نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 491587
راهبرد منتقدین/سکوت الهام بخش وحدت
ناصر ایمانی /22تیر96
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۰۰
تردیدی نیست افراد و جریان‌های دلسوز برای کشور و انقلاب، باید تلاش جدی برای موفقیت و پیشرفت دولت فعلی داشته باشند زیرا لازمه پیشرفت و توسعه کشور، موفقیت و کارآمدی دولت است.  بدون تردید، یکی از لوازم و ضرورت‌های کارآمدی و موفقیت هر دولتی، ارائه نقاط ضعف و کاستی‌های آن دولت توسط صاحبنظران و خبرگان کشور است تا سرعت پیشرفت بیشتر شود. نقد و انتقاد منصفانه و مصلحانه همراه با ارائه راهکارهای مناسب، از بزرگترین عوامل کارآمدی هر دولتی است که دولت‌ها نیز باید از آن استقبال کنند.

در حال حاضر نیز یک جریان بزرگ و با سابقه طولانی در مدیریت کشور وجود دارد که در انتخابات اخیر نیز بیش از 40 درصد آراء مردم را به خود اختصاص دادند. این جریان می‌تواند با نقادی به موقع و ارائه راهکار، نقش موثری برای حرکت دولت آقای روحانی ایفا کند؛ اما صاحب این قلم اعتقاد دارد که جریان اقلیت به دلایلی که در ادامه خواهد آمد، فعلاً «نمی‌تواند» و «نباید» به نقش خود در نقادی دولت بپردازد؛ اگرچه این موضوع حق قانونی و طبیعی او باشد. به تعبیر دیگر، جریان اقلیت باید از حقوق خود تا چندسال آینده چشم پوشی کند و از «حلال» خود بگذرد.

اما دلایل مدعای فوق چنین است؛

1-به علت اینکه این جریان موفق به کسب آرای مردم در انتخابات اخیر نشد، از انتقادات این جریان به گونه‌ای تعبیر می‌شود که چون موفق نشده‌اند، درصدد کارشکنی برای دولت پیروز شده‌اند. صد البته جریان طرفدار دولت نیز به این تصور دامن می زند. لذا انتقادات آن‌ها مؤثر نخواهد بود و عموماً نتیجه عکس خواهدداشت.

2-چهارسال گذشته، دولت یازدهم نشان داد که این دولت و بالاخص شخص ‌رئیس جمهور محترم از آستانه تحمل بسیار محدودی برای پذیرش انتقاد برخوردارند. نگاهی به مواجهه آقای روحانی با منتقدان در چهارسال گذشته و ادبیاتی که ایشان برای جریان‌های داخلی غیردولتی به‌کار می‌برد، مبین این واقعیت است.

دولت هیچ‌گاه جریان مخالف را به رسمیت نشناخت و با شدیدترین لفظ با آنها مواجه شد و هیچ راهی را برای مذاکره و تعامل با آن‌ها باز نگذاشت. در چهارسال آتی نیز وضع به همین منوال خواهد بود. لذا با دولت موجود اگر منتقدان در صحنه باقی بمانند، جامعه به سرعت دوقطبی خواهد شد که این امر به نفع و مصلحت کشور نیست.

3-مواضع ‌رئیس جمهور محترم پس از انتخابات، نشان می‌دهد که ظاهراً این رویه ادامه دارد و چنین استنباط می‌شود که دولت برای سرپوش نهادن بر کاستی‌ها و ضعف‌های خود، یک درگیری صوری را با مخالفان راه اندازی و اذهان را متوجه حاشیه‌ها می‌کند تا معلوم نشود که مسوولیت اصلی در کاستی‌ها بر عهده کیست.این جمله آقای روحانی در جریان تبلیغات انتخابات بسیار پر معناست که گفت:«دولت یا به وعده‌های خود عمل کرد و یا نگذاشتند که عمل کند»! 

لذا با خروج منتقدان از صحنه، حداقل قسمت «نگذاشتند» حذف می‌شود و صحنه برای شناختن مسوولیت ها و کسانی که باید پاسخگو باشند، شفاف‌تر می‌شود. به یاد جمله‌ای از مرحوم شهید بهشتی افتادم که در اوج درگیری‌های سیاسی و تهمت‌ها، می‌گفت: «ما سکوت می‌کنیم. سکوت الهام بخش وحدت.»


 
 
کلمات کلیدی : راهبرد منتقدین+حمله روحانی به منتقدان+اهانت روحانی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۲ ۰۷:۳۵:۳۶
بسیار عالی بود خوب است بآ توجه وعمل شود. (4471666) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۲ ۰۷:۵۱:۳۱
"شخص ‌رئیس جمهور محترم از آستانه تحمل بسیار محدودی برای پذیرش انتقاد برخوردارند."
ولی ادعای نقدپذیری ایشون گوش فلک رو کر کرده!! (4471676) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۲ ۰۷:۵۷:۳۵
«ما سکوت می‌کنیم. سکوت الهام بخش وحدت.»
آیا سکوت کردن یه معنای تأیید تلویحی تلقی نخواهد شد؟ من فکر میکنم سکوت مطلق جایز نیست و در موارد مهم و خطیر بایست دولت را با زبان لین مورد نقد قرار داد... (4471685) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۲۲ ۰۹:۰۴:۳۶
38 درصد شد بیش از 40درصد، روز به روز داره میره بالاتر (4471756) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۲ ۱۱:۱۴:۲۳
دولت حرف و ناکارآمدی (4471937) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۲۲ ۱۲:۵۱:۰۹
سکوت؟ منتقدان دولت؟ شوخی‌ میکنی‌. شما که همیشه ... (4472035) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۲۲ ۱۳:۰۲:۵۵
واقعا مردم مورد استضعاف واقع شدند و به ایشون رای دادند (4472050) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۰۸:۲۶:۲۳
منتقدان نباید سکوت کنند ولی نقد زمان انتخابات با نقد در زمانهای غیرانتخاباتی فرق دارد . در زمان غیر انتخاباتی نقد ها باید کارشناسی و از روی علمئ باشد متاسفانه اصولگرایان نقدهایشان همچنان بوی فضای انتخاباتی را دارد و هنوز از شوک شکست در انتخابات خارج نشده اند. (4474331) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.