کد مطلب: 494188
احسنت آقای ظریف!
مهدی خانعلیزاده/31تیر96
تاریخ انتشار : شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۲۰
دکترمحمدجواد ظریف، در سفر اخیرش به ایالات متحده و برخلاف منش و روشی که در داخل کشور دارد، در برنامه GPS با حضور «فرید زکریا» از چهرههای شناخته شده رسانهای و البته دانشگاهی روابط بینالملل، حاضر شد تا در دوسالگی برجام پاسخگوی سوالاتی درباره نحوه اجرای این قرارداد از سوی طرفین باشد؛ از ادعای نقض برجام توسط ایران که از سوی برخی نمایندگان کنگره آمریکا مانند مارکو روبیو و تد کروز مطرح شده تا سخنان ماموران اطلاعاتی آلمان درباره فعالیتهای مخفی اتمی ایران.
نکته جالب توجه در این برنامه، صحبتهای خاص آقای ظریف است؛ صحبتهایی دقیق، علمی و برخاسته از مطالعات آکادمیک ایشان که کاملاً با تصویر و سخنانی که عادت داریم از وزیر امور خارجه کشورمان ببینیم و بشنویم، متفاوت است. ظریف در این برنامه صراحتاً از «واقعگرایی» جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاست بینالملل دفاع و آن را یک راهبرد عقلانی و عالمانه معرفی میکند که بارها به صورت صریح از سوی مقامات ارشد کشورمان بیان شده است.
او در بخشی از سخنان خود و در پاسخ به این سؤال فرید زکریا که درباره «برنامه تسلیحاتی اتمی پنهان ایران» ابهاماتی را مطرح میکند، با جسارت و با استناد به بدیهیات علم روابط بینالملل، از حق و لزوم داشتن «ظرفیت تولید سلاح» در کشورمان سخن میگوید و سپس با اشاره به رویکرد دینی و آرمانی ایران، بر «عدم تولید سلاح کشتار جمعی» توسط تهران تأکید میکند.
این راهبرد، همان طراحی دقیقی است که از سالها پیش از سوی رهبرانقلاب مورد اتخاذ قرار گرفته است. وجه آرمانگرایانه سیاست خارجی در جمهوری اسلامی ایران هرگونه استفاده از سلاحهای کشتار جمعی مانند سلاحهای شیمیایی و هستهای را مطلقاً ممنوع و زیانبار و در وجهی دیگر «ناکارآمد» میداند. از سوی دیگر، وجه واقعگرای این سیاست خارجی، دستیابی به توانایی تولید سلاح را عاملی مؤثر برای حراست از امنیت ملی خود میداند؛ یعنی با نگاه واقعی به جهان و مرکزیت آنارشیک (هرج و مرج آمیز) آن، به دنبال استفاده از ظرفیتهای موجود برای تأمین امنیت مردم خود است. علت هراس«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی از دستاوردهای اتمی کشورمان که اوج آن را باید در نقاشی معروفش در مجمع عمومی سازمان ملل و هشدار درباره «توانایی» و نه «دستیابی» ایران به سلاح هستهای دید، بر همین مبناست.
به طور خلاصه میتوان گفت که ایران هرگز به سمت تولید سلاح هستهای نمیرود اما همواره به دنبال ایجاد ظرفیت دستیابی به آن برای تأمین منافع ملی خود است؛ یعنی دو بال آرمانگرایی و واقعگرایی این گونه موجب پرواز سیاست خارجی جمهوری اسلامی شدهاند.
مسأله قابل اهمیت در این میان، حضور فرید زکریا در برابر محمدجواد ظریف است؛ فردی که شاید اکثر ایرانیان او را به عنوان یک روزنامهنگار و چهره رسانهای بشناسند اما واقعیت این است که او یکی از چهرههای برجسته علم روابط بینالملل و دارای نظریه در این حوزه است. «رئالیسم (واقعگرایی) تهاجمی» که در برابر «رئالیسم تدافعی» تعریف میشود، قائل به افزایش توان نظامی کشورها به منظور کسب «قدرت» است؛ در حالی که رئالیسم تدافعی ضمن تأکید بر افزایش توان نظامی کشورها، آن را متوجه تأمین «امنیت» میداند.
فرید زکریا در نظریه خود بر آن است که تاریخ نشان میدهد دولتها در شرایطی که به شکلی فزاینده ثروتمند میشوند، ضمن ایجاد ارتشهای بزرگ، خود را درگیر مسائل خارج از مرزهایشان میکنند و به دنبال افزایش نفوذ بین المللی خود میروند. به همین دلیل است که باید گفت تأکید دوجانبه محمدجواد ظریف بر «توانایی و ظرفیت» و «عدم تلاش برای دستیابی» از سوی ایران، رویکردی هوشمندانه است که مشخص میکند برخلاف ادعای رسانهها و مقامات غربی «غیرعقلانی» و «صرفاً ایدئولوژیک» بودن حکومت ایران یک «افسانه» بیشتر نیست.
اتخاذ این رویکرد و بیان سخنان هوشمندانه از سوی آقای ظریف زمانی دلچسبتر میشود که آن را با برخی سخنان ایشان در داخل کشور و سخن گفتن از«نابودی تمام توان دفاعی ایران با یک بمب آمریکایی» مقایسه میکنیم؛ سخنانی که در دانشگاه تهران به عنوان عالیترین جایگاه علمی و آکادمیک ایران بیان شد و تمام اندیشمندان علوم سیاسی و روابط بینالملل کشورمان را در بهت و حیرت فرو برد. به نظر میرسد سابقه دو سال بدعهدی مکرر آمریکا در اجرای توافق هستهای و نقض چندین باره برجام توسط واشنگتن که خود آقای ظریف در همین مصاحبه از آن با عنوان نقض همزمان روح و متن برجام نام میبرد مجدداً او را به دورانی که در دانشگاه «دِنوِر» مشغول تحصیل در رشته روابط بینالملل بود، بازگردانده تا نحوه تعامل با جهان و تأمین امنیت ملی کشور را یادآوری کند.
منبع :صبح نو
کلمات کلیدی : نقض برجام+تحریمهای جدید+روحانی+ظریق+فرید ذکریا
اقای ظریف می داند که باید دفاع کند .لزوما تمام حرفهایش هم منطقی نیست و این دفاعها ارزش نداره (4483570) (alef-11)
..سعى نكنيد زحمات دكتر ظريف براى ايران را به بهانه هاى واهى زير سوْال ببريد دكتر مايه ى افتخار ما هستند (4483587) (alef-11)
استاد ظریف فرد بسیار توانمندی است. (4483599) (alef-11)
ظریف یک دیپلمات برجسته جهان است. خوب می داند که چه حرفی را در چه زمانی بزند. دیروز با سیاست خنده امروز با سیاست حمله (4483614) (alef-11)
چه عجب!!!!!!!!!!!
بلاخره توانمندي هاي اين مرد شريف رو ديديد................. (4483632) (alef-11)
حسن یوسف
۱۳۹۶-۰۴-۳۱ ۰۹:۱۲:۲۴
نه آن زمانی که در بالکن هتل بالا و پایین میپرید و نه الان که دلواپس شده است! (4483692) (alef-11)
نه عزیز اگر خوب بیندیشید وتعارف را با خودمان کنار بگذاریم می بینیم سخنان ظریف که در دانشگاه تهران بیان کردند هم عجیب ودروغ نیست !! ودقیقا همین خطر آمریکاست که ما را بر آن می دارد که از تلاش خود برای داشتن سلاح های پیشرفته دفاع کنیم وگرنه کشوری که خطری او را تهدید نمی کند نیاز به سلاح ندارد ! (4483707) (alef-11)
بالاخره یک وزیر خارجه با سواد مرتبط تو ایران پیدا شد و اون هم ظریفه. فقط حیف که ساختار وزارت خارجه تعطیله (4483721) (alef-11)
کم کم اقایان بنفشی عاقل هم باید دلواپس شوند و به این دلواپسی افتخار کنند
چرا که انسان عاقل دلواپس بهتر از انسان خام خوش خیال است. (4483727) (alef-11)
ما که حرفهایی که از ظریف شنیدیم همیشه با منطق همراه بوده. (4483773) (alef-11)
همون حرفى كه در دانشگاه تهران زده هم منطقى است. اگر بتوانيم توهمات را كنار بگذاريم و واقع بين باشيم حرفش درست بوده (4484076) (alef-11)
عزيزم برخلاف نوشته شما، صحبت هاي ايشون هم در داخل كشور و هم در مواردي اينچنيني با عقبه علمي و آكادميك در كنار دانش سياست ورزي بين المللي حرفه اي همراه بوده است، فقط نكته اين جاست كه هر سخن جايي دارد... (4483818) (alef-11)
احسنت. هر سخن جایی دارد. متاسفانه این گروه معتقد هستن به این که یک حرف رو باید همه جا گفت . نتیجه سیسات خارجی دولت قبل (4483969) (alef-11)
جالب بود! (4483887) (alef-11)
هیچ تفاوتی بین ظریف آن روز و سال های قبل وجود ندارد
ظریف مظهر این است که هر سخن وقتی و هر نکته مکانی دارد
برعکس عده ای در داخل که فکر میکنند همواره باید فریاد زد تا انقلابی گری خود را به رخ کشید، ولو از جیب مردم و انقلاب (4483914) (alef-11)
حرف دانشگاه تهرانش را باور کنیم؟ یا این حرف نیویورکش را؟ کدام بنظر شما درست است. هر دو؟ تناقض ساختاری در عقیده شماست؟ (4484293) (alef-11)
سخنهای منطقی اگرچه خوب است ولی ما را به جایی نمیرساند. باید منطقی هم عمل کرد!!! (4483942) (alef-11)
فرمودید برخلاف داخل! میشه چند مورد از صحبت های غیرعلمی و غیر آکادمیک داخلی ایشونو بفرمایید؟!! (4484241) (alef-11)
همه اینها برجام را توجیح نمیکند ....یعنی هیچ (4484244) (alef-11)
کمی منصف باشید. خیلی مهم هست که طرفی که دارد مصاحبه می کند سخن را چگونه پیش ببرد و معلوماتش در چه حد باشد. بنابراین رفتار آقای ظریف کاملا منطقی هست. شما مجری فرهیخته انتخاب کنید، سطح صحبت مخاطبتان با آن تنظیم میشود. (4484297) (alef-11)
این خیلی طبیعی است که ایشان موقعی که در برابر دنیا سخن میگوید باید از حداکثر منافعی که باید داشته باشیم سخن بگوید ولی در داخل باید با تو.جه به قدرت و توانی که داریم و میتوانیم بدست بیاوریم سخن بگوید. (4484348) (alef-11)
من واقعن نمیدونم آیا آقای ظریف نسبت به آمریکا خوشبین بود یا نه ولی بعید میدونم ایشون با اینهمه تجربه زیاد خوشبین بوده باشه. البته فراموش نکنیم ترامپ با فاصله بسیار نزدیک رییس جمهور شد و اگر کلینتون رییس جمهور شده بود شرایط کاملا فرق میکرد. در واقع کمتر کسی در دنیا پیش بینی میکرد شخصی مثل ترامپ رییس جمهور بشه. (4484362) (alef-11)
تا بوده سخنان ظریف همیشه عزتمندانه بوده است ،
در شبکه های اجتماعی ، سخنان وی دست به دست می شود که درباره ضرورت تولید سلاح سخن می گوید ، درباره حق ایران برای دستیابی به انرژی هسته ای با کلامی سلیس گفتگو می کند و البته به یاد نداریم برنامه را که یک کارشناس باتجربه امکان نشستن رودر رو با مقامات کشور را داشته باشد . (4484367) (alef-11)
ظریف و امثال ایشان انسانهای خوبی هستند اما در برابر غرب کمی ساده اندیشند (4484452) (alef-11)
آقای دکتر ظریف ، سرباز شایسته عرصه دیپلماسی کشور جمهوری اسلامی ایران است ، از خداوند سعادت ، سلامتی و موفقیش را آرزو میکنم (4484631) (alef-11)
من صحبت های اقای ظریف را با اقای فرید ذکریا و نیز مصاحبه با ایشان را در شبکه ملی امریکا بصورت زنده گوش کردم. به ایشان افتخار می کنم سواد ایشان، فهم ایشان در امور بین الملل و روشن کردن و تحلیل حقه بازی های دولت امریکا بخصوص در دولت اقای ترامپ و تسلط کامل ایشان به حقوق بین الملل و نیز سازمان ملل تحسین بر انگیز بود.
افرین به ایشان (4484682) (alef-11)
اصلانی
۱۳۹۶-۰۵-۰۱ ۰۱:۴۱:۲۹
اینها از خوشحالی در پوست خود نمی گنجند چرا که آقای ظریف گفته آمریکا بر خلاف برجام عمل کرده . این حرف آقای ظریف درست است این بدعهدی آمریکایی ها است نه پنج کشور دیگر پس بعضی ها خیلی از اینکه برجام هنوز پا برجا است خیلی ابراز .....ً نکنند . خدا را شکر دستاوردهای برجام کم نبوده و باز هم میگوییم روحانی عزیز مچکریم (4484722) (alef-11)
سلام و درود بر ظریف عزیز که باعث افتخار کشورمون ایران است. (4484914) (alef-11)
سلام بياييد همه باهم اتفاق نظر داشته باشيم تا تازور گويان دماغشان بخاك ماليده شود اززمانيكه يادم ميايد اقاى ظريف اول بادست اندركاران مملكتى مشورت ميكند بعد ازتفكر وتعقل سپس نظراتش بيان ميكند ازخداوند منان سلامتى وطول عمر براى ايشلن وساير خدمت گزاران اين مملكت ارزومندم امين (4485031) (alef-11)
اگر ظریف از روز اول اینطور موضع میگرفت ارزش داشت، نه الان که مرغ یخ زده داخل فریزر هم از بدعهدی و بهانه تراشی امریکا خبر دار شده (4485595) (alef-11)