نظر منتشر شده
۸۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 454147
احمد توکلی مطرح کرد:
خلاء هاشمی برای روحانی دردسرآفرین می شود/ اگر کسی بخواهد درد واقعی مردم را درمان کند، آن درد همین تبعیض زهرآگینی است که به جان توده های مردم افتاده
بخش اقتصادی الف؛ 24 اسفند 95
احمد توکلی در گفتگو با مثلث با بیان اینکه آقای روحانی لب مرز رای آورد، گفت: اصولگرایان در درجات مختلف اصولگرایی هستند که نشان داده اند استعداد زیادی برای اختلاف و برنده کردن نفر مخالفشان دارند، ولی اگر یک نفر بیاید و اقتصاد هم بداند می تواند حریف آقای روحانی شود.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۷
*آقای دکتر ! فکر می‌کردیم حالا که دیگر در مجلس نیستید، سرتان خلوت‌تر شده اما گویا شلوغ‌تر شده‌اید.
بارم کم شده ولی کارم کم نشده است (خنده).
 
* در دوران بعد از نمایندگی مشغول چه کاری هستید ؟
دو سال به پایان مجلس نهم مانده بود که ما تصمیم گرفتیم سازمان مردم‌نهاد ديد‌بان شفافيت و عدالت را به وجود بیاوریم. همان زمان 7 نفر از نمایندگان مجلس و دو، سه نفر هم از سیاستمداران بیرون مجلس با هم جمع شدیم و نهادی را تاسیس کردیم و نامش را هم همانطور که گفتم ديد‌بان شفافيت و عدالت گذاشتیم . اکنون بیشتر وقتم صرف این کار می‌شود.

*از تشکیل این سازمان چه هدفی را دنبال می کنید؟
وقتی که به مسیر رشد فساد در کشور نگاه می‌کنیم، به این مطلب می‌رسیم که در اواخر جنگ این پدیده به شکل سوءاستفاده‌هایی از بیت‌المال دیده می شد، البته اندک بود. ولی بعد از جنگ که ایدئولوژی ثروت جای ایدئولوژی خدمت را گرفت و برای تجمل‌گرایی و اشرافیت تئوری‌پردازی شد، تجمل‌گرایی اداری و شخصی بین مسئولین نهادینه شد. این مساله موجب شد توقع مردم بالا برود و سطح جدیدی از برخورداری مادی را بخواهند . البته برخی تقوا به خرج میدادند و قناعت می‌کردند.

در این میان برخی برای نفوذ در کشور و گرفتن مجاری قدرت تلاش کردند. حاصل این شد که به مرحله‌ای رسیدیم که در اقتصاد سیاسی به آن فساد سیستماتیک می‌گوییم. در تعریف فساد سیستمی می‌گویند که دستگاه‌های ناظر بر سلامت و مسئول مبارزه با فساد خودشان به درجاتی به فسادآلوده می‌شوند. مقصود این نیست که همه سیستم فاسد است بلکه مقصود این است که چون دستگاه‌های مسئول خودشان دچار فساد می شوند اصلاح شرایط با این دستگاه‌ها که خودشان دچار مسئله شده‌اند، مشکل می‌شود و اعتماد مردم به دستگاه نظارتی کاهش پیدا می کند.

دستگاه‌های تعقیب‌کننده فاسدان چون شکاف دارند و در آنها افراد فاسد هم هستند، طمع دیگران را برمی‌انگیزند و سعی می‌کنند برخی افراد ضعیف‌النفس را بخرند. درنتیجه سیستم از خودش به خوبی دفاع نمی‌کند. درست مثل وقتی است که بدن انسان دچار بیماری می‌شود، گلبول‌های سفید مسئولند که از بدن دفاع کنند و می‌کنند ولی اگر خود گلبول‌های سفید دچار مشکل شوند آن زمان دفاع از بدن سخت می‌شود و اتفاقات بعدی هم ممکن است بیفتد.

به این مرحله رسیدیم و حالا به نظرم از این مرحله هم گذشتیم اکنون مرحله بالاتری از فساد سیستمی رسیده ایم که نفوذ صاحبان ثروت و زراندوزان در مجاری تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری است . می خواهم تاکید کنم که فساد قانونی با این پدیده شکل می‌گیرد. منظور از فساد قانونی این است که آن توزیع درآمد ناسالمی که به نفع گروهی بسیار قلیل در مقابل اکثریت رخ می‌دهد، لباس
آقای روحانی لب مرز رای آورد. اگر 500 هزار نفر به خاطر آقای هاشمی رای داده باشند معنایش این است که اگر هاشمی حمایت نمیکرد، که او رای نمی آورد
قانون می‌پوشد.

مثل وقتی که تلاش می‌شود محصولات پتروشیمی از بورس کالا خارج شوند . معدودی تولید کننده را بر بازار مسلط می کنند و باعث می‌شود که میلیلاردها تومان رانت شکل بگیرد . اگر چنین میشد، در واقع فساد قانونی می‌شد و طبیعتا مبارزه سخت‌تر می‌شود. در چنین شرایطی که ما به سر می‌بردیم عده‌ای از دوستان من ، مراجعه کردند و گفتند خودت فساد را سیستمی می‌خوانی ولی سیستمی مبارزه نمیکنی. پیشنهاد شد که ما یک سازمان مردم نهاد تشکیل دهیم. گفتند که از آبروی خودتان و احترامی که پیش مردم دارید و پیشکسوت هستید، استفاده کرده و این سازمان را تشکیل بدهید.

بنده هم گفتم اگر مثل پیمان جوانمردان مکه رفتار می‌کنید من هستم. حالا جریان این پیمان چه بوده؟ در مکه که شکل قبیلگی حاکم بود هرکس که به مکه می‌آمد اگر در پناه یک قبلیه قرار نداشت، فاقد حقوق شهروندی بود. یک بیچاره دوره‌گرد پارچه‌فروشی خواست که پارچه عرضه کند. ابوجهل پارچه‌اش را پسندید و روی دوشش گذاشت و رفت. دوره‌گرد مطالبه پول کرد اما ابوجهل گفت که پولش را نمی‌دهد! در مسجدالحرام رفت و فریاد زد که 4 تا مرد در این شهر پیدا نمی‌شود دست مرا بگیرد؟ به لوطی های مکه برخورد. آنها جمع شدند و پیمان جوانمردان را امضاء کردند. پیامبر اکرم هم این پیمان را امضا کرد. این ماجرا قبل از بعثت بود بعدا که پیامبر به پیامبری مبعوث شد و حکومت تشکیل داد از این پیمان یکی، دو بار یاد فرمودند وگفتند اگر الان هم از من دعوت شود، اجابت می‌کنم. یعنی حاضرم با مشرک بسازم تا جلوی ظلم و فساد و زورگیری را بگیرم.

از دوستان پرسیدم این را قبول دارید؟ گفتند که ما هستیم. گفتم پس دیگر اصولگرا و اصلاح طلب نداریم، شیعه و سنی نداریم اهل کتاب و مسلمان نداریم. گفتیم با هر کس ویژه خوار نبود و حاضر بود با ویژه‌خواری حکومتیان مبارزه کند، دست می‌دهیم. قبول کردند و من با 43 نفر از سرشناسان در اصولگرایان و اصلاح‌طلبان که به سلامت مشهور بودند صحبت کردم . همه جز یک نفر که در مجلس بود، استقبال کردند و بالاخره 10 نفرشان حاضر شدند که موسس شوند. تقریبا دو سال و اندی طول کشید تا جواز بگیریم، ثبت کنیم و پروانه به نام‌مان ثبت شود. از آبان سال گذشته کارمان را شروع کردیم . الحمدالله این سازمان تاالان موفق شده کارهای مهمی را در زمینه مبارزه با فساد انجام دهد که البته همان کارها برای دولت خیلی مفید بود.
 
*در رفتارشناسی و هویت‌شناسی آقای دکتر توکلی و حرف‌هایی که اکنون می‌زند اگر دقت کنیم همیشه همینطوری فکر می‌کرده است. سال 72 وقتی شما نامزد انتخابات شدید، دغدغه شما هم همین بی‌عدالتی‌های اجتماعی، اقتصادی و ناکارآمدی سیاست‌ها و مدیریت‌ها، امتیازطلبی و تجمل‌گرایی و همین چیزها بود. درواقع دولت مستقر می‌گفت که من رفاه و سازندگی را دستاورد خودم می‌دانم اما شما فریاد می‌زدید که بی‌عدالتی اجتماعی و اقتصادی می‌شود و ناکارآمدی مدیریتی وجود دارد. انحصارطلبی و امتیاز طلبی وتجملگرایی وجود دارد. راجع به فضای اجتماعی و سیاسی سالی که شما نامزد انتخابات شدید، صحبت کنید. خیلی‌ها معتقدند اکنون در سال 95 چیزی شبیه به سال 71 هستیم. می خواهم بپرسم در سال 96 ممکن است شبیه سال 72 باشیم. یعنی دولتی که مستقر است خیلی شبیه آقای هاشمی کار می‌کند و خیلی از مدیران آقای هاشمی در کابینه هستند و طبعا بازخورد این رفتارها و کارهای
سال 73 نزد آقای هاشمی رفسنجانی که خدا رحتمش کند، رفتم. گفتم مسیری که شما می‌روید و کشور را گل و بلبل می‌بینید اطرافیان شما هم این را قبول ندارند؟ ایشان گفت مثل چه کسی؟؛ به او نگفتم اما مقصود من آقای لاریجانی بود
مدیریتی همان تولید یا بازتولید فضای اجتماعی آن روزها است.

 
درباره اینکه دولت بعد از جنگ خودش را عامل سازندگی  و رفاه می‌دانست، من بخش سازندگی را قبول دارم. ولی رفاه را برای مردم نیاورد، تنها برای خواص آورد. خواصی که پیش از آن مدعی بودند، انقلابي‌اند. من سال 73 نزد آقای هاشمی رفسنجانی که خدا رحتمش کند، رفتم. گفتم مسیری که شما می‌روید و کشور را گل و بلبل می‌بینید اطرافیان شما هم این را قبول ندارند؟ ایشان گفت مثل چه کسی؟  گفتم مثل برخی وزرا. باز پرسیدند مثل چه کسی؟ به او نگفتم اما مقصود من آقای لاریجانی بود که آن زمان وزیر ارشاد بود. گفت که اینها اشتباه می‌کنند. حرف هایی زدند شبیه آن حرف هایی که در نماز جمعه می زدند . به ایشان عرض کردم آقای هاشمی! اینطوری من هم بلدم ولی باید پدیده‌های دیگری باید اتفاق بیفتد که پنیر نان خالی مردم شود. شما به این فرآیند بی‌توجه هستید و دنبال رشد تولید ناخالص داخلی هستید .به اینکه نتایج رشد چگونه توزیع می‌شود فکر نمی‌کنید.

در این شرایطی که توزیع در آمد ناعادلانه‌تر می‌شد، رشد را به رخ مردم می‌کشیدند. هرچه شرایط به بی‌عدالتی نزدیک‌تر می‌شد و با روح اسلام، انقلاب و نظام همخوانی نداشت مردم را به چند دسته تقسیم کرد. دسته‌ای خواهان همین ها شدند چون حرفشان تئوریزه می‌شد. هم زمان آقای هاشمی و هم زمان آقای خاتمی که نظام سرمایه‌داری و عوارض فرهنگی و سیاسی‌اش تئوریزه می‌شد. وقتی تجمل را لازم می‌دانستند و در نمازجمعه گفته می‌شد و به بچه‌های ساده زیست حزب‌اللهی که بعضا شیک‌پوش نبودند، گفته می‌شد که با لباس جلمبر به خیابان می‌روید . اصالت ثروت و سلطه سرمایه در دولت آقای خاتمی تئوریزه می‌شد. الان هم همان تئورسین ها در دولت هستند . الان هم همان تئورسین ها در دولت هستند.متاسفانه مجلس هم به همین روند پیوسته است.
 
*یعنی تفکرات حاضر در مجلس هم اکنون همین شکلی است؟
الان شما نگاه کنید همین ماجرای سقف حقوق‌ها را درنظر بگیرید. سقف حقوق و کف حقوق طبق قانون حداکثر فاصله 10 برابری داشت. مجلس بنای اصلاح داشت این را به جای 10 برابر به 14 برابر رساند. بعد شورای نگهبان با یک اظهارنظر بسیار شگفت‌آور گفت که شما اگر سقف بگذارید با مدیریت صحیحی که در قانون اساسی آمده، سازگار نیست. این دخالت در موضوع است. بعد مجلس با 24 میلیونی که سقف گذاشت، آنسبت بالاترین به پایین ترین دریافتی را به 25 برابر  رساند. آنوقت ما ادعای این را می‌کنیم که تبعیض ناروا نباید داشته باشیم و حرکتمان بر پایه انصاف و عدل است آنوقت این فاصله را 25 برابر میکنیم؟!
 
*یعنی شما می‌فرمایید اکنون فضای اجتماعی داخل ایران به لحاظ همین نگرش‌هایی که در سیاسیون دولتی و پار لمانتاریست های ما وجود دارد دقیقا شبیه همان سالی شده که شما نامزد شدید. این برداشت من درست است؟
حتی بدتر است. به چند جهت بدتراست. اینکه مردم درطول این 20 و چند سال عوض شده اند. دسته ای دنبال برآورده کردن توقعاتشان بودند نتواستند . دسته ای برای توقعاتشان به انحراف افتادند و دچار فساد شدند. به دلیل اینکه فساد سیستماتیک شده ، یاس در مردم به وجودآمده است. ما اکنون شرایط سخت تر ی از آن زمان داریم. آن موقع اول کار بود. «سر چشمه باید گرفتن به بیل، چو پر شد نشاید گذشتن به پیل ». پس همان افکار وجود دارد، همان گرایش ها و تمایلات فرصت طلبانه برای مسئولین وجود دارد.

وقتی حقوق دریافتی های سرسام آور افشاء شد، رهبری نفرمود که اگر قانونی هم بوده باشد, نامشروع است؟ ایشان حاکم شرع است, حکمش، حکم مطاع نیست؟ آنوقت دولت که اول خوب آمده بود بعد اهل مماشات شد و گفت که مدیرانی که 20 میلیون به بالا گرفتند کم داریم. آن آدم حریص آزمند را که 50 میلیون تومان
اگر اصلاح طلبان نامزد ذخیره نداشته باشند که خیلی بی عقلی است. اما یکی باشد که نخواهد با روحانی رقابت کند. من نظر عقلی را بیان می کنم و کاری به خیر و شر آنها ندارم
در ماه برای خودش دریافتی می نوشت، ذخیره انقلاب نامید! دیوان محاسبات هم که طبق قانون اساسی مسئول است که کنترل کند دستمزدها را و به حسابشان رسیدگی کند، که اینها هیچ هزینه بالاتر از قانونی صورت نگیرند آنهم گفت که 20 میلیون تومان! هر دویشان خطا و قانون شکنی کردند. برای اینکه قانون می گفت برای دولتی ها حداکثر 7 برابر و برای شرکتهای دولتی حداکثر 10 برابر. این آقایان بگویند از اول امسال چقدر دریافتی داشته اند.

این رقم باید شامل همه پرداختها باشد ازجمله 100 میلیون تومانی که آقای نوبخت به معاونین خودش به خاطر تلاش در تصویب بودجه و برنامه ریزی پاداش دادند. کاری که وظیفه شان بوده است! تا معلوم شود من که ادعا می کنم این حاصل تمایلات است درست می گویم یا نادرست؟ البته از آقای دکتر دژپسند معاون بوجه و برنامه تعجب کردم چون از این روحیه ها نداشت. وقتی از او پرسیدم صادقانه تأیید کرد و در مورد خودش گفت که 100 تا را زیاد مدانست و به 50 میلیون رضایت داد بیش از دوسوم آن را هم صرف امری غیر شخصی کرده و کمتر از 13 میلیون را خودش برداشته است در پایان گفت الان میفهمم همین کار را هم نمیکردم بهتر بود. باز هم به غیرت و حیای او.
 
* در دوره اولی که آقای هاشمی پیروز شد او 5/15 میلیون رای داشت و وقتی که شما در دور بعد شرکت کردید، 5 میلیون از رای ایشان ریخت و نزدیک 10 میلیون رای آورد. می توانید بگویید فضا چگونه شد که شما توانستید بیش از 4 میلیون رای بیاورید؟
فضا این بود که مردم از بی عدالتی رنج می بردند. مردم نمی خواستند آن وضع ادامه پیدا کند. من هم در رقابت جدی بودم و شوخی نداشتم. البته می دانستم رای نمی آورم ولی می خواستم مرحوم آقای هاشمی در منظر مردم نقد شود.
 
*در خاطرات آقای لاریجانی جایی خوانده بودم که ایشان نزد آقای هاشمی رفته و به ایشان گفته که احمد توکلی می خواهد نامزد شود. آقای هاشمی گفته بود که خوب بشود. چه اشکالی دارد؟  فکر می کنم او 200، 300 هزار تا رای بیشتر نداشته باشد.
خود همین نشان می دهد که از مردم غافل بود. خود همین قضاوت نشان دهنده این است که از نظر مردم غافل بود. خیال می کرد هر کاری می کند، درست است.
 
*با همین حرفی که شما می زنید وضعیت اجتماعی الان از سال 72 هم بدتر است . به جهت فاصله ای که بین سیاستمداران و مردم افتاده آیا ممکن است شاهد یک پدیده مشابه باشیم. یعنی آقای روحانی را همان هاشمی دور اول بدانیم و یک فردی جلوی ایشان قرار بگیرد و بتواند ایشان را با مشکل مواجه کند ؟

پیشی بینی اش خیلی دور از انتظار نیست اگر یک نفر جلویش بایستد. ولی اصولگرایان در درجات مختلف اصولگرایی هستند که نشان داده اند استعداد زیادی برای اختلاف و برنده کردن  نفر مخالفشان دارند. ولی اگر یک نفر بیاید و اقتصاد هم بداند می تواند به نظرم حریف آقای روحانی شود.
 
*آن یک نفر چه باید بگوید؟ یعنی گفتمان الان چه باید باشد؟
من فکر می کنم اگر کسی بخواهد درد واقعی مردم را درمان کند، آن درد همین تبعیض بسیار زهرآگینی است که به جان توده های مردم افتاده است. خانمی با من تماس گرفت و گفت که همسر یک مردی هستم که در بهزیستی بزرگ شده و پدر و مادر نداشته است. شوهرم در جایی مشغول به کار است و ماهانه 700هزار تومان می گیرد.

امسال تبلیغات کرده اند و به ما گفته اند که می خواهند سبد کالا بدهند و 30 هزار تومان به ما به عنوان سبد کالا داده اند. چرا آبروی ما را برده اند که مردم خیال کنند این همه به ما رسیدگی شده و به ما 30هزار تومان بدهند؟ من چه کار کنم با دو دختری که دارم؟ اصلا هم اهل این نبود که بخواهد گدایی کند یا توقع
شاید نظر هاشمی این بود که آقای جهانگیری را قادرتر از روحانی می دانستند؛حداقل می گفتند که مطرح شود. الان خیلی از کارهای دولت را آقای جهانگیری می کند.
داشته باشد. از من می خواست و می گفت شما که صدایت به بالا می رسد بگو که چرا آبروی بچه های بهزیستی را برده اند و گفته اند که سبد کالا می دهیم و بعد 30هزار تومان کف دست ما گذاشته اند؟ به این زن محترم وقتی این مسائل را می بیند و می شنود درحالی که مسئولین یا فرزندان یا برادران یا همسرانشان در بازار سرمایه آلوده برنامه ریزی می کنند، چه احساسی دست می دهد؟ چرا جوان های ما دین گریز و خدای نخواسته دین ستیز نشوند؟ امیرالمومنین فرمود علت فقر مردم این است که مسئولین به جمع آوری مال فکر می کنند. الان همینطور است دیگر.
 
*شما همیشه منتقد آقای هاشمی بوده اید اما جزو منتقدین منصف ایشان. این را حتی در زمان فوت ایشان هم دیدیم که فرمایشات شما راجع به آقای هاشمی به چه شکلی بود. می خواهم بپرسم که آقای هاشمی واقعا چقدر در سیاست این سالهای ما نقش داشته است؟

آقای هاشمی مثل هر سیاستمدار دیگری مجموعه ای از مثبت ها و منفی ها در نگاه و تلقی و ایده و عملکردش وجود داشت. شما گفتید که اینها خودشان را نماینده سازندگی و رفاه می دانند من گفتم سازندگی را قبول دارم. آقای هاشمی در شرایطی بر سر کار آمد که خیلی وضع ارزی ناجور بود و سازندگی هم کمک ارز لازم داشت. باید ارز می آمد. روزهایی رسیده بود که موجودی ارزی کشور 500میلیون دلار بود. در آن شرایط سخت ایشان البته با کمک مردم توانست سازندگی را در حد قابل قبولی انجام دهد.

در سیاست هم همینطور است. آقای هاشمی خودش است. برای اینکه آقای هاشمی همان کسی بود که اصلاح طلبان در انتخابات مجلس ششم آنطور به آبرویش صدمه زدند و توانستند هاشمی رفسنجانی قدرقدرت را نفر سی ام تهران کنند. البته نقش عملکرد اقتصادی و توزیع درآمدی آقای هاشمی در این قضیه تعیین کننده بود. آقای هاشمی روی عواطفی که با دیگران داشت و روی نگاهی که به نظام سرمایه داری داشت که اوایل با آن مخالف بود و اواخر مخالف نبود، این حرکتها را می پسندید و به شکلی کسی که از برخی حرف های اصلاح طلبان در نظام دفاع و نمایندگی می کند، درآمد .

9 روز قبل از فوت در یک سخنرانی برای روحانیونی که خدمتش رفته بودند دوباره آن خاطره امام را در توصیه رهبری آقای خامنه ای بیان کرد و بر آن تاکید کرد. این صفات یک مرد سیاستمدار بزرگ است که اشتباهات بزرگ هم داشت. یک وقتی مثال زدم و گفتم وقتی انفجار حزب شد، چند روز قبل از آن به جان آقای خامنه ای سوءقصد شده و بیمارستان بودند و بعد 8 شهریور پیش آمد و آن فاجعه رخ داد، آقای هاشمی با صلابت و صبوری به اطرافیان امید داد و وظیفه یک سیاستمدار استخوان دار را خوب انجام داد.

یکی از فرماندهان جبهه بیان می کرد که وقتی در عملیاتی شکست سختی خورده بودیم همه مغموم نشسته بودند یکباره آقای هاشمی وارد شد و همه را دوباره به خط کرد. این جور آدمها لنگر هستند. آدم های پیشکسوت لنگرند و جایی که تلاطم پیدا می شود، نقش شان آشکار می شود. ولی  چون غیرمعصوم اند، اشکالاتی هم دارند.
 
*آقای روحانی چقدر رای خودش را در سال 92 مدیون آقای هاشمی بود و از این جهت آیا خلاء ایشان ممکن است در انتخابات 96 برای ایشان دردسر درست کند؟
آقای روحانی لب مرز رای آورد. اگر 500 هزار نفر به خاطر آقای هاشمی رای داده باشند معنایش این است که اگر هاشمی حمایت نمیکرد، که او رای نمی آورد.
 
*یعنی شما می فرمایید که خلاء ایشان در سال 96 ممکن است برای آقای روحانی دردسرساز باشد؟
احتمال دارد، بله.
 
*شما فکر می کنید در دوران پساهاشمی و دورانی که آقای هاشمی را نداریم باز هم ائتلاف اصلاح
یکی از فرماندهان جبهه بیان می کرد که وقتی در عملیاتی شکست سختی خورده بودیم همه مغموم نشسته بودند یکباره آقای هاشمی وارد شد و همه را دوباره به خط کرد. این جور آدمها لنگر هستند. آدم های پیشکسوت لنگرند و جایی که تلاطم پیدا می شود، نقش شان آشکار می شود
طلبان و اعتدالگرایان تکرار شود؟

احتمالش وجود دارد، چون آنها آدم های عاقل تری در این زمینه هستند.
 
*نکته ای که وجود دارد اینکه جلسه ای بین آقای روحانی و اصلاح طلبان برگزار شده که اصلاح طلبان اصرار کرده اند که ما باید نامزد پوششی و موازی را با آقای روحانی وارد کنیم. اما آقایان واعظی و نجفی اعلام کردند که «یکی مرد جنگی به از صدهزار» یعنی مخالف نامزد پوششی هستیم. تصورتان از این طرح اصلاح طلبان چیست ؟

حرف اصلاح طلبان عقلانی است. بالاخره حوادث طبیعی را که نمی شود انکار کرد. فرض کنید حادثه ای پیش آمد که آقای روحانی منصرف شد، یا اتفاقات دیگر. اگر اصلاح طلبان نامزد ذخیره نداشته باشند که خیلی بی عقلی است. اما یکی باشد که نخواهد با روحانی رقابت کند. من نظر عقلی را بیان می کنم و کاری به خیر و شر آنها ندارم.
 
* گویا آقای هاشمی روی نامزدی آقای جهانگیری کنار آقای روحانی اصرار داشتند. فکر می کنید چرا آقای هاشمی چنین تمایلی داشتند؟
شاید نظرشان این بوده که آقای جهانگیری را قادرتر از روحانی می دانستند. حداقل می گفتند که مطرح شود. الان خیلی از کارهای دولت را آقای جهانگیری می کند.

*راجع به نسبت اصلاح طلبان با حاکمیت، آقای جهانگیری دیداری با حضرت آقا داشتند که طی آن حضرت آقا به آقای جهانگیری فرمودند که مشکلی نیست اصلاح طلبان بروند و بیایند و حتی فرموده اند که خود شما می توانید رابط باشید. شما فکر می کنید اصلاح طلبان با حاکمیت و حاکمیت با اصلاح طلبان تمایل دارند که اوضاع خودشان را به چه شکل بکنند؟ اصلاح طلبان که خیلی اصرار دارند بعد از آقای هاشمی خودشان را به حاکمیت نزدیک کنند. آیا این تمایل هم در حاکمیت دیده می شود؟

عقل و دین اقتضاء می کند که اینها اینطوری رفتار کنند و اگر نکنند باید در دنیا و قیامت پاسخگو باشند. برای اینکه یک حکومت به استناد رای مردم حاکم شده و رای مردم آنقدر اعتبار داشت که سال 76 هیچکس از آن ساختار قدرت آقای خاتمی را نمی خواست ولی آقای خاتمی رای آورد و نظام از آن استقبال کرد. در سال 1392 آقای روحانی چند صدم درصد از حدنصاب بالاتر رای آورد که می شد با در نظر نگرفتن دو صندوق رای، ایشان را به مرحله دوم برد و در مرحله دوم هم برنده نمی شد. ولی نظام از حق مردم دفاع کرد. در انتخابات شورای شهر دوم مجلس ششم ناظر بود ، دولت اصلاحات مجری را هرچقدر دلشان می خواست آزاد گذاشتند. مجری و ناظر دیدند که رقیب برنده شد ولی باز رای مردم محترم شناخته شد.

اینها افتخارات نظام است. پس نظامی که اینطور مردمی است باید اگر قانون اساسی را قبول دارند باید به آن تن دهند و کمک کنند. تشیع را قبول دارند باید به آن تن دهند و کمک کنند. هیچکدام را قبول ندارند. عقلانی هم بخواهند برخورد کنند باید در خدمت اجرای دستورات و فرامین رهبری باشند و از آن بهتر هم گیرشان نمی آید. خیلی هم دلشان بخواهد. از آن طرف هم معلوم است که نظام می خواهد کسانی که اشتباهی کردند دست از اشتباه بکشند و مطیع نظام مردمی شوند. من یکبار گفتم که من آشتی ملی را قبول دارم ولی این از آقای خاتمی پسندیده نیست مگر اینکه قبلا و رسما عذرخواهی کند.
 
*راجع به آقای روحانی تصور می کنید که ایشان در سال 96 می تواند رئیس جمهور بماند یا احتمال تک دوره شدن ایشان وجود دارد؟
کسی در دهی رد می شد که ژنده پوشی را دید کنار دیوار نشسته و آفتاب گرفته است. به او گفت از اینجا تا ده بالایی چقدر راه است؟ گفت: برو تا بگویم. گفت گفتم: از اینجا تا ده بالایی چقدر راه است؟ گفت: برو تا بگویم. دید آدم خلی است و رفت. کمی که رفت او را صدا کرد و گفت بیا بیا کارت دارم. جلو آمد و گفت چه می گویی: گفت اینطوری که تو می روی دو ساعت. باید ببینید سیاستمداران چگونه راه می روند.
 
*از بین چهره های اصولگرا آقای قالیباف، آقای جلیلی و آقای رئیسی کدام یک شانس بیشتری دارند که رقیب آقای روحانی باشند؟
من ترجیح می دهم راجع به انتخابات سر مصادیق و گرایش ها حرف نزنم. برای اینکه می خواهم به این خدمتی که اکنون در مبارزه با فساد می کنم، آسیبی وارد نشود.
۱۳۹۶/۰۳/۲۷ ۰۸:۲۷
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۱ ۰۹:۴۸
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۴ ۰۹:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۳ ۱۳:۲۴
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۱ ۲۲:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۹ ۱۸:۵۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۹ ۱۷:۳۸
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۶ ۲۰:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۶ ۱۷:۳۰
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۶ ۱۶:۵۴
 
 
کلمات کلیدی : احمد توکلی+انتخابات 96+انتخابات ریاست جمهوری
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۲:۴۰:۴۶
پیشاپیش سال نو را تبریک عرض می‌کنم. امیدوارم در انتخابات سال آینده خداوند به دل مردم بیندازد که یک نیروی انقلابی پرکار و کم‌هزینه روی کار بیاورند تا مشکلات کشور به سمت حل شدن پیش برود. (4206813) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۴:۲۱:۳۰
یک راه حل نامزدی اقای توکلی است .
ایشان هم اقتصاد می داند و هم به مسائل کشور اگاه است ضمن انکه تیم و همکاران ازمون شده و سلامتی را هم می شناسد و هم در کنار دارد.

بسیار مهم است که در این مقطع خارج از سیاسی بازی و رو در وایسی عمل شود و کشور را به شاید و باید نسپارد.لذا ضرورت حضور اقای توکلی در انتخابات یک ضرورت اساسی است . مردم هم ایشان را به جهات مختلف خوب می شناسند و خطوط سیاسی و اعتقادانت دولتمداری ایشان را هم خوب اشنا هستند .

این فرصتی است برای مردم که اگر اقای توکلی فرصت نکنند و فرصت نداشته باشند و امر را موکول به بهانه کنند باید در عاقبت مسئولانهنزد وجدان خویش و نزد مردم و نزد حضرت خق تعالی پاسخ گو باشند.
والسلام (4206953) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۵:۲۳:۴۷
تا وقتی فکر کنید که با عوض شدن رییس جمهور چیزی تغییر می‌کنه دایم می‌خوره تو ذوقت (4207020) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۷:۱۳:۱۶
در شرایط فعلی بهترین گزینه ریاست جمهوری روحانی هست (4207086) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۱۱:۴۶:۵۸
برای نجومی ها ، بله.
ولی برای ۱۳ میلیون کارگر و ۷ میلیون کارمند و بازنشسته ، بدترین گزینه است. (4207710) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۲۹ ۱۵:۳۸:۳۸
بی خود از طرف کارمندان حرف نزن من کارمندم و رای من روحانی است (4210510) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۳۰ ۱۶:۱۶:۴۹
فکر کنم شما از نوع نجومی ها باشید که راضی هستید (4211620) (alef-11)
 
علیمراد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۹:۰۵:۵۷
تخلفات وفساد های بانکی که ناشی از فساد مدیران ان با تبانی کنندگان با انها است باید برچیده شود (4207195) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۰۱:۱۵:۵۵
و طرح جیب پزشکان (4207512) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۹:۱۱:۳۳
از دیده بان محترم شفافیت وعدالت میخواهیم به تخلفات بانکهایی که زیان های خود را مخفی می کرده ودر چند سال گذشته وبا توجه به زیان های پنهان پاداش های کلان از محل سود های کاغذی می گرفته اند مانند مسله حقوق های نجومی به این تخلفات نیز رسیدگی شود (4207206) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۳:۰۴:۴۰
همچنین تخلفات شهرداری ! (4207426) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۹:۴۶:۴۵
اولين تبعيض همين وجود خوديها و غيرخوديها است، غير خوديهايى كه بيش از ٩٠ درصد مردمند... (4207228) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۱:۱۳:۴۸
یکی از علل مهم فساد این است که مجازات ها بازدارنده نیست و رسیدگی به فساد ها زمان زیادی می برد این علل عامل اصلی فساد است چرا رسیدگی به فساد های کلان باید چندین سال طول بکشد وبعد هم دست اخر یک حکم سبک برای افراد متخلف صادر میشود (4207301) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۲۹ ۱۵:۳۶:۵۴
اهان یعنی منظورت یکی مثل محمود احمدی نژاده (4210505) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۲:۴۱:۲۵
درد مردم فعلا بیکاری ! چرا کشور مثل چین سمت تولید و صادرات و جذب سرمایه خارجی و تکنولوژی روز و پول ارزان نمیره ؟؟ (4206815) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۳:۲۳:۴۴
از جناب دکتر توکلی ریاست محترم دیده بان شفافیت وعدالت عاجزانه درخواست داریم به مسله فساد وتخلف بانک هایی که در چند سال گذشته با اعمال صوری و دفتری زیان های بانک خود را پنهان می کرده اند و امسال که بانک مرکزی پس از سال ها اقدام به شفاف سازی کرده زیان بسیار سهمگینی به سهامدران خرد وارد شده است و این در حالی است که مدیران بانکی از محل سودهای کاغذی و صوری در طی این چند سال پاداش های بسیار سنگینی گرفته اند به طور نمونه در بانک ت مدیران این بانک طی چند سال گذشته علاوه بر پاداشی که از مجمع عمومی برای تصویب همان بیلان های کاغذی می گرفته اند یک پاداش دیگر که معمولا معادل 6 ماه حقوق ماهانه خود را در هر سال مبنای پاداش تصویب تراز سالیانه قرار می داده اند را در هر سال گرفته اند هم چنین سایر دریدفتس های دیگز که نیز در جای خود باید مورد پیگیری واقع شود در پایان همانطور که می دانید مردم از کمبود ناراحت نیستند ولی از تبعیض از زمین تا به اسمان عمق وجودشان درد می کشد در پایان از تلاش های خستگی ناپذیر شما تشکر می گردد واقعا از محل زیان پاداش گرفتن نوبره (4206876) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۳:۲۸:۵۹
کشور به مختار زمان نیاز دارد (4206881) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۹:۲۸:۰۸
چون منافه اقلیت حاکم اجازه نمیده (4207215) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۳:۳۰:۱۰
احسنت...راه اندازی صرافی ها، مدیریت صندوق فرهنگیان و مدیر عاملی بانک ها، ورود روغن پالم و پرتغال مصری و.... (4207449) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۲:۴۱:۲۶
اعلام خبر تشکیل ستاد تبلیغاتی آقای روحانی برای انتخابات سال 96 درحالی است که وزیر کشور در مصاحبه اخیر خود گفته تبلیغات زودهنگام انتخابات ریاست‌جمهوری ممنوع است. گویا هر کس کار خودش را می‌کند. (4206816) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۴:۴۵:۲۶
تشکیل ستاد یا اعلام کاندیداتوری آیا به معنی تبلیغ زودهنگامه؟ (4206984) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۳:۲۹:۱۳
نه فقط سفرهای احمدی نژاد تبلیغ زود هنگام بود (4207448) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۲:۴۴:۱۸
کشور برای پیشرفت به مدیران دلسوز یعنی پرکار و کم‌هزینه نیاز دارد با مدیران کم‌کار و پرهزینه به جایی نخواهیم رسید. (4206818) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۱:۵۷:۵۹
درآمد مدیران در مقایسه با هزینه هایی که به خاطر اشتباهاتشون به هدر میدن یا سودی که با مدیریت خوبشون میتونن برای کشور بوجود بیارن، تقریبا هیچه! (4207350) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۲:۴۴:۳۷
در حالی که به روزهای پایانی عمر دولت یازدهم نزدیک می‌شویم انگار آقایان تازه بیدار شده‌اند و یاد سفرهای استانی و شهرستانی افتاده‌اند و هر هفته برای سرکشی به استانها می‌روند. وقتی به این تحرکات دقت می‌شود بوی انتخابات از آن به مشام می‌رسد والا چرا چند ماه قبل و در حوادث ریزگردها و سیل‌ها از چنین سفرها خبری نبود؟! (4206820) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۲:۴۴:۵۹
با توجه به عملکرد ناصواب دولت یازدهم در مذاکرات هسته‌ای، اشرافی‌گری، رکود، تورم، گرانی، بیکاری، ....و... جای هیچ شک و شبهه‌ای باقی نمی‌ماند که ملت باید فکری اساسی برای حل ریشه‌ای این معضلات با گزینشی جهادی، در ابتدای سال آینده حماسه‌ای دیگر خلق کنند. (4206821) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۲:۴۵:۲۱
با اینکه فرصت زیادی به زمان تبلیغات انتخاباتی مانده است ولی شاهدیم که رئیس‌جمهور هر روز از تریبون‌های رسمی کشور به ایراد سخنرانی تبلیغاتی می‌پردازد و کسی نیز مانع او نمی‌شود. از شورای محترم نگهبان و هیئت‌های نظارتی درخواست می‌شود به این مسئله توجه نمایند. (4206822) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۰۸:۲۵:۴۳
تمام کسانی که اعلام کاندیداتوری کرده اند همینطورند و در جاهای مختلف مشغول سخنرانی هستند این مسئله تبلیغات زودهنگام است ولی رئیس جمهور به علت داشتن مسئولیت اجرایی طبیعی است که در جاهایی مختلف و به مناسبت های مختلف سخنرانی کند. نمی شود که چند ماه مانده به انتخابات برای اینکه شائبه تبلیغات زود هنگام پیش نیاید دست از کار کشیده و هیچ مصاحبه سخنرانی و ...... نداشته باشد. این موضوع را هر عقل سلیمی می فهمه ... (4207588) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۲:۵۹:۴۳
مردم با رای های کیلویی ، خانم ۳۰ ساله را به مجلس می فرستند و امثال توکلی بیرون می مانند. بعد همین مردم گلایه می کنند که چرا فساد زیاد است و مسوولان به فکر نیستند و ان را به انقلاب ربط می دهند و... ، خب ! چون خود شما مردم ، فرد انقلابی و ضد فساد را کنار زدی و خانم ۳۰ ساله به مجلس فرستادی ، تبعاتش را هم باید بپذیری ! (4206838) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۲:۰۵:۵۸
این تحلیلت خیلی ساده انگارانه بود ببخشد (4207369) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۱۲:۰۴:۰۰
حرف حساب می زند، مردم را با شعار تدبیر و امید ،بازی دادند شعار دادند اینها تند رو و افراطی هستند، مشکلات اقتصادی مردم را با اعتدالی های لیست امید می شود حل کرد، مردم باورشون شد اینها راست میگن، مردم به امثال ... دختر ص... رای دادند، حالا فهمیدن چه کلاهی سرشان رفته،
حالا فهمیدند که راه را برای نجومی ها، سرمایه دارها و اشراف قارونی ثروت، باز کرده اند (4207724) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۳:۰۸:۴۰
شما حق نداری به رای مردم اهانت کنی تو که هستی فکر کردی مثلا خودت عقل کلی ؟! (4207432) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۱۲:۰۸:۲۴
رای، رای نکنید، ما به لیست امید رای ندادیم که برای کارگر حقوق ۸۰۰ تومانی تصویب کنند و برای مدیران حقوق ۲۴ میلیونی. ما رایمون را از اینها پس میگیریم، بفرمایید مشکلی داره؟؟؟!!!!! (4207726) (alef-11)
 
یکی از مردم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۱۲:۳۰:۵۱
نه این اقا خود را عقل کل می پندارد که خطاب به مردم اهانت میکند که اشتباه کردید و به فلانی ها رای دادید
و خود را از همه مردم عاقلتر میپندارد
معمولا ریشه نظراتی مثل شما معلوم است از کجاست
خدای نکرده خودخواهی و خود عقل کل پنداری!!! علیرغم کمبود مطالعه!!! (4207744) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۳:۲۶:۱۷
جناب دکتر توکلی عزیز
شما تا آنجا که خبردارم از همان اول جوانی در مسیولیت بوده اید وخیلی خوب از همه چیز خبردارید خود شما هم میدانید که رستم دستان هم زورش به این سیستم اقتصادی به قول خودتان فاسد نمی رسد تا چه رسد به روحانی وامثالهم چون مشکل فقط توانایی یانا توانی یک شخص به عنوان رییس جمهور نیست ، آقای متخصص مهندسی پزشکی وغیره از استان محروم (بهترین جای خدمت کردن)دار وندارش را خرج تبلیغات می کند که بیاید مجلس به قول خودش خدمت کند باورکردنی است ؟ همه به خاطر قدرت وثروت همدیگر را تخریب می کنند میشود از این رفتارها بوی خدمت استشمام کرد ؟ درد این است درد رشد نفاق وتملق ودنیا پرستی است .بهترین قانون اساسی را نوشته ایم کافیست اجرا شود مگر باز هم خدا کمک کند و الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیر ما به انفسهم
انشا الله (4206877) (alef-11)
 
سلیمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۳:۳۱:۲۵
باید فکری اساسی برای فساد کرد. ببینید چرا در کشورهای غربی فساد کم است. دلیل اصلی نظارت رسانه های مستقل بر سیاستمداران است چیزی که ما از آن کمتر بهره مند هستیم. (4206886) (alef-11)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۰۰:۰۶:۱۲
دلیلش فقط داشتن قانون شایسته سالاری است همین و بس (4207486) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۳:۴۰:۰۴
من به کسی رای می دهم که :
1- روابط را با تمام دنیا خوب کند و امکان جذب سرمایه خارجی را فراهم کند
2- با دریافت تکنولوژی روز از کشورهای پیشرفته کارخانه های جدید راه اندازی و بیکاری را از بین ببرد
3- جلوی افزایش نرخ تورم را بگیرد
4- به خواست و نظر مردم احترام بگذارد (4206900) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۳:۵۲:۰۷
من يك جمله به موارد بالا اضافه ميكنم و ان اين است كه شعارهاي انقلابي الكي ندهد و مرگ بر اين و مرگ بر ان را متوقف كند تا هزينه بيجا براي كشور ايجاد نشود (4206915) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۸:۳۰:۲۶
نه با لبخند خیری به مملکت می رسد نه با مرگ گفتن شری، این حرف ها آدرس غلط دادن است. فقط با کار و مقاومت نتیجه به دست می آید (4207166) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۹:۳۱:۱۹
اب راکد میگندد تا زمانیکه نود درصد قدرت حاکمیت در دست اقلیتی است که تحت هیچ شرایطی عوض نمیشوند وپاسخکو نیستند وبر طبق منافع باندی خود عمل میکنند هیچ چیز درست نخواهد شد (4207218) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۱:۵۶:۲۶
عملکرد بد و بدون عقلانیت مدیران هزینه زاست نه شعار دادن!!!
خودت داری میگی شعار!!!
طرف مقابل هم وقتی نارضایتی مردم و بی لیاقتی مسئولین رو می بینه، جرات هزینه زایی برای ما رو پیدا میکنه!!! (4207346) (alef-11)
 
M
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۳:۵۸:۰۶
باش تا همچین کسی بیاد و توام بهش رای بدی :/ (4206923) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۴:۴۲:۳۱
شما هم چقدر عشق روابط خوب با همه دنیا هستید..کشوری با آرزوها وشرایط جغرافیایی و مذهبی ایران همیشه دشمن داره و خواهد داشت واگر هم ما بخواهیم با همه کشورها روابطمون رو خوب کنیم اونا نمیخوان مگر اینکه دست از آرزوها ومنافع ملی مون بکشیم. (4206980) (alef-11)
 
France
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۶:۱۳:۱۲
کدام منافع ملی ؟ بیکاری ؟ اعتیاد؟ فحشا ؟اختلاس ؟کدام یکی؟ (4207049) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۸:۳۴:۵۱
آرزوها و شرایط جغرافیایی دشمنی ایجاد نمی کنه تضاد منافع ایجاد می کنه که میشه اون رو با ایجاد منافع مشترک به دوستی و رقابت تبدیل کرد ولی آنچه دشمنی ایجاد کرده نه مذهب بلکه برداشت غلط از مذهب و ترویج آن است. (4207172) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۹:۰۶:۰۸
چینی ها هم اگر مثل شما فکر می کردند الان به هیچ جا نرسیده بودند ! مگر چین کم دشمن داره ؟ الان چین ابر قدرت آسیاست چون اقتصادی نیرومند داره و ارتش سوم دنیا بخاطر بودجه نظامی بالا ! (4207197) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۳:۱۵:۳۹
در حال حاضر چین بزرگترین دشمن آمریکاست و جالب این که با رئیس جمهور آمریکا دست میده لبخند میزنه سر یک میز شام میخوره اما با سیاست وقدرت اقتصادی بدون شعار وفریاد مرگ کمر آمریکا رو به خاک می رسونه ! (4207437) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۰:۵۹:۱۰
چقدر شما ساده ای! منظور از دنیا آمریکا و سه کشور اروپای غربی و منظور از رابطه خوب هم غلام حلقه به گوش بودن برای اونهاست. (4207287) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۷:۴۵:۵۶
بنظرت این دولت یازدهم به این موارد عمل کرد چون این ها شعار های همین دولت بود حالا بقیه اشعار نظیر بیکاری و جرخیدن چرخ اشتغال و تولید به کنار.... (4207120) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۸:۲۷:۳۹
کسی که در ویلای ۵۰ میلیاردی زندگی می کند به اندازه یک جو برای مردم کار نمی کند، به هرکس میخای رای بدهی اول ببین کجا زندکی می کند (4207163) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۲:۴۰:۳۹
مرحوم مصدق هم به پول امروز تریلیاردر بود، ولی خدمات شگرفی را در حق ایران عزیز انجام داد. ایشان با سرمایه ی شخصی خود به دادگاه لاهه رفت و از حقوق ملت مستضعف ایران دفاع نمود، خدمت به مستضعفان فقط پوشیدن کاپشن مستضعفی و گرفتن عکس سلفی توسط مدیران ارشد با مستضعفین نیست. در اینجا به مناسبت 29 اسفند، یادش را گرامی می داریم، بعد از صلوات فاتحه ای را برای شادی روح این قهرمان ملی قرائت می نماییم. (4207398) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۳۰ ۱۰:۰۳:۰۶
از مصدق بیخودی اسطوره نساز . یک شاهزاده قجری از توع آغا زاده های امروزی (4211301) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۱:۵۸:۴۸
من تا حدی با حرفهاتون موافقم ولی رییس جمهور باید به فکر امنیت کشور هم باشد! (4207354) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۰۱:۰۳:۲۹
سلام پس مجبوری رای ندی چون پیدا نمیشه (4207509) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۱۲:۳۰:۲۴
آیا چنین فردی از فیلتر شورای نگهبان رد میشه؟! (4207742) (alef-11)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۴:۲۹:۲۵
سلام احسنت به جناب توکلی عزیز من یادم هست که در یکی از دوره ها ی انتخابات ریاست جمهوری به ایشان رای دادم شخص منصفی هستند

ولی یک نکته را خدمت ایشان عرض کنم که همه می دانیم اگر سرطان را زود شناسایی کنیم قابل پیشگیری است و گر نه کشنده
حقیقتش این هست که فساد و تبعیض و دورویی و تظاهر به دین داری د ر کشور ما بویژه در مدیران و بسیاری از و..... موج میزند و انچه انسان را نا امید میکند تظاهر به نبودن این فساد از طرف مسئولین رده بالاست و این همان سرطان کشند ه ای است که در راه است
چقدر رهبر مظلوم ما فریادبزند ولی کو گوش شنوا
همش حرف و حدیث و مصاحبه
حقیقتش من نا امید شده ام چرا که ... (4206965) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۲:۰۴:۲۲
آقاي روحاني ، تكليف پولهاي مردم توي موسسه كاسپين رو مشخص كن قبل از انتخابات، نزار آه أين مردم پشت سرت باشه، أين أفراد انگيزه اي به رأي دادن ندارندتعدادشون كم نيست ، ٢ ميليون نَفَر با خانواده شان ٧-٨ ميليون ميشن،خيلي هاشون ٤ سال پيش به تو رأي دادن ، حالا تمام داراييشون به باد رفته، بعيد ميدونم امسال ديگه بهت رأي بدن (4207366) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۲:۴۳:۳۱
من هم از متضررین موسسه کاسپین هستم، ولی به شما رای می دهم. من ضرر کردیم دلیلی ندارد 80 میلیون ایرانی دیگر به پای من بسوزند وضرر کنند. (4207403) (alef-11)
 
حیدرعلی
Denmark
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۴:۴۹:۲۵
دلیل اصلی مشکلات جامعه،پارتی بازی استخدام اطرافیان صاحبان قدرت و پول و رابطه است.تااین معضل حل نشود چیزی حل نمی شود.باپارتی بازی قراردادی می گیرن و همنهابعد از مدتی با امتیاز قراردادی بودن تبدیل وضعیت شده و استخدام میشن.به همین راحتی.نون حرام و ...نتیجه پارتی بازیه.مراجع و علما چرا این مورد را مثل رباخواری بیان نمی کنند؟ (4206987) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۶:۴۵:۳۴
آقای توکلی، یکی از راهکارهای مهم مبارزه با فساد قانونی و سیستماتیک ، برسر کار آمدن یک دولت پاک است . لذا بی تفاوتی در انتخابات ریاست جمهوری سزاوار نیست . (4207074) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۷:۲۴:۲۰
در تبلیغات بانک ها میگیوند بیایید پول به حساب قرض الحسنه بگذارید تا مثلافلان زوج به هم برسند وفلان خانه نیازمند بازسازی شود.. بعد خبر می رسه بیشتر وام های قرض الحسنه به کارمندان و مدیران بانک ها تعلق میگرد!
عجب روزگار ناجنومدری زنده مانی میکنیم! (4207101) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۷:۳۰:۳۲
درود براقا ی توکلی که مهمترین درد جامعه را که تبعیض پارتی بازی قانونی وغیر قانونی است که اساس ناراحتی مردم است بیان اعلام کردند (4207107) (alef-11)
 
سیفیاری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۷:۳۰:۳۹
از آقای توکلی عزیز و منصف می خواهیم که در انتخابات کاندید شود. نیاز مبرم کشور به حضور چنین افرادی می باشد(یک معلم رنج دیده از تبعیض شدید) (4207108) (alef-11)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۸:۳۳:۳۹
این دفعه در دای دادن باید جور دیگر دید (4207170) (alef-11)
 
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۸:۵۸:۵۱
جناب توکلی شما میگین کاهش اختلاف بین تودها بیاین. همین تفاوت حقوق دریافتی بین انواع قراردادها در دستگاه های اجرایی رو بررسی کنیم
وقتی هر طرحی که تو مجلس مصوب میشه که باعث کاهش اختلاف مزد دریافتی نیروهای رسمی و کارگری با یه شغل ثابت میشه مثلا یکسان سازی دریافتی
چرا توسط شورای نگهبان و یا جدیدا مجمع تشخیص رد میشه با استدلال مغایرت با سیاستهای کلی نظام و داشتن بار مالی واسه دولت. شما شورای نگهبان و مجمع تشخیص و چه میکنین که بخواین اختلاف و بین توده ها کم کنین بخدا میدونم والله. من که فهمیدم رای دادنم هیچ تاثیری در بهبود. معیشت زندگیم نداره الف جان میدونم که این نظر و نخواهید گذاشت ولی .... (4207190) (alef-11)
 
عماد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۱:۳۹:۲۶
چقدر باید زجر بکشیم تا قبول کنیم فساد و تبعیض نتیجه غیر قابل اجتناب اقتصاد دولتی است؟کی قرار است ملت سرمایه های ملی را ازبروکرات های حرفه ای پس بگیرند؟
کی قرار است تنها راه کسب امتیازات اجتماعی تلاش برای برآوردن احتیاجات جامعه باشد؟
کی از این سیستم فساد پرور اقتصاد دولتی خلاص خواهیم شد؟ (4207324) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۲:۰۴:۳۴
شما فریب پروپاگاندای سرمایه را خورده ای اقا عماد با عرض معذرت
فساد از موقعی رایج شد که خصوصی بازار راه افتاد ببخشینا (4207367) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۳:۰۲:۵۱
اقای عماد اخرش متوجه نشدیم بالاخره این سرمایه ها ملی هستند یا باید یه پولدارها واگذار شوند؟! یا بعبارتی پولدارها پس بگیرند چون متعلق به ابا و اجدادشان است!!!! (4207424) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۲:۱۱:۵۵
تا قدرت غیر پاسخگو هست فساد وتبعیض ورانت هم هست (4207376) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۲:۱۳:۱۷
من ه این افراد رای نمی دهم:
1) بخاطر وعده ایی دروغ گویان عالم سایت اراک را از سیمان پر کردن
2) بخاطر اعتماد به غرب نه نه مشکل آبمان حل شد و نه مشکل بی کاری
3) به منتقدین خود صریحا القاب زشت بچسباند و تحمل انتقاد نداشته باشد.
4) نزدیکانش معلوم نباشد چطوری دکتری می گیرند و برند دکتری را بی ارزش نمده اند. (4207377) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۰۱ ۱۳:۵۱:۴۲
من رای می دهم چون با کاهش نرخ رشد تورم از ضعیف تر شدن بیش از حد حقوق بگیران جلوگیری کرد البته خب من مثل شما ویژه خوار نیستم که تورم برام نعمت باشه و باید نظرم با شما متفاوت باشه (4212529) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۳:۰۰:۱۴
من به کسی رای میدهم که با تمام کشورها رابطه و دوستی برقرار کند کینه و دشمنی را بزارد کنار از خواب که بلند میشویم دیگر با کلمه مرگ و پرچم اتیش زدن کنار برویم کشور ها را دوست بداریم و به انها احترام بزاریم تا انها هم اینطور باشند به امید خدا (4207418) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۳:۰۱:۱۴
هیچ کس رقیب روحانی نیست (4207420) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۳:۱۳:۰۲
برای رهایی از بار مشکلاتی که کمر ملت را خم کرده است فقط و فقط ,, در هر انتخاباتی که شرکت می کنیم تنها بر اساس عقل و تجربه رای بدهیم و به احساس مان هیچ توجه ای نکنیم که ریشه همه مشکلات در ان است ,, (4207435) (alef-11)
 
حسین
United States
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۳:۳۳:۳۱
از اقای دکتر توکلی تقاضا می کنیم که دیده بان دفاع از حقوق شهروندی را تشگیل دهد. (4207455) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۳:۵۴:۲۹
اقای توکلی مردم گوششان از این حرفها پر شده بی عدالتی با شعار قابل حل نیست فیش حقوقی هم شده یه پوتک دست عده ای که بزنند تو سر رقیب بنده معلم هستم با بیست و پنج سال سابقه و مدرک فوق لیسانس ماهانه دو میلیون حقوق میگیرم نه اضافه کاری دارم نه پاداشی نه وام مسکنی و نه هیج چیز دیگر اما کارمندان بانک دارن از هر مزایایی بهره میبرند حتی پول اجیل شب عید رو میگیرند وام مسکن به هر دو زوج بانکی داده میشود به هر بهانه ای بهشون پرداخت میکنند بخدا دلمان پر از خون شد چرا اینها رو نمیگویید که .... (4207474) (alef-11)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۰۷:۴۷:۲۰
من هنوز نا امید به رای دادن هستم بخصوص با این گزینه های تکراری و با این سایست های تکراری و ناپسند و نادرست . (4207573) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۰۸:۵۰:۴۵
تبعیض بین کارگر و مدیر ، پزشک و پرستار، شهر و روستا
عدالت کجایی (4207603) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۰۹:۲۸:۳۳
آقای دکتر توکلی؛
لطفآ درباره سازمان مردم‌نهاد ديد‌بان شفافيت و عدالت اطلاعات بیشتری بدهید.
برای نمونه چگونه میتوان با این سازمان همکاری کرد؟ (4207623) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۱۰:۳۶:۱۶
دولت آینده دولت کار با شعار /کار و تلاش انقلابی غلبه بر مشکلات/ (4207666) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۱۲:۳۵:۳۸
باید فاسدین به مردم معرفی و مجازات شوند باید مدیران ارشد زیر ذره بین رسانه ها باشند و رسانه ها باید کاملا آزاد و بدون ترس به دنبال انتشار اخبار و عملکرد صاحبان قدرت باشند. این تنها راه از بین رفتن فساد در مملکت است (4207749) (alef-11)
 
محبوب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۲۳:۳۸:۳۷
اقای توکلی شما که می گویید فساد سیستماتیک شده است و افرادی در دستگاهها نفوذ کرده اند بنابر این مبارزه با انها دشوار است و اما اشاره نفرموده اید که افراد نفوذی چه کسانی هستند متاسفانه ایجاد کنند گان فساد که افراد معمولی نیستند افرادی هستند که قدرت فوق العاده دارند که قوه قضاییه و اطلاعات هم زورش نمی رسد وقتی در جامعه با افشا کننده فساد برخورد شود فساد کنندگان تشویق شما چه انتظاری دارید که جامعه اصلاح شود راه مبارزه با فساد در این است که مسولان کشور در برابر قانون پاسخگو باشند و در قبال عملکردشان باز خواست شوند نه اینکه به خودشان نمره قبولی دهند رکن اساسی مبارزه با فساد ازادی بیان و قلم است البته مستقل باشند نه اینکه به جریان خاصی مربوط شوند ننمونه بارزش تحقیق و تفحص از شهرداری بود که خودتان ماجرا را بهتر از همه می دانید اگرشهردار تهران تخلف نداشت چرا از نمایندگان به خاطر رای ندادن به تحقیق تشکر کرد این خودش جای سوال است . ایا نمایندگان اگر نماینده مردم هستند چرا از حقوق مردم دفاع نمی کنند به جای دفاع از حق مردم برای خودشان حقوق نجومی تععین می کنند سایت محترم الف در این مورد بنده سه تا نظر داده ام متاسفانه منتشر نکردید . (4208535) (alef-13)
 
شهروند
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۱۰:۱۴:۴۲
چرا به ریشه و علت ابتلا فساد نمی پردازید؟چرا فقط توصیف می کنیم...همه داند که در کشور تبعیض و شکاف و فساد وجود دارد...اما کسی به علت آن نمی پردازد پیشنهاد می کنم میزگردی با حضور سقفهای گوناگون سیاسی از چپ تا لیبرال و میانه ..گذاشته شود و سایت الف هم میزبان باشد و انعکاس خبری دهیذ (4208924) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.