نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 477548
اصلاح طلبان: روحانی برای سایر برجام‌ها هم به ما نیاز دارد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۴۲
روزنامه آفتاب یزد در گزارشی با عنوان «دولت امید علیه فراکسیون امید» به اختلاف فراکسیون امید با برخی اعضای دولت پرداخت.

این روزنامه اصلاح طلب نوشت: تنها 24 ساعت تا تعیین سرنوشت کرسی‌های شاه نشین بهارستان باقی مانده است و آینده صندلی نائب رئیسی علی مطهری همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. اصولگرایان فراکسیون ولایت و قشر پایداری درصدد کشیدن این صندلی از زیر پای مطهری هستند و از قرار معلوم نمایندگان فراکسیون مستقلین هم با آنها هم پیمان و هم عهد شده‌اند و ائتلافی میانشان شکل گرفته است. ائتلافی که در یک ضلع آن فراکسیون ولایت قرار دارد و در دیگر سوی آن اعضاء فراکسیون مستقلین ولایی ایستاده اند اما ضلع سومی هم وجود دارد که از حضور برخی وزرای دولت یازدهم خبر می‌دهد.

از این ائتلاف مثلثی برای نخستین بار خود نمایندگان بهارستان، پرده برداشتند. محمود صادقی نماینده تهران در این‌باره در توئیتی به دولت هشدار داده بود: «تکرار تعامل با فرصت‌طلبانِ عهدشکن درانتخاب هیات‌رئیسه مجلس، به مناسبات فراکسیون امید با دولت دوازدهم آسیب می‌زند.» عبدالکریم حسین زاده نماینده مردم نقده نیز در صفحه توییتر خود چنین نوشت: «عهدشکنان فهرست امید با نمایندگان جبهه پایداری بر سر لیست مشترک هیات رئیسه توافق کردند. برخی وزرای دولت هم در کنار عهدشکنان قرار گرفته‌اند.» این درحالی است که دولتمردانِ در مظان اتهام، که به حزب اعتدال و توسعه تعلق دارند، به رد این اظهارات نمایندگان پرداخته اند . اما بار دیگر وکلای مردم در بهارستان، بر مداخله برخی وزرای دولت در انتخابات هیئت رئیسه اصرار ورزیدند و به اعلان این خبر پرداختند که پهنای دخالت برخی وزیران تنها به براندازی علی مطهری محدود نمی‌شود بلکه دامنه آن، به وسعت نابودی مجموعه فراکسیون امید گسترانیده شده است. رویدادی که چرایی آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

**رد تکذیب مداخله
محمود واعظی، وزیری که انگشت اتهام مداخله به سوی او نشانه رفته است و هنگام انتشار خبر دخالت برخی وزرای عضو حزب اعتدال و توسعه در انتخابات هیئت رئیسه، تصویر او نیز در انتهای این خبر درج شده بود، به تکذیب مداخله در این انتخابات پرداخت و در این باره در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «اخبار نادرستی مبنی بر دخالت برخی از اعضای دولت در انتخاب هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در برخی شبکه‌های اجتماعی مطرح شده که قویا تکذیب می‌شود.» او در ادامه چنین گفته است: «انتخاب هیئت رئیسه مجلس، حق نمایندگی است و دولت هیچ دخالتی در این امر ندارد، به نظر می رسد این گونه شایعه‌ها برای ایجاد اختلاف و بر هم زدن رابطه خوب دولت و مجلس است و هدفی جز کاستن از شیرینی انتخابات (ریاست جمهوری) ندارد.»

این در حالی است که نمایندگان بهارستان حتی پس از تکذیب واعظی هم بر دخالت وزرای عضو حزب اعتدال توسعه در انتخابات هیئت رئیسه برای گرفتن صندلی نائب رئیسی از علی مطهری صحه گذاشته اند و تکذیبیه واعظی را رد کرده اند. تا جایی که سمیه محمودی، نماینده مردم شهررضا و عضو هیئت‌رئیسه فراکسیون مستقلین ولایی در تایید دخالت‌های برخی وزرای دولت در روند تصمیم‌گیری نمایندگان مردم به خبرنگار «آفتاب یزد» گفت: اینکه وزرا در جلسات فراکسیون مستقلین حضور یابند را ندیده‌ام.اما صبح یکشنبه دیدم که یکسری وزرا در حال کار کردن بر روی انتخابات هیئت رئیسه هستند.»

سهیلا جلودارزاده نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید نیز درخصوص دخالت برخی وزرا در صحن مجلس، به آفتاب یزد اظهار داشت: «بله، برخی وزرا در حال رایزنی با نمایندگان هستند برای تغییر ترکیب هیئت‌رئیسه به خصوص نایب رئیسان. البته دولت خودش گفته است که قصد دخالت در انتخابات هیئت رئیسه را ندارد اما این اتفاق در حال روی دادن است.»

**ائتلاف به قصد فروپاشی
اما انگار مشکل وزرای حزب اعتدال و توسعه با شخص علی مطهری ابعاد وسیع تری یافته است و دامنه آن کل فراکسیون امید را فرا می‌گیرد. از این اتفاق بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید پرده گشوده است. او در این باره به خبرنگار « آفتاب یزد» گفت: «تعداد این وزرای مداخله‌گر انگشت شمار است و اصل مشکل شان با خود فراکسیون امید است و شخص علی مطهری نیست. انگار فراموش کرده‌اند که این فراکسیون امید بود که موجب رای آوری سه وزیری که در مجلس نهم رای نیاوردند،شد. وقتی اعضای فراکسیون ولایت درصدد بودند تا وزیران این دولت را استیضاح کنند این فراکسیون امید بود که مانع این کار شد. ائتلافی که الان در مجلس با کمک برخی وزرا صورت گرفته علیه فراکسیون امید است و تنها محدود به شخص علی مطهری نمی‌شود و به قصد فروپاشی فراکسیون امید و اصلاح طلبان هم شکل گرفته است.»

**مشکلتان با امید مردم چیست؟!
حال که وکلای ملت در بهارستان بر مداخله برخی وزرا در انتخابات هیئت رئیسه صحه گذاشته اند و هدف از این اقدام آن ها را هم اضمحلال فراکسیون امید دانسته‌اند، یک سوال جدی در اذهان شکل می گیرد که به راستی مشکل برخی وزیران با فراکسیون امیدی که متشکل از نمایندگان منتخب مردم ایران است، چه می تواند باشد؟ برای یافتن پاسخ این سوال آفتاب یزد به سراغ دو تن از کارشناسان عرصه سیاست رفته است.

**برنامه ریزی وزرای مداخله گر برای 1400
علی تاجرنیا، عضو حزب اتحاد ملت و نماینده مجلس ششم، معتقد است که این وزرای عضو حزب اعتدال و توسعه مترصد آنند تا به خواستگاه اصولگرایانه خود بازگردند و از هم اکنون در حال برنامه‌ریزی برای سال‌های پس 1400 هستند. او در این باره به خبرنگار «آفتاب یزد» گفت: واقعیت این است که بدنه‌ای که به همکاری با آقای روحانی می‌پردازند از اصولگرایان است. در دولت یازدهم با توجه به اینکه آقای روحانی به عنوان یک چهره مستقل وارد کارزار رقابت‌ها شد و مورد حمایت اصلاح‌طلبان قرار گرفت، از بخشی از نزدیکان و دوستان خود که پایگاهشان عمدتا پایگاه اصولگرایی بود، در دولت استفاده کرد. دولت با توجه به بافت مجلس قبلی یک دولتی بود متشکل از چهره‌های اصولگرای سنتی و معتدل و در عین حال یک سری اصلاح طلب‌هایی که حساسیت کم‌تری بر روی آنها وجود داشته است. متاسفانه این بخش اصولگرای دولت که اتفاقا با آقای روحانی هم روابط نزدیکی دارند، هیچ گاه به طور جدی با شعارهای دولت و آرمان‌های اصلاح طلبی همراه نبودند.

وی افزود: از آنجا که در انتخابات 96 مشخص شد که پایه رای روحانی اصلاح‌طلبی است و کاملاً مسجل شد که از درون طیف اعتدال و توسعه در دولت آینده فردی خارج نخواهد شد، اعتدال و توسعه‌ای‌ها متاسفانه نگاه شان را به چهار سال آینده بعد از 1400 دوخته‌اند و با فراموش کردن آرمان‌ها و اهداف انتخابات 96، سعی می‌کنند تا در بخش‌های اصولگرایی ردپایی برای خود نگاه دارند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اضافه‌کرد: مخالفتشان با نایب رئیسی آقای مطهری و در بعد کلان با فراکسیون امید هم از این جهت است البته معتقد هستم که شخص آقای روحانی به هیچ عنوان با چنین اندیشه‌ها و نگاه‌هایی همراه نیست اما متاسفانه برخی از وزرای منتسب به حزب اعتدال و توسعه این مسیر را می‌پیمایند.

تاجرنیا خاطرنشان کرد: نگرانی این وزرا از این جهت است که بعد از 1400 هم شخصی اصلاح‌طلب روی کار بیاید. چون بی‌شک این فردبه عنوان یک چهره اصلاح‌طلب در طول سالهای آتی خواهد درخشید. این افراد می‌دانند که در دوران مدیریت اصلاح‌طلبان امثال واعظی و نوبخت جایی ندارند از همین روی از هم‌اکنون در حال تعامل با علی لاریجانی هستند و نگاهی درازمدت به حضور در قدرت دارند و فکر می‌کنند با لابی کردن با آقای لاریجانی و مجموعه‌های دیگر امکان حضور دائمی‌ترشان در قدرت میسرتر خواهد بود.

رئیس انجمن دندان پزشکی ایران اظهار داشت: به همین علت هم در سال گذشته و پس از تشکیل مجلس با وجود آنکه آقای دکتر عارف در انتخابات ریاست‌جمهوری 92 ایثارگری کرد و اگر فداکاری او نبود امروز در فضای دیگری بودیم ولی برخی وزرای تدبیر و امید فراموش کردند یا به نفع‌شان نبود که به خاطر بیاورند که جریان اصلاح‌طلبی برای این دولت چه کرده است و با لابی‌گری رای عارف را به سبد رای لاریجانی ریختند. من نگاه‌های وزرای اعتدال و توسعه دولت یازدهم را نگاه‌های فرصت طلبانه می‌دانم و امیدوارم که آقای روحانی نسبت به این نوع نگاه‌ها در دولت آینده‌اش تجدیدنظر کند.

**روحانی فراموش نکند...
آذر منصوری، عضو حزب اتحاد ملت نیز هشدار داده است که بازتاب مداخله برخی وزرا در انتخابات در نهایت دامان خودشان را می‌گیرد. او در این باره به آفتاب یزد گفت: ببینید احزاب را با توجه به میزان اثرگذاری و جایگاه آنها در مقطع انتخابات ریاست جمهوری و اخذ نتیجه باید مورد بررسی قرار دهیم. حزب اعتدال و توسعه باید این موضوع را در نظر بگیرد و میزان اثرگذاری‌اش در فضای عمومی کشور را ارزیابی کند و حدود خود را بشناسد اما این روزها افراد آن دردولت این موضوع را در نظر نمی‌گیرند، تبدیل به پاشنه آشیل دولت می‌شوند و برروی عملکرد نمایندگان دیگر هم اثر می‌گذارند. در انتخابات هیئت رئیسه در سال 95 هم دخالت وزرای حزب اعتدال و توسعه آشکارا مشاهده شد و ما هم هشدار لازم را نسبت به آن بیان کردیم.

وی افزود: اما آن ائتلافی که در فضای انتخابات شکل گرفت برای پیروزی آقای روحانی در فضای پسا انتخابات هم باید حفظ شود. به خصوص در نوع مواجهه‌ای که دولت یازدهم با مجلس دهم دارد. نمی‌شود که پیش از انتخابات با یک رویکرد سیاسی با نمایندگان امید برخورد کنند و پس از انتخابات به آنها پشت نمایند و به دنبال ائتلاف با نمایندگان مخالف فراکسیون امید باشند. احتمالا این وزرا احساس خطر کرده‌اند که ممکن است در دولت بعدی حضور نداشته باشند و حالا بهتر است با افراد دیگری وارد همکاری شوند. این رفتارشان خلاف اهداف کلان دولت است و ممکن است به نتیجه‌ای جز آنکه دولت مدنظر قرار دارند منتهی شود. فقط باید به کل مجموعه دولت گوشزد کرد که اگر به ائتلاف دولت با نمایندگان فراکسیون امید خدشه‌ای وارد شود، بی شک اثر منفی‌اش را در همراهی مجلس با دولت نشان خواهد داد و آقای روحانی باید به این موضوع توجه داشته باشد و فراموش نکند که باز هم قرار است لوایحش به این مجلس بیاید و برای سایر برجام‌ها هم به این مجلس نیاز دارد.

**آقای روحانی! مراقب امید مردم باشید
همانطور که گفته شد این نخستین باری نیست که وزرای حزب اعتدال و توسعه در انتخابات هیئت رئیسه مجلس دخالت می‌کنند. سال 95 نمایندگانی که با عارف عکس یادگاری گرفتند و به واسطه همان تصویر هم به بهارستان راه یافتند، آراء خود را به خاطر لابی‌های گسترده وزیران حزب اعتدال و توسعه و همینطور وعده‌ها‌یی که از آنها دریافت می‌کردند، از سبد رای عارف به سبد رای لاریجانی منتقل کردند. حال در این میان باید حسن روحانی را به عنوان رئیس دولت‌ها‌ی یازدهم و دوازدهم مورد خطاب قرار داده و به او هشدار داد که این اقدامات وزرایش در نهایت به نام او ثبت خواهد شد. همچنین باید به او گوشزد کرد که دخالت وزرا در انتخابات برای نابودی فراکسیون اصلاح‌طلبان باعهدی که با مردم کشورش در ایام انتخابات بسته است، مغایرت دارد. چراکه مردم به خوبی از این مهم آگاهی دارند که این فراکسیون امید بود که موجب رای آوری سه وزیر ارشاد، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان شد، وزیرانی که در مجلس دهم نتوانستند رای اعتماد نمایندگان را بگیرند.

یا هنگامی که سایر وزرای دولت یازدهم به زیر تیغ استیضاح رفته بودند این فراکسیون امید بود که درنقش یک ناجی عمل کرد و دولت را از زیرفشار نمایندگان اصولگرا رهانید. حال آنکه رخت‌بستن فراکسیون امید از هیئت رئیسه مجلس و به دنبال آن از سایر مناصب مهم موجب نابودی امید مردمی می‌شود که کلید پاستور را بار دیگر در اختیار حسن روحانی قرار دادند. از همین روی روحانی باید حواسش به وزرایش باشد.
 
کلمات کلیدی : اصلاح طلبان، روحانی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۰ ۰۷:۴۶:۳۰
خودشونم اعتراف دارن که قصذپدشون ادامه سایر برجامهاست مانند عدم حمایت از گروههای منطقه ای و اجرای سندهایی مثل 2030 (4402726) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.