توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 496771
دو هفته بدون دلیل صدایتان گرفته؟برای تست سرطان به پزشک مراجعه کنید
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۳۰
دبیر علمی سومین سمینار تومورهای سروگردن گفت: عمده ترین عامل بروز سرطان حنجره مصرف دخانیات است و مهمترین علامت آن گرفتگی بدون علت و بیش از 2 هفته صدا است که در صورت بروز چنین حالتی باید احتمال بروز این سرطان توسط پزشک به دقت بررسی شود.

به گزارش ایرنا، دکتر نوید احمدی روزبهانی روز شنبه در نشست خبری سومین سمینار تومورهای سروگردن اظهار کرد: افرادی که علائم سرماخوردگی دارند و از بین علائم این بیماری گرفتگی صدای آنان بیشتر از 2 هفته طول بکشد یا افرادی که علائم سرماخوردگی ندارند و فقط دچار گرفتگی طولانی مدت صدا شوند، باید از نظر ابتلا به سرطان حنجره معاینه پزشکی شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تومورهای حنجره از شایع ترین تومورهای ناحیه سروگردن است که یک نفر در هر 100 هزار نفر در دنیا و ازجمله ایران به آن مبتلا هستند.

احمدی روزبهانی افزود: شیوع سرطان حنجره در مردان به علت مصرف بیشتر دخانیات بیش از زنان است اما به دلیل اینکه مصرف دخانیات در بین زنان نیز افزایش یافته، احتمال بروز این سرطان در زنان نیز رو به افزایش گذاشته است.
احمدی روزبهانی ادامه داد: سرطان حنجره در ده های چهارم و ششم زندگی بیشتر بروز می کند و علائم اصلی آن گرفتگی صدا، اختلال در تکلم و در مراحل پیشرفته بیماری تنگی نفس و مشکل در بلع غذا است.

وی تشخیص در مراحل اولیه بیماری را در درمان موفق آن بسیار موثر دانست و گفت: لازم است هم آگاهی مردم و هم اطلاعات پزشکان درخصوص علائم اولیه این بیماری افزایش یابد تا تشخیص و درمان به موقع صورت گیرد.

احمدی روزبهانی با بیان اینکه عوامل ژنتیکی نیز در بروز این بیماری بسیار موثر هستند، افزود: تفکر غلطی در بین برخی افراد رواج دارد مبنی بر اینکه فلان شخص 70 سال سیگار کشید و مبتلا به هیچ نوع سرطانی نشد؛ درحالی که ژنتیک افراد با یکدیگر متفاوت است برخی ممکن است استعداد ابتلا به برخی بیماری ها را داشته باشند و برخی دیگر این استعداد ژنتیکی را نداشته باشند.

وی ادامه داد: همچنین عوامل محیطی که افراد در آن قرار دارند با هم متفاوت است؛ بنابراین این باور اشتباهی است که باید در بین عموم مردم اصلاح شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص میزان بقای بیماران سرطانی در کشور گفت: از نظر میزان بقای بیمار مشابه کشورهای پیشرفته دنیا هستیم به طوری که بقای پنج ساله مبتلایان به سرطان در ایران با بیماران سرطانی در این کشورها یکسان است.

احمدی روزبهانی درخصوص تاثیر آلودگی هوا در بروز سرطان ها نیز اظهار کرد: آلودگی هوا اگر به صورت گردوغبار باشد، سبب بروز آلرژی ها، مشکلات تنفسی و آسم می شود ولی اگر به دلیل سوختن ناکامل بنزین و انتشار هیدروکربن ها باشد، می تواند سبب بروز سرطان شود به ویژه در افرادی که به طور دائم در معرض این آلودگی ها هستند.
 
کلمات کلیدی : سرطان+سلامت
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.