نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 492252
دو سالگی برجام و سیاست فاجعه بار ترامپ و کنگره در قبال توافق هسته ای/عاقبت برجام چه خواهد شد
بخش بین الملل الف، 24 تیر 96
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۱۵
ديروز سالگرد امضای توافق هسته‌ای جمهوري اسلامي ايران و گروه 1+5 بود. برجام در 23 تیرماه 94 بین ایران و شش کشور روسیه، آمریکا، چین، فرانسه، آلمان و انگلیس به امضا رسید. بعد از اجرایی شدن برجام، ایران با وجود عمل به تعهدات(بر اساس اعتراف مقامات غربی و گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی) آن چنان که باید از توافق هسته ای منتفع نشده و برخی تحریم ها در عمل باقی مانده است.

تشدید سنگ اندازی های آمریکا در قبال برجام
سياست آمريكا در دو سال اخیر حاكي از تعلل و ايجاد مانع در روند اجراي توافق هسته اي و تلاش‌های اين كشور براي عدم بهره‌گیری كامل ايران از مزاياي برجام بوده است. در اين بين روي كارآمدن دونالد ترامپ در آمريكا باعث شده كه ديدگاه مخالفان توافق هسته اي به نحو فزاينده اي تقويت يابد. هرچند با توجه به شخصیت بی ثبات و منفعت محور ترامپ، هنوز نمی‌توان به طور قاطع از تضمین حیات برجام در دوران ریاست جمهوری وی سخن گفت اما شواهد و قرائن موجود حاکی از این واقعیت است که ترامپ و همکارانش در کاخ سفید فعلاً توانایی کنار گذاشتن برجام را ندارند.

در واقع گزینه مطلوب ترامپ در برابر توافق هسته‌ای نه برهم زدن آن، بلکه تلاش برای  ایجاد مانع در مسیر اجرایی شدن آن مي باشد به گونه اي كه ايران را وادار به كناره گيري از آن نمايد. اقدامات دولت آمريكا در اين زمينه ادامه كارشكني در مسير بهبود روابط اقتصادي ايران و جامعه جهاني با تاكيد بر عدم عادي سازي تعاملات بانكي و مالي، تلاش برای وضع تحریم‌های جدید در زمینه‌های غیرهسته‌ای مانند فعاليت هاي موشكي، حقوق بشر و... می باشد. به عبارتی دیگر با وجود انجام تمامی تعهدات از سوی ایران، سیاست آمریکا بر این امر مبتنی می باشد تا با مانع تراشی، ایران را تحريك به انجام اقدامات حساسیت برانگیر نماید.

البته به اين موضوع بايد تغيير تركيب كنگره آمريكا به نفع جمهوريخواهان را نيز اضافه كرد؛ به نحوي كه این بهم خوردن تعادل بین جمهوری خواهان و دموکرات ها موجب شده دستور كار و طرح هاي ضد ايراني به يكي از محورهاي ثابت اين روزهاي كنگره تبديل شود. سیاست‌های خصمانه کنگره آمريکا را مي توان در تمديد قانون ايسا مشاهده كرد كه به عقيده كارشناسان در تضاد با برجام مي باشد؛ چرا كه پس از سپري شدن 8 سال از توافق هسته اي و در دوره انتقال، اصولاً آمریکا بايستي تمامي تحریم‌های هسته‌ای عليه ايران را ملغي کند، در حالي که ايسا 10 ساله است و در آن مقطع زماني هنوز 2 سال از آن باقي خواهد ماند. لذا از الان می شود گفت مشکلاتي در آن مقطع زماني براي حذف نهايي تحریم‌ها بوجود خواهد آمد.

در اين باره همچنين بايد به تصويب طرح مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران در سنا اشاره كرد كه روند تبديل به قانون شدن آن در جريان است و انتظار مي رود تحريم هاي جديدي بر پايه اين قانون توسط رئيس جمهور آمريكا عملياتي شود.

سنگ اندازي ها و كارشكني هاي مداوم دولت و کنگره آمريكا موجب ترس و واهمه شرکت‌های خصوصي براي سرمایه‌گذاری در ايران شده است. به همین دلیل بود که محمدجواد ظریف در سفر به نیویورک بار دیگر بر ضرورت پایبندی آمریکا به توافق و لزوم تجدیدنظر واشنگتن در مواضع خود نسبت به این توافق بین‌المللی را عنوان کرد.

 سیاست ایران برای حفظ برجام
يكي از گزينه هاي مهم ايران برای مقابله با سیاست آمریکا، بهره گيري از دید منفی کشورهای دیگر نسبت به ترامپ مي باشد تا اين گونه حيات برجام ادامه يابد و تا حد مقدور از مزاياي توافق هسته اي نيز بهره مند شود. در واقع، اکثریت اعضای گروه 1+5 از تداوم اجرای برجام دفاع نموده و با جمهوری خواهان همراهی نمی کنند.

 در اين راستا ديروز فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای به مناسبت دومین سالگرد توافق هسته‌ای ایران، گفت این یک دستاورد تاریخی برای امنیت منطقه و کل جهان بود.

موگرینی ضمن خواستار شدن پایبندی تمام طرفین به تعهداتشان که 2 سال قبل دادند، گفت: «اتحادیه اروپا به حفظ و اجرای آن متعهد است و تلاش می‌کند باقی مانده محل تنش‌های حل نشده و درگیری‌هایی که هنوز در منطقه است را حل کند.»

دیروز رونامه هافینگتون پست در تحلیلی نوشت: نومحافظه‌کاران هم‌اکنون تلاش می‌کنند که همان سیاست فاجعه‌بار را در قبال ایران در پیش بگیرند و دولت ترامپ در همین راستا، اقدامات عمدی برای نقض برجام و تحریک ایران به واکنش به این اقدامات در پیش گرفته است. هافینگتون‌پست گزارش کرد که آمریکا دیگر یک عضو سازنده برجام نیست و باقی طرفین برجام اعلام کرده‌اند که صرفنظر از اقدامات ترامپ، همچنان این توافق را پیش می‌برند.

اما با این وجود باید گفت روی کار آمدن ترامپ، ورود مشاوران ضد ایرانی و اسلام ستیز به کاخ سفید، نزدیک شدن رئیس جمهور آمریکا به عربستان و اسرائیل، تقویت جمهوری خواهان در کنگره موجبات افزایش کارشکنی های ایالات متحده را فراهم کرده است و باید دید سیاست دولت روحانی در کنار گذاشتن آمریکا از توافق هسته ای تا چه اندازه کارساز و موثر خواهد بود.
 
کلمات کلیدی : برجام، ایران، ترامپ، توافق هسته ای، کنگره، تحریم
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۱۷:۴۲:۱۶
برجام عملا پاره شده . البته برای برجامیون ، این توافق ثبت در قلوب است. (4475350) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۱۷:۴۴:۴۴
روزنامه های زنجیری که زمانی امریکا را بزک می کردند، حالا که امریکا تعهدات را انجام نمی دهد ، از انزوای امریکا و این که هیچ غلطی نمی تواند بکند ، سخن می گویند!!! اصلاح طلبان در یک تناقض ماهیتی گیر افتاده اند. (4475356) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۱۷:۴۸:۵۴
روزنامه اعتماد امروز ضمن اعتراف به این که دیگر انتظار رفع تحریم از امریکا بیهوده است نوشته که دلواپسان تخصص ندارند که گمان می کنند ، مشکل کشور فقط مربوط به تحریم هاست .!!! و نوشته که این تحریم ها اصلا مهم نیست!!!!! (4475360) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۱۷:۴۹:۴۵
مردم ایران ،بزرگترین بازنده برجام بودند. (4475361) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۱۷:۵۲:۰۰
ابتدا برجام را دستاورد دیپلماسی دولت عنوان کردند ،بعد که تو زرد درامد ، گفتند تصمیم نظام بود و این اواخر هم اقای ظریف فرمودند ، مردم برجام را به ثمر رساندند! احتمالا در روزهای اینده کلا ان را به گردن احمدی نژاد می اندازند! (4475368) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۱۷:۵۳:۱۰
غربگرایان در ایران ، در ازای اعتماد به امریکا ، پس گردنی تحویل گرفتند. (4475371) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۱۸:۳۴:۲۰
فقط جنگ و جنگ..روایت است که مومنین باید دروازه های رو و بیت المقدس را بگیرند و زمینه ظهور را بسازند.. (4475405) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۲۱:۳۷:۱۲
اعلامیه صادر کردن خانم موگرینی برای ما نون و آب نمیشه برجام زیر پای ترامپه (4475544) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۲۳:۰۷:۰۷
عاقبت برجام چه می شود ؟ معلوم است صبر می کنیم تا آمریکا چهره واقعیش را به دنیا نشان دهد و مضحکه شود ! آیا این خود نمی تواند یکی از ثمرات برجام باشد ؟! (4475602) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۴ ۲۳:۳۳:۰۹
ترماپ نمي تواند برجام را نقض كند اگر مي توانست چنين كاري بنمايد تا الان انجام داده بود ما انتظار داشتيم روز اول ورود به كاخ برجان را پاره كند ولي نتوانست لذا منبعد هم نخواهد توانست چون اعضاي ديگر برجام مخالف نقض برجام هستند (4475626) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۰:۳۲:۲۴
چه خاهند کرد معلومه
روحانی سکوت میکنه و با سکوتش به عنوان وکیل مردم ایران از حقوقشون دفاع میکنه .
ظریف هم به فشار ایمیلی بسنده میکنه.
تیم نظارت بر برجام هم خاب تشریف دارند.
مجلسم که کلا پرته (4475672) (alef-3)
 
مهدی
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۴-۲۵ ۰۷:۲۶:۵۰
لطفاً تصویر این دیوانه ی چشم چران را در کنار پرچم کشورمان نگذارید و نمایش ندهید، اصلاح کنید تصویر تیتر خبر رو خواهشاً (4475759) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.