توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 421278
اظهارات لاریجانی درباره چکش برجامی آمریکا و طرح جدید مقابله با حقوق‌های نامتعارف
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۳
رییس قوه مقننه گفت: آمریکا به دنبال این است که چکشی را بالای سر قانون برجام نگه دارند.

به گزارس خبرآنلاین، رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران به مناسبت 16 آذر و روز دانشجو، در پاسخ به سئوالی درباره تصمیمات کنگره و سنای آمریکا برای تصویب تحریم‌ها علیه ایران به مدت 10 سال و اقدامات قوه مقننه در این خصوص گفت: ما خلاء قانونی تصمیم‌گیری در این زمینه نداریم اما از نظر اجرای این ساز و کارها باید شورای هسته‌ای یا همان شورای نظارت بر برجام مسائل را مورد بررسی قرار دهد از سوی دیگر این اقدام آمریکا نوعی مکاری بود و آنها به دنبال این هستند که چکشی را بالای سر قانون برجام نگه دارند.

در ادامه خبرنگاری پرسید: طبق گزارش دیوان محاسبات برخی از افرادی که حقوق‌های نجومی و خارج از عرف دریافت کردند این مبالغ را برگردانده‌اند؛ آیا این اقدام به تنهایی کافی است؟ رییس قوه مقننه در پاسخ به او گفت: البته 2 یا 3 سنخ کار باید در این زمینه انجام شود، اول آنکه باید جلوی تکرار اینگونه اقدامات گرفته شود هرچند که در این خصوص پیشنهادی در مجلس مطرح شد اما به دلایلی رأی کافی به دست نیاورد بنابراین در حال حاضر یک پیشنهاد دیگر در مجلس در این خصوص مطرح است؛ ضمن اینکه اقدام دیوان محاسبات تنها مربوط به یک قوه یا نهاد نبود بلکه همه سازمان‌ها و دستگاه‌ها از قوه قضاییه تا مجمع تشخیص و شورای نگهبان و دستگاه‌های دیگر را تحت نظر قرار داد بنابراین گزارش دیوان محاسبات در خصوص حقوق‌های نجومی بسیار کامل بود و طبق گفته دیوان محاسبات از 96 تا 97 هزار مدیر تنها 387 نفر دریافتی خارج از عرف داشتند.

وی افزود: بنابراین گام بعدی در این خصوص به 2 قسمت تقسیم می‌شود؛ یک، آنهایی که به صورت ظاهری از قانون استفاده کرده ولی تخلف کرده‌اند که گفته می‌شود این افراد دریافتی‌های خود را بازگرداندند و چند نفر دیگر هم که باقی مانده‌اند نیز باید اقدامات قانونی برای آنها انجام شود. دوم اینکه باید تأکید کرد دیوان محاسبات در این زمینه به خوبی اقدام کرد و برخی پرونده‌های افراد متخلف در خصوص حقوق‌های نجومی در دادگاه و دادسرا باز و مطرح است.

لاریجانی در مورد مواضع چین درباره برجام نیز در پاسخ به سوال خبرنگاری گفت: وزیر خارجه چین در سفر آقای ظریف اظهار نظر روشنی کرد و روس‌ها هم با ما همکاری دارند. از طرف دیگر توافق هسته‌ای بین ایران و آمریکا نیست بلکه یک توافق بین‌المللی است و درشورای امنیت سازمان ملل تصویب شده است. چیزی نیست که بین دو کشور باشد و به این صورت بهم بخورد،‌ دیگرانی هم هستند  و ساز و کارهایی وجود دارد که مزاحم آنها خواهد شد.

رئیس مجلس  به خبرنگار دیگری که در رابطه با وضعیت معیشت مردم و اقدامات دولت در تصویب برجام سوالی را مطرح کرد گفت: دغدغه شما درست است و دغدغه‌ی اصلی ما باید مسائل اقتصادی باشد، اما همانطور که گفتم موانعی وجود دارد که باید تک تک برداشته شود، ما تلاش می‌کنیم همه همت‌ها به سمت تولید داخلی برود، بحث برجام هم این بود که زمینه‌هایی برای سرمایه گذاری بیشتر فراهم کند.

خبرنگار دیگری علت لغو برخی از استیضاح‌ها توسط رئیس مجلس را مورد پرسش قرار داد که لاریجانی پاسخ داد:‌ استیضاح به معنی واضح کردن یک موضوع است. به همین دلیل هم ابتدا به کمیسیون می‌رود و کمیسیون‌ها نظرشان را می‌دهند. اگر به نتیجه برسید بحث استیضاح در آنجا تمام می‌شود.

او ادامه داد: بعضی از وقت‌ها استیضاح در این مسیر تمام می‌شود و بعضی از وقت‌ها تمام نمی‌شود، در مورد اخیر چون خود دولت تغییراتی را داد استیضاح مطرح نشد، این مساله ساز و کار دارد چیز پنهانی در آن وجود ندارد؛‌ در حال حاضر هم در مورد استیضاحی که این روزها مطرح می‌شود هم وقت زیادی از دولت باقی نمانده و اگر شرایط دیگری بود مطرح می‌شد. اما در این شرایط هم مطرح می‌شود. من نمی‌دانم مقصود شما از غیر شفاف چیست؟ کسی که استیضاح می‌کند باید مهارتش را به طور شفاف بگوید. چون در غیر این صورت استیضاح مطرح نمی‌شود.

در ادامه این نشست خبری ، خبرنگاری پرسید: با توجه به اینکه 200 روز از آغاز به کار مجلس دهم گذشته است اما فراکسیون ولایت هنوز شکل نگرفته و این فراکسیون اساسنامه مشخصی ندارد. بنابراین شما چه تمهیداتی را برای شکل‌گیری سریع این فراکسیون در نظر گرفتید؟ 

لاریجانی به این سئوال اینگونه پاسخ داد: اکثریت فراکسیون‌های شکل گرفته در مجلس جنبه سیاسی نداشته و تنها 2 فراکسیون رویکرد سیاسی دارند و فراکسیون‌های دیگر جنبه تخصصی دارند. هر چند که با نظر شما در شکل‌گیری با تأخیر این فراکسیون موافق هستم. اما باید گفت که اختلاف نظرهایی همیشه در تشکیل فراکسیون‌ها وجود داشته است. البته جلسات بسیاری تاکنون در این زمینه برگزار شده است و گفت وگوهایی صورت گرفته است. بنابراین نمی‌توانم به این موضوع اذعان کنم که اراده‌هایی در مجلس مخالف شکل‌گیری فراکسیون ولایت هستند. از سوی دیگر همان طور که گفتم برای تشکیل فراکسیون‌ها همیشه اختلاف نظرهایی وجود داشته است و این موضوع پدیده عجیبی نیست و باید با تحمل و صبر پیشنهادات را بررسی کرد و افراد باید در مجلس با هم تعامل کنند.

رییس قوه مقننه در پاسخ به این پرسش که بعضی‌ها می‌گویند رئیس مجلس در این زمینه کم کاری می‌کنند گفت: نمی‌دانم استناد آنها به چیست؟ در هر حال  این پدیده عجیب نیست و تنوع فکری است و باید یه مقدار با تامل پیش رفت. مهم این است که بتوانیم یکدیگر را درک کنیم.
 
کلمات کلیدی : علی لاریجانی + مجلس + قوه قضاییه + حقوق‌های نامتعارف
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.