توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 343734
دولت درباره بیکاری آدرس غلط می دهد
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۱۰
آن روزی که در ایران بیکاری نباشد آن روز، روز عزت ایران و عزت اسلام در ایران است، این بخشی از سخنرانی رئیس‌جمهور در واپسین روزهای سال گذشته است، طبق آمار رسمی دولت در سال گذشته حدود ۶۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد کرده است، این در حالی است که باوجود اعلام چنین آماری از سوی منابع دولتی نه‌تنها از جمعیت بیکاران کاسته نشده است بلکه آمار بیکاری رشد نیز داشته است.

به گزارش تابناک، عادل آذر رئیس سازمان مرکز آمار کشور در گفت‌وگویی اعلام کرده است که حدود ۸۸۲ هزار نفر در سال گذشته به جمعیت فعالان اقتصادی کشور افزوده‌شده است، از این تعداد حدود ۶۸۰ نفر توانسته‌اند در بازار کار جذب شده‌اند و توانسته‌اند مشغول کار شوند اما ۲۱۴ هزار نفر آن‌ها به جمعیت بیکار کشور اضافه‌شده است.

ولی همین ۶۰۰ هزار شغل اعلام‌شده از سوی سازمان آمار کشور با حساب‌وکتاب‌های نظریه‌های اقتصادی سازگاری ندارد، به‌طور مثال وزیر کار اعتقاد دارد برای ایجاد هر ۱۰۰ هزار شغل در کشور باید یک درصد رشد اقتصادی افزایش پیدا کند، و تقریباً چیزی حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گزاری نیاز است تا یک درصد رشد اقتصادی صورت گیرد.

بنابراین با ایجاد ۶۰۰ هزار شغل در سال گذشته باید شاهد رشد ۶درصدی در اقتصاد کشور می‌بودیم، این در حالی است که رشد اقتصادی در سال ۹۴ حدود یک درصد اعلام شد، حال چه اتفاقی روی‌داده که با رشد یک‌درصدی در سال گذشته شاهد ایجاد ۶۰۰ هزار شغل در کشور بودیم سؤال بی‌پاسخی است که باعث سرگردانی اقتصاددانان شده است.

برخی از اقتصاددانان بر این اعتقاد هستند که در طول ده سال گذشته شغل جدیدی در اقتصاد ایران ایجاد نشده است و احتمالاً این آمار و ارقام که اعلام می‌شود اعتبار زیادی به آن‌ها نیست، برخی کارشناسان نیز مشکل ناقض رشد اقتصادی و میزان اشتغال را در تعاریف می‌دانند و نوع محاسبه ساعت کاری و محاسبه غیراستاندارد را عامل ایجاد شدن چنین پارادوکسی عنوان می‌کنند.

برخی از کارشناسان هم بر این اعتقاد هستند که ایجاد این حجم شغل، از دوگال خارج نیست، حالت اول آن این است که افرادی که در گذشته بیکار شده بودند با رشد اقتصادی مطلوب به کار قبلی خود بازگشته‌اند و حالت دیگر آن این است که شغل جدید در کشور ایجادشده باشد، با توجه به رکود موجود در کشور حالت دوم تقریباً غیرممکن است.

در همین ارتباط هادی حسینی عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفت‌وگو با تابناک اظهار داشت: این اعداد و رقم‌ها زمانی در دولت احمدی‌نژاد هم اعلام می‌شد، در آن زمان یکی از استانداران اعلام کرده بود که در سال گذشته ما ۱۰۰ هزار شغل ایجاد کرده‌ایم زمانی که از وی سؤال کردیم که این ۱۰۰ هزار شغل چه چیزی است گفتند منظور فرصت شغلی بوده است، بعدازآن نیز کسی را سراغ ما فرستادند و گفتند که حرفی بوده گفته‌شده شما پیگیری نکنید.

وی گفت: تصور با توجه به شرایط کشور این است که روز به روز به خیل بیکاران افزوده شده است، چراکه ما کاری برای اقتصاد نکرده‌ایم و فضایی برای ایجاد اشتغال جدید باز نکرده‌ایم، اما هرروز شاهد تعطیلی بیشتر مراکز اشتغال در کشور هستیم، پس بنابراین این آمار و ارقام نمی‌توانند درست باشند.

وی گفت: اگر این ادعا درست هست آدرس بدهند و بگویند کجا اشتغال ایجادشده است، به نظر می‌رسد که برخی از این آمارها مربوط به وام‌های خوداشتغالی است برخی نیز مربوط به مناسبات کمیته امداد و بهزیستی است و این‌ها را جز آمار خود می‌آورند.

این نماینده مجلس گفت: استراتژی دولت دادن آمار نباشد، بهتر است افراد از دادن آمار اجتناب کنند و اگر می‌خواهند آمار ارائه دهند آمار درست و دقیق بگویند، اکنون اشتغال پاشنه آشیل کشور شده و اگر به این وضعیت ادامه پیدا کند به نفع دولت نخواهد بود.
 
کلمات کلیدی : بیکاری+دانش‌آموختگان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.