توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 464956
تمرکز ترامپ بر ایران هراسی با هدف دوشیدن سران عرب
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۱۷
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: جیمز ماتیس وزیر دفاع تازه کار آمریکا در جریان سفر به ریاض و تل آویو یکبار دیگر مواضع ضد ایرانی آمریکای ترامپ را تکرار و تلاش کرد ضمن جوسازی علیه ایران، زمینه‌های بیشتری برای فروش اسلحه در مقیاسی وسیع‌تر از گذشته ایجاد کند. ماتیس با تمرکز بر «ایران هراسی» امیدوار است بتواند کشورهای منطقه را از ایران بترساند و از این طریق، سلاح‌های بیشتری به آنها بفروشد و سران مرتجع عرب را بدوشد.

 نامبرده ادعا کرد هر مشکل و بحرانی که در منطقه به چشم می خورد، ایران در پشت آن قرار دارد و در عین حال، ایران بیش از اندازه سلاح در اختیار دارد. این جملات و جهت گیری‌ها به هیچ وجه تازگی ندارد و خمیرمایه اصلی دیپلماسی خاورمیانه‌ای آمریکا را برای چندمین دهه تشکیل داده است. اما آنچه در این میان اهمیت بیشتری پیدا می‌کند این است که آمریکای ترامپ هم علیرغم تبلیغات وسیع وی برای پایه ریزی سیاست‌های جدیدی در منطقه و کل جهان، با اندکی تغییرات در لفاظی‌ها و جمله پردازی‌ها، دقیقاً همان سیاست‌های گذشته است و تغییر محسوس و قابل ذکری در آن صورت نگرفته است. با این تفاوت که واشنگتن در دوره اوباما در برخی سیاست‌های فروش تسلیحات به رژیم‌های جنگ افروز و خیانتکار تجدیدنظر کرده بود لکن ترامپ ضمن کنار گذاشتن سیاست اوباما، به وضوح در مورد همدستی با آل سعود در جنایات جنگی علیه مردم مظلوم یمن، اعلام همراهی کرده است.

مقامات جدید واشنگتن پذیرفته‌اند که فروش تسلیحات هوشمند و انواع سلاح‌های ممنوعه به ریاض را از سر گیرند و در عین حال در مورد مشکلات موشکی یمن همکاری نزدیکتری داشته باشند. آمریکا و انگلیس از نخستین روزهای تجاوز نظامی ائتلاف عربستان به یمن به حمایت از این ائتلاف جنایتکار و جنگ افروز پرداخته و ضمن فروش بیشترین سلاح‌های مرگبار به کشورهای عضو ائتلاف، در اتاق جنگ ائتلاف علیه یمن، مشارکت و حضور فعال دارند. آمریکا در عین حال حمایت اطلاعاتی و عملیاتی گسترده‌ای را به اجرا گذاشته و با ارسال اطلاعات جاسوسی و ماهواره ای، ائتلاف سعودی علیه مردم یمن را در راه کشتار بیشتر و جنایات موثرتر یاری داده است.

آنچه در این مقطع زمانی تازگی دارد، این است که آمریکای ترامپ، وقاحت را از حد گذرانده و به وضوح به همدستی بیشتر و موثرتر با ائتلاف جنایتکاران اعتراف می‌کند و حتی خواهان تشدید و گسترش دامنه جنایات جنگی است.

این مواضع دقیقاً برعکس آن چیزی است که ترامپ در دوره تبلیغات انتخاباتی مطرح می‌کرد و چنین وانمود می‌ساخت که اگر به قدرت برسد، به جنگ و تجاوز و مداخله نظامی در سایر کشورها خاتمه خواهد داد. لکن امروزه مشخص شده است که ترامپ برای جنایت بیشتر و مداخلات نظامی و شرارت بی‌حد و مرز از اسلاف خود حریص‌تر و وقیح‌تر است.

ترامپ امیدوار است با تمرکز بر ایران هراسی و دامن زدن به مسائل منطقه، فرصتی طلائی برای فروش سلاح در مقیاسی انبوه‌تر از گذشته فراهم سازد و در عین حال جای پای لرزان آمریکا و متحدانش را در منطقه به هر قیمت ممکن و حتی به قیمت بی‌آبروئی و شرارت بیشتر، مستحکم سازد.

جای تعجب است که ترامپ سیاست‌های گذشته را شکست خورده، ناکام و بیهوده معرفی می‌کند اما برای تکرار همان سیاست‌ها سر از پا نمی‌شناسد. گوئی ترامپ و دستیارانش از گذشته درسی نیاموخته‌اند که با توسل به همان شیوه‌های بی‌حاصل و نخ نما شده تلاش می‌کنند به موفقیتی دست یابند و با دامن زدن به مسائل منطقه بر ناکامی‌های همیشگی آمریکا در منطقه سرپوش بگذارند.

وزیر دفاع آمریکا می‌گوید هر بحرانی در منطقه است، دست ایران هم در کار است. ایکاش اظهارات مقامات ارشد سیاسی – نظامی منطقه را می‌شنید که هنوز هم تصریح می‌کنند اگر ایران و کمک‌های همه جانبه‌اش برای سرکوب داعش و سایر تروریست‌ها نبود، اکنون داعش و سایر تروریست‌ها در دمشق و بغداد مستقر بودند و حکومت می‌کردند. گویا وزیر دفاع تازه کار آمریکا خبر ندارد که استفان دی میستورا در آخرین روزهای منجر به آزادی حلب، پیشنهاد مشترک آمریکا و سایر کشورهای عضو ناتو را به دمشق برد که برای پایان جنگ در حلب، پیشنهاد خودمختاری تروریست‌ها در حلب، رقه و ادلب را بپذیرند تا آنها یک حکومت دمکراتیک! تشکیل دهند و به جنگ پایان دهند.

ماتیس بی‌شرمانه سعی دارد نقش مثبت و تعیین کننده ایران در سرکوب تروریسم در منطقه را که به اعتراف دوست و دشمن، بیشترین تاثیر ماندگار و ستودنی را داشته، وارونه جلوه دهد و تاریخ جنگ علیه تروریسم را به دلخواه حامیان تروریسم بنویسد. وی حاضر نیست به نقش قطعی و موثر آمریکا در راه ایجاد، تشکیل، آموزش، تجهیز و هدایت داعش و سایر تروریست‌ها اشاره‌ای داشته باشد و حتی هلی برد و کمک های زمینی – هوائی و تجهیزاتی آمریکا به داعش و سایر تروریست‌ها را به کلی نادیده می‌گیرد، چرا که اعتراف به چنین حقایقی، مغایر طمع ورزی‌ها و شرارت‌های واشنگتن است. این برای آمریکا بسیار شرم آور است که تمامی متحدانش در منطقه، عیناً در فهرست حامیان وقیح تروریسم نیز حضور دارند و در شکست و ناکامی آمریکا و سایر ارتش‌های متجاوز ناتو، با غرب شریکند و سرخورده از این همه رسوائی و بدنامی.

حتی قبل از روی کار آمدن ترامپ هم روشن بود که جناح جنگ‌افروز جمهوری‌خواهان، منافع نامشروع خود را در جنگ و جنایت و سلطه جستجو می‌کنند و به همین دلیل دستاوردهای ضدانسانی و شرورانه سفر اخیر ماتیس، غیرمنتظره نیست و تعجب کسی را بر نمی‌انگیزد. اما تعجب از این بابت است که ماتیس و همتای سعودی وی وزیر دفاع نادان عربستان، ادعا کرده‌اند که حملات موشکی و تهاجمات نظامی علیه یمن را با هدف نابودی داعش، القاعده و سایر تروریست‌ها صورت می‌دهند. این ادعای مضحک و ابلهانه، از اصل جنایت مشترک آنها علیه مردم مظلوم یمن هم وقیح‌تر است.
 
 
کلمات کلیدی : ترامپ + آمریکا + ایران هراسی + برجام + اعراب
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.