توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 394530
واشنگتن به‌طور رسمی مسکو را متهم کرد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۲۷
مقام‌های آمریکایی روز سه‌شنبه اعلام کردند که احتمالا روسیه مقصر حمله به کاروان امدادی سازمان ملل برای کمک به مردم سوریه است. اگرچه آتش‌بس در سوریه با لابی‌گری جان کری و لاوروف (وزرای خارجه آمریکا و روسیه) شکل گرفت اما در اولین گام در راستای نقض آتش‌بس انگشت اتهام به سوی روسیه نشانه رفت.

به گزارش دنیای اقتصاد، اگرچه مسکو اعلام کرد که ۴۸ ساعت اول آتش‌بس بیش از ۵۰ بار آتش‌بس نقض شده اما حمله به کاروان امدادی سازمان ملل اقدامی نیست که بتوان بر آن چشم بست، زیرا این آتش‌بس تضمین قدرت‌های بزرگ و سازمان ملل را به دنبال داشت. به گزارش نیویورک‌تایمز، به دنبال این حمله، سازمان ملل تمام کاروان‌های امدادی خود به سوریه را به حال تعلیق در آورده و آن را جنایت جنگی و اقدامی بزدلانه نامید.

بان‌کی‌مون در آخرین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد که حمله به کاروان‌های کمک‌رسان «بیمارگونه، وحشیانه و ظاهرا عمدی بود.» از سوی دیگر باراک اوباما آشکارا اعلام کرد که روسیه به دلیل نقشی که در به سرانجام رسیدن این آتش‌بس داشت «مسوول» این حمله است. بن رودرز، معاون مشاور امنیت ملی، نیز اعلام کرد که روسیه در «مناطقی که کمک‌های بشردوستانه جریان دارد» باید حملات هوایی را متوقف سازد. اکنون جنگ لفظی میان مسکو- واشنگتن جریان دارد. بی بی سی نیز اعلام کرد که مقام‌های آمریکایی گفته‌اند دو هواپیمای روسیه مسوول حمله به یک کاروان بین‌المللی کمک رسانی در استان حلب و کشته شدن ۲۰ غیرنظامی هستند. با این حال، وزارت دفاع روسیه این ادعا را رد کرده و در بیانیه‌ای گفت: «هیچ گودالی دیده نمی‌شود و نمای بیرونی وسایل نقلیه حاوی نشانه‌های همخوان با آسیب ناشی از بمب‌هایی که از آسمان افتاده باشد، نیست.»

به گفته شاهدان عینی آن حملاتی که با هواپیما انجام شد ساعاتی پس از آن صورت گرفت که دولت سوریه پایان آتش‌بس یک هفته‌ای که با میانجیگری آمریکا و روسیه به دست آمده بود را اعلام کرد.

نیویورک‌تایمز می‌نویسد: «مقام‌های آمریکایی در خفا گفته‌اند که اطلاعات جاسوسی شان نشان می‌دهد که جنگنده‌های روسی واقعا این حمله را انجام داده‌اند.» مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که دولت اوباما خواهان دادن زمان و فضای کافی به روسیه برای بررسی و اعلام نتایج خود از این حمله است که ۱۸ کامیون از ۳۱ کامیون اعزامی را هدف قرار داد. طی هفته جاری این دومین «اقدام فاجعه‌بار» بود که از پتانسیل متوقف ساختن آتش‌بس و آغاز دوباره درگیری‌ها برخوردار است.

اولین اقدام روز شنبه بود که جنگنده‌های آمریکایی نیروهای ارتش سوریه را هدف قرار داده و کشته و زخمی‌های زیادی بر جا گذاشت. برخی براساس یک سناریوی بدبینانه بر این باورند که حمله روسیه به کاروان‌های امدادرسان (البته اگر مورد تایید رسمی قرار گیرد) واکنشی بود به اقدام آمریکا در هدف قرار دادن نیروهای ارتش سوریه. آمریکا می‌گوید هدف این حمله داعش بود نه ارتش سوریه و پس از هشدار مقام‌های روسیه بلافاصله حمله متوقف شد.

نیویورک‌تایمز می‌افزاید: «ایالات‌متحده از پتانسیل رهگیری جنگنده‌ها در منطقه برخوردار است. پنتاگون با احتمال بسیار بالا اعلام کرده که یک سوخو ۲۴ روسی یک دقیقه پیش از حمله درست بر فراز کاروان‌ها به پرواز در آمده بود.» یک مقام پنتاگون در این رابطه می‌افزاید: «ما تصویر خوبی از آسمان سوریه و سایر مناطقی که در آنجا فعال هستیم داریم. می‌دانیم که جنگنده مورد بررسی روسی بود نه سوری و مستقیم بر فراز کاروان‌ها پرواز می‌کرد.» تحلیلگران آمریکایی در حال بررسی تصاویر مربوط به آسیب‌ها هستند که به گفته آنها از سوی جنگنده‌های سوخو ۲۴ انجام شده است. اکثر مقام‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند روسیه مسوول حمله است. یک مقام آمریکایی به شرط فاش نشدن نام به نیویورک‌تایمز گفت: «ما هیچ نشانه‌ای غیر از این نداریم که جنگنده روسی در حال پرواز بر فراز کاروان‌ها بود. ما نمی‌توانیم به این نتیجه برسیم که این هواپیماها برای شناسایی آمده بودند. ما چیزی جز حمله جنگنده ندیدیم.»

این کاروان امدادرسان که از سوی صلیب سرخ سوریه اسکورت می‌شد در زمره اولین تلاش‌ها برای تحویل کمک‌های بشردوستانه به مناطق تحت کنترل شورشیان بود. گفته شده «عمر برکت»، مسوول صلیب سرخ سوریه، نیز در زمره کشته‌ها است. پیتر مورر، رئیس صلیب سرخ بین‌المللی می‌گوید: «این حمله تخلفی آشکار از حقوق بین‌الملل است.» این اتهام پراکنی‌ها در حالی است که روس‌ها انگشت اتهام را به سوی شورشیان سوری نشانه می‌روند. برخی مقام‌های روسی می‌گویند توپخانه شورشیان علیه کاروان سازمان ملل به راه افتاده است. سه شنبه عصر، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ویدئوی یک پهپاد نشان می‌دهد که «کامیون تروریست‌ها» مسلح به مواد آتش‌بار این کاروان را همراهی می‌کرد. این خبر از سوی «تاس» اعلام شد.

این مساله این احتمال را افزایش داده که بخشی از کاروان خودروهای مرتبط با شورشیان بود. احتمال دیگر این است که روس‌ها به ظن هدف قرار دادن اسکورت شبه‌نظامیان که همراه با کاروان سازمان ملل بودند، خودروهای امدادرسان را هدف قرار داده است. با این حال، مقام‌های آمریکایی این حمله را «تخلفی زشت» از سوی روس‌ها نامیده‌اند. جان کری، وزیر خارجه آمریکا معتقد است که هنوز توافق آتش‌بس «نمرده است.» قرار است دیدارهای دیگری میان وزرای خارجه روسیه و آمریکا برای حل‌وفصل اختلافات و تداوم آتش‌بس برگزار شود.
 
کلمات کلیدی : سوریه، آمریکا، روسیه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.