توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 170484
آلمان و آمریکا عضو شورای حقوق بشر شدند
مجمع عمومی سازمان ملل ۱۸ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل را انتخاب کرد و در این میان آمریکا و آلمان موفق شدند به این شورا راه پیدا کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۱۴
به گزارش ایسنا، ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل روز دوشنبه برای انتخاب ۱۸ کشور عضو شورای حقوق بشر این سازمان که متشکل از ۴۷ عضو است، تشکیل جلسه دادند. کشورهای انتخاب شده به عضویت شورا به مدت ۳ سال این کرسی‌ها را در اختیار خواهند داشت.در رقابت‌های شدید برای کسب کرسی در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، آمریکا با ۱۳۱ رای و آلمان با ۱۲۷ رای بار دیگر به عضویت این شورا انتخاب شدند.

با این حال گروه‌های حقوق بشر به شدت از انتخاب آمریکا در این شورا انتقاد کردند.شورای حقوق بشر در سال ۲۰۰۶ تشکیل شد تا جایگزین کمیسیون حقوق بشر شود که اعتبارش را تا حدود زیادی از دست داده بود. این شورا در مجموع ۴۷ عضو دارد.

قاره‌ها و مناطق مختلف جهان سهم مشخصی در شورای حقوق بشر دارند. برای مثال سهم کشورهای آسیایی و قاره آفریقا هر کدام ۱۳ و کشورهای غربی ۷ کرسی است.به طور سنتی نمایندگان دولت‌های هر منطقه پیش از رای‌گیری نهایی بر سر کشورهایی که قاره آنها را نمایندگی خواهند کرد به توافق می‌رسند و مجمع عمومی سازمان ملل به آنها رای می‌دهد.

کشورهای غربی اما این بار برای ۳ کرسی در شورای حقوق بشر ۵ کاندیدا معرفی کردند تا اعضای مجمع عمومی سازمان ملل بتوانند میان آنها انتخاب کنند. آمریکا در این رقابت موفق شد با بیشترین رای میان کشورهای غربی به شورا راه پیدا کند. آلمان و ایرلند هم رای لازم را کسب کردند.دولت آمریکا در دوران ریاست جمهوری جورج بوش به خاطر آنچه تمرکز بیش از حد این شورا بر نقض حقوق بشر در اسراییل می‌خواند و عضویت کشورهایی که از دید آنها خود حقوق مردمشان را رعایت نمی‌کردند در انتخابات شورا شرکت نمی‌کرد. دولت باراک اوباما اما با تغییر سیاست برای عضویت در شورای حقوق بشر کاندیدا و موفق به حضور در آن شد.

سوزان رایس، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت با وجود انتقاداتی که دولت کشورش همچنان به این نهاد دارد عضویت آمریکا می‌تواند از عضویت کشورهایی که به قول او ناقض حقوق بشرند جلوگیری کند.به خصوص عضویت کشورهای چون ونزولا، امارات متحده عربی، قزاقستان و تعدادی از دولت‌های آفریقایی متهم به نقض حقوق بشر در شورای حقوق بشر باعث انتقادهایی بوده است.

بعضی نهادهای مدنی فعال در دفاع از حقوق بشر می‌گویند، عضویت کشورهای ناقض این حقوق در شورا یک تناقض است. تعدادی از فعالان حقوق فلسطینیان نیز اعلام کردند، دفاع آمریکا از رژیم صهیونیستی در این شورا نشان از سیاست یک بام و دو هوای واشنگتن در قبال نقض حقوق بشر دارد.
آمریکا، آلمان و ایرلند برای سه کرسی آزاد شده از گروه کشورهای غربی برگزیده شدند. عضویت اعضای جدید برای مدت سه سال از سال ۲۰۱۳ آغاز خواهد شد. در این انتخابات سوئد و یونان نیز از دیگر کشورهای غربی بودند که خود را کاندیدا کرده بودندآلمان پیش از این از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ در این نهاد پراهمیت بین‌المللی عضویت داشت و در شکل‌گیری و تأسیس شورای حقوق بشر ایفای نقش کرد.گوئیدو وستروله، وزیر امورخارجه آلمان در این رابطه در برلین گفت که حفاظت از حقوق بشر "جزو معیارهای اصلی آلمان بوده و باقی خواهد ماند".

به گزارش دویچه وله، نمایندگان کشورهای غربی سه عضو جدید خود را به صورت علنی انتخاب کردند. پتر ویتیگ، سفیر آلمان در سازمان ملل در این رابطه گفت که رقابت علنی میان کشورهای غربی می‌تواند "برای دیگر گروه‌ها نمونه‌ باشد".

هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا در پی اعلام نتایج انتخابات گفت: از کشورهایی که به ما رای دادند سپاس‌گزاریم و این انتخابی بود پر رقابت میان شماری از کشورهای شایسته‌ی غربی که آن‌ها نیز از کوشندگان حقوق بشر هستند!

شرایط عضویت در این شورا بر اساس معیارهای سختگیرانه استوار است و به صورت منطقه‌ای تقسیم شده است. هر منطقه‌ی جهانی سهمیه‌ خود را دارد.

انتخابات هر سال یکبار صورت می‌گیرد و هر بار یک‌ سوم از اعضا برای مدت سه سال انتخاب می‌شوند. هر کشور عضو پس از یک بار عضویت، می‌تواند بار دیگر به صورت مستقیم انتخاب شود، ولی پس از آن باید برای مدت حداقل یک سال از دور انتخابات خارج شود.مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه برای تعیین یک‌ سوم از اعضای شورا از گروه‌ کشورهای آفریقایی، ساحل‌عاج، اتیوپی، گابون، کنیا، سیرالئون را انتخاب کرد.

ژاپن، قزاقستان، پاکستان، کره جنوبی و امارات متحده عربی از منطقه آسیا، و آرژانتین، برزیل و ونزوئلا از منطقه آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب برگزیده شدند. دو کشور استونی و مونته‌نگرو گروه اروپای شرقی را نمایندگی می‌کنند.

سازمان‌های مدافع حقوق بشری از توافق‌های پیش از انتخابات مجمع عمومی انتقاد کردند. آن‌ها می‌گویند به همین دلیل کشورهایی وارد شورا شده‌اند که بیلان حقوق بشر آنها مناقشه‌برانگیز است. از نظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشر، پیش از انتخابات مشخص بوده است که پاکستان و ونزوئلا به این شورا وارد خواهند شد.
 
کلمات کلیدی : آلمان و آمریکا
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.