توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 446686
ردپای نمایندگان پرنفوذ در جدول پرحاشیه بودجه
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۰
روزنامه شرق نوشت:پیشنهاد حذف جدول ١٧ پیوست لایحه بودجه ٩٦، به استناد سیاست‏های کلی اقتصاد مقاومتی، تقدیم هیئت‌رئیسه مجلس شد.

نمايندگان مجلس بر اين باورند که تصويب اين جدول با سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي در تناقض بوده و شرايط رانتي براي برخي مؤسسه‌هاي خاص به وجود مي‌آورد.

عبدالرضا هاشم‏زايي، از‌جمله نمايندگان منتقد جدول شماره ١٧، به «شرق» مي‌گويد: «بودجه بايد تا حد امکان شفاف و دقيق و فارغ از رانت و سوگيري باشد. بنابراين بر آنيم تا لايحه بودجه ٩٦ بدون جدول ١٧ قانون شود. بايد گام‌هاي جدي در مسیر شفاف‌سازي مالي برداشته شود».اما جدول ١٧ موافقان و ذي‌نفعاني دارد. نام برخي نمايندگان سابق مجلس و شخصيت‌هاي با‌نفوذ در کنار نام مؤسسه‌ها، مراکز پژوهشي و دانشگاه‌هايي آمده که حالا هر‌کدام بودجه چند‌ميلياردي از‌ آنِ خود کرده‌اند. از دانشگاه عدالت گرفته که مؤسس آن آيت‌الله شاهرودي است تا دانشگاه امام صادق و دانشگاه مفيد.

مسعود رضايي، نماينده شيراز، از ديگر موافقان حذف جدول ١٧ است و در گفت‌وگو با «شرق» تأکيد دارد که وجود جداولي از جمله جدول ١٧ مغاير با عدالت و محورهاي اقتصاد مقاومتي است. او مي‌گويد: «نمي‌توانيم در ميان اين‌همه مؤسسه فرهنگي برخي را اجلّ از برخي ديگر بدانيم».پيش از ارائه پيشنهاد ٣٥ نماينده براي حذف جدول ١٧، کميسيون برنامه و بودحه مجلس نيز تلاش‌‌هايي براي حذف اين جدول آغاز کرده بود که رفته‌رفته رو به کم‌رنگ‌شدن نهاد.

مؤسسه‌هاي تازه به جدول ١٧ پيوستند

در شرايطي که حذف جدول ١٧ از سوي نمايندگان عضو در کميسيون برنامه و بودجه مجلس به گوش مي‌رسيد، نصرالله پژمان‌فر، از نمايندگان نزديک به جبهه پايداري، گفته بود «بودجه فرهنگي نهادها در جدول ١٧ حذف‌شدني نيست».

غلامرضا تاجگردون، رئيس کميسيون برنامه و بودجه، در گفت‌وگو با «شرق» فضاي حاکم بر مجلس را به گونه‌اي مي‌بيند که اگر پيشنهاد حذف جدول شماره ١٧ از سوي کميسيون به صحن بيايد، احتمال حذف آن زياد است. با‌اين‌حال او از جمله نمايندگاني است که معتقد است به جاي حذف اين جدول مي‌توان به دنبال افزايش نظارت بر نحوه هزينه‌کرد اعتبارات دريافتي اين نهادها بود.حالا نمايندگان منتقد جدول ١٧ پيش از‌آنکه دوباره تلاش‌‌هايي براي بازگشت و ابقاي جدول ١٧ از سوي نمايندگان موافق در دستور کار قرار گيرد، در نامه به هيئت‌رئيسه پيشنهاد حذف جدول را ارائه کرده‌اند.تا به اينجاي کار و بر اساس مصوبه داخلي کميسيون برنامه و بودجه نام ٥٠ مؤسسه فرهنگي از جدول شماره ١٧ خط خورده است. نکته عجيب اينکه در لايحه بودجه ٩٦ نام برخي مؤسسه‌ها و سازمان‌هاي جديد هم به چشم مي‌خورد؛ از «شهرکتاب» گرفته تا «مدرسه اسلامي هنر» و «بنياد پروفسور حسابي». البته در‌همين‌حال ديگر خبري از نام «بنياد انصار‌الانصار» و اعتبار يک‌ميلياردي‌اش در لايحه بودجه ٩٦ نيست.

کاهش نه، افزايش

تلاش نمايندگان در مجلس نهم نه‌تنها به حذف و کاهش اعتبار اين جدول نينجاميد که موجب افزايش سرانه اعتباري اين جدول شد. آن‌چنان كه جدول شماره با بودجه‌اي ٢٤٤ميلياردتوماني وارد صحن شد و با ٢٧٦ ميليارد تومان مصوب شد. حالا در لايحه بودجه ٩٦‌ رقمي در حدود ٢٣٠ ميليارد تومان براي نهادها و سازمان‌هاي فرهنگي پيشنهاد شده است. بايد ديد آيا امسال نيز مانند سال گذشته اين رقم دستخوش افزايش مي‌شود يا روندي رو به کاهش در پيش مي‌گيرد.با توجه به در‌نظر‌گرفتن جمع کثيري از اصلاح‌طلبان حاضر در مجلس دهم انتظار مي‌رود مسئله حذف جدول ١٧ با جديت بيشتري دنبال شود. هرچند برخي نمايندگان اصولگرا و مستقل نيز با جديت به دنبال حذف جدول‌اند و نام‌شان در رديف امضا‌کنندگان پيشنهاد حذف نيز به چشم  مي‌خورد. جدول ١٧، در مجموع ٦٦ رديف است و اعتبارات آن شامل ١٧٩ ميليارد تومان اعتبارات جاري و ٥٣ ميليارد تومان اعتبارات عمراني است که سرجمع اعتبار اين ٦٦ دستگاه مي‌شود ٢٣٢ ميليارد تومان. احمد بخشايش‌اردستاني در مجلس نهم گفته بود که «برخي نمايندگان پرنفوذ مجلس جدول ١٧ بودجه را مي‌نويسند».
 
کلمات کلیدی : بودجه ۹۶ + لایحه بودجه + مجلس
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.