نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 407283
قحطی کارگر ساده در راه است
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۳۱
بیکاری به یک بحران چند وجهی تبدیل شده است.براساس آمارهاي غيررسمي، در حدود 5ميليون نفر از جمعيت فعال ايران بيكار هستند و برآوردها حاكي از افزايش تعداد بيكاران در آينده نزديك است كه البته در اين ميان فارغ‌التحصيلان دانشگاه، بخش عمده بيكاران جديد‌الورود را تشكيل خواهند داد.

در اين شرايط از يك سو تعداد بيكاران و تقاضا براي كار افزايش پيدا مي‌كند و از سوي ديگر وقتي بخش عمده بيكاران را فارغ‌التحصيلان دانشگاهي تشكيل دهند، برخي شغل‌ها متقاضي نخواهد داشت تا جايي كه طبق اظهارات قائم‌مقام وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي، مجبور به تأمين نيروي كار ساده از خارج كشور خواهيم شد.

قائم‌مقام وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي مي‌گويد: در حوزه نيروي انساني در كشور با عدم‌تعادل روبه‌رو هستيم و لازم است كه در راستاي تعادل تخصص نيروي انساني گام برداشته شود.به گفته سيدابوالحسن فيروزآبادي، به واسطه همين عدم‌تعادل در حوزه نيروي انساني، برآورد مي‌شود كه تا سال 1402تمام افراد جوياي كار از فارغ‌التحصيلان خواهند بود و مجبور به تأمين نيروي كار ساده از خارج كشور مي‌شويم.

او مي‌گويد: اگر به اين صورت پيش برويم در سال 1402به ازاي هر كارگر ساده، 2نفر فارغ‌التحصيل خواهيم داشت كه اين مسئله مي‌تواند هم فرصت و هم تهديد به‌حساب‌ آيد.وزير علوم، تحقيقات و فناوري نيز در آخرين اظهارات خود درخصوص بحران بيكاري فارغ التحصيلان دانشگاه‌ها هشدار داده است.

به گزارش تسنيم، محمد فرهادي از زياد بودن تعداد دانشجو و دانشگاه صحبت مي‌كند و از لزوم حفظ حد و حدود در اين زمينه مي‌گويد. او اظهار كرد: هم‌اكنون بيش از 2هزار و 880واحد آموزش عالي در كشور داريم كه قريب به 5ميليون دانشجو در اين واحدها در حال تحصيل هستند.

فرهادي با اشاره به هشدارهاي رئيس‌جمهور مبني بر ورود بيكاران جديد به جامعه، ادامه مي‌دهد: از امسال يك ميليون فارغ‌التحصيل بيكار خواهيم داشت و براي اين مسئله بايد فكري شود. البته مسير گذر از اين موضوع دستيابي به رشد اقتصادي 8درصدي است كه طبق برنامه‌ها امسال بايد 5درصد از اين رشد اقتصادي محقق شود.

پيشتر نيز مؤسسه عالي آموزش و پژوهش مديريت و برنامه‌ريزي گزارش هشدارآميزي از تشديد بيكاري فارغ‌التحصيلان دانشگاهي منتشركرده و ضمن اعلام اينكه در سال‌هاي اخير اشتغال‌زايي در مردان از نوع شغل جديد نبوده است، نرخ بيكاري بلندمدت فارغ‌التحصيلان را 49.2درصد اعلام كرده بود.به‌نظر مي‌‌رسد در كنار تلاش‌هايي كه براي رفع معضل بيكاري مي‌شود، دولت و متوليان امر بايد به حال تعادل بين نيروي كار عازم بازار كار و اشتغالي كه قرار است ايجاد شود نيز فكري كنند.
 
کلمات کلیدی : بیکاری، اشتغال
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۱۶:۴۵:۱۰
اقای وزیر علوم و دیگز مسولین، شما چرا فقط هشدار میدید و عمل نمیکنید اگر به هشدار دادن است که خیلی از افراد از سالهای قبل دارند هشدار میدند شما دیگه قرار نیست هشدار بدید

جناب وزیر علوم خیلی راحت میتواند از همین امروز یک بخشنامه بدهد و جلوی هرگونه گسترش را بگیرد و دفتر گسترش وزارت علوم را هم تعطیل کند

لطفا فقط حرف نزنید (3990551) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۱۷:۵۰:۵۲
برند خارج ميگين فرار مغزها بمونند ميگنيد فارغ التحصيل بيكار (3990611) (alef-11)
 
کامیاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۱۸:۴۷:۰۲
دولت بجای آنکه فکری به حال اشتغال کند بهترین کار را درآمدزایی برای خود و سرگرم کردن جوانان در دانشگاه های غیر معتبر داخلی دانسته است و از اینرو خانواده ها به هر شگلی شده با صرف دهها میلیون تومان هزینه، بچه های خود را به مراکز اسما علمی با عنوان ساختگی دانشگاه فرستادند تا مدرک بگیرند و به اصطلاح لیسانس یا فوق لیسانس داشته باشند غافل از اینکه این مراکز تله پول بوده و تنها جیب آنها را خالی کرده و یک بیکار تحصیلکرده بیسواد تحویلشان داده است و عمر 4 ساله و یا 6 ساله شان را بر باد داده است.

از این رهگذر نیز دولت بی نصیب نمانده و کلی بر درآمدهای خود افزوده است و بخشی از این مبالغ به جیب دولت رفته است. یعنی دولت بجای اشتغال زایی و تامین شغل برای این افراد، برای خود درآمدزایی کرده و در واقع برای خود شغل کاذب ایجاد کرده است.

خدا را شکر که حتی سایت الف از درج نظراتی از این دست خودداری می کند!!! (3990648) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.