نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 424780
تعجب رییس انجمن جراحان مغز و اعصاب از عمل «دیسک» به وسیله رادیولوژیست‌ها!
تاریخ انتشار : جمعه ۲۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۶:۲۸
 ایسنا نوشت: رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب کشور با اشاره به فارغ‌التحصیلی بیش از ظرفیت دانشجویان در رشته جراحی مغز و اعصاب گفت: گاها رشد بیکاری در این عرصه سبب می‌شود که جراحی‌های غیرضروری رشد پیدا کند.

دکتر حمید رحمت، رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب ایران در افتتاحیه کنگره ستون فقرات کیش که صبح پنج‌شنبه 25 آذرماه در کیش افتتاح شد، با اشاره به تاریخچه این بخش تخصصی گفت: جراحی اعصاب در ایران از سال 1330 پایه‌گذاری شد و تا امروز حدود 65 سال از این اتفاق خوب می‌گذرد.

وی افزود: انجمن جراحی مغز و اعصاب ایران از سال 1343 تأسیس شد زیرا تا قبل از آن تعداد جراحان این بخش در کشور اندک بود اما درروند شکل‌گیری این انجمن و کنگره‌هایی که در قالب آن برگزارشده می‌توان تاریخچه جراحی اعصاب دنیا را دید زیرا همواره جراحان بنامی در این برنامه‌ها حضورداشته‌اند.

رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب ایران با انتقاد از افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان این رشته و گسترش بیکاری در این عرصه اظهار  کرد: از 3 سال پیش تا امروز که تعداد جراحان اعصاب در کشور افزایش‌یافته شاهد مشکلاتی در این عرصه هستیم تا جایی که امروز بالغ‌بر 700 جراح مغز و اعصاب در کشور داریم که مازاد بر نیاز کشور است.

رحمت با اشاره به تجربه مشابه سایر کشورها در این حوزه اظهار کرد: کشورهایی نظیر مصر و ترکیه نیز در یک دوره تاریخی مشکلی شبیه به ما را تجربه کردند و بیش‌ازحد نیاز به تربیت جراحان پرداختند اما متأسفانه ما در ایران هرگز از تجربیات دیگر کشورها بهره نمی‌بریم تا خود به آن دچار شویم و این اتفاقی است که امروز در کشور ما رخ‌داده است.

وی عرصه پزشکی را دچار سیاست زدگی دانست و بیان کرد: سال گذشته 60 فارغ‌التحصیل در بخش جراحی اعصاب داشتیم درحالی‌که بین 10 تا 15 فارغ‌التحصیل پاسخگوی نیاز کشور بود و این میزان مازاد مشکلاتی را به دنبال دارد.

رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب کشور ادامه داد: وقتی تعداد جراحان بیکار در کشور زیاد شود، روند به سمتی می‌رود که گاهی بدون نیاز به جراحی بیمار به‌صرف ایجاد کار و درآمد به سمت جراحی سوق داده می‌شود و این اصلاً خوب نیست.

رحمت بین‌المللی شدن کنگره‌های علمی کشور را به معنای حضور مدعوین خارجی دانست و عنوان کرد: باید کنگره‌های علمی کشور را به سمت بین‌المللی شدن و حضور مدعوین خارجی و نه سخنرانان خارجی سوق دهیم البته امروز خوشبختانه حرکت‌هایی در این زمینه‌ها صورت گرفته که جای خوشحالی دارد.

وی از حضور بخش‌های دیگر در عرصه جراحی انتقاد و اظهار کرد: امروز متأسفانه علاوه بر ارتوپدها، رادیولوژیست‌ها نیز وارد عرصه عمل دیسک شده‌اند که جای تعجب دارد. مسئله اینجاست که نباید بگذاریم جراحی مغز و اعصاب تکه‌تکه شود و این اصلاً پدیده خوبی نیست که رشته‌های دیگر با روش‌های همپوشانی وارد عمل شوند.

رئیس انجمن جراحان مغز و اعصاب کشور اضافه کرد: درگذشته صنعت به کمک جراحی می‌آمد اما امروز صنعت چیزی را تهیه می‌کند که سعی دارد آن را به جراحان دیکته کند.

کنگره بین‌المللی ستون فقرات با حمایت سازمان منطقه آزاد، بیمارستان کیش و انجمن جراحان مغز و اعصاب ایران تا 26 آذرماه در مرکز همایش‌های خلیج‌فارس ادامه دارد.
 
کلمات کلیدی : دیسک کمر+ستون فقرات
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۰۹:۳۲:۰۹
مگه عمل دیسک فایده ای هم داره؟ مگه پزشکان محترم می توانند مشکل دیسک کمر یا گردن را حل کنند که حالا دارن در مورد رشته اش بحث می کنند. همه می دونند که جراحی های شما هیچ ارزشی ندارن و چیزی جز هدر دادن وقت و پول نیستند. شما ساده ترین اندامهای آسیب دیده بدن را هم نمی تونید درمان کنید و فقط ادعا دارید (4068618) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۰۹:۳۹:۱۸
شما شب ها یک سری به بیمارستانهای شهرستانها و حتی مراکز استان بزنید، پزشک متخصص حضور ندارد. اگر پزشک زیاد است که نباید این مشکلات باشد. (4068626) (alef-13)
 
محمد
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۱۵:۳۰:۵۲
كل منطقه غرب استان اصفهان شامل شهرستانهاي گلپايگان ، خوانسار و داران و شهر هاي تابعه كه بالغ بر ٣٠٠ هزار نفر جمعيت داره و ٤ بيمارستان فعال دارد ، يك جراح مغز و اعصاب نداره ، لطفا يكي از اون ٧٠٠ مازاد رو بفرستين اينجا !!! ولي فكر كنم مشكل شما با افزايش تعداد فارغ التحصيلان تخصص بيشتر به اين برميگرده كه دست زياد ميشه و درامدها كفاف نميده ، نه ؟!!!! (4069002) (alef-13)
 
محمد امین
Canada
۱۳۹۵-۰۹-۲۶ ۲۳:۲۴:۲۶
مشکل من درآوردی است جناب دکتر رحمت. وقتی یک متخصص اجازه 4-5 عمل و بیشتر در روز رو داشته باشه معلومه در بیمارستانهای شمال شهر دیگه اشباع میشه و مریض به بعضی نمیرسه.
اگر پرامنش مکانی پزشکان متخصص رو روی نقشه رسم کنید (مثل پرامنش بیمارستانها) میبینید مشکل عدم مدیریت شماست نه زیادی پزشک جراح یا کمی مریض.
متاسفانه هیچ استانداردی رو قبول نمیکنید. بعضا پزشک برای ویزیت مریض کمتر از 10 دقیقه وقت میگذاره خوب معلومه تو یک بعد از ظهر میتونه 50 تا مریض هم ببینه. ایضا 5 تا عمل در یک شب.
ریش و قیچی هم که دست خودتونه. امیدوارم در مورد تعداد ویزیت و جراحی های یک جراح مغر مقایسه با استاندارد های جهانی انجام بشه. ولی کلا دستتون طلا خیلی جون نجات میدین. خدا خیرتون بده. (4069438) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.