نظر منتشر شده
۵۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 425148
استاد سریع القلم، حالا چرا؟
بخش تعاملی الف - علی امیری
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۳۲


اخیرا آقای دکتر سریع القلم در یادادشتی که در سایت شخصی‌ خود منتشر کردند، انتقادات علمی‌، مستدل و به حقی‌ از وضعیت دستگاه دیپلماسی کشور و به خصوص تیم‌ مذاکره کننده و کارکرد شخص آقای ظریف در مذاکرات سه ساله برجام داشتند. در اینجا به دنبال این نیستیم که برحقانیت این انتقادات صحه بگذاریم یا آن را منکر شویم که به هر حال بسیاری از دوستان هستند که با هر کارکردی، از آقای ظریف و تیم‌ مذاکره کننده حمایت و دفاع میکنند و شاغول آن ها برای این حمایت و دفاع، کارکرد واقعی‌ آقای ظریف مطابق استانداردها و نتایج نیست بلکه چون آقای جلیلی و تیم‌ قبلی‌ موفق نبودند، پس آقای ظریف به هر حال موفق بوده!

در این یادداشت با نهایت احترام انتقاد اصلی‌ متوجه خود استاد سریع القلم است با یک سٔوال ساده که، استاد، حالا چرا؟! استاد گرامی به هر حال وقتی‌ مقالات و یاداشت ها و مصاحبه‌ها ی شما را می‌خوانیم، با تمام معنا به آگاهی‌، تسلط و تجربه و دنیا دیدگی نویسنده این یاداشت ها آفرین می‌گوئیم (یا حداقل می‌گویم)، و از همین رو است که بسیار بعید باید باشد که چنین نویسنده ای  با این آثار علمی‌ در حوزه سیاست خارجی‌ و شناخت دنیا، حالا با تاخیر سه ساله به این نتیجه رسیده باشد که بله، تیم‌ مذاکره کننده در بسیاری از موارد ضعف و بدون برنامه و دور اندیشی‌ و ... به پای میز مذاکره رفته‌اند و ما نباید انتظار بیشتر از این داشته باشیم!

آقای دکتر، تمام فرمایشات شما و انتقادات کنونی شما به آقای دکتر ظریف و تیم‌ مذاکره کننده از برجام (که شخصاً اعتقاد دارم فاجعه بوده هست و هر چه تاریخ بگذارد، بیشتر به فاجعه آمیز بودن آن متاسفانه پی خواهیم برد) بارها و بارها از سوی کارشناسان دلسوز اما مستقل و دور از دایره قدرت و دولت از همان آغاز مذاکرات و در طول آن تکرار گردید، ولی‌ با یک جوعظیم از سوی برخی‌ از کارشناسان و سکوت برخی‌ دیگر از آن ها مانند شما، با چوب القابی مانند کاسب تحریم یا طرفدار تیم‌ قبلی‌ یا دولت قبلی‌ مورد مرحمت قرار گرفتند، و هرگز به کسی‌ اجازه داده نشد که تصور کند، نقد و انتقاد از آقای ظریف و کارکرد او، به معنی‌ حمایت از تحریم و یا تیم‌ قبلی‌ نیست، بلکه از سر دلسوزی و اصول اولیه علوم سیاست بین‌الملل که هر دانشجو سال اول علوم سیاسی میداند است ولی‌ به هر حال همه چیز در ادامه برجام و نتیجه  گرفتن از آن خلاصه شده بود.

ولی‌ اگر صدای دلسوزانه این منتقدان (نه از نوع کاسبان واقعی‌ تحریم و سیاست بازان که همه هدف آنها در کوبیدن و شکست رقبای سیاسی از گروههای رقیب است) به جایی نرسید، عجیب نیست، که دیر زمانی‌ است که در این کهن بوم  رسم چنین بوده، ولی‌ عجیب این است که کارشناسانی مانند شما که به هر حال این امتیاز و در واقع توفیق بزرگ را داشتید که آنقدر مورد اعتماد اصحاب قدرت و تصمیم گیری باشید که مشاور ارشد امور خارجی‌ رئیس جمهوری تدبیر و امید قرار گیرید در برابر همه این انتقادات، سکوت کردید و حالا اعلام می‌کنید که بله این چنین نباید می‌بود و آن چنان باید می‌بود.

آیا بهتر نبود وقتی‌ آقای ظریف میفرمودند که هر قرار دادی بهتر از عدم قرار داد است سخنی میگفتید و میفرمودید این یعنی‌ فریاد که ما بسیار به توافق نیاز داریم که حتی در یک خرید معمولی‌ از یک مغازه، هیچ مشتری چنین با فروشنده فرصت طلب و رند برخورد نمیکند که به هر قیمتی ما می‌خواهیم این جنس را بخریم یا بفروشیم؟ آیا بهتر نبود زمانی‌ که آقای ظریف میفرمودند که همه تحریم ها در یک روز لغو خواهند شد، سخنی می گفتید؟ آیا بهتر نبود که بیان میکردید قرار نیست هیچ قطعنامه یی باطل شود، بلکه همه آن پنج قطعنامه در یک قطعنامه  اما این بار با مهر تأیید خود ایران تجمیع خواهد شد به اضافه اینکه هیچ کدام از کشورهای دارای حق وتو، دیگر امکان مخالفت و معوق ساختن آن را ندارند؟ آیا بهتر نبود که مشاوره یی به این تیم‌ می‌دادید که حالا که مشکل اصلی‌ تحریم ها، قوانین کنگره است، فقط در صورتی‌ ایران حاضر به قبول مفاد برجام است که خود کنگره وارد داستان شود و برجام در آن تصویب شود؟!

اگر بفرمایید (مانند آقای بعیدی نژاد) که در آنصورت خبری از توافق نبود، با احترام، نشان از اوج ناآگاهی‌ از اهمیت رسیدن به توافق هست یی برای حاکمیت آمریکا و در نتیجه هر دو حزب آن است. شما بهتر از هر کس می‌دانید که حاکمیت آمریکا برای قبولاندن همین مفاد به دولت های آلمان و ژاپن، چند میلیون نفر تلفات داد ولی‌ در مورد ایران به قول خود آنها بدون یک تیر و حتی یک امتیاز مهم به آن رسیدند! این توافق آنقدر فاجعه آمیز بود که در یکی‌ از بندهای آن (با فشار سایر کشورها و جنبش عدم تعهد) آورده شده که مورد برجام فقط و فقط مختص ایران است و هرگز و هرگز به عنوان یک استناد برای سایر کشورها مورد استفاده قرار نخواهد گرفت و آرزوی آمریکا است که مثلا کره شمالی هم، همین الگو را به پذیرد که البته حتی کره شمالی حاضر به قبول گرسنگی شد ولی‌ این پیشنهاد را ردّ کرد!؟ و بسیاری از دیگر مسائل که شما ترجیح دادید سکوت کنید و همکاری خاموش ولی‌ حالا که ابرهای تملق، تمجید، خوشبینی و... از پیشانی آفتاب برجام به مرور زمان کنار میرود، شما هم ابرهای حمایت یا سکوت خود را به کناری گذاردید. این نمیتواند رسم یک مشاور حرفه یی برای بالاترین مقام اجرایی کشور باشد. کاش برای مشاوران، متخصصان، تحلیلگرن علوم سیاسی هم، مانند علوم پزشکی‌، قسم نامه بقراط یی بود که هیچ کارشناسی مصلحت شخصی‌ و شغلی‌ خود را بر مصلحت میهن و ملت، ترجیح نمیداد، کاش!

آقای دکتر شما بهتر از هر کس می‌دانید که ظریف و ظریفیان، جلیل و جلیلیان مانند ما و شما و همه در این مملکت می‌آیند و میروند، ولی‌ تعهداتی که آن ها مانند برجام با ضعف در دور اندیشی و عمل به امر مافوق به هر روی (هر توافقی بهتر از عدم توافق!) میدهند و خواهند داد مانند برجام های  دو ، سه و... تا پست و موقعیت خود را تضمین کنند برای صدها سال وبال گردن این ملت خواهد شد، همانطور که قاجار رفت، ولی‌ تعهدات ترکمنچای و گلستان آنها همچنان باقی‌ و نافذ است.( اصلا در مقام مقایسه برجام با معاهده دیگری نیستم) کار کرد افراد را با توجه به اصول و استانداردهای دنیا بسنجیم نه برا اساس احساس و مخالفت با گروه مخالف.

آقای دکتر، البته این فقط مختص به شما یا یک شخص نیست، در ایران ما، شخصی‌ که ده ها سال مسول و وزیر در بخش صنایع کشور هست، گله و انتقاد می‌کند که بله در ایران فقط آبگوشت بزماش مزیت دارد و یا وزیر کشاورزی که ده ها سال در صدارت بوده، حالا می‌گوید وضع منابع آب کشور به دلیل عدم بهبود روش تولید کشاورزی در آستانه‌ فاجعه است و یا آن وزیر دیگر که وزارت نیرو را به عهده دارد از فاجعه ابی در کشور خبر می دهد و آن مسول محیط زیست از نبود توجه و اقدامات اساسی‌ در زمینه محیط زیست داد سخن میدهد و صدها نمونه دیگر... گویی که مردم وزیر مسول هستند و آنها مردم!

به هر حال استاد عالیقدر، پوزش ما را از همین حالا بپذیرید که اگر کمی‌ در برخی‌ مواقع لحن ما از دایره انصاف و ادب کمی‌ فراتررفته باشد، ولی‌ حتم می‌دانم و یا امید دارم که جان مطلب را مورد توجه قرار داده باشید بدون هر گونه شائبه خدای نکرده شخصی‌ یا حزبی که خوشبختانه  اگر وقت گرانقدر اجازه بدهد، با مرور دیگر یادداشت های این قلم، متوجه خواهید شد که منظوری نیست جز قدمی‌ برای بهتر شدن امورو جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته در نبود شجاعت و شهامت حرفه یی برای بیان حقیقت حتی اگر به مذاق برخی‌ تلخ باشد و تقسیم تجاربی هر چند ناچیز با استادان گرام و هموطنان داخل کشوراگر قابل باشد.

در پایان اگر مسئولان سایت محترم الف صلاح دانستند، اجازه می‌خواهم از فرصت استفاده کنم و مطلبی را با شما و همه دلسوزان وطن در میا‌‌ن بگذارم. احتمالا زمانی‌ که این یادداشت را مطالعه می‌نمائید، اوباما تمدید قانون ایسا را امضا نموده و موجی جدید از انتقاد در کشور در مورد برجام یا آمریکا و غرب بر قرار است و از آن‌طرف، به احتمال زیاد، موضوع شرق حلب بعد از ماه ها و هزنیه‌های سنگین به نفع جبهه مقاومت یک سره شده باشد. همینجا است که نکته یی را یادآور می شوم:

خیلی‌ خوب است که اسد نرود، ولی‌ به هر حال هسته ای و قبل از آن جنگ تحمیلی هنوز یادمان هست، اینکه تصور کنیم با تغییرات میدانی، آنها به راحتی‌ واقعیت را می‌پذیرند، تا حدود زیادی دور از تصور است. همین هفته پیش بود که در بالاترین سطح یعنی‌ رهبران کشورها غربی، ایران و روسیه را تهدید به تحریم های جدید به خاطر حمایت از اسد کردند، از آن‌طرف ترامپ، یکی‌ از بهترین دوستان آمریکایی‌ رهبر چین را به سفیری آمریکا در چین و تقریبا بهترین دوست پوتین در میان کار گذاران آمریکا (البته بعد از هنری کیسینجر!) برای پست وزارت خارجه آمریکا پیشنهاد کرده است، که بسیار معنا دارد و نشان می دهد که ترامپ یا خود بسیار با هوش است یا به صورت بسیاری هوشمندانه یی برای هدف اصلی‌ یعنی‌ تنش زدائی با روسیه و چین به نفع دست باز تر در مورد خاورمیانه و مشخصا ایران دارد مدیریت می شود.

به نظر می‌رسد دست هائی در آمریکا و غرب هست که از ادامه و طولانی‌ شدن بحران سوریه به نفع تضعیف و داشتن بهانه برای فشار بر ایران حمایت می کنند. تا همین حالا ایران و روسیه علیرغم وضعیت نامساعد اقتصادی، بسیار درگیر سوریه شدند، به هر حال دوباره باید گفت که تجربه هسته‌ای و جنگ تحمیلی جلوی چشمان ما هست. یادمان باشد که ما بیشتر این چالش ها را کوتاه مدت یا میان مدت ارزیابی می‌کنیم، ولی‌ آن ها این چالش‌ها را زورازمای بلند مدت ارزیابی می کنند، باید ببینیم که آیا برای بلند مدت در روسیه و ایران این آمادگی را داریم؟ که اگر غیر از این باشد، داریم در زمین آنها بازی می‌کنیم.  به هر حال شخصا فکر می‌کنم که حالا که حلب آزاد سازی کامل شد، ایران تا حدودی در موقعیت فتح خرمشهر هست و میتواند امتیاز بگیرد، ولی‌ ادامه بیشتر بدون هر گونه سیاست و تمهید خلاقانه، ممکن است ما را به سرانجامی مانند ۵۹۸  یا برجام  برساند، بهتر نیست از تجربه‌های بسیار گرانبها و پر هزینه تاریخ  انقلاب و میهنمان  درس بگیریم؟!
۱۳۹۶/۰۵/۱۷ ۰۷:۲۹
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۳ ۱۱:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۱۰:۵۲
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۲ ۱۰:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۳/۱۶ ۰۴:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۴ ۱۰:۴۴
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۶ ۱۰:۴۲
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۶ ۰۸:۳۸
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۱ ۰۷:۳۳
 
۱۳۹۵/۱۱/۰۴ ۱۰:۲۸
 
 
کلمات کلیدی : علی امیری
 
محمد قاسمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۹:۰۸:۲۱
وقتی تشت رسوایی افتاد همه اهل برائت میشن
وقتی که هنوز فکر میکردن پیروز شدن عکسای سه تایی مینداختن که ما هم بودیما.
منتظر واکنش های احساسی و عصبی از سیستم تبلیغاتی هستیم
از نوعی که در انتخاباتهای گذشته دیدیم (4070994) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۱:۴۶:۱۰
تشت رسوایی!!!!! تشت رسوائی اونوقت افتاد که در اثر بی کفایتی سیل تحریم ها سقوظ 400 درصدی ارزش پول و اختلاس های چند هزار میلیاردی باب شد. تحریم هایی که حتی روسیه و چین هم آنها را تایید کردند. (4071222) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۳:۳۶:۱۴
دوست عزیز، در دولت قبل هم دلار را به صورت دستوری از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۰ ،یعنی‌ شش سال تثبیت کردند ، در دولت قبل هم نقدینگی از حدود ۹۰ هزار میلیارد تومن در ۱۳۸۴ به بالای۳۰۰ هزار میلیارد تومن ، یعنی‌ سه برابر، رساندند ، در دولت سابق هم در کار بانکها دخالت کردند و به دنبال تک رقمی کردن دستوری نرخ سود بودند،در دولت سابق هم آمار‌های اقتصادی و رشد اقتصادی را با شفافیت در اختیار مردم نگذاشتند و نتیجه،بعد از شش سال و چاشنی‌ تحریم، بحران اقتصادی ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ شد. ولی‌ اگر آن دولت در شش سال به این شاخص‌ها مشعشع رسید،این دولت تدبیر و امید، به همین شاخص در کمتر از چهار سال با رکود بسیار سنگین رسید، یعنی‌ با تثبیت دستوری نرخ دلار، نقدینگی از ۴۵و هزار میلیارد تومن تا انتهیسال به بیش از ۱۳۰۰ میلیارد میلیارد تومن خواهد رسید و ناگهان نرخ رشد ۸ درصدی را اعلام میکنند و پس نتیجه نیز محتوم خواهد بود که همان بحران اقتصادی سال ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ خواهد بود. فقط تا بعد از انتخابات شاید بتوانند جلویش را با هزینه رکود و بیکاری بیشتر بگیرند، و نه شش سال! (4071367) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۳:۳۸:۲۴
دوست عزیز، در دولت قبل هم دلار را به صورت دستوری از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۰ ،یعنی‌ شش سال تثبیت کردند ، در دولت قبل هم نقدینگی از حدود ۹۰ هزار میلیارد تومن در ۱۳۸۴ به بالای۳۰۰ هزار میلیارد تومن ، یعنی‌ سه برابر، رساندند ، در دولت سابق هم در کار بانکها دخالت کردند و به دنبال تک رقمی کردن دستوری نرخ سود بودند،در دولت سابق هم آمار‌های اقتصادی و رشد اقتصادی را با شفافیت در اختیار مردم نگذاشتند و نتیجه،بعد از شش سال و چاشنی‌ تحریم، بحران اقتصادی ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ شد. ولی‌ اگر آن دولت در شش سال به این شاخص‌ها مشعشع رسید،این دولت تدبیر و امید، به همین شاخص در کمتر از چهار سال با رکود بسیار سنگین رسید، یعنی‌ با تثبیت دستوری نرخ دلار، نقدینگی از ۴۵۰ هزار میلیارد تومن تا انتهی سال به بیش از ۱۳۰۰ میلیارد میلیارد تومن خواهد رسید ، یعنی‌ سه برابر، و ناگهان نرخ رشد ۸ درصدی را اعلام میکنند و پس نتیجه نیز محتوم خواهد بود که همان بحران اقتصادی سال ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ خواهد بود. فقط تا بعد از انتخابات شاید بتوانند جلویش را با هزینه رکود و بیکاری بیشتر بگیرند، و نه شش سال! (4071373) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۹ ۱۸:۲۶:۵۰
تشت رسوائی برای شماست
دلار تو دولت فعلی 4000 تومن شد
100 درصد اضافه گفتی
اگه جای شما بودم برای اینکه 10000 تومن نشه دعا می کردم (4073358) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۲:۳۷:۵۰
واقعا آنچه که بدست آوردیم از منظر سیاسی ، اقتصادی و... اهمیت دارد یا نه؟ ضمن اینکه خداوکیلی آیا سایه حمله نظامی و جنگ بر روی کشور بود یا نه که با برجام رفع شد؟ در آن سو ما چه چیزی از دست دادیم؟ ما که به دنبال بمب اتم نبودیم و موارد صلح آمیز هسته ای را هم که داریم ، پس چرا اینطور به زحماتی که کشیده شد و دستاورهای آن یکطرفه حمله می کنیم ؟ آن هم در شرایطی که اسرائیل عرب ها بدنبال از بین رفتن این توافق هستند. قدری انصاف بد نیست.ضمنا انجام مذاکرات سخت کجا و کسانی که از ترس غلط دیکته اساسا خاضر نیستند امتحان دهند کجا؟ (4071292) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۳:۴۹:۴۸
دوست عزیز، در دولت سابق هم ، طرفداران دو آتیشه آن زمان ، هر گونه انتقاد به سیاست خرجی و افراد خود را مرز خود تعیین میکردند و میفرمودند، که ما خود کارشناس هستیم، مگر ما دکترا از فلان دانشگاه و استاد نیستیم؟ پس کسی‌ نباید انتقاد کند، و هر کس به تیم‌ ما انتقاد کند، حتما غرض و مرضی دارد. فرمایش شما هم آیا غیر از این است که همین که هست و همه باید بدون هیچ نظری، کارکرد این دولت و تیم‌ آن را به پذیرند!.. این است که همیشه هزینه میدهیم، بدون اینکه امتیازی بتوانیم بگیریم. نه از آن دولت که بحث انرژی هست یی را امنیتی کرده بود، نه از این دولت که باز با زبان دیگری، کار کرد خود را بهترین نتیجه ممکن می‌دانند و هر انتقادی را حتما از طرفداران تیم‌ سابق! (4071393) (alef-13)
 
سمیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۴:۵۰:۳۰
بچه را با لولو می ترسونن، آدم های ساده انگار را با سایه جنگ!!!!!!!! هر دو موهوم.
کدوم سایه جنگ ؟؟!!! همین دیروز اوباما اعتراف کرد، ایران قدرت منطقه ای است و چون ایران در سوریه حضور داشت، ما نتوانستیم به سوریه حمله کنیم، برفرض اگر سایه جنگی وجود داشت حاج قاسم سلیمانی سایه جنگ را از سر کشور برداشته نه لبخندهای ظریف و شعارها و خوش خیالی های روحانی، برجام عرضه این را نداشت که جلو تمدید تحریم ها را بگیره، آیا عرضه جلوگیری از وقوع جنگ را داشته است؟؟؟!!!! خیالبافی کودکانه است، ساده لوح ترین آدم ها هم دیگه میفهمه که شعار سایه جنگ برای ماستمالی و ماله کشی رسوایی برجامه. (4071496) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۸:۴۸:۰۰
خانم سمیه چون حالا سایه جنگ بود یا نبود باید ما مردم طبقه ضعیف با تحریمها داغون میشدیم؟ که شدیم؟؟
همین ادعاها و کاغذپاره خواندن و اینا بود که ضربه به اقتصاد کشور زد (4071858) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۶:۱۹:۲۰
اشتباهرمثبت دادم (4071619) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۱۰-۰۱ ۲۰:۵۴:۲۲
آخه کدام سایه جنگ؟؟ اصلا کدام جنگی بر سر ما بود که با برحام رفع شد؟؟ شما اثبات کنید که آنها قصد حمله داشتند و می خواستند جنگ بکنند و به خاطر برجام نکردند بعد ادعای رفع جنگ کن که این هم نشده است خواهید دید که برجام اصلا برای فشار به ایران برای اتخاذ رویکرد جنگ بوده است هنوز شب دراز است بچه جان (4076459) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۸:۱۷:۴۰
سوال من این است که ما در برجام چه از دست دادیم؟ مگر غیر از چند سانتریفیوژ بوده؟ آخه این سانتریفوژها چه دردی از ما دوا میکرد؟ مرهم کدام مشکل ما بود؟ به جای این همه هزینه بیخود که در نهایت باعث داشتن چرخه معیوب از انرژی هسته‌ای میشد چه کاربردی داشت؟ آلودگی محیط زیست، مشکلات فنی و زیست‌محیطی دفع زباله های هسته‌ای و دهها مشکل دیگه. به جای هزینه برای این کار میشد کشاورزی، صنایع هواپیمایی و..... را روبه راه کرد. کار انرژی هسته ای به لجبازی های بچه گانه کشیده شده است که مثلا یکی یک فحشی داده حالا کار دارد به خون و خونریزی میکشد. اصلا مگه اینهمه کشوری که ندارند چه مشکلی دارن؟
البته میدونم که این نظر حذف میشه جناب توکلی (4071803) (alef-11)
 
مهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۰:۲۵:۲۰
دیروز هم آقای صالحی دراومد گفت من نبودم دستم بود تقصیر آستینم بود
ولی از اونجا که من به قدرت آقای روحانی ایمان دارم مطمئنم رسوایی برجام رو هم یه جوری به احمدی نژاد وصل میکنه (4071123) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۰:۲۸:۵۴
ایشان دلایل خودشان را برای نشان دادن فاجعه نگفتند. بالاخره مذاکراتی بود چیزهایی بدست آوردیم و چیزهایی را از دست دادیم باید اشان ترازوی بیاورند و و این داده ها و گرفته ها را وزنکشی بکنند بعد ثابت کنند که فاجعه بوده. به نظر ایشان برجام فاجعه است یا مدیریت معچزه هزاره سوم (4071127) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۲۲:۴۲:۱۲
دوست عزیز، نگاه تیم‌ مذاکره کننده، همانطور که آقای ظریف بارها گفت، حل مساله هست یی در سه ماه یا حداکثر ششماه بود برای رتق و فتق کردن بودجه کشور! که البته نشد و نتیجه آن طولانی‌ شدن را حالا همه ملت در بانک مساله دار و نرخ دلار ۴ هزار تومنی (تا این لحظه) و ... میدهند. خلاصه هدف تیم‌ ، حل مشکلات واردات و بودجه ایران بود یعنی‌ بسیار کوتاه مدت، ولی‌ طرف، امتیاز ۲۵ ساله گرفت بدون لغو حتی یک تحریم یا مجبور شدن به همکاری و دادن امتیاز واقعی‌. آیا این فاجعه نیست؟! البته ما امتیازاتی گرفتیم، مگر میشود که اصلا امتیاز نگرفته باشیم، ولی‌ آیا واقعاً اگر این قدر خوب بوده، چرا در هما مقدمه برجام، کشورهای دیگر و در راس آن جنبش عدم تعهد که نمایندگی‌ ۱۰۰ کشور دنیا هست، به کرات خواستن این شدند که هرگز مورد ایران ،به عنوان استناد برای سایر کشورها ، مورد استفاده قرار نگیرد! و بسیاری مورد دیگر، که در ۲۵ سال و حتی ۵۰ سال آینده کتابها در باره آن خواهند نوشت! حقوق ذاتی کشوری را بتوان بدون دادن حتی یک امتیاز و حتی دادن هزینه سنگین، با موافقت خود او محدود سازی و ایران تنها کشوری باشد که در تاریخ آژانس، ساز و کار نظارتی به این گستردگی را قبول کرده. اگر می‌بینید که بانکها و شرکت‌های خارجی‌ ، حاضر به همکاری با ایران نیستند، نه فقط به خاطر فشار‌های آمریکا. بلکه در دنیای امروز سیستمی‌ که چنین تحت نظارت سازمانهای بینلمللی‌ است، این پیغام را به شرکت‌های خارجی‌ میدهد، که حتما خبری است که این همه باید در این کشور نظارت باشد، پس بهتر است که خودمان را در چنین جای مشکوکی از نظر آن سازمانها درگیر نکنیم، الا فروش نقد پورشه، کامپیوتر، هواپیما و.... (4072178) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۲۲:۴۵:۵۴
ضمنا دوست عزیز، دولت هزاره سوم خراب کرد، واقعا این مساله را با‌های و هوی به کشور تحمیل کرد، ولی‌ آیا این مجوزی میشود که تیم‌ جدید همه چیز را به این آسانی به دهد، و به قول معروف ، خرابی‌ آن تیم‌ را تکمیل کند؟! (4072181) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۱:۱۱:۱۰
رسوايي از اين بالا تر که فروش را که داشت به سمت صفر ميل ميکرد به حالت عادي درآورد؟!
رسوايي از اين بالا تر که امکان تعامل با کشورهاي ديگر را فراهم ساخت؟!
رسوايي از اين بالاتر که قطعنامه هاي سازمان ملل را لغو کرد؟!
چه تشت رسوايي مبارکي! (4071182) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۴:۱۱:۰۵
امروز وزیر محترم اقتصاد فرمودند که رشد اقتصادی تابستان، بالای ۹ درصد است...اگر همینجور این آمارها اقتصادی رشد کند، برای سه ماهه سوم، ۱۴ درصد، و برای زمستان، ۲۰ درصد، و برای بهار که فصل انتخابات است، ۳۰ درصد خواهد شد!... البته نرخ تورم هم به زیر صفر خواهد رسید، بیکاری به زیر ۵ درصد خواهد رسید و... خلاصه بشتابید، رای دهید که پستها و وزرتهی ما تضمین بشود، خورشید برجام در برابر این عملکرد اصلا شمع خواهد شد و رشد اقتصادی را در سال ۱۳۹۹ به ۱۲۰ درصد خواهیم رسند! چه ندازه باید یک نفر یا دولت برای ادامه قدرت و پست....... ؟!!! (4071428) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۹ ۱۱:۱۵:۴۵
اگر فهم شما از جرفهاي وزير و نيز رشد اقتصادي همينقدر است، بنده بهتر ميبينم سكوت كنم (4072657) (alef-11)
 
France
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۶:۲۲:۱۶
نفت بفروشی اما پولش را نتوانی وارد ایران کنی بهتره یا اصلا نفروشی!! (4071630) (alef-3)
 
امیری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۹ ۱۲:۲۳:۳۰
هیچگاه پول نفت را بداخل کشور نمی اوردند!بلکه بانک مرکزی در بانکهای خارجی حساب داشت و پولها به ان حسابها واریز میشد و بعد به ترتیب از انها حواله داده میشد.معملا 1-2% ان برای نقدینگی مسافری وارد میشد. در این سالهای اخر که ترس و تحریم بود، پول با پالت و... به کشور میامد... (4072791) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۰-۰۱ ۲۰:۵۷:۰۱
بله دوست عزیز توهم پراکنی کنید و لایک بدهید نفت فروشش بالا رفته و می بینید که در اثر این افزایش ذخایر ارزی دارد ارزش پول ملی به شدت کاهش می یابد آن وقت شما دارید گلابی هایی را می شمارید که اصلا وجود ندارند لایک بزنید و دویست را به دو هزار بلکه دو میلیون برسانید این ملت با این رویکرد شانش همین دولت است (4076463) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۱:۳۶:۳۹
متاسفانه دوستان محترم سایت الف وضعیت قبل از دولت روحانی و برجام که هر روز صف برنج و مرغ تشکیل می شد را فراموش کرده اند و چشم شان را به وضعیت فعلی ونزوئلا نیز که می توانست حال امروز ما با سیاست های احمدی نژادی چاوزی باشد بسته اند به کجا می روید؟ امروز خبر آمد که تحریم های خودرو هم برداشته شده است توربین های نفتی که توقیف شده بودند آزاد شدند و هواپیماهایی که 30 سال نمی توانستیم بخریم در راه ایران هستند البته کسی که خودش را به خواب زده باشد بیدار شدنی نیست (4071212) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۹ ۱۲:۳۶:۴۵
عزیزم صف سبد کالا مربوط به دولت آقای روحانی بود که تصویرش رو سایتارفت و ملت گرسنه ما را در صف گدا پروری نشان داد؟!دولت قبل حد اقل حرمت مردمو نگه داشت و به کارتشون واریز میکرد
اولویت مردم هم در دولت ایشان از تورم و بیکاری و ادواج به سمت ماشین و هواپیما رفته نمیدانم باید به کدام تدبیر دولت امید داشت؟ (4072814) (alef-11)
 
dayani
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۱:۳۸:۲۷
ایراداتی که به دیگر وزیران گرفتید در مورد ظریف و تیم او هم صادق است. اصل ماجرا این است که این مسئولان از دانش و آمادگی لازم بر ای کاری که بر عهده دارند برخوردار نیستند ( یا آنهایی که به اینها خط می دهند، متوجه امور حقوقی نیستند).

اگر به سوابق قراردادهایی که بین ایران و دیگر کشورها بسته شده است، نگاه کنید درمی یابید که دانش حقوق بین المللی لازم در نمایندگان ما ناکافی بوده است ( مثلا قرارداد الجزایر که آقای نبوی در آن مشارکت داشتند).

ما شرایط علمی را بوجود نیاورده ایم که مسئولان یا مذاکره کنندگان ما همسطح طرف مقابل باشند و نتیجه آن نیز همین است که می شود. خیال می کنم که ترس از همین ندانستن ها و کلاه سرمان رفتن هاست که ما را اینهمه سال از مذاکره با دنیا کنار نگهداشته است. (4071214) (alef-13)
 
www
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۲:۵۰:۵۰
من انتقاد دوستانه ای دارم:
(به پذیرم) درست نیست بلکه بپذیرم درسته.
نباید ماضی استمراری را یک جا سر هم نوشت (میداند و میفرمودند و ...) یک جا با فاصله و یک جا با نیم فاصله!
صادقانه بگویم وقتی خواننده می بیند که نویسنده بسیاری از اصول ساده ی نگارشی و ویرایشی را رعایت نکرده چطور می تواند حرف او را قابل تأمل بداند؟! (4071306) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۳:۴۴:۳۰
دوست عزیز،فرمایش شما متین،ولی‌ خوشبختانه شما در ایران نیازی ندارید که از نرم افزارهای تبدیل الفبای لاتین به فارسی استفاده کنید، ولی‌ متاسفانه در خارج از ایران امکان دسترسی‌ همیشگی‌ به کیبورد فارسی‌ نیست. با این توضیح، ولی‌ واقعاً، این مطلب که اشتباه املایی و... اینقدر مهم هست که شما جان مطلب را در نظر نگیرید و به این دلیل ، بفرمایید پس مطلب قابل استناد نیست؟! واقعاً که بزرگوارید. (4071383) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۳۰ ۰۷:۳۴:۲۶
آقا شما كه خارج هستي (طبق اين نظر) اگر جنگي در بگيره حاضري پاسپورت آمريكايي رو پس بدي و بياي واسه وطنت جنگ كني؟ البته شايد اون موقع هم جهت نظراتت عوض بشه و بگي: "چرا مذاكره نكرديد؟ چرا مصالحه نكرديد؟ آخه هسته اي چي هست كه براش جنگ كنيم؟" (4074075) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۵:۰۱:۰۹
موافقم (4071512) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۳:۲۶:۰۹
در چنین مطلبی حداقل لینک اصل مطلب مورد نقد لازم است.
در خط اول لینکی هست (... یادداشتی ...) که ظاهرا باید به اصل مطلب لینک شود، ولی آن هم انتقاد به دکتر سریع القلم هست که در آنجا هم من لینک اصل مطلب را ندیدم. بندهایی داخل آن مطلب هست که ظاهرا کل مطلب دکتر سریع القلم هست، ولی این امر قطعی به نظر نمی آید. (4071357) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۳:۳۷:۱۲
جناب آمیری
نوشته جنابعالی بیشتر شعاری است تا یک نقد جدی. به عنوان مثال فرموده اید: "حاکمیت آمریکا برای قبولاندن همین مفاد به دولت های آلمان و ژاپن، چند میلیون نفر تلفات داد ولی‌ در مورد ایران به قول خود آنها بدون یک تیر و حتی یک امتیاز مهم به آن رسیدند!" اگر هزینه آمریکا در جنگ جهانی دوم با برجام مقایسه می شود در مقابل باید هزینه های که ایران داده نیز باید با هزینه ژاپن و آلمان مقایسه شود (4071368) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۹ ۱۱:۱۷:۳۴
اين حرفت رو با يه مثبت نميشه قدرداني كرد، اين حرف بايستي هزارتا مثبت بگيره. (4072660) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۹ ۱۵:۱۲:۱۹
ژاپن و آلمان حداقل جرات مقابله با آمريكا را داشتن
البته الان هم اگه پيشرفتي اونجا ميبيني به وسيله اتكا به قدرت خودشونه نه تسليم آمريكا شدنشون (4073077) (alef-3)
 
حسین حجت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۴:۱۲:۲۷
دوستان محترم از چه بیمناکند؟ از اجرای برجام و یا از نقض آن؟؟؟!!
شما که از منتقدان سر سخت برجام بودید بایستی از موضع فعلی ایالات متحده خرسند باشید و از اعمال و اقدامات ترامپ خشنود.پس چرا اینگونه هستید و ناراحت؟
آیا برجام دستاوردی مثبت برای کشور نداشته است؟ آیا برجام نقض شده است؟
آیا برای حتی یکبار هم که شده در اسناد برجام نظری و نگاهی انداخته اید و یا مطالعه و تورق فرموده اید؟!
اگر در دولت قبلی این کار عملی می شد آیا شما آن را تقبیح می کردید و یا (مانند آیت الله جنتی که توصیه نمودند که نامه آقای احمدی نژاد به بوش را بچه ها همه بخوانند و در مدارس و دانشگاهها خوانده شود و صدا و سیما نیز مکرر آن را بخواند) توصیه می کردید که در مدارس و دانشگاه ها تدریس شود؟؟!!
اما بنده توصیه می کنم که مصلحت کشور را فدای تسویه حساب های شخصی و جناحی نکنید و به دور از افراط و تفریط، واقعیت ها را ببینیم و حقیقت را بگوییم.
تاریخ کشور ما از این قصه ها فراوان دارد. (4071432) (alef-13)
 
مردم خوشبين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۴:۱۶:۴۷
به مرگ مي گيريد كه به تب راضي كنيد ؟؟ هيچكس به جز دلواپسان و گروهي خاص مخالف مذاكره نبوده الان هم مردم بي صبرانه منتظر به فرجام رسيدن نتايج ان هستند البته ما مي دانيم كه شما مخالفان به هرقيمتي در صدد مايوس كردن مردم هستيد ولي مردم اگاهند و چوب تحريم ها را خورده اند در ضمن ما اينرا مي دانيم كه برجام ممكن است از طرف هر كدام از طرفين نقض گردد ولي در ماهيت توافق و حركت انجام شده گروه ديپلماتيك ايران بهترين عملكرد را داشته و مورد احترام ملت خواهد بود (4071442) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۲۲:۵۷:۲۳
احسنت وافرین به شما نویسنده این کامنت (4072192) (alef-13)
 
س
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۷:۲۶:۲۷
حتی در نظر دادن هم جبهه گیری وجود دارد. این بده ما که گفته بودیم. یا؛ اون که بدتر بود قبول کنید...
تا انصاف در خواننده نیست حرف حق به کرسی نمینشیند.

بهرحال ممنون از نویسنده و نکات تلخی که یاداور شدند. (4071721) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۷:۴۵:۲۱
آقای عراقچی بعد از امضای برجام در کمیسون امنتیت ملی یک مطلب کلیدی به نمایندگان مجلس گفت: اگر هدف برنامه اتمی ایران نظامی بوده است برجام شکستی فاحش است ولی اگر به دنبال اهداف صلح آمیز بوده یک پیروزی بزرگ بدست آمده است (4071751) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۷:۵۴:۱۰
برجام کم کم داره یک ساله میشه . هیچ بانک درست درمونی با ما کار نمیکنه فقط از ترس امریکا.... (4071767) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۹:۱۸:۳۰
قطعنامه ٥٩٨ فتح الفتوح را هم كه زير سؤال برديد اولين كسي هستيد كه إز ٥٩٨ اينگونه ياد مي كنيد پس پيروزي پيروزي چه بود؟ (4071916) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۹:۲۸:۲۴
جناب سریع القلم لطفا به چرایی دلار 4000 تومانی بپردازید شما! مردم دیگه خسته شدند از بحث هسته ای! (4071933) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۲۱:۰۰:۱۴
اگر اذن رهبری و تلاش دولت خصوصا شخص اقای ظریف و تیم همراهش نبود معلوم نبود سر اگر نوشت کشور چه می بود. روی سخنم با اشخاصی است که غرض سیاسی ندارند وگرنه دسته دیگر را نمی شود از خواب بیدار کرد چون منافعشان ایجاب نمی کند که بیدار شوند
- محاصره اقتصادی ایران توسط کل جامعه جهانی حتی کشورهایی نظیر چین و شوروی که ظاهرا سیاست هایشان دوستی با ایران است. حتی فروش نفت به چین پولش برگشت نمی شد و ما مجبور بودیم هر جنسی و یا کالایی را که صلاح می دانند در ازا پول نفتمان در یافت کنیم
- تحریم بنادر و کشتیرانی ایران. حمل کالا های اساسی مملکت از طریق بنادر کشور های حاشیه خلیج فارس که باعث افزایش هزینه حداقل بیست درصدی به کشور بابت تخلیه، بارگیری و حمل مجدد کالا و نیز کمسیون کاری این عمل توسط عده ایی در کشور
- قطعنامه های سازمان ملل با هماهنگی دوستان!! ایران یعنی روسیه و چین که علاوه بر شدت بخشیدن تحریم ها گزینه نظامی علیه ایران توسط کشور های عضو سازمان ملل پیش بینی شده بود.
- زمزمه شروع محاصره دریایی صادرات نفت فقط در مقابل غذا که البته صادرات نفت با توجه به تحریم و نیز افت فنی امکانات به یک سوم ظرفیت رسیده و انهم فقط توسط واسطه هایی که فقط کمسیون کار برایشان مهم بودو این اواخر هپل و هپو کردن بخشی از پول فروش ضمن اینکه صدور ان تقریبا برابر فقط کالای اساسی موردنیاز کشور بود و بس.
-اوردن چندر قاز پول حاصل به اصطلاح صادرات نفت درکیسه و چمدان توسط اشخاص و گم شدن بعضا بخشی از انها
- تورم لجام گسیخته وبالا رفتن قیمت ها بصورت ماهانه و حتی هفتگی
- خوابیدن کارخانجات و تولید در کشور بواسطه قادر نبودن تامین قطعات و مواد مورد نیاز بواسطه تحریم حتی دارو مورد نیاز کشور
- در این میان که مردم ایران سرمایه و هستی خود را از دست می دادند می بایستی شاهد واردات اتوموبیل های میلیاردی و ساخت وساز های برج های چند صد یا هزار میلیاردی عده ایی باشندکه از قبل این اوضاع میلیاردر شده بودند و اصطلاح میلیارد در زبان انها بسیار عادی بود ظمن اینکه فساد مالی قبح خود را از دست داده بود که اکنون شاهد بخشی از ان هستیم
- دشمنان ایران نظیر اسراییل و عربستان سعودی از شعف و شادی در پوست خود نمی گنجیدند و چشم انتظار روزی بودند که فکر می کردند دور نیست که ذلت ما را ببینند
اگر فکر کنیم برجام حتی بخشی از مشکلات فوق را بر طرف کرده، اینقدر بی انصافی انهم بخاطرمنافعمان نمی کردیم




- (4072069) (alef-13)
 
سجاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۹ ۰۸:۱۴:۴۷
بنده خدا ، تصور کردی ایران یک ستون بی حرکت بود که هیچ واکنشی نمی توانست نشان بدهد؟؟!!! یا ایران مانند جنازه ای بود که کنار خلیج فارس افتاد و هرکشور ناکسی می تواند به آن لگد بزند، خدا کند که قیاس به نفس نباشد، آنروز که تازه انقلاب به پیروزی رسیده بود و دو ابر قدرت یعنی امریکا و شوروی دشمن ما بودند، امریکا قصد داشت در خلیج فارس با ناوهای جنگی اش به ما حمله ، و ما نه ارتش درست درمانی داشتیم و نه سپاه و بسیج شکل گرفته بود و نه تجربه جنگ را داشتیم، اعلام کردیم اگر امریکا به ایران حمله کند تنگه هرمز را می بندیم و شیرهای نفت را به طرف خلیج فارس باز می کنیم و جهنمی از آتش برای ناوهای امریکایی ایجاد می کنیم، همین. تهدید جدی امریکا را نزدیک به ۴۰ سال است که از حمله به ایران متوقف کرده است، دوست عزیز مطالبی که نوشتید ، با نادیده گرفتن ایران بود، تنگه هرمز شاهرگ اقتصاد جهان است، و ایران اگر اراده کند بمب ساعتی برای نابودی اقتصاد امریکا و اروپا و شیوخ عرب منطقه است، اگر آنها قصد نابودی ما را عملی می کردند می دانستند که مساوی با نابودی خود آنهاست، لذا از موضع ناتوانی آنها بود که باب مذاکره را گشودند، و مشکل ما مشکل مذاکره نبود و نیست، مشکل حضرات اهل تدبیر و اعتدال و امیدند که مدعی بودند مذاکره را بلدند، مذاکره برد - برد ، اما همه چیز را باختند و برگشتند، امریکایی ها با ۲۰۰ سال تجربه استاد فریب کاری و سیاست بازی هستند، .......با ساده انگاری و بی دقتی عملا آنچه را امریکا دیکته کرد امضا و پیش دستانه عمل کردند، و اکنون مانند مال باخته ای هستند که خود چپاول اموالش را امضا کرده و شکایت او سر و صدای بیهوده ای است که هیچ گوشی شنوای آن نیست. (4072419) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۹ ۱۰:۳۹:۰۲
دشمنان ما در بوق و کرنا دمیده بودند که ایران در حال ازبین بردن امنیت جهانی با هدف قرار دادن هسته ای اروپا و کشورهای مجاور است این یعنی اجماع جهانی علیه ایران این اجماع همان اجماعی است که صدام حسین را مجبور به خروج از کویت کرد البته بعد از ازبین رفتن تمامی زیرساخت های اقتصادی عراق اگر می توانیم با تمام ارو.پا و امریکا یکجا بجنگیم بسم ا.. وگرنه باید عقلمان و دیپلماسی را به کار ببندیم شما فکر میکنید آلمان چگونه در جنگ جهانی شکست خورد ؟ اگر قرار است هر مشکلی را با کشورهای دیگر با جنگ حل کنیم بفرمایید وگرنه ساکت باشید و ببینید عقلا چکار می کنند قدرت نظامی یک ملت تا یک حد مشخص عامل بازدارنده است بعد از آ ن می آیند و همه زیر ساخت هایمان را میزنند و ملتی فقیر باقی می مانیم با یک مشت شعار که به هیچ دردی نمی خورد اگر بزرگان قوم فرمودند مذاکره مذاکره می کنیم و اگر فرمودند جنگ محاربه خواهیم کرد با شعار که نمی شود مملکت اداره کرد (4072603) (alef-11)
 
نیما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۹ ۱۵:۰۰:۴۶
زیرا ساخت ها را با مذاکره بهتر نابود می کنند، کی گفته با جنگ؟؟!! وقتی مقابلشان بایستی و مقاومت کنی جرات جنگیدن ندارند ، وقتی احساس ذلت در ما ببنند شیر می شوند و حمله می کنند، اولا اجماع جهانی حرف مفت بود، ثانیا مگر همین اجماع جهانی را علیه حزب الله که یک گروه کوچکی است راه نیانداخته اند؟؟؟!! مگر اسراییل را که مجهز به انواع سلاح هاست با پشتیبانی مالی و سیاسی و رسانه ای امریکا و اروپا و عربستان و شیوخ عرب علیه حزب الله به راه نیانداختند؟؟!! چطور هیچ غلطی نتوانستند بکنند حزب الله هر روز قدرتمند تر و عزیز تر شده و امریکا و اسراییل از کابوس حزب الله به خود میلرزند، نه برادر من، راه ماندن و زندگی کردن و آرامش و امنیت تن دادن به ذلت نیست، نیاز به جنگ هم ندارد، راه حل آشنایی با الف بای مقاومت است، و الف بای مقاومت ، نترسیدن و اتکال به خدا و اعتماد به نفس است، این الفبا را در مکتب خمینی و خامنه ای باید فرا گرفت، این الفبا ، سید حسن نصرالله و سردار سلیمانی و شهید همدانی می آفریند که به برکت تلاش آنها هم اکنون کشور ما از امن ترین کشورهاست، در مذاکره برد -برد فقط پشیمانی و خسارت نصیب ما شد و چند برگ کاغد به اسم برجام به عنوان سندی در اختیار دشمن برعلیه ما. فاعتبروا یا اولی الابصار. (4073049) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۲۱:۱۷:۳۰
جناب نوسینده گویا متن مقاله ایشان را درست مطالعه نکرده اید و اگر همه را خواندهاید درست منظور اقای سریع القلم را نفهمیدی ایشان یک انتقاد شاید منطقی را انجام داده که در واقع انتقاد به برجام یا نحوه مذاکره نیست بلکه لب کلام اینه که مشکل امریکا با ایران هشت مورد عمده است و هسته ای فقط یک مورد انتقاد عمده اینه که عمده کردن برجام که حلال کل مشکلات هست درست نبوده مثل همین برخورد غلطی که جناحها و صدا و سیما دارد یعنی منافع جناحی بر تمام منافع ملی و مذهبی اولویت دارد از نظر اقایان متاسفانه انچه که در همه دنیا مسا
ئل تخصصی و سیاسی است اینجا شعاری و کوچه بازاری می شود و در این مسیر به هر دروغی هم متوسل می شوند درد اصلی جامعه ما همین سیاست زدگی شعارزدگی و دروغگویی است و تا این اخلاق درست نشود هیچ چیز درست نخواهد شد ما در برجام واقعا چه چیزی از دست دادیم ترس دنیا از ما و اینکه نزدیک به درست کردن بمب هستیم چرا به این موضوع هزینه و فایده ان طی این سال از منظر منفعت ملی نگاه نمی شود بنده تا قبل از برجام برای یک پت اسکن ناچار شدم همسر بیمارم را به مالزی و ترکیه ببرم چون حتی امکان را اندازی دستگاه پت در ایران نبود چرا این همه شعار دروغ عاقبت هم با مصرف گسترده بنزین پتروشیمی سرطان ایشان پیشرفت کرد و مثل بسیاری از بیماران سرطانی طول عمرش کوتاه و فدای کاسبان تحریم شد (4072081) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۲۳:۳۳:۲۳
دوست عزیز، انتقاد از دکتر سریلقلم دقیقا به همین علت است..ما و شما که مشاور ارشد ریاست جمهور نیستیم، ایشان که هست چرا باید حالا که همه متوجه شدند برجام آن چیزی که آقای ظریف وعده آن را میداد ، نبوده است، میفرمایند، مشکلات ما با آمریکا فقط هست یی نبوده و نباید تیم‌ هست یی ، همه مردم را امیدوار میکرد که همه مسائل حل است! مانند خود آقای ظریف که در کّل ۸ سال دولت سابق، شما حتی یک جمله یا سخن از ایشان نمیتوانید مکتوب پیدا کنید که ایشان حاضر شده باشد، مستقیماً نقدی به سخنان آقای احمدی‌ نژاد داشته باشد... باز آقای روحانی که در کتاب خطرت خود می‌گوید در اولین دیدار با آقای احمدی‌ نژاد ، ایشان از من خواست یکه به البردی بگویم، که ایران حاضر است کّل هزینه آژانس را به پردازد!!... آقای روحانی میفرماید، همان‌جا متوجه شدم که امکان ادامه همکاری من با آقای احمدی‌ نژاد نیست!... ولی‌ آقای ظریف سه سال با همین تیم‌ آقای احمدی‌ نژاد همکاری کرد، و در برابر مواض به غایت اشتباه ایشان، سکوت....همه صحبت این است که این سکوت چرا باید از سوغ کارشناسان ارشد خارجی‌ کشور باشد؟! باز شما را به قسمتی‌ از یاد داشت قبلی‌ ارجاع میدهام. همه چیزی که ما از یک کارشناس دلسوز می‌خواهیم، این است که نظر کار شناسی‌ خود را فقط با توجه به مصلحت ملت، کشور و نظام، اعلام کند، نه اینکه سکوت کند .

با شناختی‌ که از نوشتها و دانش استاد دارم، حتی یک درصد هم احتمال نمیتوانم بعدهام، که ایشان این موارد را در همان زمان متوجه نبودند، ولی‌ چرا سکوت کردند، این سوال است... همین سکوتها از بدنه کارشناسی ما برای مصلحت سنجی است که متاسفانه شاهد چنین فجایعی بودیم، هستیم، و اگر آسیب شناسی‌ نشود، خواهیم بود:


(شنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۱):

"در مورد همین بحث مذاکرات در مورد توان موشکی ایران به نظر می‌رسد که تیم شرکت کنند در ژنو به دلیل حجم زیاد مباحث و تعداد کم و تجربه ناکافی حقوقی مذاکره کنندگان دچار اشتباهت ناخواسته شده و به صورت غیر مستقیم قبول کرده که توان موشکی ایران نیز می تواند موضوع بحث باشد، و حالا از ایران انکار و از طرف مقابل، اصرار! حال دو حالت پیش می‌‌آید یا این انکار از طرف ایران ادامه میابد که نتیجه آن طولانی‌ شدن زمان رسیدن به توافق خواهد بود که تا همین حالا باعث شده که توافق نهایی‌ حداقل تا ۶ ماه دیگر به تعویق بیفتد که با توجه به برایند نیروها این امر به ضرر کشور ما خواهد بود و یا در نهیات طرف مقابل خواهد پذیرفت که توان موشکی ایران را از موضوع مذاکرات خارج کند که باز هم مطمئن باشید در آن صورت، در برابر تحریم هایی که در مورد توان نظامی و استفاده دوگانه وجود دارد را از دستور مذاکرات خارج خواهند کرد که این نیز یعنی‌ ادامه تحریم ها."

http://alef.ir/vdcjooe8muqe8mz.fsfu.html?228686

( شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۵۲):

"آقای ظریف عزیز، شما در تمام تاریخ امریکا و اروپای غربی و دنیا بعد از جنگ جهانی‌ دوم، در همه موارد که شورای امنیت سازمان ملل که این ۵ دولت پیروز جنگ جهانی‌ برای برتری خود بٔر نظم نوین جهانی‌شکل دادند و بعد از جنگ, قطعنامه تحریم یا تنبیه صادر نموده، بفرمایید در کدام مورد بوده که شورای امنیت در یک روز یا یک ماه یا حتی یکسال فوری تمام تحریم ها و تنبیهات را لغو کند. بفرمایید در تاریخ آمریکا که کنگره تحریمی را بٔرقرار کرده، در کدام مورد بوده که فوری و ظرف یکماه کلیه تحریم ها و لوایح تحریم خود را علیه کشوری لغو کند؟!... اگر سراغ دارید بفرمایید که ما هم مطّلع شویم."

http://alef.ir/vdcdos0xoyt0kj6.2a2y.html?253844 (4072234) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۲۳:۳۴:۰۱
با شناختی‌ که از نوشتها و دانش استاد دارم، حتی یک درصد هم احتمال نمیتوانم بعدهام، که ایشان این موارد را در همان زمان متوجه نبودند، ولی‌ چرا سکوت کردند، این سوال است... همین سکوتها از بدنه کارشناسی ما برای مصلحت سنجی است که متاسفانه شاهد چنین فجایعی بودیم، هستیم، و اگر آسیب شناسی‌ نشود، خواهیم بود:


(شنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۱):

"در مورد همین بحث مذاکرات در مورد توان موشکی ایران به نظر می‌رسد که تیم شرکت کنند در ژنو به دلیل حجم زیاد مباحث و تعداد کم و تجربه ناکافی حقوقی مذاکره کنندگان دچار اشتباهت ناخواسته شده و به صورت غیر مستقیم قبول کرده که توان موشکی ایران نیز می تواند موضوع بحث باشد، و حالا از ایران انکار و از طرف مقابل، اصرار! حال دو حالت پیش می‌‌آید یا این انکار از طرف ایران ادامه میابد که نتیجه آن طولانی‌ شدن زمان رسیدن به توافق خواهد بود که تا همین حالا باعث شده که توافق نهایی‌ حداقل تا ۶ ماه دیگر به تعویق بیفتد که با توجه به برایند نیروها این امر به ضرر کشور ما خواهد بود و یا در نهیات طرف مقابل خواهد پذیرفت که توان موشکی ایران را از موضوع مذاکرات خارج کند که باز هم مطمئن باشید در آن صورت، در برابر تحریم هایی که در مورد توان نظامی و استفاده دوگانه وجود دارد را از دستور مذاکرات خارج خواهند کرد که این نیز یعنی‌ ادامه تحریم ها."

http://alef.ir/vdcjooe8muqe8mz.fsfu.html?228686

( شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۵۲):

"آقای ظریف عزیز، شما در تمام تاریخ امریکا و اروپای غربی و دنیا بعد از جنگ جهانی‌ دوم، در همه موارد که شورای امنیت سازمان ملل که این ۵ دولت پیروز جنگ جهانی‌ برای برتری خود بٔر نظم نوین جهانی‌شکل دادند و بعد از جنگ, قطعنامه تحریم یا تنبیه صادر نموده، بفرمایید در کدام مورد بوده که شورای امنیت در یک روز یا یک ماه یا حتی یکسال فوری تمام تحریم ها و تنبیهات را لغو کند. بفرمایید در تاریخ آمریکا که کنگره تحریمی را بٔرقرار کرده، در کدام مورد بوده که فوری و ظرف یکماه کلیه تحریم ها و لوایح تحریم خود را علیه کشوری لغو کند؟!... اگر سراغ دارید بفرمایید که ما هم مطّلع شویم."

http://alef.ir/vdcdos0xoyt0kj6.2a2y.html?253844 (4072235) (alef-13)
 
Ahmad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۲۲:۵۱:۲۸
نویسنده این مطلب بدجور سریع القلم رو قبول داره. به نظرم بهتر ازش استاد بپرسیم که ایا ایشون هم برجام رو فاجعه می دونه یا یک قرارداد ناگزیر و راهگشا؟
یه جور خودش رو تو صف سریع القلم برده انگار اونم دلواپسه!
انتقاد سریع القلم به سیاست گذاری های داخلی بعد از برجام بود نه به اصل توافق (4072188) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۹-۲۹ ۱۱:۲۱:۲۱
متاسفانه عمده صاحبنظران نتیجه برجام را یک جانبه بررسی می نمایند. اخیرا آمریکا تهدیدهای خود را بشرح زیر اولویت بندی کرده است:
1-تهدید اول : ایران
2- چین
3- روسیه
4- کره شمالی
5- گروههای تروریستی
ملاحظه می فرمایید که ایران بعنوان اولین تهدید برای آمریکا تلقی میشود و فرایند برجام توافقی چندجانبه بوده است که خودآمریکائیها نیز انتقاد فراوانی به آن دارند.لیکن بمنظور پیشگیری از ایجاد بی اعتمادی جهانی مجبور به اجرای برجام هستند وگرنه اجرای برجام برای آمریکا الزام آور نیست. برجام حق غنی سازی هسته ای را برای ایران به رسمیت شناخت و از ادامه تحریمها جلوگیری کرد . هر چند انتقاداتی از سوی ایران و آمریکا بر برجام وارد است لیکن اجرای برجام برای ایران مفید بوده است که صدای آمریکا را درآورده است . زیرا مقام معظم رهبری بارها فرموده اند هر که کجا که آمریکا از شما تعریف کرد بدانید که خلاف اسلام و نظام مقدس حرکت می کنید و هر کجا که آمریکا عصبانی شد بدانید که مسیر را درست می روید. از اینکه ترامپ می گوید برجام را قبول ندارد باید به قدرت خود افتخار کنیم و از اینکه آمریکا ایران را اولین تهدید خود تلقی می کند جای مباهات دارد زیرا تهدید تنها نظامی نیست و ایران پتاسیلهای بسیار زیادی در رشد همه جانبه دارد که کارشناسان امر می بایستی همه جوانب را مد نظر قرار دهند. چه بسا به لحاظ سیاسی نیاز باشد خرده هایی به برجام گرفته شود تا به گونه ای مانور متقابل در برابر دسیسه های خارجی باشد لیکن از دستاوردهای ملی که همراه با خرد جمعی می باشد می بایستی محافظت کرد. (4072669) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.