کد مطلب: 438955
تغذیه ناسالم علت بروز سرطان
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۳
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت:عوامل محیطی مانند اختلالات روانی، اضطراب، افسردگی، محیط ناامن کاری و محرکهای دیگری چون چاقی مفرط و اضافهوزن، مصرف انواع دخانیات، نوشیدنیهای الکلی باعث بروز بیماریهای غیر واگیری چون سرطان میشود.
به گزارش ایسنا، دکتر «راضی ناصریفر» در کارگاه راههای مبارزه با سرطان اظهار کرد: در سال 94 شاخص کشف و ثبت سرطان در استان ایلام حدود یک نفر به ازای هر یک هزار نفر بوده است که بیانگر توسعه دانش پزشکی در حوزه سرطانشناسی نسبت به گذشته همچنین الگوهای غلط زندگی افراد است.
وی افزود: در گذشته حوادث و سوانح و انواع بیماریهای واگیر عامل مرگومیر افراد بود اما امروزه به مدد ماشینی شدن زندگیها بیماریهای قلبی عروقی اولین عامل مرگ انسانها و بعد از آن حوادث، سرطان و دیابت است که البته هماکنون 2 عامل سرطان و دیابت حالت پیشروندهای به خود گرفتهاند و تا چند سال آینده جای عامل حوادث در مرگومیر را میگیرند.
ناصری بابیان اینکه الگوهای تغذیهای و رفتاری فردی و اجتماعی غلط موجب افزایش بیماریهای غیر واگیر مهمی چون قلبی عروقی، سرطان و دیابت در افراد شده که این الگوها بهعنوان منشأ اصلی بیماریهای غیرواگیر نیازمند تغییر است، خاطرنشان کرد: عوامل محیطی چون اختلالات روانی ناشی از استرس، فشار روانی، اضطراب، افسردگی، محیط ناامن کاری و محرکهای دیگری چون چاقی مفرط و اضافهوزن، مصرف انواع دخانیات، نوشیدنیهای الکلی، تغذیه ناصحیح، عدم تحرک کافی و ورزش نکردن باعث بروز بیماریهای غیر واگیری چون سرطان شده است.
وی یادآور شد: ارتقای سواد سلامت مردم، بهرهمندی آنها از خدمات بهداشتی و سلامت، انجام مداوم غربالگریهای سلامت، همچنین همکاری و تعامل فرا بخشی بین دستگاههای مرتبط با حوزه سلامت برای تغییر در الگوی رفتاری و تغذیهای مردم در بهبود وضعیت سلامت و نشاط جامعه بسیار تأثیرگذار است.
کلمات کلیدی : تغذیه + بیماری سرطان