نظر منتشر شده
۱۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 148048
ارزش جهانی پول ایران از 300سال پیش تا امروز
هادي شريفي، 9 فروردین 91
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۵۱
منابع تاریخی نشان مي دهند ارزش برابري پول ملي ايران با پول‌هاي معتبر جهاني در مقاطع تاریخی مختلف به اين شرح بوده است :

در زمان شاه طهماسب صفوي، يعني در سده شانزدهم ميلادي، واحد پول ايران «شاهي» بود و هر ۲۰۰ شاهي برابر با يک «تومان». طبق مندرجات سفرنامه جنکينسون، در آن زمان هر شاهي با يک شيلينگ انگليس برابر بود. هر پوند استرلينگ برابر با ۲۰ شيلينگ است. بنابراين، يک تومان ايران برابر بود با ۱۰ پوند انگليس. يعني، ارزش پول ايران ده برابر پول انگليس بود.

در سده هيجدهم ميلادي، ارزش تومان ايران به‌تدريج کاهش يافت و ارزش پوند انگليس افزايش. در نيمه اوّل سده نوزدهم ميلادي، يعني در دوران سلطنت فتحعلي‌شاه و محمد شاه قاجار، دو پوند استرلينگ برابر با يک تومان ايران شد. در اين زمان يک پوند برابر بود با ۲۵ فرانک فرانسه و ۱۰ روپيه هند. يعني، يک تومان ايران برابر بود با ۵/ ۱۲ فرانک فرانسه. در همين زمان، يک تومان ايران با دو دلار و پنجاه سنت آمريکا برابر بود.

پس از قحطي بزرگ ۱۲۸۸ ق. ارزش پول ايران سير نزولي را آغاز کرد؛ با قتل ناصرالدين‌شاه (۱۸۹۳) اين کاهش ادامه يافت و با انقلاب مشروطه (۱۹۰۵-۱۹۰۷) شدت گرفت. اندکي قبل از قتل ناصرالدين‌شاه، در سال ۱۸۹۱ يک پوند استرلينگ برابر با ۵/ ۳۲ قران بود که، اندکي پس از قتل ناصرالدين‌شاه، در سال ۱۸۹۴ به ۵/ ۴۸ قران رسيد. ده قران برابر با يک تومان بود. يعني در اواخر سلطنت ناصرالدين‌شاه ارزش پوند بريتانيا ۲۵/ ۳ برابر تومان ايران و پس از قتل او، در زمان سلطنت مظفرالدين‌شاه، حدود ۸۵/ ۴ برابر تومان ايران شد. پس از انقلاب مشروطه يک پوند برابر با ۶۰ قران بود يعني ارزش پوند انگليس شش برابر تومان ايران شد. در اواخر سده نوزدهم و اوائل سده بيستم ميلادي، تا جنگ اوّل جهاني، يک پوند انگليس تقريباً برابر با ۵ دلار آمريکا بود. بنابراين، در دوران مظفرالدين‌شاه ارزش دلار آمريکا و تومان ايران تقريباً يکسان بود.

در زمان سقوط رضا خان و ورود ارتش‌هاي متفقين به ايران (۱۳۲۰ ش.) دلار آمريکا تقريباً يك و نيم تومان ايران بود؛ يعني با ۱۵ ريال مي‌شد يک دلار خريداري کرد. در سال ۱۳۳۲، يعني در اواخر دولت دکتر مصدق و زمان کودتاي ۲۸ مرداد، يک دلار آمريکا معادل ۹۰ ريال ايران (۹ تومان) و يک پوند استرلينگ برابر با ۲۳ تومان بود. در پايان سلطنت محمدرضا پهلوي و در دوره اي كه صادرات نفت خام در قله تارخي قرار داشت، يک دلار آمريکا تقريباً ۷ تومان ايران و يک پوند انگليس تقريباً ده تومان ايران ارزش داشت. در اين زمان ارزش يک روبل شوروي حدود ده تومان ايران يعني تقريباً برابر با پوند استرلينگ بود. يک فرانک فرانسه ۱۶ ريال و يک مارک آلمان غربي ۳۲ ريال ارزش داشت.

امروزه پوند استرلينگ به نرخ رسمي دولتي حدود ۱۹۵۰ برابر تومان ايران و دلار آمريکا حدود ۱۲۲۶ برابر تومان ايران است در حالی که نرخ دلار در بازار آزاد ۱۸۵۰ تومان و قیمت پوند ۳۰۰۰ تومان می باشد . بجز دوره هايي كه ايران شاهد جنگ و تجاوز نظامي بوده، سريع ترين سقوط ارزش پول ملي ايران در خرداد۱۳۷۴ (زمان رياست عادلي بر بانك مركزي) و دي ۱۳۹۰ (زمان رياست بهمني بر بانك مركزي) اتفاق افتاده است. بانك مركزي طبق قانون، وظيفه حفظ ارزش پول ملي را به عهده دارد.
 
Latvia
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۰:۱۳:۴۵
هیچ زمانی نبوده که ارزش پول ایران افزایش پیدا کنه؟ (719153) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۱:۰۰:۵۵
چرا سال 32 هر دلار 9 تومان و سال 57 هردلار 7 تومان بود! (719211) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۶:۰۳:۳۳
علت بالا بودن ارزش تومان به نسبت دلار در سال 57 ریختن دلارهای کلان نفتی در بازار است که ناشی از صادرات بی سابقه نفت در آن زمان است. میزان دلار عرضه شده برای جمع کردن ریال مردم ایران است که نرخ برابری را تعیین می کند. آن موقع صادرات غیر نفتی مهمی هم نداشتیم که با سقوط ارزش دلار به نسبت ریال ضربه بخورد. البته این به معنای تایید خوبی کم ارزش بودن پول ملی نیست. (719881) (moderator1)
 
حمید
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۴:۱۵:۱۱
در دوران ریاست جمهوری اقای احمدی نژاد هم دلار های نفتی هم به بازار سرازیر شد ولی ارزش پول ملی روز به روز پایین تر امد.بیایم برای یک بار هم که شده خوبی ها وبدی های یک حکومت را با یک میزان بسنجیم و از روی تعصبات سیاسی به مسایل نگاه نکنیم (721147) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۵ ۰۰:۲۶:۳۴
اگر آن زمان پولهای نفتی سرازیر می شد و قیمت ارزها مصنوعا بالا نگه داشته نمی شد که دلار به 500 تومان به راحتی می رسید (722973) (moderator18)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۴-۱۰ ۱۶:۳۱:۳۶
واقعا شعر گفتی
حداقل یه سرچ کوچیک میزدی!
بعد ادعا هم دارید!
از زمان تحریم ها بود که دلار کشید بالا وگرنه قیمت دلار سیر صعودی مثل همیشه داشت ولی زمان تحریم بعلت دست بردن نامردان در بازار دلار چند برابر شد (2232497) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۷ ۱۰:۲۵:۵۸
احسن به شما (4190714) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۱۱:۲۲:۱۲
ميشه بفرماييد در دوره احمدي نژاد چرا دلارهاي سرشار نفتي تاثير عكس گذاشت (722120) (moderator18)
 
شهرام
۱۳۹۴-۱۰-۱۱ ۰۱:۲۰:۱۵
اين نظر شما كاملا اشتباه هست در اون دوران ما بالاترين ميزان صادرات غيره نفتي رو نسبت به كل در امد كشور داشتيم
صادرات پارچه و نخ و پنبه خام
محصولات كشاورزي و دام زنده وسالامبور
خشكبار و گوشت فراوري شده
فرش
كفش و مصنوعات چرمي
زعفران
محصولات دريايي
محصولات معدني
خودرو

كه متاسفانه با سياستهاي اشتباه و البته ٨ سال جنگ خيلي افت كرد (3429226) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۱ ۰۲:۰۷:۱۳
میشه آمار صادرات غیر نفتی "اون دوران" رو بدی ما هم بدونیم .. (3695973) (alef-11)
 
حمدالله
۱۳۹۵-۱۱-۱۹ ۱۷:۲۳:۲۰
آفرین (4155787) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۷:۵۲:۱۱
به خاطر این که آدم های با شعور در اقتصاد حضور داشتند نه یه عده حراف (720219) (moderator1)
 
ایلیا
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۵:۱۱:۱۵
با سلام
می بخشید اینجا نظر میدم میخواستم همه ببینن این پیام رو
یک سوال دارم
منبع ای خبر کجاست؟
قدرت خرید ومتوسط درامد مردمان ان زمان در هرکشور چه طور بوده؟
میزان توسعه ؟و خیلی عوامل سنجش دیگر ...
(721191) (moderator18)
 
تولیدکننده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۱:۱۷:۳۱
به نظر من اصلی ترین کار برای حمایت از تولید ملی تثبیت ارزش پول ملی و مهار تورم است (719225) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۰:۳۵:۴۸
و کاهش ارزها به قیمت واقعی که برای دلار حدود 900 تومان است تا باعث کاهش تورم و مواد اولیه وارداتی و قیمت محصول و افزایش فروش شود.
البته تعرفه بالا برای جنس های خارجی و ممنوعیت ورود برای جنس های خارجی مشابه داخلی و جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق نیز با قدرت باید انجام گیرد (720926) (moderator18)
 
sgh
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۹:۰۹:۳۴
عزیز برادر در سده هیجدهم میلادی یک تومان ایران برابر 50 فرانک فرانسه میشه نه 12/5 فرانک.
در سال 56 یعنی در سالی که ایران بیشترین صادرات نفت را داشت و از نظر اقتصادی اقتصاد خوبی داشت حقوق یک معلم که جزء بالاترین حقوق ها در ایرن بوده معادل 1000 دلار امریکا بوده و در قیاس با الان که به گفته کارشناسان در بدترین شرایط اقتصادی هستیم و با در نظر گرفتن حقوق یک مهندس صنعت نفت در ایران با نرخ ارز دولتی برابر تغریبا 1500 دلار امریکا و با نرخ ازاد ارز برابر تغریبا 1000 دلار امریکا است.
البته معیار انتخاب شغل در دو دوره گفته شده بر اساس بالاترین نرخ حقوق در آن زمان میباشد.
ضمنا در 200 سال پیش در امریکا با روزی 1 دلار میشد زنذگی کرد اما الان با روزی 70 دلار هم نمیشه زندگی کرد.
لطفا مقایسه های سطح زندگی را هم بدهید. (719618) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۰:۴۸:۵۲
ارزش پول ملی حدود 900 تومان است ولی موضوع جالب این است که از تیر -مرداد 89 کاهش ارزش پول ملی برعکس شعارها در دستور کار دولت و بانک مرکزی برای افزایش درآمد دولت قرار گرفت!

و در دیماه این اعمال بشدت پیگیری و اجرا شد یک سوال اساسی این است که چرا ما هر چقدر ارز بخواهیم در بازار آزاد بدون کمبود است ولی قیمت آن در بصورت مصنوعی از سوی دولت بشدن بالا رفت! اگر کمبود ارز هست حتی اگر شما چند میلیون دلار هم بخوایهد می توانید از بازار آزاد که در واقع از سوی بانک مرکزی تغذیه می شود ارز تهیه کنید!

این اعمال دولت و بانک مرکزی در افزایش ارزها تنها باعث تورم افسارگسیخته و فشار بر مردم و ایجاد شکاف بیشتر بین طبقه غنی رابطه دار دولتی و مردم عادی گشته است. (719805) (moderator1)
 
مصطفی
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۰:۲۴:۲۶
عادلی بعد از این سقوط استعفا کرد اما اقای بهمنی قصد این کار را ندارند که هیچ فکرر کنم قصد دارند یا دلار را برابر با دو هزار تومان تحویل بدهند (719162) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۷:۱۰:۵۲
برادر اقای بهمنی دلار را سه هزار تومان تحویل میدهند (720201) (moderator1)
 
باصفا
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۰:۲۶:۳۴
سیاست غلط + بی تخصصی + عدم کفایت+ عدم صداقت= کاهش ارزش پول ملی (719165) (moderator1)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۰:۴۶:۰۷
حرف های شما=شعار + تکرار حرف های قبلی - عمل برای اصلاح + انتقاد مجدد

در حقیقت یک شبکه ی فیدبک دار! (719189) (moderator1)
 
شاهین
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۷:۴۵:۴۷
به این معادله لجاجت را باید اضافه کرد (720215) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۰:۲۹:۴۶
با عرض سلام

ای دوستان ای مسولین ای روئسا خواهش میکنم تمنا میکنم قسمتان میدهم به آنچه که برایتان ارزشمند است یک فکر اساسی برای قیمت دلار بکنید. بخداوندی خدا شما در پیشگاهش مسئولید.
بخدا فشار زیادی بر مردم دارد وارد میشود. (719170) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۱:۰۵:۱۸
ارزش واقعی پول را عرضه و تقاضا مشخص می کند و اگر بانک مرکزی دخالت نکند ارزش ریال بدون پول نفت 3500 تومان و با پول نفت 2500 تومان است. مشکل اینجاست که سطح درآمد ایران پایین است و با سوبسید دادن به تولید کننده خارجی نمی توان مشکل را حل کرد. کافی است یک حساب سرانگشتی کنید تا ببینید در این 15 سال گذشته چند صد هزار میلیارد تومان یارانه به خارجی ها پرداخت شده است. برای اصلاح ابرو نمی توان چشم را کور کرد! (719216) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۸:۲۹:۲۰
ارزش واقعی ریال ایران در مقابل دیگر ارزها 3500 تومان نمیباشد جهت اطلاع شما ارزش واقعی ریال ایران بسیار بیشتر از این حرفهاست در محاسبه قیمت ارزها عرضه و تقاضا قیمت را مشخص نخواهد کرد بسیار از عوامل مهم دیگر هستند که قیمت واقعی ارزها را نشان میدهد
قیمت 3500 و یا 4000 تومانی که بعضیها عنوان میکنند ارزش قیمت دلار در مقابل داراییها است و چون شما نمیتوانید دارایی خود را به پول نقد تبدیل کنید بنابر این قیمت ارز پاین میاید
برای مثال شما ممکن است در یک خانه 2000 متری زندگی کنید اما در جیبتان فقط 10 هزار تومان پول داشته باشید و مضافا اینکه هیچ کسی نباشد که این خانه را از شما بخرد آیا ارزش داراییهای شما 2000متر +10000تومان است
مگر میشود این دو را با هم جمع کرد
بنا براین ان قیمت 4000 تومانی دلار یک نظر غیر کارشناسانه و فقط بریا متشنج کردن بازار است بهتر است بگزاریم تا کارشناسان در این باره نظر بدهند و ما با این حرفها بازار ار متحولتر نکنیم
از ابتدای سال گذشته هم گوشزد کردم که آقا ی بهنی نمیتوانند سکاندار بزرگترین مرکز مالی و اقتصادی کشور باشند اما متاسفانه لجاجت آقایان به پول ملی صدمه اساس زد و اتقای که پیش بینی میشد افتاد
باز هم اگر اقاین تمایل دارند ارزش پول ملی کاهش بیشتری پیدا کند خواهشا همین آقای بهمنی بهترین گزینه برای این کار هستند (719919) (moderator1)
 
مهدی
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۱:۳۹:۰۲
دوست عزیز شما که از علم اقتصاد چیزی متوجه نمیشوی چرا خوانندگان را گمراه می سازید؟ لا اقل در ابتدای فرمایشاتتان می فرمودید که نظر شخصی خود را عنوان می کنید.
من دانشجوی دکترای اقتصاد هستم و همانند غالب عزیزان این صنف خواستار آزاد سازی بازار های مالی می باشم اما متاسفانه دولت حاکم هیچ گونه تدبیر و بینشی برای هدایت این جریان و کنترل زمان گذار ان ندارد. (721057) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۱:۰۳:۱۳
آقای عزیز شما به تولید کننده خارجی سوبسید نمی دهید . تولید شما وابسته به واردات است ،می گوئید نه،به آمار واردات وترکیب آن نگاه کنید .
ارزش بالای ارز علاوه بر افزایش قیمت های نهائی تولید وایجاد نورم از این روی موردعلاقه برخی صادر کنندگان است که هرچه ارزش ریال کاهش یابد آنها تعهدشان در برگرداندن ارز کمتر می شود که البته هم اکنون نیز چیزی بر نمی گردانند .البته به یمن قیمت بالای نفت در بازارهای جهانی (720009) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۰۸:۲۵
ترکیب واقعی کالاهای وارداتی را باید در بازار و پشت ویترین اقتصاد دید و گرنه آمار دادن که کاری ندارد و این دولت هم در این زمینه سررشته دارد.
برادر من وقتی آمار رسمی همین دولت خبر از 25 میلیارد دلار واردات قاچاق می دهد ایا باور پذیر است که 85 درصد واردات ما کالاهای واسطه ای و سرمایه ای است؟ بله کاهش ارزش پول ملی منجر به تورم بر روی کالاهای وارداتی و البته بخشی از تولید داخلی می شود. اما منصفانه این است که اول آمار صحیح از سهم واقعی کالا های سرمایه ای و واسطه ای -که نمی توان به سرعت از داخل جایگزین کرد- را در کالا های نهایی ارائه کرد تا بتوان نتیجه گرفت سیاست ثیات نرخ ارز سیاستی درست و در جهت رشد تولید داخلی می باشد. (720562) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۱۲:۵۹
یعنی داریم بخشی از این صدها میلیارد دلار را به تولید داخلی سوبسید می دهیم و در مقابل بخش اعظمی را به کالاهای مصرفی وارداتی در جهت ورشکستگی تولیدکننده داخلی هزینه می کنیم. دولت برای تنها صد میلیارد دلار یارانه انرژی و کالا های اساسی مردم دو سال است که اقتصاد کشور را به چالش گرفته آنوقت شما از اندک سوبسید ناشی از قیمت بالای کاذب پول در یک اقتصاد بسته غیر رقابتی انحصاری دفاع می کنید چند درصد این هزار ان میلیارد تومان به جیب مردم بر می گردد و چه مقدار از آن صرف ارزان شدن کالای خارجی می شود؟ (720565) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۷:۲۶:۱۴
علاوه بر آنچه گفته‌آمد؛ پویایی اندیشه؛ یک‌نواختی و وضوح قوانین، یکسان‌بودن سیاست‌گذاری و ارزش‌ها در روابط بازرگانی، و عدم فرصت‌دادن به افراد و نهادهای غیرمسئول برای بیان سخنان ناکارآمد ولی با تاثیر منفی بر آرامش سیاسی و اقتصادی.
متاسفانه چند نفر با بالارفتن از دیوار یک سفارت، یک مدت برنامه‌ریزی را یک‌لحظه بر باد می‎‌دهند و خسارت آن، اما مدت‌ها برجا خواهد ماند. نه یک ماه؛ نه یک سال و یک دهه؛ که یک عمر کشور! (720208) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۷:۳۴:۰۷
پول، برابرنهادی برای ارزش کار انسان است.
پول؛ به تنهایی ارزش نیست.
پول قدرت تلاش انسان‌هاست. پول ارزشمندی تلاش‌های مالکش است.
اما متاسفانه، کسی که بیش از 4سال (غالبا 6 یا 8سال به بالا) درس خوانده، درآمدی کم‌تر از یک فرد عادی با سطح سواد عمومی دارد.
هم کار یدی وی بیشتر از فرد کم‌سواد، هم ارزش وقتی که برای تحصیل و دانش‌اندوزی گذاشته، هم نوع علمی که فراگرفته کاربردی‌تر است.
مثلا در آموزش و پرورش، یک مهندس معمار و عمران و برق و ... برابر یک معلم تاریخ و دینی و پرورشی و ... درآمد دارد.
یک پزشک عمومی، درآمدش از یک معلم‌هم کمتر و حقوق و دستمزد هر دوی این‌ها از یک کارمند دیپلم بانک کمتر است. به هر روی، دستمزد یک کارچاق‌کن کم‌سواد که بنا به دلایلی، توانسته با ترک تحصیل در دوره راهنمایی! به واردات برنج از پاکستان و هند روی‌آورد کم‌تر است. استاد دانشگاهی می‌گفت سالیان پیش زمانی که جوان بوده و در راهنمایی تدریس می‌کرده؛ دانش‌آموزی داشته که ترک تحصیل کرده، اما چندی پیش در یک بانک؛ هنگامی که برای خرید دلاری اندک (1000دلار) با مضیقه روبرو شده‌بود، شاگرد پیشین پیش‌آمده و اعلام کرده که حاضر است مبلغی هر چقدر! برایش از بانک بگیرد! در برابر تعجب این استاد فعلی دانشگاه؛ فرد می‌گوید: گردش روزانه حساب من بر حسب دلار و سایر ارزها چنان است که هیچ محدودیتی را نتوانم تحمل کنم. هر چه باشد برای ما راه بسته نیست!
و این است ارزش پول! و به عبارتی؛ ارزش انسان و کارش. یادمان باشد که "علم بهتر است یا ثروت" یک انشای ساده نبوده و نیست، کلام گهربار مولا علی(ع) است. اما ... امروزه چنین نیست. (720210) (moderator1)
 
امیر.
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۲۲:۳۷:۵۷
دوست عزیز با قسم و تمنا و این حرفها هیچ کاری انجام نمیشه! هیچ مسئول و سیاستمداری در هیچ کجای دنیا دلش برای مردم نسوخته! تنها دلیلی که در بعضی از جاهای دنیا تصمیمگیران و سیاستمداران در جهت منافع مردم حرکت میکنند این هست که در اون جاها امکان داره و میترسن که پست و مقام خودشون رو از دست بدن و مردم میتونن راحت این افراد رو بخاطر بی کفایتی و بی لیاقتی اخراج کنن. بیش تر از این توضیح نمیدم تا حرفم شاید چاپ بشه، حالا خودت تا آخرش رو بخون! (719724) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۰:۲۶:۲۹
یکی از دلایل اصلی قیمت بالای دلار انحصاری بودن توزیع دلار است بهتر است دولت مقداری از یارانه نقدی را به دلار بدهد آنوقت مردم برای فروش آن هجوم می آورند و قیمت دلار پایین می آید البته بهتر است دریافت دلار داوطلبانه باشد یا دولت می تواند دلار آدولتی را سهمیه بندی کند اصلا مسئولان به مردم توضیح بدهند دلار دولتی را تا به حال به چه کسانی داده اند؟ (719787) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۰:۵۳:۲۸
به به همه چی ارومه من چقدر خوشبختم ..... (719199) (moderator1)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۰:۵۳:۴۳
ارزش پول هر کشور ،باشعار وشعارزدگی اعتبار پیدا نمی کند ،با تلاش وکار،تولیدوصادرات وتحصیل ارز خارجی ،تعامل با دنیا وهزاران فاکتور دیگر میسر میشود،با این روشی که درکشور در پیش گرفته ایم هیهات من الذله (719202) (moderator1)
 
سعیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۰:۵۶:۰۵
ممنون ازسایت الف ودست اندرکاران زحمتکش آن که باین مطلب اطلاعات جدیدی به معلوماتمان اضافه کردند امامهمتراینست که ریشه یابی کنند
ودلایل سقوط شدیدپول ملی رابررسی کنند ومشکل راحل کنند

واقعاخجالت آوره که ارزش پول افغانستان 40برابرپول ماست یعنی مسولین اقتصادی مادرخواب خرگوشی خودشان هستند
جناب وزیراقتصاد جناب مدیرکل جناب رییس مجلس که ازوزیراقتصاد حمایت مطلق کردی یکباردیگرارزش پول ملی رامرورکنید

1افغانی =40تومان
1دلار=1910تومان
1درهم=525تومان
ووووووو
خواهشانظرم رامنتشرنمایید متشکرم (719204) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۱:۴۸:۴۸
فکر میکنم واحد رسمی پول ایران ریال است نه تومان... خودتان نتیحه بگیرید. (719842) (moderator1)
 
اصغر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۸:۴۳:۳۰
ارزش پول جمهوری آذربایجان یادت رفت:
یک منات= بیش از 20000 ریال (719926) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۱:۵۲:۰۲
اشتباه نکن عزیزم، ارزش یک افغانی 400 برابر پول ماست فراموش نکن واحد پول ما ریال است. (720032) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۳:۵۱:۳۴
نخير مسئولين ما در خواب خرگوشي نيستند واقعيت اينست که مسائل کلان اقتصادي نه در توان و تخصصشان است و نه دغدغشان.... (720112) (moderator1)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۲۲:۰۲:۳۳
وقتی رییس بانک مرکزی کارشناسی عمران داره جای تعجبی نیست (720318) (moderator1)
 
ابوالفضل میان آبادی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۳:۳۸:۳۳
دوستان ببخشید.
اینطور که شما دارین میگین با حذف سه تا صفر از پول ایران یعنی ارزش پول ایران صد برابر میشه؟
چون اون وقت یک افغانی برابر چهار ریال میشه (720905) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۰:۵۹:۱۲
سال 74 موضوع تک نرخی کردن ارز مطرح نبود ؟ (719210) (moderator1)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۱:۲۳:۴۹
چرا پول ملی کشور ما در طول تاریخ همواره در حال سقوط بوده؟
فکر می کنم دلیل پا نگرفتن تولید در ایران را باید در همین موضوع جستجو کرد چون وقتی ارزش پول بی ثبات باشه همه چی بی ثبات میشه و کسی سرمایه گذاری بلند مدت نمی کنه (719232) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۸:۳۲:۴۱
ربطی به تولید نداره مگر افغانستان و یا عراق تولیدشان بیشتر از ایرانه که پولشون در عرض چند سال از ایران قویتر شده ؟
این از عدم مدیدریت صحیح نظام بانکی و پولی دولتمردان است
ما باید قبول کنیم که با انتخاب نا صحیح خودمان این را خواستیم (719921) (moderator1)
 
حسن
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۲:۳۶:۰۹
به نظر یک دلیل مهم آن عدم حمایت از تولید و بر عکس رواج سرمایه گذاریهای مخرب غیرمولد و دلالی و واسطه گری و فرهنگ دلالی در بین مردم ایران است. دلیل مهم دیگر آن . غلبه نیروی مصرف کننده و کارمندان و روحانیون و نظامیان و پرسنل غیرمولد در برابر نیروهای تولیدی کارگران و ... است. (720071) (moderator1)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۳:۳۲:۲۵
پول ملی همیشه در حال سقوط نبوده دوست عزیز
مقاله رو بخون دوباره

از سال 1332 تا 1357 سقوط که نکرده 23 در صد هم افزایش ارزش داشته

یعنی 23 سال !!!

ای بابا ولش کن... (720105) (moderator1)
 
زرنگ باشی
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۸:۵۱:۰۲
میگم یک جوری این 300 سال رو به احمدی نژاد ربطش می دادین دیگه (719608) (moderator1)
 
احمدرضا شیری
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۲۰:۲۱:۳۹
با سلام اطلاعات خوبی بود . این اطلاعات نشان می دهد بی کفایتی مسئولین در بانک مرکزی در طول تاریخ ایران ، ارثی است . (719656) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۲۰:۵۴:۵۳
[...]
آيا گمان نمي كنيد كه ريشه اكثر نابساماني هاي اخلاقي در كشور تورم است؟

واقعا راهكار شما به عنوان يك اقتصاددان چيست؟ چرا تورم ما را رها نمي كند كه جامعه آرام شود و ثروتمند از طمع ثروتمنتر شدن و فقير از ترس فقيرتر شدن نا آرام نباشند. (719675) (moderator1)
 
70
Saudi Arabia
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۲۱:۱۷:۴۶
دلیل ان خیلی واضخ است تا بعضی از بهترین های خود رابار نکتتذ همیت است
می گویند بهتریت هوش را ایرانی دارد ولی عقل به کار گیری ان راندارد کاش به جای دزدی عقلشان را به کار می گرفتند و کشور خود را اباد می کرددت واز وابستگی خود را نجات می دادن چرا آمریکا که 200 اندی سال است به وجود امده باید خرف اول بزند وایران که از اول بوده حرف اخر چون پول پرست وجاه زلب هستند هرکدام ازماه به پستی برسد دیکر خودش رانمی شناسد ومی خواهد خودش ودور بری های خود را به نوائی برساند وبه فکر کشور و مردم رنج کشبده نیست (719683) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۲۱:۲۳:۵۳
واقعا سایت خوبی درست کرده اید دستتان درد نکند. مسائل جالبی را عنوان میکنید (719688) (moderator1)
 
ابراهیم
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۲۲:۲۴:۴۴
تا وقتی که تفکر تولیدکنندگان ما تفکر صادراتی نباشه ارزش پول همچنان کاهش میابد. تولیدکننده محترم یکم بلند نظر باش... (719719) (moderator1)
 
arash
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۲۳:۵۹:۵۱
نرخ واقعی دلار بر اساس سبد کالا دو کشور مقایسه می شود البته نرخ تورم نیزموثر می باشد که در این صورت هر دلار می تواند تا 3200 تومان افزایش یاید (719773) (moderator1)
 
رضا
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۰:۱۹:۵۳
مطلب جالبی بود و تاسف بار
اقتصاد ما همواره سیر نزولی داشته است. افت و خیز دلار در برخی دوره های تاریخیل درک است. اما سقوط ریان در سال گدشته را چه کسی می تواند توجیه کند. برای آقای بهمنی متاسفیم که نام ایشان در تاریخ ایران به عنوان رئیس بانک مرکزی با بیشترین سقوط ریال ثبت شد.
به امید رویای خام افزایش ارزش ریال ولو در خواب! (719781) (moderator1)
 
ابله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۰:۴۵:۴۳
با سلام
به نظرم سایت الف برای انتشار این مطلب باید از مخاطبینش عذر خواهی کنه
واقعا از سایتی که متعلق به یک اقتصاد دان است بعید است چنین مطالبی منتشر کنه ، واقعا از آقای توکلی جای تعجب داره ؛
بر اساس این متنی که منتشر شده یعنی اگر واحد پول ایران عوض بشه و چهار تا صفر از پول ملی کم بشه ؛ ارزش پول ملی ایران از همه دنیا بشتر می شه و وضعیت اقتصادی ایران در دینا اول خواهد شد ؛ چون اونوقت یک تومان می شه تقریبا بیش از سه پوند و چندین دلار و .....
اخه این چه متنی که منتشر می کنید و افکار عمومی را متزلزل می کنید
ارزش پول یک کشور به مقدار معامله است که در سطح جهان با اون پول انجام می شه و ارزشش در مقایسه با پول دیگر کشور ها سنجیده نمی شود ؛ در ضمن قیمت یک واحد پولی هیچ رابطه مستقیمی با وضعیت اقتصادی اون کشور نداره ؛چه اینکه الان دینار بحرین بیش از پوند انگلیس و چند برابر یوهان چین و چندین برابر دلار امریکاست پس لابد آنها هم باید غصه بخورند که چرا ارزش پول ملیشون اینقدر کمه (719800) (moderator1)
 
کریم
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۸:۰۴:۰۷

اینجا بحث بر سر ریالی است که در سال 1320 برابری آن با دلار برابر با 15 ریال بوده و سال 1357 یعنی 37 سال بعد ارزش آن فقط 4.5 برابر پائین آمده و به 7 تومان به ازای هر دلار رسیده در حالی که هم اکنون که 33 سال از سال 1357 می گذرد آن 7 تومان به 1920 تومان رسیده یعنی ارزش آن در مقابل دلار حدود 275 برابر پائین آمده است این افت پول ملی بنظر شما عجیب نیست؟
کشورهائی مثل بحرین و کویت و قطر باید هم پول ملی با ارزشی داشته باشند چون میزان در آمد این کشور ها از فروش نفت را اگر تقسیم بر تعداد جمعیت آنها بکنی رقم بسیار بالائی بدست می آید و ارزش پول این کشورها به همین خاطر بالاست
پس نتیجه اینکه ارزش پول کشورها با تولید ناخالص داخلی و تعداد جمعیت و ثبات سیاسی و اقتصادی کشورها رابطه مستقیم دارد (720755) (moderator18)
 
برهما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۲:۲۹:۱۷
2 حالت داره:
1)دولت از نابودی ایران لذت میبره که جای بحث نیست
2)دولت به فکر هست که این هم دو حالت داره:
I:دولت میدونند دارند چکار میکنند پس بذاریم کاراشون رو با آرامش انجام بدند
II:دولت نمیدونه که میبینیم دولت بسیاری از طرح ها مثل مسکن مهر،سهمیه بندی بنزین و حتی یارانه ها رو خوب از پسش براومده و البته نقصان هایی هم داشته

در کل صحبت من اینه خوب یا بد ابن دولت رای آورده و 1 سال دیگه به عمرش باقی نمونده و بذاریم ببینیم چکار میکنه و با حرفامون خار چشم نشیم (719852) (moderator1)
 
milad
Australia
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۳:۴۱:۲۵
کاهش ارزش پول ایران سبب کاهش واردات و افزایش صادرات میشه، برای کشور مصرف گرایی مثل ایران، این کاهش ارزش پول در دراز مدت مفیده. مثل کشور چین که به طور مصنوعی پولش رو ارزان نگاه داشته. مردم کمتر به سفر خارجی میرن و دانشجو های کمتری برای تحصیل از ایران خارج میشن و ارز کمتری از ایران خارج میشه، با توجه به اینکه خیلی از متقاضیان تحصیل در خارج، بی هدف این راه رو انتخاب میکنن. با توجه به برایند سود و زیان، افزاش قیمت دلار به نفع ماست (719869) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۵ ۰۱:۱۳:۲۱
برای همین شما در استرالیا زندگی می کنید!

کاهش ارزش پول ایران باعث ایجاد تورم افسار گسیخته و عدم سرمایه گذاری می شود چین ارزش پولش را ثابت نگه داشته کاهش نداده یعنی ثبات را سالها است حفظ کرده است ولی در ایران کاهش ارزش ریال باعث بی ثباتی و عدم سرمایه گذاری می شود وقتی بازار ارز پر سودتر باشد کسی در صنایع سرمایه گذاری نمی کند.
برعکس با افزایش ارزش ریال سرمایه ها بسوی تولید می روند و باعث کاهش تورم می شود و هزینه تولید نیز کاهش می یابد و با بستن تعرفه بر کالاهای وارداتی و ممنوعیت کالاهای خارجی وارداتی مشابه داخلی و جلوگیری از قاچاق کالا به صنایع کمک بسیار شایانی برای رشد داده می شود نه با کاهش ارزش پول ملی و ایجاد مصنوعی افزایش تورم و خارج کردن سرمایه ها از بازار تولید به بازار دلالی ارز و طلا !

ارزش پول ملی سالها است که پایین تر از مقدار واقعی بوده ولی هیچ کمکی به صنایع نکرده است وقتی در زمان خاتمی نفت به پایین ترین قیمت خود حتی تا زیر بشکه 12 دلار رسید دلار آمریکا از قیمت حدود 460 تومان به 800 تومان افزایش یافت ولی با افزایش قیمت نفت ابن برابری تغییر نکرد و سالها ارزش ریال پایین تر از ارزش واقعی آن قیمت گذاری شد اما کمکی به صنایع نکرد.
چون تورم مصنوعی ایجاد شده بود و چون هزینه تولید بالا رفته بود و برای نوسازی و یا ایجاد خطوط تولید جدید به هزینه بیشتری احتیاج بود و این هزینه تولید باید از فروش کالای گران تر باید تامین شود که هر چه قیمت تمام شده بالاتر رود فروش کمتر و برگشت سرمایه طولانی تر و زمانی غیر ممکن و با ورشکسگی کارخانه مواجه می شود چون دیگر تورم و کاهش فروش به شما اجازه برگشت سرمایه را نمی دهد .

هرچه ریال قدرتمندتر باشد ایجاد خطوط تولید جدید با هزینه کمتر و کالای تولیدی ارزانتر و برگشت سرمایه سهل تر صورت می گیرد و همچنین تعداد شغل بیشتری می توان ایجاد کرد. (723007) (moderator18)
 
rooholah
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۸:۰۳:۰۶
خیلی غیر تخصصی بود. چون لزوما مقایسه دو واحد پول دو کشور نسبت ارزش پول آن دو کشور را به هم نشان نمی دهد. به این معنی که مثلا یک ریال یا تومان ما ارزش خرید بسیار بسیار پایینی دارد (در کشور خود ما) ولی یا یک ین ژاپن در خود ژاپن ارزش پائینی دارد یا واحد قبلی ترکیه در ترکیه (قبل از حذف 6 صفر) ولی یک پوند انگلیس در خود انگلیس ارژش بالایی دارد. یا یک دلار در آمریکا. درنتیجه ارزش پول آمریکا 1900 برابر ارزش پول ما نیست. ولی کمتر است. و در سال 57 ارزش دلار 7 برابر ارزش پول ما نبوده. چون تومان آن موقع و تومان الان اصلا قابل مقایسه نیستند. (719906) (moderator1)
 
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۹:۵۸:۰۶
شما اول دقیق مطالعه کن بعد نظر بده. موضوع تغییر این ارزش در گذر زمان بود و نه صرف نسبت ارزش دو واحد پولی در یک مقطع زمانی. (721780) (moderator18)
 
مسعود
Russian Federation
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۸:۴۰:۵۸
من با علی موافقم .اگر امسال سال حمایت از تویلد وکار هست حتما باید اول ثبات کامل در بازار ارز ایجاد شود تا تولید کننده بتونه به کار تولید ادامه بده ودر قدم دوم دولت باید در مورد بدهی های خود به بخش خصوصی به طور جدی تلاش کنه تاکارخانه ها یکی بعداز دیگری تعطیل نشن. (719925) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۹:۰۱:۲۹
پشتوانه پول یک کشور تولید ملی است که مازاد ان به شکل ذخایر ارزی وطلا بانک مرکزی نشان می دهد کاش نویسنده محترم توضیح می داد که ذخایر ارزی وطلای بانک مر کزی چه تغییری کذده است توجه کنید ترکیه - اندونزی وعربستان بر اساس نرخ ارز در میان کشورخای اسلامی بالاتر از ایران هستند [...] (719932) (moderator1)
 
در جواب امير
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۹:۲۹:۴۳
آقاي امير خان
شايد حرف هاي ما تكرار حرف هاي قبلي باشه اما شعار نيست، شعار مخصوص مسئولين بي كفايتي كه وضعيت رو به اينجا رسونده اند.
تنها خواهشي كه از شما دارم اينه كه "قبل از اينكه در مورد راه رفتن كسي نظر بديد، يكبار كفش هاي او را بپوشيد (دكتر شريعتي)".
و در ضمن صما كه مي دونيد فيدبك چيه، اين فيد بك مثبت سيستم رو ناپايدار مي كنه. (719945) (moderator1)
 
رضا
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۹:۳۰:۰۶
من میگم اگر 3 صفر را حذف کنن درست میشه

1 دلار = 2 تومان
از نظر روانی راحت میشیم بهمنی هم استعفا نده (719947) (moderator1)
 
حسین زاده
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۹:۳۸:۳۹
با سلام ارزش پول ملی و پشتوانه آنرا سرمایه ، کار و تولید ملی مشخص می کند در مملکتی که بیشترین سرمایه آن در حیطه کارهای غیرتولیدی ، دلال بازی ، سوداگری و غیرمولد بکار گرفته می شود چه توقعی از پول ملی می توان داشت . با این سیاست های اقتصادی فعلی فکر می کنم همین اندازه ناچیزی که صرف کارهای تولیدی می شود ، تعطیل گردد . باید امسال دولت فرمایشات مقام معظم رهبری را در خصوص پیام نوروزی بطور جد بکار بگیرد تا بلکه پول ملی نجات پیدا نماید . (719950) (moderator1)
 
سیدغلامرضاقاضوی
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۰۹:۴۴:۱۵
حرف مفت ؟ رهکار اجرایی وقابل انجام؟ (719954) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۰:۲۱:۴۷
هیچگاه اشاره ای به دخالت تشنج ها در کاهش ارزش پول نمی گردد.بباییم و قبول کنیم اگر سرمان به کار خودمان بود و سیاست عدم تشنج را داشتیم حداقال گرفتاری چنین را نداشتیم.ایا عرایض بنده غلط است؟ (719972) (moderator1)
 
حاج زمان
Luxembourg
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۳:۰۶:۱۴
به خاطراینکه پول زیادچاپ میکنن زمان شاه که اینهمه پول نبودوقتی این همه پول باشه میخوای ارزش هم داشته باشه (720092) (moderator1)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۳:۳۸:۳۸
ضمن سپاس
جایی به نقل از مرحوم دكتر سید محسن نوربخش رئیس كل فقید بانك مركزی خواندم: از اینکه ابتدایی ترین موازین علمی و پیش پا افتاده ترین روشهایی که برای اقتصاد کشور ضروریست٬را نمی توانم تفهیم کنم٬خسته شده ام."
کاش نوربخش امروز زنده بود و می دید که برخی ها تنها از سر لجبازی با او حاضر به پذیرش تصمیمات اش نبودند٬چه امروز چنین می کنند که آنزمان ساز مخالفش را می زدند!
دكتر سید محسن نوربخش به مدت ۲۵ سال عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و حدود ۱۵ سال رئیس كل بانك مركزی بود. وی نوروز سال ۸۲ بر اثر سكته قلبی درگذشت.

روحش شاد. (720107) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۳:۴۱:۳۵
پاراگراف سوم یک تومان معادل 50 فرانک باید صحیح باشد (720108) (moderator1)
 
اميرحسين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۳:۴۹:۳۵
در کتاب خاطرات خلخالي هست زماني که ايشان از هويدا سوال ميپرسند که تو چه خدمتي به کشور خود کردي هويدا خودکاري را از جيبش در مي‌آورد و مي گويد قيمت اين خودکار در حدود 15 سال نخست وزيري من تغيير نکرده اکنون ميفهمم هويدا چه گفت......... (720111) (moderator1)
 
حسن
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۴:۰۴:۲۷
سال 85 :1000تومان معادل 4ریال صعودی بود وامسال معادل 4/1 ریال صعودی وآنهم بدون مشتری واین افت ارزش پول ملی در برابر سایر ارزهاباعث سرافکندگی است چون در عربستان 1000تومانی به یک خمینی معروف است واین ها باکمال شرمندگی می گفتند خمینی بی ارزش است!!!!! (720115) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۵:۲۱:۲۰
ارزش پول ما زمانی بالا میره که مسئولین بی ارزش از امور کنار برن (720151) (moderator1)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۵:۴۴:۴۸
خب که چی ؟ (720168) (moderator1)
 
hkiw
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۵:۵۲:۰۴
به نظر من باید الان که صادرت نفت به مشکل بر خورده بهتره که دولت دره گردشگری و توریست رو باز کنه چون در گردشگری هم کشور زودتر توسعه پیدا می‌کنه هم میزان زیادی ارز وارد کشور می‌شه چون همه میدونن هیچ صنعتی به اندازهٔ گردشگری نمیتونه به این صورت یک منطقه رو پیشرفت بده و آبادش کنه (720179) (moderator1)
 
میلاد
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۸:۱۵:۵۹
آفتابه لگن هفت دست، شام و ناهار هیچ چی
ادعامون گوش فلک رو کر کرده. ولی واقعیتها چیز دیگه ای رو نشون میده (720230) (moderator1)
 
آسیب پذیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۱۸:۲۷:۴۳
متاسفانه با این وضعیت باید قید تولید ملی، صادرات و ارز آوری رو زد
بنده چند تولید کننده رو می شناسم که تو چند سال اخیر مدام وضعیتشون بدتر میشه و ناگزیرند نیروهاشون رو تعدیل کنند.
گفته های اکثر مسئولین هم که فقط آدم رو یاد داروغه می اندازد!!! (آسوده بخوابید شهر در امن و امان است) (720239) (moderator1)
 
میلاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۲۲:۳۷:۰۷
خواهش می کنم کالبد شکافی کنید چرا اینگونه شده است ؟ با تشکر ار آقای شریفی (720330) (moderator1)
 
محمد
Sweden
۱۳۹۱-۰۱-۱۰ ۲۳:۲۸:۲۱
در زمان بعد از مصدق و در زمان هویدا قدرت اقتصادی ایران که در آن زمان سومین و به گفته انگلیسی ها چهارمین اقتصاد جهان را داشتیم.
آن موقع کشورهای حاشیه خلیج فارس برای ما قد علم نمیکردند و تمامی کشورهای اروپایی به ایران بدهکار بودند. (720343) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۰۰:۲۳:۳۶
همه ما میدونیم راهکار چیست (720373) (moderator1)
 
مقداد
Germany
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۰۰:۵۶:۴۵
نویسنده محترم می گوید زمان شاه طهماسب واحدپول ملی شاهی بوده ولی هنگام مقایسه با ارزش پول انگلستان می نویسد هرتومان ایران (که 200 شاهی بوده) معادل 10 پوند انگلیس بوده پس ارزش پول ملی ایران 10 برابرپول ملی انگلیس بوده ....حال آنکه باید دید درآن زمان واحدپول انگلیس چه بوده شیلینگ ،استرلینگ ،پوند؟............
فکرمیکنم مقاله ضرب الاجلی تهیه شده (720389) (moderator1)
 
توحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۰۱:۰۹:۴۵
مهندس واحد پول پوند استرلینگ که به 10 شیلینگ تقسیم میشه (721498) (moderator18)
 
مصری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۳۹:۳۹
ارزش پول اینطوری مقایسه نمیشه!
بهتره یکم برگردیم به عقب، قدیما مبادله ها کالا به کالا بوده، بعد معامله ها با سکه های طلا و نقره که کمیاب بودن انجام میشد، بعدش که بانکها به وجود امدن با رسیدهای بانکی که در واقع همون طلاهایی بودن که توی بانک سپرده شده بودن و رسید های کاغذیش برای معامله استفاده میشد!
حالا هم همین طور ارزش پول هر کشوری به پشتوانه پول هست،اگر اینجوری نبود که با کم و زیاد کردن صفر پول و تغییر واحد ارزش پول کم و زیاد میشد، یا اینکه میشد به راحتی پول با ارزش!!! چاپ کرد.
پشتوانه این پول میتونه طلا باشه یا هر چیزی دیگه ای که همه دنیا به عنوان یک طرف معامله قبولش کنن.
تا سال 1971 که پیمان برتون وودز برقرار بود و دلار ارزشش در برابر طلا ثابت بود دلار رو هم میشد مثل طلا به عنوان پشتوانه در نظر گرفت، واین مقایسه های بالا درست بود، اما اگر می خواید مقایسه درست بکنید باید توی 300 سال گذشته ارزش طلا را با پولهای مختلف مقایسه کنید. (720587) (moderator18)
 
ایمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۰:۳۹:۰۶
سلام ، مطلب جالبی بود ، بعضی از آقایان گفته اند که ارزش پول کشورها به هم ربطی ندارد حالا که دیدید ربط دارد و اقتصاد ما در حال درجا زدن است . اقتصاد ما را با اقتصاد سایر کشورها مقایسه کنید. (720838) (moderator18)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۲:۲۷:۰۴
من تولیدی دارم 12 کارگر قبلا در زاپن کارگری کردم عوامل وضعیت دلار به نظر من
1-وضعیت نیروی کار و تولید:: در زاپن ما وقتی لباس کار داشتیم بیشتر مورد احترام بودیم
در اینجا کارگر من با لباس کار و ظرف نهار در خیابان خجالت میکشد راه برود
در زاپن مهندس زاپنی لباس کار پوشید رفت تو چاله پر لجن شروع به کار کرد و فرمایش علی ع را عمل کرد بزرگترین تفریح مرد کار است
در ایران مهندس تازه از دانشگاه در امده= کت شلوار .کلاس.لبتاب برای افه. اند موبایل.یک میز شیک با صندلی راحت + افتابه لگن 7 دست و...
2 - فروش نفت سپس واردات بی رویه تجمل و....مثلا 40 میلیارد دلار واردات از چین
3-خارجیها تئوری رازی یعنی کیمیا گری را عمل کردند نفت ما معدن ما را با ارزش افزوده تبدیل به هم تراز طلا میکنند و میفروشند و ما ! !
4-اینکه نمیدانیم مصرف علم هم خیلی مهم است علوم مو جود را مصرف کنید خدا به برکت ان علوم جدید را میگشاید یعنی انچه میدانیم را عمل کنیم
5-هزینه کردن پرورش نخبه و تحویل ان به غرب جالب اینکه خودمان هم با افتخار به شناسایی نخبگان به انها کمک میکنیم مثلا مسابفات ربوکاب المپیادها و..
6-مدیرانی که نخبه نیستند ما به نخبه نیاز داریم مثلا شهرام جزایری با خصوصیات خیر خواه مومن وطن دوست
7-مردمی که در این 30 سال بقدر کافی زرنگ شده اند و گوش به زنگ که کجا سوبسید میدهند چه چیز گران خواهد شد ودر همه امور نا مربوط واردند به جز کار خودشان مثلا مقایسه این مردم با کره جنوبی که در بحران اقتصادی همه طلا هاشان را به دولت تقدیم کردند
(720882) (moderator18)
 
iran
Netherlands
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۲:۵۷:۲۸
در ایران متاسفانه ملت یاد گرفتن فقط ببیند که مقصر کئ هست یا تقصیر چئ کسئ هست زمانئ که پرداخت مالیات شدنئ همه دنبال پارتئ مئ گردن مالیات ندهند و هر زمان که از دولت خواستئ دارند باز دنبال پارتئ هستن که بیشترین امکانات را بگیرن من در هلند زندگئ مئ کنم خیلئ از هلندیها اینجا سعئ مئ کنند مالیات بیشتر بدهند تا دولت توان خدمت و قدرتمند کردن اقصادکشور را داشته باشه نا امنئ در اقتصاد اول خود ملت به وجود مئ اورند خدا کنه دلار به 10 هزار تومان برسه تا این ملت دست از خود بینئ بردارند و همگئ برائ ابادانئ کشور تلاش کنند (720973) (moderator18)
 
رضا زندیگان
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۴:۰۵:۴۰
باسلام به همه
تولید کنندگان باید به چه زبانی به مسئولین تفهیم کنند اگرحمایت نخواهند باید به چه مرجعی بگویند/بعنوان یک فرد مرتبط با تولید وحمل ونقل میگویم بخدافقط اگرهمین صنایع موجود را بجای به ظاهر حمایت ولی در باطن اسارت به حال خود بگذارند و فقط راه ورود وخروج ارز را ازمسدود بودن به دلیل مشکلات غیر اقتصادی معلوم برهانند و هیچ گونه دخالت وشفاها"حمایت نکنند درطول مدت کمتر از 5 سال بخش عظیمی از مشکلات اقتصادی وحفظ ارزش پول ملی حل میشودعزیزان باورکنید بخش خصوصی واقعی این کشور فقط بخاطر رانت و حمایت دولت از شرکت های غول پیکر کم بازده یا همیشه در ضرر دولتی امکان رشد و نمو لازم را در سطح اقتصاد ملی پیدا نکرده و و اغلب مجبور به استفاده از نسخه طبیبان اقتصادی با تفکر دولت محور بوده است . بایک تحقیق بسیار ساده درمورد میزان و حجم فعالیت شرکتهای خصوصی ایرانی در کشورهای آسیای میانه و عراق - افغانستان - اقلیم کردستان - آفریقا -امارات دلایل درخواست عدم حمایت برایتان روشن خواهد شد.
مگر از زمان شاه طهماسب تا بخشی از دوره قاجار درکشور ما چیزی بعنوان اقتصاد و انحصار دولتی هم مفهوم بامفاهیم نوین اقتصادی وجود داشته است که بتوان ارزش برابری پول ملی با سایر ارزهای دنیا در امروز با آن مقایسه کرد؟ (720983) (moderator18)
 
سیدکمال موسوی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۹:۳۸:۲۰
با سلام
مغز های متفکر برای تولید دانش بنیان در کشور وجود دارد اما رانتهای مختلف اجازه فعالیت به آنها را نمی دهد . دوم اینکه رشد اقتصادی با توسعه اقتصادی فرق دارد درزمانی که دلار 70 زیال بود رشد مالی خوبی از بابت صادرات نفت داشتیم اما همه اقتصاد ما وابسته به نفت بود . الان الحمدالله روند رو به رشدی را در توسعه اقتصادی شاهد هستیم اما اینها انتظارات مارا برآورده نمی کند و باید دست رانتها را از اقتصاد کشور کوتاه کرد.سوم اینکه مادرحال تحریم اقتصادی هستیم و باید در نظر داشت که دشمن ما 63در صد کل تجارت جهانی را دراختیار دارد و از حربه های مختلف علیه ما استفاده خواهد کرد . پنجم اینکه باید یاد بکیریم که عاشورایی عمل کنیم همانگونه که مرحوم گاندی این کارراکرد و کشورش را از دست انگایسی ها آزادکرد . متشکرم (721021) (moderator18)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۰:۲۰:۳۱
درمیان پولهای خردم یک سکه 25 سنتی پیدا کردم که تاریخ ضرب 1963 را همراه داشت و دقیفابا همان انداز ه وشکل سکه 25 سنتی امروزی.در مورد ارزش ان اینکه یک بیست و پنجم ان هنوز هم به طور عادی در معاملات استفاده و رد وبدل میشود.
در سال 1963 یعنی 49 سال پیش در ایران سکه 50 دیناری و بعضا 25 دیناری هنوز رایج بود.نتیجه گیری به عهده خودتان. (721025) (moderator18)
 
گداعلي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۴:۳۸:۰۲
حفظ ارزش پول ملي به شرايط و ضوابطي خواصي و با در نظر گرفتن ميزان توليد ناخالص ملي و .... بستگي دارد

با عدم كفايت مسئولين در بانك مركزي و مردان اقتصادي ايران _ تمام ملت كم و بيش مي دانند چگونه مي توان ارامش اقتصادي را به مات هبه كرد _ سقوط ارزش ريال كاملا مشخص و مبرهن است. (721170) (moderator18)
 
New Zealand
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۶:۲۵:۰۱
معلومات جالبی در مقاله بود. استفاده کردم.
اما یکی دو نکته مبهم است. مثلا در همان پاراگراف اول گفته شده که واحد پول ایران شاهی بوده ولی بعد در انتهای همان پاراگراف گفته شده که پس هر تومان ده برابر پوند بوده. واحد پول ایران هیچ وقت تومان نبوده.
موضوع دیگر هم میزان رفاه (نه به معنی لوکس آن، بلکه مثلا وجود سیستم درمانی، آموزش و پرورش، ورزش و...) با درآمد است. مثلا در سال 2011، مردم لوکزامبورگ، بیشترین درآمد در جهان را داشتند، اما مرفه ترین مردم دنیا (با تعریف بالا) نبودند. بنابراین نمی توان گفت که اگر واحد پول ایران حتی 100 برابر واحد پول یک کشور دیگر است، به معنی در رفاه بودن مردم است.
من در نیوزلند زندگی می کنم، اینجا درآمدها کمتر از استرالیاست و تقریبا همه چیز هم به همان میزان گرانتر از استرالیاست، اما وقتی به شاخص های جهانی نگاه کنید، تقریبا همه ی رتبه های رفاه در این دو کشور مثل هم است و حتی در برخی شاخص ها، نیوزلند بهتر است.
عامل مهم دیگر در موضوع رفاه، میزان جمعیت است. قطر باید درآمدهایش را برای 2 میلیون نفر تقسیم کند و یا مثلا نیوزلند برای 4.5 میلیون نفر. در حالیکه در ایران باید برای 80 میلیون تقسیم شود.

باز هم عرض می کنم، مقاله اطلاعات جالبی داشت که دست تهیه کننده درد نکند (721240) (moderator18)
 
الهام رضایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۷:۰۱:۰۹
تاثیر کاهش ارزش پول بر اقتصاد
کاهش ارزش پول یک کشور دو مفهوم دارد: اول اینکه، کاهش ارزش، صادرات آن کشور را برای تاجر خارجی نسبتاً ارزان‌تر خواهد کرد و دوم اینکه، این کاهش ارزش پول محصولات خارجی را برای مشتریان داخلی به نسبت گران‌تر خواهد کرد، درنتیجه، واردات محدودتر خواهد شد. این می‌تواند به افزایش صادرات آن کشور و کاهش واردات آن کمک کرده و درنتیجه به کاهش کسری بودجه موجود کمک کند.
یکی از خطرات مهم آن این است که با افزایش قیمت واردات و تحریک تقاضا برای تولیدات داخلی، کاهش ارزش می‌تواند موجب افزایش تورم شود. وقتی چنین اتفاقی بیفتد، دولت می‌باست نرخ بهره را برای کنترل تورم بالا ببرد اما این به قیمت کندتر شدن رشد اقتصادی تمام خواهد شد.

یکی دیگر از خطرات کاهش ارزش پول خطر روانی آن است. تا زمانیکه تضعیف ارزش پول بعنوان نشانه ضعف اقتصادی دیده شود، اعتبار یک کشور به خطر خواهد افتاد. درنتیجه، تضعیف ارزش اعتماد سرمایه‌گذاران را در اقتصاد آن کشور کاهش داده و بر توانایی آن کشور برای ضمانت سرمایه‌گذاران خارجی تاثیر منفی خواهد داشت.

یکی دیگر از عواقب احتمالی آن کاهش ارزش پی‌درپی خواهد بود. بعنوان مثال، شرکای تجاری نگران این مسئله می‌شوند که نزول قیمت پول تاثیری منفی بر صنعت صادرات آنها داشته باشد. کشورهای همسایه نیز ممکن است ارزش پول خود را کاهش دهند تا تاثیرات تضعیف ارزش شرکای تجاری خود را تعدیل کنند. چنین سیاست‌های "گدایی از همسایه"، با ایجاد بی‌ثباتی در بازارهای گسترده‌تر مالی، مشکلات اقتصادی را تشدید خواهد کرد.

از دهه سی میلادی تاکنون، سازمان‌های بین‌المللی مختلفی مثل صندوق بین‌المللی پول (IMF) برای کمک به کشورها برای هماهنگ کردن سیاست‌های تجاری و ارز خارجی خود و درنتیجه جلوگیری از تضعیف ارزش پی‌درپی پول و عمل متقابل کشورهای دیگر، بنیانگذاری شده‌اند. اصلاح ماده IV منشور صندوق بین‌المللی پول، سیاست‌گذاران را ترغیب می‌کند از "دستکاری نرخ ارز برای رسیدن به سود رقابتی ناعادلانه بر سایر اعضاء" خودداری کنند. با این اصلاحیه، IMF حق هر کشور عضو برای انتخاب آزادانه یک سیستم نرخ ارز را نیز ایجاد کرده است. (721268) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۱:۱۴:۱۲
یکی از نشانه های اقتصاد ناکارامد استقراض ا ز بانک های جهانی یا فروش اوراق مشارکت است (721592) (moderator18)
 
محمد
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۱:۳۸:۴۵
با سلام
می خواستم بدانم منبع مورد استفاده برای تعیین نرخ برابرای ارز که مورد استفاده نویسنده قرار گرفته است چه کتابی بوده. با تشکر (721602) (moderator18)
 
هادی شریفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۱۲:۰۵:۵۶
با سلام و احترام
کتاب مورد و یا منابع این نوشته شامل سفرنامه های مختلف ، شرح حال ها ، کتب تارخی و برخی کتب اقتصادی است . (722148) (moderator18)
 
mohammad
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۲۳:۰۰:۳۷
ضمن تشکر از پاسخگویی، جناب آقای شریفی خواهشمندم آن کتاب ها را به من معرفی کنید چون علاقمنمد هستم که آنها را بخوانم. به طور ویژه علاقمند هستم که بدانم نرخ برابری پول ایران در مقایسه با سایر ارزها در دوران سلطنت پهلوی چطور بوده است. بنابراین اگر نام کتاب ها و نویسندگانشان را برای بفرستید، خیلی سپاسگزارم. (722910) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۲۰:۲۲:۵۲
بنام خدا
بطور اختصار عرض کنم : کاهش ارزش پول ملی هر کشوری بسیار کارآمد است به شرطی که دارای نظم و تئوریهای علم اقتصادی روز دنیا باشد .
متاسفانه بدلیل خودسانسوری و آستانه تحمل کم مدیران هیج انتقادی را بر نمی تابانند.
هنوز کشور ایران در چنبره بی برنامه گی در اقتصاد در جنبه های راهبردی صنعتی و کشاورزی و توسعه زیرساختها درمانده ،هرچند برنامه های اقتصادی 5 سال اول و ...... وجود دارد ولی نمود و آثار شگرفی در پیشرفت ایران نداشته که بتواند بر ارزش پول ملی کشورمان نیز تاثیربگذارد.
هر چند با یک توصیه یک شبه می توان پول ملی را با کاهش چند صفر تقویت کرد!!!!!
باید از توانمندی دانشمندان ایران با کمک هدفمند کارشناسان زوبده خارجی کمال استفاده را کرد . همچون سازمان جدید فضایی ایران که قابل تقدیر است.
ارزش پول ملی به بسیاری از پارامترهای اقتصادی نیاز دارد که بدلیل ضعف قوانین در خرد و کلان باعث سردرگمی شده است.
و بسیاری از موارد مهم دیگر.....
یاحق
به امید ایرانی توانمند در تمامی ساختارهای فرهنگی و اقتصادی (721787) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۰۹:۵۳:۲۶
وقتی ارزش پول کشوری مرتب کم میشود این بدان معناست که دسترنج مردم آن منطقه ارزش واقعی خود را هر روز از دست میدهد و تلاش آنها بی ارزش تر میشود و توان آنها کمتر
خلاصه
کار بیشتر و بهره کمتر (722050) (moderator18)
 
شايان
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۹ ۱۷:۳۲:۵۳
الان در آذر ماه دلار در تهران چند ؟؟؟ (1033639) (alef-1)
 
مهراد
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۱:۰۳:۰۳
خوب بود (2104111) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۲۳:۵۹:۰۵
الان 93/10/28 هست. آقایونی که هی تشویق و ترغیب کردین. الان وضع ریال چطوره؟ قدرت خرید چی؟ فشار به قشر کم درآمد چی؟ بماند آثارش روی بیکاری و تورم عجیب و غریب. واقعا این مسولین چطور اون لقمه از گلوشون پایین میره؟؟؟ (2616018) (alef-3)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۰:۱۸:۱۷
مشکل از داخله این دلال های که خرید و فروش دلار میکنند اگر بروند کار کنند ارزش پول یه کم میره بالا


درست بشو فکر نکنم باشه


ولی باز با خدا هست همه چی (2898561) (alef-3)
 
سجاد
۱۳۹۴-۰۳-۲۷ ۱۴:۴۵:۴۸
به نظره من سقوط ارزش پول فقط به خاطر مالیات مخفی دولت هاست ک بیشترین فشارشم روی دوش فقراست . یعنی چاپ اسکناس بدون پشتوانه . (2972552) (alef-11)
 
امیرعلی
۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۰۳:۵۲:۲۲
سلام دوستان
دوستان یکی نفریک توضیح دقیق ومفید بمن میده که چطور پول کشورمون (iran)میتونه مثول پول کویت انقد باعزمت وباارزش باشه.ممنون میشم.
وسلام علیکم . (2981939) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۰۸ ۲۰:۰۸:۰۶
چراارزش پول ایران درحال حاضرهم از پول کشورهای همسایه ایران متل ترکیه وافغانستان وعراق وآذربایجان وارمنستان و..... کمتراست (3288657) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۲۲:۰۳:۲۴
دولت قبل تقصیر داره ......ههههه (3293084) (alef-11)
 
MT
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۰۹:۲۸:۰۸
با سلام خدمت متولی متن بالا (( تاریخ 300 سال پول ایران )) لطفاً منبع را عنوان کنید میخواهم مطالعه کنم
با سپاس
MT (3367942) (alef-11)
 
سجاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۵:۴۹:۲۰
توکل باخدا (4012609) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۱ ۱۵:۵۰:۲۵
چرا پول ایران را با دلار مقایسه می کنند (4061799) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۷ ۱۲:۲۴:۵۸
چرا بانک مرکزی ازسال 1357 تا 1396 برابر قانون ازحفظ ارش پول ملی سرباز زره آیا این بی ارزشی پول ملی باعث وضع تحریم های بیشتر آمریکا نیست در سیاشت خارجی تا زمانی که ارزش پول ملی حفظ نشه موفق نخواهیم بود دولت آمریک با این سناریو که تحریم ها موفق در بی ارش کردن پول و افزایش تورم شده تحرسم ها را افزایش میدهد مسوولین به فکر باشند (4493375) (alef-11)
 
عارف
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۲۵ ۱۸:۵۶:۳۳
باید از ولادیمین پوتین (رییس جمهور روسیه) بپرسید که زمان فروپاشی شوروی هر دلار برابر با 5000 روبل را چگونه به 2/5 دلار به زمان قبل فروپاشی شوروی برساند آقایان متفکر (دیگه فکر نکنید) (4551497) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.