توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 499742
آیا اختلافات آمریکا و چین به بروز جنگ تمام‌ عیار تجاری منجر می‌شود؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۳۳
به نوشته روزنامه گاردین، اقدامات احتمالی ترامپ برای مقابله با چین در زمینه تجاری منجر به واکنش «بسیار تهاجمی» این کشور خواهد شد.

 به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی نوشت: یک مذاکره‌کننده بلندپایه سابق تجاری آمریکا پیش بینی کرد اقدامات احتمالی دونالد ترامپ برای مقابله با چین در زمینه تجاری منجر به واکنش «بسیار تهاجمی» این کشور خواهد شد. این در حالی است که پکن اعلام کرده است سفر رئیس جمهور آمریکا به چین به تعیین مسیر روابط این دو اقتصاد بزرگ جهان در نیم قرن آینده کمک خواهد کرد.

از هفته پیش گمانه زنی هایی شده است مبنی بر اینکه ترامپ سرگرم تهیه مقدمات برای تحقیق درباره این ادعا است که چین حقوق مالکیت معنوی را نقض کرده است. پس از تصمیم روز شنبه چین برای حمایت از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی، برخی گزارش ها حاکی از آن است که شاید این تحقیق به تعویق بیفتد. روزنامه فایننشال تایمز هشدار داد این اقدام احتمالی منجر به بروز «جنگ تمام عیار تجاری» شود.

شارلین بارشفسکی، نماینده تجاری آمریکا در دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون معتقد است به چالش کشیدن پکن ممکن است خطر سیر نزولی روابط با این کشور را به دنبال داشته باشد.

وی گفت: «چین، هر زمان که از اقدامات آمریکا خشمگین می شود، به شیوه هایی تهاجمی تر رفتار می کند تا موجب ارعاب شود و آمریکا را وادار به عقب نشینی کند. آمریکا هم به ندرت عقب نشینی می کند -که اقدام کاملاً درستی است- و نباید هم این کار را بکند. اما روش چین این است که در چنین شرایط قلدرمآبی می کند.»

این نماینده تجاری سابق آمریکا گفت معلوم نیست دولت ترامپ چه تدابیری علیه پکن اتخاذ خواهد کرد، اما بعید است در برابر فشار چین تسلیم شود.

وی افزود: «در این صورت، دو طرف اظهارات شدیداللحنی بیان خواهد کرد و احتمالاً چین به حرف زدن بسنده نخواهد کرد و دست به عمل خواهد زد و مدتی طول نخواهد کشید که شرکت های آمریکایی شروع به شکایت از این خواهند که حتی بیشتر از قبل با آنها در چین بدرفتاری می شود. تحریمی اعمال نخواهد شد یا اقدام تلافی جویانه گسترده ای صورت نخواهد گرفت، اما شرایط روز به روز دشوارتر خواهد شد. چین این کار را خواهد کرد تا آمریکا را وادار به عقب نشینی کند.»

بارشفسکی گفت در حال حاضر این اجماع گسترده در آمریکا وجود دارد که باید با سیاست های «کاملاً تبعیض آمیز» چین در قبال شرکت های خارجی مقابله شود.

چین دهه گذشته را صرف تلاش برای نگه داشتن بخش های زیادی از اقتصاد خود در کنترل شرکت های خود کرده است؛ تلاشی برای بومی سازی که از زمان تصدی شی جین‌‎پینگ به سمت ریاست جمهوری در سال 2012 تشدید شده است.

به گفته بارشفسکی، «شرکت های خارجی -اعم از آمریکایی و اروپایی- در چین بسیار کمتر استقبال می شود. فضای تجاری برای آنها بسیار دشوارتر و تبعیض آمیز است. بخش دولتی به تهدید و مشکل فزاینده رقابت پذیری تبدیل شده است... پس این فقط عقیده ترامپ نیست و دیگران نیز چنین دیدگاهی درباره چین دارند.»

وی گفت با وجود وخیم تر شدن اوضاع، دولت اوباما «در بسیاری از موارد، به جای اقدام، گفتگو می کرد، گفتگوهای بی پایان.»

معلوم نیست که آیا ترامپ چین را به چالش خواهد کشید و اگر پاسخ مثبت است، معلوم نیست چه زمانی این کار را انجام خواهد داد، اما گزارش ها حاکی از آن است که ممکن است وی به نماینده تجاری خود دستور دهد تا مقدمات را برای اقدام آمریکا در اعمال یک جانبه عوارض یا دیگر محدودیت های تجاری به منظور محافظت از صنایع آمریکا فراهم کند.

بارشفسکی پیش بینی کرد در این صورت، چین آمریکا را به حمایت از صنایع داخلی متهم خواهد کرد و مدعی خواهد شد که تنها چین است که از نظام تجاری جهانی آزاد حمایت می کند.

وی گفت امکان اقدامات تلافی جویانه هم وجود دارد که پیامدهای جدی و وخیمی خواهد داشت، چرا که صحبت از مناقشه دو اقتصاد بزرگ جهان است.
 
کلمات کلیدی : چین ،تایوان ، آمریکا، ترامپ
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.