توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 303748
پرونده موشک عماد روی میز شورای امنیت
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۰۰
نماینده آمریکا در سازمان ملل امروز مسئله آزمایش موشکی اخیر ایران را در نشست شورای امنیت سازمان ملل مطرح خواهد کرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک نوشته است که آمریکا قصد دارد در نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل متحد مسئله تست موشک بالستیک عماد توسط جمهوری اسلامی ایران را مطرح کند.

به گزارش فارس،حدود دو هفته قبل بود که ایران موشک بالستیک جدیدی با نام «عماد» را با موفقیت تست کرد. بلافاصله پس از آزمایش این موشک دوربرد آمریکا و دیگر کشورهای غربی از جمله فرانسه به این اقدام واکنش نشان داده و آن را نقض احتمالی قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت از جمله قطعنامه ۱۹۲۹ توصیف کردند.

سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل پیش از این گفته بود که این کشور به زودی این موضوع را در شورای امنیت مطرح خواهد کرد و آن را به کمیته تحریم‌های ایران ارجاع می‌دهد.

رویترز به نقل از دیپلمات‌ها در شورای امنیت نوشته است که احتمال دارد کشورهای غربی برای افزودن نام افراد یا شرکت‌های ایرانی جدیدی به لیست تحریمی تلاش کنند، با این حال آن‌ها اذعان کرده‌اند که احتمال دارد روسیه و چین مانع این اقدام شوند.

بر اساس بندی از قطعنامه ۱۹۲۹، ایران از هرگونه کار بر روی موشک‌های بالستیک «با قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای» منع شده است. کشورهای غربی بر اساس همین بند هرگونه آزمایش موشک‌های بالستیک از سوی ایران را خلاف قوانین بین‌المللی می‌خوانند.

با وجود آنکه ایران و گروه ۱+۵ تیر ماه امسال به توافق هسته‌ای دست یافتند و قطعنامه‌ جدیدی تصویب شد که قطعنامه‌های پیشین را از «روز اجرای توافق» لغو مشروط می‌کند، اما محدودیت موشکی به این قطعنامه جدید هم منتقل شده است. با این حال تهران می‌گوید از آنجا که در قطعنامه ۲۲۳۱ ادبیات نگارش تغییر کرده و به جای «نباید» از «خواسته می‌شود» استفاده شده و ضمنا عبارت «با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای» به «طراحی‌شده برای داشتن قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای» تغییر کرده،‌این قطعنامه دیگر برای بخش موشکی ایران الزام‌آور نیست.

ایران بلافاصله بعد از تصویب این قطعنامه جدید که هنوز اجرایی نشده، بیانیه‌ای صادر و اعلام کرد که آن را به رسمیت نمی‌شناسد. برنامه جامع اقدام مشترک یکی از ضمائم این قطعنامه است.
 
کلمات کلیدی : موشک عماد+آزمایش موشکی+آمریکا+شورای امنیت
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.