نظر منتشر شده
۳۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 445254
رسانه ملی و بی توجهی به فتواهای اقتصادی مراجع!
حسام بابابیگ، ۲۵ بهمن ۹۵
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۶
"پیش از انقلاب در راهپیمایی‎ها، روحانیان جلو بودند، مردم سه جا را آتش می‎زدند، یکی شراب‎فروشی‎ها، یکی بانک‎ها و سینماها را آتش می‎زدند، بعد از انقلاب شراب‎فروشی‎ها سه قسم شد، یک عده واقعا توبه کردند، یک عده فرار کردند و یک عده رفتند در زیرزمین، بعد از انقلاب سینماها سه قسم شدند، یک عده واقعا توبه کردند، یک عده هم فرار کردند و یک عده هم رفتند به دنبال کنسرت‎های زیرزمینی، بانک‎ها اما همچنان باقی ماندند و رباخواری دارند، ما واقعا حرف خدا را باور نکردیم"

"ربا، گناه کبیره‌ است و خدای متعال در هفت جای قرآن نیز از آن انتقاد کرده است..... بارها در پاسخ به نامه‌ها نوشته‌ایم که جریمه برای أداء دین رباست؛ اما متأسفانه به این احکام الهی عمل نمی‌شود."

این تنها بخشی از سخنان آیات عظام جوادی آملی و نوری همدانی می باشد درباره وجود ربا در نظام بانکی کشور. سخنان و توصیه هایی که در این سال ها به کرات و توسط  مراجع معظم گفته شده است اما متاسفانه آن طور که باید در رسانه ملی منتشر نشده اند.

مردم ایران نه بی دین شده اند و نه لامذهب بلکه از قضا هم رعایت واجبات  می کنند و هم محرمات ! اما قطعا از سر ناچاری و عسرت اقتصادی است که به سیستم رسمی نظام بانکی کشور مراجعه می کنند برای دریافت چند میلیون وام کمتر از حقوق برخی ! و با بهره های نجومی! .

اما رسانه ملی  در این بین صرفا به انتشار اخباری در خصوص کاهش و یا افزایش نرخ سود و تسهیلات بانکی و فسادهای نجومی رخ داده در نظام بانکی بسنده کرده و هیچگاه درپی تبیین موضوع برنیامده است. مسئله مهمی که هم دین و دنیای مردم را تحت تاثیر قرار داده و هم فشار اقتصادی مضاعفی را به آنها وارد کرده است. رسانه ملی به خوبی سخنان ،توصیه ها و فتوای مراجع عظام را در باب مسائل مختلف سیاست داخلی و خارجی،فتنه 88 ،9 دی ،برجام و .... پخش میکند اما این شیوه خبرگزینی؛چهره تک بعدی و سیاسی این بزرگواران را به جامعه ارائه می کند و این شائبه را ایجاد می نماید که مراجع صرفا موضع گیری سیاسی می کنند که قطعا بزرگترین ظلم به فقه تشیع، مسائل اعتقادی مردم و مراجع عظیم الشان می باشد. چرا رسانه ملی سخنان و فتواهای مراجع معظم را درباره سیستم فساد زا و ربوی بانکی را پوشش نمی دهد تا حداقل فشار رسانه ای، مسئولین را مجبور به پاسخگویی کند؟ همچون برجام!!.مسولینی که ظاهرا نه تئوری های اقتصادی را قبول دارند و نه شرع را! و بی قید مذهب هر روز گستره فساد بانکی را افزایش می دهند و تنگنای اقتصادی مردم را بیشتر میکند.

درست است که امروزه با گسترش فضای مجازی رسانه ملی دیگر یکه تاز جامعه خبری نیست اما همچنان مهمترین کانال ارتباطی بین مردم و حاکمیت می باشد و تریبون نظام خوانده می شود. حال که رییس رسانه ملی اعلام نموده است که "انتقاد ها را بر دیده منت می نهد" باید  شیوه خبری و اطلاع رسانی خود را متحول کنند.هم از برجام بگوید هم از بد عهدی امریکا، هم از فتنه بگوید هم از انحراف!،هم از تحریم بانک های خارجی بگوید هم از ظلم بانک های داخلی!.  و این چنین مسائل مهم و حساس  فقهی و اقتصادی را بیشتر مورد توجه قراردهند و این تلقی وجود نداشته باشد که اگر خبری را کتمان کنند و یا جهت دار پخش کنند،حقیقت پنهان می ماند که در این جنگ رسانه ای چنین امری امکان پذیر نیست بلکه انتشار اخبار به موقع ،صحیح و صادقانه بذر اعتمادی است که در دل مخاطبانش می کارد و حسن نیتی است که ایجاد میکند تا در مواقع سخت بتواند سو ظن ها را کم کند و قابل اتکا باشد. یا حق    
 
 
کلمات کلیدی : فتوا+مراجع
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۳۴:۲۴
خیلی جالبه
بر اساس نصح صریح قران این مسئله به منزله محاربه با خداست. (4162595) (alef-2)
 
محمد
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۵:۰۰:۰۵
رسانه ملی و بی توجهی !!
بانک مرکزی که همچنان سودهای 20% را می بیند و سکوت می کند چطور؟؟

دیر یا زود این سیستم گلدکوئیستی بانک ها خودش و همه کسب و کارها را نابود می کند! (4162956) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۲۳:۳۲:۰۵
شما از آلمان نیا توی مسایل داخلی مملکت ما دخالت کن! (4163965) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۲۶:۳۵
خیلی ها بی توجهی کردند آنها که رسانه را دارند آنها که به رای مردم ، در فضای اسلامی مسئولیت گرفتند و در مجموع کسانی که فرمان اجرا را در دست دارند . (4164278) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۴۶:۵۱
اقتصاد ما بیمار است و در این شکی نیست و بزرگترین بخش بیمار این اقتصاد سوء مدیریت و نبود مدیریت اقتصادی کار آمد ,فقدان رابطه اقتصادی مطمئن با جهان خارج ,عدم بهره گیری از روشهای مدرن اقتصادی .نبود سیاست منسجم و هدف دار در اقتصاد ,استقاده از روشهای اقتصادی قرن شانزدهم و هفدهم برای جمع آوری سرمایه و بسیاری از دلایل علمی و فنی است که اقتصاد ما را به حال احتضار کشانیده است و با فتوا های علمای معظم نمی توان اقتصاد را اصلاح کرد زیرا بسته اقتصادی که در حال حاضر در سفره این کشور است کلا بیمار است و برای درمان این بیماری پزشک حاذق می خواهد حتی اگر لازم باشد باید این پزشک را از خارج وارد کرد .البته فساد اقتصادی مهمترین بخش علت این بیماری است که این یکی جراح زبر دستی می خواهد که این عضو فاسد را از بدن این بیمار جدا نماید . (4162605) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۲:۵۷:۱۱
با زیان ده شدن سیستم بانکی، و عدم بازدهی قابل قبول دارائی ها و تسهیلات آنها، بانکها وارد بازی پونزی شده اند یعنی سود سپرده های قبلی را از سپرده های جدید و ...
این بازی خطرناک ضمن اینکه ورشکستگی نظام بانکی را در پی دارد قطعا به لحاظ شرعی دارای اشکال جدی است و می تواند مصداق ربا(حیل ربا) و قدر متیقن آن اکل مال به باطل باشد.
آقای دکتر توکلی این فساد بزرگ و سیستمی را پیگیری کنید این جنگ با خدا و رسول است که اثرات مخرب اجتماعی و اقتصادی آن بسیار بالاتر از یک اختلاس یا رانت است. (4162618) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۰۱:۴۹
متن زیبا و بدور از تعصبی بود. (4162630) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۳:۰۹:۱۳
تا اونجایی که من میدونم اقتصاد در حوزه وظایف دولت است نه رسانه ملی (4162650) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۲۰:۳۰:۵۴
تا انجایی که من هم میدانم وظیفه رسانه ملی توجه به خواستهای ملی و مردمی و برگزاری مناظره برای ریشه یابی و از بین بردن فسادهای واضح و روشن در اجتماع است! (4163714) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۴:۰۷:۰۲
از منتقدین به نظام بانکی خواهش میکنم راه حل ارائه دهند. (4162818) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۶:۰۱:۵۷
راه حل واضح است. اقتصاد مقاومتی (4163134) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۶:۴۳:۳۷
در اين اقتصاد مقاومتي بانك ها بايد چكار كنند؟ رَآه و حل برون رفت به صورت شرعي چيست و مؤلفه هاي ان چگونه قابل انجام است؟ اين را بايد روحانيون آشنا به شرع شرح دهند نه اينكه فقط انتقاد كنند. بستن درب بانك ها مثل بستن ...نيست. در دنياي امروز نياز به خدمات بانكي اجتناب ناپذير است پس قبل از انتقاد رَآه و حل آرائه دهند و جايگزين پيشنهاد كنند (4163212) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۶:۴۷:۴۹
با سلام،
اقتصاد مقاومتی برنامه می خواهد ! (4163220) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۶:۴۰:۱۱
فرضا که راه حلی نباشه... نباید به فکر راه حل بود... (4163206) (alef-11)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۸:۱۷:۳۸
در این دورانی که بانکداری الکترونیک (E-banking) دنیا را به تسخیر درآورده ، در یک کلام بانکهای ما بجای بانکداری به بنگاهداری روی آورده اند ، بجای تولید به خرید سکه و ارز و معاملات برج و ... ؛
در شرایطی که بانکداری الکترونیک مجازی علاوه راحتی و آسایش مشتریان ، کاستن شدید هزینه ها و سرعت های فوق العاده درروند کارهای بانکی را برای اونها بارمغان آورده ، شعب رنگارنگ انواع و اقسام بانکها با هزاران کارمند حقوق-بگیر ، در خیابانها ردیف شده اند بی آنکه ذره ای نظارت بر سوگیری های غیرمنصفانه آنها در دریافت انواع و اقسام مطالبات و کمیسون های ریز و درشت اعمال گردد ؛ (4163431) (alef-11)
 
بیات
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۴:۵۳:۵۵
از بانک قوامین کمتر از 100 میلیون وام گرفتیم برای راه اندازی کارخانه در شهر محروم وزادگاه امام خمینی (خمین) متاسفانه به علت تحریم ها نتوانستیم کارخانه را راه اندازی کنیم ،حالا بانک قوامین با سود وام و جریمه دیرکرد حدود 500 میلیون تومن از من طلب نموده و وثیقه های مارا ظبط نموده است. علی رغم اعلام دولت مبنی بر بخشودگی مقداری از این دیرکرد متاسفانه بانک قوامین خود را ملزم به اجرای آن نمیداند. (اسناد قابل ارائه میباشد.) (4162941) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۵:۰۹:۴۱
قریب به 150 سال پیش که نه رادیویی بود نه تلویزیونی نه خبری از شبکه های اجتماعی آخوند میرزای شیرازی فقط یک جمله گفت و به قول معروف با همان یک جمله کمر استعمار شکست اما نمی دانم در این روزگار چه اتفاقی افتاده که فتوا صادر می شود که گرفتن یارانه برای غیرنیازمندان حرام است مام عمل نمی شود می گویند گرفتن جریمه دیرکرد حرام است اما عمل نمی شود می گویند ... (4162993) (alef-13)
 
هومن دانشفر
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۵:۳۰:۰۸
اگه واقعا به دنبال تببین موضوع هستین الان برای شما تبیین میکنم. امیدوارم منتشر کنید:
انچه تحت عنوان جریمه دیرکرد از آن یاد می شود "خسارت ناشی از عدم انجام‌تعهد" یا وجه التزام است که هیچ منع شرعی ندارد. شما در هر قراردادی اعم از بیع. اجاره. قرض. مشارکت و ... میتوانید با طرف خود شرط کنید که اگر طرفین یا یکی از آنان تعهدات خود را به موقع انجام نداد علاوه بر الزام به انجام اصل تعهد به ازای هر روز یا هر ماه فلان مبلغ به طرف مقابل بپردازد.این موضوع در مواد ۲۲۱ و ۲۲۸ و ۲۳۰ قانون مدنی آمده و چون هیچ مغایرتی با شرع ندارد در اصلاحات قانون مدنی پس از انقلاب نیز تغییری نکرده. در قراردادهای بانکی وام گیرنده تعهد میکند مثلا در تاریخ (یا تاریخهای معینی) تمام یا بخشی از وام اخذ شده را باز پس دهد و قبول میکند اگر به این تعهد خود عمل نکرد روزانه فلان‌مبلغ به عنوان خسارت ناشی از عدم انجام تعهد به بانک بپردازد.
این موضوع قبلا در دهه شصت یک بار بین مسوولان بانکی و دولت و شورای نگهبان و امام‌خمینی (ره) و‌نهایتا مجمع تشخیص مصلحت مورد بحث قرارگرفته و شورای نگهبان‌ نهایتا موضوع رادبهدهمین صورت که عرض شد تایید و مشروع اعلام کرده و تفصیل موضوع در کتاب نظریات شورای نگهبان نوشته دکتر حسین مهرپور عضو حقوقدان شورا آمده است. (4163041) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۲۱:۳۷:۰۷
در مورد جریمه دیرکرد نظر دفتر مقام معظم رهبری نیز همین است.
در اصل کسی که پولی قرض می دهد طبق شرع اسلام حق ندارد چیزی بیشتر از قرض داده شده در پایان مدت شرط شده طلب کند. اما شرع به قرض گیرنده اجازه نداده که شرط زمانی قرض را رعایت نکند. و درصورت رعایت نکردن شرط زمانی در صورتی که از ابتدای قرارداد خود هزینه جریمه ای تعیین شده باشد باید ان را پرداخت کند. (4163830) (alef-11)
 
بندار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۱:۱۶:۱۶
یعنی شما چم وخم امور شرعی رو بهتر از مراجع بلدی؟آفرین چه باهوش (4164436) (alef-11)
 
ا .م
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۶:۱۶:۰۴
وجه الالتزام در تعهدات غیر پولی صحیح است ولی در تعهدات پولی بر اساس نظر مشورتی قوه قضاییه نمی توان بیش از نرخ تورم و بر مبنای شاخص بانک مرکزی مبلغی را تحت عنوان وجه الالتزام و یا دیگر حیل الربا به متعهد تحمیل کرد . این جریمه ها قطعا ربا محسوب میشه و بارها توسط مراجع اعلام شده اما قدرت و نفوذ بانکها بیشتر و روز به روز برخلاف ادعای مسئولین بیشتر میشه. (4164892) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۵:۴۴:۱۹
رسانه میلی بایستی نظرات دولت ومردمومراجع رااعلام نماید (4163074) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۵:۵۵:۴۲
هیچ گونه اراده ای در بهبود شرایط پولی و اقتصادی در بین مسئولین نیست/ (4163119) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۶:۱۶:۵۵
قانون بایددرموردهمه یکسان باشد حتی در مورد خود قانون (4163169) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۱۸:۵۵:۵۶
خودتون رو حسته نکنید چون زور نزول خوارها از همه ما بیشتر است (4163519) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۲۱:۵۲:۱۰
اگر تعریف پول قدرت خرید است خوب به عقل که مراجعه کنی نمی توان پولی که امسال وام می گیری پس از چند سال که قدرت خریدش بسیار کم شده همان را بخواهی پرداخت کنی در واقع پول کمتری از نظر قدرت خرید پرداخت میکنی که این خود یک ظلم است به وام دهنده. (4163862) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۵ ۲۳:۵۱:۱۴
خودمان راخسته نکنیم جدیدنیست سالیان درازی است که دربرهمین پاشنه می چرخد. (4163980) (alef-11)
 
رباب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۰:۵۱:۴۳
گنده تر از رسانه ملی ، یعنی دولت و بانک مرکزی و ..... سکوت کرده اند و بی توجهی !
چرا شما این وسط از صدا و سیما انتظار دارین که نقش اجرایی نداره ؟؟ (4164036) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۳۰ ۱۰:۵۶:۵۹
سلام
صدا و سیما نقش ایجاد مطالبه عمومی مهمی داره....
اگه من ِ نیازمند وام نظر ، مراجع رو به تکرار و پژواک بشنوم ، قاطی نشدن زندگیم به این چرخه سود و ربا برام مهم میشه و امید اصلاح میره (4167111) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۷:۲۱:۲۵
یکی از دلایل دادن سود بالا به سپرده های بانکی جذب بخشی نقدینگی موجود در جامعه است که همچون غولی سرکش به هر سو رود ویرانی به بار می آورد و این حجم نقدینگی حاصل سیاست های غلط اقتصادی دولتمردان است که هیچگاه به طور شفاف به آن پداخته نشده. برای اسلامی کدن بانک ها ابتدا باد نظریهه های قرص و محکم اقتصاد اسلامی داشت که حداقل در بخش نظری مورد اتفاق آرا باشد که نداریم، پس چه چیزی را جایگزین کنیم؟ (4164149) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۷:۵۰:۳۲
این مصداق واقعی " بنام دین به جنگ دین رفتن " است

در حالی که مراجع علنا و رسما درباره ربوی بودن فعالیت بانکها صحبت میکنند ولی صاحبان بانکها انگار که اصلا نمی شنوند و یا گوشی برای شنیدن این حرفها ندارند و هر جا هم که کم می آورند یک استفتا از مراجع درباره یک موضوع میگیرند و اون را به تمام فعالیتهای بانکی اعمال میکنند (4164174) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۸:۰۶:۳۵
مشكل اين است كه آنچه امروز در دست مردم است ، پول نيست ، اسكناس است ، اسكناس يك چك تضميني امضا شده توسط وزير اقتصاد و رئيس بانك مركزي است و دولت متعهد است اين برگه اسكناس ارزشي معادل مقدار مشخصي طلا داشته باشد ،
اما دولتها با ضعف خود ، هرسال مقدار قابل توجهي از ارزش دارايي مردم را از بين مي برند و اينگونه است كه مردم به جاي اينكه موفق به افزايش سرمايه شوند ، هرسال فقيرتر مي شوند ، (4164193) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۳۹:۴۸
عزیز من شما فکر میکنی پول یعنی اسکناس که آن را دولت خلق میکند حال آنکه پول امروز، عدد است و خالق آن هم سیستم بانکی (4164301) (alef-11)
 
کاظمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۲۰:۳۴
البته به این نکته توجه کنید افرادی که با سوء استفاده از این احکام پولهای کلانی را که منعلق به همین ملت است را گرفته وبا روشهای کلاهبردارانه پول بانکها را برنمی گردانند آیا باید این افراد هم حریمه نشوند ؟ وهر کاری دوست دارند بکنند؟ ودیگران را هم ترغیب به این کارکنند و کسی هم با آنها کاری نداشته باشد؟! خلافکار باید جریمه ومجازات شود که خداوند متعال این را هم در قرآن فرموده است . همین است که روزبروز فساد اقتصادی در این کشور در حال رشد است. (4164271) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۲۸:۴۵
پس بهتر است اسمش را تا اطلاع ثانوی بگذاریم همان «رسانه میلی». این طوری شاید به خودش بیاید. وقتی شما با وجود این کارها باز به آن لفظ «ملی» را می دهید خوب کاری نخواهد کرد. باید یک صدا داد زد و گفت که «رسانه میلی». شاید آقایان به خودشان بیایند و این ظلم ها را در حق هیچ کس علی الخصوص مراجع نکنند. (4164286) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۱۹:۱۵
اینکه ما به خلافکاران اجازه عرض اندام حتی در مقیاس زیرزمینی را بدهیم نیز پسندیده و برازنده جامعه اسلامی ما نیست حال چه رسد به اینکه در روز روشن و ملاعام بانکها و موسسات مالی مردم را به حرب الی الله تشویق میکنند!! (4164521) (alef-11)
 
کارشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۶:۴۵:۱۸
حسام جان
سیستم بانکی مثل قلب برای بدن است
لطف کن بگو شما و سایرین پولهای خودتونو گجا نگه داری میکنید
آیا اگر به پول شما سود ندن شما اول برج با آن بانکه چه کار می کنی
آیا شما و دوستانتان حاضرید پول خود را به من بدهید ومن کارخانه تاسیس کنم
بعد چند سال دیگه که شما پولتو که ارزشش یک دهم شده طلب کنی ومن در جواب
بگویم ندارم سوخت شد خوردن خوردم بردن ...............
پس واقع گرا باش
سود و وجه التزام بانک با شرط ضمن عقذ است
و همیشه از تورم کمتر بوده (4164941) (alef-11)
 
حسام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۲۰:۵۸:۰۳
سود بانکی و نظام بانکی قاعده و قانون خودش را دارد شما بفرمایید اسلامی است غربی است و یا شرقی؟از کدام تئوری علم اقتصاد و نظام پولی بانکی تبعیت میکند؟ چرا اکثریت مردم از سیستم بانکی دل خوشی ندارن.؟ (4165334) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.