هم باید با مالک دست به یقه شی. کلا پول کرایه آژانسش هم نیست . تازه همین پول ناچیز رو هم باید پروفسور باشی بتونی جذب کنی وگرنه کار هرکسی نیست بتونه از نظام پیچیده ارجاع سر در بیاره.... (3988859) (alef-11)
 
حسین
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۲:۲۶:۵۲
امتحان را وزارت راه و شهرسازی توسط سازمان سنجش برگزار میکنه.بیشتر طراحی ها با نرم افزارها انجام میشه و کلیه فایل ها و دفترچه های محاسبات ضمیمه نقشه هستند.ادعاهای نگارنده نا آگاهانه میباشند.فقط در بحث گاز اگر نظارت و بازرسی های دقیق مهندسین نبود با این وضع آپارتمان سازی سوانح گاز در حد حوادث رانندگی کشته میداد. (3988903) (alef-11)
 
علوی
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۲:۳۷:۱۵
سازمان نظام غیر مهندسی باید حذف و یا زیر مجموعه شهرداری شود. (3988921) (alef-11)
 
بي سواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۳:۵۵:۱۷
بهتر نبود چند كلمه هم از ناظرين گاز مي گفتيد كه نظارتشان مادام العمر بوده و در هر حادثه اي قاضي حكم به زندان ناظر مي دهد حتي بعد از ده سال حتما نمي دانيد كه دستمزد يك كنتور با سه بار بازديد و قبول مسئوليت مادام العمر در حدود 200 هزار تومان است پول اژانس براي رفت و امدش دو برابر ميشه (3989064) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۵:۵۴:۴۵
من رفتم نظام مهندسي براي تاييد نقشه
1نظارت متري 6000 تومان
2-طراحي سازه متري 5480 تومان
3-معماري نظارت متري 3200 تومان
4-طراحي متري4000 تومان
5-تاسيسات متري 2500 تومان
6-نظارت برق متري 1800 تومان
7-طراحي برق متري 1960 تومان
8- نظارت نقشه بردار متري 2000 تومان
9- ناظر هماهنگ كننده متري 2500 تومان
و......
.
.
.
.حال واقعا كه پرداخت نمودم دسدم نه طراحي برقي وجود دارد و معمولا برقكار اجام ميدهد بدون نظارت
نه طراحي تاسيسات مكانيكي وجود دارد و لوله كش بيسواد خودش انجام ميدهد
-اصلا كسي به عنوان هماهنگ كننده اقدام ننمود و حالا كه پايان كار دارم ميگيرم واقعا بعضي از اينها بقول نگارنده آدرس ملك را بلد نيستند...
ناظر جواب نميداد و ميگفت بعدا برات امضا ميكنم ولي مزاحم من نشويد چون در محل كار سرم شلوغ است!!!!!!!!

واقعا نظام مهندسي فقط جمع كردن پول براي مهندسين و برداشتن سهم خود و مهمولا در آخر دو روزي نقشه را نگه ميدارند يعني داريم چك ميكنيم و بعضي وقتا يك بانه الكي ميگيرند كه بگويند وجود ما ضروري است واقا نياز جدي به باز نگري وجود دارد،وجود خواهد داشت....تو را خدا رسيدگي كنيد.... (3989250) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۲۰:۰۹:۲۸
دوست عزیز این روزها قیمت مصالح ساختمانی به شرح زیر است

سرامیک متری 25000 تومان
موزاییک متری 17000 تومان
اجرای سقف متری 40000 تومان
و.......
حالا به قیمت های بالا نگاه کن خنده ات نمیگیرد (3989567) (alef-11)
 
ALI
United States
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۰۰:۵۷:۲۴
استاد کار کاشی چسبان برای نصب کاشی و سرامیک متری 15000 تومان دستمزد میگیرد یک مهندس طراح سازه که بعد از دهها بار امتحان دادن در آزمون محاسبه و ماهها مطالعه مستمر موفق به گرفتن پروانه محاسبه میشود(اگر شک دارید آمار قبولی آزمون محاسبه را از سازمان سنجش دریافت کنید) در قبال کار خود که مسلما امسال شما نویسنده مقاله سری از آن در نمیاورید تنها 5000 تومان دریافت میکند مجموع اعداد بالا را جمع کنید و با دستمزد یک کارگر فنی مقایسه کنید تا دلیل عدم حضور مهندس ناظر را هر موقع که مالک دلش خواست او را احضاررا درک کنید دستمزد نظارت با کسرهزینه ایاب و ذهاب آنقدر اندک می باشدکه مایه ننگ جامعه مهندسی است و نشان از اهمیت ندادن به عمر و کیفیت بنا و سرمایه ملی ساختمان است که با انصراف مهندسان با تجربه از قبول کردن نظارت و ساخت بنا بدست بساز بفروش ها و کسانی که فقط سود نهایی خود را مهم میدانند رخ داده است .... (3989886) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۰۹:۲۹:۱۶
برای ساختمانی که در تهران حدود 4 میلیون متری است این مبالغ زیاد است ؟ تازه بین 3 مهندس تقسیم می شود ؟ رقم عوارض شهرداری را هم می نوشتی . (3990086) (alef-11)
 
مهدی
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۱۰:۴۶:۰۶
با این حساب پزشک هم میگه برای انسان با دیه دویست و خورده ای میلیون فلان رقم زیاد نیست.
باید نرخ خدمات با ارزش اون مطابقت داشته باشه.
اگر خدمات مهندسی رو از انحصار ایجاد شده توسط نظام خارج کنن و اجازه بدن بازار رقابتی شکل بگیره نرخ این خدمات یک دهم خواهد شد. (3990174) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۲۲:۲۵:۲۹
مطمئنی 10 برابر نمی شود ؟ من خودم مهندس ناظر هستم و به خاطر رقم کم در برابر مسئولیت زیاد عطای این کار را به لقایش بخشیدم . (3990837) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۷:۴۳:۵۷
خواهشا مهندسان محترم خودشون رو با پزشکان مقایسه نکنند.چون زمین تا اسمان تفاوت این دو قشر میباشد.تو این مقاله هم تفاوتها مشخصه. (3989365) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۹:۰۴:۰۵
رتبه اول امسال تجربی که از دانشجویان برق بود ثابت کرد مهندسان برق دانشگاههای معتبر دولتی به راحتی می تونند پزشکی قبول شن. (3989470) (alef-11)
 
مهندس سابق
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۲۰:۵۲:۱۴
من هم سال اول رشته مکانیک در یکی از دانشگاههای معتبر میخوندم انصراف دادم دوسال بعد نهایتا قبول و بخاطر علاقه ای که داشتم وارد پزشکی شدم الان اینترن هستم واقعا اذیت میشم هم درسها سنگین هم کشیک سنگین. 6 سال خوندم نزدیک 2 سال مونده بعد سربازی بعد تخصص اگه با این رقابت قبول بشم. 8 سال دیگه شاید متخصص بشم . تا اون موقع هم همه جوونیم رفته . آواز دهل شنیدن از دور خوش است. (3990738) (alef-11)
 
سیده مهتاب صالحی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۹:۳۱:۲۵
سلام
واقعا بسیار زیبا و ساده واقعیت رو توضیح دادید (3989504) (alef-11)
 
مرتضی
۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۲۱:۳۳:۳۹
منم انصافا خانه ای ساختم و مهندس ناظر بلد نبود که آکس ستونها باید چطور قرار گیرد و بنا و کارگران بهتر بلد بودند،بطوریکه ناظر از من خواست که جلوی کارگران از ایشان چیزی نداریم راجع به اجرای نقشه و تنظیمات آن و گفت من قول میدهم که هرجور که شما کار کردید من تایید کنم...فقط یک پول الکی به حساب نظام مهندسی و عده ای دیگر واریز شد..نگارنده مقاله عنوان نمود که ده درصدی که باسواد هستند و طراح و کاربلد چوب بقیه را میخورند....تمام کارگران شهرداری در دانشگاه داخل شهر مهندسی عمران گرفتند و اصلن نه کلاسی رفتند و نه درسی درکار بود فقط مدرک گرفتند و الان همه آنها عضو نظام مهندسی شهر و استان میباشند...
واقعا بقول نگارنده نیاز به یک انقلاب اصلی در زمینه خط و مشی نظام مهندسی وجود دارد...
باید استقبال نمود...وضعیت طراحی اسف بار است و واقعا نیاز توجه جدی هست.... (3989698) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۲۲:۳۰:۰۱
آن مهندس تقصیر نداشته . او درسش را خوانده و در یک امتحان سخت تئوری قبول شده . شما باید یقه نظام آموزشی را بگیرید که هر روز از سر و تهش می زنند .
دانشگاه با آموزشگاه فنی و حرفه ای فرق می کند و برای دو کار متفاوت ساخته شده اند . (3990841) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۰۸:۳۹:۳۲
من همه نظرات را خواندم اين موضوع ( عملكرد نظام مهندسي ) يك مشكل اساسي در كشور ماست كه لازمست پاسخ متقن به آن داده شود.
اينكه بنويسيم مهندسان بيكارند و فقير و يا مگر سهم نظام مهندسي چند درصد ساخت و ساز است كه نشد جواب!!!!
بايد ببينيم كار نظام مهندسي چيست و طبق نگارنده اين مقاله آيا فقط تبديل به يك سازماني شده كه پول اعضا را بگيرد و سهمش را بردارد؟با پول سهمش چه ميكند؟
چرا در شهرها رقابت براي انتخابات نظام مهندسي شديد است ؟
مگر چه در آمدي در نظام مهندسي هست كه همه ميخواهند در انتخابات پيروز شوند؟
نگارنده نوشت كه ده درصد طراحي و نظارت و سواد كار ساختمان دارند و من ميگويم حتي تعداد كمتر از اينست و ايشان آدم منصفي بود كه نوشت ده درصد!!!
همه ما به سهميه فروشي كه واقفيم و اينكه خيلي نميتوانند يك طراحي ساده اي انجام دهند..
مگر نظام مهندسي صندوق ذخيره فرهنگيان است كه اينطور جواب داده شود؟
چرا ساخت و سازها اينقدر بي كيفيت هستند در شهرها اگر نظارت وجود دارد بلاخص اماكن دولتي كه نبايد يك ساختمان بعد دوسال استفاده ويرانه شود.
پول سازمان نظام مهندسي كجا ميرود و كي به آن نظارت دارد؟
واقعا چيزي به نام طراحي برق و تاسيسات وجود ندارد و الكي از مردم پول گرفته ميشود.
ادغام نظام مهنسي و شهرداري به نظر عموم امري محتمل و بايد كار كارشناسي روي آن صورت گيرد چون وقت و انرژي و هزينه مردم بين ايندو زياد صرف ميشود و عموما هم فقط كاغذ بازي و مهر و امضا زدن است و پول زور گرفتن.
چرا دفاع از چند شغله بودن ميكنيم؟
قياس با پزشكي اصلن غلط است و اگر آنجا اشكال هست بايد درست شود. (3990038) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۱۰:۱۱:۰۲
با عرض سلام

چند مطلب با نگارنده این متن:
بهتر است وقتی می خواهیم متنی را بنویسیم که میلیونها نفر بازدید کننده دارد اول اطلاعات خود را از موضوع تکمیل نماییم سپس بنویسیم چون با همین متن شما در پیشگاه حق تعالی یک روزی باید پاسخگوی خیلی ها باشد.

1- آیا حضرتعالی با حقوق سالانه بطور میانگین 7 تا 8 میلیون تومان میتوانید هزینه های زندگی اعم از اجاره، فرزندان،تحصیلی،پزشکی و ... را تامین کنید که دوشغله بودن اعضای نظام مهندسی را تحلیل می نمایید.
2- بنده بعنوان ناظر مکانیک همیشه پای قانون و مقررات نظام مهندسی ایستاده و خواهم ایستاد و در خیلی موراد با مالک و پیمانکار سر اجرا به مشکل برخوردم چون نخواستم از قانون تخطی کنم.
3- در نظر بگیرید که بعنوان مثال با مبلغی در حدود 400 تا 500 هزار تومان نظارت مکانیک یک ساختمان 100 میلیونی، ناظر همیشه و در صورت هر گونه رخدادی اولین متهم می باشد و سهل انگاری و دزدی پیمانکار و مالک از کار پای ناظر نگون بخت نوشته می شود.و یا با مبلغ 100 هزار تومانی نظارت گاز بصورت مادام العمر مسئول هر گونه حادثه و تغییرات می باشد که البته دادگاه و اثبات حق و ناحق خود قصه ای دراز دارد.
البته با برخی از نظرات حضرتعالی مانند عدم مهارت برخی مهندسین( علت: وجود موسسات و دانشگاهها در هر کوچه برزن و اعطای مدرک مهندسی ) تبدیل نظام مهندسی در برخی موارد به جایگاه زد و بند مالی (علت: برتری نسبی سیاست در نظام مهندسی ها بجای تخصص و مهارت و عدالت و قانون) و عدم انجام صحیح کار نظارت توسط برخی از اعضا (علت:ضعف قانون)
در پایان قابل ذکر است که اگر همین نظارت اندک در سالیان اخیر نمی بود الان وضع ساختمانها بسیار اسفناک می بود. (3990132) (alef-11)
 
فولادگر
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۱۹:۴۸:۰۶
متاسفانه جدیدا به دلیل وضعیت بد معیشتی مهندسین در چند سال گذشته، افراد نخبه دیگر حاضر به تحمل رنج درس خواندن در رشته های مشکل مهندسی نیستند و با فارغ التحصیلان کم سوادی مواجهیم که حتی علم کافی در حدود ریاضیات دبیرستان هم ندارند. بسیاری از اینها فارغ التحصیل دانشگاههای علمی کاربردی، غیر انتفاعی، پیام نور، سما و آزاد و درصد قابل قبولی هم از دانشگاههای دولتی هستند.
بنده می خواهم هشدار بدهم به مسئولین اگر نسبت به این قضیه (معیشت مهندسین توانا) بی تفاوت باشند، تا چند سال آینده برای ساخت یک جاده یا پل ساده هم باید مهندس از خارج کشور وارد کنند. (3990675) (alef-11)
 
صفوی
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۱۹:۵۶:۲۶
فارغ التحصیلان جدید مهندسی از لحاظ علمی در سطح بسیار پایینی هستند. بنده بعد از 10 سال که از فارغ التحصیلیم میگذره امسال در آزمون استخدامی یکی از سازمانها شرکت کردم و در حالیکه آزمون رو هم خیلی خوب جواب ندادم در کمال ناباوری جزو یک درصد افرادی که قبول شدند، بودم. (3990687) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۲۱:۵۴:۳۳
مهندسی که بایدضامن انواع اقسام جانی ،طول عمر و....باشد واقعا این پرداخت ها زیاده??!!انصاف داشته باشید (3990810) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۲۱:۵۶:۴۹
یک بنای افغانی روزی 200هزارتواین مملکت درمیاره ولی بیچاره مهندس که چندین تضمین رابایدبدهدبرای چندرغاز (3990815) (alef-11)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۱۱:۳۳:۴۸
کسی میدونه درامد چندصد میلیاردی سازمان وسود بانکی که ماهانه میگره کجا میره؟ (3991313) (alef-11)
 
جمعی از مهندسین قم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۱۴:۲۷:۱۸
با عرض سلام
خیلی از مواردی رو که میخواستیم بگیم دوستان اشاره کرده اند ولی جهت تاکید بیشتر با بخش عمده ای از مطالبی که درج کردید مخالف هستیم و این را به حساب نادانی نگارنده میگذاریم و امید است که انشاءالله با صرف وقت بیشتر به حقایق این قصه دست یابید.
جمعی از مهندسین قـــــــــــــــــــــــــــــم (3992731) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۰:۴۶:۱۳
کو گوش شنوا (3993762) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۰ ۰۱:۲۳:۵۷
طرف میره ۱۲ سال درس می خونه دیپلم بگیره ۴ سال هم توی دانشگاه عمران می خونه ۳ سال هم باید صبر کنه تا امتحان نظام مهندسی بده اگر قبول شد تازه می شه مهندس پایه ۳ بعد از اینکه پایه ۳ را گرفت ۴ سال بعد میشه پایه ۲ بعد از اخذ پایه ۲ باید ۵ سال صبر کنه تازه می شه مهندس پایه ۱
یعنی باید با توجه به تحصیلات ۱۲ سال طول می کشه که بشه مهندس پایه یک ۶ سال هم باید صبر کنه که بشه مهندس ارشد .
بعد یکی بی....... میاد در یک رسانه فراگیر یه مطلبی را می نویسه ذهن.... (3994924) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۱۸:۳۴:۴۴
عزیز نظام مهندسی پول مفت از مردمی گیرد (4475407) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۲۰ ۰۱:۴۴:۵۵
یه چیز جالب و البته تاسف برانگیز / تا پارسال ساختمان های زیر 4 سقف و بدون آسانسور رو تو شهر ما فقط مهندس معمار و محاسب میخواستن ولی از امسال اجباری شده که باید برق و مکانیک هم داشته باشه! من نمیدونم مهندس مکانیک میخواد چیه ساختمان بی آسانسور رو طراحی کنه؟! تازه هر کدوم هم ناظر جدا دارن (4331742) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.