نظر منتشر شده
۴۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 303576
مدرک محوری، بلای جان اقتصاد و بازار امروز ایران
بخش تعاملی الف - سجاد رحیمی، 30 مهر 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۸


یادداشتی که امشب می‌نویسم، به خاطر احساس وظیفه‌ای خلاقی، دینی و میهنی است که در برابر تک‌تک مردم کشورم احساس می‌کنم؛ افتخار می‌کنم که به عنوان یک مدیر جوان، این جملات را برای افزایش اطلاعات مردم کشورم می‌نویسم و ان‌شالله اولین کتاب تخصصی اینجانب نیز به زودی در حوزه فروش منتشر خواهد شد.

امروز صبح یکی از کارشناسان مجموعه‌ای معتبر در حوزه بازرگانی-آموزشی که برای تبلیغات یکی از خدمات خود با من تماس گرفته بود، اشاره به نگاه غلط مدرک‌محورانه مدیران مجموعه داشت که صرفاً افرادی را به عنوان مدرس انتخاب می‌نمایند که مدرک ارشد و دکترا دارند. البته خود بنده نیز در پیگیری‌های فراوان با تعدادی از همین مؤسسات آموزشی متوجه شدم به هیچ عنوان تخصص، تجربیات و دانش کاربردی منطبق بر بازار و نیاز ایران مطرح نیست و تنها و تنها مدرک ارشد و دکترا ملاک صلاحیت است.

دوره مدرک‌محوری سال‌هاست که در کشورهای اروپایی و امریکایی منسوخ شده است و افراد زیادی هستند که بدون داشتن مدرک دانشگاهی، افتخارات بزرگی را در عرصه اقتصاد برای کشورهای خود خلق نموده‌اند که بیل گیتس تنها یک نمونه بسیار مشهور از این دسته است.

به عنوان مثال در حوزه مشاوره و خدمات بازرگانی، بازاریابی و فروش؛ مؤسساتی را که معتبر هستند و وظیفه آموزش مدیران و کارشناسان شرکت‌ها و ارگان‌ها را بر عهده دارند بسیار فراوان داریم؛ اما متأسفانه آموزش‌ها به هیچ عنوان کاربردی و منطبق بر بازار و شرایط پولی کشور نیست.

افرادی هستند که از فلان دانشگاه خارجی و یا حتی دانشگاه داخلی مدرک ارشد و دکترا گرفته‌اند و یا اصلاً تحصیلات دوره کارشناسی آنان ربطی به حوزه مدیریت ندارد، اما هم‌اکنون خود را به عنوان مرجع و مشاور بازاریابی و فروش معرفی می‌نماید و مشتریان ایرانی تشنه اطلاعات ناب و کاربردی مناسب بازار ایران را سرکیسه می‌کنند.

پرسش من از این دسته افراد و شرکت‌ها این است که آیا نمی‌خواهیم در قبال پولی که از مردم و مدیران و کارشناسان کشور می‌گیریم، آن دنیا جوابگو باشیم؟

برخی از این افراد نیز وقاحت را در سرکیسه کردن مدیران و کارشناسان از سر گذارنده‌اند و با ایجاد یک سایت و استخدام چند نفر به عنوان مترجم، خود را به عنوان یک مرجع اقتصادی در حوزه‌های بازاریابی و فروش معرفی نموده‌اند و متأسفانه نظارتی در این قضیه وجود ندارد.

امروزه همه ما به خوبی می‌دانیم حتی یک میوه فروش با خرج پول می‌تواند به صفحه اول گوگل بیاید در مقام یک آموزش دهنده دوره‌های کافی‌شاپ و قهوه.

مدرک محوری و شیوه‌های تقلبِ سودمحورِ صرف، بلای جای امروز بازار و اقتصاد کشور شده است:

خیل عظیم کارشناس و مدیرانی که به مؤسسات آموزشی و ارگان‌هایی رفته‌اند که چنین افراد و شرکت‌هایی، مدرسین آن هستند؛ مدرسینی که عمدتاً تنها به فکر کسب پول از افراد هستند و به هیچ عنوان به مشکلات واقعی شرکت و تولیدکننده ایرانی فکر نمی‌کنند؛ آیا این فاجعه بار نیست؟

در تکمیل یادداشت قبلی خود تحت عنوان چالش بزرگ شرکت‌های ایرانی در پنج سال آینده، می‌خواهم به این نکته برسم که ما در آینده نزدیک شاهد تغییران بنیادین در نگرش‌های سازمانی و مدیریت به مقوله‌های اقتصادی و بازار خواهیم بود.

بازارهای آینده ایران و شرکت‌های ایرانی مکانی برای افراد متخصص و با تجربه است. این تخصص و تجربه به هیچ عنوان به مدارک دانشگاهی که امروزه بیشتر و بیشتر با کمک پول راحت‌تر گرفته می‌شود، نخواهد بود.
 
کلمات کلیدی : سجاد رحیمی مدیسه
 
سعيد پور جبار
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۴:۱۵:۰۲
خود كم بيني و خود باختگي را كنار بايد گذاشت. بطور يقين و با اطمينان معتقدم در همين شهر خودمان (كاشمر) ده ها بيل كيتس داريم كه هنوز مورد توجه واقع نشده اند و به موقع بهره وري خواهند داد. در صورتيكه موضوع سرمايه گذاري بين المللي در ايران حل شود شكوفائي ما خيره كننده خواهد بود به حول و قوه الهي. در بحث مديريت هم تجربه ثابت كرد كه با روش هاي فوق ضربتي جناب آقاي دكتر احمدي نژاد سريع تر و پر بار تر به مقصود و تعالي خواهيم رسيد. (3273929) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۰:۰۰:۳۸
توهم (3275165) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۱:۰۹:۳۶
مدرک گرفتن اگرچه به دور ریختن پول و هدر دادن عمر جوانان است، برای عده ای نون و آب فراوان دارد: کلاسهای کنکور، دانشگاههای پولی اعم از آزاد و یسام نور و پردیس و غیر انتفاعی، پایان نامه نویسان، مقاله نویسان و..... (3275303) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۱:۳۲:۱۵
مدیریت در اقتصاد ایران قبل از اینکه مدرک محور باشد، رابطه محور است.
نگاهی به مدیران و معاونین وزارت اقتصاد و دارایی در بخشهای بانکی و بورسی و بیمه ای و رابطه دانشگاهی بین افراد اینرا اثبات می کند
حتی در این ترکیب عده ای علیرغم کارنامه مخدوش در حباب سازی بیش از 7 سال است که بر مسند هستند (3275334) (alef-11)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۸-۰۱ ۰۱:۱۶:۴۵
فوق ضربتی رو خوب اومدی . البته در جهت افزایش سریع تحریم های بی سابقه در تاریخ و الی آخر (3276214) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۰۸:۳۲:۳۱
اتفاقا" باید همون مدارکی که زمان جناب احمدی نزاد بعض1یها گرفتن باید باطل بشه طرف تو آزمایشگاه شیمی کارمیکنه لیسانس شیمی فوق لیسانس علوم تربیتی دکتری روانشناسی گرفته و مدارکش رو اعمال میکنند خیلی خنده دار نیست ...
یا بعضی آقایون خودشون رفتن و مدارک کوپنی از سازمان برنامه بودجه گرفتن شدن کارشناس ارشد چون نمیتونن ادامه تحصیل بدن جلوی تحصیلات بقیه رو هم می گیرن که اگر مدارک بیارین اعمال نمیشه چون دنبال رقیب برا خودشون نیستن آقاجان ما تو قوانینمون آموزش کارکنان داریم که جزو شرایط ارتقا ست چرا نباید اعمال بشه اینها همون افراد بیماری هستندکه چشم دیدن هوش وفراست دیگران راندارن ما الان داریم تو کارگزینیمون طرف شش ساله ارشد میخونه نتونسته تموم کنه داریم کارمند ساده ای که بهره هوشی بالا داره سه ترمه تموم کرده بالا غیرتا اونی که عرضه نداره نباید جاشو با این کارمند ساده عوض کنه ...!!!
اینهمه میگیم شایسته سالاری اینهمه تو کارا مثل خودروسازی موندیم چون افراد کاربلد سر کار نیستن پیش بینی کنن خلاقیت نشون بدن و ...
انشا... یه روز کشور ما هم به این نقطه برسه ... (3279741) (alef-13)
 
منشکین نقاب
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۰۹:۵۶:۱۱
این دولتمردانند که با سیاست غلطشون مردم رو به بیراهه میبرن. (3275158) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۰:۵۰:۰۴
من یک تولبد کننده هستم علت اصلی مشکلات عدم شایسته سالار در کشور ماست .اکثر مسئولان تاثیر گذار یا با رابطه انتخاب میشوند ویا امنیتی هستند .وقتی مسئول ازشدی تصمیم غلطی اتخاذ کند خود بخود تا آخر این تصمیم طبعات خود را خواهد داشت (3275265) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۱:۱۲:۲۴
از مسئولان تقاضا داریم به داد دهها هزار دانش‌آموخته رشته حقوق قضایی در کشور برسید. 7 آذر امتحان کارآموزی وکالت توسط کانون‌های وکلای دادگستری برگزار می‌شود. این کانون‌ها گویا قصد تولید یأس در دل جوانان فارغ‌التحصیل رشته حقوق و خانواده آنها را دارند. از 60 هزار متقاضی فقط 2 هزار و 500 نفر پذیرفته و بقیه مردود می‌شوند؟ (3275309) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۸-۰۱ ۱۱:۵۷:۵۹
حرف دل هزاران فارغ التحصیل رشته حقوق را زدید متاسفانه رانتخواهی صنفی خاص که خود را مدافع مردم می داند و حاضر نیست به خاطر منافع صنفش باعث ایجاد کار برای حقوق خوانده ها شود بزرگترین ضربه را به فارغ التحصیلان رشته حقوق زده است
بهترین روش این است که ما فارغ التحصیلان از مقام معظم رهبری استدعا کنیم که دستور لازم را در این زمینه بدهد چون متاسفانه کانون وکلا با نفوذ در میان مدیران دولتی سالهاست انحصارگرایی می کند و اصلا برایش بی کاری فارغ التحصیلان رشته حقوق مطرح نیست (3276517) (alef-11)
 
كامران
۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۰:۱۴:۰۱
مسئولان محترم
از شما خواهش مي كنم به داد فارغ التحصيلان بي كار رشته حقوق برسيد واقعا سدي به نام آزمون وكالت مانع اشتغال ما فارغ التحصيلان است به گو نه اي كه از هر پنجاه فارغ التحصيل رشته حقوق فقط و فقط يكنفر حق و كيل شدن دارد آخر چرا؟
انهم در آزموني تستي كه بايد حداقل يكسال از كار و زندگيمان بزنيم تا وكيل شويم
چه كساني مسئول اينهمه درد و رنج فارغ التحصيلان بي كار رشته حقوق هستند تا كي بايد در كشور منافع صنفي خاص مانع ازدياد وكيل در جامعه باشد (3278397) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۱:۴۲:۳۹
عزیزم داری این حرفا رو به کی می زنی؟ همه ملت این رو سالهاست که می دونن برو به اون مدیران دولتی بگو که خودشون با ایجاد دانشگاههای صوری همچون دانشگاه هاوایی و ... برای گرفتن مدارک لیسانس و دکتری خودشون رو به هر دری می زدند اول تکلیف اونها رو مشخص کن بعد بیا به ملت گیر بده (3275349) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۱:۵۳:۱۴
جدیدا که توجه بیشتر میکنم در دوستان و اشنایان و اطرافیان و همکاران و حتی خودم هر کی بیسواد تر دکنری داره بنده دایی دارم که اکنون 89 سال دارند ایشان سال ها قبل زمان پهلوی اول مدرک لیسانس دارند از المان ایشان انقدر باسوادن که بنده و تمام خانواده دکترمان را با مدرک از دانشگاه های برتر در جیبش می گذارد و همیشه میگوید پس در دانشگاه به شماها چی یاد می دهند شما که به اندازه سیکل هم سواد ندارید حق می فرماییند ما همگی دکتریم همین (3275356) (alef-11)
 
ر مسعودی
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۱:۵۳:۲۰
در این مورد نیز همچون تمام مسائل دیگر مردم مقصر اصلی هستن که انتخاب می کنن که برن دانشگاه یا برن بازار یا هرجای دیگه
و تهذیب نفس خیلی جاها به درد می خوره که هر کسی بتونه نفسشو کنترل کنه و درست انتخاب کنه (3275357) (alef-3)
 
ATHENA
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۲:۲۱:۴۰
مدرک محوری؟ یا اینکه کسانی که پست و مقام داشتن رفتن به زور مدرک گرفتن؟ و حالا کسانی که به خاطر لیاقتشون مدرک گرفتن باید بشینن تو خونه.
بلای این کشور مدرک محوری نیست بلکه مدیران نالایقی که سالهاست از روی یه صندلی مدیریتی میپرن رو یه صندلی دیگه و هیچ وقت هیچ پست مدیریتی برای کسی که واقعا شایسته هستن خالی نمیشه (3275400) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۲:۵۵:۰۸
چند وقت پیش شرکت ما در یک مناقصه دولتی شرکت کرد.نحوه امتیاز دهی فنی خیلی جالب بود:اگر مدیرعامل دکترا داشت 10 امتیاز ،فوق 8 و لیسانس 6 امتیاز.به ازای هر فرد دکترا در هیات مدیره 5 نمره به امتیاز فنی اضافه می شد.تنها چیزی که ملاک نبود،کیفیت بود.ما هم کلا بی خیال شدیم و پروژه را گذاشتیم برای دکترها (3275451) (alef-11)
 
محمد جواد
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۳:۰۰:۵۱
الان حتی اصناف تجربی هم برای گرفتن جواز کسب دانشگاه های علمی کاربردی را برپا کرده اند که هرچند اگر واقعا جنبه یادگیری حرفه ای داشت خوب بود اما صرفا جنبه تجاری و آموزش تئوری آن هم در حد بسیار نازل دارد.
درحالیکه در دنیا حتی علومی مانند رایانه هم که مبنای علمی و تئوری قوی دارند تحصیلات ملاک نیست نمیخواهم بیل گیتس و استیو جابز را مثال بزنم بلکه کودکان نوجوان 14-15 ساله را مثال میزنم که در شرکتهای بزرگ بعنوان برنامه نویس و یا متخصص امنیت استخدام میشوند (3275459) (alef-11)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۳:۲۱:۵۰
مشکل مدرک گرایی نیست. مشکل مدرک فروشی بیشرمانه دانشگاه ازاد و پیام نوره. این دوتا داتشگاه رو ببندن مشکل حل میشه. همه نباید امکان تحصیل اکادمیک داشته باشن. مدرک دانشگاهی حق همه نیست. مدرک دانشگاهی حرمت داره. اینو مسئولان کی میخوان بفهمن خدا عالمه (3275484) (alef-11)
 
دکتری برق شریف
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۵:۵۱:۲۹
رحمت به شیری که خوردی
اگر ظرفیت به نسبت شرکت کننده کم و زیاد میشد یعنی مثلا اگر 10000 داوطلب دکتری داریم صد نفر و اگر هزار نفر داشته باشیم ده نفر پذیرش شوند یعنی اینکه افراد دکتری از استعداد خوب تحلیلی بهره داشته اند.
دکتری و ارشد در چنین شرایطی به معنی این است که فرد دارنده هوش و سطح تحلیلی از عموم بالاتری دارد و نه چیزی بیشتر و نه کمتر
چنین فردی هم برای بازدهی غیر آکادمیک به تجربه خاص آن حوزه نیاز دارد اما چون پتانسیل بهتری دارد باید قاعدتا سریعتر بتواند مسلط شود.
در چنین فضایی هر مدرک تحصیلی اعتباری است برای فرد و یکی از دلایل اعتماد کارفرما میتواند باشد اما در کشور ما که دانشگاه آزاد و غیر انتفاعی و پیام نور و ظرفیت های وحشتناک سالیان اخیر دانشگاه دولتی مدرک را بی اعتبار کرده اند متاسفانه خشک و تر با هم می سوزد.
دلم بخ حال جوانان خوبی که در دانشگاههای تاپ ایران بهترین مدارک را گرفته اند میسوزد. اینان ادعایی ندارند اما حق دارند اگر ادعا بکنند می توانند سریعتر مشکلات کشور را حل کنند. (3275655) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۶:۵۴:۱۸
ان‌شالله اولین کتاب تخصصی اینجانب نیز به زودی در حوزه فروش منتشر خواهد شد.

دارید برای کتابتون بازاریابی می کنید (3275713) (alef-11)
 
شریفی
۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۲۱:۴۲:۴۹
اقا مجتبی عزیز با تائید صحبتهایتان به عرض میرساند مدارک دو دانشگاه فوق را هیچ کشوری قبول ندارد این اتفاق برای پسرم در خارج افتاد متاسفم........ (3279349) (alef-11)
 
رسول ر
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۳:۴۸:۵۲
نگاه ایرانی ها به علم نگاهی ناقص است و شبیه داستان کدو و کنیز و خاتون مولوی است. ایرانی ها اهداف خود را از یادگیری علم کسب رتبه، مقام، و مدرک تعریف می کنند. حتی اگر به چشم انداز سازمان ها، دانشگاه های ایران نگاه کنید می بینید در چشم انداز آنها نوشته است که در یک دهه آینده باید به فلان رتبه جهانی دست پیدا کنیم. در حالیکه که باید گفته شود که در یک دهه آینده باید این مقدار ثروت ایجاد کرد.

مثلا ایرانی ها آمار مقالات منتشر شده خود را بالا می برند، در المپیادهای علمی شرکت می کنند و .. تا فقط کسب رتبه، و مقام و مدرک کنند. در حالیکه که هدف از انجام هر کاری (از نگاه عقلا) ایجاد ارزش افزوده و ثروت است. هدف از آموزش علم و تولید علم ایجاد ثروت و ارزش افزوده است. اما چون ایرانیان همیشه پشتوانه جیره و بودجه نفتی داشته‌اند برنامه‌های خود را برای کسب رتبه و مقام تنظیم می‌کنند. برای مثال یکی از برنامه‌های دانشگاه‌های کشور افزایش آمار مقالات منتشر شده خود است، بدون آنکه توجه داشته باشند که اگر دانشگاه‌های برتر آمریکا آمار انتشار مقالات آنها زیاد است این نشانه تعداد بالا قراردادها این دانشگاه ها با بخش فناوری و صنعت است؛ و مقالات، گزارش علم تولید شده و به کار گرفته در فناوری است. در اینجا می‌توان به داستان خاتون، کنیز، خر و کدو مثنوی معنوی مولوی اشاره کرد که
......

متاسفانه از نگاه ایرانیان کدو علم و پژوهش پنهان مانده است و مست از پول نفت و مستغرق در (عشق و پرستش ایده لوژیک) ظاهر علم فراموش کرده‌اند که هدف از آموزش تولید علم، ایجاد ارزش افزوده، ثروت و قدرت برای کشور است. (3275522) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۱ ۱۵:۵۸:۴۲
هدف علم کشف مجهولات است. از نظر بهره دهی ممکن است سالها وحتی قرنها بعد نتائج تحقیق های واقعا"علمی به بهره دهی منجر گردد. تاریخ علم خود گویای این حقیقت است.البته کپی برداری و نگارش مقاله های تکراری خالی ازعلم وتبهکاری در این راستاست. (3276728) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۱ ۱۹:۰۶:۰۴
عزیزم این حرفها رو فقط برای فرار از بی فایدگی تحقیقات در ایران می زنند. یکی پایان نامه دکتری می نویسه از توش گوگل در میاد تو ایران پایان نامه دکتری می نویسند از توش مقاله درمیاد. (3276960) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۱ ۱۹:۱۰:۳۸
حالا نمیشه در ایران پژوهشگران لطف کنند برای همین دهه اینده تحقیق کنند. مگر ما تو ایران ناقص داریم ام و الان باید برای قرن بعد تخقیق کنیم. دوست عزیز این حرفها فرافکنی دانشگاهیان است (3276964) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۴:۴۱:۰۰
کسی که می‌خواهد در انتخابات رئئس جمهوری آینده شرکت کند اگر بگه مردم من دکترا ندارم احتمالا بیشتر اعتماد مردم را خواهد داشت.چون بعد از تمام دکتر‌های قلابی دیگر این جور "مدارک" اعتباری ندارد. (3275563) (alef-11)
 
دکتر
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۵:۰۸:۴۴
به علت تعداد زیاد دارندگان مدارک فوق و دکتری، دوره مدرک گرایی هم گذشته و الان دوره پارتی و آشنا گرایی و قوم و قبلیه و فامیل و باند بازی است. شما بالاترین و بهترین مدرک از بهترین دانشگاه ها داشته باشی با رزومه قوی، ولی اگر آشنا و پارتی نداشته باشی به هیچ جا نمیرسی. من در هر سه مقطع در دوره روزانه تحصیل کردم و کشور برام هزینه کرده ولی متاسفانه به این نتیجه رسیدم مدرک دکتری خود را قاب بگیریم و بزارم کنار و برم سراغ یک کار دیگه ای که اصلا در آن تخصص ندارم ولی در عوض در آن کار پارتی و آشنا و پشتیبان دارم. در این ممملکت با تخصص و مدرک هم دیگر به هیچ جا نمیشود رسید و مثل من که بیش از 10 سال است همچنان در یک اداره دولتی کارشناس هستم تا 100 سال هم بگذرد همین وضع است مگر اینکه پارتی و پشتیبان قوی پیدا شود. فکر میکنید در یک اداره دولتی معظم که شرط فوق لیسانس بودن اولین شرط همکاری با افراد است چطور یک نفر با مدرک فوق دیپلم بکار گرفته میشود و حتی قبل از عقد قرارداد همکاری در چارت مصوب سازمانی هم قرار میگیرد تا بزودی پیمانی شود و جایگاه بگیرد و ...؟ جواب ساده است: چون پارتی و پشتیبان قوی دارد. (3275599) (alef-11)
 
مهرداد
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۶:۱۰:۴۰
مشکل اصلی کیفیت آموزش عالی در این کشور است. وقتی هر کس و ناکسی رو شما راه بدی بگی بیا برو دکتری و ارشد بخون همین میشه و اسم علم و دانشگاه زیر سوال میره. بیشتر کسایی هم که مخالف تحصیلات دانشگاهی هستن و میگن مگه فلانی دانشگاه رفته و..... شدیدا افراد سود جویی هستن که خودشون هم هیچ کاری بلد نیستن و از اون ور بوم افتادن. به طوری که تجربه رو برتر از همه چیز میدونن. در حالی که اگر آموزش عالی ما درست بود (که نیست) کسی جرات اینگونه حرف زدن رو نداشت. همونطور که همین نویسنده مقاله به هیچ وجه نمیتونه به یک فارغ التحصیل دانشگاه آکسفورد و یا ام آی تی بگه که تو کار بلد نیستی و فقط درس خوندی. چون دنیا داره با علم همین اینا میچرخه که از دانشگاه هم میان بیرون. مشکل ما خیلی قبل تر از مدرک گرایی و امثالهم هست. (3275673) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۶:۱۵:۲۹
اگر نظارت مناسب بر اخذ مدرک وجود داشت، تاکید بر مدرک هیچ ایرادی نداشت. برعکس نظر نویسنده در اغلب کشورهای دنیا جایگاه اجتماعی کسی که مدرک دانشگاهی معتبری دارد، بالاتر از افراد با مدرکی پایین تر است . اخذ مدرک باید قاعده مند باشد. (3275675) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۸:۵۱:۵۲
مدارس و دانشگا ههای ما هیچ فنی را آموزش نمی دهند و فقط و فقط به محفوظات بچه ها اضافه می کنند که به هیچ دردی نمی خورد (3275873) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۱۸:۵۳:۰۱
با سهمیه ها افرادی بسیار بی سواد مدارک بالا می گیرند و همین عامل موجب نابودی علمی کشور شده است (3275875) (alef-11)
 
m
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۲۱:۵۲:۱۳
مدرک مهندسی دادید شغلش کو ؟ شما را چه شده که رو از جوانتان گردانده اید و چشم به بیگانه دوخته اید." آن چه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد"

انقدر صنعت تحت فشار است که نیروی صفر نمی تواند بگیرد. باز از چین کالا وارد کنید "مرا به خیر تو امید نیست ، اما شر مرسان"

شرایط کنونی بوته آزمایش مدیران ولخرج دولتی و اقتصاد فرمایشی وابسته به منابع و فرار از مسئولیت مسئولان و باز هم رقابت ....آنان بر سر کسب کرسی ها است.
.... آمار بیکاری را بروید بگیرید. آمار طلاق را و آمار نصب دوربین در بانک ها و استخدام مامورین امنیتی. اگر علم غربی ..... هواپیمایش شما را به مقصد برد، بیماریتان را درمان کرد ، زود تر از شما به فکر محیط زیست افتاد."عاقبت این نردبان افتادنیست"
... (3276065) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۱ ۰۷:۵۸:۵۶
دانشگاه آزاد دکترای از راه دور الکترونیکی گذاشته!
یعنی چی؟ آخه چرا جلو این کارا نمی گیرن! (3276287) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۱ ۱۰:۰۲:۵۰
دانشگاه های دولتی مثل شریف هم برای خودشون پردیس راه انداختند مدرک می فروشند (3276409) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۰۸:۴۸:۰۸
همه این مدارک پردیس و نیمه حضوری و علمی کاربردی را باید باطل کرد اینا ارزش مدارک دیگر رو هم میارن پایین تو دانشگاه آزادشم باید جون کند وخوند وشب نخوابید ولی اونهاحتی کلاسم نمیرن مدرک میگیرن (3279773) (alef-13)
 
ملوو
۱۳۹۴-۰۸-۰۱ ۱۷:۲۷:۲۷
از ماست که بر ماست .خودمون سواد نداریم چه ربطی به دانشگاهها داره (3276832) (alef-13)
 
محمد کاظم همتی
۱۳۹۴-۰۸-۰۱ ۱۹:۴۴:۵۱
مدرک گرایی یا بهتر است بکویم خرید مدرک به یک فاجعه ملی تبدیل شده در زمان دولت احمدی نژاد طرح استخدام تیروهای شرکتی با داشتن مدرک کار دانی به سا ز مان ها و ادارات دولتی ابلا غ شد
این افراد که اکثر آنها که دارای مدرک سیکل بودند به خیابان انقلاب یورش برده و طی یک فرایند خرید در کوتاه ترین واحد زمان نه تنها مدرک دیپلم بلکه مدرک کاردا نی خود را نیز از اکابر های علمی کار بر دی با پرداخت شهریه دریافت و توانستند در سازمان ها و ادارات استخدام رسمی شوند
این افراد که کسب علم و دانش را با طعم پول چشیده بودند برای بدست آوردن پستهای بالاتر بدنبال کسب مدارک کارشناسی و ....... خیز برداشتند و حقوقی را دریافت می کنند که حق آنها نیست (3276996) (alef-13)
 
آرام
۱۳۹۴-۰۸-۰۲ ۰۱:۳۸:۱۷
نويسنده ي محترم، شما كه آقاي بيل گيتس رو مثال زديد مگه چند نفر تو دنيا مثل ايشون پيدا ميشن؟ايشون درسته كه دانشگاه نرفتن يا اينكه خيلي دير مدرك گرفتن ولي بسيار آدم باسوادي در زمينه ي كاري خودشون هستند.بعد چند نفر از كساني كه دانشگاه نرفتند ميتونند اينجوري باشند؟مثلا كسي كه پزشكي نخونده باشه ميتونه دكتر بسيار خوبي باشه؟امكان نداره.درد ما دانشگاه نيست.درد ما همون جاهايي هستند كه اسم خودشونو گذاشتند دانشگاه و در واقع اسمشونو ميشه هر چيزي گذاشت به جز دانشگاه.بعد ميگن چرا فلاني رفته دانشگاه بيسواده؟خوب علتش كاملا مشخصه.از عموم مايه بگذاريد نه خواص. (3277255) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۰۸:۰۵:۵۲
کدام مدرک گرایی. من پنج سال در یک ارگان دولتی به عنوان کارشناس قرار دادی مشغول بودم و هربار پرونده من و دیگر همکارانم به اداره نیروی انسانی سازمان جهت تغییر وضعیت میرفت میگفتند استخدام نداریم حالا میبینم در همان سالها نیروهای زیادی را با مدرک سوم راهنمایی استخدام کرده اند (3278206) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۰۹:۵۲:۴۱
خيلي از كارشناسان ارشد اداره جات دولتي حتي قادر به انجام 30% كار يك ديپلم را ندارد به گواه مدير ارشد همان اداره و معلوم نيست چرا ادارات همچنان براي يك كارساده اداري فردي را كه مدرك كارشناسي ارشد دارد را استخدام مي نمايد و فرد مذكور از بيكاري بدنبال گرفتن مدرك دكترا جهت افزايش حقوق و مزايا بوده تا افزايش بهره وري محيط كار . (3279873) (alef-13)
 
فرزاد
۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۲۱:۱۲:۱۷
به نظرمن بااین سیستم آموزشی که داریم تنها کارمنده پشت میزی تربیت میکنیم و خلاقیت و نوآوری هیچ جایگاهی توی این سیستم آ موزشی نداره و ما بااین سیستم آموزشی عقب افتاده به هیچی نخواهیم رسید (3281640) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.