نظر منتشر شده
۱۵۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 209931
«سرنوشت خودروی ملی»؛ موضوع داغ مناظره مخالفان و موافقان تولید خودرو در ایران
بخش داخلی الف، 6 دی 92
تاریخ انتشار : جمعه ۶ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۴۰
نوزدهمین «مناظره» سیما با موضوع  در حالی آغاز شد که قرار است در این «مناظره» به دو سوال اساسی صنعت خودروی ایران پاسخ داده شود: چرا کیفیت اغلب خودروهای ایرانی از کیفیت خودروهای خارجی ضعیف‌تر است؟ و آیا با کاهش تحریم‌ها، باید باز هم بازار خودروی ایران را در اختیار شرکت‌های فرانسوی قرار داد یا از دانش دانشکده‌های فنی و توان علمی داخلی و بومی استفاده کرد؟

مهمانان برنامه امروز مناظره عبارتند از حمیدرضا تقوی نژاد معاون استراتژی و برنامه ریزی ایران خودرو و مدیر سابق مهندسی ایران خودرو،علی خاکساری عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دارای دکترای برنامه ریزی شهری با گرایش حمل و نقل و خودرو، محمدحسن شجاعی فرد موسس و رئیس دانشکده و پژوهشکده خودرو، داوود میرخانی رشتی مشاور دبیر انجمن خودروسازان و مدیرعامل اسبق ایران خودرو، محمدرضا نجفی منش دبیر انجمن قطعه سازان ایران.

سوال نظرسنجی این هفته برنامه مناظره عبارت است از:
به نظر شما خودروسازان کشور در همکاری های بین المللی پس از تحریم کدام راه را انتخاب کنند:
۱- تمدید همکاری با خودروسازان فرانسوی ۲- همکاری با دیگر خودروسازان معتبر بین المللی

در بخش اول این مناظره هر یک از مهمانان ۴ دقیقه فرصت دارند تا به این سوال پاسخ بدهند که آیا خودروی ملی داریم یا خیر و اگر نداریم چرا، و اینکه آیا می توانیم خودروی ملی داشته باشیم یا خیر؟

تقوی نژاد: خودرویی ملی است که اختیارش دست ایرانی باشد
حمیدرضا تقوی‌نژاد، معاون استراتژی ایران خودرو با اشاره به اینکه در صنعت خودرو تمام نگاه‌ها باید ملی باشد گفت:دید بنگاهی باید کنار گذاشته شود تا بتوانیم به اهداف روشنی در این زمینه دست یابیم.

وی با تاکید بر اینکه جایگاه صنعت خودرو در جهان جایگاه ویژه‌ای است اظهار کرد: صنعتی که حدود یک پنجم صنعت کشور را برعهده دارد، اگر بخواهیم تعریف روشنی داشته باشیم این است که اجازه تغییرات مهندسی روی خودرو در دست شرکت ایرانی باشد، اجازه صادرات در دست شرکت ایرانی باشد و هرگونه تصمیم‌گیری در خصوص خودرو توسط .شرکت ایرانی قابل اجرا باشد

تقوی نژاد افزود: تیراژ محصول و محصولات بعدی جدید روی آن پلت فرم باید در دست طراحان ایرانی قابل اجرا باشد. یعنی اختیار این خودرو ملی با ماست. این به معنی برند ایرانی است و اختیار آن با ماست. وقتی یک خودرو را با یک شرکت ایرانی تحت لایسنس می‌کنیم درواقع اجازه هر گونه تغییر روی آن محصول با اجازه صاحب محصول باشد,بنابر این صادرات آن با اختیار شرکت ایرانی امکان‌پذیر نیست.

وی گفت: خودرو ایرانی خودرویی است که اختیار آن در دست شرکت ایرانی است. در سال‌های دهه۷۰ سیاست‌گذاران تصمیم‌گرفتند چند صنعت را به عنوان صنعت کلیدی در نظر بگیرند.صنعت سیمان، صنعت حمل و نقل، مواد اولیه، فولاد و مس از جمله این صنعت ها بودند. وی تاکید کرد: در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ اهداف مهمی برای صنعت خودرو تدوین شده است و این سیاست‌هایی است که از پایه و اساس برای رشد اقتصاد ایرانی برنامه ریزی شده است.

تقوی نژاد بیان کرد: برای ادامه صنعت خودرو دو راه وجود دارد، به تجربیات کشورهایی که در دهه‌های اخیر مانند کره و چین رشد کرده‌اند نگاه کنیم یا تولید و تعامل با شرکت‌های خارجی و صاحب برند ادامه داشته باشد و موازی با آنها باید توان طراحی و قابلیت طراحی را ایجاد کنیم.هر دو این سیاست‌ها باید لحاظ شود.

خاکساری: «ملی» واژه مقدسی است،هرجا از آن استفاده نکنیم
علی خاکساری رفسنجانی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در ابتدای صحبت خود با اشاره به اینکه خدا ما را به صبر توصیه می کند، درباره واژه "ملی" اظهار کرد: واژه های ملی یا اسلامی مقدس هستند و در هر جایی نمی توان آن ها را به کار برد اما امروزه باب شده که برای توجیه از این پسوندها بسیار استفاده می شود. وی افزود: چنین استفاده هایی قطعا موجب لطمه به معنای این واژه ها می شود.

او با بیان اینکه در صنعت خودرو سازی باید هدف و مسیر را به درستی مشخص کنیم تا بتوانیم روند پیشرفت را ارزیابی کنیم، عنوان کرد: متأسفانه در مورد خودروی ملی روندی را طی نکردیم که قابل قبول باشد زیرا مردم از کیفیت خودروهای داخلی راضی نیستند هرچند ممکن است مدیران رضایت داشته باشند اما رضایت آنها به منزله رضایت مردم نیست.

وی خاطر نشان کرد: اقدامی که قرار است به شکل ملی انجام شود باید آنقدر خوب صورت پذیرد که مردم آن را روی چشم شان بگذارند. خاکساری گفت: در حال حاضر ظاهرا تعاریف از خودروی ملی هم تغییر کرده است زیرا با تعاریفی که آقای تقوی نژاد کردند، تعریف گذشته دچار تغییر می شود.

شجاعی فرد: نباید به سمت کپی کاری محصولات بی کیفیت چینی حرکت کنیم
محمدحسن شجاعی‌فر رئیس دانشکده مهندسی خودرو به عنوان سومین میهمان مناظره سرنوشت خودرو ملی به بیان نظرات خود در رابطه با موضوع برنامه پرداخت و اظهار داشت: کشور در طول سنوات گذشته با خودروی تحت عنوان خودرو ملی روبرو نبوده که در حال حاضر بخواهیم سرنوشت آن را مورد بررسی قرار دهیم. هم اکنون فقط خودرو سمند به عنوان خودروی ملی به بازار معرفی میشود که در تولید آن خودرو نیز از قطعات و موتور خارجی استفاه می کنیم در همین راستا به اعتقاد من در شرایط فعلی خودروی ملی در کشور معنا پیدا نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه در موتور ملی نیز مالکیت آن را در اختیار داشته و خودکفائی کامل در تولید موتور خودرو نداریم افزود: تحریم‌های بین‌المللی شرایط مناسبی را برای اتکا به توانمندی داخل برای تولید خودرو باکیفیت به وجود آورده است.

شحاعی فرد با گلایه از اینکه نباید به سمت استفاده از محصولات کهنه و بی کیفیت خودروسازان خارجی حرکت کنیم، گفت: در حال حاضر پژوه ۲۰۶ سال هاست که در خود فرانسه تولید نمی‌شود که این امر نشان از آن دارد که باید با واکاوی دلایل عدم کیفیت مناسب تولیدات داخل از وابستگی به محصولات خارجی ممانعت کنیم. رئیس دانشکده مهندسی خودرو تصریح کرد: تصادفات رانندگی هر ساله ۳۰ هزار کشته را دارد که باید مسئولین پاسخ مناسبی در این رابطه داشته باشند.

وی با بیان این مطلب که هم اکنون رتبه کشور در تولید خودرو از ۱۳ به ۲۹ تنزل پیدا کرده است گفت: نباید برای رفع معضلات خودروسازی کشور به سمت پژو و رنو حرکت کنیم . البته نباید با دوری کردن از این شرکت‌ها از چاله به چاه بیفتیم و به کپی‌کاری محصولات چینی بپردازیم.

وی در ادامه صحبت‌های خود اولویت اصلی خودروسازان را مهندسی و برنامه‌ریزی برای تولید خودروهای باکیفیت دانست و تصریح کرد: دست یابی به این اهداف در مقطع کوتاه میسر نخواهد شد بلکه باید در طول چند سال با برنامه‌ریزی موثر به تولید افزایش به خودروهای باکیفیت حرکت کنیم.

میرخانی رشتی: فضای کسب‌وکار ایران اجازه ورود خودروساز‌های خارجی را نمی‌دهد
داوود میرخانی رشتی در برنامه مناظره تلویزیونی عضر امروز به عنوان چهارمین سخنران با بیان اینکه با دیدگاه آقای خاکساری موافق هستیم، زیرا واژه اسلامی را بد به کار بردیم، اظهار داشت: وقتی از اسم ملی استفاده می‌کنیم معناو ماهیت و تقدسی که دارد در این شرایط برای خودروی ملی به درستی به کار گرفته نشده است.برخی معتقدند اسم ملی بودن بر روی چیزی حالت سیاسی پیدا می کند ولی این نیست.

وی با اشاره به اینکه خودروی ملی یعنی همه اختیارات در زمینه تغییر آن خودرو را ایران در اختیار داشته باشد، گفت:‌ سوالی که در این مناظره مطرح شده غلط است، زیرا مغازه شیرینی فروشی نیست که بگوییم شیرینی ناپلئونی می خواهیم یا نوع دیگری؟ در خوردو باید دو طرف شرایط یکدیگر را بپذیرند.

مدیرعامل سابق ایران خودرو خاطر نشان کرد: اگر فضای کسب و کار در ایران به نحوی بود که خارجی‌ها جرأت می کردند در ایران سرمایه‌گذاری کنند، حتما وارد ایران می‌شدند. قرارداد با پژو را در سال ۶۸ بنده با پژو بستم، با چندین خودرو ساز دیگر نیز مذاکره کردیم ولی تنها پژو حاضر شد با ایران قرارداد منعقد کند و با آن قرارداد خودرویی که یک سال از تولید آن می‌گذشت و خودروی روز اروپا بود وارد ایران شد.

وی با تأکید بر اینکه پژو به ما خیانت نکرد، اگر ما نتوانستیم حق خود را بگیرم از ناتوانی های خودمان است، بیان کرد: باید به حدی توانمند باشیم که بتوانیم طراحی خودروی ایرانی را نجام دهیم و همه چیز آن را در اختیار داشته باشیم. اما زمینه سازی لازم را نداشتیم و نتوانستیم امتیازات لازم را بگیریم.

میرخانی رشتی در پایان تصریح کرد: در زمانی که قرارداد پژو در سال ۶۸ منعقد شد آقای شجاعی فر و تیم وی ، غوغایی علیه بنده به دلیل قرارداد با پژو به راه انداخت زیرا معتقد بودند که بنده خیانت کرده و این قرارداد همانند ترکمنچای است. آنها معتقد بودند پیکان خودروی ملی است و اولین بار ایشان نام خودروی ملی را به کار بردند. اعتراض وی نسبت به قرارداد پژو باعث شد دو سال تولید پژو متوقف شود و با کارشکنی‌هایی که انجام دادند دو میلیون پیکان با مصرف سوخت دو برابر و آلایندگی ۴۰ برابر را تولید کردیم.

نجفی‌منش: خودروی ملی نداریم
محمدرضا نجفی منش در ادامه مناظره به عنوان نفر پنچم پشت تریبون رفت و با اشاره به قیمت ۴۰ میلیون تومانی برای پژو، گفت: دلیل قیمت کنونی این است که ارزش پول ملی به یک سوم کاهش یافته است، در گذشته یک پژو ۱۳ میلیون تومان بود امروز نیز همان مبلغ حتی کمتر نیز برای خرید پژو هزینه می شود چراکه ارزش پول ملی کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: قیمت گوشت، گاز و... چند برابر شده است و قیمت مواد اولیه خودروسازی نیز چند برابر شده، به‌عنوان مثال قیمت ورق از ۷۰۰ تومان به ۲۱۰۰ افزایش یافته و در واقع نرخ همه مواد داخلی ۳ تا ۴ برابر شده است. عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو افزود: بنابراین این‌که گفته می‌شود ما گران فروخته‌ایم مربوط به کاهش ارزش پول ملی است که در همه زمینه ها روی داده است.

نجفی منش در ادامه با اشاره به این‌که ۴۰ درصد قیمت خودرو مربوط به هزینه‌های جانبی مانند، ارزش افزوده، پلاک‌گذاری و... است، گفت: بنابراین ۴۰ درصد قیمت خودرو مربوط به خودروسازان نیست و در واقع مردم ۶۰ درصد قیمت خودرو را به خودروسازان می‌پردازند.

وی با بیان این‌که با نظر آقای میرخانی رشتی موافقم و سئوال برنامه غلط است، گفت:‌ ما باید با خودروسازی همکاری کنیم که به نفع ما باشد، یعنی اگر همکاری با خودروساز فرانسوی به نفع ماست باید همکاری کنیم و اگر همکاری با خودروساز آمریکایی به نفع ما نباشد نباید همکاری کنیم. نجفی منش با اشاره به طرح سئوال نمایندگان مجلس از وزیر صنعت در این خصوص که چرا پژو فرانسه به ایران می‌آید، اظهار کرد: بنابراین طرح این سئوال اشتباه است.

عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو همچنین با اشاره به مباحث مطرح شده درباره خودرو ملی، افزود: برای طراحی خودرو در داخل از دانشگاهیان استقبال می‌کنیم و باید از نیروی ۵ میلیونی دانشگاهیان در این عرصه استفاده کنیم به شرطی که داخلی‌ها را محکوم نکنیم.

نجفی‌منش با تاکید بر این‌که چیزی به‌عنوان خودرو ملی در ایران نداریم، تصریح کرد: آن چیزی که در ایران خودرو و سایپا برای طراحی انجام شده در تمام دنیا مرسوم است، اما واقعیت آن است که برنامه استراتژیک در طراحی خودرو نداشته‌ایم.

پس از پایان بخش اول، مناظره کنندگان وارد بخش دوم شدند و به بحث آزاد پیرامون موضوع پرداختند.

میرخانی: نهمت نزنید/خاکساری: به شما تهمت نزدم چرا ترسیدید؟
علی خاکساری رفسنجانی در بخش دوم این مناظره اظهار داشت: دیدگاه‌ها متفاوت است اما همین دیدگاه‌های متفاوت در مورد خودرو ملی از طرف کسانی مطرح می‌شود که سال‌های سال خودشان از طرفداران طرح بحث خودرو ملی بودند. اما اگر امروز من می‌گویم طرح خودرو ملی از ابتدا اشتباه بوده در سابقه‌ام نیز هیچ‌گاه از این طرح حمایت نکرده‌ام. اما گروهی در زمان طرح این مسئله به دنبال منافع شخصی‌شان بودند.

داود میرخانی رشتی در واکنش به این اظهارات گفت: اجازه ندهید حرف‌های خارج از عرف زده شود. اگر ایشان می‌گویند منافع شخصی بوده باید سند ارائه دهند و اگر بحث به این رویه ادامه یابد من جلسه را ترک می‌کنم.

خاکساری پاسخ داد: من نگفتم شخص شما منافع شخصی داشتید چرا شما ترسیدید؟

میرخانی در پاسخ گفت: من نترسیدم شما خطاب به هر کس که این مسئله را گفته باشید نباید جلوی ۵ میلیون بیننده اتهامی بزنید که نمی‌توانید ثابت کنید.

خاکساری در ادامه تصریح کرد: باید این را در نظر بگیریم که باید در مواضعمان بایستیم، نکته دیگر که از طرف دوستان مطرح شد این بود که مهندسی مهم است، من می‌گویم که مهندسی مهم نیست بلکه اقتصاد مهم است. وی افزود: اکنون تولید به‌گونه‌ای شده که هر چیزی قابل تولید است اما آن چیزی که مهم است اقتصاد است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه صنعت خودرو ما در ۲۰ سال گذشته بر روی تولید و مهندسی بوده اذعان داشت: ما صرفا می‌خواستیم بگوییم که این لیوان را می‌سازیم و اینکه این لیوان را چه کسی از ما می خواهد بخرد به آن توجه نکردیم اینجاست که قیمت‌ها بالا می‌رود و مردم حق دارند که از پژو ۴۰ میلیون تومانی گلایه کنند. وی ادامه داد: همین دوستان بودند که می‌گفتند اگر نرخ دلار واقعی شود همه تعرفه‌ها را بردارید اما قیمت دلار واقعی شد و قیمت خودرو هم افزایش یافت.

خاکساری ادامه داد: وقتی شورای رقابت قیمت خودرو را بر اساس قیمت ارز جدید مشخص می‌کرد، با توجه به اینکه بخشی از هزینه خودرو همان حقوق کارگران این صنعت است آیا به اندازه افزایش قیمت خودرو حقوق کارگران و مهندسان این صنعت نیز افزایش پیدا کرد و وقتی قیمت خودرو ۳ برابر شد درآمد آنها هم سه برابر شد؟

شجاعی فرد: هند همین ال ۹۰ را با پلتفرم خودش تولید کرد
محمدحسن شجاعی فرد ادامه داد: جناب آقای میرخانی که اشاره کردند به سال ۶۸ باید بگویم که من سال ۶۸ تنها نبودم بلکه در دولت وقت کمیته خودرو ملی با حضور دو وزیر تشکیل شده بود و بحث ما این بود که اگر قرار است پیکان را که فعلا صاحب ندارد بررسی کنیم با مهندسی معکوس آن را به تولید انبوه برسانیم.

وی افزود: فولکس واگن که سال ۱۹۳۶ در آلمان تولید می‌شد اکنون در برزیل هنوز زنده نگه داشته شده و با مدل‌های مختلف آن را به بازار عرضه می‌کند و ما اگر اراده داشتیم که خودروساز باشیم می‌توانستیم همانطور که چین و کره توانستند.

رئیس پژوهشکده مهندسی خودرو با اشاره به تولید ال ۹۰ با نام تندر ۹۰ در ایران گفت: ال ۹۰ را به ایران آوردیم و در حالیکه روی یک پلاتفرم چند اتاق می‌زنند ما دو شرکت داریم که روی یک پلتفرم تولید می‌کنند و اسم آن را گذاشته‌ایم پلتفرم مشترک در حالیکه در هند همین ال ۹۰ را گرفتند و با پلتفرم خودشان به تولید رساندند.

شجاعی‌فرد ادامه داد:‌ ما در مهندسی و طراحی بحث اقتصاد را نیز می‌بینیم به طوریکه در مرحله اول که طراحی است باید اقتصاد بررسی شود ولی ما متاسفانه از ۵ قسمت مهندسی و طراحی تنها سراغ آخرین که تولید است رفته‌ایم و به جای نگاه علمی با نگاه اقتصاد بازاری جلو رفتیم در حالیکه اگر نگاه ما اقتصاد علمی بود به مشکل بر نمی‌خوردیم.

رئیس پژوهشکده مهندسی خودرو تصریح کرد: به جای بحث روی مسائل فرعی باید برویم سراغ اینکه ما چکار کنیم که سرمایه ملی خودروسازی در ایران سرمایه کلان کشور است مورد استفاده قرار گیرد.

نجفی‌ منش: دولت و مجلس تمام قد ایستادند تا رنو به ایران نیاید
محمدرضا نجفی منش دبیر انجمن قطعه سازان ایران در ادامه برنامه تلویزیونی مناظره خودرو ملی با اشاره به اینکه زمانی که رنو به ایران آمد مجلس تمام قد ایستاد تا این کار اجرا نشود گفت: وزیر وقت مامور گذاشته بود تا این کار انجام نشود و زمانی که این کار انجام شد مدیرعامل را از کار بر کنار کردند.

وی ادامه داد: حتی مجلس بارها به آن موضوع ایراد گرفت و حتی یک شب در برنامه تلویزیونی تشریح کرد اگر ما بخواهیم به دانش روز صنعت دسترسی داشته باشیم باید با خودروسازان مطرح دنیا همکاری داشته باشیم. نجفی منش تاکید کرد: اعتقاد دارم با خودرو سازی که دانش فنی به ما بدهد و منافع اقتصادی و ملی ایران در آن لحاظ شود با هر کشوری که باشد، فعالیت می‌کنیم. پژو اگر رفت بر اثر تحریم و فشار سنگین بین‌المللی رفت و رنو با مشکلات ادامه داد.

دبیر انجمن قطعه سازان ایران با تاکید بر اینکه صنعت خودرو مورد تهاجم بین‌المللی قرار دارد گفت: اوباما "فرمان مخصوص" دارد که معمولا ریاست‌جمهورهای آمریکا در طول مدت فعالیتشان زیاد از آن استفاده نمی‌کنند, اما این صنعت به قدری برای اوباما مهم بود که برای اینکه ایران را تحت فشار قرار دهد فرمان داد هر کس با ایران همکاری کند در آمریکا راه داده نمی‌شود و مال و اموال آنها ضبط می‌شود.

وی ادامه داد: تحریم‌های خارجی نیز در صنعت خودرو وجود دارد. اما بازهم از تحریم‌های داخلی استفاده می‌شود. به طور مثال صدا و سیما هر وقت بخواهد درباره صنعت خودرو صحبت کند می‌گوید صنعت بی کیفیت خودرو. تندرE۲،۹ هزار دلار قیمت جهانی دارد.

خاکساری: قطعه سازان اطلاعات غلط به مجلس و دولت می‌دهند
خاکساری در واکنش به صحبت‌های نجفی منش گفت:شما می‌خواهید قطعات خود را به زور به آنها تحمیل کنید.شما برای رنو و پژو شرط می‌گذارید که ۳۰درصد باید از قطعات ما باشد و تصور می‌کنید که شرکت برای شماست.

وی در واکنش به قیمت تندر گفت: در کشوری که تویوتا را ۸هزار دلار می‌فروشد سمند را ۹ هزار دلار می‌خرد؟ مردم اطلاع ندارند اما من اطلاع دارم.تندر با شکلی که شما می‌گویید در دنیا تولید نمی‌شود. وی با تاکید بر اینکه من خودرو ایرانی سوار نمی‌شوم گفت: طراح ال ۹۰ درباره قیمت این ماشین گفت، ساندویچ ماشین‌ها. یعنی قیمت به این اندازه باید پایین باشد.اما شما چه کردید با این ماشین؟

خاکساری تاکید کرد: اطلاعات نادرست برای تهیه استراتژی ها به کمیسیون‌ها و دولت از سوی قطعه‌سازان داده می‌شود.

شجاعی: برای طراحی و مهندسی ال ۹۰ چه کردید؟/ماشین ایرانی سوار می‌شوم و افتخار می‌ کنم
شجاعی فرد: زمانی که با ال ۹۰ مخالفت شد هنوز از تحریم‌ها خبری نبود. در راستای اینکه مهندسی و طراحی این را در دست بگیریم در ایران چه اقدامی صورت گرفته است. آیا شرکت رنو پارس اطلاعات فنی درباره تولید قطعات کسب کرده‌اند؟ وی ادامه داد:ما باید صاحب خودرو ملی از ۳۰سال گذشته می‌شدیم. در حال حاضر که نشدیم باید آسیب شناسی کنیم.اینکه ما به خودرو ملی دست نیافتیم به دلیل عدم سیاست‌گذاری‌های مناسب است.

رئیس دانشکده مهندسی خودرو گفت: مجلس و دولت باید بر اساس اطلاعات درست استراتژی مناسب تدوین کنند. علت اینکه خودرو رشد نکرده است چیست؟ دولت‌ها همواره از صنعت خودرو حمایت و اجازه رقابت نداده‌اند. چرا که معتقد هستند ۱ میلیون اشتغال در این صنعت وجود دارد، اما این اشتغال زمانی صحت دارد که تعویض روغنی هم جز اشتغال محسوب شود.

وی ادامه داد: نکته ما این است برای ساختن آینده ایران باید از متخصیص مستقل استفاده شود. زمانی که استاد دانشگاه در صنعت کارمند شود نظرش کاربردی ندارد. اما اگر استاد دانشگاه بود و در دانشگاه نظر کارشناسی می‌داد آن وقت نظرش مطلوب است.

شجاعی فرد گفت: اکنون دو مرکز تحقیقات خودرو در ایران خودرو و سایپا داریم. این دو مرکز تحقیقات هیچ خاصیتی نداشته‌اند. موشک و انرژی هسته‌ای داریم می‌توانیم خودرو ملی نیز داشته باشیم. صنعت خودرو صاحب ندارد. دولت‌ها به خودروساز به عنوان گاو شیرده نگاه می‌کنند.یعنی به گونه ای مسئول و نیرو تعیین می‌کنند که هر کس وارد این صنعت می‌شود استفاده شخصی می‌کند.

میرخانی: صنعت قطعه ساز متناسب با توقعات مردم رشد نکرده
میرخانی رشتی با بیان اینکه موشک و موشک و انرژی هسته ای قابل مقایسه با صنعت خودرو نیست گفت: موشک و انرژی هسته ای قابل مقایسه با کالای مصرف نیست. چرا که هزینه بر آن مترتب نیست.

مدیر عامل سابق ایران‌ خودرو افزود: هر ساختمانی نیازمند یک فونداسیون است. صنعت قطعه‌ساز در طول ۳۰ سال گذشته متناسب با تیراژ تولید و توقعات مردم رشد نکرده است. در تمام سال‌های گذشته به صنعت خودرو سازی توجه نشده است.

میرخانی رشتی با بیان این که متاسفانه در سال‌های گذشته از سوی مسئولین توجه ویژه‌ای به صنعت قطعه‌سازی کشور نشده است، اظهار داشت: بنده به صراحت عرض می‌کنم یکی از عوامل اصلی عدم توسعه صنعت قطعه‌سازی در کشور خود خودروسازان بوده اند.البته باید این نکته را نیز متذکر شوم که قوانین و مقررات نیز در این راستا اجازه بزرگ شدن قطعه‌سازان کوچک را بوجود نیاورده است.

وی ضمن بیان این که فضای کسب و کار کشور نتوانسته است برای توسعه قطعه‌سازان کشور موثر واقع شود، افزود: این عوامل باعث شده تا نتوانیم به قیمت و کیفیت محصولات تمام شده خود به نحو مناسبی دست پیدا کنیم. میرخانی رشتی در ادامه صحبت‌های خود بابیان اینکه اگر قیمت خودرو در کشور گران و البته کیفیت آن پایین است باید دلایل آن را از مسئولین جویا شویم، تصریح کرد: تولید در ایران گران است به نحوی که در تمام بخش‌های صنعتی و تولیدی قیمت تمام شده محصولات هر ساله افزایش پیدا می‌کند.

خاکساری: چرا مردم باید تاوان افزایش قیمت خودرو را پرداخت کنند؟/۴ سال حضورم در تلویزیون ممنوع بود
خاکساری در واکنش به صحبت‌های دبیر انجمن خودروسازان ایران گفت: چرا مردم باید تاوان افزایش قیمت هر ساله خودرو را پرداخت کنند؟

میرخانی افزود: به صراحت عنوان می‌کنم هزینه تولید گران است بر همین اساس نمی‌توانیم به صنعت خودروسازی برای افزایش هرساله قیمت‌های تمام شده خود خرده بگیریم.

خاکساری گفت: شما گرانی تولید را در کشور بهانه کرده‌اید تا دیگران را مقصر جلوه داده و خود را در تولید خودروهای بی‌کیفیت و گران مقصر ندانید.

دبیر انجمن خودروسازان ایران در واکنش به اظهارات خاکساری با اشاره به اینکه در حال حاضر خودروسازان ۲۸ درصد بهره بانکی را پرداخت می‌کنند، افزود: در دنیا ۸۰ درصد از منابع مورد نیاز خودروسازان را بانک‌ها تامین می‌کنند این در حالیست که در ایران با افزایش بهره‌های بانکی امکان دریافت تسهیلات از خودروسازان گرفته شده است.

خاکساری تصریح کرد: در هیچ کجای دنیا خودرو نقد فروخته نمی‌شود و ادله شما به هیچ عنوان محکمه پسند نیست.

میرخانی ادامه داد: قرار بود در جریان قانون هدفمندسازی یارانه‌ها تسهیلاتی به بخش تولید ارائه شود اما متاسفانه به دلیل عدم ارائه تسهیلات و البته گرانی قیمت تمام شده محصولات کشاورزی و صنعتی ما شاهد افزایش قیمت‌ها شده‌ایم بر همین اساس تقصیر اصلی متوجه خودروسازان نیست و باید بخش‌های مختلف را نیز در این رابطه دخیل بدانیم. وی اضافه کرد: خودروساز برای خرید دانش فنی از شرکت‌های خودروساز خارجی باید پول پرداخت کند که پرداخت چنین مبالغی با توجه به شرایط رکود خودروسازان داخلی با مشکلاتی همراه است.

تقوی معاون استراتژی و برنامه‌ریزی ایران خودرو نیز در ادامه صحبت‌های میهمانان مناظره امروز با گلایه از صحبت‌های آقای خاکساری گفت: دانشجویان شما صحبت‌های امروز مناظره را گوش می‌کنند. به گونه‌ای عمل نکنید که جایگاه استادی شما در آینده زیر سوال برده شود.

خاکساری گفت: بنده بعد از ۴ سال امروز در این مناظره شرکت و آمده‌ام نظرات خود را در رابطه با سرنوشت خودرو ملی عنوان کنم. بهتر است شما به عنوان یک مقام مسئول پاسخگوی سوالات ما باشید نه آنکه نگران نظرات دانشجویان بنده باشید.

میرخانی: دعوت کنندگان خاکساری به برنامه امروز اشتباه کردند
میرخانی در واکنش به صحبت‌های خاکساری گفت: کسانی که شما را به این برنامه دعوت کرده‌اند کار اشتباهی انجام داده‌اند چرا که اظهارات امروز شما به هیچ عنوان تخصصی نیست.

تقوی اضافه کرد: پژو و رنو به کشور خیانت کردند اما شما مهمانان این برنامه وقتی خودرو ملی را زیر سوال برده و مقصر اصلی افزایش حجم کشته‌های تصادفات رانندگی را به گردن خودرو می‌گذارید باید به صورت مستند صحبت کنید. وی تصریح کرد: به اذعان شما این محصول بدون صادرات و بدون ایمنی باید به صورت کارشناسی مورد واکاوی قرار گیرد که چرا با گذشت چندین سال نتوانسته‌ است به اهداف پیش‌بینی خود دست پیدا کند.

وی با بیان این مطلب که مشکلات امروز صنعت خودروسازی کشور را نباید یک یا چند دلیل عنوان کرد، اظهار داشت: یک مجموعه یکپارچه در این رابطه دخیل هستند. حال آقایان به من پاسخ دهند مگر ما دانشگاه خودرو و مرکز تحقیقات ارتقاء کیفیت خودرو را تاسیس نکرده‌ایم پس چرا هم اکنون نتوانسته‌ایم به سیاست‌های خود دست پیدا کنیم. تقوی‌نژاد با اشاره به اینکه نباید همه چیز را به گردن خودروساز بیندازید، گفت: باید بخش‌های مختلف را در این رابطه دخیل دانسته و از آنان دلایل این موضوع را جویا شوید.

وی اضافه کرد: هم اکنون شرکت ماهیندرا پلتفرم ال ۹۰ را با قیمت یک میلیارد دلار خریداری کرده است. آقایان به من پاسخ دهند خودروساز ایرانی آیا توانایی خرید این پلتفرم‌ها را دارد؟

خاکساری در واکنش به صحبت‌های تقوی گفت: شما ۲۰۰ میلیون دلار بابت نصب صندوق روی خودرو ۲۰۶ هزینه کرده‌اید به من بگویید چرا به جای تدبیر برای طراحی پلتفرم جدید هزینه‌های خود را اینگونه به هدر می‌دهید؟

تقوی اضافه کرد: ارقام اعلامی شما به هیچ عنوان درست نیست. بنده در واکنش به انتقادات میهمانان این برنامه مبنی بر اینکه ما صادرات نداشته‌ایم باید بگویم ۲۰۰ هزار سمند از کشور صادر شده است حتی همین روسیه نیز قرارداد خرید ۱۰ هزار دستگاه خودرو را نیز با ما منعقد کرده است.

خاکساری گفت: سمند را شما با چه قیمتی به روسیه فروخته اید؟

تقوی افزود: قیمت خودرو را طرف‌های قرارداد مشخص می‌کنند که در اینجا بنده لزومی بر بیان آن نمی‌بینم.

وی ادامه داد: بنده با صحبت‌های امروز شجاعی‌فر مبنی بر اینکه باید‌آسیب‌شناسی و برنامه‌ریزی مناسب برای تولید و طراحی خودروهای ملی صورت بگیرد گفت: کشور کره حدود ۲۰ سال اجازه واردات خودرو را به کشور خود نداد و در نهایت توانست صنعت خود را به توسعه و پیشرفت برساند ما نیز می‌توانیم این اقدامات را با بازده زمانی بلندمدت انجام دهیم.

خاکساری در واکنش به صحبت‌های تقوی اظهار داشت: آقای تقوی شما اصل استعفا را قبول دارید؟ در طول این چند سال نتوانسته‌اید به اهداف و سیاست‌های آرمانگرایانه خود دست پیدا کنید چرا استعفا نمی‌دهید؟

تقوی گفت: هم‌اکنون بیش از ۲۰ شرکت هلدینگ زیرمجموعه شرکت ایران خودرو است آیا شما توانایی اداره حتی یکی از این شرکت‌ها را دارید یا خیر؟

شجاعی فرد گفت: پژو قبل از تحریم گذاشت و رفت.

خاکساری هم در این باره گفت: معلوم است وقتی تعرفه ۴۰ درصدی را جلوی پای او بگذاریم، می رود.

شجاعی‌فرد: سمند کار انگلیس و آلمان است

شجاعی فرد افزود: معتقدم که در تصادفات و سوانح همه چیز مربوط به کیفیت نیست اما در آمار ۳۰ هزار کشته که ظاهرا راهنمایی و رانندگی گفته به ۲۰ هزار رسیده، کیفیت هم دخیل بوده است زیرا خود این نهاد آمار کیفی یکی از خودروها را بسیار پایین اعلام می کند.

میرخانی رشتی با اشاره به اینکه راهنمایی و رانندگی خیلی دخالت می کند، گفت: ۸ هزار کشته داریم که به دلیلی نبستن کمربند ایمنی در سوانح دچار ضربه مغزی شده اند.

شجاعی فرد با تأکید بر اینکه بالاخره برنامه ما برای بیست سال آتی چیست تا مردم وادار به خرید خودرو داخلی شوند؟، گفت: بنای کار ما در پژوهشکده توسعه نیست بلکه کار تحقیقاتی و پژوهشی می کنیم.

وی در مواجه شدن با همهمه دیگر میهمانان گفت: نگذارید سمند را رو کنم که در کدام شهر انگلستان و آلمان با دو دست چرخش درست شده است.

میرخانی رشتی در پاسخ گفت: اگر در طراحی، مشاوره ای از شما (شجاعی فرد) بگیرم مشکلی دارد؟

شجاعی فرد گفت: مشاوره مشکلی ندارد اما حرف من این است که بر روی محصولی که طراحی دیگران است نباید عنوان داخلی گذاشت.

نجفی منش هم در برابر این ادعا خاطر نشان کرد: فنر سمند را شخصا طراحی کرده ام، بعد جلوی من می گویید این کار را به خارجی داده اند؟!

شجاعی فرد گفت: سمن فقط فنر است؟

نجفی منش در ادامه تصریح کرد: به هیچ عنوان با خاکساری موافق نیستم و با او صحبت نمی کنم زیرا معتقد است ایرانی نمی تواند هیچ غلطی بکند؛ مطمئن هستم اگر اوباما می دانست در داخل چه کسانی را داریم، دنبال تقویم نمی رفت. وی افزود: نرخ ارز درست و تعرفه هم نصف شد اما اگر سود هم مطابق شرایط بین المللی شود، می توانیم تعرفه را هم برداریم و شرایط فضای کسب و کار همچون سایر کشورهای دنیا می شود که در آن صورت ما هم مخلص مردم هستیم.

شجاعی فرد گفت: اگر دولت و مجلس باید این کار را بکنند، الآن پیشنهاد دهیم؟

نجفی منش در پاسخ گفت: قانون بهبود فضای کسب و کار آمد ولی اجرا نشد ولی اگر همین قانون اجرا شود قادر هستیم با تمام دنیا رقابت کنیم. او افزود: شرکت های داخلی توسعه پلت فرم ها را در دستور کار قرار داده اند. وی همچنین افزود: ما برای صنعت خودرو در سال ۸۷، افق برنامه نوشتیم اما برنامه اجرایی برای آن در نیامد.

نجفی منش خاطر نشان کرد: چین سه سال برنامه نوشت و وارد مذاکره با خودروسازان خارجی شد و بعد خودش شروع به ساخت خودرو کرد لذا این صنعت در داخل کشور هم باید به همین شکل رشد کند.

تقوی نژاد درباره پیشنهاد مشخص اش برای پیشبرد این فضا در کشور گفت: صنعت خودروی ما فقط سایت کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص نیست؛ وقتی می گوییم صنعت خودروسازی داریم از هزار قطعه ساز و دو هزار نمایندگی خدمات پس از فروش صحبت می کنیم که در تمامی این بخش ها مهندس و کارشناس حضور دارد.وی افزود: بعد از جنگ شروع به ساخت داخل کردیم و همچنین دانش تجربی قطعه را به دست آوردیم.

او همچنین با بیان اینکه صاحب تکنولوژی و این صنعت هستیم، گفت: صنعت خودروسازی از زنجیره تأمین تا خدمات پس از فروش است اما هنوز به گام آخر خودروساز شدن که طراحی پلت فرم است، نرسیده ایم.

پاسخ ۵ مهمان مناظره به سوال نظرسنجی
میهمانان این برنامه هر کدام به صورت مجزا در پاسخ به سوال برنامه "به نظر شما خودروسازان کشور در همکاری های بین المللی پس از تحریم کدام راه را انتخاب کنند؟: ۱.تمدید همکاری با خودروسازان فرانسوی؛ ۲. همکاری با دیگر خودروسازان معتبر بین المللی" عنوان کردند:

تقوی نژاد: حاضریم حتی با پنج شرکت بین المللی به شکل موازی مذاکره کنیم.

خاکساری: گزینه ۲

شجاعی فرد: گزینه ۲

میرخانی رشتی: هر چه منافع مردم و ملت باشد.

نجفی منش: سوال غلط است اما هر چه منافع مردم باشد.

خاکساری: آمار غسالخانه را هم به اشتغال خودروسازی اضافه کنید

تقوی‌نژاد با بیان اینکه صنعت خودرو ایران فقط کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص نیست، گفت: از مردم خواهش می‌کنم به این مسئله توجه کنند که وقتی از صنعت خودرو نام برده می‌شود به این معناست که هزار قطعه‌ساز در این حوزه مشغول به فعالیت هستند، راجع به ۲ هزار مرکز خدمات پس از فروش صحبت می‌کنیم که مهندسان و کارشناسانی در آنجا فعالیت می‌کنند. وی ادامه داد: در دو دهه اخیر زنجیره تامین تا خدمات پس از فروش به صورت کامل تهیه شده است. در گام فناوری پس از انقلاب نیز ابتدا از مونتاژ خودرو شروع شد و تا ساخت داخل پیکان ادامه یافت.

وی با بیان اینکه در آن زمان دانش فنی طراحی قطعه پیکان صددرصد داخلی شده است تصریح کرد: در مراکز طراحی روی طراحی بدنه و تزئینات اقداماتی انجام شده و قطعه‌سازانی نیز رشد کرده‌اند. تقریبا به گام آخر یعنی طراحی پلتفرم رسیده‌ایم که باید طراحی یکپارچه آن را انجام دهیم.

تقوی‌نژاد در پاسخ به مجری برنامه در خصوص سوال برنامه گفت: بحث ما روی فرانسوی بودن خودروسازان نیست. باید عملکرد رنو یا پژو را در نظر بگیریم و با خودروساز فرانسوی و یا آمریکایی مذاکره می‌کنیم ممکن است به این نتیجه برسیم که با فرانسوی‌ها همکاری را ادامه دهیم.

وی در پاسخ به سوال یکی از بینندگان برنامه مناظره مبنی بر اینکه با وجود سخنان وزیر صنعت معدن و تجارت که گفتند خودرو ملی عوام‌فریبی است استراتژی ایران خودرو چیست گفت: بهتر است منظور آقای نعمت‌زاده را از خود ایشان بپرسید. خودرو ملی با این مفهوم که حتی یک پیچ آن نیز باید در ایران تولید شود نادرست است. شاید فرمایش نعمت‌زاده درست بوده است.

در ادامه مناظره خاکساری در پاسخ به سوال یکی از بینندگان برنامه مبنی بر اینکه با توجه به اظهارات شما تکلیف یک میلیون نفر شاغل صنعت خودرو چه می‌شود گفت: قطعا اشتغال در هر صنعتی مورد توجه است اما باید به آمارها دقت شود. اینکه گفته می‌‌شود ۵۰۰ هزار یا یک میلیون نفر در صنعت خودرو شاغل هستند عوام‌فریبی است. صنعت خودرو امروز دنیا سرمایه‌بر است نه کاربر.

وی ادامه داد: اگر خودرویی تولید می‌شود که تعداد زیادی نیروی کار در آن دخیل بودند نتیجه کار کیفیت پایین خودرو می‌‌شود. اساسا تعداد افراد شاغل در صنعت خودرو آنقدر نیست که گفته می‌شود. براساس آمارهای جهانی برای تولید یک میلیون خودرو ۵۰ تا ۶۰ هزار شغل ایجاد می‌شود. بنابراین اینکه گفته می‌شود سالانه ۱.۵ میلیون خودرو در کشور تولید می‌شود حداکثر ۸۰ هزار نفر شغل در صنعت خودرو ایجاد خواهد شد.

خاکساری با تاکید بر اینکه نیروی کار بیشتری برای تولید این تعداد خودرو به کار گرفته شود تولید خودرو ایراد دارد، گفت: در حال حاضر از خودرو به عنوان ارابه مرگ یاد می‌شود که باعث کشته شدن مردم می‌شود. اگر تعداد کشته‌های اتوبوس و تعداد شاغلان در این صنعت را مقایسه کنیم تعداد کشته‌ها و مصدومان از افراد شاغل بیشتر است. بنابراین دوستانی که در خودروسازان هستند باید به سراغ شغل‌های باکیفیت بروند.

میرخانی:۲۰ هزار کشته ربطی به خودروسازها ندارد/مدیریت خودرو به شدت سیاسی است
میرخانی رشتی در واکنش به سخنان خاکساری به آمار اشتغال صنعت خودرو اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در ایران‌خودرو و سایپا به ترتیب ۵۴ هزار و ۴۸ هزار نفر مشغول به کار هستند. علاوه بر اینها در ۲۰ شرکت خصوصی نیز ۱۴۰ هزار نفر شاغل هستند. از سوی دیگر ۲ هزار قطعه ساز داریم که ۲۶۵ هزار نفر در واحدهای آنها مشغول به کار هستند.

وی ادامه داد: همچنین میزان اشتغال مواداولیه و واسط مانند شیشه و نساجی و فولاد ۳۸۰ هزار نفر است ضمن آنکه که در خدمات پس از فروش ۵۶ هزار نفر و در حوزه لجستیک نیز ۲۳ هزار نفر فعالیت می‌کنند در نهایت مجموع خدمات و تولید صنعت خودرو ۸۴۰ هزار نفر شاغل دارد.

وی خطاب به خاکساری گفت: اطلاعات شما مثل سایر اطلاعات غلط است. سمپاشی نکنید، از ۲۰ هزار کشته تصادفات ۸ هزار نفر مربوط به کسانی است که کمربند را نمی‌بندد و ضربه مغزی می‌شوند، ۱۲ هزار نفر بقیه نیز مربوط به موتورسواران است.

خاکساری در پاسخ به سخنان میرخانی‌رشتی گفت:‌بهتر است افرادی را که درگیر تصادفات رانندگی هستند و مجروحان را به بیمارستانها منتقل می‌کنند و همچنین افرادی که در غسالخانه کشته‌ها را می‌شویند به آمار اشتغال صنعت خودرو اضافه کنیم.

در ادامه شجاعی‌فر در پاسخ به پرسش یکی از بینندگان برنامه مناظره مبنی بر اینکه چرا کسانی که در بخش‌های R&D (تحقیق و توسعه) حضور دارند نمی‌توانند صنعت خودرو را به جلو حرکت دهند گفت: پیشنهاد دادیم خودروسازانی با دانش و دانشگاه آشتی کنند. هم‌اکنون ۳۰۰ فارغ‌التحصیل در ایران‌خودرو کار می‌کنند که باید به این افراد کار محول شود. ایرانخودرو دانشجویی را به نیوزلند یا آلمان می‌فرستد این در حالی است که در قراردادی که نوشته می‌شود دانش فنی وجود ندارد.

وی ادامه داد: در نهایت می‌توانیم تنها فیس‌لیفت انجام یعنی چراغ عقب یا جلو خودرو را تغییر دهیم. اینکه بحث رقابتی در کشور نداریم سیاست غلطی است و نتیجه آن می‌شود که فارغ‌التحصیلان بیکار می‌مانند.وی تصریح کرد: در صنعت خودرو به بلوغ صنعتی رسیده‌ایم اما با روش‌های سنتی کار می‌کنیم.

داود میر خانی رشتی در ادامه مناظره خودروی ملی در پاسخ به این سوال که چند سال فرصت لازم است که خودرویی با کیفیت و قیمت مناسب به مردم تحویل دهیم، اظهار داشت: تا زمانی که شرکت‌های خودرو ساز دولتی است به هیچ جا نمی‌رسیم، هر زمان که این شرکت‌ها خصوصی شد صاحب آن می داند چگونه خرج کند که با مشکل روبه رو نشود.

وی با بیان اینکه تا وقتی دولت در کار شرکـتهای خودرو ساز دخالت می‌کند و مدیر سیاسی برای این شرکت‌ها انتخاب می‌کند همه چیز به هم می‌رسد و هیچ کاری نمی‌توان انجام داد، گفت:‌ در دولت گذشته مدیریت شرکت‌های خودرو ساز به شدت سیاسی شد و فاجعه بدی رخ‌داد . این فاجعه به حدی بود که همه چیز علنی شد و همه چیز به هم ریخت.

نجفی منش در مورد این موضوع که آیا خودرو سازان ترجیح می‌دهند با برند داخلی فعالیت کنند یا خارجی بیان کرد:‌ قطعه سازان ما قرارداد دانش فنی با قطعه سازان مطرح دنیا دارند و این کمک می‌کند که اتهاماتی که در مورد خودرو ملی به ما می‌زنند و می‌گویند خودرو ملی کیفیت ندارد؛ را از سر خود رفع کنیم تا شاید اگر بگوییم این قطعات و خودرو خارجی است برخی می‌توانند آن را خریداری کنند.

در ادامه نیز شجاعی‌فر با اشاره به اینکه قطعاتی که برند ایرانی دارد بیشتر در خارج و آن هم چین تولید می شود و بعد با برند ایرانی وارد کشور می شود، گفت: نامه هایی دارم که برخی دستور داده‌ اند که فلان قطعه که مارک ایرانی دارد، جازه ترخیص آن از گمرک داده شود و در حال حاضر نیز قطعه‌ساز ایرانی ترجیح می دهد در چین قطعه را تولید و در ایران وارد کند.

میرخانی رشتی درواکنش به صحبت‌های شجاعی فرد گفت: اگر این اتفاق رخ داده در اثر سیاست گذاری غلط دولت است و وقتی دولت به صورت مصنوعی قیمت ارز را ۱۰ سال ثابت نگه می دارد، قطعه ساز مجبور به واردات شده و تولید کننده به وارد کننده تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد: سه میلیون خوردوی کاربراتوری در کشور وجود دارد که برای قبل از سال ۸۲ است،و پس ار ان خودروها دارای یورو ۲ هستند و خودورهای کاربراتوری ۶۰ کیلو گرم گاز آلاینده تولید می‌کند که خودرو های یورو ۲ تنها ۲.۷ کیلیو گرم گاز آلاینده تولید می‌کنند که ۲۵ برابر کمتر است.

خاکساری: آمارها درباره تولید خودروی یورو ۲ دروغ است
خاکساری در واکنش به دارا بودن یورو ۲ برای خودروهای بعد از سال ۸۲ ، تأکید کرد که، آمار های ارائه شده از سوی اقای میرخانی رشتی دورغ است. هنوز خودرو های ما یورو ۲ را درست اجرایی نمی‌کنند و این آلایندگی را به گردن سوخت می‌اندازند . در حالی که قرار بود از سال ۸۲ خودرو یورو ۲ داشته باشیم.

میرخانی نیز به این نکته اشاره کرد که، بنزینی که در پتروشیمی‌ها تولید می‌شود از استاندارد برخوردار نبوده و با بنزین سوپر وارداتی مخلوط می کنند و این از کیفیت آن می‌کاهد.

میرخانی در پاسخ به این سؤال که در شرایط فعلی وضعیت برای قطعه ساز داخلی باید چگونه باشد که قطعه با کیفیت تولید شود و قدرت بیشتری پیدا کند، خاطر نشان کرد: من با طراحی خودروی ملی موافق نیستم؛ برند ایرانی درست است. شرکت ساپکو و سازه گستر در سالهای گذشته ضوابطی برای خودرو ساز تعیین می‌کردند که مجبور به پذیرش بود، اما اگر این دو شرکت، خورو ساز را موظف کنند که مقیاس منطقی داشته و به جای فعالیت با چند قطعه ساز تنها با دو شرکت فعالیت کند، کیفیت و قدرت قطعات افزایش پیدا می‌کند.

وی گفت: اصلاح قوانین تجارت و مالیات از الزامات این کار است تا با ادغام و تجمیع قطعه سازان دچار مشکل نشوند.

خاکساری: از خودرو ملی تنها برند سر اسب مانده است

خاکساری در مورد تعریف خودرو ملی، بیان کرد: تعرف مشخصی از خوروی ملی نشده و وظیفه من نیز نیست آن را تعریف کنم. شاید این موضوع برگرفته از نظریه هیتلر باشد. وقتی فولکس واگن به دستور هیتلر تولید شد معنی این کلمه یعنی خودروی مردم است ولی حداقل هیتلر قدرت این را داشت که این خودرو همچنان با کیفیت بالا تولید می‌شود.

وی ادامه داد: ابتدا گفتند در خودروی ملی باید همه چیز را خودمان بسازیم و توانمندی این کار را داریم، که البته داریم. ولی بعد گفتند ما برند داشته باشیم بهتر است و بر همین اساس سر اسب شد برند خودروی ملی. بنابراین از خودرو ملی تنها همین سر اسب مانده است.

این استاد دانشگاه درمورد این موضوع که اگر جای یکی از مدیران خودرو ساز بودید، گفت: اگر جای یک مدیر خودرو ساز بودم ابتدا سعی می‌کردم ببینم آیا در تولید خودرو مزیت نسبی اقتصادی داریم یا خیر؟ اگر داریم به تولید ادامه می دهیم ولی در شرایط رقابت زیرا اگر در شرایط انحصاری تولید کنیم به بیراهه رفته‌ایم.

تقوی نژاد: افزایش قیمت به ضرر خودرو ساز است
در ادامه مناظره تقوی نژاد در پاسخ به این سؤال که آیا منافع عده‌ای اقتضا می‌کند که خودروی ملی نداشته باشیم و تولید یک خودوری با کیفیت و قیمت مناسب چه زمانی تولید می‌شود، خاطر نشان کرد: قطعا مردم ایران حق استفاده از یک خودرو با کیفیت و قیمت مناسب را دارند و این از وظایف ما و خودرو سازان است .

وی افزود: دهک های چهارم تا هفتم مشتری محصولات داخلی هستند و قدرت خرید آنها در طول سال ۹۱ کاهش پیداکرد، بنابراین قدرت خرید این دهک‌ها کاهش پیدا کرد . اما مردم باید این را بندانند که هیچ شرکت خودرو سازی نمی خواهد قیمت افزایش پیدا کند زیرا فروش آن کاهش پیدا می‌کند.

تقوی نژاد گفت: این عوام فریبانه است که بگویند خودرو ساز به دنبال گرانی است. در فضایی که در دولت جدید ایجاد شده باید با شرکای خوب مذاکره و در کنار آن توان طراحی داخلی را افزایش دهیم.حمیدرضا تقوی نژاد در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه تامین نقدینگی برای خودروسازان گفت: ایران خودرو حدود ۷ یا ۸ سال است که می‌خواهد سهام خود را در بانک پارسیان به فروش برساند اما موفق به این کار نمی‌شود. وی افزود: ما به دنبال نقدینگی از تمام راه‌های ممکن هستیم اما موانعی وجود دارد که تاکنون نیز در رسانه‌ها مطرح شده است.

معاون استراتژی و برنامه‌ریزی ایران خودرو درباره اینکه قطعا اقدام غربی‌ها در تحریم خودرو بی‌حساب و کتاب نبوده تصریح کرد: آمریکایی‌ها و غربی‌ها در تحریم صنعت خودرو ایران با حساب و کتاب عمل کرده‌اند چرا که صنعت خودرو به صنایع دیگر وابسته است و با کاهش تولید خودرو، تولید در صنعت فولاد و تولید در صنعت تایر نیز پایین می‌آید.

وی افزود: دولت در شرایطی است که نمی‌تواند از نظر مالی صنعت خودرو را پشتیبانی کند ما باید از روش‌های گوناگون به تامین منابع مالی اقدام کنیم و امروز با تولید روزانه نزدیک به ۱۹۰۰ خودرو شرکت را اداره می‌کنیم.

تقوی‌نژاد در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه انتخاب اعضای هیئت مدیره ایران خودرو گفت: براساس قانون تجارت این سهامداران هستند که باید اعضای هیئت مدیره را انتخاب کنند. اما سهامدار می‌تواند انتخاب خود را به دولت یا سازمان گسترش انتقال دهد و در واقع در حال حاضر اعضای هیئت مدیره شرکت با تصمیم و نظارت دولت انتخاب می‌شوند.

علی خاکساری رفسنجانی در پاسخ به اینکه آیا شما محصول ایرانی را تحقیر کرده و اعتقاد دارید مهندسان ایرانی توانایی ندارند، گفت: من محصول ایرانی را تحقیر نمی‌کنم بلکه خودرو ایرانی را تحقیر می‌کنم.وی افزود: وقتی می‌گوییم محصول ایرانی مثل فرش و پسته محصولی است که به آن افتخار می‌کنیم. اما وقتی خودرو محصولی است که جان ایرانی را می‌گیرد، محیط زیست را نابود می‌کند و منابع کشور را هدر می‌دهد من این محصول را ایرانی نمی‌دانم.این استاد دانشگاه تصریح کرد: خودروی ما نگرش به کالای ایرانی را خراب کرده است.

محمدحسن شجاعی‌فرد در پاسخ به این که چرا پلتفرم طراحی شده در دانشگاه شما به تولید نرسید، اظهار داشت: این از بی‌اطلاعی سوال کننده عزیز است، طراحی پلتفرم حدود یک سال است که از سوی شواری وزارت علوم واگذار شده و یک برنامه ۴ ساله است.وی افزود: کل بودجه مالی که برای این طرح به ۴ دانشگاه داده‌اند حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است.

تقوی‌نژاد در پاسخ به سوال حیدری (مجری برنامه) که آیا این پلتفرم در اختیار ایران خودرو قرار گرفته یا خیر، اذعان داشت: هنوز چیزی به ما ارائه نشده است.

شجاعی‌فرد در پاسخ به این سوال مجری برنامه که در تمام این مدت دانشکده مهندسی خودرو تنها روی همین پلتفرم کار می‌کرده گفت: اگر مصداقی بگویم ایران خودرو دیزل ۲ سال گذشته در خصوص کامیون‌هایش مشکلی داشت که ما آن را بررسی کردیم و به نتیجه رسید.

علی خاکساری در واکنش به این اظهارات گفت: این مسئله که مطرح می‌کنند بحث هوو بود که این دانشکده روی آن کار کرد.

شجاعی‌فرد ادامه داد: تا زمانی که از ایران خودرو و سایپا دانشجو در دانشکده ما بورسیه می‌شد ما می‌بایست تمام پروژه‌ها را از طریق دو شرکت به اجرا می‌رساندیم.وی ادامه داد: اکنون که دیگر دانشجو بورسیه نمی‌شود اجرایی شدن طرح پلتفرم منوط به تخصیص بودجه است در حالی که در طرح کلان ملی برای این مسئله بودجه‌ای گذاشته نشده و اگر پول ندهند به نتیجه نمی‌رسد. رئیس پژوهشکده مهندسی خودرو تصریح کرد: اگر هر کدام از خودروسازان ۱۰۰ میلیارد تومان بدهند این طرح اجرایی می‌شود.

تقوی‌نژاد در واکنش به این اظهارات گفت: ما اطلاعی از پیشرفت پروژه آنها نداریم، در دولت قبلی مطلع شدیم که طرحی با این موضوع در این دانشکده در حال پیگیری است اما نمی‌دانیم کانال واگذاری آن چه بوده است.

شجاعی‌فرد گفت: کانال واگذاری وزارت علوم بود.

تقوی‌نژاد ادامه داد: باید ارزیابی کنیم که پیشرفت پروژه چقدر است و آیا آنها توان انجام آن را دارند تا بعدا یک استاد دانشگاه دیگر ما را به خیانت متهم نکند.

شجاعی‌فرد گفت: اگر در بودجه ۹۲ تامین مالی این طرح دیده شود پروژه به پیش خواهد رفت.

مرتضی حیدری در واکنش به این حرف گفت: اگر به امید دولت و مجلس بنشینید این طرح هیچ وقت اجرایی نمی‌شود چرا که دولت در تامین یارانه نقدی مانده است و باید از سرمایه خودروسازان برای اجرایی شدن طرح این پلتفرم استفاده کنیم.

میرخانی: نجم‌الدین می‌گفت ۷ هزار پرسنل و مدیر ایران خودرو به وی تحمیل شد
داوود میرخانی رشتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا صنعت خودرو سیاسی اداره می‌شود، گفت: من مدتی در داخل کارخانه نیستم اما زمانی که آقای نجم‌الدین خداحافظی می‌کرد گفت، که ۷ هزار نفر پرسنل و مدیر را به من تحمیل کردند و حتی تلفن کردند که اگر فلان مدیر منصوب نشود وزیر را استیضاح می‌کند.

شجاعی‌فرد در ادامه صحبت‌های وی گفت: زمانی که می‌خواستند دانشجوی ارشد بگیرند و در دانشکده مهندسی خودرو بورسیه کنند ما گفتیم چرا بچه‌های خودمان را که مشغول فعالیت هستند بورسیه نمی‌کنید که در پاسخ گفتند، اینها بهترین‌ها از بهترین دانشگاه‌ها انتخاب شده‌اند اما ما دیدیم که از ۳۰ نفر ۲۷ نفر با فوق دیپلم دو پارچه با معدل ۱۲ بودند.

محمدرضا نجفی‌منش در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا قطعه‌سازی ایران از نظر فناوری به روز نشده، اظهار داشت: مشکل ما فقط نقل و انتقال پول با خارج از کشور است که قطعه‌سازان در ایجاد آن هیچ نقشی ندارند.

وی ادامه داد: ۸۰ درصد قطعات را در داخل می‌سازیم و در هیچ جای دنیا نیز صددرصد قطعات ساخته نمی‌شود، بطوری که در کشور چین ۱۷۲ هزار میلیارد دلار صادرات دارند و ۱۷۶ هزار میلیارد دلار واردات، مشکل ما هم تحریم‌های داخلی است و هم تحریم‌های بین‌المللی.

عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو تصریح کرد: وقتی بانک مرکزی زمانی که ارز دو برابر شد در باز شدن اعتبارات اسنادی به جای ۳۰ درصد از ما ۱۳۰ درصد می‌خواهد این زمانی است که در داخل کشور فرمان توقف تولید صادر شد.وی افزود: پیشنهاد ما این است دولت یک هیئت مذاکره کننده برای رفع تحریم‌های داخلی تعیین کند.

در این بخش مجری برنامه ازمیهمانان خواست تا خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت خواسته خود را از دولت بیان کنند.

حمیدرضا تقوی‌نژاد اظهار داشت: من از ایشان تشکر می‌کنم از اینکه دو هفته یکبار ستاد سیاستگذاری صنعت خودرو را تشکیل می‌دهد چیزی که در ۸ سال ما منتظر آن بودیم.

علی خاکساری اظهار داشت: صنعت خودروی کشور را از انحصار همه جانبه خارج کنند و به رقابت همه جانبه ببرند تا مردم به آنچه از تولید خودرو لیاقت دارند برسند.وی افزود: واردات انحصاری هم به اندازه تولید انحصاری خطرناک است.

محمدحسن شجاعی‌فرد اظهار داشت: دستور بدهند خودروسازان با دانشکده‌ها آشتی کنند چرا که ۱۰ سال است جواب سلام ما را هم نمی‌دهند و همچنین در قراردادها دو نکته را مد نظر قرار دهند، یکی اینکه طرف خارجی سرمایه‌گذاری کند و دوم اینکه به صادرات هم بیشتر توجه کنند.

داوود میرخانی اظهار داشت: صنعت خودرو را از حالت دولتی بیرون آورده و خصوصی کنند تا مردم سهامدار آن شوند.

محمدرضا نجفی‌منش اظهار داشت: من به ایشان پیشنهادی ندارم چرا که معتقدم تمام تلاششان رامی‌کنند اما از وزارت اقتصاد و سیستم بانکی می‌خواهم که همکاری کنند تا موانع برداشته شد.
 
مریم
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۸:۰۴:۵۷
واقعا احسنت برآقای خاکساری از زبان مردم صحبت کرد . آقای تقوی"ومیرخانی رشتی ودوستانشان از تنها چیزی که نگرانش نبودند جان وجسم مردم بود همین هفته در سبزوار همکاران من فدای بی کیفیتی پراید وسمند شدند این آقایان این حرفها را به خانواده قربانیان بگویند شاید مورد تشویق آنها قرار بگیرند. انسان به خاطر پست ومقام چه دروغها وتوجیهاتی که نمی کند خداوند شما را(تقوی میرخانی )به راه راست هدایت کند یا شر شما را از سر مردم کم کند. (1867806) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۱۹:۲۴
نباید مسایل رو سیاه و سفید دید اگر این خلل 8 ساله دولت قبلی نبود در تمام مسایل که نگاه کنی چه محیط زیست چه صنعت چه ورزش باعثش از نظر اینجانب به کناری نهادن برنامه ها توسط دولت 9 و 10 هست
قرار بود با شیب ملایم پلکانی تعرفه واردات بشه 90 برسه 70 بعد 50 تا الی اخر و در این مدت خودروسازان ایران هم خود را در شرایط رقابتی میدیدن وباعث بپیشرفت میشد چه دولتیها طرحی بردن مجلس و نزاشتن تعرفه واردات کم بشه

در صنایع خودروسازی جهان خودروی ملی نداریم ولی انقدر کارگر هم ندارن کارهارو رباط انجام میده

وقتی خودروساز رقیبی برای خود نمیبینه نیازی نداره به اصلاح میگه وانت 50 سال پیش و تولید میکنم به جای تعیین تکلیف قیمتی دولت اگر تعرفه واردات با یک شیب ملایم کم بشه واحساس رقابت کنن مطمین باش همه چیز حل میشه (1868051) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۱:۵۰:۵۶
دوست عزیز بحث 8 سال گذشته و اینجور چیزها نیست. واقعیت این است که مشکل راهبردی است تکرار کنم که نمیدونم اینا کی میخواهند متوجه بشن که این صنعت خودرو هیچ وقت به جائی نخواهد رسید و به جز اتلاف وقت، هزینه، ایجاد الودگی و کشتار مردم هیچ ارزی هم به مملکت نخواهد آورد. این صنعت نمی تواند حتی در بلند مدت و یا 100 سال دیگه با این وضعیت انحصاری با خارجیها رقابت کند چه بهتر که به صنعتی مثل کشاورزی بیشتر برسید و مردم رو از این آلات قتل نجات بدید. (1868180) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۰:۴۰:۱۰
صنعت خودروی بی کیفیت سالانه جان بیست هزار ادم رو میگیره و چند ده هزار نفر مجروح و قطع نخاعی به جا میذاره سالی بیست هزار تا کشته در 10 سال چقدر میشه در بیست سال چی؟
ما نیم میلیون کشته داده ایم تا مثلا 200 هزار نفر سرکار بروند
این درست نیست
یک نفر هستم و حق دارم نظر بدهم تعرفه ها باید کنار گذاشته شود و دولت هم به اینها دیگه کمک نکنه اگه کسی ازشون ماشین خرید به کارشون ادامه بدن اگه کسی نخرید یعنی تولیداتشون کیفیت نداره جامعه ما چقدر باید هزینه بدهد؟چقدر کشته بدهد؟
والسلام (1868415) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۲۱:۵۳:۴۶
دوستان من مدتی را در شرکت بازرسی کنترل و کیفیت قطعات خودرو به نام آ-ص ...
بودم بگذارید چند مطلب را برایتان شرح دهم

خودروسازها خودشان برای خودشان استاندارد تعریف می کنند نه اداره استاندارد و بعد تازه خودشان اصلا به آن استاندارد اهمیت نمیدهند و ملاک می شود رابطه !

فرض کنید دو قطعه ساز داریم که هر دو دستگیره پنجره می سازند می بینیم کیفیت یکی از آنها بهتر و قیمت آن حتی ارزانتر هست اما گفته می شود که شما بروید قطعات آن یکی قطعه ساز که کیفیت بدتر و گرانتر هست را بازرسی کنید چون ما از آن خرید می کنیم ! چرا ؟ بخاطر رشوه ! پول رشوه از جیب کی می رود ؟ خریدار بیچاره !

و تازه خود شرکتهای بازرسی قطعات خودرو که مثلا یک دوتا ایزو هم گرفته اند باید به اسم برای بازرسی قطعات از مهندسین استفاده کنند اما در عمل دیده می شود که برای بازرسی قطعات از افراد دیپلمه بین مهندسین استفاده می کنند !

و برای هر قطعه بازرسی شده از واشر و ییچ و مهره گرفته تا شیشه و اکسل کلی پول می گیرند که پول آن هم باید مشتری بدهد در واقع بازرسی کنترل و کیفیت قطعات فورمالیته یا همان نمایشی هست که بر جیب خریدار بدبخت سنگینی می کند ! (1870500) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۲:۱۲:۲۲
شما همین الان به اخبار چند وقت اخیر دقت کنید که چند نفر به دلیل اینکه در خودرو های بی کیفیت بوده اند جان خود رو از دست دادند. مطمئنم اگر بنیامین و همسرش در یک ماشین بهتر مثل پرادو بودند که کیسه هوا داشت و یا بدنه محکمتری داشت امکان نداشت از یک تصادف ساده کسی جانش رو از دست بدهد و الان مادر یک دختر دو ساله زنده بود. فکر کنید خدای نکرده اگر علی دائی که پارسال تصادف کرد بجای پرادو سوار پراید بود الان زنده بود؟ (1868210) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۲:۲۴:۳۸
ایشان سوار ماتیز بودند. (1869040) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۲:۲۰:۱۴
طرح خودرو ملی که البته باید اسم آنرا خودروی بین المللی گذاشت چون هر قسمت آنرا از یک خودروی خارجی کپی کرده ایم را مانند طرح ریاضت کشی سالها هست که شکست خورده هست

در ساخت خودرو در ایران فقط سود دهی زیاد مطرح بوده نه جلب رضایت مشتری بجای سود معقول حداکثر 20 درصدی در ایران خودروسازان دنبال سود بالای 40 درصد و حتی بیش از 100 درصد هستند حتی به قیمت کاهش کیفیت خودرو و خطر برای مشتری وقتی پرایدی که قیمت واقعی آن بین 6 تا 7 میلیون تومان هست تا 19 میلیون تومان فروخته می شود معلوم هست که موضوع از چه قرار هست (1868476) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۸:۵۶:۴۷
آقای با سواد اونی که دولت میبره مجلس لایحه ست نه طرح! (1868575) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۵:۲۷:۰۵
برادر من چرا همه چیزو سیاسی میکنی خودرو ما 30 ساله داره حمایت میشه و غلطی نمیکنه حسابش با ورزش کجاست که تو همش رشد کردیم (به غیر فوتبال حیف نون). خودرو سازها 30 سال دارن حمایت میشن خودشون میگفتن قیمت دلار رو ببرین بالا که ما بیشتر از صادرات سود کنیم و کمتر تمایل به خرید خودرو خارجی باشه ولی وقتی دلار اینجور شد بازم مثل همیشه خودروسازها طلبکارترین بودند. (1869548) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۵۶:۲۶
من مناظره رو دیدم. اون آقای میرخانی رشتی بویی از ادب و تربیت نبردن. خیلی بی ادب و بی تربیت بودن. و معلوم بود که در تمام مدت ریاستشون هم همینطوری با زور و ارعاب و بددهنی کارهاشون رو پیش میبردن که کارخونه به جایی نرسیده! فقط به همه چیز و همه کس میگفت غلط کرده این کارو کرده!!!!! (1868118) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۰:۲۸:۴۰
جالبه منهای صحبتهای شما آمار اشتغال زائی رو حسابی آبکاری کرد. بابا اگر خودروی خارجی هم وارد میشد مطمئنا نمایندگی ها ، قطعه سازان و خدمات پس از فروش و حتی مکانیکی ها همه از نیروی های بومی ایرانی استفاده خواهند کرد که هم برای ما اشتغال زائی میشه هم هزینه اون شرکتها رو کاهش میدهد و از این نظر فرقی نمیکنه فقط میمونه اون کسانی که مستقیما ماشین می سازند که فرضا اگر 100 هزار نفر باشند به نظرم اگر بیمه بیکاری بگیرند در عرض 5 سال 100 هزار نفر هم از تصادفات جان سالم بدر خواهند برد! همچنین میگه سمند صادر کردیم روسیه ! خوب معلومه وقتی نصف قیمت میدید همه میخرند اینکه نمیشه صادرات! بابا این صنعت ارزآوری ندارد و ندارد. ببینید آلمان و حتی کره چی میسازند که همه دنیا روی دست می برند و ما برای اینکه مردم ما وارد نکنند تعرفه میذاریم! هر وقت تونستید به قیمت واقعی بفروشید و روسیه هم تعرفهط فق 20 درصدی گذاشت اونوقت بیائید صحبت کنید! سال اولتون نیست که ماشین میسازید و حمایت بشید دیگه شده 50 سال !
نکته آخر اینه که افزایش قیمت دلار حداقل نشان داد که صنعت خودرو یک صنعت وابسته به دلار و ارز است! یعنی وابسته به حقوق کارمندان و منابع داخلی نیست! چون مگه حقوق کارمندان و کارگران 3 برابر شده که اینهمه ناله میکنند؟ مگر منابع داخلی همه چی سه برابر شده؟ اگر قرار است همه قطعات رو وارد کنید خب خود ماشین رو وارد کنید و نه خودتون رو اذیت کنید نه مردم رو! (1868399) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۲:۲۶:۲۸
ایشان آنچه صحیح بود گفتند.خاکساری آنقدر ادب نداشت که صبر کند تا صحبت بقیه تمام شود بعد اطلاعات جعلی بدهد. (1869044) (alef-10)
 
منتقد
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۹:۱۰:۵۸
- آن مدعو عزیزی که گفتند از صنعت خودرو حمایت نشده و واردات آزاد بوده، واردات کدام خودروها منظورشان بوده؟ همان خودروهای 200 میلیون تومانی با گمرکی های 120 و 100 درصد؟ قاطبه مردم که مصرف کننده همین پراید و پیکان و پژو شما بوده اند.
- این همه سال مردم از ایران خودرو ماشین هایی با قیمت های نامتعارف خریدند اما دریغ از ایجاد زیرساخت. فقط به فکر منافع و سودهای مقطعی بوده اند!
- در ضمن در جواب آقای میرخانی، باید بگویم قطعه ساز داریم که 3 سال است پولش را نگرفته و 2 میلیارد طلبکار است در حالیکه خودروساز همان دوسال پیش قطعه را از او گرفته و نصب کرده و ماشین را فروخته آن هم بصورت پیش فروش و نقد اما هنوز پول او را نمی دهند! از طرفی با توجه به مونوپل بودن خریدار و طیف وسیع تولید کنندگان از این حربه سوء استفاده می کند و کماکان قطعه ساز را در آب نمک می خواباند!
- مواد اولیه گران است؟ کیفیتتان پایین است؟ ایراد دارید؟ اشکال ندارد لااقل با مردم روراست باشید. حداقل اگر برای خودرو کسی مشکلی پیش آمد او را اذیت نکنید. مشکلش را حل کنید و دست کم با خدمات از مصرف کننده دلجویی کنید. (1868588) (alef-10)
 
reza
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۱:۱۳:۳۶
اين اقاي خاكساري با اين ادبيات ناصحيحشان و اطلاعات غلطي كه داشتند نشان دادند كه از حاميان مافياي وارد كنندگان خودرو كه با ارز مرجع سال گذشته كلي پول به جيب زدند هستند. چرا دوستان به قيمت خودرو نگاه كلي دارند. قيمت تمام شده خودرو حاصل جمع قيمت كارخانه + ماليات ارزش افزوده+ عوارض شهرداري+ پلاك گذاري+ بيمه+ خدمات گارانتي است كه تقريبا 40% قيمت خودرو است. يعني يك پرايد تقريبا 10 ميليون و مابقي براي دولت است. (1868847) (alef-10)
 
امير
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۶:۱۴:۰۱
آخه اين پژو چي داره كه ديگر خودرو ها ندارن؟ الان تقريبا همه خودروسازهاي معروف دنيا همه تكنولوژي و آپشن ها را دارند. بيش از 50 برند معروف دنيا داريم چرا چسبيديم به پژو كه هر دفعه برامون ناز مي كنن.؟
درخصوص صنعت خودرو و اشتغال مي گويم. يك راهكار دارم كه اگه خوب بهش فكر بشه خيلي خيلي موثر است و به نفع مردم است:
خودروهاي كشورهاي آسياي شرقي (ژاپن و كره جنوبي) بسيار در آسياي غربي ( خاورميانه) و برخي اروپا و افريقا پرفروش هستند و تكنولوژي هاي خوبي هم دارند و از لحاظ قيمت هم بسيار مناسب هستند. حال اينكه كشور ما بيايد درب تمام خودروسازيش را تخته كند و ببندد و با انواع تويوتا و لكسوس- ميتسوبيشي و ... - هيوندا - كيا و ... طوري قرارداد ببندد تا آنها توليدات خودشان را در ايران انجام دهند و در ايران كارخانه بزنند و شركت هاي خصوصي و يا دولتي ايراني با انها شريك شوند و همه محصولشان كه مي خواهند در خاورميانه ب- اروپا - افريقا و .... صادر كنند و فروشند را در ايران توليد كنند و با تنوع زياد اين محصولات كه هر يك سال يا 2 سال مدل هاي جديد عرضه ميشود، ايران هم در داخل كشورش استفاده كند.
يك محصول خوب كه در كره يا ژاپن توليد ميشود بين 20 تا 30 هزار دلار است كه در ايران 150 ميليون تومان بفروش ميرسد. كارگر بسيار ساده در ژاپن و كره بيش از 5 ميليون تومان ايراني حقوق مي گيرند و اگر اين حقوق را به كارگران ايراني بدهند به يكميليون و پانصد هم نميرسد پس يك سوم هزينه منابع انساني صرفه جويي مي شود از طرفي هزينه برق و آب و گاز و سوخت در ايران يك سوم و بعضا كمتر است و ماليات در ايران نيز كمتر است. ضمنا خودرو از ژاپن و كره تا آسياي غربي و اروپا بايد از طريق زميني يا كشتي حمل و نقل شود كه هزينه بسيار زيادي دارد و به قيمت خودرو اضافه ميشود درصورتيكه اگر در ايران توليد شود هزينه كمتر از يك سوم خواهد شد و همينطور اگر قطعات هم در ايران با مواد اوليه خام ايراني نظير نفت و آهن و .... توليد شود اقتصاد معادن و اشتغال آن صنايع هم سودهي دارد و رونق ميگيرد.
بنابراين خودروهاي صادراتي آن كشورها بجاي اينكه در كره و ژاپن توليد شود در ايران توليد ميشود و حداقل 20 تا 30 درصد ارزانتر توليد مي شود. هم براي آن كشورها منفعت دارد كه با خودرو ارزانتر رقابت بيشتري با خودروسازهاي جهان داشته باشند و محصولشان را بفروشند و هم تمام كارگران ايران خودرو و پارس خودرو و .... دوره جديد مي بينند و مشغول به كار ميشوند و هم تعداد شاغلين بيشتر از فعلي مي شود. ز طرفي براي اينكه خودرو ارزانتر توليد شود خودبخود كارخانه هاي توليد مواد اوليه و قطعات هم در ايران توليد ميشود چون هم تركيبات نفتي ارزان داريم و هم نيروي انساني ارزان و اين موجب ميش ود تا هم اشتغال از اينهم كه شده بيشتر شود و هم محصول بسيار ارزان و با كيفيت در ايران استفاده شود. ضمنا ديگر قطعه ساز نمي تواند جنس آشغال به خودرو قالب كند و كيفيت قطعات و توليد را خود آن كشورها كنترل ميكنند و با كسي شوخي ندارند . مگر ميزان باج بيشتر شود آنوقت اين خودروسازها هم الوده ميشوند!!!!!!!!
ببخشيد كه نون دلالي و رانت خواري يك عده اي قطع ميشود. دلم براي زن و بچه انها ميشوزد!!!!!!! (1869681) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۹:۳۹:۱۰
واقعا عجب انسانیه این آقای میرخانی 8هزار و20هزار کشته به خیالش نیست ای کاش یه ذره وجدان داشت و می فهمید یتیم شدن فرندان این کشته ها یعنی چی
؟ (1870166) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۸:۰۶:۱۸
از چی خودرو داخلی میشه حمایت کرد قیمت؟ کیفیت؟خدمات پس از فروش یا از گارانتی شرکتهای ایران خودرو و سایپا
واینکه اینهمه از خودرو داخلی حمایت میکنید به فکر مصرف کننده بیچارهم باشید
چرا خودروسازان خارجی مثل تویوتا و.... موفق هستند چون اول از مشتریان خود حمایت میکنند و قدرت عذرخواهی را بخاطر کوچکترین مساله دارند. (1867809) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۲:۲۹:۴۹
از اعتماد به نفسی که به جوانان ما میدهد میشود حمایت کرد. باید دید مشکل خودرو و اساسا بقیه صنایع در کشور چیست و آن را حل کرد نه اینکه تولید را از ریشه کند !فقط در جهان سوم همچین دید بدوی وجود دارد متاسفانه. (1869054) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۲۱:۵۴:۱۴
ماشین 206 دارم بعد از 5 سال از درب سوپاپ روغن ریزی پیدا کرد پیش مکانیک بردم گفت واشر در پوش سوپاپ خراب شده و بایستی تعویض شود یعنی این واشر 5 سال کار کرده هر جاگشتم واشر اصلی و فابریک گیر نیاوردم از رو ناچاری واشر ایرانی که بر چسب ایساکو داشت خریدم و مکانیک علی الرغم نارضایتی انرا تعویض کرد یک ماه نشده چنان روغن ریزی پیدا شد که باعث خرابی تسمه تایم و قفل شدن موتور وخرجی حدود 1 ملیون تومان را بر گردن من انداخت این است خود کفایی و کیفیت تولید کنندهای ما.................... (1870502) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۸:۰۸:۰۸
پیاده باید برید ولی خودرو ایرانی نخرید (1867812) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۲:۳۱:۱۵
شما ظاهرا از واردات خودرو نون زیادی میخوری آقا جان پس عرق ملی ات کجا رفته؟ (1869058) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۲۲:۱۳:۴۵
شما گوشی سامسونگ و ... استفاده بکنی عرق ملی نداری؟!
چطور glx داره با 100 تا شرکت رقابت میکنه و با قیمت ارزون کم کم میره جلو، اما خودروساز ها نمیتونن؟!
شاید glx سال ها با یک شرکت حرفه ای فاصله داشته باشه اما حداقل داره پیشرفت میکنه!
اما خودروساز ها چندین ساله فقط درجا میزنند (بلکه به عقب هم می روند) (1870571) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۲:۳۳:۴۸
الان وارد کننده ها خودرو و لوازم جانبی داره قند تو دلشون آب میشه.رو هر خودرو صد میلیون میخورند.بازم یه صنعت دیگه رو نابود کنیم بریم دنبال واردات به به! (1869064) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۸:۵۸:۱۸
مسأله خودرو در ايران حل نخواهد شد، انحصار از ميان نخواهد رفت. قرار است عده محدودي فربه شوند و اكثريت مردم در جاده ها تلف شوند و در شهرها حق نفس كشيدن نداشته باشند. هيچ كس حريف اقليت فربه نخواهد شد... (1867882) (alef-13)
 
ابوذر
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۰۵:۲۶
آقا تا چه زمانی قرار هستش از این صنعت حمایت بشه و انحصار بازار دستشون باشه؟
خواهشا اقایون یک تاریخ به ما بگن؟!!!
و تا کی قراره ما سوار این ماشینهای با کیفیت!!!!! بشیم؟!!!!!!

نمیشه همین شرکتها بمونن و تولیدات شرکتهای معتبر جهانی نظیر تویوتا و.... را فقط مونتاژ کنن و دست توی پلت فرم ماشین نبرند و شتر گاو پلنگ جدیدی خلق نکنند. و ما هم سوار بشیم و هم این دوستان دروغهایی نظیر 25 درصد تولید ناخالص ملی و اشتغال یک میلیون نفر در این صنعت را توجیه کنند؟

واقعا سوال اینجاست چرا هر دولتی که سر کار می آید هیچ کاری با این دوستان ندارد ؟!! (1867892) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۵:۳۲:۴۷
تازه الان صحبته که کی گفته خودرو گرونه ارزون هم هست! (1869565) (alef-10)
 
متحیر
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۰۶:۴۵
چند سال پیش بابام یک دستگاه پراید خرید متاسفانه همون چند روز اول رادیاتورش آب می داد . هربار که به نمایندگی مراجعه میکرد با پاسخ رادیاتور نداریم مواجه بود اما وقتی به رادیاتورهای موجود در نمایندگی اشاره می کرد می گفتند : بابت تعویض اونا پول خواهند گرفت چون مربوط به خدمات پس از فروش نیست . (1867895) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۲:۰۳:۲۰
آقاي متحير فداي سرت. خيليا كه اصلا زنده نموندن كه بيان خاطرشون رو تعريف كنن... (1868194) (alef-10)
 
سعید.ق
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۰۷:۳۴
رجال هر زمان به نتیجه کلی رسیدند به مردم هم اعلام کنند .
چرا که ایشان هنوز خود به هدفی مشترک نرسیدند .
خودروهای ایرانی و خارجی را به قضاوت مردم بگذارند نیاز به هیچ کارشناسی نیست .
گمرکات را مانند گذشته کاهش دهند استقبال مردم را ببینند .
خرید فعلی مردم از سر اجبار است نه چیز دیگر . (1867898) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۰۸:۵۲
تنها فردی که به نفع مردم صحبت میکرد اقای خاکساری بودند بقیه ی اقایان به نفع منافع شخصی خود صحبت میکردند.خودرو داخلی نسبت کیفیتش قابل مقایسه با قیمتش نمیباشد. (1867900) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۲:۲۱:۲۲
اینجاست که فرق بین «عوام گرایی» و «رجوع به متخصصین و استادان دانشگاه» مشخص میشود.
متاسفم که در دولت قبل از خواص و متخصصین خواسته می شد که دنباله رو «عوام» باشند.... اینکه عوام از خواص جلو افتاده اند....چنان ضربه ای به مملکت و فرزندان متخصص ایران زد که قابل پیش بینی نیست. (1868477) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۵:۳۹:۳۱
ما که نفهمیدیم چی گفتی اما خاکساری حرف دل ما رو زد (1869579) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۱۳:۳۶
اگر مي توانيد بسازيد ما خوشحال مي شويم ، ولي اگر نمي توانيد (مثل خيلي از كشورهاي جهان) ، لطفا"‌با جان و مال مردم بازي نكنيد . (1867909) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۱۷:۰۵
سوال بسيار مهمي كه ذهن من را مشغول كرده اين است كه چرا واقعا"‌نمايندگي شركت هاي پژو ، رنو ، كيا و هيوندا را نمي گيريم ؟
چرا به جاي اينكه محصول 2013 كيا را توليد كنيم در حال ساخت پرايد هستيم ؟
چرا به جاي 407 ، 405 توليد مي كنيم ؟

و سوال بزرگتر :
اصولا" چرا توليد مي كنيم ؟
چرا عدم توانايي توليد لوازم خانگي به غرور آقايان لطمه نمي زند اما به هر نحوي كه شده مي خواهند خودرو گران و بي كيفيت توليد كنند ؟ (1867920) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۰۲:۲۸
چون تحریم هستیم هیوندا نمیاد اینجا ماشین تولید کنه وقتی میتونه بسته بندی شده محصولشو بفروشه خریدارم داره سیاست تشویقی هم برای تولیدش در ایران نیست. چون شرکت دولتی صاحب نداره که دلش به حال شهرت برند س بسوزه یا نگران میزان فروشش باشه. به جای سوال چرا تولید میکنیم جواب بدید این همه ملتی که تو صنایع مرتبط مشغول کار هستند و بیکار میشن رو چیکار کنیم پدر من سی سال در یکی از شرکت های تامین کننده سایپا کار میکرد. کلی از آشنایان و نزدیکانم هم همینطور. شرکت های فولاد و ذوب آهن و لاستیک و پلاستیک و پتروشیمی که تامین کننده اند به کنار. هر کی تو نزدیکان خودش بگرده هستند که دارن تو صنایع مرتبط کار میکنن. راه حل جایگزین ارائه بدید لطفا این همه آدم رو کجا بفرستیم که بعد در رو باز کنیم و کادیلاک و فیات و سوبارو سوار شیم؟ (1868023) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۱:۰۳:۰۱
1:‌ مونتاژ خودرو ربطي به امسال و پارسال ندارد .چيزي است كه سالها در اين كشور بوده و تحريم هاي گذشته هم شاملش نمي شده ، همين كه قرارداد مونتاژ بسته مي شد يعني اينكه تريم تاثير نداشته .
مثلا"‌ خودروي زانتيا كه حاصل قرار داد 10 ساله ما با سيتروئن بود .
اما پرايد ، حاصل خريد خط توليد از رده خارج شده شركت كيا .

2: مي توان با ايجاد سياستهاي تشويقي ، ايران را به قطب منطقه اي توليد برندهاي اتومبيل كرد و شركتهاي بزرگ نياز بازار خاورميانه و شمال افريقايشان را در كارخانه هاي خود رد ايران توليد كنند (آرزو بر جوانان عيب نيست )

3:‌همه آن فعالان صنعت خودرو مي توانند بعد از تعطيل شدن ايران خودرو و سايپا بروند پيش كساني كه در اثر تعطيل شدن ديگر واحدهاي صنعتي كشور ، يا پروژه هايي مانند عسلويه و پارس جنوبي كه در اين سالها هزاران بيكار روي دست كشور گذاشت .
دقيقا"‌منظور من هم همين بود ، اينهمه صنايع تعطيل شد و كارگران بيكار شدند ، اما حساسيت فقط روي خودروسازي است (1868129) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۸:۲۷:۱۷
برادر منظور از تحریم تحریم 30 ساله نیست تحریم 4 سال اخیره تو این 4 سال به غیر از یک سری ماشین بنجل چینی چی مونتاژ کردیم؟ اون بالا هم دوستمون گفته کلی از صنایع به صنعت خودرو وابسته هستن برای همین حساسیت روش زیاده. بعدم این استدلال شما خیلی جالبه چون عسلویه تعطیل شد کلی کارگر بیکار شدن پس خودروسازی هم تعطیل شه 4برابر کارگر بیشتر هم برن بشینن کنار اونا. چطوره کلا مملکت تعطیل شه بشینیم دور هم نفت خام بزنیم به رگ؟ لابد الان کشورهای عربی میان به ذهنتون ولی اول برید درآمد سرانه و جمعیت اونا رو نگاه کنید بعد بیاید مقایسشون کنید با ما (1868552) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۰:۳۹:۱۳
حق با شماست. تازه اگه دلار نقد برای پرداخت بهاشون رو داشته باشیم و به ما منت بگذارند و خودرو را همیشه بفروشند. نکته جالب اینکه در این قدم از تحریمها همکاری با خودروسازی ایران ممنوع است و نه فروش خودرو. دوستان پنبه اینکه خودرو با استاندارد جهانی سوار شویم ولی جوانانمان از بیکاری نان شب هم نداشته باشند از گوش بدر کنیم. نمیشه که با یک-سوم ارز خارجی که آنهم بصورت غیر نقد بدست میاریم دایما به فکر افزایش واردات باشیم. کسانی که مرد نخریدن خودرو زیر استاندارد جهانی هستند خوب همین کار را الان بکنند چون در عمل ارز کافی برای واردات خودرو به قیمت بیکار شدن شاغلان صنعت خودرو وجود ندارد. (1868413) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۰:۴۳:۳۷
هیچ کس موافق بی کار شدن شاغلین در این صنعت نیست.صحبت این است که انحصاری بودن این صنعت باعث شده که پیشرفت خاصی بوجود نیاید.حق انتخاب از مردم گرفته شده و احتمالا حدود 80 درصد مردم توان خرید ماشین های با کفیت خارجی را ندارند و به اجبار از محصولات بی کیفیت خودمان استفاده میکنند و متاسفانه شاهد این همه کشت و کشتار هستیم .شما که مایل نیستید کسی بیکار شود چرا تمایلی به کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات خودرو های ملی خودمان ندارید. باید تعادلی در کار باشد. (1868771) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۱:۴۲:۲۹
پس راسته كه پارتي بازي در ورود به صنعت خودرو خيلي زياده - شما خانوادگي و فاميلي در صنعت خودرو نفوذ كرديد و از اين سفره رنگين اطعام مي كنيد. (1868936) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۲:۴۲:۵۵
راه حلش اينه : اين همه تعرفه هاي كمرشكني كه براي واردات خودرو تا حالا گرفته شده رو به سه نسل بعد از اين كارمندان و كارگران هم بدن جواب ميده. (1869082) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۵:۴۵:۵۲
برادر من چند درصد محصولات زندگی شما ساخت ایرانه (چینی ها هم ایرانی حساب نمی شن) اگه همه محصولات خارجی که هر روز استفاده می کنید ساخت ایران بود نه تنها یه بیکار تو کشور نداشتیم بلکه نیروی کار جذب هم می کردیم (نه فقط از افغانستان) اما شما حاضرید بابت هر جنس بی کیفیتی چندین برابر کالای مرغوب جهانیش پول زحمت کشیدتون رو بدین تا همه ملت کار داشته باشن بالاخره باید یه تناسب نسبی بین قیمت و کیفیت وجود داشته باشه غیرت ایرانی هم تا یه جایی کشش داره این پول رو که از زیر بته در نیاوردیم (1869592) (alef-10)
 
کم صواد
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۱۷:۴۹
من بخشی از این مناظره را دیدم متاسفانه بعضی از مناظره کنندگان ادبیات و اخلاق ابتدائی مناظره را بلد نبودند واز الفاظ زشتی استفاده می کردند امیدواریم در مناظره های بعدی به لین نکته توجه شود؟ (1867922) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۲:۵۹:۳۴
خواهشا شما وسط دعوا نرخ تعيين نكن.اصلا چه ربطي داشت اين حرف شما؟ (1868282) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۳:۰۲:۵۳
اين بحث ها نتيجه عملي ندارند.بازهم خودرو گران و بي كيفيت دست از سر اين ملت برنخواهد داشت چون اصلا اراده تغييري تو اين قضيه بطور جدي ديده نميشه.اين موضوع و بحث بعد از چند روز بسرعت فراموش خواهد شد. (1868286) (alef-13)
 
محمد در حسرت خودرو مانده
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۱۸:۰۸
از نحوه صحبت کردن این افراد معلوم بود که چیزی برای دفاع نداشتند و فقط فرافکنی میکردند حتی عفت کلام هم نداشتند . تنها کار همون تحریم داخلی هست تا این اقایان بروند دنبال گیه کاره دیگه (1867925) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۲۱:۵۱
البته ایران خودرو و سایپا در تنظیم جمعیت ایران نقش بسزایی را ایفا میکنند. فکرشو بکن اگه این ماشینا نبودند چقدر قبرستونا خلوت بود (1867936) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۲۷:۳۵
درود بر آقای خاکساری انصافا نماینده ملت در این مناظره بود بخصوص تو قسمتیکه آمار مرده کش و و غسالخانه را به فهرست اشتغالان بخش خودرو اضافه کرد البته این فهرست با تعداد فراوان تعمیرگاههای جورواجور ناشی از بی کیفیتی خودرو و مراقبان بیماران بخش اعصاب و روان تکمیل میشود (1867943) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۲۸:۲۷
از روشنگری اقای خاکسار سپاسگذارم.چقدر مسئولين در باره خودروی ملی دروغ دروغ دروغ گفته اند و این دروغها را صدا و سیما بخورد مردم داده. (1867944) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۲۹:۱۸
من خودم در یکی از شرکتهای خودرو سازی مشغول بکار بودم شرکتهای خودرو سازبا سو استفاده از حمایتهای بی زابطه نه تنها فایده ای برای کشور نداشته بلکه فقط مافیا خودرو ساز درست کرده اند و با استفاده از رانت پولهای انچنانی به جیب زدهاند (1867947) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۲:۳۱:۰۴
در تکمیل این گفته اضافه کنم که نمایندگان محترم یک بررسی از سوابق و وضعیت مالی مدیران ارشد و میانی محترم خودرو سازیها انجام دهند اونوقت مشخص می شود چرا و به چه انگیزه ای بعضیها این طوری سینه چاک می کنند . (1868244) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۲۹:۴۴
امیدوارم همین طور که از صنعت خودرو انتقاد میشه از تمام صنایع و امورات نیز انتقاد بشهیعنوان مثال
1-در حوزه استخدامی کشور
2-در حوزه بهداشت و درمان و اینکه چه تعداد از بیمارانی که میمیرند از کمکاری این حوزه نیست
3- حوزه ازدواج و طلاق این امار که یک چهارم ازدواج ها به طلاق میانجامد دلایل ان چیست (با توجه به اینکه در نظام اسلامی هستیم و نباید چنین اماری داشته باشیم)
4-در حوزه ورزش و بخصوص در فوتبال -با ابنکه همه میدانند چه رانتهائی در پشت پرده میباشند
5-در حوزه پلیس و جریمه هائی قبل از نوشتن پاک میشود
6-انحصار صدا و سیما-چرا در ایران شبکه های خصوصی وجود ندارد و صدا و سیما هم صدا با جریان خاص حرکت میکند
7-بانک های دولیست و اینکه چرا سودها براساس تورم نمیباشد و اینکه دستوریست
8-چرا تمام تحصیل کرده هامایلند برای ادامه تحصیل اگر امریکا چراغ سبز نشان دهد با تمام وجود قبول میکنند و چرا عکس ان اتفاق نمی افتد
9- چرا ارزش پول مان در عرض 2 سال یک سوم میشود
10- اختلاس سه هراز مبلیاردی در دولتی بوجود میاید که خود را پتکترین دولت مینامد و هیچکس جواب گو نیست و حتی پس از دو سال هیچ عکس العملی نمیبینید در حالی ادر ترکیه با اختلاس دولت بلرزه در میاید و حداقل 10 وریز عوص میشود
و و و و و و و
در خاتمه باید گفت ایراد از هیچکدام نیست ایراد از عدم مسئولیت پذیری مسئولین و جوابگوئی مسئولین در مقابل قانون و قوه قضائیه است (1867948) (alef-13)
 
بی نشان
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۳۲:۲۴
واقعا تشکر میکنم از صحبت های بسیار خوب، منطقی و دلسوزانه جناب دکتر خاکساری. و ابراز انزجار خودم را از رفتار بی ادبانه و پوپولیستی آقای میرخانی اعلام می کنم. (1867955) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۴۶:۳۸
اره من هم با شما موافقم حرف های ایشان توهین بود به عقل ، منطق و بسیاری از مردم (1867988) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۳۷:۲۶
1) کاهش قیمت دلار به زیر 2500 - 2600 خوندن فاتحه تولیدکننده و تشویق واردات است. یعنی نفت خام بفروش جنس از بیرون بیار.
2) سیاست های کلی دولت و نظام اداری به هیچ وجه مشوق تولید نیست. مشوق دلالی و واردات است.
3) شرکت های خودروساز تا خصوصی نشن همینی که هستن میمونن. خصوصی هم به معنی این نیست که سهام رو پخش کنن بین مردم و یک شرکت شبه دولتی بشه سهام دار عمده. صاحب شرکت باید فرد حقیقی باشه. پیش نیازش هم اصلاح مورد 2 برای تشویق ورود سرمایه به تولیده. اینطوری خیلی از مشکلات از جمله پارتی بازی و ورود افراد بی کفایت به این صنایع خود به خود حل میشه.
در آخرم به دوستانی که آرزوی خوندن فاتحه صنعت خودروسازی رو دارن بگم با مرخص شدن صنعت خودروسازی نه تنها قطعه سازان سراسر کشور به رحمت ایزدی میپیوندند بلکه بسیاری از صنایع دیگه فلزی و شیمیایی و لاستیک و پتروشیمی هم آسیب جدی میبینن. اونوقت شاید شما پشت فرمون تویوتا و هیوندا حالشو ببرید ولی مطمئن باشید هزینه اش بیکار شدن حداقل یکی از نزدیکانتونه (1867969) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۴۹:۵۲
البته میتونه به زنده ماندن نزدیکان ما هم کمک کنه دوست من ! (1867992) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۱۳:۳۶
از کجا میدونید بیکار شدن این همه جمعیت منجر به بالا رفتن آمار مرگ بیشتر از مرگ ناشی از بی کیفیتی خودروهای وطنی نشه؟ همه فقط تا نوک دماغمون رو میبینیم. میخوایم ماشین ژاپنی و اروپایی و امریکایی سوار شیم. حالا با این همه بیکار چیکار کنیم؟ اونش دیگه به ما ربطی نداره. البته حق میدم راه حل دوم و منطقی تر اصلاح سیاست های دولتی و خصوصی سازی شرکت های خودروساز و پیدا کردن شریک مناسب خارجی که حاضر به تولید برند ش در ایران و انتقال تکنولوژی باشه خیلی سخت تره و شاید هم غیر ممکن. ریختن 10 12 میلیون خانواده نون خور صنعت خودردسازی تو دریا راحت تره (1868039) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۵۹:۴۶
من نگفتم بیکار شوند من میگم خودروی بی کیفیت با توجیه اشتغالزایی فاجعه است دوست من . اگه خودروی داخلی کیفیت داشته باشه و قیمت مناسب مردم حتما میخرن (1868124) (alef-10)
 
هادی
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۱:۵۵:۰۷
اگر فرض کنیم آمار یک میلیونی شاغلین خودروسازی داخلی درست باشد جمعیت خیلی بیشتری مثلا بیست سی میلیون نفر بخاطر انحصاری بودن صنعت خودرو مجبورند اولا خودرو داخلی را با قیمت زیادی به نسبت کیفیت آن بخرند و ثانیا بخاطر کیفیت پایین قطعات مرتبا بابت تعمیر و نگهداری ماشین هزینه از جیب و سبد خانوارهای ایرانی خارج شود حالا این هزینه گزاف رو که به هزینه های زیست محیطی و سلامتی و تلفات جاده ای و...که اضافه کنیم وجود چنین صنعت معیوب و زیان دهی هیچ توجیهی ندارد.با توقف تولید خودرو داخلی و آزاد سازی واردات به حدی هزینه صرفه جویی میشود که در کوتاه مدت میتوان پرداخت حقوق کارکنان صنعت خودرو را انجام داد و به مرور با سرمایه گزاری کارشناسانه در صنایع مولد که توجیه اقتصادی با توجه به شرایط داشته باشند ایجاد اشتغال کرد و محصولاتی قابل رقابت در سطح جهانی و در بازارهای دنیا ارایه کرد. (1868187) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۹:۰۳:۲۳
معلومه! شما علاقه داری بابت اشتغال شما و خانوادتون خیلی از مردم جونشون رو از دست بدهند. یعنی نون شما از جون مردم مهمتره. (1868581) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۰:۰۳:۳۶
يعني شما معتقديد 10 - 12 مليون ايراني از همكاري با حضرت عزاييل نون مي خورن خوبه تو همين متن گفته شده صنعت خودروي مانند ايران براساس استاندارد فقط بايد 80 هزار شاغل داشته باشه و اين آمارهاي بالا هم دروغي ديگر از خودروسازان براي توجيه ساخت ارابه مرگ است ضمنا يه سوال خوبي هم پرسيده شد كه هيچكي جوابش رو نداد حالا كه ميگين هزينه توليد سه برابر شده پس قيمت ماشين هم سه برابر شده چون دستمزد كارگر هم جز هزينه توليده آيا اون هم سه برابر شده يا اينجا ديگه شاغلان عزيز صنعت خودرو محلي از اعراب ندارند و تاريخ مصرفشان به پايان مي رسد؟ (1868680) (alef-10)
 
آزاده
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۱:۳۸:۱۲
دوست عزیز، مطمئن باشید اگه قطعه سازای ما قطعات با کیفیت و قیمت رقابتی تولید کنن، میتونن به راحتی محصولات خودشونو به بزرگترین خودروسازای جهان بفروشن. ما که مثلاً تولیدکننده ی بزرگ فولاد و ... هستین باید ببینیم مزیت نسبیمون رو کدوم قطعاته و رو تولید اونا متمرکز شیم. اگه میبینیم مزیت نسبی نداریم، باید در قطعه سازیا رو هم تخته کنیم و بریم دنبال صنایع دیگه، یا حتی خدماتت و کشاورزی. چه کاریه آخه تو قرن 21 شبیه قرن 19 و اوایل 20 عمل کنیم؟!! (1868924) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۵:۵۶:۲۷
خدایی خود تو همه کالاهایی که میخری ایرانیه؟ مبایلت تلویزیون و یخچال و ماشین لباسشویی و ... دیگه (1869628) (alef-10)
 
زهرا
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۱۹:۱۴
فکر نمی کنم کسی آرزوی خوندن فاتحه ی صنعت خودرو رو داشته باشه. همون طور که آقای خاکساری گفتن باید خودروی تولید داخل طوری باشه که بشه بهش افتخار کرد. اگر این طور بشه و هزینه ش هم ارزون تر از خودروی خارجی باشه چرا نخریم؟
اگر قرار باشه این اتفاق نیفته، نزدیکانمون بیکار باشن بهتر از اینه که کشته بشن. ضمنا اینهمه بیکار در حال حاضر در جامعه وجود داره. هر کاری ما می کنیم اون نزدیکانمون هم می کنن. (1868050) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۱:۰۷:۳۲
اگر آرزوی خونده شدن فاتحه صنعت خودروسازی رو ندارید مطالبتون و فشار اوردنتون نباید روی آزادسازی واردات خودروی خارجی باشه باید روی اصلاح ساختار دولت و خصوصی سازی واقعی خودروسازها باشه. ضمنا این همه بیکار در جامعه همین الانش باعث کلی معضل اجتماعی شده مثل اعتیاد افزایش جرم و جنایت و ... حتی تصورش رو هم نمیتونید بکنید 3 برابر شدن تعداد بیکاران چه بلایی سر جامعه میاره. یه مورد کوچکش اینه که دیگه نمیتونید با خیال راحت پشت فرمون تویوتای وارداتی تو خیابون بچرخید. البته من اینجا دارم بیخودی بحث میکنم وزیر صنایع و معادن انقدر عاقل و کاربلد هستند که گوششون به مطالبات عوامانه ای مثل آزادسازی ورود خودرو بدهکار نباشه (1868135) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۱:۰۴:۳۹
آقای امیر ، دوستانی که در این شرکت ها مشغول هستند و بعضا وضعشان از لحاظ کار و درآمد بهتر از موارد مشابه است ، آیا پرسیده اند از خود که پولشان را از جیب چه کسانی در می آورند؟
غیر از این است که سایر مردم ( حداقل بیش از 10 میلیون نفر ) باید پول اضافه بدهند تا این دوستان به اصطلاح سر کار باشند!!
عزیز دل لطفا دست از عوام فریبی و گرو کشی و تهدید بردارید ، هر موقع صحبت از کیفیت و رقابت و قیمت میشود ، بلا فاصله میگویید ، یک میلیون نفر در این صنعت کار میکنند.... (1868447) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۸:۴۰:۴۳
کی گروکشی کرد این دوستمون همون بالا به مشکلات صنعت خودرو هم اشاره کرده راه حلش رو هم گفته. برادر من صنعت خودرو جزیره نیست که فقط یک میلیون نفر این صنعت رو میبینید. بسیاری از صنایع دیگه بهش وصل هستن. کی دلش کیفیت و رقابت و کاهش قیمت نمیخواد همه میخوان ولی فراموش کردن صنعت خودروسازی نه ممکنه نه منطقی. منطقی باشید تا بیخودی حرص نخورید. (1868566) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۱:۴۹:۳۰
کی ان شاءالله قراره اصلاح ساختار صورت بگیره مگر نه سی و اندی ساله که داریم شعار اصلاح ساختار رو می دیم پس چرا ساختار اصلاح نشد چون اصلا قرار نیست بشه وقتی یه لقمه چرب و نرم به این راحتی به دست میاد آقایون عقلشون کمه که برن دنبال تحقیق و توسعه مردم هم که مجبورن بخرن ضمنا دوستانی که از آزاد سازی واردات خودرو انتقاد میکنند باید بدونند که دولت دنبال در آمد هست حالا این در آمد می خواد از مالیات بر ارزش افزوده خودرو باشه یا می خواد از سود گمرکی باشه چه فرقی داره بعدش دوستانی که میگن با تعطیل شدن خودرو سازی صنایع مرتیط ورشکسته میشن اصلا هم اینطور نیست مگه صنایع فولاد و لاستیک و ....فقط برای خودروسازها کار میکنند که ورشکسته شن من فکر می کنم خرید خودرو سازها از این صنایع کسری از تولید اونها رو هم شامل نمیشه پس دوستان عزیز غصه صنایع بالا دستی رو نخورن (1868468) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۵:۵۷:۴۰
کیفیت داشته باشه 20% گرونتر از خارجیه رو هم می خریم بخدا (1869636) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۲:۰۶:۰۶
می تونن به عنوان خدمات پس از فروش خودروهای با کیفیت مشغول کار بشن و هم حقوق دلاری بگیرن و هم از بردن نونی که با آه ونفرین مردمه به سر سفره زن وبچه شون نجات پیدا کنند. (1868197) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۸:۴۴:۲۹
انگار چند نفر تو خدمات پس از فروش اونا کار میکنن بعدم مگه اون ماشینا خراب میشن که خدمات بخوان؟ امروز پشت سر اداری و تجاری و راننده و خواننده آه ملت هست همگی برن بیکار شن؟ اینم شد راه حل (1868569) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۳:۲۸:۳۱
چرا اینچنین فکر می کنید؟ روزنامه مثبت قضه واردات مواد اولیه ارزان است. (1868489) (alef-10)
 
قاسم
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۳:۴۶:۱۲
به درک که بیکار بشن . در عوض بقیه در اثر یک تصادف ساده نمیرن . درعوض بچه های ما و نسل آینده ما محکوم به مرگ تدریجی در این آلودگی هوا نباشند . در عوض پول و سرمایه بقیه مردم با خرید این فرغون های گران هدر نره . مگر بقیه کارگران تو این چند سال بیکار شدند چکار کردن آنها هم همینکار را بکنند . مطمئن هستم که از آشنایان یا حتی همشهری های من کسی بیکار نخواهد شد . (1868493) (alef-10)
 
قاسم
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۳:۵۲:۰۰
فعلا چاره کار تحریم خودروهای ایرانی است تا حساب کار دست فرغون ساز ها بیاد . مطمئن باشید کسی بدون خرید اینها ضرر نمی کنه . (1868495) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۰:۱۰:۰۶
من مطمئنم که شما و امثال شما که به صنعت خودرو گیر میدین از جماعت پشت میزنشین یا دلال و کاسب هستید و خودتون توان تولید یک دسته بیل رو هم ندارید (1868694) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۸:۳۰:۴۱
نداشتن بهتر از داشتن بی مصرف است وقتی نداری راحتی می گی ندارم ولی وقتی هست و قیمتش از افغانستان هم گرانتر است و کیفیت هم ندارد پس چه بهتر که اصلا نداشته باشی (1868555) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۸:۳۲:۱۰
البته دوستانی که فکر میکنن با تعطیلی صنعت خودرو همین فردا میتونن سوار بنز آخرین مدل بشن باید بگم اولا یک نگاهی به قیمتهای جهانی خودروهای اروپایی و ژاپنی و... بکنند و با دلار 3000 تومان قیمت داخلیشو محاسبه کنند تا از خواب خوش بیدار بشن.ثانیا با تعطیلی صنعت خودرو داخلی با توجه به حجم بالای تقاضا برای خودرو در ایران توان واردات با این تعداد خودرو رو نخواهیم داشت و نتیجه اش این میشه که قیمت خودروهای خارجی چندبرابر قیمتهای فعلی خواهد شد. (1868558) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۰:۰۶:۵۵
برادر عزیزی که با تعطیل شدن این صنعت نگرانی از دست دادن شغل را دارید در دنیا چیزی هست به نام مزیت تولید و هر کشوری که در یک زمینه مزیت تولید دارد بهتر است که در آن زمینه به تولید بپردازد برای مثال چرا کشوری مانند ژاپن هواپیمای غول پیکر مسافربری نمی سازد ؟ ما در صنعت خودرو مزیت تولید نداریم و بهتر است در صنایع تبدیلی نفت و گاز و پتروشیمی فعالیت کنیم و یا به صادرات محصولات کشاورزی بپردازیم اصرار بی مورد ما بر تولید خودروی بی کیفیت هدر دادن سرمایه ملی است در حالی که در خیلی چیز های دیگر مزیت تولید داریم (1868688) (alef-10)
 
دلسوز
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۳:۴۱:۵۳
عزیز نگران بیکارشدن مردم نباش , من یکی از اون کارگران هستم که اون وقت با همین ماشینی که اسم بردید(تویوتا) میرم توی آژانس با درامد خوب کار میکنم و
ببین اون وقت خانواده ام تامین میشود یا الان که خقوقم را (ناچیز) و دو ماه یکبار
میدهند! (1869263) (alef-10)
 
خاکساری
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۳:۴۷:۱۸
دوستان قطعه ساز اگه واقعا قطعه ساز باشه
هر قطعه ای رو میتونه بسازه
و با این کار میتونه صادرات بیشتری رو داشته باشه
در غیر این صورت عوام فریبی میباشد. (1869278) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۲۱:۲۹:۳۲
قیمت واقعی دلار زیر 1000 تومان هست و بهتر است بجای تولید خودرو بی کیفیت ایران فقط یک مدل تراکتور با کیفیت تولید کند و در کشاورزی سرمایه گذاری کند و کارخانه های حلبی ساز که به اسم خودرو سار هستند را ببندد از اول هم این همه سرمایه گذاری در صنایع خودرو بجای کشاورزی اشتباه محض بود (1870426) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۴۱:۱۹
احسنت به آقای خاکساری که آمارهای دروغ خودروسازان را رو کرد. خصوصا در مورد آمار شاغلان در این بخش که مرتب میگویند یک میلیون اما بسیار کمتر از این ها بود. (1867975) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۴۳:۱۷
واقعا برای میرخانی که جلوی چندین میلیون بیننده بی ادبی کرد متاسفم. همین طور برای مرتضی حیدری که هیچ تذکری هم به این آقا نداد. حتی بی ادبیش رو می خواست دوباره هم تکرار کنه. (1867978) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۴۶:۴۷
بهترین راه برای این‌که واقعا خودرو ساز بشیم اینه که در یک برنامه پنج ساله هر سال تعرفه واردات خودروکم بشه تا به یک عدد معقولی برسه تا هم حقوق مصرف کنندگان حفظ بشه هم خودرو سازان با حمایت‌های دولت در این پنج سال واقعا خودرو ساز بشن به نظرم ییشترین ضربه رو به صنعت خودرو همین بازار انحصاری که در اختیار خودرو سازان قرار گرفته زده و اونا رو تنبل کرده (1867989) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۱:۳۵:۵۶
الان سال هاست که حرف همین هست و نشده چند سال دیگه باید به خودروسازان زمان داد تا مردم رو به کشتن بدن و شور و اشتیاق داشتن یک ماشین واقعی رو از مردم بگیرن؟
به خدا بقیه کشورها هم از تولید نکردن ماشین نمردن!!! شما چیزهای دیگه تولید کنید چیزی که در اون حرفی برای گفتن داشته باشید. سیمان، فولاد، محصولات پتروشیمی و ... و بگذارید خودرو هم وارد کشور بشه. به جای اینکه محصولات بی کیفیت به خورد مردم بدید سرمایه گذاری کنید در صنایع پیشرو در کشور و کارکنان این صنعت رو به اون سمت ببرید و برخی هم در نمایندگی های واقعی شرکتهای خارجی (1868160) (alef-10)
 
خالد
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۵۵:۳۴
آقای خاکساری گلی به جمالت گل گفتی طی همین چند ماه اخیر سه ماشین ایران خودرو خریدیم هرکدام مشکلی داشت و مجبور به فروش آنها شدیم از خرید ماشین منصرف شدیم وقصد خرید یک الاغ داریم چون پول ماشین خارجی نداریم (1868008) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۵۷:۵۳
از دکتر خاکسار به علت دلسوزیشون متشکریم امیدوارم همه مسئولین هم دلشون به حال مردم می سوخت و فقط به فکر خودشان نبودند اگر نتیجه این مناظره رای گیری میشد بعد اقایون را سر جایشون مینشاند که دیگه مزه پرونی نکنند (1868015) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۱۹:۵۸:۱۸
زنده باد خاکساری. (1868018) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۰۲:۴۳
بالاخره یه نفر پیدا شد بی پرده و ملاحظه کسی حرف دل مردم رو بزنه . منظورم استاد خاکساری هستن . کولاک کردن . همه نتایج نظر سنجیه تلویزیونی رو دیدیم و اینکه مردم میخوان برندهای معتبر دیگه جای خودروهای فرانسوی رو بگیرن . وقتی میگیم حرف مردم برای حضرات ذره ای ارزش نداره جونشون که جای خود . اونجا مشخص شد که مجری راجع به سوال نظر سنجی پرسید و حضرات بدون در نظر گرفتن نظر مردم فقط منافع خودشونو ترجیح دادن . جای تاسفه . برای رئیس اسبق ایران خودرو باید تاسف خورد که امار اشتغال این صنعت ورشکسته مرگ آور رو با آمار کاریه بقیه شرکتها قاطی میکنن و نتیجه میگیرن که یک میلیون شغل ایجاد کرده . البته آقای خاکساری هم خوب جوابشو داد . سوالات مردم در بین برنامه پخش میشد اما اقایون انگار نه انگار . همش منافع شخصی . همین خودروسازی رو به سایر قسمتها و صنایع کشور بسط بدین تا حساب کار دستتون بیاد . از ایجاد معاونت سیاسی تو دوره احمدی نژاد گفت که یه جورایی شاخ درآوردیم که معاونت سیاسی چه دخلی به خودروسازی داره و از استخدام 7000 نفر با توصیه نماینده های مجلس و از ما بهترون خبر داد و حتی گفت یه نماینده وزیر رو تهدید کرده که اگه شخصی که اون میخواد سر کار نره وزیر وقت رو استیضاح میکنن . شایسته سالاری کجاست ؟ ضوابط کجاست ؟ روابطه که تعیین کننده است . اینهمه متخصص باید بیکار باشن تا نورچشمیها با رابطه برن سر کار و نتیجش بشه این آشفته بازاری که توش گرفتاریم . الف چند بار نظر گذاشتم چاپ نکردی . اگه نظر مخالفو برمیتابی چاپش کن . (1868024) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۱۰:۳۹
درود بر دکتر خاکساری که باقاطعیت صحبت کرد (1868034) (alef-13)
 
زهرا
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۱۴:۳۴
من عاشق لحظه ای هستم که آقای خاکساری گفتند: "من محصول ایرانی رو تحقیر نمی کنم. من خودروی ایرانی رو تحقیر می کنم." بر این جسارت و حاضر جوابی به جا درود. صداقت در صحبت های ایشون آشکار بود و همین طور اطلاعات و اعتماد به نفس. خدا رو شکر که هنوز افراد دلسوزی پیدا می شوند و بسیار عجیب بود که چنین کسی رو به مناظره ی صدا و سیما دعوت کردند! از دستشون در رفته بوده احتمالا. (1868043) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۱۷:۵۲
من از پرسنل پارس خودرو هستم.این شرکت با سابقه ای طولانی و با داشتن سالن رنگ عظیم و بسیار مجهز و خطوط تولید پیشرفته تندر 90 و سالن پرس بسیار کارآمد متاسفانه یک ایراد بزرگ دارد...
اینکه در 8 سالی که من در این شرکت هستم حدود 8 مدیرعامل سر کارآمدند.کسانی که اکثرا مدیران سیاسی و بی تجربه ای بودند و حتی تجربه مدیریت یک کارگاه کوچک را نداشتند و حتی مشاورانشان هم...
میخواستم مردم بدانند ما اگر مدیران متخصص داشتیم و اگر برنامه ای بلندمدت برای خودروساری داشتیم الان وضعیت ما خیلی بهتر از این بود. (1868048) (alef-10)
 
مازندرانی
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۱۹:۴۳
به نظر من بهتراست با خودروسازانی مثل تویوتا یا هیوندای یا حتی فورد و جنرال موتورز رایزنی کنیم تا با توجه به هزینه کمتر تولید این خودروها درایران با عنایت به افت ارزش ریال دربرابر ارزهای خارجی و دستمزد پایین تر کارگر نسبت به ژاپن و اروپا و آمریکا این کمپانی ها تشویق شوند تا ایران را به عنوان مرکزی برای تولید خودروهای خود درنظر بگیرند و طبق یک تفاهمنامه از همینجا هم خودروهای مونتاژشده را به کشورهای اطراف صادرکنیم. (1868052) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۲:۳۳:۳۵
حفظ نظام واجبتر تر از شراکت با جنرال موتورز است . حتی اگر بهایش جان مردم در جاده ها باشد . (1868248) (alef-10)
 
ايراني مسلمان
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۷:۲۴:۱۵
دوست عزيز حرف شما كاملا درست فقط جنرال موتورز كه نيست ده ها خودروساز بزرگ توي دنيا دارند فعاليت ميكنند ميشه خيلي راحت باهاشون تعامل و همكاي كرد تا از اين وضع فلاكت بار بيرون بياييم در ضمن مگه فرانسه كه تاكنون باهاش تو زمينه توليد پژوتعامل داشتيم دشمن اسلام نيست؟پس قبل از اينكه حرفي رو بزنين درموردش فكر كنين هم آمريكا هم فرانسه هم انگليس از دشمنان مون هستن ولي آيا فقط همين كشورها خودروهاي خوب توليد ميكنند كشورهايي مثه ژاپن و كره و حتي به تازگي چين خودشون جزو بهترين توليدكنندگان خودرو در جهان هستن اگر واقعا دل مسوولان به حال اين مردم بسوزه درست و حسابي با يكي از اينها بايد تعامل و سازش كنه چون صنعت خودروسازي ما تا30سال ديگه هم به گردپاي ژاپني ها و كره اي ها نميرسه خدا ميدونه چندنفر ديگه بايد اينطوري عزيز از دست بدن. (1869862) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۳۳:۱۲
خداییش بمب خنده بود

میرخانی جلویه دید این همه بیننده می گه راهنمایی غلط کرده

شما غلط کردید. اصلا مخاطب غلط کرده وقت شیرین جمعشو

گذاشته من... رو نگاه می کنه (1868086) (alef-13)
 
سید ابراهیم
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۳۸:۲۵
بنده با صحبت های اقای خاکساری موافق هستم تعرفه ازاد شود مردم ان وقت خودشان تصمیم بگیرند این خودرو یا ان خودرو به قران مردم بیچاره شدند با این خودروهای 20 تا 30 سال پیش این مردم گناه دارند.. (1868097) (alef-13)
 
سجاد
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۱:۱۲:۳۴
خاکساری مچکریم
اون حرفش هم خیلی باحال بود که نماینده های مجلس رو از قلم انداختید.
یه سوال هم دارم
قسمت پژوهش و توسعه ایرانخودرو و سایپا با یه لشگر به اصطلاح دکتر و فوق لیسانس در بیست سال گذشته چه دست اوردی داشتن؟ (1868139) (alef-13)
 
آرش
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۱:۱۴:۳۱
آفرین بر دکتر خاکساری. (1868142) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۱:۲۹:۳۳
این خانی چقدر آدم بی ادبی بود. به گفته خودش در برنامه ای که پنج میلیون بیننده داشت خیلی راحت به دکتر خاکساری می گفت ساکت باش یا دوستان شما غلط کردند...
از آقای خاکساری بابت دفاع از حقوق مردم سپاس. گرچه کمی دفاعیاتشان منفعلانه بود. (1868156) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۹:۱۲:۱۸
ایشان تقریبا" نمونه تیپیک مدیرانی هستند که صنعت خودرو کشور رو می گردانند. خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل. (1868590) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۱:۵۸:۴۴
چند سال است خودرو سازان دولت ومردم را گول ميزنند وسمند را به عنوان خودروي ملي جازدند ولي همينكه تحريم پيش امد مشخص گرديد هيچيك از قطعات اصلي ان در ايران توليد نميشودومانند بقيه توليدات متوقف شدواين موضوع يكدروغ وخيانت از طرف ايران خودرو بود به صنعت خودرو سازي ايران بود. (1868191) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۲:۱۹:۵۱
احسنت به آقای خاکساری.یک نفر پیدا بشه حرفه مردم رو به این خودروسازها زده باشه ایشان هستند.ایران ما امساله ظریف و خاکساری داشته باشه ایرانمون آباد میشه. (1868221) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۲:۲۱:۴۹
خاکساری دمت گرم . حرف دل مردم رو زدی (1868228) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۹:۲۱:۱۹
ادب مرد به ز دولت اوست. اگرچه برخی از سخنان آقای خاکساری درست بود اما لحن و ادبیات ایشان در حد یک استاد دانشگاه نبود. اصلاً از نحوه بیان ایشان درست نبود. (1868603) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۲:۴۶:۱۴
سوال نظرسنجی واقعاً توهین به ملت بود.واقعاً اگر قصد نظرسنجی و فهم خواسته ی مردم را داشیتد باید همچین سوالی مطرح می کردید.
خودروی ملی ؟
1- بله
2- خیر (1868269) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۰:۰۴:۵۴
2- خیر (1868371) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۱:۰۰:۰۶
اساسا سوال غلط و پوپولیستی بود. چه شرکت فرانسوی باشه چه آلمانی چه آمریکایی، وقتی تحریم باشه نمیتونن فعالیت کنند. پزو دستش بسته بوده، کما اینکه شرکت های دیگه هم در شرایط تحریم مجبور به قطع همکاری هستند (1868444) (alef-10)
 
یکی سه تا
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۱:۴۳:۳۳
تمامی سئوالاتی که شبکه یک طرح میکنه و اسه برنامه های اقتصادی همه مشکل دارند مثل برنامه پایش که سئولاتش یه معنی رو میده (1868939) (alef-10)
 
hamvatan
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۳:۱۳:۰۵
تنها راهی که میتونه عقب ماندگی صنعت خودرو سازی ایران را جبران کنه فقط و فقط خرید کامل یک شرکت خودرو سازی تراز اول از قبیل Hyundai Motors است اگر این کار صورت بگیرد علاوه بر سود سرشار که برای کشور دارد افراد زیادی هم مشغول به کار خواهند شد منتها این کار خیلی هزینه و وقت میگیرد که باید روش زیاد کار بشه شاید هم این پیشنهاد عملی نشه اما روش خوبی هست که عقب ماندگی مون سریع جبران بشه.
در مورد مناظره هم من هم صحبت های آقای خاکساری را با جان و دل پسندیدم بقیه افراد از منافع شرکت مطبوع شان دفاع کردند نه مردم .باورتان نمیشه یک خودروی داخلی و یک خودروی کره ای تصادف شاخ به شاخ داشتن تمام سرنشینان ماشین ایرانی در دم جان باختند اما سرنشینان اتومبیل وارداتی صحیح و سالم آمدند بیرون این حق مردم ما نیست (1868298) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۳:۱۳:۵۶
تا وقتی که خودمان بر روی تحقیق و توسعه سرملیه گذاری نکنیم به هیچ جا نمی رسیم این راهی است که سایر شرکت های مطرح هم رفته اند و به این راحتی ها هم حاصلش را در اختیار ما قرار نمی دهند بلکه تا میتوانند بوسیله آن ما را سرکیسه میکنند..حالا واقعا ببینید جایگاه تحقیق و توسعه در صنعت خودرو ما کجاست..در حقیقت در مقایسه با سایر شرکت ها وضعیت ما در حد یک جوک است..مثلا سایپا که مرکز تحقیقاتش در حد یک دکوراسیون برای شرکت شده و یا ایران خودرو که مرکز تحقیقاتش حتی یک اینترنت ساده هم نداره و معلوم نیست خروجی آن در این سالها چه بوده..کاش مجلس به مسائل پایه ای تر توجه میکرد .. (1868300) (alef-13)
 
بابابیک
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۳:۴۰:۵۰
از چناب دکتر خاکساری عزیز بابت اینکه یه تنه جلوی قلدرها ایستاد متشکریم (1868341) (alef-10)
 
داغديده خودروسازان وطني
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۳:۲۹:۲۱
با فرض صحيح بودن اشتغال مستقيم شركتهاي خودروسازي كه به گفته خودشان حدودا دويست هزار نفر ميباشند پيشنهاد من اينه كه تمام اين كارخانه ها را تعطيل كنند و سالانه تعداد يكميليون دستگاه خودرو با عوارض ٢٠٠٠دلار براي هر خودرو وارد كنند كه در اينصورت درامد حاصل از عوارض دوميليارد دلار يا بعبارت ديگر شش هزار ميليارد تومان ميشود كه به هر يك از بيكار ان صنعت خودرو سالانه شصت ميليون تعلق ميگيرد و خيلي هم راضي ميشوند مردم هم خودرو باكيفيت با قيمت مناسب سوار ميشوند مثلا تويوتا كرولا ده هزار دلار يا سي ميليون (1868319) (alef-10)
 
یک بیننده
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۳:۲۹:۳۲
آقای میرخانی ادب مرد به ز دولت اوست . (1868320) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۳:۳۶:۳۴
مالكيت خودروسازها را به بخش واقعا خصوصي منقل كنند همه جيز درست مي شود. بخش دولت هيج وقت توليد كننده خوبي نيست. (1868332) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۶ ۲۳:۳۹:۵۸
واقعا حق مردم ایران نیست سوار این ماشینهای بی کیفیت و از رده خارج بشن (1868338) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۰:۱۰:۳۲
واقعاً شرایط خرید خودرو در ایران برای مصرف کنندگان تحمیلی است در حالی که شاهد طراحی های خیره کننده و خودرو های با کیفیت از خودرو سازان دنیا هستیم خودرو سازان داخلی با کیفیت نازل عرصه را بر اقشار کم درآمد جامعه هر روز تنگ تر میکنند واقعاً مردم چه گناهی دارند که باید با حسرت و آه عده ای متمول را در حال سوار شدن بر خودرو های روز دنیا با بهترین کیفیت و کمترین مصرف سوخت(نسبت به حجم موتور)ببینند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1868378) (alef-10)
 
amir
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۰:۱۱:۲۴
اقای دکتر روحانی لطفا خودت شخصا به این مسئله رسیدگی کن و تعرفه رو بردار دیگه خسته شدیم از این خودروهای گروووووووووون و بی کیقیت اقای (کلید داااااااااااااااااااااااار). (1868379) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۱:۲۵:۰۹
قطعه ساز براش فرقی نمیکنه چه قطعه ای بسازه جه پیکان چه بنز اگه قطعه بنزو که به روز هم هست بسازه میتونه صادرات کنه میتونه رقابت کنه ولی کدوم کشور قطعه پرایدو پإو 405 از ما میخره اون قطعه ساز هم تو آتیش این خودروسازا میسوزه (1868455) (alef-10)
 
اردلان
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۷:۴۸:۳۵
درود بر شرف آقای خاکساری استاد بزرگ براستی خودرو سزهای بزرگ آمریکا و زاپن چرا فرش تولید نمی کنند براستی دهکده جهانی یعنی چی ؟ اگر روزی بجای تولید خودرو کل کشور رفت زیر کشت خشخاش آیا دوستان دوباره آمار می دهند تعداد زیادی از مردم کشورم بیکار می شوند آیا کسی هست جواب این سئوالات را بدهد به ها حال بزگترین مشکل نه خودرو تمام بخشهای صنعت کشور که پیشرفت نمی کند انحصاری بودن آن است برای رفع مشکل مذکور تنها خصوصی سازی و بعد آزادی کامل اقتصاد پیشنهاد می گردد بدرود (1868521) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۷:۵۸:۱۷
چنين برنامه هايي خوب هستند ولي فقط سوپاپ تخليه فشار هستند. اين همه صحبت و نظر داده شد هيچ كدومش عملي نميشه. (1868534) (alef-10)
 
راد
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۸:۰۱:۱۰
خدايش اگه پفك هم ملي نيست مسئولان بگويند تا فكري كنيم. (1868540) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۸:۱۹:۴۰
اقای خاکساری و امثال این اقایون که هیچ تلاشی برای ارتقائ ایران عزیز نمی کنند و فقط نق می زنند خطرشان از همه دشمنان ایران بیشتر است اقا اگر ایراد می گیری چه طور باید اصلاحش کرد را هم بگو اگر هم نمی توانی اصلاح کنی تخریب نکن مدیران خودرو سازی هم فقط به فکر جیب و خرید خانه های انچنانی و ماشین های لوکس هستند کجا به فکر طراحی و تولید بودند وگرنه ایران پر است از ریخته گرانی که هرقطعه ای را به انها بدهی برایت قالبش را تهیه و برایت می سازند (1868548) (alef-10)
 
کوروش
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۸:۳۱:۲۳
آقای خاکساری ضمن تشکر فراوان جهت اینکه شغل خودت و به خطر انداختی تا حرف دل مردم و بزنی امیدوارم زیرآبت نخوره برادر! (1868557) (alef-10)
 
فربد
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۸:۳۶:۳۷
بنظر مي رسد قبل از تشكيل مناظرات اين چنيني يك كلاس آموزش فرهنگي گذاشته شود تا از ادبيات بدي كه از رسانه ملي پخش مي شود شاهد آن نباشيم .؟؟؟ (1868559) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۹:۲۵:۴۷
ما که با کاهش تحریم ها منتظر کاهش قیمت خودرو هستیم ولی وزیر صنعت دمادم در رسانه ها حضور پیدا می کنه و اعلام میکنه که قیمت خودرو باید بالا بره مردم را از سردرگمی خارج کنید رفع تحریم سبب گرونی خودرو میشه یا ارزونی (1868613) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۹:۴۰:۴۸
رکورد پر رویی خودروسازان داخلی در گینس باید ثبت بشه (1868635) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۹:۴۳:۴۲
این نمایندگان مجلس فقط برای باند بازی و سرکار رفتن اقوام خودشان سفارش می دهند (1868641) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۹:۴۵:۵۵
این مناظره ها فقط برای پر کردن وقت تلویزیون است و پشیزی برای حل مشکل مردم نیست و برای مردم ارزش نداره (1868644) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۹:۵۸:۱۱
مهندس خاكسپاري درود. خوب دست خودروسازان بي كيفيت را رو كردي . واقعا كه خيلي رو دارند .آدم هاي پرو و هيچ بلد و غير متخصص فقط تو اين مدت تونستند تعداد مردگان را زياد كنند (1868668) (alef-10)
 
سمند سوار
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۰۹:۵۹:۱۶
با سلام من یک خودروی سمند ال ایکس خریدم به یک مشکل صدای بلبرینگ چرخ جلو مواجه شده با مرکز خدمات پس از فروش ایران خودرو تماس گرفتم و مشکل را با آنها درمیان گذاشتم .
برام جالب بو کارشناس محترم اعلام می کنند که ماشین های خارجی هم خراب می شوند مانند تویوتا این یک مسئله عادی است ولی این نکته را فراموش کردند شرکت ایران خودرو نمی تواند خود را همانند تویوتا فرض کند زیرا پس از مشاهده کوچکترین ایراد در خودروی تویوتا این شرکت اقدام به فراخوان می نماید در صورتی که در ایران خودرو آن را عادی تلقی می نماید
نکته جالب بعد از اعتراض های مجدد بنده کارشناس محترم به یک مسئله مهم و جالب اشاره می ککند که ««« آقا مگر نمی دانی اینجا ایران است»»» بعد از آن دیگر به ایشان و خودرو سازان محترم هیچ گونه اعتراضی نمی کنم زیرا این خانه از پای بست ویران است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1868674) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۰:۲۵:۲۱
غير از آقاي نجفي منش قطعه ساز ديگري نبود ايشان و دوستانشان به دنبال توليد محصولات بي كيفيت هستند تا بتوانند اين قطعات بي كيفيت خود را توليد كنند (1868731) (alef-10)
 
vatanm iran
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۰:۲۸:۲۸
احسنتبه دکتر خاکسپاری که دروغ های اینها رو در اورد .افرین بر تو که شایسته صد تحسینی .ودر عوض حیف بر سمتی که به مدیر اسبق ایران خودرو داشت که واقعا بی ادب تمام عیار بودند. (1868737) (alef-10)
 
سعید ص
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۰:۳۳:۲۱
درود بر شرف دکتر خاکساری بلاخره یکی پیدا شد حرف دل مردم رو زد وواقعا متاسفم برای آقای نجفی منش که با گفتن جمله ی " اوباما اگه میدونست یه همچین آدمی تو ایران هست سراغ تحریم نمی رفت" رسما به شعور ملت ایران توهین کرد چون همه ی ما تو این مدت متوجه شدیم هر کی تو این مناظره ها کم میاره برای ساکت کردن طرف مقابل از این حرفها میزنه اما بازهم درود بر غیرت وشرف ایرانی دکتر خاکساری که تا آخر بحث کوتاه نیومد واز جانب هفتاد میلیون ایرانی صحبت کرد به امید روزی که همه ما منافع ملی رو به منافع فردی ترجیح بدیم. (1868751) (alef-10)
 
سالاري
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۰:۴۴:۵۱
1- اگه يه مانتو فروش ورشكسته بشه يا بازار خريد مانتو خراب باشه، شغلش رو عوض ميكنه؛ حالا اگه خودرو بازار خرابي داره نيازي به تزريق سرم نيست.
2- اينهمه كارگاه هم به خاطر وضع بازارشون تعديل نيرو داشتن، اونا خونشون رنگي تر از ايران خودرو و سايپا نيست؟!
3- اگه هزينه هاي زياد و حقوق و مزاياي بالا را كم كنند، قيمتا مياد پايين. (1868774) (alef-10)
 
حسرت بدل
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۱:۰۳:۴۹
کاش خودرو با کیفیت ارزان بود تا ماهم خریداری میکردیم وآرزو بدل از دنیا نمی رفتیم (1868818) (alef-10)
 
مهندس ضیاییان
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۱:۰۸:۳۴
سالیان سال است که مدیران کارخانه ها با دروغ و تظاهر به تولید مو تور خودرو ملی و ایرانی از کمکهای دولت استفاده کردند پولهای مردم را بین مدبران و هییت مدیره های بی سواد تقسیم کردند و هیج کار مثبتی در حهت خود کفایی ساخت خودرو نکردند تا زمانی که مدیرانی پولکی و بی سواد و کم تجربه کارخانه ها را اداره می کنند صدمات و لطمات و خسارات سنگینی زا باعث می شوند و صنعت کشور را عقب نگه می دارند کجا رفته غرور و شرف ملی مدیران که اینهمه بی مسیولیت شده اند و متاسفانه هیج کس هم نیست که از انها مسیولیت بخواهد انها حود سرانه هر کاری می خواهند انجام می دهند بعد هم می روند. جندین بار از دولت برای ساخت موتور ملی پول گرفتند در نمایشگاه از ان رو نمایی کردند حالا می گویند هیچ نداریم ای دروغ گوها وجدان شما قبول می کند که اینطور سر مردم را کلاه بگذارید چون می بینید کسی نیست که از شما حساب کتاب بخواهد. (1868831) (alef-10)
 
یکی
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۱:۳۳:۴۰
من هم با آقای خاکساری موافقم و باید به آقای میرخانی گفت که با بی ادبی به آقای خاکساری نمی توان 30 سال عقب ماندگی از صنعت خودرو دنیا را جبران نمود مردم با چشم خودشان می بینند (1868912) (alef-10)
 
یکی دوتا
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۱:۴۰:۱۲
چند سال پیش پروتون اومد و ماشینی رو آورد که از نظر کیفت بالاتر از ماشینهای دو خودروساز بود و هم از نظر قیمت پایینتر ولی همین دو خودروساز اومدند و گفتند که با این قیمت و این خودرو دیگه کسی ماشینهای ما رو نمی خره و کلی لابی کردند و قیمت این خودرو رو بالا بردند تا قیمت ماشینهای بی کیفیت خودشون پایینتر باشه
ما تا کی باید جان و مالمون باهم در خطر باشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1868929) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۲:۱۹:۵۳
کسي از خاکسار نمي پرسد که شما در دانشگاه چند نفر متخصص تحويل جامعه داديد. ايا خاکسلار تا فرهنگ رانندگي ، جاده ها، قوانين و مصرف درست نباشد مشکل حل نمي شود. وقتي تمام مردم کار بي کيفيت انجام مي دهند وضع همين است. وقتي نانوا نان بي کيفيت تحويل مي دهد، وقتي استاد محترم دانشگاه براي دانشجو وقت نمي گذارد ، وقتي سوار تاکسي مي شوي راانده تاکسي با مسافر بد برخورد مي کند. وضع همين است مگر کسي غير از بستگان ما در خودرو سازي کار ميکنند. همه از خودمان هستند. کامنت گذاران بالا اگر وجداني کار فکر مي کنند چقدر در کارهاي محوله يا خدمات خود به ديگران درست کار مي کنند. همه چيز مون بايد با همه چيزمون بياد. (1869023) (alef-10)
 
محمدرضا
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۲:۲۳:۵۲
درود بر دکتر خاکساری (1869037) (alef-10)
 
آرمان
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۲:۴۹:۴۳
با این خودرو سازی ها هر کاری دوس دارن بکنن ولی فقط این 106 درصد وارادات خودرو رو بردارن اون وقت ببینیم کی ماشین اینا رو سوار میشه (1869099) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۳:۱۴:۵۶
اگه رو ساخت دوچرخه تمرکز کرده بودیم، الان از هر نظر مردم و مسئولین سود کرده بودند. (1869171) (alef-10)
 
hadi
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۴:۳۰:۵۱
باسلام.
تا زمانی که تولید خودروهای سواری درایران درحاکمیت دولت وبا پشتیبانی دولت باشد به هیچ عنوان هیچ مقام مسئول یا استاد دانشگاه ویا مهندس برتر صنعت خودروسازی کشور امکان ورود به مسائل کیفی وکمی محصولات تولیدی را نداشته وندارد وامثال آقای خاکساری فقط خودشان را خسته می کنند وامثال آقای میرخانی نیز درکمال خونسردی به اهداف خود می رسند.فعلا باتوجه به اتفاقات موجود می بایست دید وبه حال این خودروهای تولیدی شرکت های سایپا وایران خودروگریست ومنتظر ورود خودروهای بی کیفیت چینی یا کشورهای ضعیف تر توسط سایرشرکتهای امثالهم به کشور بود . (1869410) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۵:۳۳:۵۵
مناظره خوبی بود از همثال خاکساری ها بیشتر استفاده شود در این جلسات منتقدان بیشتر به نتیجه کمک می کنند تا همه همدیگر را تایید کنند .... (1869569) (alef-10)
 
هانیه
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۶:۰۴:۰۴
نظر دادن ما چه فایده ای داره؟مثل تمام سالهای قبل این روند در همه زمینه ها ادامه داره،گرانی و فشار این طرح ها هم به مردم تحمیل میشه،امثال اقای خاکساری هم ممنوع التصویر میشن و آرامش دوباره!!!!! (1869650) (alef-10)
 
سلامی
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۷:۰۶:۱۷
دکتر خاکساری خودرو سازان بلای جان خانواده های کم درامد ایران میباشند.بلای که حسرت ماشین دار شدن را دل ما گذاشته اند. برای شما ارزوی موفقیت داریم چون هر کس با مونتاژکاران درافتد... (1869820) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۷:۱۴:۱۶
استاد حاکساری ممنونیم دورد بر تو ایرانی اصیل (1869844) (alef-10)
 
صدر اعظم
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۱۸:۰۸:۴۱
احسنت به جسارت، هوش و اطلاعات خوب دکتر خاکساری

از اینگونه افراد باید در ایران رشد کنند تا ایران رشد کنه (1869962) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۲۱:۴۷:۳۶
درود بر خاکساری و نفرین بر کسانی که پست در دولت مردمی دارند ولی نظر مردم برایشان مهم نیست
تعرفه باید صفر شود و البته هر خودروی ارزان کم کیفیت چینی یا ایرانی اجازه واردات و حتی تولید ندهید قیمت تمام شده با کیفیت خوب برای شما بالا می رود نه اونهایی که خودروسازی رو بلدن

فقط خانساری که زبانش زبان 70 ملیون ایرانیه (1870481) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۲۱:۵۳:۲۲
امیدوارم دکتر توکلی هم رویه دکتر خانساری و حرف دل مردم را در مجلس ادامه دهند

اسمش روشه نماینده مردم نه کارخانه ها و کسایی که تو کارخونه الکی می چرخن حقوق می گیرن

نعمت زاده هم باید استیظاح بشه و رای اعتماد هم نیاره و اخراج بشه
دولت مردمی جدید در خودرو رویه مردمی ندارد متاسفانه (1870499) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۰-۰۷ ۲۲:۴۳:۲۲
آقایان خودرو ساز،شما را به خدا قسم دست از سر این مردم وردارید.چهل سال به این مردم خدمت کردید،بسّه دیگه.
روحانی عزیز،لطفا در راستای حمایت واقعی از خودروسازان و مردم شریف ایران ،هرچه زودتر خودرو سازی را به بخش خصوصی واگذار کنید و تعرفه های واردات خودرو را هم مثل سایر کشورهای خودروساز تنظیم و اجرا بفرمایید. (1870652) (alef-10)
 
حامد
۱۳۹۲-۱۰-۰۹ ۰۹:۳۰:۲۵
نظر من در مورد این مناظره آن است که آقای خاکساری علیرغم آن که بعضی مطالب حق را بیان می کرد و مدرکی برای آن ارائه نمی کرد ، اما بسیار بی تربیت بود و آبروی هر جه استاد دانشگاه را برد.
آقای شجاعی فرد ، منطقی تر بحث می کرد ، اما تمام هدفش آن بود که بتواند بودجه صدمیلیاردی از دولت بگیرد تا بتواند با دو تا عدد و رقم در دانشگاه علم و صنعت تناول نماید و کسی از او بازخواست نکند. استادی که در حوزه سیالات تخصص دارد ، چگونه پروژه ملی صدمیلیاردی برای طراحی پلت فورم را از دولت قبل گرفته است. کدام واحد نظارتی است که این پروژه را تأیید کرده است و بدون رقابت میان دانشگاه ها به آقای دکتر شجاعی فرد داده است. (1874230) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.