نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 431484
حساب و کتاب دولت یازدهم
محمدکاظم انبارلویی، 15 دیماه95
وزیر اقتصاد و دارایی هفته گذشته در مراسم رونمایی از نقشه ملی استعلامات مجوزهای کشور گفت: "متاسفانه کسی در دولت نمی داند تعداد آیتم دارایی های دولت چقدر است . هنوز حتی این دارایی ها احصاء نشده است، چه رسد به اینکه این دارایی ها را مدیریت کرد."
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۱۴
1- وزیر اقتصاد و دارایی هفته گذشته در مراسم رونمایی از نقشه ملی استعلامات مجوزهای کشور گفت: "متاسفانه کسی در دولت نمی داند تعداد آیتم دارایی های دولت چقدر است . هنوز حتی این دارایی ها احصاء نشده است، چه رسد به اینکه این دارایی ها را مدیریت کرد." چه کسی باید دارایی های دولت را در داخل و خارج کشور مدیریت کند؟ اگر دستگاهی با عنوان وزارت اقتصاد و دارایی متکفل این کار بزرگ نیست پس اداره کل اموال دولتی و سازمان سرمایه گذاری وکمک های فنی اقتصادی ایران که بیش از 50 سال است فعالیت می کند در ساختار تشکیلات سازمانی وزارت اقتصاد و دارایی چه محلی از اعراب دارد؟ آیا وزیر دارایی نمی داند در شرکتهای ایفیک و ایهاک آلمان چه می گذرد و استفاده از دارایی‌های دولت در این دو شرکت منجر به ارزش افزوده شده یا کاهش؟ مگر فصل پنجم قانون محاسبات عمومی سامانه دارایی ها و اموال دولت را حسب مورد در شرکت ، سازمان و موسسه دولتی و حتی نهاد عمومی غیردولتی تبیین نکرده است؟

دارایی های دولت چیست؟ معاونت خزانه‌داری کل در وزارت اقتصاد و دارایی اگر حساب و کتاب این دارایی‌ها را ثبت و ضبط نکند، چه نهادی مسئول این کارهاست؟ بانک  مرکزی که همه ساله گزارشی از دارایی‌های دولت را منتشر می کند چه پاسخی برای وزیر اقتصاد و دارایی دارد که سخن از اغتشاش در سرفصل حساب دارایی های دولت را مطرح کرده است؟ قاعدتا برحسب قوانین و مقررات مالی دولت، وزارت اقتصاد و دارایی، بانک مرکزی، دیوان محاسبات و سازمان حسابرسی در این باره مسئولیت قانونی دارند.

دارایی های مورد نظر آقای طیب نیا  کجاست که او می گوید از دسترس مدیریت ها خارج است؟ چه کسانی این دارایی های دولت را مدیریت می کنند؟

2- مجلس این روزها مشغول تصویب برنامه ششم توسعه است. مقام معظم رهبری در روز 9 تیر ماه 94 سیاست های کلی برنامه ششم توسعه را به مجلس و دولت ابلاغ فرموده اند. این سیاست ها در 80 بند تنظیم شده و انصافا چیزی را برای تدوین یک برنامه جامع و مانع فروگذار نکرده است.

اما در کمال ناباوری لایحه پنج ساله ششم دولت شامل 31 ماده است. رئیس جمهور، برنامه ششم را به مجلس ارائه نداده است بلکه احکام مورد نیاز اجرای برنامه ششم توسعه را تقدیم مجلس کرده است، اما اینکه خود برنامه ششم چیست به مجلس نداده است! مجلس شورای اسلامی نیز پس از طی یک پروسه گفتگو و رایزنی با دولت مجبور شده است خودش برنامه ششم را بنویسد. آنچه مجلس در کمیسیون تلفیق برنامه ششم تدوین کرده است بالغ بر 144 ماده می شود.

این روزها مجلس نیمی از این 144 ماده را تصویب کرده است . در ماده 54 و 55 که به موضوع هدفمندی یارانه ها رسیده است، بین دولت و مجلس در خصوص محاسبه درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها اختلاف است.

مرکز پژوهش های مجلس معتقد است این درآمد بالغ بر 80  هزار میلیارد می شود، اما دولت حتی نصف این مبلغ را قبول ندارد و معتقد است هر ماه برای پرداخت یارانه ها عزا می گیرد. رئیس مجلس وسط بحث این اختلاف به دیوان محاسبات ماموریت می دهد تکلیف این اختلاف را روشن کرده و بگوید تقویم درست درآمد - هزینه هدفمندی یارانه ها کدام است.

اکنون بیش از 7 سال است قانون هدفمندی یارانه ها عملیاتی شده است، هنوز دولت و مجلس نمی دانند میزان درآمد - هزینه واقعی منابع حاصل از هدفمندی یارانه ها چقدر است.
واقعا حساب و کتاب در دولت یازدهم چگونه است؟ امروز دریافت های دولت از هدفمندی یارانه ها بیش از 10 برابر قیمت های سال پایه است، اما پرداخت های دولت در مورد یارانه ها بر مبنای همان سال پایه است . این قدری عجیب نیست؟!

3- دولت در بند الف تبصره یک لایحه بودجه سال 96 سهم شرکت ملی نفت را از ارزش نفت خام تولیدی از بابت هزینه های این شرکت 5/14 درصد تعیین کرده است.
قیمت نفت 140 دلار باشد این 5/14 درصد ثابت است و 40 دلار هم باشد همین مبلغ است. آیا این قدری عجیب نیست؟!
این 5/14 درصد بابت هزینه های شرکت ملی نفت در اختیار وزارت نفت قرار
می گیرد. این سوال مطرح است ‌آیا برآورد این هزینه ها واقعی است؟ مبنای حساب و کتاب در دولت یازدهم چگونه است؟

4- اخیرا رئیس دستگاه قضا از کوتاهی های دولت در موضوع پرونده بابک زنجانی پرده برداشت. دولتی که می گوید خزانه خالی است، دولتی که می گوید به سختی حقوق کارمندان خود را می دهد، باید خیلی پیگیر درآمدها و دارایی های خود باشد. چرا نباید در مورد پرونده بابک زنجانی کمک کند تا این پول ها به بیت‌المال برگردد؟

شرکت ملی نفت سال 92 در مورد پول های نفت با خزانه تسویه یا بهتر بگوییم تصفیه حساب کرده است. این را تفریغ سال 92 که دیوان محاسبات به مجلس داده می گوید، لذا طرف اصلی بابک زنجانی در دادگاه باید خزانه داری کل باشد نه شرکت ملی نفت! اما خبری از نماینده دولت به ماهو نماینده وزارت اقتصاد و دارایی و یا خزانه‌داری کل در دادگاه نیست! پس جایگاه حساب و کتاب در صیانت از بیت المال در دولت یازدهم کجاست؟

آیت الله آملی لاریجانی می گوید؛ "دولت و وزارت خارجه باید در پروژه بابک زنجانی پاسخگو باشند، وزارت خارجه باید از دولت های چین، مالزی، تاجیکستان و ترکیه پیگیری کند دلاری که بانک مرکزی ایران واریز کرده کجا رفته است؟ وزارت خارجه باید پیگیری کند چرا آن دولت ها پاسخگو نیستند؟"

راستی به این سوالات چه کسی در دولت باید پاسخ دهد؟ البته شاید پاسخ آن به صورت روزنامه ای مفید فایده نباشد، باید نهادهای اطلاعاتی، قضائی و نظارتی بنشینند و تکلیف آن را روشن کنند. به هر ترتیب دولت باید یک تصویر درست از حساب و کتاب خود در صیانت از بیت المال بدهد. در حالی که در دولت های جهان حتی یک سنت در بودجه دولت و صیانت از دارایی های آنان حساب و کتاب دارد. در اینجا معلوم نیست چطور میلیاردها تومان پول بی زبان مردم در بیت المال حساب و کتاب ندارد؟!
 
کلمات کلیدی : محمدکاظم انبارلویی+دولت یازدهم+بودجه
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۰۷:۲۵:۲۲
در حساب دولت يازدهم ذخاير انقلاب پس انداز شده اند كه يك دسته اين ذخاير حقوق نجومي ميگرفتند و يك دسته وام 8000 ميليارد توماني از صندوق فرهنگيان بيچاره (و البته بروايتي 12 هزار ميلياردتومان) يك دسته نزديكان صرافي دارند در افزايش ارزش ارزهاي خارجي زحمت ميكشند و يك دسته براي ركود مسكن جان ميكنندو وزارت بهداشت و درمان براي كاهش هزينه درماني مردم!!! حقوق ومزاياي نجومي به پزشكان ميدهند و تعدادي دلواپس هم بخيلند و اين همه تلاش و موفقيت دولت يازدهم را نميبنند . والبته طرفداران دولت كريمه هم ميفرمايند چون دولت احمدي نژاد خراب كرده پس اين دولت هم حق دارد همان كارها را بكند و هركي با اين دولت مخالفت كند خاك برسرش. (4099625) (alef-18)
 
France
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۰۷:۴۶:۴۱
به ضرس قاطع وزیر اقتصاد دولت روحانی ضعیف ترین وزیر دولت است..واینکه اگر واقعا درآمد دولت از هدفمندی هشتادهزار میلیارد تومن باشه بسیار رقم بزرگیست و باید سوال کرد این درآمد کجا هزینه میشه؟این رقم را به اضافه درآمدهای نفتی و درآمدهای هنگفت مالیاتی دولت که در این سه سال بسیار اون رو افزایش داده همچنین پولهایی که بابت توافق کم وبیش آزاد شد بکنید به رقم بسیار بالایی میرسیم..پس چرا دولت از کمبود منابع گله داره؟کاش یک نفر از مسولین دولتی یا نظارتی یا نمایندگان مجلس پاسخی بده و ابهام هارو برطرف کند. (4099660) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۰۸:۱۵:۰۶
مساله مربوط به اين دولت و آن دولت نيست. اشكال از ساختار غلط نظام اداري و مالي ماست. وقتي وزير خود از اشكالات سيستمي مي‌گويد بهتر است به جاي هجمه به يك فرد/دولت به فكر اصلاح سيستم باشيم. (4099696) (alef-3)
 
مهندس جنت شهري
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۰۸:۵۵:۵۶
عزيز دل اصولگرا...اگر در دولت حساب و كتاب بود كه 800ميليارد درامد ملي در ان 8 سال شفاف و روشن گفته ميشد در كجا خرج شده...حالا خدا پدر اين دولت را بيامرزه كه سازمان برنامه احيا شد و حداقل كمي از اعتماد مردم برگشت...اهمين سوالات را از دولت بپرسيد ولي الحمدلله الان بزرگ شده ايد و تازه هم وارد جرگه سياست و روزنامه نگاري شده ايد و اين سوال را از دولت ميپرسيد كه جاي بسي خوشحالي دارد...موفق باشيد.. (4099753) (alef-3)
 
آزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۱:۵۵:۵۸
جناب الف لطفا منعکس بفرما
جناب عزیزدل نمی دونم چی چی طلب یا چی چی گرا
توجه بفرمایید:
1-لطفا مواظب باشید حساب آن... میلیارد دلار درآمد ملی در آن 8سال از دستتون نرود ، ما هرروز رقم بالاتر و جدیدی از شما میشنویم خواهش میکنم ته ش رو بگید 1000میلیارد یا 2000 میلیارد تا بالاخره علاقمندان نظرات شما هرروز عدد جدیدی نبینن چون ما از 500 میلیارد از شماها و همفکرانتان شنیدیم و دیدیم تا الان رسوندینش 800میلیارد دلار
2-زحمت بکشید یکبارهم شده بخاطر خدا عدد موجودی حساب ذخیره ارزی در ابتدای دولت دهم رو به همه اعلام کنید و البته وامهایی که بخش خصوصی و خصولتی و دولتی از اون حساب ذخیره ارزی داده شده بود و در دولت فخیمه یازدهم داره اقساطش رو اونهم با بهره میگیره و میزنه به کار
3- مرحمت بفرمایید نظری به آنهمه ساخت و ساز و عمران و آبادی در بخش مسکن و ورزش و راه و مخابرات و نفت و پتروشیمی و .... و و... بندازید بعد از بقول خودتان 800 میلیارد حساب کشی و مطالبه کنید
4-دولت دهم و بالاخص دولت نهم هرچی بود کار میکرد و کار میکرد ، اشتباه و اختلاس و فلان و بهمان هم داشت اما این دولت کار نمیکنه و البته همه اون مشکلات رو هم داره بیشترشم داره (4100100) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۹:۳۶:۵۶
دوست عزیزم جناب آزاد.سلام فرمایشات درستی داشتید.اما برادر من این استدلال غلطی است که بگوییم حالا کارکرده اند واختلاس هم کرده اند.تمام دولتهای پس ازانقلاب به حد توان واستعداد خود کارکرده اند.یکی کمترویکی بیشتر.که طبیعی هم هست توان آدمها وظرفیتشان متفاوت است.ضمن اینکه درهردوره ای انصافا مشکلات ومعضلاتی هم برای کارهردولتی وجودداشته.برخی بامشکلات کنارآمدند وباحوصله بیشترکارکردند وبرخی شلوغ کردند.بقول شما چی چی طلب وچی چی گراهم ندارد.همه شامل این قاعده بودند .حرف درست واساسی این است که باید نظام اداری وسیستم مدیریتی چنان سامان داده شود که درنهایت شفافیت وامکان دسترسی مردم به اطلاعات وآمار های اقتصادی عملا امکان اختلاس ودزدی وحیف ومیل بیت المال ازبین برود.که متاسفانه تا کنون چنین اراده ای بصورت جدی وعکوکی وجودنداشته است. (4100984) (alef-11)
 
حسینی کلشتری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۲:۳۲:۲۷
عزیز من مطالب تخصصی رو جناحی نکن . نبین کی گفته ببین چی گفته .
آقای انبارلویی سالهاست با تحلیل های علمی و مستند ،ضعف نظام بودجه ریزی و حساب کتاب دولت ها رو گوشزد میکنن.
دریغ از یک اظهارنظر و تحلیل دقیق از اصلاح طلب های به اصطلاح اقتصاددان در این خصوص . (4100208) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۰:۲۰:۱۹
وعده های سال 92 روحانی هیچ یک عملی نشد و نتیجه اش
برجام بد فرجام
ورشکستگی تولید
رکود شدید
بالارفتن ارز
فسادهای گسترده:صندون ذخیره فرهنگیان،حقوقهای نجومی
بیکاری فراگیر
........ (4099864) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۴:۳۷:۲۵
مواردی که مطرح کردید همه در دولت قبل ایجاد شده و به اسانی هم قابل حل نیست. علت اینکه در دولت قبل ایجاد شده هم همون حرف شما است که میفرمایید سال 92 قول داده وقتی سال 92 قول داده یعنی این مشکلات وجود داشته ما در سال 84 نه مشکل برجام داشتیم نه مشکل تحریم داشتیم نه مشکل ارز داشتیم نه بیکاری فراگیر نه ورشکستگی تولید لذا مشکلاتی که در 8 سال ایجاد شده طبیعی است که در 3 سال و 4 سال به اسانی قابل حل نباشد
در مورد ورزشکسنگی تولید صحبت فرمودید سال 90 و 91 و 92 ما رکودهای سنگین داشتیم که تا منفی 6.8 هم رفت و چند سال رکود مداوم البته ورشکستگی هم به دنبال داره و سالها باید کار بشه تا مشکل حل بشه
معتقدم مشکلاتی که دلت قبل ایجاد کرده به حدی سنگینه که در توان دولت ضعیف فعلی نیست که حلشون کنه و دولت دیگری هم نمیتواند حلشون کنه (4100440) (alef-18)
 
اصلاح طلب اعتدالی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۰۹:۱۹:۱۸
دوستان خیلی دیر شده وقت پاسخگویی نداریم ، پاسخی هم نداریم، هر نقدی ، سوالی در مورد دولت روحانی مطرح شد، بندازیم گردن دولت قبل !!!!!!!!!! هیچکس هم متوجه نمیشه،!!!! کلید همینه !!!!! (4101689) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۰:۲۱:۳۳
محبوبیت روحانی بشدت کاهش یافته (4099867) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۲:۱۹:۳۵
منفی (4100185) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۰:۲۲:۰۳
بی رقیب هم بازنده است (4099871) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۰:۴۲:۱۹
سخنان رئیس‌جمهور محترم در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی روح امید در مردم را زنده کرد! کشوری به این گل و بلبلی داشتیم و خبر نداشتیم! ای کاش بهانه‌گیران می‌شنیدید و مشکلات ساده و پیش پا افتاده‌ای چون حقوق‌های نجومی، فساد و اختلاس 12 هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان، اندکی گرانی و بیکاری، رکود و... را این همه گنده نمی‌کردید! (4099907) (alef-3)
 
Austria
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۲:۱۹:۰۳
فقط برای حساب و کتاب این دولت نطقتان باز است یا نه برای حساب و کتاب دولت معجزه هزاره سوم هم پیگیر هستید آقای انبارلویی؟ (4100183) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۰۹:۵۰:۱۶
مقایسه کنید:
دولت احمدی نژاد ۵۲۰ میلیارد برای ۸ سال ، سالی ۶۵ میلیارد دلار
دولت روحانی. ۳۴۰ میلیارد برای ۴ سال، سالی ۸۵ میلیارد دلار
دولت احمدی نژاد پرداخت یارانه ۴۵۵۰۰ تومان معادل ۱۲ دلار
دولت روحانی با احتساب تورم و ارزش پول ، پرداخت ۱۷۰۰۰ تومان معادل تقریبا ۴ دلار (4101722) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۳:۳۸:۳۳
دولت احمدی نژاد 800 میلیارد دلار برای 8 سال سالی 100 میلیارد دلار
دولت روحانی 190 میلیارد دلار برای حدود 4 سال سالی حدود 45 میلیارد دلار (4103633) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۲:۵۶:۵۲
یک نفر بگه تو ایه چند سال چه کار مفیدی دولت انجام داده که ما دوباره بهش رای بدیم (4100282) (alef-18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.