نظر منتشر شده
۵۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 172249
درباره آلودگی هوای این روزهای کشور:
آیا زمان حرکت به سوی انرژیهای پاک نرسیده است؟
رامین امینی، 14 آذر 91
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۰۷:۰۷
مدتی نسبتا طولانی از پایداری جو در شهر تهران وآلودگی پایتخت کشورمان می گذرد. همچنان این پایداری پا بر جاست و اثری از کاهش آلودگی دیده نمی شود. راهکارهای گوناگونی از تعطیلی ادارات ، کارخانه ها و طرح تردد خودروها به صورت زوج و فرد ، توسعه پوشش گیاهی و.. اندیشیده شده است اما آنچه که همیشه سخن از آن بوده است جمله مشهور " پیشگیری بهتر از درمان است ".در این نوشتار تلاش می شود به راهکارهایی پرداخته شود تا در آینده که آنقدرها هم دور نیست، با مشکل عدم وجود هوای پاک روبرو نباشیم.
 
قله دماوند با ارتفاع پنج هزار و628 متر از شمال و قله توچال با ارتفاع3 هزار و933 متر ارتفاع در شمال غربي آن قرار دارد. كوههاي جنوب و جنوب شرقي آن در حدود2 هزار متر ارتفاع دارند. ارتفاع مركز تهران حدود يك هزار و200 متر و ناحيه شميرانات حدود يك هزار و600 متر از سطح دريا است. . شرق و غرب تهران نيز نسبت به مركز آن مرتفع تر است وهمین باعث شده است شهر تهران به کاسه ای نامنظم به مساحت707 کیلومتر مربعی تبدیل شود که اکنون حامل هوای آلوده و پر از مشکلات تنفسی برای شهروندان است.
حركت بادها و سرعت آنها متاثر از وجود اصطكاك در سطح زمين است. وجود پستي و بلندي ها و ارتفاع ساختمان ها همگي عواملي هستند كه درجريان، سرعت باد و حركت هوا تاثير مي گذارند. محاسبه پراكندگي و ميزان غلظت مواد آلوده در اتمسفر نه تنها بستگي به سرعت باد دارد، بلكه بستگي به جهت آن نيز خواهد داشت. طبق اطلاعات جمع آوري شده سازمان هواشناسي سرعت باددر این شهربه دو صورت بادهاي ضعيف (بين يك تا شش گره) صبح ها،83 درصد و بعدازظهرها50 درصد و هنگام غروب65 و بادهاي شديدتر تا10 گره، که حدوداً93 درصد تمامي بادها را تشكيل مي دهند، می باشد. امابراثر وجود ساختمان ها در داخل شهرو ديگر موانع تغييراتي به وجود مي آيدبادهاي تهران غالباً ضعيف بوده و هواي اين شهر در بيشتر روزهاي سال، آرام است! 

اما سمت باد؛ مي توان گفت70 درصد بادهاي شهر تهران ضعيف هستند (بين1 تا6 گره) و جهت مشخصي ندارند. وزش باد در شهر تهران به طور عمده از سمت غرب است. با توجه به آن كه اغلب بادهاي تهران ضعيف بوده و جهت مشخصي ندارند تاثير چندان زيادي در كاهش آلودگي هوا ندارند.

استاندارد آلودگی هوا
مقادير اين استانداردها توسط سازمانهاي مختلف از قبيل سازمان جهاني بهداشت(WHO) و موسسه حفاظت محيط زيست( EPA) براي شش آلاينده اصلي محاسبه شده است ، اما از انجا که واحد های اندازه گیری و همین طور استانداردهای آلاینده ها با هم متفاوت است ، برای آنکه مشخص شود کدام آلاینده اثر نامطلوب نسبی بیشتری دارد ، از شاخصی استفاده می شود که به آن شاخص استاندارد آلاینده (PSI) می گویند.
مطابق این شاخص وضعیت آلودگی هوا به 5 دسته تقسیم می شود
 
حدود PSI
 
 
جدول تبدیل غلظت آلاینده ها به شاخص استاندارد آلاینده

استانداردهای ملی کیفیت هوای ایران که عمدتا بر اساس استاندارد EPA می باشد در جدول ذیل می آید.
 
استاندارد کیفیت هوای ایران

عوارض جوی آلودگی در پدیده اثر گلخانه ای ، بارش های اسیدی و وارونگی دما به وضوح دید وآنچه که آلودگی اخیر را در تهران موجب شده است همین وارونگی دماست که مهمترين وخطرناكترين فاكتور جوي در آلودگي هواي يك ناحيه می باشد و اگر مدت وقوع آن با ارتفاع كم، طولاني شد و با بالا رفتن ميزان رطوبت نسبي هوا، به حد اشباع برسد، پديده خطرناكي با نام «ابر مسموم» پديدار خواهد شد.

در نگاه اول این پدیده به خودی خود خطری را متوجه زمین و سلامت موجودات زنده نمی‌سازد، اما ترکیب آلاینده‌های موجود با یکدیگر و پیدایش آلاینده‌های ثانویه، شهر را آبستن بروز فاجعه‌های زیست ‌محیطی می‌کند. با شروع روز و آغاز فعالیت‌های انسانی و مصرف سوخت، دمای هوای سطح زمین افزایش می‌یابد. این هوای گرم هنگام صعود و حرکت به سمت بالا یا هنگام جابه‌جایی به وسیله باد، با لایه‌ای هم‌دما از هوا که توسط تابش خورشید در طبقات فوقانی جو تشکیل شده برخورد کرده و این امر مانع صعود و تبادل هوا می‌شود که نتیجه آن تشکیل یک سطح پوششی بالای شهر است که با گذشت زمان و افزایش فعالیت‌های انسانی و به دلیل حبس هوا در زیر این لایه، مواد آلاینده تولید شده در سطح زمین باقی مانده و بالا نمی‌روند.

طبق آماري كه در طول5 سال از ايستگاه مهرآباد گرفته شده است،‌ بيشترين ميزان ارتفاع وارونگي دما در فصل پاييز419 متر، در فصل زمستان404 متر، در بهار354 متر و در تابستان384 متر بوده است. همچنين ميانگين مدت زمان وارونگي دما239 روز بوده است كه در بهار57 روز، در تابستان61/2 روز، در پاييز58 روز و در زمستان61/2 روز بوده است.
ملاحظه می گردد فصلی که ما در آن قرار داریم یعنی پائیز بیشترین رکورد رادر تعداد روزی که وارونگی دما حادث می شود داراست.

 
چاره ؛ انرژی های تجدید پذیر(Renewable Energy) 
نیاز به یادآوری نیست که پدیده هایی که این اواخر با آن روبرو هستیم مانند آلودگی ها، گرمای بی سابقه در تابستان ، گرد وغبار ، خشکسالی وغیره از عوارض صنعتی شدن فعالیت ها تغییر اقلیمclimate change)) واستفاده بی رویه از منابع انرژی است . البته این صنعتی شدن فقط در کشور ما به تنهایی مسبب این پدیده ها نیست بلکه در تمام جهان تغییرات اقلیمی نتیجه عدم استفاده بهینه از منابع انرژی می باشد.

مصرف انرژی های فسیلی از نظر میزان رو به افزایش اما از نظر درصد رشدکاهش نسبی دارد از طرف دیگر ذخایر انرژی های فسیلی متناسب با افزایش مصرف در حال کاهش و اتمام است که این واقعیت آینده میلیون ها خودرو و صنایع وابسته به انرژی های فسیلی را مبهم نموده و موجب نگرانی دنیای صنعتی شده است؛ آنها در تلاشند تا انرژی های دیگر از جمله انرژی خورشیدی و بادی را جایگزین انرژی فسیلی نمایند این جایگزینی در بسیاری از صنایع تا آینده نزدیک امکان پذیر نمی باشد.استفاده از انرژی های نو رو به افزایش است و تا آینده نزدیک حدود ۱۶ تا ۱۸ درصد انرژی مصرفی جهان را تامین خواهد نمود.

بنابر پيش بيني هاي سال 2009 سازمان  OPEC ، در طي سالهاي 2007 تا 2030 مصرف انرژي در جهان با رشدي حدود 42 درصد روبرو خواهد بود و مصرف كل انرژي در جهان از 11 ميليارد و 109 ميليون تن  به 15 ميليارد و 804 ميليون تن افزايش خواهد يافت.  برابر پيش بيني هاي OPEC ، مصرف انرژي هاي تجديد پذير به رشد سريع خود ادامه خواهد داد، اما با توجه به نسبت پايين انرژی هاي تجديد پذير نسبت به ديگر انرژي ها، مقدار آن بسيار كم خواهد بود و با توجه به اين امر رشدهاي بالا در اين بخش تاثيري در تنظيم بازار نخواهد داشت. در اين دوره انتظار مي رود گاز با نرخ بالاتري نسبت به زغال سنگ و نفت به رشد خود ادامه دهد. 
 
ایران در کمربند خورشیدی واقع شده و دارای زمینهای بلااستفاده بسیار در این مسیر است، می‌توان از آنها برای ساخت نیروگاه های خورشیدی استفاده کرد. نیروگاه های حرارتی خورشیدی با توجه به قابل دسترس بودن انرژی خورشیدی درکشور یکی از اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان این انرژی در آینده خواهند بود. انرژی خورشیدی در مقایسه با سایر انرژی های نو یکی از پاک‌ترین منابع انرژی است که در سالهای اخیر تحقیق و توسعه در زمینه کاربرد سیستم های خورشیدی افزایش یافته است.

تابش خورشید به گفته کارشناسان بزرگترین منبع تجدیدپذیر کره زمین است. به طوری که اگر فقط یک درصد از تابش صحراهای جهان توسط نیروگاه های حرارتی خورشیدی بکارگرفته شود، می‌تواند کل تقاضای برق سالانه جهان را تامین کند. همچنین ایران استعدادهای مناسبی جهت توسعه نیروگاه های بادی دارد.بر اساس نقشه های ترسیم شده بیش از ۳۰هزار مگاوات امکان نصب توربین بادی در کشور وجود دارد.  چین به عنوان دومین مصرف کننده بزرگ انرژی در جهان از پیشگامان سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های نو به‌شمار می‌رود. این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۸۰ میلیارد دلار به توسعه انرژی‌های نو اختصاص دهد.  چین پیش از این قصد داشت ۱۰ درصد از انرژی‌های خود را تا سال ۲۰۲۰ از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کند، اما با رویکرد این کشور به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی آلاینده و بهای رو به افزایش نفت، میزان ۱۵ درصدی انرژی‌های تجدید شونده در دستور کار مقامات چینی قرار گرفته است. 

در حال حاضر حدود ۷۰ درصد از برق چین (دومین مصرف کننده بزرگ انرژی دنیا) توسط سوخت ذغال سنگ تامین می‌شود ، بر اساس آمارهای موجود ظرفیت تولید نیروی بادی در چین تا سال ۲۰۱۰ به ۶ هزار مگاوات خواهد رسید که این میزان فقط سه برابر تولیدات یک نیروگاه زغال سنگی است.  کشور استرالیا ۵۰ درصد از سوخت نیروگاه های خود را از طریق ذغال سنگ تأمین می کند با توجه به مصرف بسیار بالای گاز در ایران که طی چند سال گذشته موجب شده در ماه های سرد سال مجبور به قطع گاز نیروگاه ها و اختصاص گاز مایع و مازوت به آنها شدیم لازم است با توجه به ذخایر قابل توجه زغال سنگ در کشور ساخت نیروگاه های با سوخت زغال سنگ را افزایش دهیم.  

 بر اساس آمار ارائه شده توسط وزارت نیروهم‌اکنون میزان انرژی برق ـ آبی مورد استفاده کشور نیز شش هزار مگاوات است و این در حالی است که ایران ظرفیت تولید ۲۰ هزار مگاوات برق ـ آبی را داراست.  هزینه نصب نیروگاههای بادی در کشور با توجه به این که این نوع نیروگاهها هم اکنون با ظرفیت ۶۶۰ کیلووات توسط منابع داخلی تولیدمی‌شوند، حدود یک هزار دلار به ازای هر کیلووات ظرفیت نصب شده است که انتظار می‌رود با توسعه ساخت نیروگاههای بادی و افزایش تعداد توربین‌ها، این هزینه کاهش یابد.  با توجه به آلودگی‌های زیست محیطی نیروگاه‌های حرارتی و هزینه‌های جانبی این نیروگاه‌ها مثل خط انتقال گاز نیاز به سرمایه گذاری قابل توجه در تولید انرژی های نو حصوص انرژی بادی کاملا مشهود است. راه استفاده از انرژی‌های نو تحقیقات وسیع، بومی‌سازی، ساخت درداخل و ظرفیت‌سازی است که تا 5سال دیگر  می‌توانیم سهم قابل ملاحظه‌ای از انرژی کشور را به انرژی‌های نو تبدیل کنیم. 

شاید قیمت تمام شده انرژی باد انرژی خورشیدی درمقایسه با قیمت تمام شده سوخت‌های فسیلی گران‌تر باشد اما با توسعه این صنایع و بومی شدن کامل آنها هزینه تمام شده کاهش خواهد یافت لذا سرمایه گذاری و حمایت از این بخش در مرحله اولیه و تحقیقاتی کاملا منطقی و لازم است. نیروگاه های بادی از نظر اقتصادی کاملا توجیه پذیر هستند و چنانچه برق تولیدی آنها به قیمت صادراتی خریداری شود این صنعت در کشور رشد و نمو خواهد داشت.
 
انرژی زمین گرمایی (Geo Thermal power) 
استفاده از حرارت زمین (Geo Thermal) توسط انسان به زمان های بسیار دور بر می‌گردد. وقتی که انسانهای ما قبل تاریخ در جستجوی پناهگاه در ته غارها اقدام به گریز از سرمای یخبندان کردند. با دور شدن از سطح زمین خود را در پناه تغییرات فصول قرار داده و در حقیقت از انرژی زمین گرمایی استفاده می‌کردند.
 
انرژی باد(Wind power) 
توربین‌های بادی در مناطقی که دارای پتانسیل بادی مناسبی می‌باشند مورد استفاده قرار می‌گیرند. در گذشته برای این نوع توربین‌ها طراحی‌های زیادی وجود داشت اما امروزه تقریباً تمام توربین‌های ساخته شده از نوع هلندی سه‌پره هستند.در توربین‌های بزرگ امروزی پره‌ها  کوچک‌تر هستند و آرام تر می‌چرخند که این باعث ایجاد ایمنی بیشتر برای پرندگان و ایجاد زیبایی دیداری بیشتر می‌شود. بااین حال هنوز هم در برخی استفاده‌های ویژه از توربین‌های قدیمی استفاده می‌شود. 
 
انرژی خورشید(Solar power) 
مولد یا باتری خورشیدی (solar photovoltaic power plant) وسیله‌ای است که انرژی تابش خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند.
نیروگاه های خورشیدی كه انرژی خورشید را به برق تبدیل می كنند، در آینده با مزیت هایی كه در برابر نیروگاه های فسیلی دارند، مشكل برق و تا حدودی مشكل كم آبی را به ویژه در دوران تمام شدن نفت و گاز حل خواهند كرد و به طور مسلم تاسیس و به كارگیری برج های نیرو، زمینه لازم را برای خودكفایی و قطع وابستگی كشور فراهم خواهد كرد. تولید برق بدون مصرف سوخت، نیاز نداشتن به آب فراوان، آلوده نكردن محیط زیست، استهلاك كم و عمر زیاد از مزیت های بارز برج های نیرو و نیروگاه های خورشیدی نسبت به نیروگاه های فسیلی و اتمی است. 
 
چرایی به کارگیری انرژی خورشیدی 
ایران با آن كه یكی از كشورهای نفت خیز جهان و دارای منابع عظیم گاز طبیعی است، به دلیل شدت تابش خورشید در بیشتر نقاط كشور، می تواند صرفه جویی مهمی در مصرف سوخت های فسیلی داشته باشد. فناوری ساده، كاهش آلودگی هوا و محیط زیست و از همه مهمتر ذخیره شدن سوخت های فسیلی برای آینده یا تبدیل آنها به مواد پردازش با استفاده از تكنیك پتروشیمی، از دلایل لزوم استفاده از انرژی خورشیدی در كشور هستند.با افزایش قیمت نفت در سال ۱۹۷۳ كشورهای پیشرفته صنعتی مجبور شدند، به استفاده از انرژی های جانشین جدی تر بیندیشند و این نگرش در 3دهه اخیر درایران، وسعت بیشتری یافت. 

كشورهای صنعتی به این نتیجه رسیده اند كه با بهینه سازی مصرف انرژی در صنایع و ساختمان ها، مصرف انرژی را می توان ۳۰ تا ۴۰ درصد كاهش داد.ایران یكی از پنج كشور مصرف كننده بالای مواد نفتی در جهان و در میان كشورهای اوپك، بزرگ ترین مصرف كننده فرآورده های نفتی است. با توجه به رشد مصرف انرژی بالای ۵ درصدی در ایران می توان گفت كه هر ۱۰ سال مصرف انرژی كشور دو برابر می شود. با این روند و با توجه به افت فشار چاه های نفت و مشكلات حفاری، استخراج و سرمایه گذاری، نمی توان امیدوار بود كه پس از دو دهه نیازهای موجود كشور بر طرف شود. با این اوصاف این سئوال مطرح می شود كه آیا تولید انرژی، پاسخ گوی نیازها خواهد بود؟ 
و اگر هم باشد مازادی برای صدور نفت و به دست آوردن ارز خواهیم داشت؟بررسی های بانك جهانی حاكی است كه اگر كشورهای در حال توسعه، سیاست های بهینه سازی مصرف انرژی را به كار می گرفتند، تا سال ۱۹۹۰ می توانستند ۴ میلیون بشكه در روز صرفه جویی كنند. كارشناسان معتقدند با استفاده از سیاست های بهینه سازی مصرف انرژی، ضمن كاهش مصرف انرژی منافعی مانند: كاهش آلودگی هوا به ویژه در شهرهای بزرگ، صرفه جویی در سرمایه گذاری در ساخت نیروگاه ها، پالایشگاه ها و سیستم گازرسانی به میزان میلیاردها دلار در سال، طولانی شدن عمر ذخایر نفتی، ایجاد اشتغال در كشور، كم هزینه بودن و نگهداری آسان، عاید كشور خواهد شد. ناگفته نماند با احتساب مصرف بیش از یك میلیون بشكه معادل نفت در روز، بیش از یك میلیارد دلار درآمد ارزی در سال نصیب كشور خواهد شد. گذشته از ویژگی و تفاوت های این نوع نیروگاه ها، باید گفت در حال حاضر تولید برق از انرژی خورشیدی با قیمتی در حدود ۳۰۰ دلار به ازای هر كیلووات ساعت تمام می شود. تاكنون در دنیا كشورهای مانند آمریكا، آلمان، اسپانیا و اخیراً نیز ایران به فناوری طراحی و ساخت پیچیده ترین نوع نیروگاه خورشیدی دست یافته اند. قرار گرفتن ایران در میان این كشورها خود افتخار بزرگی است كه نصیب متخصصان كشور شده است.
 
كشورها نیز در زمینه سرمایه گذاری در این بخش با محدودیت روبه رو هستند و روشی كه برای كاهش این محدودیت ها می توان به آن اشاره كرد، جذب سرمایه بخش خصوصی و استفاده از آن بخش از بودجه دولتی است كه برای سرمایه گذاری در انرژی خورشیدی اختصاص داده شده است كه بسیاری از كشورها با كاربست این روش به موفقیت هایی دست یافته اند و در كشور ما نیز باید شرایط حضور بخش خصوصی فراهم و اقدام های لازم برای جذب بخش خصوصی انجام شود. آلمان كه با پیامدهای افزایش شدید بهای نفت دست به گریبان بوده و برنامه تولید انرژی هسته ای خود را نیز كنار گذارده است، هم اكنون درصدد گسترش دادن نیروگاه های بسیار بزرگ است.
 
اخیراً بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی در کشور آلمان گشایش یافت. این نیروگاه كه در جنوب شهر لایپزیك و در شرق این كشور قراردارد با ۳۳هزار و ۵۰۰پانل فتوولتاییك حدود ۵ مگاوات ساعت برق تولید می كند. این نیروگاه قادر است برق ۱۸۰۰ خانوار را تامین كند. براساس ارزیابی سازمان انرژی خورشیدی آلمان، مجموع ظرفیت تولید آماده در سال جاری به ۳۰۰ مگاوات رسیده كه دو برابر ظرفیت تولید پیشین در این كشور است.
 
هم اكنون نگرانی های فراوانی در زمینه توانایی كشورها در یافتن منابع سرمایه ای به منظور تامین نیازهای مالی توسعه استفاده از این نوع انرژی در دهه های آینده وجود دارد كه این معضل در كشورهای در حال توسعه شدیدتر است. اما به نظر می رسد با ایجاد سرمایه گذاری های كلان و سریع در این زمینه، مشاركت بخش خصوصی در این گونه طرح ها و مهم تر از همه ارتقای سطح فرهنگی كشور برای استفاده از انرژی های جانشین (تجدیدپذیر) تا چند سال آینده، دستیابی به این هدف مهم چندان دور نباشد.

نتیجه گیری و پیشنهاد
با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران در بين مدارهاي 25 تا 45 درجه عرض شمالي و در منطقه‌اي كه به لحاظ دريافت انرژي خورشيدي در بين نقاط جهان در بالاترين رده‌ها قرار دارد. ميزان تابش خورشيدي در ايران بين 1800 تا 2200 كيلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمين زده شده است كه البته بالاتر از ميزان متوسط جهاني است.
در ايران به طور متوسط ساليانه بيش از 280 روزآفتابي وبه نقل دیگر 300 روز آفتابی گزارش شده است كه بسيار قابل توجه است وبه وضوح قابل مشاهده است که آنچه که می تواند به داد تهران که جزء رتبه های نخست آلوده ترین پایتخت های جهان است برسد استفاده از انرژی های تجدید پذیر است.

هرچند با تدابیر ترافیکی میزان تولید آلودگی کاهش یافته است اما جلوگیری از تردد خودروهای شخصی تنها یکی از راه های کاهش منابع آلاینده است که می تواند به عنوان مسکن درد آلودگی بعد از وقوع آن کاربرد داشته باشد.
اگر منبع سوخت این وسایل نقلیه عمومی از محل نیروی حاصل از انرژی های پاک تأمین شود کمک شایانی به شهر دودآلود تهران خواهد کرد. شاید قیمت تمام شده این انرژی ها بیشتر از سوخت های فسیلی باشد اما با گذشت زمان وصرفه های مقیاس می توان هزینه های آنها را به نسبت سوخت فسیلی خیلی پائین تر برآورد کرد.         
بدین منظور سیاست گذاران با تدابیر مناسب می توانند در یک دوره میان مدت استفاده از انرژی های پاک را جایگزین استفاده از منابع فسیلی کنند و این امکان پذیر نمی باشد جز با سیاست های تشویقی برای تولید ، بومی سازی و کاربرد این انرژی ها .  از آنجا که وسائط حمل و نقل عمومی و کارخانه ها هم از آلاینده ها به شمار می آیند ، شروع این تحول از همین نقطه ،  هم تشویقی و هم راهگشا می نماید.

همانگونه که در مناطق بدون گاز 70% مبلغ آبگرم کن های خورشیدی  به عنوان کمک و ترویج استفاده از انرژی پاک اختصاص می یابد ، سیاست های تشویقی مشابه برای استفاده کنندگان شهری نیز کاربرد اجرائی خواهد داشت.
در امر ساخت و ساز چه در سطح انبوه و چه در مقیاس خرده مالکی در نظر گرفتن استفاده از این انرژی ها که از جمله آن می توان تولید برق مجتمع ها با استفاده از انرژی خورشیدی و نصب آبگرم کن های خورشیدی در کنار استانداردهای کاهش هدررفت انرژی در جلوگیری از مصرف بی رویه ، صرفه اقتصادی و پیش روی به سوی هوای پاک بسیار موثر باشد.

در پایان تا داشتن زندگی پاک راهی طولانی نمانده ، در صورت عدم تدبیر و پیشگیری شرایط استفاده از این منابع را ناگزیر خواهد ساخت پس بهتر است امروز به فکر باشیم تا زمان ، هزینه و جان های عزیز خود را در این راه به هدر نداده ایم و مطمئن باشیم آنچه ما امروز داریم نه میراث گذشتگان است بلکه امانتی از آیندگان در دست ماست.

 منابع:
•    مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری تهران.
•    ماهنامه نفت پارس ، سال هفتم شماره 82 ، خرداد 1389.
•    روزنامه جهان اقتصاد چهارشنبه 30 دی 1388.
•    روزنامه جام جم شماره 2676 ، مورخ 12/7/88، صفحه 17 اجتماعی.
•    روزنامه ایران شماره 3846 مورخ 6/11/88 ،صفحه 4 اجتماعي.
•    پرتال سازمانی و اطلاع رسانی فرمانداری تهران.
•    پرتال وزارت نیرو.
•    شرکت ملی نفت ایران
* http://renewableenergy.com
*WWW.weather.ir
* WWW.suna.org.ir
*WWW.Hamshahrionline.ir
WWW.Ilna.Ir*
WWW.Isna.ir*
WWW.Aftab.ir*
WWW.fars.ir*
*WWW.Eghtesadna.com
WWW.Iran-eng.com*
*WWW.JameJamonline.ir
*WWW.nirogah.com
*http://daneshnamehroshd.ir
*http://spowepowerplant.blogfa.com
*http://buidaroo.com
 
محمود
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۰۷:۴۶:۰۸
مشكل فعلي شهرهاي بزرگ ايران به جهت صنعتي شدن و در عين حال عدم اسفاده از انرژيهاي تجديد پذير نيست چرا كه بنابر آمار و داده هاي كارشناسان امر، بيش از 70% آلودگي هواي شهري چون تهران از دود ناشي از تردد خودروهاست اولويت اول ما تحول در كيفيت ساخت خودرو در خودروسازان داخلي(كه به توجه به تحريمها و... فعلا محال به نظر مي رسد) و همچنين بالا بردن كيفيت بنزين و گازوئيل مورد استفاده در خودرها و پايين آوردن هزينه معاينه فني و زمان اين معاينه در طول مدت معين مثلا سال، است.
استفاده از انرژيهاي نو و تجديدپذير در سطح ملي يك پروسه بسيار بزرگ ملي و دراز مدت بوده و كشتار عاجل مردم در شهرهاي بزرگ جلوگيري نميكند.
ضمنا در هيچ كشور صنعتي بخاطر آلودگي هوا پايتخت كشور را چندين روز تعطيل نميكنند(شايد هم ما خيلي صنعتي هستيم) (1039000) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۱:۲۴:۴۳
باید در تمام شهرهای بزرگ کشور نیروگاه اتمی ساخته شود.

با انجام این کار، می توان نیروگاههای گازی و آنهایی که با سوخت مازوت کار می کنند و باعث آلودگی شدید هوا می شوند را برای همیشه بازنشسته کرد.

انرژی اتمی، انرژی پاک است.

حالا که اینقدر برای بدست آوردن فن آوریش هزینه پرداخت کرده ایم، باید تا آخرش ادامه دهیم. (1039153) (alef-1)
 
امیر
United States
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۲:۲۵:۵۰
دوست عزیز ضایعات سوخت هسته ای ناشی از نیروگاه اتمی به مراتب خطرناک تزر از سوخت های فسیلی است.
در هیچ طبقه بندی انرژی اتمب را انرژی پاک به حساب نمیارن
کشور ما پتانسیل های خیلی بهتری برای تولید انرژی 100% پاک داره.
نیروگاه های خورشیدی- بادی- جزرومد دریا فقط موارد متداول این انرژی های پاک هستن (1039196) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۹:۰۲:۳۶
دوست عزیز

ذخایر انرژی فسیلی درحال انقراض است. بر طبق برآوردها به غیر گاز، نفت برای استخراج، حداکثر 15-10 سال دیگر موجود است. انتقال گاز به صورت لوله کشی به تمام دنیا نیز امری غیر ممکن است.

کشورها چاره ای ندارند که به دنبال انرژی های جایگزین بروند. در این میان انرژی اتمی با توجه به قدمت استفاده، در حال حاضر تنها انرژی جایگزین است.

افدامات زیادی رای جایگزینی انرژیهای تجدید پذیر نظیر باد، خورشید و ... درحال جریان است. اما ظرفیت و توان این انرژیها آنقدرها نیست که جوابگوی نیازهای انرژی کشورها باشد.

اخباری که در مورد بستن نیروگاههای اتمی در اروپا شنیده می شود مربوط به نیروگاههای با تکنولوژی قدیمی است. آلمان که قرار بود نیروگاههای اتمیش را تا 3-2 سال دیگر تعطیل کند، این امر را تا حد اقل 10 سال دیگر به تا خیر انداخته است. شاید برای شما جالب باشد که بدانید 60 درصد برق فرانسه از انرژی اتمی تامین می شود.

نسلهای جدید راکتورهای اتمی که در آمریکا ساخته می شوند، بسیار سیف و مطمئن هستند و امکان بروز مشکلات در آنها بسیار ناچیز است.

ضمنا سوختهای فسیلی باعث بروز پدیده گلخانه ای و گرم شدن زمین شده اند.
همین 2-3 روز آینده کنفرانس جهانی در این مورد قرار است در کشور قطر آغاز به کار کند.

در مجموع خطرات استفاده از سوختهای فسیلی در بلند مدت کمتر از خطرات نشت یک راکتور اتمی نیست! (1039500) (alef-1)
 
طباطبايي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۲:۴۱:۲۹
مشكل ما آلودگي ناشي از خودروها است. بنا براين باا نرژي اتمي نمي توان سمند يا پرايد بنزيني را راه برد. از طرف ديگر چون دولت به درآمد ناشي از اين خودروهاي آلوده كننده علاقه وافري دارد، لذا رئيس سازمان محيط زيست مي گويد:" هيچكس تا بحال از آلودگي هوا نمرده است." در حاليكه آمار پزشكي قانوني ميگويد: " هرسال در تهران 4000 نفر بر اثر آلودگي هوا مي مي ميرند"
بنا براين فقط منتظر باشيد تا از آلودگي هوا بميريد و ديگر هيچ...... (1039220) (alef-1)
 
محمود
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۲:۴۳:۱۵
عمده مشكل از نيروگاهها يا كارخانجات داخل شهرها كه نيست علت مشكل بيشتر خودروهاي بي كيفيت داخلي با سوخت كم كفيت است كه چندين برابر يك خودرو استاندارد اروپايي آلودگي توليد ميكند ضمن اينكه ساخت نيروگاه هسته اي درحالي كه دارندگان آن به تدريج تصميم به تعطيل كردن آنها ميگيريند،رفتن به راهي كه ديگران ميخواهند از آن برگرددند نسخه شما فارغ از مسئله است! (1039224) (alef-1)
 
سید حامد
United States
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۴:۰۹:۵۰
اشتباه نکنید انرژی اتمی یک انرژی پاک نیست... میزان خطرات زباله های هسته ای به مراتب از دی اکسید کربن و گازهای مونو کسید کربن و اکسیدهای نیتروژن و اکسیدهای گوگرد خطرناک تر است و تا میلیون ها سال این زباله ها باقی می مانند... امنیت انرژی اتمی هم مسئله ای بسیار مهم است، فاجعه هسته ای کشور ژاپن در سونامی را یادآوری می کنم... راهکار کاهش الودگی هوا، توسعه ی حمل و نقل عمومی، تولید خودروهایی با مصرف کم و الایندگی کمتر، توسعه فضای سبز، استفاده از امکانات شهر الکترونیک که نیاز به رفت آمد برای انجام کارهای عادی روز مره را کم می کند و ... است. (1039319) (alef-1)
 
محمد-ع
Canada
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۲۳:۱۷:۳۴
از کی تا حالا انرژی اتمی انرژی پاک محسوب می شود؟؟؟ دوست عزیز اول مطالعه کنید و بعد در مورد این موضوعات اظهار نظر فرمایید ! (1039654) (alef-1)
 
عوام
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۰۱:۰۵:۵۹
بیشترین آلودگی هوا و بنا به اعلام رسمی تا 70 درصد آلودگی مربوط به خودرو ها است و باید موتور خودروها اصلاح شود و از خودروهای کم مصرف با آلایندگی کمتر استفاده شود و ساختن نیروگاه اتمی در تمام شهرها مشکل خودرو ها را حل نمی کند. نکنه قراره خودروهائی تولید کنیم که بجای بنزین با اورانیوم راه بره ؟!! همین 1 نیروگاه اتمی بوشهر که بیشاز 15 ساله با مشارکت روسیه قراره راه اندازی بشه هنوز راه نیفتاده و همش اتصالی میکنه و روسیه میخواد اتصالیشو بگیره و بعد راه اندازی کنه و کلی سرکارمون گذاشته و داره می تیغه مارو.
شرمنده که آخرش خیلی عامیانه حرف زدم (1039715) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۰۹:۵۶:۰۳
دوست عزیز چرا از پاک ترین انرژی انهم نیروگاههای آبی استفاده نکنیم.
تازه میتوانیم باتجمیع نیروگاههای گازی و تولید برق در خارج از شهر و تغییر سیستم های گرمایشی منازل از گازی به برقی آلودگی و خطرات مرگ و میر را در شهرها کم کنیم (1039822) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۱:۴۹:۳۶
زمستون که میشه از این صحبتها میکنید.بعد دوباره فراموش میکنید تا زمستون سال بعد. (1039169) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۳:۵۱:۲۸
من فقط میدونم برای پاکی هوا کشور هر هزینه ای بده می ارزه.هوای پاک برای یک شهر یا کشور مثل سلامتی برای آدمه که اول باید اون باشه تا همه چی باشه.کشورهای پیشرفته هم این نکته رو خوب فهمیدن که همه چیزشون محیط زیست وپاکی هواشونه واینقدر هزینه برای تحقیق در این موارد میکنند.دقت کردین وقتی آدم میره یک جا که هواش پاکه حالش هم خیلی بهتره.روحیه،اعصاب،امید،خلق و...همه احوالت خیلی بهتره. (1039295) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۴:۰۳:۵۷
انرژی پاک کودومه این جمله نشان میده که حالا حالا ها خبری از انرژی پاک نیست
سال 1996 نخستین سال تولید خودرو برقی به نام ev1 توسط جنرال موتورز در آمریکا بود 10 سال بعد این خودرو ها ناپدید شد چرا ؟در واقع این خودرو ها هیچ وقت فروخته نشد بلکه اجاره 10 ساله بو و بعد از 10 سال همه پس گرفته شد و همه بوسیله خود جنرال موتورز نابود شد از مزایای این ماشین با یه سرچ در اینترنت متوجه میشین که این خودرو ها به خاطر مشکل فنی یا زیست محیطی نابود نشدن بلکه........... (1039311) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۰۰:۲۶:۵۳
راه حل منطقی برای کاهش آلاینده های بخش حمل و نقل، بی شک بهر برداری از CNG هست متاسفانه مافیای واردات بنزین در شرکت پالایش و پخش و تا حدودی پخش، پروژه CNG را در چنبره خود گرفته اند تا نکند پیشرفت کند و منافعشان به خطر بیفتد. در حالی که این پروژه ملی در شرکت نفت به خوبی در حال انجام و اجرا و بهره برداری بود. (1039703) (alef-1)
 
دودخور
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۰۷:۵۴:۵۲
كي ميدونه هر سال چه تعداد از اين مردم به خاطر الودگي هواي تهران و مشهدو تبريزو ....جونشون رو از دست ميدن؟آقاي احمدي نژاد كه ميزان بدهي هاي خاجي امريكا و كسري بودجه اش رو گفت وچند بار گفته ما دلمون براي مردم امريكا ميسوزه فكر نميكنم از آمار مرگ و مير هموطنانم بخاطر اين ابرهاي سياه و سمي خبر داشته باشه! (1039002) (alef-1)
 
سهيلا
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۰۸:۰۳:۴۰
حرفاي شما درست و متين اما
.
.
.
اما يك مشكل بزرگ داريم خيلي بزرگ
قدرت دولت مردان و مسوولين ما در چانه شان است
دستهايي كه بايد عمل كنند از كار افتاده اند. (1039005) (alef-1)
 
احسان
Russian Federation
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۰۸:۲۸:۵۰
آفرین نوشته خیلی مفیدی بود هرچند کمتر کسی به این ها اهمیت می دهد !
اگر از برق خورشیدی یا فتوولتاییک استفاده شه مقدار زیادی برق مفتی(از خورشید) تولید میشه
میشه از هیمن برق برای شارژ ماشین های برقی استفاده کرد یعنی استفاده از ماشین پاک پام میشه !
ای کاش مسئولی پیدا میشد که حسابی پیگیر این وضع بشه و ما رو نجات بده ولی افسوس به تنها چیزی که فکر نمی کنن همینه. سلامت مردم هم کمترین اهمیت رو براشون داره. (1039021) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۷ ۱۰:۳۱:۵۵
باسلام دولت می تواند با یک برنامه بلند مدت کلان شهرها را مشکلی به استفاده از خودروی برقی کند در فاز اول موتور سیکلت ها که الان در اغلب شهرهای بزرگ چنین رایج است (1041356) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۰۹:۲۴:۰۱
اینهمه مقاله لازم نبود تمام شهرستانی ها بر گردن شهرشون تهران خلوت می شود و هوای آن سالم ... خسته شده ایم ا بخدا تهران گنجایش ندارد... (1039055) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۱:۴۸:۵۸
اونوقت تو شهرستانشون چه کار کنند (1039168) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۳:۳۲:۰۴
شهرستانی ها که برگردند شهرشون که تهران پایتخت که میشه دهات تهران!!!
ادعات منو کشته! (1039277) (alef-1)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۰۹:۴۳:۱۳
باز هم در اوج بحران مقاله نویسی و امار دادنها شروع شد تا همین یک هفته پیش هیچ جا سخنی از الودگی و وارونگی هوا نبود همین که مشکل پیش اومد همه به فکر افتادن اون هم روی کاغذ یا اینکه صبر میکنن زلزله بیاد بعد به فکر مهندسی مقاوم سازی بافتهای فرسوده میافتن.علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد.شما در نظر بگیرید در همین تهران این موقع از سال چند ملیون دستگاه گاز سوز روشنه .یکی از راههای ساده کاهش الودگی حذف این وسایل در مناطق و شهرکهای مسکونی مرکز شهر و جای گزینی ان با سیستمهای برقی حرارتی میباشد.در نظر بگیرید 200تا 300 هزار واحد مسکونی به جای سوزاندن گاز از برق استفاده بکنند اگر حد اکثر توان مصرفی یک واحد رو 10kw در نظر بگیریم که نیست3000MW=300000 10KW آیا هزینه اختصاص یک نیروگاه 3000 مگاواتی و چند نمونه مشابه برای چند کلانشهر دیگه از این همه اسیب به سلامت مردم تعطیلیهای اجباری و .... بیشتر؟چرا کاری انجام نمیشه این همه مجتمع و شهرک مسکونی داخل شهر که سیستمهای حرارتی انها رو میشه تبدیل کرد.
با تشکر (1039066) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۰۹:۵۵:۴۱
خب بحث اصلی ناوگان حمل و نقل عمومیه و نه انرژیهای پاک.
خودروهای الکتریکی هم بسیار گرون قیمت هستند و هم شارژشون نیاز به ایستگاههای بسیار پر هزینه داره که کلا به سیستم کشور ما نمیخوره.
ضمنا باطریهای این خودروها حدود 30 میلیون تومن قیمت دارن ک عمرشون هم حدود 5سال هست. در ژاپن این مبلغ به صورت سوبسید به سازنده ماشین الکتریکی داده میشه تا خودرو هم قیمت خودرو معمولی دربیاد و مسلما چنین مبلغی از عهده دولت خارج هست.
در مورد انرژی خورشیدی باید عرض کنم که الودگی اصلی شهرهای بزرگ مال خودروهاست و نه نیروگاهها که خارج از محدوده شهر هستند و ضمنا دولت اگه واقعا جون و سلامتی مردم براش مهم بود ماشینهای کم مصرف و کوچک مثل بنز اسمارت و سیتروئن سی وان و امثالهم را بدون گمرک وارد میکرد و مردم به جای پراید و ماشینهای غیر استاندارد دیگه سوار اینها میشدند که از امنیت بالایی هم برخوردار هستند ولی نمیشه هم خدا را خواست و هم خرما.
باور کنین اگه از ایران رفتن ساده بود خیلیها -منجمله خود بنده -همین الان به خاطر سلامت بچه هاشون هم شده میرفتن.... (1039075) (alef-1)
 
امیر
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۰۹:۵۸:۵۸
کاربران عزیر الف

حتما لینک زیر را ببینید. یونان کشوری با وسعت کوچک جغرافیای قصد دارد تحت پروژه ای با عنوان HELIOS تا سال 2015 انرژی پاک "فوتوولتائیک" به ظرفیت 10,000 مگاوات تولید کند و از این طریق 80 میلیارد یورو صرفه جویی کند. باور ندارید جزئیات پروژه را خودتان ببینید.

http://www.project-helios.gr/index.php/77-news/70-project-helios (1039078) (alef-1)
 
دکتر غلامرضا محمدزاده
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۰۹:۵۹:۱۲
اینجانب به عنوان یک شهروند ایرانی طرحی تحت عنوان دلتا - تی را تهیه کرده ام که هدف از آن روان سازی ترافیک ، تقلیل مصرف بنزین و کاهش آلودگی هوای تهران و شهر های بزرگ است و بار ها آن را حتی از طریق همین سایت الف معرفی کرده و پیگیری هایی نیز برای اجرای آن انجام داده ام که تا کنون هیچگاه به نتیجه نرسیده و کسی هم خواهان توجه به آن نیست .به اعتقاد من یک عزم راسخ ملی برای کاهش مشکلات این حوزه در هیچیک از نهاد های مسئول کشور وحود ندارد و هر کدام به راحتی گناه رابه گردن دیگری می اندازند. متاسفانه ساختار مدیریتی دولت نیز برای رفع این معضلات ناقص و نا کار امد است و گوش شنوایی هم وجود ندارد . نمایندگان محترم مجلس هم گرفتاری های خاص خودشان را دارند ولی اگر کمی علمی تر نگاه کنیم مدیریت این مسئله بزرگ ملی در برنامه ریزی ، سازماندهی ، هدایت ، اجرا ، نظارت و کنترل صحیح و در نهایت بازخورد خروجی به سیستم ترافیک کلانشهر ها خلاصه می شود . هرکدام از این وظایف در کشور ما به سازمان ها یا وزارتخانه هایی جدا از هم محول شده که هیچگونه هماهنگی و حتی سنخیتی با یکدیگر ندارند و حتی اگر برخی نیز در حیطه خود به خوبی هم عمل کنند باز اصل مسئله در جاهای دیگر لاینحل باقی می ماند . در مواردی نیز ملاحظه می شود که به علت بخشی نگری چوب لای چرخ هم می گذارند کما اینکه این ماجرا هر ساله تکرار می شود و ادامه می یابدو به یک کلاف سر در گم تبدیل شده است و خود گواه این مدعاست .ابر مردی هم نیست که یارای ادغام بخش های کارامد و انحلال تشکیلات ناموزون و غیر ضرور را در ساختار دولت داشته باشد و مقاومت در این زمینه شدیدا وجود خواهد داشت
به هر حال اینجانب برای بهبود شرایط موجود راهبردهای علمی مشخصی را مدون نموده ام که محققا اجرای آنها اثر بخش است اما در این رهگذر بایستی بعضی ساختار های اداری و سازمانی در کشور شکسته شود تا مسئله بصورت ریشه ای حل شود و همین جاست که به بن بست می رسیم . البته اینجانب آمادگی کامل دارم بدون هیچگونه چشمداشت مادی و صرفا برای انجام یک خدمت خدا پسندانه به شهروندان عزیز در کلانشهر ها که هوای آلوده تنفس می کنند و در راهبندانها بنزین بیهوده می سوزانند و عمر گرانبهای شان به هدر می رود و به تبع آن بیماریها و مسمومیت های جزیی و کلی فراوانی متحمل می شوند و اقتصاد کشور از این طریق متضرر می شود حاصل تجربیات و تحقیقات خود را تا آنجا که به جایی لطمه نزند در طبق اخلاص گذارده و تقدیم نمایم . البته این را هم عرض کنم که چنانچه استمرار وضعیت موجود بیشتر مطمح نظر حوزه های استراتژیک ،دولتمردان و مسئولین عالی رتبه کشور است و بعنوان یک سیاست ویژه بایستی دنبال شود . از نوشتار فوق عمیقا پوزش می طلبم و طرح خود را مچاله نموده و در سبد زباله می اندازم (1039079) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۲۰:۱۴:۴۴
منفی ها همان هایی هستند که با آلودگی هوا و تبعات ناشی از آن روزگارشان بهتر می گذرد (1039543) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۰:۳۰:۲۷
وقتی به خودرو سازان می گویند روی خودروهای برقی کار کنید میخندند و میگویند هنوز زود است!!!! به هر حال جمله ی هنوز زود است جمله ای مخصوص مدیران در کشورهای جهان سوم است و بالاخره باید تفاوتی بین کشورهای پیشرفته و دور اندیش و ما وجود داشته باشد دیگر!!! امیدوارم کودکانمان فردا ها به پدرانشان لعنت نفرستند که اینقدر کوته بین بوده اند! (1039100) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۱:۰۹:۲۷
باز هوا آلوده شد و این مقاله دادنهای احساسی در مورد انرژیهای پاک شروع شد، صرفنظر از این که انرژیهای نو تا قبل از گرانی دلار که به صرفه نبود و الان به صرفه تر نیست نه تنها در ایران بلکه در جهان و فقط با سوبسیدها زنده است، صرفنظر از این که این انرژیها به دلیل نوسانی بودنشان برق پایه نیستند و نخواهند بود و از 20% برق کشور نباید بیشتر شوند، صرفنظر از این که برق خورشیدی حرارتی ایشان بفرمایند جند درصد برق دنیا است و صرفنظر از قیمتهای اشتباهی که در این مقاله داده شده است، مگر مشکل هوای الوده تهران برق فسیلی است؟ و هوای تهران را نیروگاههای فسیلی آلوده می کند؟!!----------مشکل هوای تهران ، خودروهای زیاد است و پشت این قضیه افزایش خودرو در تهران هم نگویید توهم توطئه داری، واثعا مافیای خودرو و نیز مدیران دولتی تن پرور و رفاه خواه ست ساده ترین دلیل ان هم حذف سرویس حمل نقل عمومی ادارات از 4 -5 سال پیش در ضوابط اجرایی بودجه توسط دولت است و عدم تقویت سیستم حمل و نقل عمومی تهران است والسلام --------وقتی رئیس پلیس رانندگی تهران می گوید چند ساله میگیم سرویسهای ارادارات را چرا حذف کردید و کسی جواب نمیده و این موضوع را جالبه هیچکی بهش نمی پردازه !!!-------یک اداره دولتی یا خصوصی 500 نفری قبلا با 30 الی 60 می نیبوس یا اتوبوس کارمندانش می امدند اداره با حذف سرویس الان حداقل با 300 الی 400 ماشین شخصی می ایند ------------- من این سرویس ادارات را همه جا نوشتم و از صدر تا ذیل مسئولین و رسانه ها هیچکس ننوشت اگر الف حاضر است در صفحه اصلی چاپ کند مقاله ای مدلل بنویسم (1039136) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۱:۵۱:۴۷
شما کیفیت ماشین و بنزین رو درست کن استفاده از انرژی پاک پیشکش (1039172) (alef-1)
 
چ
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۲:۲۳:۰۸
چرا به خدای احد و واحد زمان پاک نگاه داشتن محیط زیست رسیده است .آفرین به این مقاله و نویسنده خردمندش. (1039194) (alef-1)
 
Switzerland
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۲:۲۷:۵۰
آخه عزیزان مسول
اول از همه بجای اینکه گاز بره نیروگاه بجایش برق این نیرو پاک و کم خطر بیابد درب منازل، لوله گاز آمد و نتیجه اش ایجاد آلودگی و خطر مرگ و میر
خودرو سازها هم که با سرسختی به قیمت جان مردم خودرو های کم کیفیت تولید میکنند...
حمل و نقل عمومی هم که ...
بجای توسعه حمل و نقل عمومی، سرویس ادارات هم برداشته شد. خودتان یک نگاهی به وضعیت پارکینگ ادارات بکنید اگر در گذشته چند خودرو در آن بود الان دیگر جا ندارند.
بحث اشتغال و مهاجرت هم که جای خود.
تولید بنزین هم که معلوم نیست اصلا چیست ... در کنار حتی خودرو های گران قیمت هم که می ایستیم بوی بد حاصل از سوخت غیر قابل تحمل است .
خلاصه معلوم نیست تکلیف جان این مردم کلان شهر ها چه میشود .از چند ماه دیگه هم که خاک بر سر خواهیم شد و هوا مملو از گرد و خاک میشود.
خدا بداد برسد............ (1039198) (alef-1)
 
متحیر
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۰۱:۱۴:۲۵
نمی دونم که چی شده یه مدت بجای ابر و مه ، توده های خاک به کشور هجوم میاره و خاک میرزه بر سرمون.... و یه مدت هم دود و آلودگی جمع میشه و میره تو حولقوممون ؟ آسمون هم غضب کرده. شاید هم گناه زیاد میکنیم و اینا نوعی عذابه! (1039717) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۹-۱۶ ۱۳:۴۵:۰۴
دوست من پس چرا این غذابها برای ما می آید برای غربیها خبری نیست؟
احتمالا بزرگترین گناه ما فراموشیه... (1041137) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۳:۰۷:۰۹
بنظر من اکثریت کسانی که در تصمیم گیری برای کشور نقش دارند بخاطر اینکه دوست دارند کاری که انجام می دهند نمود ملموسی در زمان تصدیشان داشته باشذ لذا ما کمتر شاهد اقدامات آینده نگر هستیم بعبارتی چو فردا شود فکر فردا کنم اندیشه غالب تصمیم گیران ماست.در ضمن اگر چنین اراده ای هم پیدا شود، وضعیت کشور اکنون بنحوی است که این موضوع اولویت هزارم مدیران را تشکیل نمی دهد.اگر مدیران کنونی مایحتاج اولیه مردم را که زندگی بدون آن میسر نست را هم فراهم کنند باید کلاهشان را هوا بیندازند. (1039251) (alef-1)
 
pحسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۳:۰۷:۴۲
ضمن ارج نهادن به تمام نظرات دوستان بخصوص دکتر محمد زاده به نظرم اگر فقط و فقط تعرفه واردات خودرو 5 درصد بشه مشکل آلودگی هوا سریع حل میشه اما کیه که حریف اخودرو سازان بشه.
شهرهایی با 15 میلیون خودرو بسیار پاک هستند چون خودرو ها کم مصرف و استاندارد تولید می شوند (1039253) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۳:۵۳:۴۸
نه، هنوز زمانش نرسیده و نخواهد هم رسید. بی‌خود خودتون رو با این حرفهای دیپلم به بالا گول نزنید.
حیف نیست آدم از این دود محروم بمونه؟ یه بار برید سر پل تجریش بغل مینی‌بوس‌های درکه وایسید. روحتون تازه میشه!
واقعا این مینی‌بوس‌های درکه باعث خجالته !!! (1039303) (alef-1)
 
دودچی
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۰۱:۱۹:۲۹
معاینه فنی بماند بجای خود. بیشتر کامیونها و اتوبوسها و مینی بوسها کاملا مشهود و به وضوح با گاز دادن دود غلیظی از اگزوز بیرون می دهند که اگر 5 ثانیه روبروی اگزوز نفس بکشی کاملا بیهوش میشی! من موندم چطوری اینا معاینه فنی گرفتن؟ بدون دستگاه کاملا معلومه از غلظت دود و شکل و رنگ که یک اوتوبوس به میزان 20 سواری داره آلایندگی تولید میکنه که کاملا مشهوده ولی چطوری معاینه فنی گرفته و چطوری پلیس با اون برخورد نمی کنه ؟!!!!!!!!!!!! (1039719) (alef-1)
 
زهره رضایی
United States
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۴:۱۱:۳۱
سلام

1.از الف به دلیل این مقاله خیلی عالی وبجا تشکر می کنم.

2.حتما نتیجه این تحقیقات رو برای مدیریت عالی کشور به طوررسمی بفرستید

3.الف عزیز ؛لطفا نویسنده وتخصص اورا به طور کامل معرفی کنید

تا مردم با نخبگان ایرانی آشنا شوند

4. باز هم از الف عزیز وجناب آقای دکتررامین امینی که مقالات
تحقیقی زیادی دارند هم تشکر ویژه دارم.
لطفا از سایر مقالات ایشان هم استفاده کنید.

5.برقسمت نتیجه گیری وپیشنهاد این تحقیق من هم کاملا هم نظرم


امیدوارم دفتر ریاست محترم مجلس شورای اسلامی هم حتما نظر هیات رییسه
محترم واندیشمندانی چون جناب آقای دکتر توکلی نماینده محترم تهران را در رابطه با این تحقیق بیاوردند.



موفق باشید

دکتر ز.رضایی


عضو هیئت علمی دانشگاه (1039320) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۰۰:۰۸:۴۹
واقعا شما استاد دانشگاهی من خودم متخصص انرژیهای نو تو وزارت نیرو هستم اکثر اطلاعات و امار و قیمتهای ایشان اشتباه است و از دور نوشته شده است انرژیهای نو نه تنها در ایران که در جهان نیز به صرفه نیست و اقتصادی نیست و نهایتا هم 20 برق کشور میشه ازش تولید کرد ان هم با شبکه غیر هوشمند ایران، فقط بگویید این نویسنده مقاله بفرماید که انرژی برق پاک چه مشکلی از الودگی تهران را حل می کند نیروگاهها که بیرون شهر است این مقاله اگر در یک کنفرانس داخلی علمی ارائه میشد بی تردید رد میشد امتحانش ضرر ندارد به کنفرانسهای پیش رو بفرستید با سپاس (1039694) (alef-1)
 
دکتر محمدی از تهران/ همکار دانشگاه آخن آلمان
۱۳۹۱-۰۹-۱۸ ۲۳:۰۳:۵۵
سلام

بنده خودم بیشتر از 30 سال است که در بخش تحقیقاتی دانشگاه شریف ونیز سازمان انرژی اتمی کار می کنم



وتجربه زیادی از کشور های آلمان وامارات دارم به نظرم می رسد که

با مطالعه این مقاله انگار مقاله ونتایج خودم است که ارائه شده

نمی دانم کی می خواهی دست از حسادت برداری اگر اشتباه نکنم نویسنده این مقاله پربار را هنگام ارائه موضوع مشابه( البته مشابه )آن در آلمان دیدم که دریک کنفرانس دانشگاهی خیلی معتبر در دانشگاه آخن ارائه کرد و جزء یکی از مقالات برگزیده انتخاب شد آنوقت بگو شما در وزارت نیرو چه عملی جز چای خوردن و...انجام دادی؟

مشکل رفتاری حسادت در کشورما زیاد دیده می شود من با نویسنده آشنایی چندانی ندارم واز دانشجویان من نبوده فکر می کنم در دانشگاه تهران یا یکی از دانشگاه های معتبر اروپا یا آمریکا درس خوانده در هرصورت از نظر علمی کاملا مورد تایید من وهمکاران هیئت علمی دانشگاه ما در بخش پژوهشی انرژی های نو است

امیدوارم آقای دکتر نامجو وزیر محترم نیرو که فردی باسواد است این فکرهای منجمد رااز وزارتخانه ما حذف کند.

دکتر علی محمدی

عضو هیئت علمی دانشگاه وپژوهشگر نمونه کشوردر سال 1373 (1043196) (alef-1)
 
کارمند
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۴:۱۳:۳۲
چندین بار در این مورد نظر دادم ولی آن را منتشر نکردید .
خدمت مسئولین محترم عرض کنم من یک کارمند هستم که از بد روزگار در مسیرم تا محل کار مجبورم از مترو و اتوبوس و تاکسی استفاده کنم . از شما درخواست دارم لطف فرموده و یکروز سعی کنید در ساعات 5 تا 7 بعدازظهر سوار اتوبوسهای مسیر راه آهن -تجریش یا مترو شوید یا مثلا از میدان ونک سوار تاکسی شویدبخدا قسم گوسفند را هم در آن شرایط حمل ونقل نمی کنند.
آیا مگر یکی از راه حلهای اصلی در جهت کاهش آلودگی هوا علاوه بر کیفیت بنزین گسترش حمل ونقل عمومی نیست ؟؟؟؟؟؟؟/ (1039327) (alef-1)
 
حميد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۹:۱۲:۵۹
دولت به راحتي آب خوردن پول مترو را نمي دهد مجلس هم زورش نمي رسه! اين وسط مردم بيچاره بايد ساندويچ بشند و له بشند و بعضا به موقع به كارشان نرسند و دود ماشين بيشتري بخورند... كي به كيه؟! (1039507) (alef-1)
 
سید جواد مصطفوی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۱۴:۲۵:۳۶
با تشکر از نگارنده -
لازم دیدم نسبت به آمار اعلام شده در مورد برق خورشیدی مطالبی بعرض هموطنان عزیز برسانم .
1- تکنولژی برق خورشیدی در دهه اخیر رشد بسیار زیادی داشته است بطوریکه راندمان این سیستمها از 12-18 در صد به 40-45 درصد رسیده است .
2- آخرین بررسیهای موجود در آمریکا (قیمت تمام شده برق از روشهای مختلف در نقاط مختلف جهان متفاوت است ) نشان میدهد که امروزه قیمت برق فسیلی در آمریکا هر کیلووات ساعت 16 سنت و قیمت برق هسته ای هر کیلووات ساعت 27 سنت وبرق آبی هر کیلووات ساعت 14 سنت وبرق خورشیدی (ترکیب csp-hcpv )
(4-6) سنت میباشد .
3-پروژه های بسیار بزرگتر از موارد این مقاله در اروپا و آمریکا و آسیا در حال بهره برداری و ساخت و برنامه ریزی میباشد . که بنده فقط کلیات آنرا ذکر میکنم .:
در حال حاضر 2135.55 مگاوات نیروگاه خورشیدی در شبکه برق دنیا سرویس میدهند .
2476.9 مگاوات نیروگاه خورشیدی در دست ساخت هستند .
4546 مگاوات نیروگاه خورشیدی در دست طراحی هستند .
در این زمینه ما بشدت کمکاری و عقب ماندکی داریم و حتی از کشوری مانند امارات هم عقبتر هستیم . امارات امسال یک نیروگاه ترکیبی گاز و خورشید افتتاح نمود که 85 مگاوات خورشید و 15 مگاوات گاز بود . میدانید ما با چه سرعتی منابع گاز و نفت خود را هدر میدهیم ؟؟ میدانید انرژی خورشید در کشور ما چقدر فراوان و پر قدرت است .؟؟ما در حد اقل 20٪ مساحت کشور 2500 کیلووات ساعت برق خورشیدی از یک متر مربع نور خورشید در سال میتوانیم دریافت کنبم .با تکنولژی جدید (hcpv ) اگر فقط 10٪ بامهای تهران را به سیستم برق خورشیدی مجهز کنیم 2600 مگاوات برق تولید خواهیم کرد .و........ والسلام (1039331) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۰۰:۱۲:۲۳
خوب شما اگر به این اعداد و ارقام و این صرفه اقتصادی انرژی پاک اعتقاد داری بیا نیروگاه خورشیدی بزن وزارت نیرو قیمت خرید برق تولیدیش 3 برابر برق فسیلیه؟ این اطلاعات غلط چیه می دید؟ بعد اینها چه ربطی به الودگی هوای تهران داره؟! (1039696) (alef-1)
 
محمد-ع
Canada
۱۳۹۱-۰۹-۱۴ ۲۳:۲۶:۲۹
کیفیت بسیار نازل خودروهای تولید داخل که مصرف و آلایندگی بالایی دارند و به دلیل وجود رانت و تعرفه های واردات خودرو از اصلاح معاف هستند ، از مهمترین دلایل آلودگی هوای شهر می باشد . این موضوع ربطی به انرژی پاک ندارد .
عدم توسعه حمل و نقل عمومی هم باعث افزایش استفاده از وسایل نقلیه شخصی است که این امر هم ربطی به انرژی پاک ندارد .
استفاده از سوخت های با کیفیت نازل و عدد اکتان پایین هم از دلایل افزایش آلودگی هوای تهران است .
جناب آقای امینی ، استفاده از انرژی های نویس بسیار شایسته است اما مانند این است که برای یک مریض سرطانی در حال مرگ را به رژیم لاغری تجویز کنید ! (1039659) (alef-1)
 
الیاس
United States
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۰۹:۱۴:۲۷
سلام.... همه در مورد ابعاد مختلف آلودگی صحبت کردید ولی کدامیک از خودتان سوال کردید که چرا تعطیلات فقط مختص ارگانهای دولتی بود نه خصوصی؟؟؟ مگر اکثر افراد شاغل در مراکز و شرکتهای خصوصی حق تنفس ندارند؟؟؟؟ خواهش میکنم جواب من را بدهید؟؟؟؟ (1039810) (alef-1)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۱۴:۱۶:۳۶
برادرمن کارگر و کارمند خصوصی از حداقل مزایا و حقوق یک کارمند و کارگر دولتی برخوردار نیستند اونوقت شما می گی : حق تنفس !!!! (1040028) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۱۲:۵۸:۰۳
ملتی که تاریخ نخواند مجبور به تکرار می شود، این متن را در صفحه اصلی بگذارید
---------------------------------
خاطرات ارتشبد فردوست

از مسائل مهم ديگري که با آن سروکار داشتم، مسئله ترافيک تهران بود و بالاخره به اين نتيجه رسيدم که اين مسئله لاينحل است و خواهد بود. خيابان‌هاي تهران داراي سطح معين و محدودي است و از آغاز براساس اصول شهرسازي ساخته نشده. يک خودرو سواري در حرکت حدود 25 مترمربع از خيابان را مي‌گيرد، يک اتوبوس در حرکت حدود 80 مترمربع، خودرو سواري در حال توقف حدود 20 متر مربع و اتبوس در حال توقف حدود 60 مترمربع خيابان را اشغال مي‌کند. با توجه به سطح خيابان‌هاي تهران و تعداد انواع خودروها به طور مشخص تهران گنجايش اين همه ماشين را نداشت. بايد جلوي هجوم جمعيت به تهران و نيز جلو واردات اتومبيل‌هاي رنگارنگ خارجي و داخلي گرفته مي‌شد و کسي به فکر اين مسائل نبود. همه به فکر جيب خود بودند و از واردات اتومبيل يا کارخانجات مونتاژ خودرو، مانند ايران ناسيونال، پول‌هاي کلان به جيب مي‌زدند. 10 سال بعد چه بر سر تهران بيايد، براي آن‌ها مهم نبود. سوءاستفاده از مسئله ترافيک تهران عجيب بود و به‌ويژه سپهبد مبصر، در زماني که رئيس شهرباني بود، و نيک‌پي، شهردار تهران، پول‌هاي کلان به جيب زدند...

در زمان محمدرضا، بارها و بارها مسئله متروي تهران مطرح شد و به جايي نرسيد. عجيب است که شهرهاي بزرگ، حتي در برخي کشورهاي آسيايي، داراي متروهاي خوب بودند و پايتخت ايران، با آن همه درآمد نفتي، فاقد آن! در زمان محمدرضا، فرانسوي‌ها پروژه‌اي براي احداث متروي تهران دادند، که آن را ديده و خطرناک‌ترين، ‌بي‌ثمرترين و گران‌ترين متروي جهان تشخيص دادم. فرانسوي‌ها قرار بود اين مترو را خودشان درست کنند و مدتي اداره نمايند و سپس تحويل پرسنل ايراني دهند. ژاپني‌ها نيز نقشه‌اي دادند و متروي هوايي را براي تهران پيشنهاد کردند. نقشه ژاپني‌ها دو صفت بد نقشه فرانسوي‌ها را کم مي‌کرد، يعني خطرناک‌ترين و گران‌ترين نبود، ولي بي‌ثمرترين بود.

چرا نقشه متروي تهران فرانسوي‌ها، خطرناک‌ترين بود؟ زيرا متروي آن‌ها بايد از زير شهر عبور مي‌کرد و در برخي مناطق حدود 20 متر زير سطح شهر کانال مترو عبور داده مي‌شد و امکان اين‌که به چاه‌هاي زياد برخورد کند و نيز آب‌هاي زيرزميني با فشار در اين کانال‌ها جمع شوند، زياد بود. فرض را بر اين مي‌گذاريم که اين يک مسئله فني است و شرکت فرانسوي مسئوليت آن را مي‌پذيرفت، ولي خطر ديگري باقي مي‌ماند. فرض کنيم برق در سطح شهر يا منطقه‌اي از شهر قطع شود، که در تهران يک مسئله معمولي بود. در اين موقع همه چيز مترو، از ترن (حتي باز و بسته شدن درهاي ترن) تا هواکش‌ها و چراغ‌ها خاموش مي‌شد، چون تماماً برقي است، و در ظرف 10 دقيقه ده‌ها هزار نفر در زيرزمين خفه مي‌شدند. در اروپا و ژاپن براي حل اين معضل يک شبکه برق (سيم‌هاي برق شمال ـ جنوب و سيم‌هاي برق شرق ـ غرب) ايجاد کرده‌اند، به نحوي که اگر هر يک از سيم‌هاي شبکه برق قطع شود، به طور خودکار در ظرف يک‌صدم ثانيه به آن برق مي‌رسد، پس شبکه هيچ‌گاه فاقد برق نيست. اما در تهران چنين شبکه‌اي وجود نداشت. مسئله به شرکت فرانسوي گفته شد و پذيرفتند که در ترن‌ها و ايستگاه‌ها باطري‌هاي بزرگي کار گذارند که وقتي برق قطع مي‌شود، شروع به کار کند و بابت اين موضوع مبلغ اضافي خواستند، که بي‌اشکال بود. در نقشه ژاپني‌ها اين خطر وجود نداشت.

و اما چرا گران‌ترين؟ پيشنهاد فرانسوي‌ها مسلماً موجود است و رقم کلاني را در برمي‌گرفت که دقيقاً به خاطر ندارم و اصولاً متروي زيرزميني گران است. اما متروي هوايي ارزان‌تر است نه اين‌که ژاپني‌ها ارزان تمام مي‌کنند.

ولي چرا بي‌ثمرترين؟ اگر به نقشه متروي پاريس مراجعه شود، مشاهده مي‌گردد که هر فردي در هر نقطه شهر کافي است حداکثر 750 قدم و حداقل 250 قدم و به طور متوسط 500 قدم راه بپيمايد تا به طور حتم به يک راهروي ورودي مترو برسد. چنين سيستمي اقلاً 60% مسافران را به خود جلب مي‌کند، 30% جذب اتوبوس‌ها مي‌شوند و تنها 10% ممکن است از خودرو شخصي استفاده کنند. پس، در پاريس به علت مسافرين زياد، به‌خصوص از 8 الي 10 صبح و 4 الي 6 بعدازظهر، مترو سودآور است. چنين مترويي سهل‌الوصول است و همه را به خود جلب مي‌کند. حال نقشه فرانسوي‌ها در متروي تهران را بررسي کنيم: فرض کنيم فردي مي‌خواهد خود را به مترو برساند. او اگر در حومه شهر باشد بايد به طور متوسط حدود 8 الي 10 کيلومتر را بپيمايد و اگر در شهر باشد بايد مسافتي حدود 3 ـ 4 کيلومتر را بپيمايد تا به مترو برسد. طبيعي است که بسياري مسافرين ترجيح مي‌دهند از وسيله ديگري استفاده کنند و نه اين همه راه را طي کنند و خود را به مترو برسانند. حال اگر در مبدأ، مسافري نزديک خط مترو باشد، ولي در مقصد بايد مقدار زيادي راه‌پيمايي کند تا به مقصد برسد، باز هم ترجيح مي‌دهد از وسيله ديگري استفاده کند. پس تنها مسافريني از متروي فرانسوي‌ها استفاده مي‌کردند که مبدأ و مقصدشان در کنار دو خط واقع شده بود، که حداکثر 10% مسافرين را در برمي‌گرفت. روشن است که کم‌شدن 10% مسافرين کمکي به حل مسئله ترافيک تهران نمي‌کرد.

چنين بود طرح متروي تهران در زمان محمدرضا، که اگر احداث مي‌شد تنها و تنها پول گزافي را به جيب شرکت‌هاي خارجي مي‌ريخت و هر ساله مخارج سنگيني را تحميل مي‌کرد و هيچ نتيجه‌اي هم نداشت... (خاطرات فردوست، صص 276- 280) (1039970) (alef-1)
 
ساسان
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۱۳:۰۷:۵۳
اين آقايي كه اين مقاله رو نوشته معلومه كه خيلي تو باغ نيست. بحث انرژيهاي تجديدپذير هيچ ارتباطي به الودگي تهران نداره. عمده آلودگي تهران به دليل آلوده سازي توسط انبوه خودروهاست كه با توجه به كيفيت بد موتور و بنزين مساله قابل پيش بيني است. در همه جاي دنيا (منهاي ايران) خودروهاي برقي به عنوان يك آپشن سازگار با محيط زيست وارد بازار شدن ولي در مملكت ما به دليل انحصارهاي موجود و حق و حسابهايي كه همه ميدونيم گيرندگانشون كيها هستند اوضاع ما اينطور قمر در عقربه... (1039980) (alef-1)
 
Belgium
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۱۹:۲۶:۳۵
آلمان پس از فاجعه سال گذشته در ژاپن Daiichi نیروگاه هسته ای فوکوشیما، گفت که تولید انرژی هسته ای در این کشور را تا سال 2022 ترک. در اوایل امروز، ژاپن اعلام کرد که آن را بیش از حد مرحله از تولید برق هسته ای 2040. (1040450) (alef-1)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۲۰:۰۴:۳۸
خیابان های تهران راخوب مشاهده کنیددرهرخیابان یک نمایندگی ایران خودروکه درواقع گاراژهای تعمیرات ماشین هستندوتعدادشان آنقدرزیاداست که تقریباًدریک خیابان مثل خیابان قزوین بیش ازصدگاراژونمایندگی این شرکت رامی بینیدآنوقت چطوربایدانتظارداشته باشیم که هوای شهرمان آلوده نباشدکاش دولت همگام بانیروهای انتظامی مبادرت به بستن این گاراژهانمایندوازصاحبان گردن کلفت آنهاکه هیچ مرامی جزپول وسرمایه ندارندنترسندو واقعاًبه سلامت مردم بیندیشندو به فعالیت مشاغل زیانباردرسطح شهرپایان دهند. (1040502) (alef-1)
 
مسعود
۱۳۹۱-۰۹-۱۵ ۲۲:۳۵:۴۷
واردات اتومبیلهای هیبریدی (برقی + فسیلی) را با تعرفه صفر آزاد کنید. نیمی از مشکل حل میشود. (1040687) (alef-1)
 
United Arab Emirates
۱۳۹۱-۰۹-۱۶ ۰۰:۴۵:۳۶
بابا برید استاندارد بنزین وگازویلتون رو با استاندارد اروپایی مقایسه منید ببینید چه فلاکتی تو سوخت داریم گوگرد ۷۰۰ برابر استاندارد و غیره (1040838) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۱۶ ۰۸:۳۰:۵۶
به هر جای تهران میروید دارند برج میسازند مگه نمی بینید؟ همه جا شهر و اطراف شهر ساخت و ساز بی رویه... ساختمان سازی اشکالی ندارد مساله این است که عواقب آن پیش بینی نشده و بدون برنامه ریزی و محاسبات است... ماحصل چیزی نخواهد بود جز ترافیک و کمبود امکانات شهری و حمل و نقل و فضای سبز و آلودگی هوا و هزاران معضل دیگر....آلودگی هوای تهران بیش از هرچیز ریشه در شهرسازی و برنامه ریزی شهری تهران دارد و انگشت اتهام بسوی شهرداری تهران است.... (1040989) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۹-۱۶ ۱۱:۰۵:۲۴
مطالب خوبي در مورد رفع الودگي هوا در شهرهاي بزرگ مطرح شده است جناب توكلي نماينده محترم مجلس ضمن استفاده از مطالب فوق در مجلس برنامه مدون برنامه ريزي شده با اولويت را ايجاد كنند در مجلس مطرح سازند وبه ترتيب برنامه ايي با اولويت در قدم هاي برداشته شده به صورت قانون درايد قانوني كه قابليت احرائي داشته باشد بنده معنقدم هزينه هاي زيادي كه براي تكميل نيروگاه بوشهر شده اگر براي بومي سازي انرژي خورشيدي ميشد ما هم از نظر زماني وهم از نظر مادي وهم از نظر محيط زيست برنده بوديم وفعلا در تمام حوزه- ها بازنده ايم (1041070) (alef-1)
 
حقگو
۱۳۹۱-۰۹-۱۶ ۱۴:۵۲:۲۱
ایران رابهر ِ ایران خودرو آفریدند.نه ازبهر ِ سلامت مردم آفریدند.همه این بدبختی هاازکارخانه جات ماشین سازی سرچشمه گرفته است شهرراتماشاکنیدمراکزدرمانی درشهریک هزارم مراکزنمایندگی های ماشین سازی درشهرنیست اندیشمندانه به این موضوع اگربیندیشیم عمق فاجعه روشن می شودزنده بادپول وسرمایه آلودگی وبیماری که چیزمهمی نیست. (1041168) (alef-1)
 
co2
۱۳۹۱-۰۹-۱۶ ۱۵:۵۵:۰۰
فعلا ایرانخوردو و سایپا تا میتونن ماشین بدن بیرون
انشاالله آلودگی هوا هم خود به خود حل میشه
چیی نیست که فوقش 400-500 نفر می خوان تو این چند روزه سرطان بگیرن بمیرن دیگه.... (1041193) (alef-1)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۱۷ ۱۷:۵۹:۰۵
با سلام- متاسفانه استفاده از انرزی های پاک بجز یک شعار چیز دیگری برای دولت نیست. جهت گذر از هر برهه ای (فسیلی) و ورود به برهه دیگر(انرژی پاک) نیاز به حمایت همه جانبه دولت و مسئولین داره مانند حمایت از تولید کنندگان سلولهای خورشیدی- حمایت متخصصین سیستمهای خورشیدی و... مثلا" خود من چندین پروژه اجرا کرده و چندین طرح خورشیدی در دست دارم ولی هر چه داد می زنم آقاجان این طرح من باعث تحول در انرژی میشه- ولی کو گوش شنوا اگه طرحمو بفروشم به اون وریها میشم خائن و وطن فروش... شماها شاهد باشید این نوشته سند من (1041722) (alef-1)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.