نظر منتشر شده
۸۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 158578
گفتگو با دکتر مرتضی فرهادی، مردم شناس؛
چرا ما تنبل شده ایم؟(قسمت اول)
بخش اجتماعی الف، 16 خرداد 91
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۴۶
اگر کاربران الف به یاد داشته باشند مدتی پیش یکی از اساتید جامعه شناسی در گفتگو با الف مطرح کرد که متاسفانه پژوهش های ما در مورد اوقات فراغت دهها برابر پژوهش در مورد فرهنگ کار بوده است. دکتر مرتضی فرهادی یکی از معدود جامعه شناسان و مردم شناسان ماست که حدود 50 سال در زمینه فرهنگ کار و ریشه های تاریخی آن در سنت و فرهنگ و تمدن ما به تحقیق و پژوهش مشغول بوده است. برای ریشه یابی تنبلی فردی و اجتماعی امروزی انسان ایرانی به سراغ این استاد تمام دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی رفته ایم.

-    آقای دکتر!آیا اصلا شما قبول دارید که ما ایرانی ها تنبل هستیم؟
ببینید سوال را به این شکل قبول ندارم. باید بپرسید آیا قبول دارید ما تنبل شده ایم؟یعنی در اینکه ما تنبل هستیم  شکی نیست.اما مهمتراین است که بفهمیم چرا ما تنبل شده ایم؟ به نظر من دو پاسخ به این پرسش تا کنون داده شده است.تعداد زیادی صفت تنبلی را به تاسی از نظریات شرق شناسان و نیز نظریه مدرنیزاسیون جزو ذاتیات ایرانیان و اصالتا انسان شرقی می دانند و البته دلایل جغرافیایی و نژادی و تاریخی هم برای آن ذکر می کنند. از نظر این گروه، انسان شرقی ذاتا تنبل، تک رو، دروغگو،خشونت طلب و... است.اما وقتی این ادعاها را به محک تاریخ می سپاریم می بینیم که نه تنها اینگونه نبوده بلکه  طرح و پذیرش چنین ادعاهایی زمینه ساز ورود استعمار به کشور ما بوده است چون از این نظر ایرانی نمی توانسته است که حتی به تمشیت امور معیشت روزمره خود بپردازد چه برسد به اینکه بتواند برای سرنوشت ملی خود تصمیم بگیرد و اقدام کند.

اما یک نظر دیگر وجود دارد که مدعی است اتفاقا با بررسی های تاریخی مشخص می شود که کار و تلاش از صفات تحسین شده فرهنگ ایرانی ما تا همین سده های پیش بوده است و تمام پژوهش های مردم شناسانه بنده در 50 سال گذشته این نظر را تایید می کند. اما از یک زمان به بعد کم کم دچار« بیماری تنبلی» شدیم. جالب این است که اتفاقا کار یک امر مذموم و دست دوم در تفکر غربی در طول تاریخ بوده است ولی از یک دوران به بعد این تفکر اصلاح می شود.

-    حالا چه فرقی می کند ذاتا تنبل باشیم یا اخیرا تنبل شده باشیم؟ بالاخره ما فعلا تنبل هستیم!
برای یک مردم شناس که به دنبال آسیب شناسی اجتماعی است و می خواهد نسخه بپیچد این فوق العاده مهم است؛ مثل پزشکی که دانستن تاریخ بیماری مریض برای او اهمیت دارد. و این یک سوال اساسی است که چرا با وجود نگاه ویژه به کار در فرهنگ تمدن و اندیشه های فلسفی شرقی، ما مسلمانان و بویژه ما ایرانیان امروز از کار و کوشش بازمانده ایم و کشورهای غربی با وجود نفرت ها و دیدگاهها  تاریخی خوار کننده کار و نظام برده داری- استعماری شان، امروز نسبت به ما، چنین اهل کار و کوشش شده اند؟

-    یعنی شما اعتقاد دارید نسبت به «کار» یه جابه جایی فرهنگی در فرهنگ غربی و فرهنگ ایرانی صورت گرفته است؟! می شود این را قدری بیشتر توضیح دهید؟
ببینید ارسطو معلم اول تمدن جدید غرب است.یعنی به طور عمده نگاه ارسطویی به عالم باعث ایجاد تمدن جدید شده است. ارسطو کار و حرکت را در جوهره اشیاء نمی بیند. از نظر او کار و حرکت ازعَرَضیات مواد است و نه در جوهر مواد.اما در فرهنگ ایرانی و اسلامی کار و حرکت را امری جوهری می دانسته اند. مثل ملاصدرا که به حرکت جوهری اعتقاد داشته است.یا مثلا زرتشت کشاکش در طبیعت را قانون طبیعت می دانشته است.اصلا در تفکر ادیان ایرانی چه در پیش از اسلام و چه در آیین مقدس اسلامی همه هستی در کارند.

-     عَرَضی دانستن کار یا جوهری دانستن آن چه تفاوتی دارد؟
در دایره المعارف آمریکانا «کار ، فعالیت بدنی یا فکری انسانی در جهت رسیدن به هدفی غیر از لذت بردن از نفس کار » تعریف شده است.در این صورت کارتنها یک فعالیت فیزیکی و  فیزیولوژیک است و تنها در صورتی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است که 1- مولد باشد،2-فایده بخش باشد،3-جهت دار باشد،4- الزامی باشد 5- دربرابر مزد یا پاداش باشد و6- هدفی به جز لذت نفس داشته باشد. بدین ترتیب از نظر بسیاری از اقتصاددانان، بسیاری از کارها حتی کارهای فایده بخشی که مستقیم یا غیر مستقیم در تولید ثروت نقشی نداشته باشد کار به شمار نمی آید.فعالیت های خانوادگی ، اجتماعی و مذهبی و ... کار به حساب نمی آیند. اگر کننده کار از آن لذت ببرد کار محسوب نمی شود. به عبارت دیگر تمدن غربی انگار ، کار بدون زجر، خلاقانه و دل انگیز را کار به شمار نمی آورد. البته این هم به نظام برده داری کهن و دوران استعماری و هم  کار در جامعه صنعتی سوداگری بر میگردد و هم به آیین ها و فلسفه غربی.

-    اگر من درست متوجه شده باشم شما می خواهید بگویید که در ذات تاریخ و تمدن و فلسفه غربی کار امری مذموم و تلخ و ... اینها بوده است؟
بله

-    من متوجه نمی شوم که این چه ارتباطی با نظام برده داری وکار در جامعه صنعتی و ... دارد؟
برای روشن شدم بحث ما ابتدا باید ریشه های این قضیه را برای شما بیان کنم. در ادبیات شفاهی یونانیان ما به دوره هایی بر می خوریم که به عصر طلایی معروف است که در آن غله بی مرارت شخم زدن، بدون بذر افشانی، و بی هیچ زحمتی از زمین می رویید و زندگی همه جانوران متکی به میوه ها و گیاهان بود  و مردان و زنان نیز جز خوردن و آشامیدن و پرسه زدن در باغهای زیبای جهان کاری نداشتند ولی بعدا به عصر سیمین رسید که فساد و تباهی و... همه جا را فرا گرفت.

همچنین یونانی ها تصور می کردند که خدایان بر فراز کوه المپ زندگی ای شبیه اشراف بر روی زمین دارند.خدایان همیشه لباسهای فاخری بر تن داشتند که مدام در حال عیش و نوش هستند. به قول ویل دورانت هیچ قومی خود را چنین شبیه و نزدیک به آدمیان تصور نکرده است.این هماهنگی شدید بین خدایان و فرزندان خود شیفته آنان یعنی یونانیان باستان شرایط را برای اشرافی گری،برده داری، نفرت و گریز از هر گونه کار مولد و یدی هموار می کرد.خدایان یونانی انتخاب فرهنگ و زندگی اجتماعی آنان بود و یمی توانست نظام سیاسی-اقتصادی آنان را  هم حمایت و پشتیبانی کند.

این ادبیات بعدا در فلسفه و فیزیک ارسطویی نمود یافت که اشاره کردیم از نظر او کار و حرکت امری عَرَضی است و نه ذاتی. از نظر ارسطو شهر بر سایر جوامع، یونانیان بر سایر مردمان جهان(بربرها)! مقام شهریار و سیاستمداران بر سایران، فرمان دهندگان بر فرمانبران،برده داران بر بندگان،مردان بر زنان،مالکیت خصوصی بر مالکیت عمومی،حکومت پادشاهی بر دموکراسی و کار فکری بر کار بدنی و نابرابری بر برابری رجحان دارد.

از همین جا بحث برده داری و استثمار توجیه می شود.چون از نظر ارسطو یک عده باید فرمان ده باشند و یک عده نیز برای فرمان بردن و کار آفریده شده اند.پس کار برای انسانهای پست و درجه دوم است. انسان یونانی باید بتواند این پَست ها را به خدمت خود در آورد. از طرف دیگر غیر یونانیان "بَربَر" بوده اند،یعنی کسانی که اصالتا باید مزدور یونانیان باشند.
می دانیم که در رنسانس یکی از کارها بازگشت به فلسفه سیاسی و فیزیکی ارسطو بود. یعنی همین نگاه عرضی و دست دوم به کار است که زمینه ساز استعمار اروپایی و غارت در قسمتهای دیگر جهان می شود.

-    دیدگاهها نسبت به کار در فرهنگ باستان ایرانی چگونه بوده است؟
در منابع زرتشتی نه تنها کار مولد انسانها شدید ستوده می شد حتی حیواناتی مثل گاو کار، سگ گله نیز مورد ستایش و حمایت قرار می گرفته اند. در تاریخ اساطیری ایران شاهان بزرگ مثل کیومرث و جمشید و منوچهر و... ، آغاز گر و مخترع و مشوق پیشه ها و کارهای تولیدی بوده اند. مثلا در این اسطوره ها گفته شده که "منوچهر اولین کسی بود که دهقانی را پدید آورد و بر هر دهی دهگانی گماشت" و پس از اسلام نیز همچنان که خواهیم دید جای آنها را پیامبران و اولیاءالله و پیران پیشکسوت گرفته اند که نشان دهنده منزلت و قداست کار در فرهنگ ایرانی است.

یا مثلا بلعمی در تاریخ خود گفته  که :" نخستین کس که تخته ببرید و از درختان در کرد خانه ها را، هوشنگ بود و کان های زر وسیم و مس و آهن بیرون آورد". یا جمشید که "جمعی ساختن تیر و کمان را از اختراعات او برشمرده اند"
می بینید فرق است بین فرهنگی که که کار یدی را تحقیر می کند و فرهنگی که کارهای بزرگ رابه پادشاهان اساطیری خود و یا به پیامبران بزرگ خود نسبت می دهد.در ضمن این پادشاهان غالبا پادشاهان ستوده نخستین منابع دینی ایرانیان نیز بوده اند. در متون زرتشتی کوشندگی و کردارهایی که آبادانی زمین را به همراه داشته اند ستوده شده اند و آبادگران زمین مثل رمه داران، کشاورزان،پیشه وران ستایش شده اند. همینطور در «مهریشت» یکی از پاداشها به کسانی که به مهر دروغ نگویند فرزند کوشا است.

در عهدین خدای یهودی و مسیحی بعد از شش روز آفرینش زمین و آسمان دست از کار می کشد و استراحت می کند اما خدای قرآن نه تنها دست از کار نمی کشد بلکه (کل یوم هو فی اشان) همیشه در حال کار و خلق مداوم است.

ادامه دارد...
 
ابراهیم قنبری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۳:۵۸:۵۳
به نام خدا
به كارگيري واژه و يا صفت تنبلي براي يك ملت با تاريخي چند هزار ساله كمي بي سليقگي است ( با عرض پوزش از نويسنده محترم ).
ملتي كه كاريزها و قنات چند صد كيلومتري را براي انتقال آب حفر كرده اند شايسته چنين صفاتي نيستند .
اطراف ما پر است از پدران و مادراني كه سالهاست از سر صبح تا پاسي از شب براي رفاه كه چه عرض كنم جهت بقاي خانواده خود مشغول جان كندن هستند .
با كمي تاخير روز پدر را به همه آنان تبريك ميگويم و ايضا مادراني كه هم مادر هستند و هم پدر. (818113) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۱:۳۷:۴۶
به نام خدا
بحث با فرض تنبلی ایرانی ها شروع شده. ولی با چه معیاری تنبلی ایرانی ها را سنجیدید به قول معروف مترش کردید این آمارها از کجا می آیند و اگر گفته می شود کارمندان ایرانی در روز اینقدر دقیقه کار می کنند آمار از کجا آمده؟ این اتهام تنبلی ایرانی ها را پی بگیریم به دو نقطه می رسیم یکی به غربزده هایی که می خواهند ملتی را تحقیر کنند دوم به فرصت طلبانی که کم کاری و رانت خواری خود را می خواهند به گردن ملتی بیاندازند. دانشجو و فارغ التحصیل اماده اراییه خدمات به صنعت است به دلیل پورسانتی که دست اندکاران می گیرند و فعالیت این متخصص باعث قطع آن می شو او را پس می زنند. کارگر به دلیل مشکلات عدیده تولید بیکار میشود بیکاریش را به حساب تنبلی می گذارند مدیر تمام خاندان و دوستان را در پست های حلق الساعه بکار می گیرد که هیچکدام از این شغل هانیازی به وجودشان نیست و شاغلین در آن پست ها کاری انجام نمی دهند مثل انواع معاونین، بازرسان، معاون معاونین و... و از این دسته مثالها بسیار است که در نهاییت این رانت خواری ها به حساب ملت گذاشته می شود. این ملت غیور و رشید و تلاشگر را با پیروی کور کورانه از مغرضین متهم نکنید و عاقلانه ببینیم از این سخنان چه کسانی سود می برند. در پایان به این آقای دکتر می گویم گاهی به ضرب المثلها توجه فرمایند آنجا که می گویند:کافر همه را به کیش خود پندارد (819015) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۰۰:۴۱:۲۶
موافقم بیشتر آمارهایی که در مورد کم کاری می دهند مندرآوردی است واصلا معیار ریاضی ندارد (819314) (moderator21)
 
مجید 1
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۸ ۱۰:۵۴:۰۴
دوست عزیز مطلب را اینقدر سطحی ننگرید فرموده اید فرصت طلبان و رانت خواران و... این افراد چرا بر جامعه حاکم شده اند آیا دلیلش این نیست که حال ایستادگی و برخورد با آنان را ندایم و تنیلی میکنیم ؟برای گماردن مسئولین مورد نظر خود و برخورد با متخلفین چه زحمتی به خود میدهیم؟ آیا افرادی را که به اجبار بر سر کارند تا معاش خود را تأمین کنند فعال مینامید؟ که در این صورت بردگان از همه پُرکارترند. (821517) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۲:۱۰:۱۸
خداییش این بنده خدا باید یه سری به روستاهایِ اصفهان و یزد بزنه ببینه مردم با چه مرارتی از کمترین میزان بارندگی با تلاش و کوشش بیشترین فراورده را تولید میکنند.
همین که ایشون تنبلیِ جامعه ی شهری را با جامعه ی روستایی یک کاسه کرده یکی از نقطه ضعفهای این بنده خداست!
و بدبختانه هرچه جلوتر میرویم روستاهایمان بیشتر رنگ و بویِ شهر پیدا میکنند... (819065) (moderator21)
 
دانشجوی جامعه شناسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۳:۴۱:۳۱
اتفاقا دکتر فرهادی عمر خود را در روستاهای ایران گذرانده است. تمام کتابهای ایشان در مورد بحث کار و تلاش و مشارکت و عقلانیت روستانشینان ماست. ایشان بر خلاف روشنفکران غربزده که فرهنگ مردم گذشته ایران را بدوی و عقب افتاده می دانند اعتقاد دارند که عقلانیتی تام و تمام در مردم روستاهای ما در سده های گذشته موج می خورد.کافی است کتاب "واره" و کتاب"انسانشناسی یاریگری " ایشان که پژوهش برتر هم شده است مطالعه بفرمایید تا از اشتباه درآیید.
ایشان یکی از طرفداران پرپاقرص روستا در ایران هستند. (819224) (moderator21)
 
یواشکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۳:۱۶:۰۷
خودمونیم . بهتره بجای تنبلی بگوییم خستگی . بی نشاطی و میل به درونگرایی و افسردگی (819182) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۸ ۰۱:۱۳:۳۵
دقیقاً درست است متاسفانه وقتی یک فرد به عنوان مثال با تحصیلات بالا که در جوانی از هفت خوان رستم عبور کرده بعد از ده سال سگ دو زدن! و کار سالم نمیتواند سرپناهی برای خانواده اش فراهم کند و آینده اش را تیره میبیند و میبیند افرادی با لفاظی و زد و بند و فقط با رانت و کلک و زبل بازی و پارتی بازی و پرداخت رشوه (که البته خود این کار هم استعداد خاصی میخواهد) یک شبه ره صد ساله را میروند مسلماً افسرده و تنبل میشود و از دل و دماغ میافتد و اعتماد به نفسش را از دست میدهد و همه هم به او میگویند پخمه! حالا همین فرد اگر به کشور .... برود در همان سالهای اول به موفقیتهای چشمگیری میرسد که خانواده اش به او افتخار میکنند و این را همه ما بکرات و به عینه دیده ایم این فرد همان فرد است ! پس بیاییم فرا فکنی نکنیم واقعیتها را قبول کنیم و مردم را محکوم نکنیم چون اشکال از جایی دیگر است مع الاسف بسیاری از واژه ها در ایران معنای خودش را از دست داده و عموما برعکس مفهومش بکار گرفته میشود. اگر از یک روانشناس یا جامعه شناس بخواهیم آزادانه حرف بزند واقعیات را خواهد گفت. والسلام (821145) (moderator21)
 
مجید 1
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۸ ۱۰:۵۷:۴۸
بله و اینها همه نتیجه کار بی لذت و از سر اجبار است (821528) (moderator19)
 
مجید 1
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۸ ۱۲:۱۰:۰۷
امیدوارم عرایضم بعنوان مخالفت با شرع تحریم نشود و با عقل سنجیده گردد .
اول مطلب این است که چرا یک فرد باید از جایش بلند شود و کاری انجام دهد.
به گمان من دو دلیل دارد که هردو از یک چشمه آب میخورد یک به خاطر کسب لذت، اگر زحمت غذا خوردن را بخود میدهد در وحله اول برای کسب لذت است دوم برای فرار از درد گرسنگی است که باعث لذت میشود سوم برای زنده بودن است تا از زندکی لذت ببرد چهارم برای بدست آوردن نیرو است تا بتواند به خواسته های خود برسد 2 از سر اجبار است که این اجبار یا به خودش مربوط است مثل اینکه اگر توالت نرود میترکد و اگر تأمین معاش نکند زندگی را از دست میدهد و... و یا از طرف جامعه و اعتقادات به او تحمیل میگردد، میباید برای خود شأن اجتماعی پدید آورد از فلان کس طرفداری بکند و یا نکند فلان کار را انجام دهد تا به بهشت برود و اگر فلان کار را بکند به جهنم میرود.
اگر شخصی شغلی برای خود انتخاب میکند به این دلیل است که بتواند با کسب در آمد به خواسته های خود برسد برای لذت بردن. حال اگر بداند مقدار انرژی ای که میگذارد در درآمد او تغییری نمیدهد لذت کار نکردن بیشتر میشود از لذت کار کردن، کسی از کار دزدی نمیکند که یا از خود کار لذت ببرد و یا از حاصل بیشتر آن، نمیتوان کسی را بکاری گمارد و مزدش را با اجر معنوی داد از کجا که آنشخص اجر معنوی را به اجر مادی تر جیح دهد کسی که کار میکند باید متناسب با سودی که عاید میکند مزد بگیرد تا بتواند امورات خود را انطور که میخواهد بگذراند .
خلاصه آنکه اگر کسی به اندازه عملی که انجام میدهد پاداش دریافت نکند در انجام آن کار کاهلی خواهد نمود و نصیحت کار بجائی نمیبرد و این امر را تاریخ ما اثبات نموده (821671) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۳:۳۷:۱۰
آقای قنبری عزیز
اتفاقا مصاحبه شونده از معدود اساتیدی است که تمام عمرش را بر سر این گذاشته است که اثبات کند پدران و مادران ما مردمانی پرکار، عاقل و زیرک بوده اند. حرف اصلی ایشان این است که وقتی فرهنگ سنتی و اعتقادات مذهبی ما برای کار و تلاش اینقدر اهمیت قائل بوده است چه اتفاقی افتاده است که ما الان تنبل شده ایم؟ و فرهنگ غربی که در آن کار پست شمرده می شده چه اتفاقی افتاده که پرتلاش شده اند؟ شما متن را ناقص خوانده اید و فتوا صادر کرده اید! (819212) (moderator21)
 
abbas
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۰۹:۰۳:۰۷
برای تایید حرف شما باید بگویم پسرم از من ، من از پدرم و پدرم از پدرش بطور محترمانه بگویم کم کارتر بوده و هستیم
نکته ای دیگر جامعه شهری و غیر شهری است که میزان تنبلی متفاوت است
من معتقدم جامعه ما را به سمت تنبلی می کشاند . شما نگاه کنید کارمند پس از بازنشستگی میرود راننده میشود که شغل بسیار سختی است . یا ایرانی ها که میروند خارج از کشور کار کنند به راحتی کار میکنند و اصلا تنبل نیستند.
باید قبول کنیم بعضی از سنت ها نیز در تنبلی تاثیر دارد (819576) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۸ ۰۱:۵۳:۵۹
اصلا مشکل ما تنبلی افراد نیست بلکه سرخوردگی است عدم مدیریت صحیح و رفتار غیر اسلامی مدیران است بجای آموزش به افراد به آنها طعنه میزنیم به آنها پرخاش میکنیم اعتماد به نفسش را سرکوب میکنیم و عملا او را فلج میکنیم بعد میگوییم فلانی تنبل است. از طرف دیگر با قوانین بسیار زیاد و دست و پا گیر جلوی فعالیتهای سالم را میگیریم در حالی که زرنگها براحتی قانون و ... دور میزنند. هرروز هم وضعیت بدتر از دیروز میشود. تبعیض و پارتی بازی بیداد میکند. جوان ایرانی ذاتاً تنبل نیست بلکه بستر حرکت سالم ندارد. جوانی که همواره در معرض از دست دادن کارش است میتواند بانشاط باشد؟ با مردم رو راست باشیم و از واقعیتها فرار نکنیم.
النجات فی الصدق (821176) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۴:۲۴:۲۲
تعدادی از اساتید دانشگاه و دانشجویان معتکف شدن (از روز چهارشنبه تا دیروز تعطیلات رسمی از دیروز تا 5 شنبه اعتکاف جمعه هم تعطیل است شد 12 روز پشت سر هم ایا از این مردم توقع پیشرفت داری ایا توقع داری که دانشجویان که استادشون 12 روز نیامده سر کلاس تنبل نباشند با تشکر (818189) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۲:۲۷:۱۵
اتفاقا تعطیلی دانشگاه که 90% آن به علت فرهنگ نادرست دانشجویی و بعضی وقت ها حتی سیاسی است. نشانه بی بدیل تنبلی است.


من هم دانشجو و هم استادم (یک سال دیگه دکترا می گیرم.) علت تعطیلی به ترتیب: دانشجویان تنبل و استادان بی عرضه است. اما فکر می کنم تفکر تعطیلی مانند موج میکزیکی هر سال پایین وپایین تر می ره.

وزیر اموزش و پرورش به راحتی به کوچکترین مساله مدرسه ها را تعطیل می کنه؟؟؟
متاسفانه مراسم مذهبی نیز بهانه ای مفید برای ریا و فرار از کار شده است؟؟؟؟؟/ (819097) (moderator21)
 
abbas
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۰۹:۰۹:۳۸
باور کنید زمان قدیم ما تا 28 اسفند سر کلاس حاضر بودیم و 14 فروردین نیز سر کلاس ها . جرات تخلف نداشتیم . اما الآن بعضی از معلم ها خودشان بچه ها را به غیبت تشویق میکنند.
در زمان ما مردودی( و مشروط شدن در دانشگاه) عده ای امری عادی بود اما الآن من بطور باور نکردنی میبینم هیچ مردودی سراغ ندارم . آشنایی دارم که 4 سال دبیرستان را 8 ساله گذراند . اکنون ایشان دارد در دانشگاه تند و تند واحد پاس میکند. 17 جلسه درسی در هر ترم در بعضی از دانشگاه ها شده است 10 جلسه باور کنید ما 5 جلسه هم داریم (819588) (moderator21)
 
abbas
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۰۹:۲۰:۰۰
قانون کار ما را نگاه کنید. پر است از تنبلی و تماما به نفع کارگر است . 6 ماه مرخصی شیردهی و دو سال روزی دو ساعت مرخصی حق شیر که میشود معادل 6 ماه (در آسیا اول هستیم) . بازنشستگی زنان 25 سال و بازنشستگی کار سخت و زیان آور 20 سال که خیلی از کارخانه ها با استفاده از این قانون کارکنان خود را بازنشسته میکنند در حالیکه در سیستم اداری کار میکنند و یا اینکه اصلا کار درست است که سنگین است اما سخت نیست و توسط ماشین انجام میشود. آیا اروپا این قوانیین را دارد؟ من برگزاری تخلف ادرای و اخراج جز دزدی ندیده ام یعنی هیچ کارمند و کارگری تخلف نمی کند؟آیا این سبب افزایش توقع کارکنان و درنهایت تنبلی نمی شود؟ (819603) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۸ ۱۱:۲۸:۱۹
متاسفانه دانشگاه های غیر انتفاعی پیام نور دانشگاه آزاد همه را استاد و دانشجو کرده است.

من خودم با لیسانس پیام نور یک سال درس دادم.


خفته را خفته کی کند بیدار! (821591) (moderator19)
 
حکیم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۹ ۱۱:۵۹:۲۸
این چه ربطی به تنبلی داشت. شما حق اون دانشجویایی که با لیسانس بهشون درس دادی رو خوردی و اون دنیا باید پاسخ بدی. (822977) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۳:۴۳:۲۷
حالا بقیه سال که استاد سر کلاسه دانشجو و استاد تنبل نیستند!
همین شهید شهریاری که از نابغه های فیزیک بودند در اعتکاف دانشجویی شرکت می کردند. رفتن به اعتکاف ربطی به تنبلی نداره. شما تجربه اعتکاف نداشته اید و نمی دونید وقتی آدم از اعتکاف بر میگرده چه انرژی ای داره (819228) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۴:۴۸:۱۹
اصلا چه ارتباطی به اعتکاف داشت؟ (820330) (moderator19)
 
موحدنژاد
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۴:۲۸:۰۳
با سلام و عرض ادب به استاد ارجمند و بزرگوار جناب آقاي دكتر فرهادي

بنده يكي از دانشجويان سال 78؛77 دانشگاه علامه طباطبائي در محضر جنابعالي تلمذ ميكردم تعصب هميت و تلاش شما در ارتقاء فهم مردم در شناخت خود وجامعه شان هميشه در يادمان بوده و آرزوي سلامتي و موفقيت برايتان دارم (818199) (moderator102)
 
محمد دل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۴:۵۰:۵۲
حقیقتا چه نکات مهم و جالبی رو ایشون اشاره کردند. این تنبلی هم مثل دروغگویی
(نگاه کنین به تعالیم کل دورانمون از افراد مختلف چه پیامبر دین زرتشت که چند صد سال قبل از دانشمندان یونان میزیست و بعدش تو اسلام ) کارجمعی نکردن ( تو دفاع مقدس نشون دادیم با هم با دست خالی هر کاری رو انجام میدیم) رو ما تو ذات خودمون میدونیم!، با اینکه هر چی به خودمون نزدیکتر میشیم (مثل پدر و مادر بزرگ هامون و مثل روستاهامون) میبینیم که ذاتمون چیز دیگه ای هست و اینا ذات نیست بلکه آموزشی است که به ما دادن!!! (818255) (moderator102)
 
زارعي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۴:۵۲:۰۸
اينكه همه مردم ايران تنبل هستند و همه مردم اروپا اهل تلاش هستند از نظر منطقي و تجربه عملي قابل قبول نيست چون همين ايرانيها در آن ور مرزهاي خود در زمينه كار وتحصيل افتخار آفرين هستند اما در داخل كشور چرا كمتر ،اين معضل ريشه هاي سياسي، اقتصادي و اجتماعي دارد كه مسئولين بايد پاسخ گوباشند وقتي درآمد يك سرمايه گذار و يا مهندس يا يك محقق يك دهم يك كار دلالي مثل واردات و يا فروش ارز و سكه هست چگونه انتظار داريد كه توليد كننده يا آرامش ،كار توليد را ادامه دهد ،هنوز هم بدلايل سياسي ما نميخواهيم موانع واقعي را تحليل كنيم ۀسرگذشت كشورهايي مثل ژاپن و مالزي بايد كتاب شود و در اختيار دانش آموزان قرار گيرد تا شايد جهشي ذهني براي نسل جوان بوجود آيد (818257) (moderator102)
 
یک کاربر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۵:۰۷:۵۰
فرماندهی نیز کار است پس نمی توان گفت کار امری پست به شمار می رود. منتها ارزش هر کاری متفاوت است ما در اسلام هم برخی مشاغل واجب داریم برخی مستحب و برخی مکروه مثلا قصابی را جزء مشاغل مکروه می شماریم آیا می توانیم ادعا کنیم که در اسلام کار امری نهی شده است؟
و چنانچه تحلیل شما را بپذیریم وبگوییم که کار درغرب باستان پست به شمار می رفته است باز رشد غربی ها را نشان می دهد که یک امر مذموم را هم اکنون به یک امر ارزشی تبدیل کرده اند. (818301) (moderator102)
 
دریا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۸ ۱۲:۱۷:۵۰
من نمی دانم چرا هرمشکلی راکه بخاییم درکشور خودمان بررسی و تحلیل کنیم و باتوجه به درک ما ازغالب بودن غرب برآن مسئله نسبت به ما ایرانیان، دوست داریم بگیم غربی ها پست بودن و مابرتر...... درصورتی که بنظرم وضعیت حال غرب رااگربخاهیم مقایسه کنیم باید درنظرگرفت با وضعیت حال ما... چراکه شاید به دلیل عدم همراهی با متد پیشرفته دنیا ما تنبل بنظرم میاییم چون الان همه باید پول فکرشون رابخورن دربازو... وغرب شاید دراین زمینه پیشرفت فوق العاده داشته.. (821684) (moderator19)
 
احسان
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۵:۱۶:۲۷
ضمن تشكر از سايت الف كه چنين موضوع مهمي را مد نظر قرار داده است درخواست مي شود جهت تعميق مباحث و بررسي ريشه هاي اين بلايي كه امروز كشور به آن مبتلا است از ديگر صاحب نظران و جامعه شناسان در اين زمينه بهره بگيرد و تلاش شود راه حل هاي عملي براي مقابله با اين فرهنگ غلط هم به دست آيد. (818316) (moderator102)
 
یاور
Sweden
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۵:۴۷:۲۸
من از انتقادهایم نسبت به دید استاد صرفنظر می‌کنم این پیدا کردن ایراد از غرب گریبان ما را گویا نمیخوهد رها کند حتا در اموری که آشکارا غرب در سطحی بسیار بالا تر از ما است . من در ده ۸۰ میلادی موفق شدم به استخدام کارخانه‌ فولاد سوئد درآیم و در ساخت محصولاتی که مقصد نهایی‌شان آلمان و ژاپن بود مشغول شوم از آنجا که نظر همه آشنایان به این بود که من آدمی‌ سخت کوش بودم با اعتماد به نفس بالا کار را شروع کردم و دوره ۴ ماهه آموزش را در ۴ هفته به پایان بردم اما در طول کار در مقابل رویه ثابت ، محکم و بسیار منضبط آنان حقیقتاً کم آوردم و علت را نه بر پایه تنبلی که فرهنگ کاری خود که به آن عادت داشتم یافتم فرهنگ کار کارکنان سوئدی و وجدان کاری آنان آنچنان جاا افتاده بود که تاب مقاومت را از من سلب کرد برای همین کمی‌ به محیط کاری دقت بیشتری کردم تا علت را جویا شوم زیرا تا قبل از این مرتب از تنبلی سوئدی‌ها شنیده بودم اما عملا خلاف آن را میدیدم راز کار آنها در یک سیستم بسیار دقیق کاری بود یعنی‌ این مردم دست به یک سیستمی‌ یافته‌اند که فرد تنبل نمیتواند خودش را در صورت تنبلی با شرایط کار وفق دهد خط تولید باید کار می‌کرد و به محض ایستادن آن از مرکز کنترل سرکارگر میامد علت را جویا میشد و اگر مشکلات فنی‌ یا ماتریال خام مشکل داشت یک سیستم دیگر بلافاصله وارد شده و رفع مشکل می‌کرد و در زمان تعمیر یا ایستادن کار شما مجبور به هیچ کار اضافی هم نبودید در واقع آنچه که من میدیدم راندمان در سطح جهانی‌ با افرادی عمد‌تاً با استعداد معمولی‌ به پائین را ایجاد کرده بودند به دیگر سخن اساس کار نه بر پایه همت والا و نظر افراد در باره بد یا خوب بودن کار که بر پایه یک سیستم کاملا انسانی‌ ، کار آمد و مؤثر پایه ریزی شده بود بارها پیش آمده بود که کار را تعطیل و کرگران یک بخش را در اتاق کنفرانس می‌بردند و در باره وضعیّت تولید ، رقبای جهانی‌ ، آماج‌های آینده و برنامهای پیش رو هم به آنان گزارش میدادند هم نظر آنان را میخواستند نقاط ضعف کار را برسی‌ میکردند و نگرانیها را با ما در میان میگذااشتند و برای رفع آنان برنامه‌شان را معرفی‌ میکردند و آن را درست بنا بر برنامه ریزی انجام میدند اگر هم رئیس بخش به کارخانه میامد یا هر مقام بلند پایه چنان با احتیاط با کارکنان صحبت می‌کرد که اگر کسی‌ جو اینجا را نداند گمان می‌کرد جای اینها برعکس است در نتیجه برای برون رفت از شرایط کنونی و ایجاد یک دینامیسم فعال قبل از موعظه کردن باید به سراغ ایجاد سیستم و سازماندهی مدرن و امروزی رفت در غیر این صورت مشکلی‌ حل نخواهد شد

یاور (818374) (moderator102)
 
مهدی
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۵:۵۱:۲۶
سئوال اینه که از تنبلی و بی تفاوتی ایرانیها چه کسی سود میبرد؟ (818383) (moderator102)
 
عباس
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۴:۰۶:۳۸
وقتي كه دلالي و واسطه گري سودهاي بادآورده يك شبه و يك ماهه داره . چرا يك نفر سرمايه دار بايد ريسكهاي بالاي بنگاه صنعتي و كار توليدي رو قبول كنه؟! مثلا من نوعي كه البته سرمايه دار هم نيستم مبلغي را در سهام سيمان خرم آباد و پتروشيمي گلستان 5 سال پيش سرمايه گذاري كردم و سهام پذيره نويسي خريدم. بعد از 5 سال هيچ خبري نيست كه نيست. حتي پول اوليه مان هم تكليفش معلوم نيست و نمي دانيم از كجا بگيريم! خوب مثل من زيادند كه بخواهند به خاطر كشورشون و توسعه وطنشون سرمايه گذاري كنند اما آيا مسوولين هم كفايت دارند؟ چرا مسوولين مربوطه قبل از پذيره نويسي سهام . شرايط را كاملا كارشناسي نكرده بودند كه مشكل زيست محيطي دارد يا نه؟ مشكلات ديگر را چرا پيش بيني نكرده بودند؟ اون پولم رو اگه حتي توي بانك گذاشته بودم خيلي امروز به دردم مي خورد اما حيف.. بازم بگيد چرا اوضاع اقتصاد خرابه؟ خوب هيچي توي اين كشور جز دلالي جواب نمي ده. پيش خودم و زنم بارها بارها گفتم كاش پولم رو 5 سال پيش داده بودم زمين خريده بودم اونوقت الان به جاي يك آپارتمان فسقلي 70 متري ( آن هم در شهرستان نه تهران) حداقل يك خانه ويلايي 200 متري داشتم. (820252) (moderator19)
 
شب نشین
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۵:۵۵:۵۴
بنظرشمایکی از علل تنبلی رشدباسوادی ورواج این فکر نیست که تحصیلکرده ها بایدحتمادریک اداره مشغول شوند واینکه یک جوان وقتی جوانیش رادرکسب علم وتحصیل خرج میکنددیگر بنیه کارهای یدی راازدست میدهد؟به اثرات بیکاری پس از تحصیل وافسردگی آن نیز باید اندیشید. . . (818391) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۹ ۱۲:۰۲:۵۷
چرا چرت و پرت میگی؟
من کارشناسی ارشد دارم هر جایی هم حاضرم کار کنم ولی کو کار؟ (822979) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۶:۴۴:۰۲
وزیر نفت باید در سال تولید ملی پاسخ دهد 300 هزار قطعه خارجی بکار گرفته شده در صنعت نفت امسال چند هزار قطعه را ایرانی خواهد کرد ایا امسال سال دروغ ملی و ورود کالای خارجی خواهد بود (818487) (moderator102)
 
احسان
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۲:۴۲:۴۱
اظهار نظر كننده عزيز ! اگر ميزان اطلاعتان از فعاليتهاي صنعت نفت را مشخص مي كرديد بهتر مي شد در مورد نظر شما قضاوت كرد. مطمئن باشيد هركاري را كه در صنعت نفت بتوان در داخل انجام داد به خارج از كشور نخواهد رفت.
بهتر است منصفانه قضاوت كنيم. (820045) (moderator102)
 
كارشناس برنامه ريزي
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۶:۴۵:۱۹
با سلام
به نظر بنده آموزش كار و تلاش و فرهنگ آن بايد از دوران ابتدايي آموزش داده شود. تاريخ پند آموز است به شرط آنكه همت و تلاش بكار گيري اين پند وجود داشته باشد بويژه در اين موضوع! (818489) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۸:۰۷:۳۰
بسمی تعالی
ملاک وضع کنونی است
اگر در ذات تمدن غرب کار امری نکوهیده است پس این حضرات چرا به اینجا رسیده اند؟به نظر من شما دارید عقب افتادگی ما را توجیه می فرمایید با مغالطه کردن
اگر که تخیل کردن و کوبیدن غرب به نظر شما باعث پیشرفت می شود که الان باید کلی پیشرفت کرده بودیم
اگر که غرب از فرهنگ نکوهش کار به اینجا رسیده که دنیا را در کنترل دارد و ما از فرهنگ کار کردن به اینجا رسیده ایم که وای بر ما و افرین بر غرب
در هر حال به نظر بنده صحبت های شما مغالطه و سفسطه است همه مردم دنیا می دانند که ماها حرفی برای گفتن نداریم در همین رشته ای که بنده درس میخوانم تا حالا یک مقاله بدرد بخور که توسط خاور میانه ای ها نوشته شده باشد نیافته ام مقاله چیه اصلا حتی یک پاراگراف هم پیدا نکرده ام .بهتره خودمان را گول نزنیم
اگر در قسمت دوم این بحث بیاییدبگویید این کارهایی که غرب الان کرده پیشرفت نیست و ما از اونها برتریم و از این حرفها جای هیچ گونه تعجبی برای بنده نیست
چرا که اب که سر بالا بره و... (818602) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۳:۴۵:۴۵
شما متوجه نشدین استاد چی گفته اصلا!
حرف اصلی ایشان این است که وقتی فرهنگ سنتی و اعتقادات مذهبی ما برای کار و تلاش اینقدر اهمیت قائل بوده است چه اتفاقی افتاده است که ما الان تنبل شده ایم؟ و فرهنگ غربی که در آن کار پست شمرده می شده چه اتفاقی افتاده که پرتلاش شده اند؟ شما هم متن را ناقص خوانده اید و... (819231) (moderator21)
 
احمد
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۹:۲۶:۲۷
سخنان ایشون با صحبت های مقام معظم رهبری در خصوص پیشرفت های کشور و کارهای عظیمی که انجام شده همخوانی ندارد. مردم ما نه تنبل "هستند" و نه تنبل "شده اند" مشکل ما در جاهایی هم که هست مشکل مدیریتی است. به عنوان مثال یک نگاهی به همین پروژه های شهرداری تهران بکنید و کیفیت و زمان پایان پروژه ها را با قبل تر مقایسه کنید. هرجا که مدیریت نسبتا خوبی هم اعمال شده با همان امکانات، همان نیروی کارشناسی بهره وری بسیار بهتر بوده است (818795) (moderator22)
 
هموطن
Denmark
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۹:۲۹:۳۴
واقعا انسان شاخ در میاورد از اینگونه تحلیل ها و آسمان و ریسمان بهم بافتن .
آقای استاد مدعی میشوند که در فرهنگ غرب کار عملی مذموم و نکوهیده هست !!
جلل الخالق ؛ پس این اورپای بعد از جنگ های جهانی را چه کسانی ساخته اند ؟
کشور آلمان بعد از جنگ جهانی دوم چنان توازن نیرو را از دست داده بود که تعداد زنان نسبت به مردان هفت و نیم میلیون بیشتر بود .
ایشان اگر کتابهای خیلی قابل دسترس را مطالعه میفرمودند ؛ می دیدند که در مورد انگلیس ها نوشته اند : این مو بورها تنها چیزی که میشناسند کار و کار و کار هست .گویا اینها چیزی بنام خستگی نمیشناسند .
در ضمن در مورد ایرانیان هم ؛ سیاحانی که به ایران میامدند و مردم بیکار و بی شغل را نشسته در قهوه خانه ها می دیدند ؛ چنین مطالبی نوشتند که ایرانیان مردمی تنبل و گریزان از کار هستند .
یکی نبود به اینها بگوید ؛ مگر کار هست که اینها کار نمی کنند ؟
حال خدمت استاد یادآوری کنم : در دنیای امروزی که در آن هستیم ؛ فرق غرب با مشرق زمین و بخصوص در ایران اینگونه هست ، در غرب و در اروپا که ما در آن زنگی و کار می کنیم ؛ همه چیز روتین هست . یعنی اینکه هر شخصی یک وظیفه خاص دارد و روزانه حداکثر 8 ساعت و در هفته حداکثر 37 ساعت کار میکند . اگر کارفرما یک دقیقه بیشتر از 37 ساعت کار به کارمندش یا کارگرش بدهد ؛ مجبور به پرداخت اضافه کاری هست . اگر کسی آخر هفته کار کند ؛ دوبرابر روز کاری حقوق دریافت میکند . اگر محل کار شخصی با منزلش بیش از 27 کلیومتر فاصله داشته باشد ؛ هرینه رفت و آمد از مالیات شخص کسر میشود ( بعبارتی کارفرما آنرا پرداخت میکند ) . این شرائط کار در اروپا هست .
حال بیائیم در ایران : کدام شخصی میتواند در هفته 37 ساعت کار کرده و بتواند شکم زن و بچه اش را سیر کند ؟ کسانی هستند که دو شغله می باشند و تا 20 ساعت در روز کار می کنند . معلوم نیست کارگر بینوا بیمه دارد یا ندارد ؟
معلوم نیست حق استفاده از مرخصی سالانه دارد یا ندارد ؟ چند ساعت در ترافیک وحشتناک تهران و شهرهای بزرگ صرف رفت و برگشت به محل کارشان میشود ؟
برای روشن کردن این حقایق که اینهمه آسمان و ریسمان بهم بافتن نیاز نیست ؛ هست جناب استاد ؟
اگر مایل هستید که از واژه های قلمبه ثلمبه استفاده کنیم ؛ آدرس ایمیل خودتان را در سایت قرار بدهید تا با هر زبانی که شما تسلط دارید ؛ اعم از انگلیسی ؛ آلمانی ؛ ترکی ؛ دانمارکی ....... بنده با شما مکاتبه کنم و صدها کتابی را که به زبانهای مختلف خوانده و تحقیق میکنم را بشما معرفی کنم .
عزیز جان ؛ بیائید به زبانی سخن بگوئید که همگان بفهمند . ارسطو و سیاحان خارجی امروزه زندگی نمیکنند که بگویند ایرانیان تنبل هستند و غربیان کار را مذموم و نکوهیده می دانند . دنیا امروز هست و نه دیروز . دنیا فردا هست و نه امروز .
در شرائط ایران امروز ؛ مردم سرزمینم بیش از همه مردم دنیا کار می کنند ؛ ولی آیا حقوق و مزایای مورد حقشان را دریافت می کنند ؟
بیائید به این امر بپردازید ؛ ول کنید ارسطو و سقراط و سیاح را . بیائید ببنید زنان شریف روستاهای سرزمینم برای سیر کردن شکم ؛ گرم کردن کودکان خود چه سختی ها و مشقتی تحمل می کنند . ول کنید بقراط چه گفت سقراط چه کرد ؛ اگر بخواهیم در قرون گذشته زندگی کنیم که از امروز باید غافل باشیم .
من نمیدانم این اپیدمی جنگ با غرب چرا به اینجا ها کشیده میشود که هی باید گفته بشود : ماست در غرب سیاه هست ولی پیش ما سفید !!! (818801) (moderator21)
 
دانشجوی جامعه شناسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۳:۴۹:۳۴
آقای هموطن
مطمئنم که شما اصلا مصاحبه را هم کامل نگاه نکرده اید!
شما نیز بهتر است به جای آسمان ریسمان بافتن یک بار متن را با دقت بخوانید تا دچار این مهمل بافی ها نشوید!
حرف اصلی ایشان این است که وقتی فرهنگ سنتی و اعتقادات مذهبی ما برای کار و تلاش اینقدر اهمیت قائل بوده است چه اتفاقی افتاده است که ما الان تنبل شده ایم؟ و فرهنگ غربی که در آن کار پست شمرده می شده چه اتفاقی افتاده که پرتلاش شده اند؟ شما هنوز نمی توانید معنای یک متن ساده را در یابید چگونه به خود اجازه می دهید به یک مردم شناس که 50 سال در زمینه فرهنگ ایرانی تحقیق کرده است اینگونه توهین کنید! (819241) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۰۰:۰۸:۴۷
اگر تحقیقات ایشان فایده ای داشت یکی از مشکلات باید حل می شد ولی دوستمان درست گفته فقط آسمان ریسمان بهم بافنن و نقل قول نظرات دیگران است حتی یک نیمچه تئوری هم برای رفع تنبلی که ایشان خیال می کنند در ایرانی ها است ارائه نکرده (819277) (moderator21)
 
هموطن
Denmark
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۰۰:۳۵:۱۰
وای بحال سرزمینم که جنابعالی دانشجوی جامعه شناسش باشی .
جوان گرامی ؛ بنده هم صدها دانشجو همانند جنابعالی در اروپا تربیت میکنم .
بنده هم بعنوان یک ایرانی اصیل در دهها سمینار شرکت میکنم و در معرفی بنده می گویند ؛ دکتر فلانی از ایران ، نمی گویند از دانمارک .
بنده خیلی مودبانه به استاد گرامی نوشته ام که در بحث های عمومی ؛ بزبانی ساده و قابل فهم همگان مسائل را کنکاش کنیم .
به مسائل امروز از دید علمی نگاه کنیم نه از دیدگاه اندیشمندان گذشته ؛ بنده هیچ آسمان و ریسمانی همانند استاد جنابعالی بهم نبافته ام ؛ من از شرائط نابسامان سرزمینم گفته ام و از سیستم روتین اروپا مثال آورده ام .
ای وای بر حال سرزمینم که تو دانشجوی جامعه شناس آن هستی .
مرزهای ادب همیشه معرف شخصیت انسان هست . لااقل اگر با حروف الفبای دموکراسی آشنائی نداریم ؛ بی ادبی و گستاخی را سلاح تخریب رقیب قرار ندهیم . به جنابعالی ایرادی وارد نیست ؛ وقتی رقیبان در سخنرانی همدیگر عده ائی را اجیر می کنند که شعار بدهند ؛ ( یعنی مرزهای ادب را مخدوش می کنند )
جنابعالی هم فکر میکنی اگر گستاخی کنی ( چون شخص خارج کشور هست ) استادت از تو تعریف و تمجید خواهد کرد . این هست فرق سرزمینم با غرب مورد ستیز شما . در غرب برای خوشایند استاد خوش رقصی نمی کنند . (819310) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۰:۴۵:۴۶
البته استاد هموطن تند نروید درست است نظر شما را در بالا تایید کردم ولی در ایران دانشجویی اگر توهین کند به حساب جوانیش می گذاریم و به رسم معرفت بدون توهین ادب می کنیم. ولی استفاده از الفاظی مثل خوش رقصی و یا وای به حال کشوری که شما... هرگز در برخورد با یک دانشجو در ایران کشوری که من در آن تدریس می کنم پذبرفته نیست. حالا در غرب هر کاری می کنید به من ربطی ندارد ولی وقتی بچه های ما را مورد خطاب قرار می دهید ادب فراموش نشود (819775) (moderator21)
 
هموطن
Denmark
۱۳۹۱-۰۳-۱۸ ۱۳:۰۶:۰۵
همکار نازنینم جناب استاد میم
قبل از هر چیزی سایت محترم الف و تمامی دست اندکاران گرامی آنرا تقدیر میکنم که باب چنین گفتگوهائی را برای ما گشودند و اجازه میدهند تبادل افکار بین اندیشمندان ایران و افراد مقیم خارج ؛ بصورت تریبونی آزاد مورد استفاده قرار بگبرد .
استاد نازنین : مشکل جامعه ما و سیستم تربیتی ما کلا از ریشه معیوب هست .
همان موردی که اشاره فرمودید ؛ اگر دانشجوئی بما اهانت کرد ؛ انرا پای جوانی شخص گذاشته ....و عبور می کنیم . کمی به عقب برگردیم ؛ همین جوان کودک هست ؛ هر اشتباهی که مرتکب میشود ، پای کودکی میگذاریم ؛ لابد !
ولی در غرب مورد سکونت بنده ؛ کودک از بدو تولد و با فراگیری زبان ؛ با دو کلمه آشنا میشود . آیا اجازه دارم ؟ هر حرکت کودکانه و فعالیت بسیار معمولی را که انجام میدهد ؛ از والدین سئوال میکند : آیا اجازه دارم ؟ مثلا با ماشینم بازی کنم ؟ اگر جواب نه باشد ؛ بدون چانه زنی ماشین اسباب بازی را کنار میگذارد .
سئوال بعدی : آیا اجازه دارم ؛ نان صبحانه ام را تمام نکنم . شاید خنده دار باشد که اینها چیست که مینویسم !! نه ؟ همین کودک که به سن 4 سالگی میرسد ؛ اینبار شروع میکند به تکمیل فرار گیری و این بار تشخیص میدهد که به چه موردی اجازه دارد ؛ و به چه موردی اجازه ندارد .
هنگامی که روی صندلی مخصوص خود در اتومبیل می نشیند ، می گوید : من اجازه ندارم روی صندلی جلو و پیش بابا بنشینم . من اجازه ندارم تا کمر بند ایمنی ام را نبسته ام به بابا بگویم ، حرکت کنید . من اجازه ندارم ؛ با کفش بیرون در فضای مهدکودک حرکت کنم .
همین اجازه دارم و اجازه ندارم ؛ دو کلمه ائی هستند که کودکان این کشورها از لحظه شروع به سخن گفتن یاد می گیرند و هنگامی که به دوران جوانی میرسند ؛ می گویند : من اجازه ندارم به استادم توهین کنم ؛ من اجازه ندارم بدون گواهینامه رانندگی کنم ؛ من اجازه ندارم صدای موزیک خانه ام را از ساعت 23 به بعد بلند کنم . وقتی هم وارد بازار کار میشود و یا منصبی را اشغال میکند ؛ می گوید : من اجازه ندارم از اتومبیل خدمت بعنوان وسیله شخصی استفاده کنم ؛ من اجازه ندارم رشوت بگیرم ؛ من اجازه ندارم اختلاس سه هزار میلیاردی بکنم ؛ من اجازه ندارم نزدیکانم را به استخدام در بیاورم ؛ من اجازه ندارم ارباب رجوع رابا چشم تحقیر نگاه کنم ؛ من اجازه ندارم به جامعه ام خیانت بکنم ؛ من اجازه ندارم برای نمایندگی مجلس چک سفید امضاء به دوست مورد اعتمادم بدهم ......تا فردا صبح میشود تفکیک کرد که به چی اجازه دارم و به چی اجازه ندارم .
این هست فرق دو جامعه استاد گرامی ؛ جامعه مورد پسند شما که همگان آزادی عمل در باید ها و نبایدها دارند و جامعه مورد نفرت شما که همگان از بدو تولد با بایدها و نبایدها رشد میکنند و این جامعه را میسازند . آمار دریافت و پرداخت رشوه در دانمارک صفر هست بعله صفر .ایران چگونه ؟ (821776) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۸ ۲۲:۱۸:۰۸
جمله من آن بود که" بدون توهین ادب می کنیم" شما از بچه های خارجی گفتید من هم می خواهم از بچه ها و دانشجویانی که سالها افتخار آموختن در کنارشان راداشته ام بگویم بچه های زحمتکش و تلاشگری که از 8 صبح تا11- 10 شب در آزمایشگاه در حال کار سر پا می ایستند و شب در خوابگاه های نامناسب محاسبات کامپیو تریشان را انجام می دهند و یا منابع را با یک کامپیوتر ضعیف جستجو می کنند( اگر با محدودیت های موجود به جایی دست پیدا کنند) بچه هایی که برای گرفتن یک آنالیز با دستگاهی که در دانشگاهشان نیست در یک روز ازشهری دور به تهران می روند و چون جایی برای ماندن ندارند شبانه برمی گردند و یا... من در فرزندان این مملکت جز استعداد تلاش فوق العاده و خوبی ندیدم اگر هم مورد قابل نکوهشی بینشان باشد اصلاح پذیرند . من بارها تلاش آنها را برای آنکه طرح های صنعتی مختلف ر ا راه اندازی کنند دیده ام ولی هرگز همراهی مسئولین را با آنها ندیده ام. زندگی سختشان را و بیکاری وخجالتی که از خانواده می کشند دیده ام و بی احترامی به آنها هنگامی که در پی شغل هستند را هم دیده ام. همچنین خورد شدن یک فوق لیسانس و یا دکتر و یا لیسانس را دربرار یک نادان که ازتحقیقات چیزی نمی داند ولی پست وقدرت در دست اوست را هم دیده ام. باانکه خارج نبوده ام هرگز باور نمی کنم بچه های ایرانی چیزی از دیگران کمتر داشنه باشند پس با آنها با ادب باشیم حتی هنگام ادب کردنشان (822468) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۸ ۲۲:۲۵:۲۹
درضمن ما که برده تربیت نمی کنیم که برای هر چیز اجازه بگیرد (822478) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۸ ۲۲:۳۶:۳۰
به نظرم یا شما خبر ندارید یا در انجا هم در مورد رشوه مثل تورم ایران امار می دهند انجا زندان ندارید؟ دزد ندارید؟ قاتل ندارید؟ سیاست مداری که به دادگاه بکشید ندارید؟ حتما ندارید یا اصلا آنجا نیستید (822490) (moderator21)
 
میم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۳:۰۵:۵۱
هموطن گرامی از جنابعالی و جناب اقای دکتر فرهادی که به سرزمینتان ایران حساس و نسبت به وضعیت حال و اینده اش دل نگرانید و همچنین از الف تشکر می کنم. از انجایی که مدتی است از مباحث نظری در حوزه فلسفه و فلسفه دین فاصله گرفته ام و به مباحث کاربردی تر در حوزه انسان شناسی فرهنگی به ویژه در مورد ایران ورود یافته ام از هرگونه مقاله و رفرنس شما هموطن و استاد عزیز استقبال می کنم. در حال حاضر معتقدم جدای از بسیاری مشکلات تاریخی و ساختاری که جای پژوهشهای متنوع و گسترده دارد یکی از مسایلی که در پژوهشها مغفول واقع شده است ورود عجولانه مدرنیسم در اواخر قرن سیزدهم شمسی به ایران بوده است. این مطلب اگرچه در ظاهر به محتوای این مقاله یعنی فرهنگ کار در ایران ربطی ندارد اما در واقع بسیار مهم است. مطلب دیگر سهل انگاری محققان ما در مقوله نقد و بررسی و سرند سنت ایرانی و اسلامی است. (820095) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۰:۲۸:۱۶
يكى از دلايل ايجاد تنبلى از بين رفتن انكيزه كار در افرادى ميباشد كه مىبينند در جامعه رفاه به كسانى تعلق ميابد كه الزاماً كارى نيستند و صرفا از طريق رانت و مفتخورى و دلالى وبدون شايستكى خاصى به همه جا مير سند و بر عكس بسيارى از افرادى كه قانون مدار و شايسته و كارى و تحصيلكرده و تلاش كننده هستند از رفاهى كه شايسته ان هستند نه تنها برخوردار نيستند بلكه مشكلات فراواني هم دارند و لذا فرهنكى ايجاد ميشود كه بجاى شايسته سالارى و كارورزى ،تنبلى و رانتخورى و دلالى جايكزين ميشود..... (818904) (moderator102)
 
mahdi
۱۳۹۱-۰۳-۱۹ ۱۲:۴۲:۳۷
با نظرت خیلی موافقم (823020) (moderator21)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۰:۴۱:۴۶
چرا ما از واقعیت میگریزیم ما ملتی بوده ایم یا هستیم با هر چند هزار سال تاریخ و دانشمندان اندیشمندانی داشته ایم که بی نظیر بوده اند ووووووو ولی در حال حاضر متاسفانه ملتی شده ایم کاهل / بی نظم / بی ادب / بی انصاف / بی دقت / خود پرست و دگر ستیز/ فحاش وووو و ایشان نیز بعنوان یک متخصص بطور علمی و عملی نظرشان را اعلام میفرمایند شاید نظریات دیگری هم در این زمینه باشد ولی ما نیز باید این معرفت را داشته باشیم که ایشان با مطالعه و قرائنی نظر میدهند و به احتمال خیلی زیاد نظر ایشان دقت بیشتری از نظر امثال بنده دارد و صد البته بنده میتوانم با دلیل یا بی دلیل نظر ایشان را نپذیرم ولی اگر در صدد نقد و رد آن باشم حداقل باید از منابعی علمی و قرائن و شواهد عینی شاهد بیاورم.
بیاییم گفتگو را یاد بگیریم. (818930) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۱:۰۹:۰۱
اگر سفسطه نکنیم چه کنیم
خلاصه صحبتهای ایشان این بوده:
غربی ها اصلا اهل کار نبودند اینها یه مشت ادم عاطل و باطل بودند
ما خیلی ادمهای خوبی بودیم
بعد حالا نمیدانم چطور شد غر بی ها یک مرتبه فهمیدند کار چیز خوبی است
و یک مرتبه هم نمیدان چطور شد ما فهمیدیم بهتره تنبل باشیم
بعد حالا اصلا غرب اهمیتی نداره چون ما یک زمانی اهل کار کردن بودیم و ما باید به همین نقطه قوت خودمان تکیه کنیم
ضمنا این غربی ها هم چیزی نیستند که
یک شبه یهویی به صورت ضربتی و چکشی فهمیده اند که کار چیز خوبی است
اقای دکتر این فرهنگ تنبلی ما یک شبه بوجود نیامده این در تاریخ ما بوده
غرب هم یک شبه به اینجا نرسیده کلا شما چرا از اون دورانی که غرب پی برده کار کردن خوبه صحبت نمی کنید؟بالاخره این حضرات یک شروعی داشته اند نه؟
اصلا بالفرض که ما خیلی ادمهای خوبی بوده ایم و خیلی عالی بوده ایم الان چه؟ایا وضعیت الان ما برای هزار سال اینده تاریخ نیست؟
یه بنده خدایی اومد سراغ یکی از همین فلاسفه یونان فکر کنم ارسطو رو به ایشان کرد و گفت :بله خانواده ما هم مثل شما ادمهای بزرگی بودند من از نسل فلانی هستم و الی اخر ارسطو هم گفت بله ولی یه تفاوت وجود داره خانواده شما با تو به پایان میرسه ولی با من شروع میشه
حالا هی شما بیا بگو ما فلان بودیم و چنان بودیم
اصلا بدهید از روی کوه قاف برای کل جهانیان جار بزنند که ما ادمهای کاریی بودیم
به نظر شما وضع ما درست می شود؟
اخه این تفکرات چیه شما دارید که در ذات غرب کار کردن نبوده؟
این که بیشتر ما رو زیر سوال میبره یعنی این غربی ها از یه تمدن داغون به اینجا رسیده اند و ما برعکس
در هر حال اگر هم صحبتهای شما درست باشد باز بیشتر زیر سوال می رویم و صدها افرین باید به غرب گفت(به خودمان چه باید بگوییم؟)
ضمنا اصلا به هیچ عنوان فکر نکنید با این حرفها خواننده گول می خورد و غرب زیر سوال می رود نه اتفاقا ما حواسمان خیلی جمع است اقای دکتر دیگه اون دوران اسب و چاپار گذشته که خبرها دیر میرسید بهتره در صدد توجیه نباشید
دنبال مظلوم نمایی هم نباشید که بله غربی ها امدند ما را استثمار کردند اونها ما را عقب انداختند و...چرا شما اجازه دادید غربی ها شما را عقب بیندازند ؟مگر کنترلی نبوده؟چرا غربی ها توانسته اند شما را به اسارت دراورند؟شما ضعیف بوده اید تنها جوابش همینه.مرتب و منظم و مدیر بوده اند به اینجا رسیده اند اگر هم استثمار کرده اند حتما کسانی بوده اند که پتانسیل مستعمره شدن را داشته اند.(به دلیل بی مدیریتی و نداشتن عرضه و...)
مظلوم نمایی سطح بالاتر:چرا پس الان پیشرفت نمی کنید؟
از این به بعد هم اصلا امکان پیشرفتی برای ما نیست غربی ها همه چیز را از ما گرفته اند کلا دیگر نمی توانیم پیشرفت کنیم ما بودیم علم را به غربی ها دادیم و..
ماله کشی:
نه ما پیشرفت کرده ایم اصلا این همه جاده پس چیه (818966) (moderator21)
 
قسيمي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۰:۱۰:۳۷
دوست محترم اگر به صدر مطلب دقت فرماييد اين قسمت اول يا مقدمه صحبت استاد است بايد ببينيم درادامه آيانظر بدرد بخوري دارند يانه
بنده از صحبت ايشان به اين نتيجه ميرسم كه در فرهنگ غرب قديم كار را راهي براي رسيدن به حداكثر منفعت مادي يا نتيجه ميدانسته اند.در جامعه برده داري حداكثر كار رااز بردگان ميكشيده اند در جامعه ماشيني با كسب حداكثر تلاش فكري با جذب نخبگان از تمام دنيا بهترين ماشين وكارآمدترين سيستم رابخدمت ميگيرند تاباز هم بيشترين بازده وسود را كسب نمايند.البته در آنجا براي صاحبان فكر هم دستمزد ومغز مزد در نظر ميگيرند وحق مالكيت فكري محترم است تا صاحب فكر وايده به تلاش بيشتر تشويق شود از طرفي مدير ورئيس هم كسي ميشود كه بهتر وبيشتراز سيستم هاي كار آمد موجود استفاده نمايدومجموعه تحت مديريت را به رشد وسود بيشتر برساند.
به نظر بنده نشر وفرهنگ سازي عبارات : كار ،تلاش ومجاهدت،كوشش وپشتكار،خلاقيت وهوشمندي،دقت ،نظم وانضباط،خودباوري واعتمادبه نفس، مديريت هوشمندانه،بهينه سازي، روز آمد كردن سامانه ها،احترام به مالكيت فكري،خستگي ناپذيري،ايجاد امكانات ورفاه،نشر تفكر رفاه براي همه ومتناسب با تلاشگري آن فرد،مكانيزاسيون،اتوماسيون ،معطل نكردن مشتري وجواب آني به خواسته مشتري وبازار، رقابت جوانمردانه،ازبين بردن واسطه گري ودلالي،امكان معرفي ودسترسي صحيح وكامل وآسان خدمات ومحصولات به مشتري،يافتن راههاي كاهش رانت خواري، شفافيت بازار،و...از جمله كلمات وكارهاي كليدي است كه به رشد فرهنگ كارمنجر خواهد شد.البته مديريت فرهنگي وتربيتي كشور اعم از والدين ،گفتگوهاي خانوادگي، آموزش وپرورش،دانشگاهها،رسانه ها شامل راديو ،تلويزيون، سينما ،تئاتر ،مجلات وروزنامه ها،كلام بزرگان ديني وعلمي وسياسي واجتماعي ومسئولين وافراد صاحب قلم وتريبون و... لازم است اهتمام تام وپيوسته اي راجع به اين مسئله استراتژيك وملي و حياتي داشته باشند تاهمه طبقات سني وفكري جامعه به تحول مثبت فرهنگ كار برسند وآن را دوست داشته باشند واز تنبلي ومفت خوري وسود باد آورده متنفر شوند (از سود باد آورده دوري كنند نه سود سرشار!) به اميد ساختن ايران اسلامي آباد وسرافراز در پناه حق (819705) (moderator21)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۲۳:۰۹:۴۹
تا جایی که ما می دانیم مشرق زمین سردمدار برده داری بوده عربستان را نگاه کنید اصلا وارد خون مردم شده بود اقا خواهشا نفرمایید که غربی ها چنین و چنان بوده اند و در دوره ساسانیان ماها جامعه را چنان طبقاتی کرده بودیم که بشز کمتر این کار را کرده بوده
اصلا چرا زوم کرده اید روی بدیهای غرب چرا مشرق زمین و کارهاشون رو نمیگید؟کلی مصداق داریم خانهای خودمون را چرا نمی گویید؟فئودالها ؟
این صحبتهای شما بوی توجیه کردن را می دهد ته حرف شماها را از همین حالا میشود خواند
نتیجه ای که می خواهید بگیرید این است(به زبان خیلی خیلی ساده):
غربی ها ادم های تنبلی بودند ما ادمهای خوب و پر تلاشی بودیم یه روز اومدن همه چیز رو از ما گرفتند و بردند و از اون روز به بعد ما ادمهای تنبلی شدیم و انها ادمهای کاریی شدند اونها بودند که ما را به اینجا کشاندند ما هیچ اختیاری از خودمان نداشتیم پس مسبب وضع فعلی خودمان نیستیم و غرب مسئول می باشد .این پیشرفتها را هم مدیون تمدن ما هستند خودشان هیچ چیزی نبوده اند

خب چرا خجالت می کشید زودتر این نتیجه گیری را بفرمایید چرا اسمان ریسمان می کنید؟
حالا این تخیلات را هی تکرار کنید اگر ذره المثقالی پیشرفت کردید؟اینها برای توجیه و تسکین موقت فقط خوبه .راه حل نیست (821038) (moderator21)
 
Latvia
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۲:۰۴:۳۱
ساختار جوامع شرقی با جوامع غربی متفاوت است.در ایران پدر خانواده باید کار کند تا تمام خانواده تامین شود.حال اگر این پدر کاری نباشد خانواده تضعیف می شود.این در مورد ایران هم صدق می کند.ما بی روحیه شدیم.ما نیاز به فردی آهنین باهوش توانمند جسور خرد گرا در بالا داریم تا در کنار وی جمع بشیم و دست به فتوحات اقتصادی و نظامی و سیاسی بزنیم.در نهایت باید یکنفر پیدا شود که شرایط سخت خرافات مصیبتهای اجتماعی و اقتصادی نتواند وی را از پا در آورد و قادر باشد با جاه طلبی بر صندلی قدرت تکیه بزند و ایران را نجات بدهد.کاری که شاه اسماعیل -نادر-آغا محمد خان-رضا خان برای ایران انجام دادند.پطر کبیر -ژوزف استالین و ولادیمیر پوتین برای روسیه انجام دادند.در کشوری مثل ایران در زمان گذشته می بینید که بین ان همه جمعیت مردم عقب افتاده خرافاتی و به ذلت کشیده شده که در عکس هایی که از آن زمان پیدا است مشخص است که اروپائیان به آنها به دید نژادی حقیر و مردمانی گرسنه و حقیر نگاه می کنند و خلاصه کلام به دید حیوان به آنها نگاه می کنند یکنفر مثل رضاخان پیدا می شود که هنوز سرش بالا می گیرد و راه می رود هنوز به برتر بودن ایرانیها اعتقاد دارد هنوز با کاریزماتیک و توانایی هایش ثابت می کند ایرانی اگر درس نخونده باشد اگر از پشت کوه آمده باشد به حکم برتر بودن و هویت تاریخیش یک سر و گردن از غربی ها بالاتر است.ایضا هیچ کسی برخورد تحقیر امیز ملل غرب با روسها و حتی سایر ملل با روسها را نمی تواند فراموش کند خصوصا بعد از فروپاشی شوروی اما پوتین ثابت کرد وقتی نژادی برتر است در همه شرایط برتر است.حالا آمریکائیها هر چقدر می خواهند پول خرج کودکان خود بکنند و بهترین امکانات را برای آنها فراهم کنند نخبگان ملل شرقی را بربایند و ثروت ها را غارت کنند این چیزی را عوض نمی کند.این مهم نیست که یک روس پدر مادر نداشته باشد از دوران کودکیش اطلاعاتی در دست نباشد سخت ترین و طاقت فرسا ترین دوران را داشته باشد مهم این است که وی همواره یک سر و گردن از همتاهای غربی خودش بالاتر است. (819059) (moderator21)
 
م.ا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۲:۰۵:۱۰
باز هم تعریف از خود و انتقاد از غرب،ما چقدر عالی بودیم و غرب چقدر فاسد بود!! همه انسانها توسط یک خدا خلق شده اند و جوهره وجودیشان یکیست، بنابر این هر تفاوتی که ایجاد شده باید به دنبال علل بیرونی باشیم،همه اقوام در طول تاریخ حرکات و عملکردهای زشت و زیبا داشته اند و در این خصوص فرقی بین شرق و غرب نیست.آنچه که اکنون می بینیم نتیجه اعتماد به عقل خدادادی در غرب و دنباله روی از تدبیر است ولی در شرق به دنبال تقدیر هستند و بی اعتمادی نسبت به عقل حاکم است. علت ریشه ای آن هم دخالت متولیان دین در همه امور حتی در جاهایی است که اصل دین هیچ نظری ندارد و در اصطلاح علما به آن منطقه الفراغ میگویند که اتفاقا بیش از نود در صد امور اجتماعی را تشکیل میدهد. (819060) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۳:۵۹:۱۴
بنده از نزدیک با دیدگاههای دکتر فرهادی آشنایی دارم. اتفاقا ایشان می گویند که ما بر خلاف مهمل بافی های روشنفکران اصلا ملت قضا و قدری نبوده ایم. ایشان می گویند فقط 200 هزار تعاونی روستایی به نام واره در کشور توسط زنان روستایی مدیریت می شده است(کتاب واره). کاریزها و قنات ها و کبوتر خانه ها و یخچال های قدیمی و.... همگی نشان می دهد که اتفاقا انسان سنتی به دنبال بهره گیری تام و تمام از عقلانیت خود برای رفع امور معیشتی خود بوده است.
این تفکر که ما ایرانی ها قضا قدری بوده ایم را شرق شناسان به ما القا کرده اند و روشنفکران ما هم بدون بررسی تجربی این را پذیرفته اند و همه در کتابهای خود آن را تکرار می کنند.
آقای دکتر فرهادی برای اثبات حرفهای خود تا کنون نزدیک به ده کتاب نوشته اند که چند تای از آنها جایزه پژوهش برتر گرفته اند.اما مافیای روشنفکری ما اصلا اجازه مطرح شدن ایشان را نمی دهد. ایشان با اینکه استاد تمام هستند تا حالا هیچ مجله روشنفکری به سراغ ایشان نرفته است. (819258) (moderator21)
 
شاگرد
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۳:۰۰:۴۹
به نام خدا
بنده از شاگردان استادفرهادی هستم در طول تحصیل هیچ استادی را مثل ایشان ندیدم اما متاسفانه ایشان با تمام خدمتی که به جامعه می کند بسیار مظلوم است ابشان در چاپ کتابهای بسیار نادر و شاخصشان که بعضا جایزه های مهم ملی و بین المللی برده اند ناشر مناسب پیدا نمی کنند اگر کسی می تواند کمک کند حتما اقدام کند .ایشان از اساتید شاخص تولید علم بومی هستند (819160) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۲۳:۵۲:۵۴
من تعجب می کنم از بعضی کسانی که اینجا نظر گذاشته اند!
به عبارت زیر دقت کنید:"
اتفاقا با بررسی های تاریخی مشخص می شود که کار و تلاش از صفات تحسین شده فرهنگ ایرانی ما تا همین سده های پیش بوده است و تمام پژوهش های مردم شناسانه بنده در 50 سال گذشته این نظر را تایید می کند. اما از یک زمان به بعد کم کم دچار« بیماری تنبلی» شدیم. جالب این است که اتفاقا کار یک امر مذموم و دست دوم در تفکر غربی در طول تاریخ بوده است ولی از یک دوران به بعد این تفکر اصلاح می شود."

چطوری بعضی ها نتیجه گرفته اند که استاد می خواسته بگه که غربی ها الان تنبل هستند و ما زرنگیم و...؟ (819246) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۲۰:۱۸:۳۶
استاد حضرت عالی یه جمله از ارسطو اورده و کار را امری مذموم و نکوهیده در ذات غرب ذکر کرده و سعی کرده ماها را ادمهایی کاری نشان دهد که بله ماها ادمهای خوبی بوده یم اما غربی ها اهل کار نبودند و از این حرفها انها امدند و ما را مستعمره خود قرار دادند و از این حرفها و بوی توجیه کردن و کوبیدن غرب از ان به مشام می رسد
این حرفها که غرب برده داری می کردند و از ان نتیجه بگیریم به نظر من همه مغالطه است مگر در هزار سال پیش خرید و فروش برده بین مسلمانان رایح نبوده؟غربی ها کار کرده اند تلاش کرده اند ناوگان دریاییو ارتش خود را تقویت کرده اند و سایر کشورها را مستعمره خود قرار داد هاند اینها دلیل بیکاری غربی ها نمی شود هم اینکه یک انگلیسی برای کشورش مایلها را می پیماید تا هند را استثمار کند خودش کار کردن حساب می شود هر چند غیر اخلاقی است ولی همه اونها دنبال کار کردن بوده اند .حالا شاید شکلش خیلی اخلاقی نبوده
یک سری افراد در عربستان هر روز در بارار برده فروشان خرید و فروش می شدند مثلا سلمان فارسی و سایر افرادی که سالها به عنوان برده خرید و فروش می شدند پس نفرمایید غربی ها برده داری می کرده اند در ذاتشان بوده ماها دنبال این کار نبوده ایم هر چه در مورد غربی ها صفات بد ذکر کرده اید به مراتب بدترش بین خودمان بوده تاریخ را بروید مطالعه کنید.
ادمی دوست دارد از دیگران بهره کشی کند این هم در اروپا هست و هم در امریکا هم در عربستان هم در ایران
در دوره ساسانیان همین موبدان که از انها به نوعی در متن مقاله سخن رانده اید جامعه را طبقاتی کرده بودند و تا توانستند سواستفاده کردند موبد موبدان راه انداخته بودند مردم را حکومتشان به بردگی کشیده بود اجازه تحصیل به مردم عادی نمی دادند
من خارج زندگی می کنم اگر این حرفها را اینجا بزنید ملت از خنده می میرند
اینها را برای توجیه نیاورید اینها دلیل نمی شود اگر دلیل متقاعد کننده ای دارید بیاورید
کاملا درکتان می کنم خیلی سخته پیشرفت غرب و عقب افتادگی خود را توجیه کردن ادم بیچاره میشه چون هی باید به قول خودتان اسمون ریسمون کنه ولی باز هیچ کاریش نمیشه کرد چون متاسفانه غر بی ها پیشرفت کرده اند و ما نه و سخت است توجیه سخت.
حداقل اگه جلو چشممان نبودند و از وسایل و اختراعاتی که درست کرده اند استفاده نمی کردند باز یه جوری میتونستیم قضیه رو انکار کنیم ولی الان انکارش هم نمیشه کرد پس چیکار کنیم؟فقط به خودمان دلداری بدهیم و دروغ بگوییم

و الله اعلم (820801) (moderator21)
 
فرید
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۰۰:۵۴:۰۷
در جوامعی مانند ما که با دلالی و رانت خواری میتوان براحتی پول دراورد طبیعی است که تلاش و کوشش در جهت کسب درامد سالم فاقد ارزش است حتی نام این کلک ها را هم زرنگی میگذارند تا نشان داده شود که رسیدن به ثروت و دارایی تنها یک راه دارد و انهم "زرنگی" است (819333) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۲:۰۲:۳۴
شما فکر میکنید دلالی و استفاد از رانت تنبلی است؟ اتفاقا خیلی هم کار سختیست . شما میدانید یک دلال یایک رانت خوار یا کلاهبردار چقدر باید بیخوابی بکشد و شب تا صبح به اتفاقاتی که فردا ممکن است برایش پیش بیاید که باعث بهم خوردن نقشه اش بشود فکر میکند ؟ یا جقدر باید ایندرو اوندر بزند وپیش ادمهای مختلف راست و دروغ سرهم کند و دائما نگران رو شدن دستش باشد .انصافا اینهمه کار سخت نشانه ی تنبلیست؟ (819976) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۰۸:۲۶:۵۷
تنبلي ملت از زمان پرداخت يارانه ها . مخصوصا در روستا ها بايد دنبال كارگر بگردي براي جمع كردن ميوه و ....... (819514) (moderator102)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۰۹:۵۳:۰۵
بیاییم در همه جا بنویسیم کار ناموس است (819668) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۰:۰۳:۵۵
برای اینکه کشوری تحت فشار قرار نگیرد باید قوی باشد اینها هیچ وقت زورشان به کشور های قوی نمی رسد مثل هند و چین به جایش به ایران گیر می دهند که دارای صنعت نظامی قوی نیست مثل هند وگرنه چه ربطی به انها دارد برنامه های هسته ای ایران مگر انها از کسی اجازه گرفتند برای کارهای کثیفشان همیشه ادم های ضعیف توسری خورند واقعا ادم تعجب می کند هنوز به تکنولوژی 100 سال پیش ساخت هلی کوپتر دست پیدا نکردیم جای گریه دارد برای این همه ضعف (819690) (moderator21)
 
قسيمي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۰:۱۵:۰۸
دوستان محترم اگر به صدر مطلب دقت فرماييد اين قسمت اول يا مقدمه صحبت استاد است بايد ببينيم درادامه آيانظر بدرد بخور،وراهگشايي دارند يانه
بنده از صحبت ايشان به اين نتيجه ميرسم كه در فرهنگ غرب قديم كار را راهي براي رسيدن به حداكثر منفعت مادي يا نتيجه ميدانسته اند.در جامعه برده داري حداكثر كار رااز بردگان ميكشيده اند در جامعه ماشيني با كسب حداكثر تلاش فكري با جذب نخبگان از تمام دنيا بهترين ماشين وكارآمدترين سيستم رابخدمت ميگيرند تاباز هم بيشترين بازده وسود را كسب نمايند.البته در آنجا براي صاحبان فكر هم دستمزد ومغز مزد در نظر ميگيرند وحق مالكيت فكري محترم است تا صاحب فكر وايده به تلاش بيشتر تشويق شود از طرفي مدير ورئيس هم كسي ميشود كه بهتر وبيشتراز سيستم هاي كار آمد موجود استفاده نمايدومجموعه تحت مديريت را به رشد وسود بيشتر برساند.
به نظر بنده نشر وفرهنگ سازي عبارات : كار ،تلاش ومجاهدت،كوشش وپشتكار،خلاقيت وهوشمندي،دقت ،نظم وانضباط،خودباوري واعتمادبه نفس، مديريت هوشمندانه،بهينه سازي، روز آمد كردن سامانه ها،احترام به مالكيت فكري،خستگي ناپذيري،ايجاد امكانات ورفاه،نشر تفكر رفاه براي همه ومتناسب با تلاشگري آن افرد،مكانيزاسيون،اتوماسيون ،معطل نكردن مشتري وجواب آني به خواسته مشتري وبازار، رقابت جوانمردانه،ازبين بردن واسطه گري ودلالي،امكان معرفي ودسترسي صحيح وكامل وآسان خدمات ومحصولات به مشتري،يافتن راههاي كاهش رانت خواري وقطع دست ويژه خواران، شفافيت بازار،و...از جمله كلمات وكارهاي كليدي است كه به رشد فرهنگ كارمنجر خواهد شد.البته مديريت فرهنگي وتربيتي كشور اعم از والدين ،گفتگوهاي خانوادگي، آموزش وپرورش،دانشگاهها،رسانه ها شامل راديو ،تلويزيون، سينما ،تئاتر ،مجلات وروزنامه ها،كلام بزرگان ديني وعلمي وسياسي واجتماعي ومسئولين وافراد صاحب قلم وتريبون و... لازم است اهتمام تام وپيوسته اي راجع به اين مسئله استراتژيك وملي و حياتي داشته باشند تاهمه طبقات سني وفكري جامعه به تحول مثبت فرهنگ كار برسند وآن را دوست داشته باشند واز تنبلي ومفت خوري وسود باد آورده متنفر شوند (از سود باد آورده دوري كنند نه سود سرشار!) به اميد ساختن ايران اسلامي آباد وسرافراز در پناه حق (819713) (moderator21)
 
محمد احمدوند
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۰:۲۵:۳۰
سلام و با عرض خسته نباشید خدمت کارکنان سایت الف. بنده دانشجوی استاد فرهادی بوده ام و هستم . باید بگویم که کل مطالب استاد را در یک کل فهمید و مقاله و کتاب های ایشان را خواند تا بتوان به عمق کار ایشان رسید. باید کل مردم ایران با کار های ایشان آشنا شوند. او دردهای جامعه یما را می فهمد . (819732) (moderator102)
 
مسعود
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۱:۴۴:۰۱
ايرانيها تنبل نيستند دولتمردان و مسوولان بي كفايت هستند. بر سر منابع عظيم نفتي نشسته اند و احتياجي به مردم و كار مردم نمي بينند. درآمدهاي نفتي را بي حساب و كتاب خرج مي كنند و نيازي به ماليات و كار مردم و... نمي بينند. به جاي افزايش بهره وري و افزايش فرهنگ كار در كشور . پستهاي دولتي جديد ايجاد مي كنند كلي دستگاههاي عريض و طويل دولتي با بودجه نفت كه كارآيي و بازدهي كار و ساعت كار مفيد هم در آنها پايين است.
مردم هم از اين سيستم فشل و ناكارآمد بعد از مدتي خسته شده و نااميدي بر آنها چيره مي شود و در سر كار . سرحال و شاداب نيستند بعد فكر مي كنيم مردم تنبل شده اند نه خير آقا... اگر هم تنبلي هست در مسوولان است.. مدير عامل مپنا اخيرا گفته برق به مردم هديه شده است آقاي مسوول عزيز الان كه ديگر هديه نيست قيمتش رو برديد بالا.. به جاي اين كه بگوييد هديه است و باز هم بر افزايش مجدد قيمت برق تكيه كنيد به عنوان يك مدير و مسوول كه در وزارت نيرو هم بوده ايد برويد تلفات شبكه برق را كه خيلي بالاتر از استانداردهاي جهاني است كاهش دهيد.. همه اش تقصير را به گردن مردم نيندازيد تا خود را تبرئه كنيد. شما تنبل هستيد نه مردم. شما وسايل برقي كم مصرف توليد كنيد اگر مردم استفاده نكردند آن وقت به مردم اعتراض كنيد. يادش بخير.يك زماني مردم . ولي نعمت مسوولان بودند اما مثل اينكه الان برعكس شده!! (819931) (moderator21)
 
عباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۱:۴۴:۲۹
انسان باید بهر دلیلی از کاری که انجام میدهد احساس خوبی داشته باشد تا با جدیت و پشتکار به ان ادامه دهد . مشکل بیشتر کارمندان و کارگران ایرانی اینست که از نتیجه کاری که انجام میدهند احساس خوبی ندارند . خواه این احساس در مقابل کسب سود باشد یا وجهه اجتماعی ویا هر انگیزه دیگر . مدیریت جامعه ما چه در مقایس خصوصی و چه در سطح دولتی از ایجاد چنین انگیزه هائی عاجز است.اصولا انسان نمیتواند بیکار باشد چون بیکاری با ذات انسان سازگار نیست . انسان بیکار احساس بسیار بدی خواهد داشت و بهمین دلیل انواع سرگرمیها درست میشوند تا این احساس بد را از یاد انسان ببرد. تنبلی نشانه ی یک مرض وعرضه است که انسان بهر دلیل به ان دوچارمیشود . این مرض میتواند یک عارضه روحی روانی مثل افسردگی باشد یا همان عوارضی که دربالا اشاره شد. (819934) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۲ ۰۹:۴۱:۳۸
من به عنوان کسی که تحصیلات مهندسی داره و در یک شرکت خصوصی کار میکنه می گم : وقتی می بینم با کار کردنم مزایای خوب دریافت نمی کنم و کارفرمای من بر خلاف ادعایش بر خراب بودن اوضاع و یود نکردن شرکت قرانی به حقوق من اضافه نمی کند , از پاداش کاری خبری نیست , فقط باید برای این سر کار بیایم که چندرغازی ته جیبم باشد, امیدی به آینده ام ندارم , بدون تعارف بگم با دل و جان کار نمی کنم , با رخوت و تنبلی کار می کنم (827836) (moderator21)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۱:۵۹:۲۴
امروز مطلبی دیدم که بنظرم جای تامل دارد بدون اینکه در مورد آن اظهار نظری بکنم آن را عینا می آورم . بد نیست شما هم آن را بخوانید. آن مطلب این بود ... : "می دانید اولین جمله ای که ما دراول دبستان یاد می گیریم چیه؟.........بابا آب داد بابا نان داد....می دانید اولین جمله ای که انگلیسها در اول دبستان یاد می گیرند چیه؟..............من می توانم بخوانم و بنویسم...........می دانید اولین جمله ای که ژاپنیها در اول دبستان یاد می گیرند چیه؟...........من می توانم بدوم.......................و این است که ما همیشه چشممون دنبال دست پدر است کار از ریشه خراب است " ..قضاوت با شما .. (819967) (moderator102)
 
بساک
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۲:۲۵:۱۸
سلام من در سال 50 در سازمانی استخدام شدم وحالا باز نشسته ام چند علت را میگویم شاید گرهی از (اصطلاح)تنبلی ما باز کند

1-به من آموزش ندادند ومن به روش استاد شاگردی کار را یاد گرفتم درحالی که مسئول من از ترس این که من جای اورا بگیرم همه چیز را نمیگفت واگر من آموزش کار را از معلم میگرفتم اوترس از رشد من نداشت وهمه چیز را به نحو مطلوب میگفت واین شیوه در همه مشاغل از جمله نجاری وبنائی هم هست که استاد کار اگر پدر آدم هم باشد خوب یاد نمیدهد

2-همکاران قدیمی محترمانه میگفتند کار مال تراکتور یا مال ساعت است وآدم باید در سر کار تفریح کند ومثلا بگوید من جای 3نفر کار میکنم

3- اهمیت کار را برای من نگفتند که این کار به چه درد میخورد وحتی رئیسم به من بار ها میگفت این کاری که تو انجام میدهی ارزشی ندارد

4- جانشین پروری در سیستم ما وجود ندارد که بفهمیم خیلی آفت دنبال ماست از مرگ بیماری عروسی خودمان یا فرزندمان یا مرگ یکی از اقوام و...اگر فردا نیامدیم کسی کار را تصدی کند وتمام فوت کاسه گری را به او یاد بدهیم

5- دوغ ودوشاب در سیستم ما یکیست وارزیابی ها خوب انجام نمیشود (که علی,علیه السلام هم به آن اشاره دارند)

وقتی هم در دبیرستان یا دانشگاه اینهمه درسهای جورواجور اعم از زبان خارجی فیزیک شیمی ادبیات را درس میدادند کار برد آنهارا نمی گفتند وهر استادی یا معلمی از اهمیت درس خود وبی اهمیت درس دیگران داد سخن میداد

6- وقتی برای خواستگاری میرفتیم از تحصیلاتمان سئوال میکردند وموقعیت شغلمان پس درس را برای مدرک وکار را برای پز دادن شروع کردیم وسعی کردیم 15 دقیقه ضرب العجل را دیر بیائیم وآنرا غنیمت بدانیم

7- نظارت وارزیابی از کارمان همراه با مچ گیری بود وکسی راهنمائی نمیکرد که عیب کار بر طرف شود تحقیر بود وتنبیه آنهم نه برای بیدار شدن بلکه برای عقده ای شدن (820017) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۲۰ ۰۱:۵۸:۴۷
در خانه اگر کس است همین 7 بند که فرمودید بس است. (823619) (moderator21)
 
حسین چاکوتاهی
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۴:۵۷:۴۷
عرض من در اینجا در رابطه با نظرات دوستان است. نه فقط در این مقاله بلکه اساسا در تمام مکانهایی که بحث هایی این چنینی در می گیرد.
تضارب آرا و مباحثه ولو بسیار پر حرارت و شور امر بسیار پسندیده ایست اما متاسفانه ما هنوز نحوه ی مدیریت کلام خود و برداشت سخنان دیگران را نیاموخته ایم.
در همین لینک یک بار نظرات را مرور کنید... متاسفانه بسیاری از دوستان به عناوین مختلف به تحقیر هم مشغولند و کوچکترین انحرافی از نظر خود را تاب نمی آورند. درک می کنم ممکن است مسئله بسیار حساس و بحث برانگیز باشد و شاید شما شدیدا در آن درگیر یا زخم خورده با شید اما قطعا بسیاری از عباراتی را مه ما نسبت به هم به کار می بریم توجیه نمی کند (820356) (moderator19)
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۹:۰۱:۲۵
سایت محترم الف در متن زیر هیچ گونه توهین و بی ادبی وجود ندارد خواهشمندم مطلب را منتشر فرمایید
با تشکر

اقای دانشجوی جامعه شناسی که فکر می کنی هر کسی که استاد دانشگاه است و حرفی زد باید از او طرفداری کورکورانه کرد و ما را متهم به نخواند متن کرده بود بنده این متن پر از مغالطه را سه بار خواندم.یکی از اصول پایه ای تحقیقات علمی این است که محقق باید بی طرف باشد اما من فکر می کنم این موضوع توسط دوست محقق ما رعایت نشده است و غربی ها افراد درجه دو تنبلی در نظر گرفته شده اند که احتمالا هم طبق نظر ایشان به ناحق به جایگاه کنونی دست یافته اند.جایگاهی که شایسته ما ایرانی ها است(حالا چرا؟خدا می داند .)
هر چیزی یک علتی دارد اگر غربی ها به اینجا دست یافته اند و ادمهای تلاش گری هستند این یک شبه بوجود نیامده و تاریخ چند هزار ساله ای دارد
دوست ما کلا جانبدارانه وارد قضیه شده و ایشان پیشرفت را حق اصلی ایرانیان می داند و نه حق غرب
این تفکر کاملا غلط است هر چیزی علتی دارد شما نمی توانید الان استدلال بیاورید که غربی ها چرا با وجود اینکه به گفته شما ذاتا تنبل بوده اند الان پیشرفت کرده اند اگر دکمه ای یا یک شاسی خاصی را فشار داده اند شما حضرات هم بیایید ان شاسی را فشار دهید تا پیشرفت کنید
اتفاقا من معتقدم که موضوع باید از این جهت بررسی شود که در یک مدت بسیار طولانی ایرانی ها به سمت تنبلی رفته اند و غربی ها در مدت بسیار طولانی ادمهای کاری شده اند.
لطفا از مغالطات زیر هم در استدلال استفاده نکنید
1-مغالطه تو متن را نخواندهای و من خوانده ام که عرض شد سه بار خواندیم
2-مغالطه توسل به مرجع یعنی استاد است و 50 سال تحقیق کرده پس حرف ایشان صد درصد درست است(مغالطه توسل به مرجعیت را سرچ کرده و مطالعه کنید)
3-انکار علت در حالی که معلول موجود است شما می فرمایید غربی ها به کار اهمیتی نمی داده اند در ذاتشان کار امری نکوهیده بوده چیزی که در ذات تاریخ و تمدن و فلسفه یک ملت باشد که به راحتی عوض نمی شود و تبدیل شود به فرهنگ کار اصلا فرض کنیم که این حضرات در ذاتشان هم طبق فرض شما کار نبوده پس مجاهده عظیمی کرده اند و فرهنگ کار نکردن را کنار گذاشته و فرهنگ سخت کوشی را جای ان قرار داده اند الان استدلال شما چیست؟این حضرات اگر که طبق فرضیات شما هم جلو برویم شق القمر کرده و از یک حالت پست شمردن کار به اینجا رسیده اند با این استدلال که خودتان را بیشتر زیر سوال می برید
4-تا جایی که ما می دانیم فرهنگ ما فرهنگ قناعت و ساده زیستی و ...بوده ثروتمندان هم همیشه مورد نکوهش بوده اند و فقر مورد نکوهش قرار نمی گرفته شما این فرهنگ کاری که از ان سخن می راانید را از کجا بدست اورده اید؟تا جایی که بنده می دانم همیشه افراد پولدار و ثروتنمد زیر سوال بوده اند لابد می خواهید بفرمایید نه اینها از راه نامشروع ثروت بدست اورده اند اگر از راه نامشروع بوده چرا مجازات نشده اند؟
اینجا هم لطفا سعی نکنید از مغالطه تشبث به احساسات استفاده کنید که بله شما پولداری و فقرا رو می کوبی و ار این حرفها حرف من این است که پول دراوردن چندان مورد تشویق قرار نگرفته و پولدارها را اکثرا زالو مینامیم و فقرا را ادمهای مظلومی میدانیم ایا کسی که کتاب می خواند تلاش می کند بررسی می کند و شرکت راه می اندازد با کسی که ترجیح می دهد با مظلوم نمایی و تنبل بازی فقیر بماند و گاهی دست به گداییهم بزند یکی است؟ادمهای بسیاری بوده اند از صفر شروع کرده اند الان شرکت دارند
5-مغالطه تشبث به احساسات :آی دیدی چی کار کرد مردم جمع بشید به ما می گه تنبل و...لطفا احساسات رو هم تحریک نفرمایید اگر حرفی چیزی دارید بفرمایید اگر ندارید وقت ما رو نگیرید
خب قانون علت و معلول همه چیز را روشن می کند شماها الان پیشرفت نکرده اید چون تنبل هستید چرا چون هزاران سال فرهنگ تنبلی پشتش خفته می فرمایید نه؟اینطور نیست؟خب په یالا شاسی را فشار دهید مثل غرب کاری شوید چرا کاری نمی شوید؟زمان می بره؟بله بنده هم همین را عرض می کنم تازه در این زمانه که رسانه ها هستند سالها زمان می بره در اون زمان قدیم دیگه خودت فکرش رو بکن
6-مغالطه دانشجوی جامعه شناسی:اقا دانشجوی جامعه شناسی هستی که باش این دلیل نمیشود که حرفت درست باشه اتفاقا من هم با اون اقای دکتر از دانمارک هم عقیده هستم که ای به حال جامعه ما که شما دانشجوی جامعه شناسیش هستید
دیگر مغالطات
اقا این غربی ها حق ما را خورده اند در طول تاریخ (خب سیستمشان قویتر بوده چرا بی عرضه گی کردید تا حقتان را بخورند؟)
اقا اینها که پیشرفت نیست اینها اخلاقیات را از دست داده اند :والا از هر کسی که خارج رفته ما میشنویم که بسیار ادمهای راستگویی هستند و اخلاق را تا حد امکان رعایت می کنند و فساد هم ناچیز است و 3200 میلیارد تومان یهو غیب نمی شود و..(این 3200 میلیارد تومان از دزدیهای الکاپون و تمام دزدیهای از نوع وسترن تاریخ غرب بیشتر است)
اقا اصلا ما پیشرفت کرده ایم :پس این جاده ها چیست؟
مشکل اصلی اینجا است که اول ما نتیجه تحقیق را مشخص کرده ایم بعد سراغ تحقیق رفته ایم
نتیجه تحقیق:غرب بد و تنبل است و پیشرفتهای اخیرش هم یا پیشرفت نیستند یا دزدی از ماها بوده ما ادمهای خوب داستان هستیم و پیشرفت حق ما بوده
خب حالا که نتیجه داستان مشخص شد برویم خود داستان رابسازیم با اسمان ریسمان کردن با مغالطه کردن با ماله کشی کردن با تغیر تاریخ
خدا رحم کرده این غربی های بیچاره پیشرفت کرده اند و گرنه الان تنبل ترین ادمهای تاریخ شمرده می شدند.
و لابد ما بهترین ادمها بودیم و کاری ترین
خلاصه بحث دنیا دنیای مغالطه کردن و ماله کشی نیست سعی نکنید غرب را زیر سوال ببرید اگر غرب نبود در ساده ترین حالتش بدون بی حسی دندان حضرتعالی را میکشیدند ان هم در حالی که دو سه نفر شما را گرفته بودند.
یه ذره وجدان داشته باشیم اینقدر تحریف نکنیم اگر بپذیریم چیزی نیستم اون موقع پیشرفت ما شروع میشه نکنیم این کارها را
اینها هم همه ماله کشی و مغالطه است که تمدن را ماها به غربی ها دادیم اینها ماها را دزدیدند ما مرکز و قطب جهان بودیم خب چرا گذاشتید از شما بدزدند از بی عرضه گی بوده از ساده لوحی بوده؟خب چرا الان شما نمی روید از غر ب بدزدید ؟نه اقا این کارها غیر اخلاقی است.پس چرا کپی رایت را رعایت نمی کنید و همه نرم افزارهای غرب را دارید می دزدید؟نه اقا اینها که دزدی نییست و...
خلاصه کلام
-ما عقب افتاده ایم
ما داریم توجیه می کنیم
-غرب هم موفق است
-حتی تاگر در اثر بحران اقتصادی هم فروبپاشد باز هم سیستم بهتری را سر کار میاورد چون اساسش درسته (820679) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۱۷ ۱۹:۱۳:۰۴
اقا تو رو خدا یکی بیاد این نظرات شاگردان رو بخونه عوض استدلال کردن همه نوشته اند اقای فرهادی ادم خوبیه چون ادم خوبیه باید همه نظراتش رو قبول کنید
خداوکیلی ببین اموزش عالی ما به کجا رسیده دانشجو استدلال هم بلد نیست
با مظلوم نمایی با تحریک احساسات و...قصد داره ملت رو متقاعد کنه
جالبیش به اینه که یه عده هم متقاعد میشن اصلا من متوجه شده ام ما با احساساتمان تصمیم می گیریم نه با منطقمان
طرف یک نظر رو میخونه مثبت میده بعد زیر اون نظر یه نفر اومده مخالف بالایی صحبت کرده اما احساسات رو زده چاشنیش باز ملت بهش مثبت دادن
اصلا ادم می ماند چه بگوید
اقا کسانی که رشته شون بررسی انواع استدلال و مغالطه است این متنها خیلی مدارک جالبیه استفاده کنید
مشرق زمینه دیگه اسرار امیزه هیچکس سر حرفش نمی مونه
حرف حق هم بزنی میریزن سرت که چرا زدی و تو فلانی و چنانی و...
خدایا پناه بر خودت (820701) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۰ ۱۶:۱۵:۴۸
ما تنبل نشديم تنبل بوديم و تنبل تر شديم . چرا ؟ براي اينكه كارهاي نامعقول و بدون پشتوانه فكر ازمون ميخوان وقتي نمشه انجامش داد لذا تنبل ميشيم (824522) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۲۶ ۱۹:۴۹:۱۷
به نظر بنده لازمه ي اظهارنظر م (838336) (moderator102)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۹-۰۸ ۱۱:۵۴:۲۲
شاید مهمترین عوامل کم کاری ما 1 داشتن گذشته ی فاخر2احساس خویشاوندی نزدیکتر به خداوند نسبت به دیگر جوامع3انتقاد ناپذیر بودن مردم ایران (1808131) (alef-6)
 
somayeelahi
۱۳۹۳-۰۱-۲۰ ۱۳:۲۹:۱۱
به نظر من دانشجويان اگر توسط اساتيد تحت فشار باشند واساتيد از دانشجويان بخواهن كارهايي انجام دهند كه به ژيشرفت آن ها كمك كنن خيلي بهتر است امانبايد به صورتي باشد كه دانشجو از آن درس متنفر شود. (2068007) (alef-11)
 
somayeelahi
۱۳۹۳-۰۱-۲۰ ۱۳:۳۲:۵۷
به نظرمن بايد كارهايي از دانشجو ها درخواست كرد كه به اون ها هم كمك كنه وهم اونا رو تشويق به مطالعه وتحقيق ودرس خوندن بكنه (2068026) (alef-11)
 
طناز
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۷:۲۸:۳۶
واقعا عالی بود. (2889840) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.