توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 373533
نشت نفتی میدان سروش رفع شد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۴۲
نشتی دو چاه میدان نفتی سروش در خلیج فارس که می توانست باعث انفجار شود، برطرف شد و فعالیت این میدان به حالت عادی بازگشت.

به گزارش ایرنا، چندی پیش دو چاه میدان نفتی سروش در خلیج فارس دچار نشتی شد که برای جلوگیری از بروز انفجار و آتش سوزی مراحل مدیریت بحران در دست اجرا قرار گرفت.

سروش از میدان های نفتی ایران در حوضه خلیج فارس است که در استان بوشهر و در ۸۳ کیلومتری جنوب غربی جزیره خارگ قرار دارد.
به گزارش وزارت نفت، سرپرست گروه تعمیر سکوی سروش شرکت نفت فلات قاره ایران درباره شدت این حادثه گفت: احتمال انفجار در سکو دور از ذهن نبود و مهار موفق نشت نفت، مانع چنین حادثه ای شد.
«طالب صفری» افزود: به دلیل مرغوبیت نفت تولید شده در میدان های سروش و نوروز، این دو میدان برای شرکت نفت فلات قاره ایران و صنعت نفت اهمیت بسیار دارد و از این رو، مهار نشتی و سپس تعمیر اساسی چاه ها به طور ضربتی از اهداف عملیات تیم تعمیر بود.
وی ادامه داد: با توجه به نشتی بسیار زیاد نفت و گاز و خطر انفجار امکان اجرای چنین پروژه ای بدون برنامه ریزی دقیق به هیچ وجه وجود نداشت.
به گفته وی، این عملیات پس از سه شبانه روز تلاش بی وقفه انجام شد.
صفری افزود: با همکاری پیمانکار خارجی و تیم تعمیر زیر آب منطقه خارگ که بر شیوه فعالیت پیمانکار نظارت می کرد، پس از تراشکاری و تعمیر قسمت اصلی، عملیات با موفقیت انجام شد.
«رضا کامیار» مسئول پروژه مهار نشتی سکوی سروش، نیز در مورد جزییات این حادثه و شیوه مهار آن گفت: مدتی پیش از طریق یکی از شناورها که در منطقه حضور داشت، باخبر شدیم چاه های ٩-SR و ١٥-SR سکوی نفتی سروش دچار نشتی شده است؛ به گونه ای که نفت و گاز با فشار زیاد فوران می کرد و نزدیک شدن به محل مجاور آن امکان پذیر نبود.
وی افزود: با هماهنگی رئیس سکو از اتاق کنترل، چاه را خاموش کردیم و پس چند ساعت به محل نشتی نزدیک شدیم و با بستن داربست به محل نشتی رسیدیم. پس از شست و شوی محل آسیب دیده متوجه شدیم اوضاع مناسب نیست و نشتی به قدری زیاد است که باید کمیته بحران تشکیل و با هماهنگی رئیس منطقه، رئیس سکو و رئیس تعمیرات سکو در این مورد تصمیم گیری شود.
کامیار اضافه کرد: برای اینکه چاه ها به صورت موقت وارد مدار فعالیت شود، یک تجهیز (کلمس) هشت اینچی برای آن محل طراحی شد و پس از خالی کردن محل از نفت و تزریق آب برای ایمن سازی محل در زمان آغاز تعمیر، پس از انجام اقدام های اصلاحی به محل اصلی نشتی رسیدیم و با لاستیک محل نشتی را پوشش دادیم.
وی افزود: در ادامه عملیات، با نصب قطعه ساخته شده محل نشتی به طور کامل بسته شد و پس از این مراحل، در آزمایش اولیه با تزریق آب اثری از نشتی دیده نشد.
به گفته کامیار، پس از این مهار موقت با تصمیم رئیس سکو چاه ها آغاز به کار کردند و هیچ گونه نشتی وجود نداشت.
وی اضافه کرد: گرچه چاه ها به طور کامل مهار شده بود اما این تعمیر موقتی بود و باید تعمیر اساسی صورت می گرفت که با هماهنگی مسئولان ستاد تهران، منطقه و سکو، قرار شد به منظور تعمیر اساسی از پیمانکار خارجی که پیش تر چنین عملیاتی را انجام داده بود، برای اقدام مشترک دعوت شود.
کامیار گفت: در این فاصله زمانی، چاه ها در سرویس قرار داشتند و با کوچک ترین مشکلی روبرو نشدند و سرانجام پیمانکار خارجی بیست و سوم تیرماه وارد میدان نفتی سروش شد.
وی ادامه داد: قطعه ای که پیمانکار آورده بود، به تراشکاری نیاز داشت که این کار در سکوی سروش انجام شد و پس از نصب آن به دست واحد تعمیر سکو و همزمان اعزام یک فروند کشتی جرثقیل دار، کار تعمیر و نصب پایان یافت و چاه های ٩-SR و ١٥-SR به طور دائم در سرویس قرار گرفت.
 
کلمات کلیدی : نشت نفت
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.