نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 431402
عدالت اقتصادی امام علی (ع) چگونه بود؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۲۳
گروهی به امام گفتند مردم دل به دنیا بسته اند و معاویه با پول های فراوان آنها را جذب خود می کند، تو هم از تقسیم مساوی بیت المال در میان مردم دست بردار.

به گزارش تسنیم، یکی از مشکلات اساسی میان امام علی(ع) و برخی یارانش، تقسیم بیت المال به صورت مساوی میان مردم بود.به امام گفتند که مردم دل به دنیا بسته اند.معاویه با هدایا و پول های فراوان آنها را جذب می کند.شما هم از اموال عمومی به اشراف عرب و بزرگان قریش ببخش و از تقسیم مساوی بیت المال دست بردار تا به تو گرایش پیدا کنند.

حال امام در قالب خطبه 126 کتاب شریف نهج البلاغه در پاسخ به این صحبت ها می فرماید:آیا به من دستور می دهید برای پیروزی خود، از جور و ستم درباره امت اسلامی که بر آنها ولایت دارم استفاده کنم؟ به خدا سوگند تا عمر دارم و شب و روز برقرار است و ستارگان از پی هم طلوع و غروب می کنند، هرگز چنین کاری را نخواهم کرد.

سپس امیرالمومنین علی (ع)در ادامه می فرماید:اگر این اموال از خودم بود، به گونه ای مساوی میان مردم تقسیم می کردم تا چه رسد که جز اموال خداست.

امام همچنین در بیاناتی هشدار گونه به امت مسلمان و کسانی که تفکری این چنین دارند می فرماید:آگاه باشید بخشیدن مال به آنها که استحقاق ندارند زیاده روی و اسراف است ممکن است در دنیا مقام بخشنده آن بالا رود، اما در آخرت پست خواهد بود.در میان مردم ممکن است گرامی اش بدارند،اما در پیشگاه خدا خوار و ذلیل است.کسی مالش را در راهی که خدا اجازه نفرموده مصرف نکرد و به غیز اهل او نپرداخت جز آنکه خدا او را از سپاس آنان محروم نکرد و دوستی آنان را متوجه دیگری ساخت، پس اگر روی بلغزد و محتاج کمک آنان گردد، بدترین رفیق و سرزنش کننده ترین دوست خواهد بود.
 
کلمات کلیدی : حضرت علی(ع)+امام علی
 
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۲۲:۰۵:۵۹
عدالت ایشان بدین گونه بود که بسیاری از بزرگان و سرداران سپاه اسلام و همترازان او بعد از دوران جنگهای فراوان صدر اسلام و در دوره ی تثبیت و ثبات حکومت مدعی غنائم مادی و اقتصادی حکومتی بودند و به دنبال رانتهای اقتصادی دولتی و بیزینس های انحصاری و استفاده از خزانه ی حکومت برآمدند و به بهانه ی فداکاریها و جان نثاریهای فراوان گذشته چه در رکاب پیامبر و چه در دوران خلفای راشدین قبلی مدعی سفره ی بیت المال شدند و لذا ایشان در مقابل همگی انها ایستاد و دست همگی شان را از سفره ی بیت المال کوتاه کرد. این رویه ی حکومت داری در عرصه اقتصادی و عدم سواستفاده از موقعیت سیاسی در جهت منافع مادی حاکم و خانواده اش که ایشان با فرق شکافته اش آن را در جامعه بشری بنیان نهاد امروزه در همه ی کشورهای آزاد که با ایدئولوژی لیبرالیزم و حکومت دموکراسی اداره می شوند حاکم است از آمریکا گرفته تا ژاپن و آلمان و فرانسه و تازه ترین نمونه اش در کره جنوبی.... اما در کشورهای اسلامی ... دروغ و فساد حرف اول و اخر است از دیکتاتور های ... گرفته تا آبدارچی یک اداره جز دولتی... (4099214) (alef-11)
 
محمدامین حیات مقدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۰۷:۵۹:۵۷
اقتصاد دانان و کارشناسان باید در خصوص پشتوانه پول در ایران و بهره بانکی وارد فاز جدیدی شوند زیرا با این پشتوانه روز به روز ارزش پول کاهش پیدا میکند و تورم بالا تر میرود.
مگر بازار در ایران و کل دنیا چه قدر کشش دارد که کار تولیدی و کارخانه برای تولید ثروت راه اندازی شود.
سود بانکی باید ماهی ده درصد شود. (4099678) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.